ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ AIRSOFT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???

Ξεκίνησε από GeR^PEZONAUTHS, 30 Μαΐου 2009, 23:16:24 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

GeR^PEZONAUTHS

Απλως θελω να μαθω ποσα χρονια μετραει το airsoft στην Ελλαδα?
Ποιοι ηταν οι πρωτοποροι?
Ποιες ηταν οι πρωτες επισημες ομαδες?
Ξερετε εσεις...

Falcon

Οταν ξεκινησε το airsoft στην Ελλαδα, δεν υπηρχαν καν ομαδες (ποσο μαλλον να 'ταν κι επισημες  ;D ;D), παρα μονο μια "χουφτα" παιχτες....

SAPPER

Από ότι ξέρω ξεκίνησε εδώ και 4-5 χρόνια από τους Fallout Rangers παίζοντας CQB σε μια πολυκατοικία ξεκινώντας από δυο μέλη και τους μπήκε το καλοήθες μικρόβιο.
Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσουν, αν και αρμόδιος να μας κάνει παρουσίαση καλύτερα είναι ο Bobkid.

skotostras

BoBKiD

Με AEG φυσικά, αν και με spring ασχολούμασταν χρόνια πριν "ανακαλύψουμε" τα AEG, και δεν μιλάω για αυτά που πουλάνε στα περίπτερα, αλλά για τα συναρμολογούμενα spring guns που έβγαζε κάποτε η Tokyo Marui.
Μερικά από τα πρώτα μέλη της ομάδας, είχαν αγοράσει AEG από το εξωτερικό, πριν ακόμα γνωριστούν μεταξύ τους!

Το είχαμε το άτιμο το μικρόβιο, το είχαμε!  ;D

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ;)

cosvas

Σίγουρα δεν υπήρχαν ομάδες την άνοιξη του 1996 αλλά μεμονωμένοι παίκτες με λίγα τότε πιστόλια ελατηρίου, δύο Glock 17 και ένα 19αρι, ένα 1991, ένα Ρ7Μ8, μια Beretta 92F και δύο Colt Double Eagle και το μόλις αποκτηθέν G-3A3, ελατηρίου και αυτό, όλα από την προσωπική μου συλλογή. Ύπήρχε και ο "παππούς" το 1911 της LS φτιαγμένο από κιτ το 1992 αλλά ως κειμήλιο δεν το άγγιζε κανείς. Βέβαια για τα δεδομένα της εποχής αυτά ήταν ολόκληρο οπλοστάσιο. Έτσι μαζί με τον -μέλλοντα- κουμπάρο μου, τον αδερφό μου και δύο - τρείς φίλους αρχίζαμε τα CQB στο σαλόνι της μάνας μου και αργότερα -μετά το χέσιμο για το ποιός θα μαζέψει τα μπιλάκια- στο κοντινό παρκάκι. Ένα από τα αγαπημένα μας skill tests ήταν να έχουμε μπροστά μας στην στρογγυλή τραπεζαρία τα πιστόλια με τη γεμιστήρα δίπλα και με το μπιπ από το ξυπνητήρι γεμίζαμε, οπλίζαμε και ρίχναμε σε όποιον προλαβαίναμε πριν μας φάνε. Είχε τρομερή πλάκα γιατί η επιλογή του στόχου ήταν τυχαία και μπορεί κάποιος να την γλύτωνε ενώ άλλος να έτρωγε 2-3 BBs ταυτόχρονα... Βέβαια τότε ούτε λόγος για ανταλλακτικά και κάθε ζημιά -βλέπε σπασμένο πιστόνι- γινόταν θέμα για εργασίες ανωτάτης οπλουργικής ή αλλιώς τα φτηνότερα πιστόλια έδιναν μόσχευμα στα ακριβά Glock.

ZINJA

Να και κατι που θα σας κανει εντηπωση!
με το φιλακιο 8 παιζουμε απο το 1981 και κατι ,με spring <<<<<<οπλακια>>>>>> ,στο λοφο της εκλησιας ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ στην πλατια ΥΜΜΗΤΟΥ.
εγω το φιλακιο 8  και τα 2 μου αδελφια!(τρελαμενοι μεχρι αιδιας) Ε ΡΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙς :'( :'( :'( :'( :'(
Μας στελνανε σχολειο και εμεις πηγεναμε για <<<<<<<<<πολεμο>>>>>
Που τα aeg που υπαρχουν τωρα???? :o :o :o :o :o :) :) :) :D :D :D :-* :-* :-*
Αυτα τα οπλακια που ειχαμε τα εχω ακομα!( ενα σπρινγ πιστολι,ενα ουζι σπγινγ και μια καραμπινα σπρινγ)
ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕ!!!!!!!!ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕ!!!!!!!!!

Ι-4

http://i-4team.blogspot.com/

SAPPER

Και εγώ έπαιζα το 75' με ένα spring νεροπίστολο, δοξάστε με...

ZINJA

χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα! :)

Παράθεση από: SAPPER στις  25 Ιουν 2009, 14:25:06 ΜΜ

δοξασμενος!αλλα νομιζω οτι το 75 εισουν καπως μεγαλος για νεροπιστολα!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ι-4

cosvas

Zinja, τι spring είχες; Ήταν κόπιες αληθινών (τότε βέβαια μόνο κόπια από 1911 θα υπήρχε...) ή τίποτα Buck Rogers με βεντόυζες! Πέρα από την πλάκα επειδή με ενδιαφέρει πραγματικά το ιστορικό κομμάτι -και αφού λες τα έχεις φυλάξει- βάλε μας καμία φωτό. Εγώ φυσικά και τα έχω φυλάξει όλα -εκτός από 1ο 45άρι- που το σούταρε η μάνα μου (μην ρωτάτε γιατί) και ΟΛΑ λειτουργούν άψογα, εκτός από μια Beretta 92F που δεν βρήκα κατάλληλο πιστόνι για να βάλω και έφτιαξα μόνος μου από χαλκοσωλήνα και ασημοκόλληση (και πολύ λιμάρισμα) αλλά βγήκε θεόβαρυ και απλά φτύνει τα ΒΒs. Αλήθεια εμείς βγαίναμε για "πόλεμο" στο Θέτρο Βράχων Υμηττού, πολύ κοντά σας δηλαδή, πως και δεν βρεθήκαμε τότε να βγάλουμε κανένα μάτι.... ο Θεός μας έσωσε!

Υ.Γ. Για του πολύ νεότερους, το Buck Rogers αναφέρεται στο διαστημομπίστολο του εν λόγω ήρωα των κόμιξ και TV. Τώρα πάω να ξεθάψω τις αντίκες για φωτογράφηση. Υπομονή και θα τις ανεβάσω.

ZINJA

Παράθεση από: cosvas στις  27 Ιουν 2009, 00:47:06 ΠΜ
Zinja, τι spring είχες; Ήταν κόπιες αληθινών (τότε βέβαια μόνο κόπια από 1911 θα υπήρχε...) ή τίποτα Buck Rogers με βεντόυζες! Πέρα από την πλάκα επειδή με ενδιαφέρει πραγματικά το ιστορικό κομμάτι -και αφού λες τα έχεις φυλάξει- βάλε μας καμία φωτό. Εγώ φυσικά και τα έχω φυλάξει όλα -εκτός από 1ο 45άρι- που το σούταρε η μάνα μου (μην ρωτάτε γιατί) και ΟΛΑ λειτουργούν άψογα, εκτός από μια Beretta 92F που δεν βρήκα κατάλληλο πιστόνι για να βάλω και έφτιαξα μόνος μου από χαλκοσωλήνα και ασημοκόλληση (και πολύ λιμάρισμα) αλλά βγήκε θεόβαρυ και απλά φτύνει τα ΒΒs. Αλήθεια εμείς βγαίναμε για "πόλεμο" στο Θέτρο Βράχων Υμηττού, πολύ κοντά σας δηλαδή, πως και δεν βρεθήκαμε τότε να βγάλουμε κανένα μάτι.... ο Θεός μας έσωσε!

Υ.Γ. Για του πολύ νεότερους, το Buck Rogers αναφέρεται στο διαστημομπίστολο του εν λόγω ήρωα των κόμιξ και TV. Τώρα πάω να ξεθάψω τις αντίκες για φωτογράφηση. Υπομονή και θα τις ανεβάσω.

καλε μου φιλε δε ξερω να βαζω φοτω,αλλα μπορεις να ερθεις στο σπιτι μου να στα δειξω!τηλ¨2109019125 βασιλης

Ι-4

ROOKIEJO

νομιζω το πρωτο αιρσοφτ που αντιπροσωπευτικε στην ελλαδα ειναι berreta 92s ls apo plastikomontelismo.συναρμολογουμενο.μετα ηρθαν 1911, luger elathrioy oxi me trompa aera,colt marksman και αλλα περιεργα.νομιζω το πρωτο ηλεκτρικο αξιας ηταν το famas αλλα δεν το ειχα δει να πουλιετε στην ελλαδα πριν 2000

jmj

μη ξεχνατε τα φυσοκαλαμα τη δεκαετια του 80,που βαζαμε και σκοπευτρα (σπιρτοκουτα)πανω με ταινια και πολεμοφοδια απο τους θαμνους (κοκκινοι σποροι)

geoairsoft

Παράθεση από: ROOKIEJO στις  02 Ιουλ 2009, 13:28:11 ΜΜ
νομιζω το πρωτο αιρσοφτ που αντιπροσωπευτικε στην ελλαδα ειναι berreta 92s ls apo plastikomontelismo.συναρμολογουμενο.μετα ηρθαν 1911, luger elathrioy oxi me trompa aera,colt marksman και αλλα περιεργα.νομιζω το πρωτο ηλεκτρικο αξιας ηταν το famas αλλα δεν το ειχα δει να πουλιετε στην ελλαδα πριν 2000

Και εγώ αυτό νομίζω οτι ήταν το πρώτο που είδα ποτέ (κάπου στα μέσα 80') το berreta 92s LS στο συγκεκριμένο μαγαζί κιόλας (πρώην μοντελιστής βλέπετε) και φυσικά το αγόρασα χωρίς να ξέρω τι σήμαινε airsoft. Το πιστόνι κάποια στιγμή χάλασε και έγινε πατέντα με την οποία ανέβηκε ο πόνος κατα τις δοκιμές (για fps ούτε λόγος... :) δεν υπήρχε τότε ούτε γνώση αλλά ούτε και δυνατότητα μέτρησης στο σπίτι...) Αλλά προς θεού καμία σχέση με παιχνίδι με αυτό γιατί υπήρχε ο φόβος "να βγεί κανένα μάτι" όπως φώναζαν τότε ο μπαμπάς και η μαμά... τι εποχές ;D

spaniard

To hellasairsoft έχει τους παλιότερους λογαριασμους και πόστ ανακοίνωσης κανόνων στις 30 Ιουνίου 2005.

Πριν απο αυτό έπαιζαν, αλλά τις λεπτομέρειες του που πως πότε και γιατί, εγώ τις γνωρίζω αμυδρά, θα έπρεπε να τις πεί ο Bob αν έπρεπε να τις καταγράψουμε κάπου για την "Ιστορία".

Εγώ, ήρθα στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2006, αρματωμένος ήδη με εξοπλισμό, τμήματα του οποίου είναι ακόμη ενεργά στον εξοπλισμό μου.

Με μια αναζήτηση βρήκα το hellas, το οποίο τότε είχε το φόρουμ, αλλά η αρχική σελίδα ήταν αρκετά πιο "ερασιτεχνική", με κάτι φωτος του Angel, Bobkid, Ballrog, Spartan, StoneCrosss και μερικών άλλων να φιγουράρουν.

Η πρώτη μου επαφή έγινε με τον Alex ή Triple A, ο οποίος με έφερε σε επαφή με τον bobkid, και ο οποίος με τη σειρά του ασχολήθηκε να με φέρει να γνωρίσω τα άλλα παιδιά.

Ο Αλεξ, έιναι Βενεζουελάνος, ήξερε το airsoft, και απο οτι έχω καταλάβει πρωτοαγόρασε το όνομα και έστησε για πρωτη φορά το hellasairsoft.

Δεν θυμάμαι αν ήταν ήδη φίλοι με τα άλλα παιδιά, ή αν γνωρίστηκαν μέσω του site που έφτιαξε.

Η πραγματικότητα στην οποία προσγείώθηκα εγώ ήταν max 6 άτομα παιχνιδι στη Guadajar, το κυκλικό ξενοδοχείο στo δρόμο για την Κακιά Θάλλασα, ενώ έιχε ήδη συμβεί ένα μικρό "ξεφούσκωμα" απο παιδιά που ενώ το ανακάλυψαν, έφυγαν για σπουδές, ή γύρισαν στις γεννέτηρες τους μετά απο σπουδές στην Αθήνα. δεν θυμάμαι ακριβώς.

Πάντως τότε, τα 6 άτομα ήταν πάρτι. Ενώ είχαμε παρα πολύ καλές σχέσεις μετα παιδιά, αποφασίσαμε πως δεν έχει νόημα να μπώ στους Fallout, γιατι δεν υπήρχαν αντιπαλοι, και θα έπρεπε να ασχοληθούμε να αναβιώσουμε την παλαιότερη ομάδα του χώρου απο την οποία όπως φαίνεται προήλθαν όλοι, τους Black Knights.

Ετσι κι έγινε...

Όμως μπήκα στρατό, βγήκα, και είχαν ξεκινήσει και οι Ντούληδες, Χελιστες και λοιποι... Αυτά τα καθάρματα... :D

Κάπου εκεί επέστρεψε και ο Vasci στην Ελλάδα, αρχίσαμε να κάνουμε παιχίδι-πάρτι με το επιτυχές νούμερο των 12 άτομων...

Βαριέμαι να γράψω και άλλα, και ούτως ή άλλως δεν ανέφερα τίποτα για το ΠΡΩΤΟ γιατί δεν γνωρίζω, πάντως, θα έλεγα, πως

και εγώ είχα αγοράσει συναρμολογούμενο της Marui πλαστικό με ΒΒς, που έριξε καμια 1000άρα μπιλάκια πριν σπάσει το έμβολο του πιστονιού, στα 14-15 μου...

Όμως αυτό, εγώ θεωρώ πως δεν μετράει. Αυτό που γνωρίζουμε σαν airsoft, έχει λογική υπόστασης και ύπαρξης για εμένα, τη στιγμή που πωτο-υπάρχουν AEG, και γυαλιά προστασίας στο παιχνιδι. Αιρσοφτ η ενασχόληση, όχι η λέξη που έγραφε απάνω το κουτί του μοντέλου γιατί αλλιώς δεν επιτρεπόταν στους Ιάπωνες να το εξάγουν...

Αυτό στην Ελλάδα πρέπει να έγινε κάποια στιγμή το 2004 αν δεν απατώμαι.
Who Dares Wins

geoairsoft

Παράθεση από: SAPPER στις  25 Ιουν 2009, 14:25:06 ΜΜ

Εγώ ξέρω πάντως πώς έκανε o SAPPER τότε που του έδειξα στο γκαράζ του σπιτιού μου και κράτησε το Μ14 Socom της Marui για πρώτη φορά, σε σχέση με τα paintball markers ήταν ταξίδι απο την Γη στη Σελήνη :) Τότε πουλούσα τον paintball εξοπλισμό μου και είχα ήδη σκάσει τα πρώτα 750+ στο  για Μ14 και παρελκόμενα...
"Γιέ μου" είμαι περίφανος   :'( (δάκρυα συγκίνησης)

Γεγονός πάντως όπως λέει και ο Spaniard και ακόμη και όταν ξεκινούσα να παίζω εγώ, γινόταν πάρτι όταν είμασταν 15+ άτομα σε όλο το hotel

Ozymandias

ΠαράθεσηΗ πραγματικότητα στην οποία προσγείώθηκα εγώ ήταν max 6 άτομα παιχνιδι στη Guadajar, το κυκλικό ξενοδοχείο στo δρόμο για την Κακιά Θάλλασα, ενώ έιχε ήδη συμβεί ένα μικρό "ξεφούσκωμα" απο παιδιά που ενώ το ανακάλυψαν, έφυγαν για σπουδές, ή γύρισαν στις γεννέτηρες τους μετά απο σπουδές στην Αθήνα. δεν θυμάμαι ακριβώς.

Λιγο πιο πριν απο απο το Kandahar field, το καλοκαιρι του 2005 γινονταν παιχνιδια στην παλια στρατιωτικη βαση στο Κανδηλι, στην κορυφη, καθως και στο μικρο πεδιο, στο ρεμα στη βαση του λοφου. 10-12 ατομα το μεγιστο, η ιδια παρεα που αναφερει ο Spaniard, πριν μετακομισουμε στο Kandahar, λογω καποιων ατυχηματων που ειχαμε στο Κανδηλι, και λογω της δρασης τσιγγανων που κυριολεκτικα διαλυσαν την βαση για να παρουν υλικα.

Απο την αρχικη παρεα, καποια εφυγαν λογω υποχρεωσεων και αλλοι απομακρυνθηκαν απο τα παιχνιδια αν και εξακολουθουν και ασχολουνται με το χομπυ πιο πολυ σαν συλλεκτες, και ακολουθωντας την εξελιξη στα fora.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση τοτε, ειναι οτι αν και ειμασταν λιγο τσολιαδες με ορια κτλ, και ο καθενας επαιζε με ο,τι γουσταρε στα οσα fps ηταν το οπλο του, ειτε μαμα ΤΜ/CA, ειτε κωλοπειραγμενο (κινεζιες δεν υπηρχαν) ΠΟΤΕ δεν ειχαμε θεμα με αθανατους και ποτε δεν ειχαμε παρεξηγησεις μεσα στο παιχνιδι.

mirrage

Μα ήσασταν και μόνο 10-15 άτομα!Ένας να κουνιόταν θα γινόταν βούκινο.
Τώρα αν κάποιος κάνει βλακεία το έχεις ξεχάσει μέσα σε 5 λεπτά γιατί παίζουν
το ελάχιστο 20 άτομα.

Άλλο πρόβλημα είναι ότι ενώ τότε ψάχνατε κόσμο με το ντουφέκι τώρα προσπαθούμε
να περιορίσουμε τις πολλές συμμετοχές γιατί ενίοτε γίνεται το αδιαχώρητο!

Πως τα φέρνει ο καιρός ε... ;D ;D

Ozymandias

Συν οτι εμπαινες στο χορο εχοντας σκασει μια 500αρα κατ'ελαχιστον, οποτε ξεκινουσες πιο συνειδητοποιημενος για το που μπαινεις και τι ειναι airsoft.

Maleficus

Παράθεση από: Ozymandias στις  20 Απρ 2010, 21:54:58 ΜΜ
Συν οτι εμπαινες στο χορο εχοντας σκασει μια 500αρα κατ'ελαχιστον, οποτε ξεκινουσες πιο συνειδητοποιημενος για το που μπαινεις και τι ειναι airsoft.

το αν έχει σκάσει κάποιος μία πεντακοσάρα δεν έχει σημασία
αν ο άλλος έχει το μυαλό καταλαβαίνει τι είναι η αεροσφαίρηση και σε τι χώρο μπαίνει ...
δεν κάνει το AEG τον αεροσφαιριστή...