Αirsoft και προσομοίωση

Ξεκίνησε από CostasV, 17 Mar 2009, 21:18:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

VagBlack

Όπως λέει και η φωτογραφία:
"Using a standard 9 volt battery delivers a constant shock level of 7.500 volts with a safety factor of less than one milliamp"
Δηλαδή:
Χρησιμοποιήστε μια μπαταρία των 9 Volt, η οποία δίνει ένα συνεχές σοκ των 7.500 Volt, με λιγότερο από 1 mA.

Cataphract

Για να ξεκαθαρίσω το τοπίο:

Πλαστικά εύκαμπτα μαχαίρια εκπαίδευσης υπάρχουν, αλλά τι να τα κάνεις στο airsoft; Και γω αυτά που φοράω για τη μόστρα τα έχω.

Το συγκεκριμένο που έδειξα είναι η φτηνή εκδοχή (το κανονικό κάνει τα διπλά και έχει ρυθμιζόμενη εκκένωση) και χρησιμοποιείται από εκπαιδευτές για να προσομοιώσουν το σοκ που δέχεται το ανθρώπινο σώμα όταν έχει να αντιμετωπίσει ενα φονικό όπλο, τόσο κατά την οπτική επαφή όσο και από το ίδιο το "κόψιμο". Αν κάναμε military training θα ήταν ιδανικό, αλλά επειδή παίζουμε airsoft (προσέξτε τόσο τα ρήματα όσο και τα ουσιαστικά που χρησιμοποίησα) όντως δεν έχει καμία θέση. Απλά το έδειξα γιατί είχε ξεφύγει η συζήτηση περί knifefighting, λαβών και ούτω καθ'εξής. Λυπάμαι που σας το χαλάω, αλλά δεν είμαστε κομάντα. Κι αν κάποιο από έμας όντως είναι στην πραγματικότητα, αμφιβάλλω αν θέλουν να το μεταφέρουν και εδώ.

Παρακαλώ ρίξτε καμιά ματιά σ'αυτό που έχετε μπροστά σας πριν ποστάρετε ερωτήσεις, τζάμπα είναι μεν αλλά είναι σα να σου δίνουν το κουτί με τις τουλούμπες και να ρωτάς, "Ααα, τι είναι αυτό;"  :P

SAPPER

:o Βρε σεις τι είναι αυτό   :P
Τώρα διάβασα τι γράφει η φωτογραφία  :o  και νόμιζα ότι είναι αυτά τα εύκαμπτα του Airsoft.  :-\

Ελπίζω να μην έχει την φαεινή ιδέα να φέρει κανένας κάνα τέτοιο σε κανένα παιχνίδι γιατί δεν είναι για Airsoft.  ;D
Και εκτός αυτού απαγορεύονται...

Επίσης μην βάζετε άσχετα με το Airsoft πράγματα.

Siegfried

Παράθεση
Ξερεις ποσο κοστιζει μια ρεπλικα στολη των Γερμανων αλεξιπτωτιστων ή των SS, η του πεζικου; Χωρια οι εξαρτησεις και τα παρελκομενα. Η μηπως και αυτοι θα κανουν σκοντο και θα παιζουν με woodland και Molle?
Παράθεση

Περίπου 300-350 Ευρώ μαζί με εξαρτήσεις. Το reenactment ελιναι ακριβό σπορ αλλά ολοένα κερδίζει έδαφος και ίσως το δούμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Εγώ πάντως έχω αρχίσει να προετοιμάζομαι ;)

Cataphract

Παράθεση από: SAPPER στις  14 Μαΐου 2009, 13:14:54 ΜΜ
:o Βρε σεις τι είναι αυτό   :P
Τώρα διάβασα τι γράφει η φωτογραφία  :o  και νόμιζα ότι είναι αυτά τα εύκαμπτα του Airsoft.  :-\

Ελπίζω να μην έχει την φαεινή ιδέα να φέρει κανένας κάνα τέτοιο σε κανένα παιχνίδι γιατί δεν είναι για Airsoft.  ;D
Και εκτός αυτού απαγορεύονται...

Επίσης μην βάζετε άσχετα με το Airsoft πράγματα.

Όπως οι λαβές και το knifefighting, ας πούμε.
Επίσης, δεν υπάρχουν "εύκαμπτα για το Airsoft", μιλάμε για sparring knives για όσους ασχολούνται σοβαρά με knifefighting. Είναι σα να λες "Α νόμιζα πως ήταν η παραλλαγή για το Airsoft".

SAPPER

Παράθεση από: Cataphract στις  14 Μαΐου 2009, 14:32:37 ΜΜ
Όπως οι λαβές και το knifefighting, ας πούμε.
Επίσης, δεν υπάρχουν "εύκαμπτα για το Airsoft", μιλάμε για sparring knives για όσους ασχολούνται σοβαρά με knifefighting. Είναι σα να λες "Α νόμιζα πως ήταν η παραλλαγή για το Airsoft".

Λαβές και διάφορες άλλες προτάσεις που ακούγονται δεν είναι και αναγκαίο να τις υιοθετήσουμε και αν θα παίξουν μάλλον θα είναι πιο πολύ σε prive παιχνίδια για ευνόητους λόγους.
Για μένα προσωπικά θα ήθελα να παίζουμε και κοντακιές, αλλά δεν είναι όλοι καμένοι σαν εμένα και η ασφάλεια είναι από τα βασικότερα στο Airsoft, για αυτόν τον λόγο τα prive γίνονται από έμπειρες ομάδες και οι κανόνες διαμορφώνονται από τους εμπλεκόμενους με ευθύνη τους.

Ευκαμπτα μαχαίρια έχω δει και υπάρχουν αλλά πιο πολύ για παπάτζα είναι μιας και δεν παίζουν σε απλά παιχνίδια όπως προείπα.

Από εκεί και πέρα το knifefighting με sparring knives είναι μια ελκυστική και ωραία τέχνη αλλά δεν μπορείς να την εφαρμόσεις σε συμβατικά gemes αναψυχής. ;)

Cataphract

Αν τα βάλουμε όλ'αυτά πάμε σε πραγματικό milsim, το οποίο ναι μεν δεν είναι κακό και θα ήθελα οπωσδήποτε να λάβω μέρος σε κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι για όλους.

Συγνώμη αν γίνομαι δηκτικός ώρες ώρες απλώς δεν θέλω να μπει σε κανενός το κεφάλι η ιδέα να κάνει τέτοια πράγματα γιατί θα έχουμε τραυματισμούς, όχι παρεξηγήσεις. Ξέρω άτομο του οποίου ο μυς ξεκόλλησε από λαβή επειδή δεν είχε γίνει καλή συνεννόηση- φαντάσου μέσα στη μανούρα τι έχει να γίνει.

Οπότε ας μείνουμε στις μπίλιες να είμεθα σίγουροι.

fanioles

ΠαράθεσηΓια μένα προσωπικά θα ήθελα να παίζουμε και κοντακιές,

Ααααμα είναι λαστιχένιες....   ;D

dionisos1991hel

Το milsim είναι ωραίο, πράγματι τα όπλα έχουν μερικές φορές το βάρος των αληθινών, "κλωτσάνε'" τωρα, μόνο ήχο δεν κάνουνε... Κρίμα. Αλλά τα σενάρια milsim είναι (και μπορούν να γίνουν ακόμη περισότερο) ρεαλιστικά.
VENI-VIDI-FUGI (Ηρθα, είδα και... εφυγα!)

ROOKIEJO

παρα το γεγονος οτι δεν μου αρεσει η ιδεα των υψηλης χωρητικοτητας ειμαι καθετα αντιθετος  σε καθε περιορισμο οικονομικου χαρακτηρα που θα απεκλειε καποιον απο το να ευχαριστηθει το παιχνιδι.διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα τα περισσοτερα μοντελα ερχονται με μη ρεαλιστικες γεμιστηρες.αν μετα την συγκεντρωση στο πεδιο ειναι εφικτο και επιθυμητο σαφως ειναι προτημοτερο να γινει με κανονικες ποσοτητες χωρις να αποκλειστει κανεις  επειδη δεν διαθεσε τα λεφτα να παρει τις 5 εχτρα γεμιστηρες που εγω γουσταρα να παρω

mirrage

Παράθεση από: fanioles στις  18 Μαΐου 2009, 22:42:34 ΜΜ
Ααααμα είναι λαστιχένιες....   ;D

Θέλω να σε δω με το καρούμπαλο από την λαστιχένια κοντακιά να λες οτι "εεεε...ήταν λαστιχένια και δεν πόνεσε..." ;D ;D ;D

Εγώ πάντως αντιλαμβάνομαι τα περί προσομοίωσης αλλά δεν θα ήθελα να φάω ούτε να δώσω καμία.
Αν το ήθελα δεν θα έπαιζα με τα "πιστολάκια" αλλά θα είχα εκπαιδευτεί και θα είχα πάει σε καμιά blackwater
(οχι οτι το έχω όνειρο η οτι το σκέφτηκα ποτέ).
Βέβαια θα ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση αν μπορούσαμε να κινηθούμε αθόρυβα και να βγάλουμε τον αντίπαλο
έξω με ένα άγγιγμα.Αυτό βέβαια προϋποθέτει οτι ο αντίπαλος δεν είναι σεσιμασμένος highlander αλλά
τίμιος οπότε θα δεχτεί το άγγιγμα και θα βγει χωρίς αντιρήσεις.Μιλάω για άγγιγμα όμως και οχι κοντακιές
λαστιχομάχαιρα και λαβές καράτε.Επίσης η αθόρυβη και αόρατη κίνηση προϋποθέτει και ανάλογη εκπαίδευση που
οι περισσότεροι δεν έχουμε.

coupas

Σίγουρα δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κάποιον να πάει να αγοράσει μια Low-cap, ειδικά αφού τα περισσότερα AEG έχουν μαζι και high-cap γεμιστήρες, αλλά σίγουρα η χρήση τους κάνει το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον και πιο ρεαλιστικό, άλλωστε αυτό είναι και το νόημα.
Θαρσείν χρή τάχ'αύριον έσσετ'άμεινον

mirrage

Μία εναλακτική διαδικασία για τις high-cap είναι το γέμισμά τους
με ποσσότητα ίση με αυτή που χωράει μία low-cap επί 3, 4 ,5.
Πάνω από 5 γεμιστήρες δεν κουβαλάμε εύκολα αλλά το πιο ακραίο
μπορεί να είναι το 8.
Δλδ αν η low-cap χωράει 25 μπίλιες τότε στην high-cap βάζουμε
25 x 3 = 75 η για την ακραία περίπτωση 25 x 8 = 200.
Θα μου πείτε οτι έτσι όλοι θα γέμιζαν 200 μπίλιες.ίσως πάντως εγώ
την high-cap την γεμίζω με καμιά 30αριά.Όσες χωράνε και στην
low-cap δλδ.Έχω βέβαια και 3 low-cap.

Dadias

εμ μην με πείτε τρελό...κουβαλάω 10 lowcaps (30rd) + 1 mid (60rd) :P  ;D ;D ;D ;D

Falcon

Παράθεση από: mirrage στις  21 Ιουλ 2009, 19:50:00 ΜΜ
Επίσης η αθόρυβη και αόρατη κίνηση προϋποθέτει και ανάλογη εκπαίδευση που
οι περισσότεροι δεν έχουμε.

Δεν ειναι απαραιτητα παντα η εκπαιδευση. Ειναι επισης αν μπορεις ή δε μπορεις να το κανεις...