αγορα απο site του εξωτερικου

Ξεκίνησε από Dusty, 19 Οκτ 2011, 23:04:54 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Dusty

καλησπερα σας,
κοιτωντας καποια site του εξωτερικου κυριως scope n laser και redwolf εβλεπα καποιες τιμες για σε δολλαρια για συγκεκριμενα οπλα οι οποιες ηταν στην χειροτερη ακρω δελεαστικες. οι αποριες μου ειναι οι εξης: πρωτον τι θα γινει οταν ο υπαλληλος του τελωνειου δει ενα κουτι κ μεσα του ενα Μ4 την φυλακη για συμμετοχη σε τρομοκρατικη οργανωση την εχω σιγουρη? μπορω καπως να προφυλαχτω η καποια εγγραφα τα οποια θα πρεπει να παω στο τελωνιο κ στις αρχες ωστε να μν εχω κανενα προβλημα? δευτερον εστω οτι ξεπεραστει αυτο το θεμα μετα θα μου φορολογηθουν τα πραγματα μου? αν ναι γνωριζει καποιος ποσο θα παει η φορολογηση?
γενικα οποιαδηποτε πληροφορια συμβουλη κλπ απο ατομα που το χουν κανει ειναι ευπροσδεκτη

Dusty

να σαι καλα φιλε μου. διχασμενες οι γνωμες παντως απ οτι καταλαβα κ διορθωσε με αν κανω λαθος ενα συγκεκριμενο AEG το G&P magpull moe το οποιος εδω κανει πανω απο 500ευρω στο συγκεκριμενο site που αναφερω κανει 291 δολλαρια δηλ γυρω στα 217 ευρω που σημαινει οτι με συμφερει να χρησιμοποιησω κ μια μεγαλη ιδιωτικη εταιρια με δικους της εκτελωνιστες οπως αναφερεται σ ενα νημα κ ας μου παρουν κ 80 η κ 100 ευρω κ να μν χρειαστει να κανω τπτ κ να το χω κ στην πρτα μου παλι κερδισμενος δν βγαινω?
ευχαριστω

Palladin

Αν μπλέξεις σε τέτοια ιστορία δεν ξέρεις ποια θα είναι η κατάληξη και εξηγώ, αν υποθέσουμε ότι το παραγγέλνεις και έρχεται, σταματάει στο τελωνείο και βλέπουν ότι είναι αεροβόλο όπλο πρέπει να τρέχεις σε αστυνομίες να πάρεις άδεια εισαγωγής να πας μετά να το εκτελωνίσεις και να το πάρεις, αυτό σε περίπτωση που σταματήσει αλλά υπάρχει και η περίπτωση να περάσει αέρα και να σου έρθει στην πόρτα σου. Το ρίσκο είναι δικό σου...

Dusty

καταλαβα, γι αρχη παντως λεω να παρω κτ πιο μικρο σε μεγεθος κανενα αξεσουαρ πχ η κτ τετοιο να δω πως θα παει κ μετα βλεπωντας κ κανωντας

WhiskeyX-ray

Αρκεί να μην παραγγείλεις οποιουδήποτε είδους σκοπευτικό βοήθημα, καθώς η εισαγωγή τους έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται.

Dusty

σ αυτα ανηκουν κ τα iron sights η μονο red dot acog magnifier κλπ?

WhiskeyX-ray

Σύμφωνα με το νόμο,

"β. Συσκευές ή εγκαταστάσεις, που προορίζονται για το φωτισμό του στόχου ή του σκοπεύτρου του όπλου.
γ. Σκοπευτικές διόπτρες όπλων και πάσης φύσεως σκόπευτρα, ως και εξομοιωτές σκοποβολής."

δεν επιτρέπεται να εισαχθούν από το εξωτερικό.

Βέβαια σε άλλη παράγραφο λέει ότι "Προκειμένου περί ανταλλακτικών κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων, η ανωτέρω άδεια απαιτείται μόνο για την εισαγωγή μηχανισμών κλείστρου, θαλαμών και κανών", που σημαίνει πως αν τα iron sights θεωρούνται ανταλλακτικά για το αεροβόλο μας, δεν χρειάζεται άδεια για την εισαγωγή τους. Το αν ισχύει όμως κάτι τέτοιο ή όχι καλύτερα να μας το πει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα τα νομικά.

Dusty

μαλιστα σ ευχαριστω πολυ κ εσενα κ τον φιλο τον palladin μαλλον θα αρκεστω σε κανενα σετακι γεμιστηρων ris κοντακια flash hiders κ κανενα εσωτερικο

Alexgreek

Καλησπέρα και από εμένα

Επειδή δεν μπορώ να βλέπω ο κόσμος να τρομάζει μόλις συζητάμε για αγορά AEG ή GBB από το εξωτερικό σου λέω φίλε μου μη μασάς!

Ότι θα διαβάσεις παρακάτω είναι προσωπικές μου εμπειρίες και σημειώνω τα εξής. Μόνο το τελευταίο χρόνο έχω κάνει πάνω από 10 παραγγελίες. Τα «όπλα» που αγοράζω είναι όλα GBBR (δηλαδή πιο «αληθοφανή, ας μου επιτραπεί ο όρος, από τα AEG). Όλες οι αγορές που έχω κάνει είναι από Hong Kong.

Γενικά ότι είναι πάνω από 100 ευρώ θα έχει δασμούς.  Ότι είναι τυφέκιο θα σταματήσει θα ελεγχθεί. Θα ειδοποιηθείς από το τελωνείο ότι για να το παραλάβεις θα πρέπει να τους στείλεις φωτοτυπία ταυτότητας επικυρωμένη και υπεύθυνη δήλωση ότι είσαι άνω των 18 και προορίζεται για προσωπική σου χρήση. ΔΕΝ φέρνεις ΑΕG ή GBBR που φέρει σκοπευτικά βοηθήματα (διόπτρες ή red dot) γιατί θα έχεις πρόβλημα.

Να χρησιμοποιήσεις EMS (το δικό μας ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές)  και καμία ιδιωτική εταιρία. Είναι κλέφτες και πολύ πιο ακριβοί και τρελό μπλέξιμο για το θέμα του εκτελωνισμού.

Τα αξεσουάρ (και αν θες και σκοπευτικά) μπορείς να τα παραγγέλνεις ξεχωριστά, φροντίζοντας η παραγγελία σου να είναι γύρω στα 100 ευρώ με τα μεταφορικά. Έχεις ελάχιστες πιθανότητες να το ελέγξουν και βέβαια θα τα παραλάβεις χωρίς δασμούς (κόστος μόνο 3,75 ευρώ). Αν στο ελέγξουν χάνεις το σκοπευτικό (εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ). Τα σκοπευτικά όντως απαγορεύονται

ΠΡΟΣΟΧΗ στα λεφτά θα υπολογίζεις και τα μεταφορικά γιατί και αυτά υπολογίζονται στην αξία του εμπορεύματος (και στο σύνολο των δασμών που θα πληρώσεις). Για το λόγο αυτό μπορείς να συνεννοηθείς με το κατάστημα που θα ψωνίσεις για να μην συμπεριλάβουν την αξία της μεταφοράς στα χαρτιά που θα συνοδεύουν το εμπόρευμα. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να ζητήσεις να στο υποτιμολογήσουν, αλλά αυτό έχει και τα ρίσκα που δεν ξέρω αν θέλεις να τα πάρεις (θα βρεις πολλά νήματα να το συζητούν).

Γενικά κομπογιαννίτικος υπολογισμός είναι ότι οι δασμοί που πληρώνεις είναι περίπου το 30% της αξία του τιμολογίου (με τα μεταφορικά) και η ισοτιμία υπολογίζεται σύμφωνα με την ισοτιμία που ισχύει την μέρα του εκτελωνισμού (άσχετα αν εσύ έχεις χρεωθεί με άλλη ισοτιμία την μέρα που το αγόρασες).
Επίσης οι κινέζοι (HK) σου χρεώνουν πολλά για μεταφορικά (είναι λίγο κλέφτες). Για ένα GBBR περίπου πάει στα 80 δολάρια.

Η καλύτερη εποχή κατά τη γνώμη μου για να αγοράσεις είναι Χριστούγεννα που κάνουν 10% με 15% έκπτωση. Αν έχεις και μια καλή ισοτιμία γύρω στο 1,4 τότε είσαι σουπερ!

Στα AEG και GBBR πιστεύω ότι πρώτα θα πρέπει να δεις αν αυτό που θέλεις υπάρχει στην Ελλάδα. Υπολόγισε κόστη μεταφορικών και δασμών και αν είσαι κοντά στην τιμή του εξωτερικού πάρε το από εδώ (στο κάτω- κάτω αν πάθει κάτι μπορείς εύκολα να πεταχτείς  να στο φτιάξουν αν είναι «εντος εγγύησης», αλλά ας μην ανοίξουμε αυτό το θέμα).  Αν δεν υπάρχει στην Ελλάδα, τότε το εξωτερικό σε περιμένει

Για τα αξεσουάρ το συνιστώ ανεπιφύλακτα!  Βουρ στο εξωτερικό!  

Σε κάθε περίπτωση ειδικά για το θέμα του εκτελωνισμού κατά 99% θα γίνει όπως σου λέω. Υπάρχει 1% πιθανότητα (που εμένα δεν μου έχει συμβεί εδώ και 2 χρόνια ΠΟΤΕ) να πέσεις σε κάποιο στραβόξυλο που οι συνχομπίστες μας περιγράφουν και να σου κάνει κάποια κόμπλα (και το 1% το αναφέρω γιατί δεν όλα αυτά που γράφουν τα παιδία προφανώς έχουν συμβεί). Ο μόνος λόγος για να καθυστερήσει είναι γιατί μπορεί να θέλουν τα σχετικά έγγραφα που σου είπα ή μπορεί να θέλουν απόδειξη από PAYPAL ή τιμολόγιο για να διασταυρώσουν ότι δεν έχει γίνει υποτιμολόγηση. Εκεί θα παιδευτείς λίγο να τους βρεις ή αλλιώς θα σου έρθει ειδοποίηση στο σπίτι από το αρμόδιο τμήμα στο τελωνείο που θα σου ζητάει τα σχετικά να τους τα στείλεις με FAX.

Επαναλαμβάνω ότι όλα τα παραπάνω είναι η προσωπική μου εμπειρία και όλες οι αποστολές που έχω κάνει είναι με EMS (ΕΛΤΑ). Την εμπειρία με τις ιδιωτικές την έχω από άλλα πραγματάκια που αγόρασα από Αμερική

Ελπίζω να βοήθησα

Dusty

φιλε μου φυσικα κ βοηθησες. οσο για το οπλο αναφερω παραπανω ενα συγκεκριμενο παραδειγμα αυτο του G&P MOE οπου εδω κυμαινεται στα 500 ευρω ενω εξωτερικο κ συγκεκριμενα στο scopeandlaser στα 291 δολαρια συν 10 δολαρια εξοδα αποστολης δηλ μιλαμε για 223.8 ευρω με σημερινη ισοτιμια αρα αξιζει προφανως.
για τα παρελκομενα των οπλων κ γενικα αξεσουαρ εννοειται πως το χω ηδη στο μυαλο μου απλα περιμενω λιγο ακομα.....
οπως κ να χει θα κανω μια δοκιμη να την δω κ την ολη διαδικασια εκ των εσωκ παλι σ ευχαριστω για τον χρονο σου

mirrage

Πάνω κάτω αυτά που λέει ο Alexgreek θα συμβούν.
Εκτός ν είσαι γκαντέμης και πέσεις σε κανέναν βλαμένο...
Κανονικά δεν ζητάνε άδεια από την ΓΑΔΑ για 1 κομμάτι.
Τα σκοπευτικά ξένχα τα όταν πάρεις AEG.Ξεχωριστά και
προσεκτικά...Και να είσαι έτοιμος ακόμα και για κατάσχεση...

chief

Παράθεση από: Alexgreek στις  20 Οκτ 2011, 21:27:59 ΜΜ
Καλησπέρα και από εμένα

Επειδή δεν μπορώ να βλέπω ο κόσμος να τρομάζει μόλις συζητάμε για αγορά AEG ή GBB από το εξωτερικό σου λέω φίλε μου μη μασάς!

Εδω θα συμφωνησω μαζι σου +1

Γενικά ότι είναι πάνω από 100 ευρώ θα έχει δασμούς.  Ότι είναι τυφέκιο θα σταματήσει θα ελεγχθεί. Θα ειδοποιηθείς από το τελωνείο ότι για να το παραλάβεις θα πρέπει να τους στείλεις φωτοτυπία ταυτότητας επικυρωμένη και υπεύθυνη δήλωση ότι είσαι άνω των 18 και προορίζεται για προσωπική σου χρήση. ΔΕΝ φέρνεις ΑΕG ή GBBR που φέρει σκοπευτικά βοηθήματα (διόπτρες ή red dot) γιατί θα έχεις πρόβλημα.

Να χρησιμοποιήσεις EMS (το δικό μας ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές)  και καμία ιδιωτική εταιρία. Είναι κλέφτες και πολύ πιο ακριβοί και τρελό μπλέξιμο για το θέμα του εκτελωνισμού.

Και εδώ θα συμφωνήσω μαζι σου +1

Τα αξεσουάρ (και αν θες και σκοπευτικά) μπορείς να τα παραγγέλνεις ξεχωριστά, φροντίζοντας η παραγγελία σου να είναι γύρω στα 100 ευρώ με τα μεταφορικά. Έχεις ελάχιστες πιθανότητες να το ελέγξουν και βέβαια θα τα παραλάβεις χωρίς δασμούς (κόστος μόνο 3,75 ευρώ). Αν στο ελέγξουν χάνεις το σκοπευτικό (εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ). Τα σκοπευτικά όντως απαγορεύονται

-1 Εδώ φίλε μου είσαι λάθος, πέρα από την κατάσχεση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του πακέτου, ανεξάρτητα τι έχει μέσα πέρα από το σκοπευτικό, μπορούν να κινηθούν και νομικά και να βρεθείς μπλεγμένος.

ΠΡΟΣΟΧΗ στα λεφτά θα υπολογίζεις και τα μεταφορικά γιατί και αυτά υπολογίζονται στην αξία του εμπορεύματος (και στο σύνολο των δασμών που θα πληρώσεις). Για το λόγο αυτό μπορείς να συνεννοηθείς με το κατάστημα που θα ψωνίσεις για να μην συμπεριλάβουν την αξία της μεταφοράς στα χαρτιά που θα συνοδεύουν το εμπόρευμα. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να ζητήσεις να στο υποτιμολογήσουν, αλλά αυτό έχει και τα ρίσκα που δεν ξέρω αν θέλεις να τα πάρεις (θα βρεις πολλά νήματα να το συζητούν).

-1 Εδώ είσαι τελείως λάθος γιατί παροτρύνεις κάποιον να κάνει παραεισαγωγή με υποτιμολόγηση δεν είναι ούτε νομικά ούτε ηθικά σωστό. Το να παραγγείλει κάποιος από το εξωτερικό είναι θεμιτό μιας και οι έμποροι εδώ τα χρεώνουν πανάκριβα αλλά να παροτρύνουμε κόσμο να κλέβει δεν είναι σωστή συμβουλή τουλάχιστον έτσι ανοιχτά

Στα AEG και GBBR πιστεύω ότι πρώτα θα πρέπει να δεις αν αυτό που θέλεις υπάρχει στην Ελλάδα. Υπολόγισε κόστη μεταφορικών και δασμών και αν είσαι κοντά στην τιμή του εξωτερικού πάρε το από εδώ (στο κάτω- κάτω αν πάθει κάτι μπορείς εύκολα να πεταχτείς  να στο φτιάξουν αν είναι «εντος εγγύησης», αλλά ας μην ανοίξουμε αυτό το θέμα).  Αν δεν υπάρχει στην Ελλάδα, τότε το εξωτερικό σε περιμένει

Για τα αξεσουάρ το συνιστώ ανεπιφύλακτα!  Βουρ στο εξωτερικό!

Η ποιο σωστή πρόταση από όλο το κείμενο +1 

ROOKIEJO

και εγω θα προσθετα οτι λογω συνθηκων καλυτερα να ψαχτεις και να το παρεις απο ελλαδα και να ενισχυσεις την ελληνικη οικονομια παρα να στειλεις οποια χρηματα σε καποιους που δεν θα δεις ποτε.
οσο για τις τιμες ψαξιμο θελει ,δεν ειναι τοσο μεγαλες οι διαφορες 

kimbo

Συμφωνω με ROOKIEJO...αρκετα τουσ δωσαμε εκει εξω!αλλωστε μας τα περνουν με τον τροπο τους...και απο αλλου!!!
«O καθένας μπορεί να θυμώσει  αυτό..... είναι εύκολο. Αλλά το να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό και στη σωστή στιγμή, για τη σωστή αιτία και με το σωστό τρόπο......, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο»
Αριστοτέλης, Ηθικά Νικομάχεια

fox3

@ROOKIEJO & kimbo

Συγνώμη για την παρένθεση αλλά πληρώνοντας ένα AEG 600€ στον έμπορο ενώ το φέρνεις από εξωτερικό με 350€ (μαζί με μεταφορικά και εκτελωνισμό) δεν βοηθάς την χώρα σου αλλά τον έμπορο να πλουτίσει πουλώντας αέρα.

Αυτά που λέτε θα ίσχυαν στην περίπτωση που υπήρχε ελληνικό εργοστάσιο στην Ελλάδα, ελληνικών συμφερόντων με εγχώρια παραγωγή...μόνο τότε θα βοηθούσαμε την χώρα μας και θα υποστηρίζαμε την εγχώρια αγορά...αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο κλάδο...
Try to hunt,not to be hunted...

Dusty

επειδη λοιπον βλεπω οτι πηγαμε κ στην "ηθικη" πλευρα του θεματος, καταρχην υποτιμολογηση ηταν μια ιδεα η οποια αναφερθηκε προφανως κ αξιλογοθηκε. περα απ αυτο οταν μιλησα για αγορα απο site του εξωτερικου μιλουσα για προιοντα τα οποια δν τα βρισκω σε κανενα απ τα μαγαζια εδω κ να στε σιγουροι οτι ειμαι διατεθημενος να δωσω αρκετα παραπανω χρηματα ωστε να στηριξω τα εδω παιδια κ την προσπαθεια τους. αλλα για παραδειγμα δν νομιζω οτι μπορω να βρω καπου εδω μεταλλικα σωματα με σηματα μεγαλων οικων DD,magpul κλπ η εσωτερικα systema η καποια tactical gear η ακομα κ patchακια. κ φυσικα να μν ξεχναμε τα aeg κ gbb μιας κ απο κει ξεκινησε η ολη κουβεντα οταν ενα τετοιο οπλο το βρισκω κ εδω προφανως κ θα το παρω απο δω αλλα η ολη κουβεντα γινεται ξανα λεω για εκεινα τα οποια δν υπαρχουν εδω ειδικες εκδοσεις κλπ

Alexgreek

Καλησπέρα και από εμένα

Χαίρομαι που όλοι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος

Ο Fox3 έχει απόλυτο δίκιο για το θέμα του που πάνε τα λεφτά.

Επίσης φίλε Chief μάλλον έτσι όπως τα έγραψα με παρανόησες.

Εννοείτε αν μια παραγγελία σταματήσει με σκοπευτικό την έχασες όλη (99%)

Βεβαίως δεν είμαι υπερ τις υποτιμολογήσης και βεβαίως είναι παράνομα αφού στην ουσία κλέβεις το κρατος. Στο κάτω κάτω πρέπει οι φόροι και το ΦΠΑ να πληρώνονται (και όταν δεν γίνεται είναι ένας από τους λόγους που φτάσαμε εδώ σαν χώρα). Επομένως ΔΕΝ συνιστώ, ούτε προτείνω να υποτιμολογήσει κάποιος. Αυτό που αναφέρω είναι (γιατί να πω την αλήθεια είναι άδικο), είναι αν μπορεί κάποιος να συνεννοηθεί (δεν γίνεται πάντα), να μην αναφέρεται στα χαρτιά που συνοδεύουν το εμπόρευμα η αξία των εξόδων αποστολής γιατί αυτή η αξία συνυπολογίζεται στα φόρο που θα πληρώσεις, χωρίς να αφορά τα προϊόντα. Παρεμπιπτόντως όλα τα πράγματα που έχω αγοράσει από το εξωτερικό ή έχουν πληρωθεί κανονικά ή φρόντιζα να είναι σε πραγματική αξία κοντά στα 100 ευρώ και ήταν θέμα πως τα χειρίζονταν το τελωνείο.  

Revo

Το κακό είναι οτι πάντα ο αγοραστής πρέπει να σκέφτετε το κατάστημα που πουλάει και το κρατος που θέλει φόρους κ.λ.π κ.λ.π. τον αγοραστή ποιός τον σκέφτετε ??? την τσέπη του ???
και μην μου πεί κάποιος οτι τα καταστήματα δεν έχουν περιθώρια κέρδους γιατί αυτό σημαίνει οτι ζει σε σπηλιά δεν μπορεί να θέλω να αγοράσω μια κάμερα για το αιρσοφτ να βρίσκω την ίδια κάμερα 63 +μεταφορικά στο ενα 25 +μεταφορικά στο αλλο και 7,5 στο ebay με τα μεταφορικα δεν μπορεί να θες να αγοράσεις ενα όπλο και να το βρίσκεις στην διπλάσια τιμή .
Μήπως να μην βοηθήσει μόνο ο αγοραστης στην κρίση αυτή αλλα και τα καταστήματα ????
και όσο για το αν βοηθάμε ή κλέβουμε το κράτος είναι μεγάλη συζήτηση
Φίλε μου αν το βρείς πιο φθηνά στο εξωτερικό πάρτο και όσο αν σου πεί κάποιος για την εγγυηση κ.λ.π. που μπορεί να μην έχεις πιστεψε με και εδω να το αγορασεις ματσολίες κανουν
τουλάχιστον και να πάθει κάτι θα πεις δεν πειράζει και μπορώ να το φτίαξω μου έμειναν λεφτά και δεν θα παρακαλάς  να πάρεις αυτά που δικαιουσε στα Ελληνικά μαγαζια
Mors Ultima Ratio

elricd

+1000 Revo ... Δεν γινεται ενα ξενο site να πουλαει 221 usd eνα aeg κ εδω να το βρισκουμε 550 Ευρω... Ημαρτον δλδ ρε παιδια... Και δε πιστευω εκεινο το ξενο καταστημα ακομα κ με εκεινη τη τιμη να μπαινει μεσα... Και εδω δε φερνουν ενα ενα κομματι αλλα container πραγμα που σημαινει πως περνουν κ αλλες τιμες... Εγω προσωπικα οτι aeg εχω τα εχω απο μαγαζια εδω... Αλλα φτανει ποια...
'Well, you know huntin' wabbits, like?... well it's the same 'xept dem wabbits fire back at ya