Αirsoft και προσομοίωση

Ξεκίνησε από CostasV, 17 Mar 2009, 21:18:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

CostasV

Θέτω το παρακάτω ερώτημα για να μαζέψω γνώμες και απόψεις...

Τα όπλα airsoft σίγουρα μοιάζουν με τα αληθινά, μερικές φορές έχουν και βάρος σαν τα πραγματικά, άλλες φορές έχουν μηχανισμούς κλοτσίματος που προσπαθούν να μοιάσουν σαν τα αληθινά και κτλ. κτλ....

Αλλά είναι και μερικά θέματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την προσομοίωση όπως παραδείγματος χάριν τα bbs που κοτσάρουμε με μια γεμιστήρα στα airsoft όπλα  μας.... μου φένετε λίγο δύσκολο ένα MP5 ή ένα M16 να χωράει μέσα στην γεμιστήρα του 200 και 400 βολές... Έτσι δεν είναι?

Σίγουρα όσες περισσότερες βολές (δλδ BBs) έχουμε διαθέσιμες στο όπλο μας τότε έχουμε και περισσότερες πιθανότητες να βγάλουμε τον αντίπαλο έξω. Aλλά τελικά έχει κανένα νόημα αυτό?  Δλδ τι θέλω να πω... έχει σημασία το πόσους κουβάδες μπίλιες κουβαλάς? Ή το πώς χρησιμοποιεί το μυαλό σου, (τακτικές, στρατηγική) για να βγάλεις τον αντίπαλο έξω...

Απόψεις και γνώμες... ελεύθερα...
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

fanioles

Συμφωνω με το συμπαίχτη μου. Θα ήθελα κατι πιο milsim στο airsoft.  Αλλιως θα επαιζα paintball που ειναι και πιο φανταχτερο. (μου εχει λειψει το ρημαδι)
Αλλωστε τελικα η δικαιολογια "ειναι ακριβα τα pb" καταρεει με τα λεφτα που δινουμε σε εξοπλισμο airsoft  -ασχετο-

Θα ήθελα πολύ να παίξω 2-3μερο παιχνιδι στη μεση του πουθενα, με σκηνακια και σκοπιες.. Με stealth επιθεσεις τη νύχτα.. και φυσικά χτυπηματα εξ επαφης με λαστιχένια μαχαίρια πχ..   Σιγουρα prive τετοια θα παίξουν (αν δε παιζουν) αλλα πέραν απο την υπερβολή και για τις αναγκες ενος airsoft σεναριου, θα μπορουσαμε να παίζουμε με αληθινές ποσοτητες πυρομαχικων... Να μη ξεκινησω να λεω για τα aeg μας  και τη μανια μας να τα κανουμε τούμπανο. Στη πραγματικοτητα ολα τα rifles εχουν την ιδια περιπου εμβέλεια.. αναλόγως τύπου και χρήσης φυσικά..

Ozymandias

Δεν ξερω για λαστιχενια μαχαιρια και μαχες σωμα με σωμα, δεδομενου οτι αντιβαινουν εναν απο τους κυριους κανονες του airsoft που λεει οτι απαγορευεται καθε σωματικη επαφη μεταξυ των παιχτων, και σε καθε περιπτωση μπορει να οδηγησουν σε παρεξηγησεις και ασχημες καταστασεις.

Οσον αφορα τους γεμιστηρες, υπαρχουν real-cap  γεμιστηρες των 30 bbs. Στην Αμερικη χρησιμοποιουνται κατα κορον απο τους purists του milsim

Spook

Είμαι απο την αρχή της ενασχόλησής μου με το αντικείμενο υπέρ του mil-sim και της χρήσης low cap γεμιστήρων ή ακόμα και real cap. Βέβαια έχω χρησιμοποιήσει high cap και προφανώς θα ξαναχρησιμοποιήσω σε παιχνίδι αν παραστεί ανάγκη (αν μείνω την ώρα της μάχης απο τις άλλες σπάνιο βέβαια) αλλά είμαι σαφώς υπέρ της όσο το δυνατό περισσότερης χρήσης χαμηλής ή κανονικής χωρητικότητος γεμιστήρων.
Όσο για τον τρόπο που παίζω προσπαθώ όσο μπορώ να παίζω τακτικά και ρεαλιστικά αλλά χωρίς να φτάνω σε επίπεδα τρελού ρεαλισμού αφού το ζητούμενο είναι να παίξω και όχι να μην με δεί (υπάρχει και η εξαίρεση του ρόλου του ελεύθερου σκοπευτή βέβαια  ;D ) και μην με πετύχει άνθρωπος σε όλο το παιχνίδι.
Άρα πιστεύω πως το το mil-sim είναι ένας ισσοροπημένος -και για εμένα προσωπικά θεμιτός- τρόπος παιχνιδιού προσαρμσμένο βέβαια στα πλαίσια του airsoft και χωρίς να φτάνουμε σε υπερβολές μιας και παιχνίδι παίζουμε και θέλουμε να περνάμε καλά... ;)
The circle is a perfect form...
in nature is repeated without end...
The power of the world always works in circles...

Dadias

Παράθεση από: Ozymandias στις  17 Mar 2009, 21:55:19 ΜΜ
Δεν ξερω για λαστιχενια μαχαιρια και μαχες σωμα με σωμα, δεδομενου οτι αντιβαινουν εναν απο τους κυριους κανονες του airsoft που λεει οτι απαγορευεται καθε σωματικη επαφη μεταξυ των παιχτων, και σε καθε περιπτωση μπορει να οδηγησουν σε παρεξηγησεις και ασχημες καταστασεις.

Οσον αφορα τους γεμιστηρες, υπαρχουν real-cap  γεμιστηρες των 30 bbs. Στην Αμερικη χρησιμοποιουνται κατα κορον απο τους purists του milsim

ta lastixenia maxairia einai mono kai mono gia mostra

Falcon

Ειμαι συμφωνος με ολες τις αποψεις. Κι εγω παντα στο Μ4 με low cap παιζω. και σκοπευω να παρω οπλο με recoil και tracer ωστε να εκανε πιο αληθοφανη τη χρηση του aeg...

Δεν ειναι @@λακία ομως, οταν εσυ παιζεις με τα δικαια fps , κατω απο δικαιες καταστασεις,

κι ειναι κατι τυπακια ( πχ στη θεσσαλονικη με τα 500 fps  :o οπως ακουστηκε, ή οι πασηγνωστοι highlander, και που παιζουν ολο hi cap mags ) τα οποια το χαλανε, να μη πω την αλλη λεξη..., εντελως το game ? ?  ? ? ?

Ναι, εγω παντα με τακτικες παιζω και μαλιστα μερικες φορες με τακτικες αποκρυψης, κι οταν χανω/χανουμε, σαν ομαδα μια μαχη, σκεφτομαι τη καθε @@λακία που καναμε/εγινε, ωστε να ειμαι ΕΓΩ προσωπικα πιο ετοιμασμενος για την επομενη φορα.

Υπαρχουν κι αλλοι που ειτε δε τους νοιαζει, ειτε ετσι τους @@@λωνει και ειναι εντελως απροσαρμοστοι, ασυντονιστοι και σε ορισμενες περιπτωσεις.... κοτες....

Σε καθε παιχνιδι ο καθενας γινεται ολο και καλυτερος, αρκει φυσικα να το επιθυμει. Προσωπικα εγω μετα απο καθε παιχνιδι στη Καισαριανη, νιωθω ολο και περισσοτερο πιο καλος απο οτι πριν.

-ΓΙΑΤΙ??

-Γιατι, παρατηρωντας και μελετωντας καθε κινηση ειτε καλη, ειτε στραβη που κανω, προσπαθω την επομενη φορα να μην το κανω ή στην καλη, να προσπαθω και παλι να αποδιδω ακομη καλυτερα... Κυριως, απο τα λαθη μας μαθαινουμε.

Πανω απο ολα χρειαζεται να προσπαθεις, οσο κι αν χανεις, μην τα παρατας ποτε. Καποια μερα θα παιζεις καλυτερα, κι αυτο οχι οτι θα νικας,, ΑΛΛΑ γιατι θα προσπαθεις να το κανεις...

Η αποψη σου Κωστα Β, ειναι πραγματικα ενδιαφερον, να εχουμε πυρομαχικα πανω μας οσα θα ειχαμε και σε πραγματικες συνθηκες. Ελα ομως που πρωτον πως πειθεις τα τυπακια που προαναφερονται ;D και τους HL, και δευτερον σε τετοιες συρραξεις, ας το θεσω ετσι, σε μερικες περιστασεις χαλαμε πολυ πυρομαχικο... :-X κι αφου μπορουμε να κουβαλησουμε 1-2 μπιλιες παραπανω, γιατι να μη το κανουμε? Δεν ειπα φυσικα να κουβαλοαμε 1.000, αλλοι να δεις, κρατανε πανω τους και 2 μπουκαλια ακομα :o. Οταν τρεχουν κανουν ΚΡΙΚ ΚΡΙΚ ΚΡΙΚ ;D ;D ;D.

Σαφως και πολεμικες τεχνες δεν επιτρεπονται, πρωτα απο ολα γιατι ειπαμε στο airsoft μετρα παντα η ασφαλεια.

Βρισκω τις αποριες και αποψεις σου φιλε Κωστα πολυ ενδιαφερουσες.... Να φτιαχνεις συχνα θεματα, να συζηταμε γιατι και εμεις μαθαινουμε εκφραζοντας και ανταλλαζοντας αποψεις... ;)

Υ.Γ. * Το "ΗL'' παραπανω ειναι συντομια της λεξης HighLander. ΚΑΛΟ?  ?  Σκεφτηκα, αντι να λεμε ολη τη λεξη ας χρησιμοποιουμε το υποκοριστικο που ανεφερα!!! Ειστε ΜΕΣΑ?  ? ? ? ??

DCat1980

Παράθεση
κι ειναι κατι τυπακια ( πχ στη θεσσαλονικη με τα 500 fps  :o οπως ακουστηκε, ή οι πασηγνωστοι highlander, και που παιζουν ολο hi cap mags ) τα οποια το χαλανε, να μη πω την αλλη λεξη..., εντελως το game ? ?  ? ? ?

Το θέμα είναι να παίξουμε ή να χτυπίσουμε ? Οι κανόνες λένε 450 FPS και βολή στα παραπάνω απο 10 μέτρα. Ναι να κάνουμε εξομίωση, αλλά να θυμόμαστε ότι δεν είναι πραγματικότητα. Και τι συμαίνει αυτο ? οτι έχω βιώσει αληθινή μάχη ? όχι βέβεα αλλά καταλαβαίνω ότι θα είναι διαφορετικά.. μπορεί και ποιό εύκολα ... χα
Για μένα καλό θα είναι να κρατίσω την σωματική ακαιρεότητα και για κανένα άλλο αγώνα.
Άμα είναι να σκωτοθούμε να το ξέρω, γιατί δεν θέλω να πεθάνω στη καισαριανή, α πάω σε καμιά Αφρική που έχει και ήλιο να πάω απο ηλιοθεραπία.
Δεν  με ενδιαφέρει και 200.000 FPS να έχουν διότι υπάρχει και radar και limiters.
Αν τώρα κάποιος θέλει να σάξει ένα όπλο για να το λέει και μόνο, με 'γειά του με χαρά του. Και εγώ έχω μια αφίσα κολιμένη στο τοίχο και μαρέσει και δεν θέλω να βάλω οτιδήποτε άλλο.
Kill Me

kinmid

Παράθεση από: CostasV στις  17 Mar 2009, 21:18:36 ΜΜ
Θέτω το παρακάτω ερώτημα για να μαζέψω γνώμες και απόψεις...

Τα όπλα airsoft σίγουρα μοιάζουν με τα αληθινά, μερικές φορές έχουν και βάρος σαν τα πραγματικά, άλλες φορές έχουν μηχανισμούς κλοτσίματος που προσπαθούν να μοιάσουν σαν τα αληθινά και κτλ. κτλ....

Αλλά είναι και μερικά θέματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την προσομοίωση όπως παραδείγματος χάριν τα bbs που κοτσάρουμε με μια γεμιστήρα στα airsoft όπλα  μας.... μου φένετε λίγο δύσκολο ένα MP5 ή ένα M16 να χωράει μέσα στην γεμιστήρα του 200 και 400 βολές... Έτσι δεν είναι?

Σίγουρα όσες περισσότερες βολές (δλδ BBs) έχουμε διαθέσιμες στο όπλο μας τότε έχουμε και περισσότερες πιθανότητες να βγάλουμε τον αντίπαλο έξω. Aλλά τελικά έχει κανένα νόημα αυτό?  Δλδ τι θέλω να πω... έχει σημασία το πόσους κουβάδες μπίλιες κουβαλάς? Ή το πώς χρησιμοποιεί το μυαλό σου, (τακτικές, στρατηγική) για να βγάλεις τον αντίπαλο έξω...

Απόψεις και γνώμες... ελεύθερα...

Θα μπορούσα να γράφω μία έκθεση ολόκληρη σχετικά με το πως εγώ προσωπικά το βλέπω το θέμα, αλλά σκέφτηκα πως θα είναι μαρτύριο για τους υπόλοιπους να την διαβάσουν  ;D , οπότε θα μείνω στο bolded τμήμα του μηνύματος του Κώστα.

Για εμένα ισχύει το δεύτερο, και είναι γεγονός ότι σε κανένα παιχνίδι δεν ρίχνω παραπάνω από 20-30 μπίλιες (συνολικά ποτέ πάνω από 100 κάθε Κυριακή).  8)

z_snap

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στην Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Legal_issues_in_airsoft#Greece) το airsoft στην Ελλάδα θεωρείται "underground sport".

Και αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται ως underground sport διότι (κατά τη γνώμη μου) παρά-είναι Μilsim. Αν δεν ήταν τόσο Milsim ή αν υπήρχαν οργανωμένα fields , γνωστά στο ευρύ κοινό για το τι παίζεται και πως σε αυτά, να είστε σίγουροι ότι θα γινόταν "λαϊκό προσκύνημα" και μάχες για δηλώσεις συμμετοχής στα games.

Σχετικά με τα ΒΒ - Caps:
Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο με το τι είδους γεμιστήρες παίζουν οι άλλοι (μα παντελώς αδιάφορο) όπως επίσης "κουφαίνομαι" όταν ακούω ένα μέλος μιας ομάδας να καυχιέται οτι παίζει με low-cap, όταν σε όσα games έχω παίξει (έξι μήνες τώρα) δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑ (εννοώ και μέλη ομάδων) να φωνάζει "κάλυψε - γεμίζω" ή "reloading" ή κάτι παρόμοιο.

Ας παίζει ο καθένας με ότι θέλει - μου είναι ξεκάθαρο ότι αφού πωλούνται από τα μαγαζιά high-cap γεμιστήρες (καλημέρα SAPPER) πωλούνται για να χρησιμοποιούνται στα games. Προσωπικά επειδή μου την είπαν σε άλλο forum επειδή χρησιμοποιώ μια high-cap (καλημέρα Helistas), έχω μια ερώτηση: Το λάθος το έκανα εγώ που την αγόρασα και την χρησιμοποίησα? Η Classic Army που την κατασκευάζει και την διαθέτει ή το  που μου την πούλησε?

Σχετικά με τα  Rubber Airsoft Knifes !!!!!:
Συγγνώμη, το θέμα αυτό δεν μπορώ να το συζητήσω - ποιο γελοίο πράγμα δεν έχω ακούσει στην ζωή μου!!!  Airsoft Knifes ούτε καν για μόστρα - το οποίο είναι και το πλέον επικίνδυνο διότι μπορεί κάποιος στο πνεύμα της μόστρας, να κοτσάρει πάνω του κανένα αληθινό και πέφτοντας να χτυπήσει.

Σχετικά με τα κλειστά games:
Όσο υπάρχουν, τόσο πιο underground θα είναι το airsoft!!!!

EDIT (1): (18/03/2009) - 4:46
@ Helistas
Αμάν πια μ' αυτόν τον πόιντμαν!!! Δεν καταλαβαίνω τι έχεις πάθει και ασχολείσαι συνέχεια μ' αυτόν....  :) :) :) :) :)

...pointman
...re-think and do
   (pointman)

FanIsHere

Παράθεση από: Falcon στις  18 Mar 2009, 02:04:06 ΠΜ
[...] Δεν ειναι @@λακία ομως, οταν εσυ παιζεις με τα δικαια fps , κατω απο δικαιες καταστασεις,

[...] Υπαρχουν κι αλλοι που ειτε δε τους νοιαζει, ειτε ετσι τους @@@λωνει και ειναι εντελως απροσαρμοστοι, ασυντονιστοι και σε ορισμενες περιπτωσεις.... κοτες....

[...] Η αποψη σου Κωστα Β, ειναι πραγματικα ενδιαφερον, να εχουμε πυρομαχικα πανω μας οσα θα ειχαμε και σε πραγματικες συνθηκες. Ελα ομως που πρωτον πως πειθεις τα τυπακια που προαναφερονται ;D και τους HL, και δευτερον σε τετοιες συρραξεις, ας το θεσω ετσι, σε μερικες περιστασεις χαλαμε πολυ πυρομαχικο... :-X κι αφου μπορουμε να κουβαλησουμε 1-2 μπιλιες παραπανω, γιατι να μη το κανουμε? Δεν ειπα φυσικα να κουβαλοαμε 1.000, αλλοι να δεις, κρατανε πανω τους και 2 μπουκαλια ακομα :o. Οταν τρεχουν κανουν ΚΡΙΚ ΚΡΙΚ ΚΡΙΚ ;D ;D ;D.

Εφόσον είναι παιχνίδι, ο καθένας μπορεί να παίζει όπως του αρέσει και εφόσον πωλούνται και hi-cap γεμιστήρες, αλλά και μπουκαλάκια με 3000 μπίλιες, μπορούν να χρησιμοποιούνται στα παιχνίδια. Δίκαιο στο airsoft είναι ότι είναι γραμμένο στους κανόνες του. Αν κάποιος έχει "πειράξει" το όπλο του και είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια, γιατί να μην παίξει?

Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις κανέναν "απροσάρμοστο, ασυντόνιστο και σε ορισμένες περιπτώσεις.... κότα", γιατί οι περισσότεροι είναι καινούριοι στο άθλημα και δε ξέρουν να παίζουν τόσο καλά (όσο εσύ :P), αλλά και επειδή ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα. Ο καθένας παίζει όπως εκείνος θεωρεί σωστό, αρκεί να μην παραβαίνει τους κανονισμούς του παιχνιδιού.

Καλό για 'σένα κάνουν που κουβαλάνε δύο (2) μπουκάλια μαζί τους, γιατί θα τους ακούσεις όταν περνάνε δίπλα σου.

Παράθεση από: z_snap στις  18 Mar 2009, 10:13:46 ΠΜ
Σχετικά με τα  Rubber Airsoft Knifes !!!!!:
Συγγνώμη, το θέμα αυτό δεν μπορώ να το συζητήσω - ποιο γελοίο πράγμα δεν έχω ακούσει στην ζωή μου!!!  Airsoft Knifes ούτε καν για μόστρα - το οποίο είναι και το πλέον επικίνδυνο διότι μπορεί κάποιος στο πνεύμα της μόστρας, να κοτσάρει πάνω του κανένα αληθινό και πέφτοντας να χτυπήσει.

Συμφωνώ μαζί σου.

Εμμέσως πλην σαφώς απάντησα και στο post του Κώστα. Κι εγώ θα προτιμούσα να παίζαμε σε πιο ρεαλιστικές συνθήκες, αλλά παιχνίδι είναι και ο καθένας το παίζει όπως θέλει. ;)
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες! Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες... (Ουΐνστον Τσόρτσιλ, 1940)

fanioles

ΠαράθεσηΣχετικά με τα  Rubber Airsoft Knifes !!!!!:
Συγγνώμη, το θέμα αυτό δεν μπορώ να το συζητήσω - ποιο γελοίο πράγμα δεν έχω ακούσει στην ζωή μου!!!  Airsoft Knifes ούτε καν για μόστρα - το οποίο είναι και το πλέον επικίνδυνο διότι μπορεί κάποιος στο πνεύμα της μόστρας, να κοτσάρει πάνω του κανένα αληθινό και πέφτοντας να χτυπήσει.

Γι αυτο είπαμε οτι κατι τετοιο δε θα ηταν εφικτό σε ευρυ κοινό. Αυτοί που κατάλαβαν τι εννοώ, δε το βρήκαν γελοίο πάντως...

ΖΗΤΩ η κινδυνολογία !

Εγω πάντως έχω ακουσει και κατι πολύ πιο γελοίο...  ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΒΒ  ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ?!?!?!  ποιος να το είπε άραγε.. ?

z_snap

Παράθεση από: fanioles στις  18 Mar 2009, 12:03:56 ΜΜΕγω πάντως έχω ακουσει και κατι πολύ πιο γελοίο...  ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΒΒ  ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ?!?!?!  ποιος να το είπε άραγε.. ?

:) χα  :) χα  :) Εγώ το είπα και αν σε καμιά γωνία ή από κανένα παράθυρο σου έρθουν πολλά BBs με πολύ λίγα fps, μη βγεις έξω...απλά άρχισε να γελάς δυνατά!!!!  8)  8)  8)

...pointman
...re-think and do
   (pointman)

Falcon

@FanIsHere

1) Δεν ειπα για τα επιτρεπτα ορια, μιλησα για αυτους οι οποιοι ξεπερνουν ακομη και τα ορια της φαντασιας...

2) Δεν χαρακτηρισα κανεναν γιατι δεν αναφερω κανενα ονομα, απλως λεω οτι υπαρχουν και τετοιοι...Αν διαβασεις καλυτερα, θα το δεις. Ολοι μας το ξερουμε, δε καταλαβαινω γιατι εισαι εναντιον μου..

3)Σαφως και αφου δεν ειναι γραπτο στους κανονες, να μην εχει καποιος παρα πολλες μπιλιες, τοτε μπορει να κουβαλα οσες θελει...Κι εγω ειμαι υπερ στο να εχουμε εξτρα σφαιρες, αλλα οχι και τοσο τρομερα ποσα γιατι στο θεμα αυτο μιλαμε για περισσοτερο αληθοφανεις καταστασεις. Αν διαβασεις καλυτερα, θα το δεις.

4) Αν δεν ειναι κατι γραμμενο στους κανονες, τοτε καντο. Κουβαλα αμα θες και 15 σακκουλες ΒΒς. Δεν μας καιγεται καρφι... Σ'αυτο το θεμα ομως συζηταμε πως θα μπορουσαμε να κανουμε πιο αληθοφανες το παιχνιδι, κι οχι αφου λεει κατι τετοιο, ας το κανουμε....

5) Δε χρειαζεται να περασουν απο διπλα μου για να τους ακουσω. Τους ακουω απο πολυ πιο μακρια... ;D :D ;) :)

6)Και το ''μαυρο'' πουλιεται, αυτο δε σημαινει πως το αγοραζουμε... ( Εμεις δηλαδη, γιατι αλλοι... )

OYK347

Αγαπητοί κύριοι καλημέρα,

βλέπω με χαρά ότι το θέμα άναψε φωτιές και αυτό δείχνει την αγάπη και το πάθος σας για το airsoft.

Νομίζω ότι όλες οι απόψεις είναι σωστές.

Εφόσον όμως αναφερόμαστε σε παιχνίδι ναι μεν υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται πάντα αλλά κάθε παίχτης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει (τηρουμένων των κανονισμών) που τον ευχαριστεί ή τον ενθουσιάζει.

Η αλήθεια είναι ότι η πραγματική προσομοίωση απαιτεί φειδώ χρήσης βολίδων και συνετούς χειρισμούς στην χρήση των όποιων όπλων. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι:

1. παίζουμε woodland με πολύ πιο μικρές αποστάσεις βολής από ότι στην πραγματικότητα χωρίς την δυνατότητα στόχευσης αληθινών βολίδων
2. όταν κάποιος περιστοιχίζεται από κλαδιά ή βρίσκεται κάτω από σκαλιά οι μικρές ριπές ή οι κατά μόνας βολές δεν μπορούν να φτάσουν επάνω του
3. κάποιοι που δεν έχουν εμπειρία μάχης μπορούν να παίζουν άνετα χωρίς να αγχώνονται για την έλειψη βολίδων (γιατί ακριβώς είναι παιχνίδι)
4. όσοι έχουν επιχειρησιακή εμπειρία μπορεί να λειτουργούν κι αυτοί όπως τους ευχαριστεί. Για παράδειγμα στην πραγματικότητα όταν αμύνεσαι και προστατεύεις ουδέποτε θα βγεις να κοιτάξεις, να δεις, να αποκαλυφθείς για να προκαλέσεις εμπλοκή, στο παιχνίδι όμως θα το κάνεις για να "δράσεις" αφού αυτός είναι κι ο σκοπός του παιχνιδιού.

Ας μείνουμε λοιπόν με την αγάπη για το airsoft, τους κανόνες και την ευχαριστησή μας σε ένα ισοζύγιο τέτοιο που ο καθένας μπορεί να το βρεί για τον εαυτό του. Άλλος να προσομοιάζει περισσότερο και άλλος λιγότερο.

Και για να κλείσω, φυσικά θα ήταν θεμιτό να οργανωθούν ίσως και σενάρια με πιο ρεαλιστική εξομοίωση αλλά πάντα με την λογική του παιχνιδιού.

Καλημέρα σας.
.

.                      http://www.armageddons.gr

SAPPER

Παράθεση από: Dulas στις  18 Mar 2009, 10:34:50 ΠΜ
Το θέμα με την ποσότητα BBs που έχει ο κάθε ένας στην γεμιστήρα του είναι λίγο πονεμένο θέμα, γιατί για παράδειγμα μπορεί κάποιος να έχει ένα hi-cap που ήρθε μαζί με το AEG και να μην έχει δευτερες γεμιστήρες, αλλα να είναι παρα παρα πολύ συνετισμένος στην σκανδάλη του, και να έρχεται σε ένα game και να μην ρίχνει πάνω από 50-100 BBs σε όλη την μέρα του.
Θέλω να πω ότι κάπου δεν είναι και δίκαιο να ζητάμε από τον κάθε ένα να πάει να τα χώσει για γεμιστήρες, σίγουρα και για μένα το να έχω να κάνω αλλαγές στην γεμιστήρα είναι το πλέον ιδανικό, αλλα θα αναφερθώ για μένα αποκλειστικά χωρίς να βάλω κανέναν να μπει στη διαδικασία ότι εννοώ αυτόν η κάποιο άλλο συμπαίχτη μας.
Έχω λοιπόν περίπου 5 διαφορετικά AEG αυτό μεταφράζεται σε 5 διαφορετικά σετ γεμιστήρες με το καλημέρα και φυσικά το ανάλογο κόστος, ένα κόστος που αν το συγκρίνουμε με αλλα που θα μπορούσα να πάρω για το κέφι μου, το ζυγίζω σοβαρά.  (Οχι ότι δεν παίζω με mid-cap αλλα το αναφέρω σαν παράδειγμα)
Εδώ το συζητάμε για το κόστος στις βιοδιασπομενες, ποσο μάλλον να πούμε για mid-cap?
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Dulas και μην ξεχνάμε ότι το 90% των παιχτών είναι νέοι στον χώρο και έχουν δώσει ένα κάρο χρήματα για αρχή, στην πορεία όσοι βλέπουν την ανάγκη μιας καλύτερης ρεαλιστικότητας σιγά σιγά εφοδιάζονται και της ανάλογες Low Cap που δεν είναι 1 η 3 άλλα 5 η 10 όπως θα είχαν και στην πραγματικότητα αναλόγως των συνθηκών, σε ευρώ αυτό μεταφράζετε σε ένα σεβαστό ποσό.
Θα μου άρεσε η ιδέα να είχαν όλοι Low Cap γεμιστήρες, η αν κάποιος είχε S mag να έβαζε μέσα μόνο 100, η αν είχε ένα mini box for SAW M249 να έβαζε 150, η αν είχε το Large κτλ.. κτλ.. τκλ.. και να είχε και τον κατάλληλο ρόλο στην ομάδα - υποομάδα στο εκάστοτε game όπως πχ οι Snipers κτλ.
Πέραν τούτου ο αγώνας για περισσότερη ρεαλιστικότητα είναι ατελείωτος και πολλές φορές άπιαστος με τις πραγματικές συνθήκες.
Έχω ακούσει παίχτες να λένε ότι και το κούρδισμα της γεμιστήρας εξομοιώνει σε χρόνο την αλλαγή της άλλα αυτός ο χρόνος ισχύει για πολύ έμπειρους παίχτες στο λεγόμενο mag change εν ώρα πίεσης.
Έχω μπει είδη στην διαδικασία συγκέντρωσης Low Cap γεμιστήρων γιατί μου αρέσει η ιδέα, και πιστεύω ότι μπορεί να λειτουργήσει όπως πολύ σωστά είπε ο Helistas σε Prive παιχνίδια, και όχι σε σενάρια η απλά παιχνίδια που πολύ δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ακόμα, είτε εμπειρικά, είτε οικονομικά.

FanIsHere

Φίλε Falcon, δεν είμαι εναντίων σου, την άποψή μου εξέφρασα. Απλώς είναι αντίθετη απ' τη δική σου. Αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό νομίζω.

Υ.Γ.: Το μαύρο πουλιέται, αλλά είναι παράνομο... ;)
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες! Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες... (Ουΐνστον Τσόρτσιλ, 1940)

CostasV

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω...?

Αυτό που είπε ο fanioles θα μπορούσε να κάνει σε συγκεκριμένο σενάριο με πολύ ρεαλιστικούς ας το πούμε "κανόνες" και φυσικά εάν διαβάσετε πιο προσεχτικά θα καταλάβετε τι θέλει να πει.
Τώρα εάν θα έχει σχήμα μαχαιριού ή χαρτονένιου κυλίνδρου (απομεινάρι χαρτιού κουζίνας) ή σχήμα κόκκινης αποκριάτικης καραμούζας έχει να κάνει με την οπτική προσομοίωση και καμία σχέση με την λειτουργική. Από την πλευρά που το βλέπω εγώ σαν ιδέα, το συγκεκριμένο εξάρτημα θα μπορούσε να βγάλει έξω έναν σκοπό που φυλάει μία αποθήκη και έχει το όπλο παραπόδας ασφαλισμένο... ή θα μπορούσε να το έχει και ακουμπισμένο στην γωνία και να κάνει ένα τσιγάρο.

Προς θεού δεν νομίζω ότι ήθελε να πει ότι θα πιαστούμε στα χέρια και θα αρχίσουμε τις καρατιές... Έχω βρεθεί σε φάση έτοιμος να πω μπαμ... ε σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσα να βγάλω την καραμούζα και να του κάνω ένα τοκ τοκ πάνω στο κράνος... Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί κάποιος και θα σχολιάσει ...Airsoft παίζουμε όχι καραμουζοπόλεμο... αλλά προσπαθήστε να διαβάσετε καλύτερα τα λεγόμενα του συνομιλητή που αν μη τι άλλο λέει την άποψη του και προσπαθεί να γράψει κάτι που έχει σχέση με τον τίτλο του thread.
Τεσπα θα μπορούσαμε να πούμε ακραίο σαν ιδέα ή εφαρμογή, αλλά δεν είναι και τελείως μα παντελός άκυρο... Είναι μια ιδέα... Και συμπληρώνοντας θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχουν γελοίες ιδέες αλλά γελοίες αντιμετωπίσεις, και μην ξεχνάτε από το γραφόμενα μας κρινόμαστε στο forum.

Για το θέμα των BBs τώρα σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να μην χρησιμοποιήσει τις hi-cap του ή να τον αναγκάσεις να δώσει χρήματα για να αγοράσει γεμιστήρες που χωράνε μόνο 50 ή 60. Όσοι παίζουν με τους κανόνες του παιχνιδιού σίγουρα είναι ευπρόσδεκτοι να παίξουν είτε έχουν springer είτε έχουν μυδράλιο.

Προσωπικά έχω ένα FAMAS με 3 low γεμιστήρες. Ποτέ μα ποτέ δεν έχω μείνει από bbs ακόμα και στο Σούνιο που οι απαιτήσεις ήταν παρδαλές. Από τη άλλη έχω και ένα Μ249 που χωράει περίπου 1300 bbs... και εδώ αρχίζει το αστείο της υπόθεσης... Ανοίγω μπουκαλάκι (στην υγεία μας), γεμίζω, γεμίζω, γεμίζω, παίζω, πάω σπίτι, αδειάζω και καταλαβαίνω ότι από το μπουκαλάκι λείπουν περίπου 100 με 200 BBs. Έχει τύχει να το αδειάσω και σχεδόν όλο αλλά ήταν ο ρόλος τέτοιος. Σίγουρα έχει να κάνει με τον τρόπο που παίζει ο καθένας, αλλά είναι λίγο ενοχλητικό εσύ να παίζεις σαν άνθρωπος και ο άλλος να ανοίγει τα κλαπέτα και να κάνει laser show με μπίλιες.

Είμαι σίγουρος ότι παιχνιδάκια στο "μιλιτο" θα γίνουν και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν και παιχνιδάκια αβέρτα κουβέρτα. Αυτό που εγώ βλέπω να γίνετε στο μέλλον είναι παιχνίδια τα οποία θα έχουν την απαίτηση να χρησιμοποιείς low caps και οχτώ BBs στο πιστόλι. Και έχω και την εντύπωση ότι θα αποκτήσουν τους δικούς τους οπαδούς...

Παράθεση από: kinmid στις  18 Mar 2009, 09:50:24 ΠΜΘα μπορούσα να γράφω μία έκθεση ολόκληρη σχετικά με το πως εγώ προσωπικά το βλέπω το θέμα, αλλά σκέφτηκα πως θα είναι μαρτύριο για τους υπόλοιπους να την διαβάσουν  ;D ,
Εγώ να δεις αράδες που θέλω να γράψω και μακάρι να υπήρχε ανάλογο section για τους παίχτες που θέλουν να πουν τις ιδέες τους και να κάνουν τις προτάσεις τους... Γιατί όπως και να το κάνεις ο συγκεκριμένος τίτλος κατευθύνθηκε πάνω στις μπίλιες.

Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

Ozymandias

Πριν συνεχισουμε, να ξεκαθαρισουμε ενα πραγμα, οτι δεν ειναι ολα για ολους....η μαλλον οτι δεν ειναι ολοι για ολα. Δεν καταλαβαινω γιατι οποιος θελει να παει το χομπυ του ενα βημα πιο περα να θεωρειται παριας και ελιτιστης;

Φυσικα και ειναι δικαιωμα του καθε παιχτη να παιζει με high caps, με τζιν και μπλουζα , με Nike και φουξια μασκα του Paintball, αν θελει. Kανενας δεν θα του απαγορεψει να συμμετεχει σε ενα παιχνιδι. Απο την αλλη μερια, ειναι δικαιωμα αλλων παιχτων να παιζουν με 30αρηδες γεμιστηρες, με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εξαρτησεις, με μποτες των 200+ ευρω, με πραγματικα Κεβλαρ κρανη, και οτιδηποτε αλλο. Πολλες φορες οι δευτεροι θα συναντησουν τους πρωτους σε ανοιχτα παιχνιδια και θα πρεπει να τους υποστουν με τον ενα η τον αλλον τροπο

Ειναι ομως δικαιωμα των δευτερων να ξενερωνουν με τον τυπακο που εχει τον highcap γεμιστηρα και το δαχτυλο κοκαλωμενο στην σκανδαλη. Ειναι επισης δικαιωμα τους να οργανωνουν παιχνιδια με κανονες που αυτοι γουσταρουν. Δεν ειναι ελιτισμος αυτος. Οποιοσδηποτε μπορει να συμμετεχει στα παιχνιδια αυτα αν πληρει τις προυποθεσεις και αν δεχτει να συμμορφωθει με τους κανονισμους

Να μην παρεξηγηθω.....δεν ειμαι Milsimας. Mε 300αρηδες γεμιστηρες παιζω, αν και με ελαφρυ δαχτυλο, ωστοσο οσο ασχολουμαι με το airsoft, τοσο βλεπω τις ριπες μου να γινονται μικροτερες.

Θεωρω οτι το MilSim σε καθε περιπτωση θα αποτελεσει, αργα η γρηγορα, δελεαρ για τον σοβαρο παιχτη. Για αυτον που θελει -και μπορει- να διαθεσει χρονο, χρημα, και προσπαθεια για το χομπυ του

z_snap

Παράθεση από: Ozymandias στις  18 Mar 2009, 21:42:09 ΜΜΕίναι ομως δικαιωμα των δευτερων να ξενερώνουν με τον τυπακο που εχει τον highcap γεμιστηρα και το δαχτυλο κοκαλωμενο στην σκανδαλη. Ειναι επισης δικαιωμα τους να οργανωνουν παιχνιδια με κανονες που αυτοι γουσταρουν. Δεν ειναι ελιτισμος αυτος. Οποιοσδηποτε μπορει να συμμετεχει στα παιχνιδια αυτα αν πληρει τις προυποθεσεις και αν δεχτει να συμμορφωθει με τους κανονισμούς

@Ozymandias
Με συγχωρείς φίλε Ozy, θέλω λίγο να σταθώ σε αυτό που γράφεις. Και ειδικότερα στη λέξη "ξενερώνουν". Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να με νοιάζει και να ξενερώνω με το τι είδους γεμιστήρες παίζει μια αντίπαλη ομάδα. Ας έρθει ο καθένας με ότι θέλει - ας κρεμάσει ένα κουβά 30 κιλά BBs κάτω απ' το AEG και ας παίξει (αν μπορεί να τις σηκώνει). Αφού ξέρω και βλέπω στο safehouse τι κουβαλάει ο καθένας, δεν έχω παρά στο σχεδιασμό της τακτικής της ομάδας μου να λάβω υπ' όψη και αυτή την παράμετρο. Ομάδα σε game σημαίνει εκτιμώ ότι ξέρω για το παιχνίδι και τις τεχνικές δυνατότητες του αντιπάλου, εκτιμώ και τις δυνατότητες της ομάδας μου - προσαρμόζω ανάλογα την τακτική και ξεκινάω να την εφαρμόσω για να νικήσω.

@Helistas
Φίλε μου όταν γράφεις ή εν πάσει περιπτώσει θέλεις να απαντήσεις σε κάποιον για κάτι που δεν συμφωνείς, μην το κάνεις τελείως συναισθηματικά. Και αν θες μη προσπαθείς να υπερασπιστείς το airsoft λες και μεις θέλουμε το κακό του. Αφ' ενός αυτά που γράφονται στα forums διαβάζονται από κόσμο που δεν ξέρεις και δεν έχεις δει ποτέ, αφ΄ετέρου υπάρχουν και μέλη στο forum που έχουν εμπειρία και από άλλα sport, ή είναι αθλητές και πιθανά να θέλουν να νιώθουν περήφανοι και μιλούν άνετα για το airsoft όπως π.χ. για το ποδόσφαιρο.

Thank you,

...pointman (αυτό είναι το nick μου - το z_snap ήταν προσωρινό)
...re-think and do
   (pointman)

Falcon

Παράθεση από: FanIsHere στις  18 Mar 2009, 14:17:39 ΜΜ
Φίλε Falcon, δεν είμαι εναντίων σου, την άποψή μου εξέφρασα. Απλώς είναι αντίθετη απ' τη δική σου. Αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό νομίζω.

Υ.Γ.: Το μαύρο πουλιέται, αλλά είναι παράνομο... ;)

Γιατι εγω τι ειπα? Μηπως ειπα οτι επιτρεπεται? Και βεβαια ειναι παρανομο. λοιπον τι μου το λες? Αυτο νομιζω οτι ειπα κι εγω, οτι πουλιεται... τι επαναλαμβανεις λοιπον?