FPS 328 +/-5%. Ένα χρόνο μετά.

Ξεκίνησε από Kallistos, 06 Δεκ 2010, 14:53:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ADINOWS

Airsoft pellets
«Η ενδέκατη ετήσια έκθεση για τα πυροβόλα όπλα Συμβουλευτική Επιτροπή», τα επίπεδα διείσδυσης βρίσκεται μεταξύ 2 και 3 J βασίζεται σε μια έρευνα για αμερικανικό στρατό και το έργο DiMaio στο "Minimal Ταχύτητες Απαραίτητες προϋποθέσεις για Διάτρηση του δέρματος από την Air Pellets και σφαίρες , Εφημερίδας της Εγκληματολογικής Επιστημών ».

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:fRYCrR2N4dEJ:en.wikipedia.org/wiki/Airsoft_pellets+Skin+by+Air+Pellets+and+Bullets,+Journal+of+Forensic+Sciences&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr
COBRA TEAM

MAYIOL

Ναι και μετα απο τοσι εμπειρια με τραυματισμους και θεματα ασφαλειας λεω να προτινουμε και στην  FIFA να εφαρμοση την χρηση στολων του ragby και στο ποδοσφαιρο. Δεν ειναι δινατον να κανουν ενα φαουλ στο Καρακγουνι και να σικονεται μετα απο ενα τεταρτο ο ανθρωπος...

Maleficus

Το άρθρο που μας δίνεται στη wikipedia  είναι ωραίο ....
To θέμα είναι πως δεν είναι κανείς να εμπιστεύεται τυφλά αυτή τη σελίδα διότι και εγώ μπορώ να μπώ να κάνω αλλαγές όποτε θέλω

lak1000

Ναι, μπορείς μόνο που λίγο αργότερα κάποιος θα το τσεκάρει και αν έχεις γράψει κάτι αναληθές θα το διορθώσει... Και αν συνεχίσεις, έχεις ban.
Please don't feed the trolls...

Maleficus

μέχρι να βρεί αν αληθεύει η πηγή μου θα το έχουν εμπεδώσει 100000 άτομα !
αμα δε βγεί σε πόστ με αναφορές ή σε ένα έγγραφο που να πιστοποιεί την αυθεντικότητα των μελετών που έχουν γίνει και κατα πόσο τα αποτελέσματα είναι αληθινά δε πιστεύω τίποτα πλέον ... ούτε για τα 328+/-5% ούτε για τα 550 ΦΠΣ ούτε τίποτα ...
επίσης να ενημερώσω ότι δεν έχει περάσει ένας χρόνος, αλλά 3 μήνες και 7 ημέρες απο την ημέρα που ήταν (πες το αν θές) υποχρεωτικό το ενιαίο αυτό όριο !
ο καθένας ας κάνει ότι θέλει λοιπόν !
οι απόψεις διήστανται και εμείς είμαστε σε τέλμα ....

ADINOWS

Παράθεση από: Maleficus στις  07 Δεκ 2010, 19:41:54 ΜΜ
Το άρθρο που μας δίνεται στη wikipedia  είναι ωραίο ....
To θέμα είναι πως δεν είναι κανείς να εμπιστεύεται τυφλά αυτή τη σελίδα διότι και εγώ μπορώ να μπώ να κάνω αλλαγές όποτε θέλω
Αν εχεις να καταθεσεις εσυ μια αλλη επισημη ερευνα ανεβασε την...
Εδω υπαρχει συγκεκριμενο θεμα συζητησης,
Μην γραφεις ασχετα πραγματα.

Παρακαλω των διαχειρηστη να σβησει τα ΕΚΤΟΣ Θεματα συζητησης.
COBRA TEAM

remali

Εχω μια απορία να εκφράσω που δεν ειναι και τοσο ασχετη με το θεμα.Καπου υποθηκε οτι τα οπλα μπορει να ειναι παραπανω απο τα αναγραφομενα fps. Αν το καθε κατάστημα γενικα δεν έχει την ευκολια μετρησης πριν την αγορα(κατι λογικο αφου εκτος απο μετρητη πρεπει να διαθετει και μπαταριες φορτισμενες - αερια και καποιο ειδικο χωρο) και διαπιστωθει οτι το οπλο αντι για 330 ειναι 370 απο την στιγμη που μου ζητησουν εξτρα χρηματα για την υποβάθμιση, δεν πεφτουν στο παραπτωμα της παραπλανιτικης διαφημισης ? Ή τα εξοδα που θα κανω για να παω στο πεδιο και τελικα δεν παιξω ασχετα με την απογοητευση που θα παρω ή την μερα που σπαταλαω απο την στιγμη που δεν φταιω εγω αλλα η παραπλανιτικη διαφημηση του οπλου(που δικαιολογιμένα τονιζω δεν μπορει να μετρηθει στο κατάστημα)ποιος μου τα καλυπτει? Υπαρχει νομικο θεμα ή οχι? ??? ??? ???

Iskios

Παράθεση από: remali στις  08 Δεκ 2010, 09:48:46 ΠΜ
το οπλο αντι για 330 ειναι 370 απο την στιγμη που μου ζητησουν εξτρα χρηματα για την υποβάθμιση, δεν πεφτουν στο παραπτωμα της παραπλανιτικης διαφημισης ?

Ο κανονισμός είναι σαφής "1 Joule/328fps +5% ανοχή μέτρησης" άρα οποιοδήποτε AEG/GBB με εργοστασιακή τιμή πάνω από τα 328fps (πχ G&G 330-350fps) πρέπει να το υπολογίζετε εξ' αρχής για υποβάθμιση. Όσοι δεν συμφωνούν στα επόμενα CM ας ζητήσουν να ανέβει το όριο.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν υπάρχει θέμα παραπλανητικής διαφήμισης από "διαβολεμένους" πωλητές.  ;D

Maleficus

Μπράβο σου που μας παρέθεσες το υπέροχο λίνκ στη wiki ! Με αδιάψευστες αποδείξεις πλέον μπορούμε να πούμε ότι τα 2 Joule δεν τρυπάνε τον ανθρώπινο ιστό ! Πρέπει να αναπροσδιορίσουμε τα όρια επιγόντος για να πάμε μπροστά!!!

Αυτό το άρθρο με βοήθησε πραγματικά και μάλλον πολλούς άλλους να δούν το ψέμα του ορίου του 1 Τζούλ , σε σημείο που απορώ πως δεν το είχε εντοπίσει ποτέ κανείς παλαιότερα  και τσακωνόμασταν για τα όρια !
Πώς και δε σκέφτηκε ποτέ κανείς τη wikipedia παλαιότερα και καθόταν σα την άδικη κατάρα  να ψάχνει να νομοθεσίες μέσα απο τα σάιτ ξένων υπουργείων ; Ποιός ήταν τόσο ηλίθιος που όταν έβρισκε κάτι το αξιοσημείωτο έπαιρνε τηλέφωνα για να το συζητήσει απο κοντά  διότι στα φόρουμ πλέον σε κάτι τέτοια θέματα είναι  οφ τοπικ, τρολλ , δρακος , ορκ , γκομπλιν,και μωβ σκουλίκι  ;!!!!!!;
Δεν ήμουν εγώ ... άλλος ήταν ... αλλά μπορεί να επέλεξε να μοιραστεί μαζί μου τις απορίες του και με πολλούς άλλους  διότι δε κοιτάμε μόνο τη wiki και επειδή είμαστε γκόμπλιν στα φόρουμ 8)

Αν αποφασίσω να στείλω αντιπροσώπους στο επόμενο Captains Meeting η γραμμή μας θα είναι το όριο να είναι ανάμεσα στα 2 με 3 Joule διότι η wiki είναι η αλήθεια! ( μετά τη Βίβλο ! :D )

Καλημέρα

Teacherdick

Sorry λίγο γιατί μπερδεύτηκα...

Τα όρια είναι 1J + - 5%. Aυτό σημαίνει 328 +5% = 328 +16.4=344.4 fps μέγιστο, ή μέγιστο 328 fps?

To όπλο μου για παράδειγμα προχθές μετρήθηκε 2 φορές. Πρίν το παιχνίδι χωρίς hop up έδειξε 340 στο μετρητή του Βασίλη. Μετά το συμβάν με τον Κώστα, έδειξε 311 με καταβασμένο πάλι το hop up σε 'αλλο μετρητή. Είναι ή δεν είναι στα όρια ασφαλείας, μιας και το ελατήριο λέει ότι είναι 1J?
Si Vis Pacem, Para Bellum.

lak1000

Mέγιστο 328 αν το μετράς με τον υπέρτατο μετρητή ακριβείας...
Αλλιώς 344, κάτι.
Please don't feed the trolls...

remali

Το +/- 5% απο που προκυπτει? Απο το σφαλμα που δινει ο ιδιος ο κατασκευαστης του μετρητη? Αν ο απολυτος μετρητης εδινε 344 το οπλο παιζει? Τι γινετε αν ο μετρητης εχει σφσλμα 6%=347,68 ή 7%=350,96?

Kallistos

Εξαρτάται απο τον διοργανωτή. Για να είναι δίκαιος, αν όλα τα οπλα έχουν μετρηθεί με τον ίδιο μετρητή, το AEG δεν θα παίξει. Ακόμα και αν σε προηγούμενα παιχνίδια ο παίχτης έγινε δεκτός. Μεχρι τώρα έχω δεί τρελές αποκλίσεις στους μετρητές. Μερικές ξεπερνάνε και το +/- 10%.

Για αυτό και συνιστώ στο θέμα αυτό, την ανοχή στις μετρήσεις, γιατι θα έπρεπε να λαβουμε υποψη την αποκλιση αυτή.
Ready... Steady... Fire...!!!

Teacherdick

Παράθεση από: remali στις  08 Δεκ 2010, 12:34:18 ΜΜ
Αν ο απολυτος μετρητης εδινε 344 το οπλο παιζει?

Σε αυτή την περίπτωση, αν γνωρίζαμε ότι ο μετρητής δεν έχει σφάλμα, το όπλο θα έπρεπε να αποκλιστεί. Και επειδή ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πόσο χάνει κάθε μετρητής, μοναδική λύση μου φαντάζει η χρήση Μ90 ελατηρίων, για να είσαι μέσα βρέξει - χιονίσει.Απλά πρέπει να το πάρουμε απόφαση, ότι τα όπλα δε θα πηγαίνουν 60+ μέτρα και όταν φυσάει δε θα παίζουμε.

ADINOWS

Οι παρακάτω αποσπάσματα είναι από το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου με τίτλο
«Αρχές των πυροβόλων όπλων ελέγχου"

Το Υπουργείο Εσωτερικών και την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Επιστημών εκτιμά ότι το χαμηλότερο επίπεδο ενέργειας ρύγχους δυνατό να προκαλέσουν μια διεισδυτική πληγή είναι ένα πόδι δύναμη λίρα (1,35 J): κάτω από τα επίπεδα ισχύος, τα όπλα είναι" ανίκανοι να διαπερνούν ακόμα και ευάλωτα τμήματα του το σώμα, όπως το μάτι ". [54] Ωστόσο, η πιο πρόσφατη ανάλυση της Εγκληματολογίας Οργανισμού για τη Βόρεια Ιρλανδία έχει δηλώσει ότι μια πιο λογική εκτίμηση του ελάχιστου απαιτούμενου ενεργειακού μουσούδα να επιβάλλει μια διεισδυτική πληγή βρίσκεται μεταξύ 2,2 και 3,0 ΣΕΣ · lbf (3 έως 4 J).

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZqPIBdm6MCoJ:technologies.blogsome.com/2008/12/21/airsoft-guns-dangers-for-
humans/+Forensic+Science+Agency+for+Northern+Ireland+AIRSOFT&cd=9&hl=el&ct=clnk&gl=gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Air Pellets

Η ενδέκατη ετήσια έκθεση των πυροβόλων όπλων Συμβουλευτικής Επιτροπής DiMaio της εργασίας του σε Minimal Ταχύτητες Απαραίτητες προϋποθέσεις για Διάτρηση του δέρματος από την Air Pellets και Bullets , Εφημερίδας της Εγκληματολογικής Επιστημών ?   2,00 J ~ 3,00 J   επίπεδο διείσδυσης.ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ..
http://www.amazon.com/Gunshot-Wounds-Ballistics-Techniques-Investigations/dp/0849381630/ref=ntt_at_ep_dpi_3

ο Δρ Di Maio  πληροφορίες σχετικά με το έργο του εκτενείς στην ιατροδικαστική τομέα.  Δρ Di Maio παρακολούθησανΑγίου Ιωάννη Πανεπιστήμιο καθώς και του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. μεταπτυχιακές σπουδές του συμπεριλαμβάνεται stints σε Δούκας Πανεπιστήμιο, SUNY, και το Γραφείο του Γενικού Ιατρικού εξεταστή του Μέριλαντ. Δρ Di Maio, ο οποίος είναι βετεράνος του Στρατού Ιατρικού Σώματος, είναι πίνακας που πιστοποιείται στην ιατροδικαστική, Κλινικές, και ανατομικά Παθολογία. Σήμερα είναι Διευθυντής του Ιατρικού εξεταστή της Bexar Κάουντι (Σαν Αντόνιο) Τέξαςκαθώς επίσης και Καθηγητής του Τμήματος Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Health Science Center στο Σαν Αντόνιο.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:fRYCrR2N4dEJ:en.wikipedia.org/wiki/Airsoft_pellets+Skin+by+Air+Pellets+and+Bullets,+Journal+of+Forensic+Sciences&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

*Η βαλιστικες βολες οπως αναγραφουνε πιο αναλυτικα εντος αρθρων εχουνε γινει απο εξ επαφης ως 3,3 μετρα(2ως 4 joule) μια βολη ανα καθε σημειο.
COBRA TEAM

Teacherdick

Αυτές οι έρευνες όμως δεν αναφέρουν απο πια απόσταση έγιναν τα πειράματα. Οκ, χρειάζονται 3J για να σε τρυπήσει, αλλά από πόσα μέτρα? Στις δικές μας αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας το χειρότερο σενάριο, δηλαδή το χτύπημα απο πολύ μικρή απόσταση ή ακόμη και εξ'επαφής. Σε τέτοια περίπτωση ξέρω απο προσωπική πείρα ότι και λιγότερα απο 2J (1.64 για την ακρίβεια) αρκούν για να σε τρυπήσουν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι με το 1J λύσαμε και το πρόβλημα. Όπου και να διαβάσεις, όλοι λένε ότι προτείνεται κάλυψη για το πρόσωπο, για να προστατεύσεις αυτιά, μύτη, δόντια, χείλη, λαιμό κτλ.
Άρα, ας αρχίσουμε να βλέπουμε λίγο πιο σοβαρα και την προσωπική μας ασφάλεια. Σε ένα extreme sport, πάντα τραυματισμοί θα υπάρχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ας φροντίζει ο καθένας να πέρνει τα μέτρα προστασίας που θεωρεί καλύτερα. Εγώ μετά την τρύπα που απέκτησα, δεν παίζω ποτέ χωρίς full face, μαντήλι, πλέγμα κτλ. Γιατί πιστεύω ότι από το ένα μέτρο, ακόμη και τα marui με τα 220 fps, μπορούν να κάνουν αρκετή ζημιά.

Kallistos

Παράθεση από: remali στις  08 Δεκ 2010, 09:48:46 ΠΜ
Εχω μια απορία να εκφράσω που δεν ειναι και τοσο ασχετη με το θεμα.Καπου υποθηκε οτι τα οπλα μπορει να ειναι παραπανω απο τα αναγραφομενα fps. Αν το καθε κατάστημα γενικα δεν έχει την ευκολια μετρησης πριν την αγορα(κατι λογικο αφου εκτος απο μετρητη πρεπει να διαθετει και μπαταριες φορτισμενες - αερια και καποιο ειδικο χωρο) και διαπιστωθει οτι το οπλο αντι για 330 ειναι 370 απο την στιγμη που μου ζητησουν εξτρα χρηματα για την υποβάθμιση, δεν πεφτουν στο παραπτωμα της παραπλανιτικης διαφημισης ? Ή τα εξοδα που θα κανω για να παω στο πεδιο και τελικα δεν παιξω ασχετα με την απογοητευση που θα παρω ή την μερα που σπαταλαω απο την στιγμη που δεν φταιω εγω αλλα η παραπλανιτικη διαφημηση του οπλου(που δικαιολογιμένα τονιζω δεν μπορει να μετρηθει στο κατάστημα)ποιος μου τα καλυπτει? Υπαρχει νομικο θεμα ή οχι? ??? ??? ???

Μπορεί να δημιουργηθεί νομικό θέμα αν το κυνηγήσεις!
Απο την στιγμή που σου λέει στο κατάλογο του μαγαζιού ότι το όπλο είναι 330 πρεπει να είναι 330 με μία πολύ μικρή απόκλιση. Ομως 360-370 δεν ειναι μέσα στην απόκλιση αυτή. Ναι, θα μπορούσες να κινηθείς νομικά γιατι η περιγραφή του προιόντος στον κατάλογο δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα και να απαιτήσεις την δωρεαν μετατροπή του όπλου ετσι ωστε να ανταποκρίνεται στην περιγραφή που το αγόρασες.  Η' ακόμα πιο σωστά, με τις κατάλληλες υποδείξεις απο την υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή, να το επιστρέψεις.

Θα μου πεις, ίσως δεν το ήξερε ο πωλητής. Μην ξεχνάς οτι ο ρολος του πωλητή είναι να πουλήσει το προιόν. Απο τη στιγμή όμως που έχει ένα νέο προιόν και το καταχωρεί στον καταλογό του, χρησιμοποιείς το μετρητή του τεχνικού τμήματος, (που αποκλείεται να μην έχει ο τεχνικός για τις μετρήσεις του) για να ενημερωθεί ο κατάλογος με τη μεγαλύτερη ακρίβεια. Εναλλακτικά αν δεν το κάνει αυτό, κάποια στιγμή, εμπειρικά, θα μάθει ποσα fps ειναι το AEG και θα πρεπει να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις.

Αν έχεις θέμα, μία επίσκεψη στην προστασία του καταναλωτή θα σε διαφωτισει.

Το καλυτερο ομως αν παιζεις στην Αττική, για να προστατεψεις τα νευρα σου, είναι να ζητάς τη μέτρηση του όπλου, πριν την αγορά, μπροστά σου. Αν είναι πάνω απο 330-335, μην το αγοράζεις.

nikos1990

Δηλ. εγω που σε λιγες μερες παω να παρω οπλο να ζητισω να γινει καταμετριση FPS?
I can see you but you can't if you run you will only die tired and one shot is enough for one kill

Kallistos

Παράθεση από: nikos1990 στις  09 Δεκ 2010, 11:02:30 ΠΜ
Δηλ. εγω που σε λιγες μερες παω να παρω οπλο να ζητισω να γινει καταμετριση FPS?

Για να αποφύγεις την πιθανότητα, να κάνεις ταξίδι μέχρι το πεδίο, και να μην παιξεις...
να το ζητήσεις οπωσδηποτε.

nikos1990

Εγω μενω Salonika και οντως θα κανω και ταξιδακι αρα να παρω μεχρι 330fps ok καταλαβα
I can see you but you can't if you run you will only die tired and one shot is enough for one kill