FPS 328 +/-5%. Ένα χρόνο μετά.

Ξεκίνησε από Kallistos, 06 Δεκ 2010, 14:53:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Kallistos

Παράθεση από: kaliostro στις  07 Δεκ 2010, 00:08:09 ΠΜ
Για να κλείσω με τό όλο θέμα θα πω κάτι που έχει μαλιάσει ο στόμας μου (όπως λέει κ η μανούλα μου) να το λέω: ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΥΝΟΜΕ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟΣ-ΡΟΜΠΟΚΟΠ επειδή κάποιος δεν θέλει να δώσει 20 μαμημένα ευρώ για ένα ελατήριο όταν δίνει 400 κ 500 για μια ρέπλικα.
Εγω τί είμαι δηλαδή που το έστησα στα 300 ΦΠΣ?

Φίλε kaliostro,
Το θεμα δεν προκειται να κλείσει. Θα έρχεται στην επιφάνεια ξανά και ξανά.
Πες μου την γνώμη σου ερχεσαι σε ενα δημόσιο παιχνίδι σε επαφή-σύγκρουση με 20 ατομα, το κάθε ένα θα συμπεριφερθεί το ίδιο; Οχι.
Οταν χτυπηθούμε απο τον οχτρο, τι θα λεμε; Τον άτιμο που δεν εδωσε 20 ευρώ για να αλλάξει το Ελατήριο ή τον εαυτό μας που δεν δωσαμε 20 ευρώ γιανα καλύψουμε το προσωπό μας με μια neoprene, που ειναι και της μοδας;  ;D Εγώ θα έκανα και τα 2.

Ναι! Η παιδεία είναι το παν... ποιος είναι διαθετημενος όμως να κάνει μαθήματα περι ηθικής
Ready... Steady... Fire...!!!

UNSEEN

Φίλε KAlliostro οκ αυτό που λες οτι έχεις τον έλεγχο, αλλά απο προσωπική μου εμπειρία λοιπόν, το παλληκάρι με είδε ξαφνικά και ενω ηταν στην ίδια παράταξη μ` εμένα πάτησε και μου έριξε στο πρόσωπο. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος λοιπόν για το πως θα αντιδράσει ο καθένας επειδή εσυ αντιδράς έτσι. Κι εγω συνάντησα ξαφνικά άπειρα ζόμπι στο συγκεκριμένο σενάριο και ποτέ δεν έριξα γιατί διατήρησα τον έλεγχο. Παρ` ολα αυτά έφυγα με ωραίο βάπτισμα πυρός. Αυτό όμως μου έγινε μάθημα να πάρω μάσκα με μεταλλική σίτα που θα προστατέψει καλύτερα και όχι να μου περάσει απο το μυαλό οτι φταίει το όπλο που ηταν δυνατο.

Επειδή λοιπόν πολλά πράγματα ξεφεύγουν πολλές φορές απο τον έλεγχο, γι αυτό υπάρχουν οι κανόνες ασφαλείας. Αφου το έθεσες με αυτοκίνητα... Θα μιλήσω κι εγω στην κατηγορία αυτη. Γιατί λοιπόν αφου στους αγώνες παγκοσμίου επιπέδου τρέχουν οι κορυφαίοι οδηγοί παγκοσμίως υπάρχουν αυστηρές δικλείδες ασφαλείας? Ακριβώς γιατί υπάρχουν διακυμάνσεις στις αντιδράσεις του κάθε ανθρώπου.

Επίσης για τα sniper δεν θεωρώ οτι έχω κάπου άδικο. Εκτός αν θα αλλάξουμε πράγματα που είναι δεδομένα. Αλλο τι τι γίνεται στα παιχνίδια και άλλο το τι ισχύει στην πραγματικότητα. Δεν ξέρω βέβαια αν διαφωνείς ή αν συμφωνείς με αυτά που είπα για τα sniper αφου δεν έδωσες καποιο στίγμα.

kaliostro

@unseen
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,3960.msg46115.html#msg46115
Η άποψη μου για τα sniper...μην κάνω copy/paste όλο το σεντόνι... ;)
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

UNSEEN

Ωραίος. Καλά 550 το ξεφτυλίσαμε και συμφωνώ απόλυτα βάσει και των παραπάνω που έγραψα οτι δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ο καθένας αν σε δει ξαφνικά δίπλα του. Μέχρι 450 θεωρώ οτι θα είναι καλά. Απλά λίγο πιο δυνατο απο το AEG. Και φυσικά συμφωνώ στο να μην είναι αυτόματο. Και τα κανονικά snipers είναι βολή - βολή και γι αυτό άλλωστε γραφω οτι με το να έχουν την ίδια δύναμη με τα AEG χάνει το πλεονέκτημα του ο Sniper και έχει μόνο μειονέκτημα. Αν είναι αυτόματα... Τότε δεν έχει νόημα κανένα αφου και δύναμη και ταχυβολία... Θα μας κάνουν όλους να θέλουμε να παίζουμε snipers. Δίνουμε στη βραδυβολία το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου Range. Αλλιώς ας πάρουν AEG. Με 550 θα γίνει σίγουρα ζημιά κάποια στιγμή και θα είναι και καλή πιστεύω, ειδικά δε με κάποιους (που δικαίωμα τους) φοράνε μόνο γυαλιά και κοντομάνικο.

kaliostro

Κάτι τελευταίο πριν να πεσω στην αγκαλίτσα του μορφέα που τόσο πολύ συμπαθώ...
επειδή ο κόσμος νομίζει οτι ΦΠΣ=ΑΠΟΣΤΑΣΗ.
θα φέρω ένα παράδειγμα απο ένα κλασικό άθλημα που μ'αρέσει να χαζέυω....την σφύρα.
Όσο ποιο δυνατά θα την πετάξεις τόσο ποιο μακρυα θα πάει...οκ
Αλλά αν είσαι ατσούμπαλος θα πέσει πολύ κοντά όση δύναμη κ να βάλεις...θέλει κ τεχνική.
Που κολάει αυτο λοιπόν...
ΔΥΝΑΜΗ = ΦΠΣ...οκ θα πάει το μπιλάκι ποιο μακρυά ΑΛΛΑ θα σκάσει επάνω σου με ποιο μεγάλη δύναμη οπότε θα πονέσεις ποιο πολύ οπότε θα σου κάνει ποιο μεγάλη ζημιά.
ΤΕΧΝΙΚΗ = ΣΩΣΤΟ ΣΤΥΣΙΜΟ...για να κερδίσεις απόσταση λοιπόν το αεροβόλο μας δέχετε ΠΟΛΛΕΣ αλλαλές...
1)Κάνη ακριβείας....λόγο στενότητας δεν έχουμε απώλειες αέρα...
2)HOP UP ...ένα καλό λαστιχάκι μπορεί να κάνει την μπίλια να πάρει τέτοιες στροφές που να πηγαίνει 5 μέτρα ποιο μακρυά
3)Πιστονι-κεφαλί πιστονιού-κύλινδρος...όσο ποιο καλή στεγανότητα έχουν τόσο μικρότερη η απώλεια αέρα απο το gearbox μας προς την κάνη.
Αυτά τα 3 σε συνδιασμό μπορούν να σου δώσουν 10 μέτρα τουλάχιστον οφέλιμο βεληνεκές.Θα μου πεις αξίζει για 10 μέτρα να δώσω τόσα χρήματα?μπορώ να βάλω ποιο μεγάλο ελατήριο με μικρότερο κόστος.
-Ναι λοιπόν έχεις δίκιο αλλα θα σου δώσουν κ καλήτερη συγέντρωση βολών και εκτός αυτού...
Μπορείς να μην με πονέσεις ποιο πολύ με μικρότερο κόστος ΔΙΚΟ ΣΟΥ?
Όπως καταλαβαίνετε προτιμώ την λογική του να παίζουμε με ελατρίου με 200 ΦΠΣ παρά να κάνω τον σιδεροφρακτο ιππότη στην ασημένια πανοπλία επειδή καποιος νομίζει οτι παιζει ηλεκτρονικό ή ότι άνοιξε η κυνηγετική περίοδος νωρίτερα.
Καληνύχτα σας...
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

Teacherdick

Κατά την προσωπική μου άποψη:

Τα όρια είναι μια χαρά ώς έχουν.Χτυπάμε και με αυτά, δε χρειαζόμαστε περισσότερα.

Τα εργοστασιακά όπλα πρέπει να ελέγχονται αν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές τους. Ο καταστηματάρχης, όποιος και αν είναι αυτός, σαφώς και δε φέρει ευθύνη αν η εταιρεία λέει ότι το όπλο της βγάζει 330 fps ενώ στην ουσία βγάζει 360. Οφείλει όμως να γνωρίζει το προιόν που εμπορεύεται. 'Αρα, όταν πάμε να πάρουμε κάποιο όπλο, καλό είναι να ζητάμε να γίνει η μέτρηση μπροστά μας, πρίν το αγοράσουμε. Αν τώρα κάποιο όπλο σου βγει εκτός ορίων (πχ 350 fps) και το αγοράσεις, επειδή αυτό γουστάρεις και κανένα άλλο, δικό σου το πρόβλημα.

Οι κανόνες πρέπει να επιθεωρούνται ανά τακτά διαστήματα και να αναθεωρούνται αν κρίνεται αναγκαίο. Όχι μόνο απο τις ομάδες, από όλους( παλιούς, νέους, έμπειρους, άπειρους ).

Η προσωπική ασφάλεια είναι αποκλειστικά θέμα του κάθε παίχτη. Αν δε γουστάρει να φοράει μάσκα, κράνος. γάντια, επιγονατίδες κτλ, ας μην παραπονιέται.Το μόνο υποχρεωτικό είναι τα γυαλιά.

Στο πεδίο κόβουμε όπλα, όχι παίχτες. Αν κάποιος έρθει να παίξει με όπλο άνω των ορίων, δε διώχνουμε τον παίχτη, διώχνουμε το όπλο. Ο παίχτης μπορεί να δανειστεί όπλο απο άλλο παιδί ή να παίξει με το sidearm του. Αν θέλει να παίξει μόνο με το δικό του, πρόβλημά του. Οι κανόνες είναι κανόνες!
Si Vis Pacem, Para Bellum.

agent 47

Φίλε Kalliostro,

Για μένα δεν τίθεται θέμα φωτογραφίας ούτε θέμα εντυπωσιασμού. Όταν επιλέγω να μην φορέσω παραπάνω προστασία έχω τον λόγο μου. Άμα βάλω εγώ neopren ή balaclava όχι χρυσόψαρα, καρχαρίες θα βλέπω στα γυαλιά μου. Και συμφωνώ με αυτό που λές να φωράει ο καθένας μας παραπάνω προστασία από τα γυαλιά αλλά είναι και θέμα το τι βολεύει τον καθένα μας. Και φυσικά άμα ο άλλος θα με πετύχει στο πρόσωπο από μια απόσταση μεγαλύτερη ας πούμε των 10 μέτρων και μου κάνει σημάδι δεν θα του επιρίψω ευθύνες γιατί εγώ δεν φόρεσα επιπλέον προστασία. Και έχω φαει τουλάχστον δέκα χτυπήματα στο πρόσωπο μέχρι τώρα και δεν μου έχει κάνει κανένα σημάδι. Έτυχε λοιπόν αυτή η ατυχία στον Iskio να σπάσει το δόντι του υπό τις σθνθήκες που ανέφερε. Μην μας πιάνει τρομολαγνεία επειδή έγινε αυτό το συμβάν. Οκ συμφωνώ μαζί σου να προστατεύουμε το πρόσωπό μας καλύτερα αλλά δεν τίθεται θέμα υποχρέωσης του καθενός μας να φοράει παραπάνω προστασία. Όπως είδες την κυριακή προσπαθήσαμε και καταφέραμε να μην υπάρχει ούτε ένα όπλο πάνω από τα όρια για να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Και μόλις έγινε το συμβάν ξαναμετρήθηκαν όλοι όσοι έπαιζαν στο deathmatch για να δούμε αν υπήρχε κανένα aeg με παραπάνω fps και δεν βρήκαμε ουτε ένα. Επομένως όπως προανέφερα μόνο ατυχές θα το θεωρούσα το συμβάν και τίποτα άλλο.

Πάντα φιλικά.
if you can't beat them
DIE TRYING!!!!

Rebels Airsoft Team

remali

Δεν εχει σημασια αμα κοπεις απο κατανα ή απο ελβετικό σουγιά.Το θέμα ειναι οτι το αίμα θα τρεξει ούτως ή αλλως.... ;) ;) ;)

chrisdeggestin

Παρακολουθω την συζητηση απο εχθες και διαπυστωνω οτι ολες οι αποψεις και τα επιχειρηματα ειναι βασιμα και ολοι προσπαθουμε να βρουμε μια φορμουλα ,στο να γινουν τα παιχνιδια μας πιο ασφαλη,χωρις να στεναχωρουμε τους συνμπαικτες και χωρις να μπαινουμε σε περιττα εξοδα ιδιως οταν η επιλογη του οπλου σου εχει γινει με μονο γνομωνα τους κανονες της κοινοτητας.Νομιζω οτι θα πρεπει να εστιασουμε την προσοχη μας και σε καποιους αλλους παραγοντες ,για παραδειγμα αν θα μπορουσαμε να μετρησουμε τους ενεργους παικτες περυσι με αυτους μετα απο ενα χρονο θα δειτε οτι το χομπι μας εχει μια ραγδαια αυξηση με αποτελεσμα η κοινοτητα να μεγαλωσει σημαντικα.Αν ριξει καποιος μια ματια στο post  με τις ανακοινωσεις των νεων ομαδων θα δει οτι σχεδον καθε εβδομαδα ιδρυοντε τουλαχιστον 1 ομαδα ισως και περισσοτερες.Η ραγδαια αυτη αυξηση με κανει να αισθανομαι μεγαλη χαρα γιατι αυτο που αγαπαω αρχιζει σιγα σιγα και μεγαλωνει ,αλλα μου δημιουργει και καποια ερωτηματικα.1.γνωριζει η καινουργια ομαδα τους κανονες ασφαλειας που εχουν οριστει πριν απο ενα χρονο(αν δεν κανω λαθος γιατι δεν ημουν παρον)  2.Γνωριζουν το τι θα πρεπει να κανουν σε καθε σεναριο και πως πρεπει να συμπεριφεροντε σε καθε παιχνιδι3.Υπαρχει καποιος απο την ομαδα που αναλαμβανει την ευθυνη η' ο καθενας παιζει ανεξελεχτα για παρτη του.Εκανα αυτη την αναφορα και εφερα αυτα τα παραδειγματα για να επισημανω οτι πλεον ειναι επιτακτικη αναγκη για ενα νεο captains meeting για να συζητηθουν ολα αυτα τα θεματα και με τις καινουργιες ομαδες να αναθεωρηθουν καποια πραγματα και το βασικοτερο να αναγνωριστουν επισημα οι καινουργιες ομαδες για να ξερουμε επιτελους ποιον εχουμε απεναντι μας και να μην κρυΘβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.θα ηθελα να προτινω οταν επιτελους γινει αυτο το meeting να δημιουργηθει μια επιτροπη με αντριποσωπο απο καθε ομαδα η οποια θα εχει την υποχρεωση σε καθε καινουργια ομαδα να μεταφερει τους κανονισμους που ισχυουν στο χομπι μας  καθως να τους ενημερωνουμε για την διεξαγωγη των σεναριων ,τις υποχρεωσεις τους τις ευθυνες τους  τους κανονες ασφαλειας .Αυτα ειχα να πω ελπιζω να μην σας κουρασα ,αλλα νομιζω οτι τα πραγματα πρεπει να τα περνουμε απο την αρχη για το καλο ΟΛΩΝ μας και του χομπι που τοσο πολυ αγαπαμε .

klampanos

Με το σκεπτικό σου Kallistos,όταν όλοι αγόραζαν κινέζικα έπρεπε να παει το όριο στα 450..
Τα όρια βασίστηκαν σε μελέτες και μετρήσεις όχι επειδή το τάδε πουλάει και βγαίνει στα τόσα φπς.
Εντελώς λάθος ο τρόπος σκέψης σου,είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα ανοιχτεί το όπλο.Αν στην τελική δεν εμπιστεύεσαι άλλον μάθε να το κάνεις εσύ.
Αναφορικά με την προστασία,δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να φοράει πανοπλία για να ανεβούν τα όρια.Επίσης,ότι και να φοράς μπορεί να την πάθεις.

Στο ξενοδοχείο η άλλη φορούσε full face μασκα παιιντμπολ και τη χτύπησε το μπιλάκι στο μάτι,έτσι για να μαθαίνετε και κάτι.

MAYIOL

το περιστατικο με το σπασμενο δοντι του συνχομπιστα μου θυμιζει την διαφιμιση που λεει "...ειναι τυχαιο, δεν νομιζω." Λες κι εγινε επιτιδες για να μας αποδιξει κατι . ειμουνα σιγουρος οτι και με τα 330 μπορει να τραυματιστεις για να μην πω και λιγοτερα ,τωρα ελπιζω να εχεται πιστει κι εσεις .Κυριοι πρεπει να αποδεκτουμε οτι εχουμε επιλεξει ενα extrim spor , μην προσπαθητε να το κανεται πινκ-πονκ ουτε call of duty που το παιζεις απο το καναπε του σπιτιου σου. Εδω το ποδοσφαιρο που δεν θεωριται extrim και μπορει να εχεις τραυματισμο που ουτε καν μπορει να συγκριθειμε αυτους του airsoft (φυσικα δεν εννοω τα ματια γιατι τα γιαλια ειναι υποχρεωτικα ουτος ή αλλος). 'Η αν θελετε να πιασουμε ενα extrim spor οπως  η F1 , πιστευετε οτι ο εξοπλισμος του πιλοτου ειναι αρκετος να του σωσει την ζωη οταν τρεχει με 300+, ναι θα μου πειτε ,με τι πειθανοτιτες.'Η μηπως ο πιλοτος δεν ξερει οτι υπαρχει η πιθανοτιτα και να σκοτωθει .Αν εχει τετοια ψευδεφθιση ειναι τοτε ειναι πολυ χαζος. Ερχομενοι στο περιστατικο βλεπουμε οτι ολα τελικα ειταν ψευδεφθιση, διοτι και με τα 330 το δοντι εσπασε.Τωρα ποιο ειναι το επομενο βημα να ξαναμειωθουν τα fps και να γινει test drive αν θα ξανασπασει δοντι. Εμεις παντως στην ομαδα μου που εχει δρασει εναμιση χρονο περιπου ειμαστε αρκετα σινιδιτοποιημενοι γι αυτο που κανουμε και αυτο που μπορει να παθουμε απο την χρηση αυτων των οπλων . Παιζουμε σχεδον ολοι με 400+ και οι μικροτραυματισμοι που ειχαμε μεχρι τωρα σε προσωπα μετριουντε στα δακτιλα του ενος χεριου και οφιλονταν καθαρα σε μαλακια αυτου που πατησε την σκανδαλη.
Τελος θα ηθελα να ρωτησω αυτους που πηραν την αποφαση για τις αλλαγες των fps αν το εψαξαν το θεμα εκτενεστερα ρωτοντας και αλλες κοινωτιτες  π.χ. απο την υπολιπη χωρα ή το εξωτερικο και αν ναι τη πληροφοριες πηραν

Horus

Παράθεση από: klampanos στις  07 Δεκ 2010, 14:52:56 ΜΜ
Αναφορικά με την προστασία,δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να φοράει πανοπλία για να ανεβούν τα όρια.Επίσης,ότι και να φοράς μπορεί να την πάθεις.

Διαφωνω φιλε μου. μπορει ο εκάστοτε διοργανωτης, οπως βαζει κανονες για οπλα, αριθμο συμμετοχων, dress code κτλ να βαλει κανονισμο για υποχρεωτικη προστασια προσώπου κ οποιος παιχτης ζεσταίνεται, εχει αλλεργια, "δεν μασαει" ή οτιδοιποτε αλλο ας παιξει σε καποιο αλλο παιχνιδι.   

Στο ξενοδοχείο η άλλη φορούσε full face μασκα παιιντμπολ και τη χτύπησε το μπιλάκι στο μάτι,έτσι για να μαθαίνετε και κάτι.

Αυτο πως ακριβώς εγινε δηλαδη?? ρωταω γιατι μου ειναι δυσκολο να φανταστω πως καποιος μπορει να χτυπησει στο ματι φοροντας full face paintball mask.
enemies..we need more enemies!!

plwtarxhs

Τα όρια βασίστηκαν σε μελέτες και μετρήσεις
μια απορια: οταν λες μελετες και μετρησεις ποιες εννοεις ακριβως; γιατι με ενδιαφερει παρα πολυ.

Εννοεις οτι εσπασε το γυαλλι δηλαδη;

Powerplant

Όχι δεν έσπασε τίποτα. Απλά η βολή έγινε από τις σκάλες και από κάτω προς τα πάνω. Το ΒΒ πέρασε από κενό που άφηνε η μάσκα και παραλίγο να γίνει χοντρή ζημιά.

(Και για να μην παρεξηγηθώ ήταν σε public παιχνίδι πριν "κλείσει" το Hotel)

jumbo

Με το σκεπτικό σου Kallistos,όταν όλοι αγόραζαν κινέζικα έπρεπε να παει το όριο στα 450..
Τα όρια βασίστηκαν σε μελέτες και μετρήσεις όχι επειδή το τάδε πουλάει και βγαίνει στα τόσα φπς.
Εντελώς λάθος ο τρόπος σκέψης σου,είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα ανοιχτεί το όπλο.Αν στην τελική δεν εμπιστεύεσαι άλλον μάθε να το κάνεις εσύ.

εισουνα εκεινη τη μερα στο ΧΟΤΕΛ για να ξερεις πως ακριβως εγινε το περιστατικο;
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

klampanos

http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,1326.msg16283.html#msg16283
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,2369.msg26552.html#msg26552
Πληροφορίες για το σκηνικό και σκέψεις-προβληματισμοί σχετικά με το full face(από τότε..)

Παράθεση από: jumbo στις  07 Δεκ 2010, 16:14:59 ΜΜ
εισουνα εκεινη τη μερα στο ΧΟΤΕΛ για να ξερεις πως ακριβως εγινε το περιστατικο;

Όχι είπαμε είμαι 13 χρονών και δεν έχω παίξει ποτέ μου :)

Shadowjack

Παράθεση από: plwtarxhs στις  07 Δεκ 2010, 15:45:25 ΜΜ
μια απορια: οταν λες μελετες και μετρησεις ποιες εννοεις ακριβως; γιατι με ενδιαφερει παρα πολυ.

Βάση δημοσιευμάτων στον επιστημονικό τύπο. Για παράδειγμα:

http://www.hkcem.com/html/publications/Journal/2010-5/p488-491.pdf

Το συγκεκριμένο λέει π.χ. ότι:
ΠαράθεσηA pellet with a velocity of 45 m/s can penetrate human skin and a velocity reaching 60 m/s can fracture bone.
αλλά η συγκεκριμένη δημοσίευση αναφέρεται σε παιδιά και όχι σε 18άχρονα.  Δεδομένου του ότι 45 m/s είναι 147 fps, διαλέξαμε όρια πιο αποδεκτά από τις δημοσιεύσεις γενικότερα, γιατί αλλιώς όλοι εμείς που στηρίζαμε χαμηλά όρια θα ψάχναμε για πλανήτη να υπάρχουμε από τη γενικότερη κατακραυγή. Βασικά το 1 Joule είναι ένα όρια που έγινε αποδεκτό στο μέγιστο στατιστικό βαθμό από τις περισσότερες δημοσιεύσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Ποια είναι η πιθανότητα να πέσεις και να σπάσεις το πόδι σου ή το χέρι σου; Χ. Ποια είναι η πιθανότητα να πάθεις ζημιά από μπίλια στο 1 Joule; Χ/3 π.χ. Πάμε λοιπόν με το Χ/3 για να είμαστε ασφαλείς.

Κάπως έτσι. Αν ξεκινήσεις με τη δημοσίευση που ανάρτησα, θα μπεις στο δρόμο να βρεις τις πληροφορίες που ψάχνεις.

Παρεμπιπτόντως φαίνεται ότι είναι το Hop up spin που δημιουργεί το πρόβλημα και όχι τόσο το fps κάτω από ένα σημείο.

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." 
- W.S. Churchill

plwtarxhs

ευχαριστω παρα πολυ shadowjack  :)

ampelift

Παράθεση από: MAYIOL στις  07 Δεκ 2010, 15:08:02 ΜΜ
το περιστατικο με το σπασμενο δοντι του συνχομπιστα μου θυμιζει την διαφιμιση που λεει "...ειναι τυχαιο, δεν νομιζω." Λες κι εγινε επιτιδες για να μας αποδιξει κατι . ειμουνα σιγουρος οτι και με τα 330 μπορει να τραυματιστεις για να μην πω και λιγοτερα ,τωρα ελπιζω να εχεται πιστει κι εσεις .Κυριοι πρεπει να αποδεκτουμε οτι εχουμε επιλεξει ενα extrim spor , μην προσπαθητε να το κανεται πινκ-πονκ ουτε call of duty που το παιζεις απο το καναπε του σπιτιου σου. Εδω το ποδοσφαιρο που δεν θεωριται extrim και μπορει να εχεις τραυματισμο που ουτε καν μπορει να συγκριθειμε αυτους του airsoft (φυσικα δεν εννοω τα ματια γιατι τα γιαλια ειναι υποχρεωτικα ουτος ή αλλος). 'Η αν θελετε να πιασουμε ενα extrim spor οπως  η F1 , πιστευετε οτι ο εξοπλισμος του πιλοτου ειναι αρκετος να του σωσει την ζωη οταν τρεχει με 300+, ναι θα μου πειτε ,με τι πειθανοτιτες.'Η μηπως ο πιλοτος δεν ξερει οτι υπαρχει η πιθανοτιτα και να σκοτωθει .Αν εχει τετοια ψευδεφθιση ειναι τοτε ειναι πολυ χαζος. Ερχομενοι στο περιστατικο βλεπουμε οτι ολα τελικα ειταν ψευδεφθιση, διοτι και με τα 330 το δοντι εσπασε.Τωρα ποιο ειναι το επομενο βημα να ξαναμειωθουν τα fps και να γινει test drive αν θα ξανασπασει δοντι. Εμεις παντως στην ομαδα μου που εχει δρασει εναμιση χρονο περιπου ειμαστε αρκετα σινιδιτοποιημενοι γι αυτο που κανουμε και αυτο που μπορει να παθουμε απο την χρηση αυτων των οπλων . Παιζουμε σχεδον ολοι με 400+ και οι μικροτραυματισμοι που ειχαμε μεχρι τωρα σε προσωπα μετριουντε στα δακτιλα του ενος χεριου και οφιλονταν καθαρα σε μαλακια αυτου που πατησε την σκανδαλη.
Τελος θα ηθελα να ρωτησω αυτους που πηραν την αποφαση για τις αλλαγες των fps αν το εψαξαν το θεμα εκτενεστερα ρωτοντας και αλλες κοινωτιτες  π.χ. απο την υπολιπη χωρα ή το εξωτερικο και αν ναι τη πληροφοριες πηραν

Ένας φίλος έσπασε το δόντι του τρώγοντας φέτα.
Προτείνω λοιπόν την οριστική απαγόρευση της φέτας, και την καθιέρωση του ανθότυρου.
Το γεγονός με την φέτα είναι πραγματικό και όχι πλάκα.
Όσοι κατάλαβαν τι θέλω να πω, κατάλαβαν!!!!!!!!!!!!!!     

cgwolf

Μετά λοιπόν τις μελέτες,κι επειδή ως Έλληνες τα ξέρουμε όλα και πάντα καλύτερα απο τους άλλους,
προτείνω να παίζουμε με 147fps maximum για να είμαστε ασφαλείς.
Τι ξέρουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι???Ακούς εκεί οι "δολοφόνοι" να παίζουν με υψηλότερα fps!!!  :P  :P  :P
Το ότι κατά κύριο λόγο θέτουν ελάχιστες αποστάσεις εμπλοκής ανάλογα της δύναμης,το κάνουν γιατί δεν τους έχουμε δώσει τα φώτα μας ακόμα!  :P :P :P

Και μια παρατήρηση...Το άρθρο για τα BBs είναι τόσο μα τόσο σχετικό όσο και άσχετο....
Το κακό είναι ότι ΒΒ guns και BB pellet guns ΔΕΝ είναι μόνο τα airsoft....που συνήθως τα αποκαλούν Airsoft BB guns...
Υπάρχουν πολλά αεροβόλα ΒΒ guns που τα BBs είναι "μεταλλικά"...4.5mm/6.6+ εώς 6,35mm/20+ grains...
Οπότε ας αναφερόμαστε σε μελέτες που αναφέρονται ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΑ σε Airsoft για να μην λέμε μισές αλήθειες...
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!