Fps - Όρια και Νόμοι

Ξεκίνησε από cgwolf, 07 Ιουλ 2010, 14:37:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Whiskey

στακα μαν ... πρωτογονη εκδοση του airsoft !!

G.P.S.

Φιλοι συνχομπιστες,
δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει ντε & καλα
να μεταπεισετε ο ενας τον αλλον ?!?
Εχει ο Α μια αποψη Χ με επιχειρηματα ΑΧ (για αυτον λογικα),
εχει ο Β μια αποψη Ψ με επιχειρηματα ΒΨ (για αυτον λογικα)
τα αντιπαραβαλατε & δεν συμφωνησατε μια, δυο, τρεις... 25 !!!
Τραβηξτε & οι 2 πλευρες τον δρομο σας.
Γιατι δηλαδη πρεπει ολοι μας σε αυτο το thread
που μπηκαμε να διαβασουμε για κατι που μας ενδιαφερει
να πρεπει να αναλωθουμε σε εκατερωθεν flame, spam & ξεροκεφαλιες ?!?
Ναι-ναι ξεροκεφαλιες !!!
Δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνειτε & οσο επιμενετε
απλα λετε ο ενας τον αλλο ξεροκεφαλο λεγοντας τα ιδια & τα ιδια.

Επισης αν καθησετε & διαβασετε ηρεμα οσα εχετε γραψει αμφοτερες πλευρες,
θα καταλαβετε οτι ολοι καπου ξεφυγατε & δεν ειχατε "ουδετερο λογο" οπως αρμοζει σε ενα forum,
οποτε σταματηστε να επικαλειστε τους moderators.

Για την ιστορια ειμαι υπερ του CM & των αποφασεων που εχει παρει (μεχρι τωρα),
εχω καποιες ενστασεις ως προς το διαδικαστικο του ολου εγχειρηματος,
αλλα δεν ειναι της παρουσης.

Λυπαμαι που εφτασα στο σημειο να γραψω ολα αυτα
& ελπιζω ο γραπτος μου λογος να μην εθιξε καποιον.

Ozymandias

ΠαράθεσηΕχει ο Α μια αποψη Χ με επιχειρηματα ΑΧ (για αυτον λογικα),
εχει ο Β μια αποψη Ψ με επιχειρηματα ΒΨ (για αυτον λογικα)
Mεχρι εδω ολα καλα......

Τοτε εμφανιζεται ο Γ, χωρις αποψη, χωρις επιχειρηματα, χωρις τιποτα, και βριζει τον Α επειδη η αποψη  του δεν του αρεσει και θα του χαλασει τη σουπιτσα. Σαν να μην εφτανε αυτο, προσπαθει να κανει τον βεζυρη και καλει τον Α να αλλαξει αποψη και να μην κανει τιποτα απο αυτα που εχει αποφασισει να κανει, και γκρινιαζει που ο Α δεν τον ρωτησε πριν διαμορφωσει την αποψη του

Προσπαθει ο Α να του εξηγησει οτι αυτα που λεει δεν γινονται και αυτος επιμενει ξανα και ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ.

Προσεθεσε οτι ο Γ ειναι νεος και δεν ξερει τι του γινεται του ιδιου γενικοτερα, πολω δε μαλλον σε μια κοινοτητα που μετραει αισιως 5 σχετικα επιτυχημενα χρονια παρολα αυτα εχει και αποψη την οποια προσπαθει να επιβαλλει και καταλαβαινεις.

Σε αλλα φορα θα τον ειχαν προγκυξει οι παλιοι απο το 2ο ποστ, οχι μετα απο 5 σελιδες.....

G.P.S.

Ozy δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν απο τους 2.
Απλα να σας επισημανω οτι απο την δικη μου αποστασιοποιημενη ματια
πως στην αντιλογια\αντιπαραθεση σας ξεφυγατε ως προς την φρασεολογια\υφος\τονο κτλ.

Καλο θα ηταν οταν θεωρειτε οτι αυτα που λεει ο συνομιλητης σας
ειναι παραλογα ή\και οτι ειναι ξερολεφαλος & δεν το καταλαβαινει
να κρατατε το επιπεδο σας & να τον αγνοειτε.
Με το να παρεκτρεπεστε φρασεολογικα το λιγοτερο χανετε το δικιο σας. ;)

Τελος θα σου προτινα να μην εμμενεις τοσο πολυ στα παλιος\νεος γιατι περνας μια εικονα εμπαθειας,
η οποια μπορει να προκαταβαλει τον συνομιλητη σου αρνητικα.

Φιλικα,

Θανος.

Ozymandias

Επειδη η κουβεντα παλιος/νεος πρεπει να τελειωσει.

Προσωπικα, δεν εχω κανενας προβλημα με τους νεους......Εχω ομως θεμα με τον καθε νιουφη που στον 2ο μηνα αποκτα αποψη για το ελληνικο airsoft  και βγαινει και μου λεει με υφακι 1000 καρδιναλιων τι πρεπει να κανω και πιο δρομο πρεπει να ακολουθησω. Αυτον θα τον κραξω οπως θα τον εκραζε οποιαδηποτε παρεα.

Δλδ.....αν δεν εμπαινε στο φορουμ, αλλα σε μια νεα παρεα που γνωριζε στο δρομο, η σε μια καφερερια, θα προσπαθουσε την 2η-3η μερα να τους πει τι να κανουν και τι να μην κανουν; Θα προσπαθουσε να τους επιβαλει το τι δρομο θα πρεπει να παρουν; Δεν ξερω τι κανει η δικη σου παρεα, αλλα στο 99% των παρεων που ξερω, στην καλυτερη θα ετρωγε κραξιμο, στην χειροτερη καρπαζιες.

Δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι στα φορα ειναι οκ να κανουμε πραγματα τα οποια δεν θα εκανε κανεις ΠΟΤΕ στην πραγματικη του ζωη;

Στον αντιποδα, ο wolf βγηκε και ειπε μια αποψη με την οποια οι περισσοτεροι διαφωνουμε. Ακουσες κανεναν να τον κραζει; Ακουσες κανεναν να τον κοροιδευει; Οποιες ενστασεις ειχε του τις ειπαμε ομορφα και ευγενικα και η κουβεντα συνεχιζεται.

Φοβος;

Οχι....

Σεβασμος.

Το παλικαρι εκανε το Homework του και μας παρεθεσε καποιες αποψεις. Ομορφα, κατανοητα και με επιχειρηματα. Δεν αρχισε την κλαψα, ουτε βγηκε να μας πει ντε και καλα τι να κανουμε.

Μπορει να διαφωνουμε μαζι του, αλλα τον ακουσαμε, τον ακουμε και ειμαστε ανυπομονοι να δουμε και την συνεχεια της κουβεντας.  

G.P.S.

Δυστηχως ο γραπτος λογος ευκολα παρεξηγειται οποτε δεν θα συνεχισω την κουβεντα.
Δεν θελω να σχηματισω οποιαδηποτε αποψη για σενα (καλη ή κακη)
αποκλειστικα απο τον τροπο γραφης σου που με ξενιζει λιγο.
Ελπιζω να βρεθουμε σε καποιο πεδιο & να μπορεσουμε να συζητησουμε
ωστε να μπορω μετα να αποκρυπτογραφω τον γραπτο σου λογο.

Καλο βραδυ συνχομπιστα Ozy.

fmfOdin

Μακαρι να ηταν ολα ροδινα και να ζουσαμε σε ενα κοσμο που ολοι ακουνε ολους και βρησκουνε λυσεις μαζι. Δυστυχως αυτο μπορουμε απλα να το πουμε ουτοπια. Δεν υπαρχει. Παντα θα υπαρξει καποιος που θα σου/μου την σπασει, θα κοιταξει να σε αποπροσανατολισει απο τα σχεδια σου, τους σκοπους σου, τα ονειρα σου γιατι απλα μπορει και το κανει. Πραγματικα δεν βλεπω απολυτως κανενα λογο να καθεστε και να αναλωνεστε σε εναν ανθρωπο που απλα απο πισμα και ζορι δεν θελει να ακολουθησει αλλα ουτε και να παρει τον δικο του δρομο. Θελει μονο να χαλαει την "ζαχαρενια" των υπολοιπων. Ολο αυτο εχει ως αποτελεσμα να καταναλωνετε ενεργεια πολυτιμη και αυτος να περνει την ευχαριστηση της προσοχης σας. Οι περισσοτεροι απο εσας ειστε απο λιγο εως πολυ μεγαλυτεροι μου, γιατι δεν το βλεπετε αυτο?

"Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys.
Look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death!"

MitsoS_O_Yakuza

πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω(η μαλλον καταλαβαινω ΤΕΛΕΙΑ) γιατι παμε απο το ενα στο αλλο και απο το αλλο στο ενα...το θεμα ειναι αυτο και ΑΝ εδει καποιος τεκμηριωμενες αποψεις που να στεκουν...γραφει!Αλλιως δεν εχει νοημα
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

cgwolf

Κούκου!!!
Είχα να γράψω ώρες αλλά αυτό οφείλεται σε κάποιες προσωπικές επιτακτικές υποχρεώσεις...
Κοινώς, όσοι με γνωρίζουν προσωπικά,ξέρουν ότι είχα πάθει ένα κάταγμα στο σκαφοειδές στον αριστερό καρπό...
Σήμερα έβγαλα τον γύψο και νοιώθω απίστευτα καλά!!!!

Πάμε τώρα στο θέμα μας:

@Shadowjack

Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα άκυρη την έρευνα...ίσα ίσα επειδή την βρήκα κατατοπιστικότατη πάνω σε αυτήν στηρίζω τα όσα λέω...
Και σίγουρα δεν αμφιβάλλω ούτε αμφισβητώ τις γνώσεις κανενός εδώ μέσα....ΑΛΛΑ...

Πάμε να πάρουμε τις απαντήσεις ανά παράγραφο και διορθώστε το συλλογισμό μου αν αυτός είναι λάθος...

1. Το "αυθαίρετο" της υπόθεσης,είναι ότι στην έρευνα ΔΕΝ αναφέρει τίποτα για το 1J...Αυτό το αναφέρεται εσείς...
Η έρευνα μιλάει για ΜΟΝΗ βολή και δύναμη ίση με 2.68J για να γίνει διάτρηση του δέρματος σε βολή εξ'επαφής...
Επειδή λοιπόν έχουμε δεί τραυματισμούς και με λιγότερο απο 1J (και υπάρχουν και φωτογραφίες με διάτρηση του δέρματος),
δεν παίρνω σαν δεδομένο τον μέγιστο στατιστικό βαθμο...

Αν το πάρουμε στατιστικά λοιπόν....Απο τα 100 παιχνίδια που διοργανώνονται αυτή τη στιγμή, η χρήση των αεροβόλων μονής βολής (semi,bolt-action ή gas) συνήθως είναι δυνατή σε μέγιστο 10 παιχνίδια (εκτός αν ξαφνικά όλοι αρχίσουν να στήνουν σενάρια σε περιοχές woodland)...
Θέτωντας σαν αυστηρό κανόνα την χρήση low-caps και σαν ακόμα αυστηρότερο την ελάχιστη απόσταση εμπλοκής,τα συγκεκριμένα αεροβόλα και οι χρήστες τους θα μπορέσουν σε ΟΛΑ ΜΑΖΙ τα παιχνίδια που θα κάνουν χρήση αυτών,να ρίξουν μερικές εκατοντάδες BBs....

Στο σύνολο των παιχνιδιών (που μπορούν να παίξουν ΟΛΟΙ) θα πέσουν αρκετές χιλιάδες BBs,σε ριπή,και πολλές φορές απο πολύ κοντινές αποστάσεις (και όταν λέω πολύ κοντινές,δεν εννοώ 10-15 μέτρα,αλλά και κάτω απο 5 πολλές φορές)...
Ποιο δίνει λοιπόν περισσότερες πιθανότητες να γίνει ζημιά???
(ας κρατήσουμε αυτό το συλλογισμό και για το θέμα της ριπής...)

2.Οι περισσότερες χώρες (και δεν λέω όλες γιατί υπάρχουν 2-3 που όντως παίζουν με μέγιστο όριο 1J) παίζουν με όρια σταθερά μεγαλύτερα του 1J...Ξεκινώντας απο τη Γαλλία που έχει ανώτατο όριο τα 2 και μετά σχεδόν όλες οι υπόλοιπες που σταθερά το ξεπερνάνε...Ακόμα και η Αγγλία με τον αυστηρότατο της νόμο,στα περισσότερα πεδία και σενάρια που έτυχε να διαβάσω,δέχονται τα sniper rifles (εκεί συγκεκριμένα τα bolt action) εώς και 500fps (κάτι πάνω απο 2J).

3. Δυστυχώς,τα σημερινά αεροβόλα,με την τάση που έχουν πολλοί να τα πειράζουν,είναι ικανά να ρίξουν αρκετές μπίλιες μέσα σε χρόνο ενός δευτερολέπτου.... (πολύ υψηλό rof)
Στα ατυχήματα και τους τραυματισμούς που έχουν προκύψει,δεν χρειάστηκε μέγκενη ούτε για το κεφάλι,ούτε για το αεροβόλο...
Σε αποστάσεις 3-5 μέτρων,με την δυνατότητα που έχουν τα περισσότερα αεροβόλα,είναι ικανά να χτυπήσουν το ίδιο σημείο με 2-3 ή και περισσότερα BBs πριν προλάβει ο οργανισμός να αντιδράσει (το ένστικτο και ο πόνος)...
(Και ναι....τέτοιου είδους τραυματισμούς έχω αντιμετωπίσει και εγώ...αλλά έχω συναίσθηση του τι πάω να παίξω και του τι μπορεί να συμβεί)

Η "ένστασή" μου λοιπόν,αν ακόμα δεν έχω γίνει κατανοητός,είναι ότι αν μιλάμε για νομιμοποίηση,το να θέσουμε το ΚΑΤΩΤΑΤΟ δυνατό όριο (1J),σίγουρα κάνει πιο δύσκολο το να το αλλάξουμε προς τα επάνω....
Θέτοντας το όριο αυτό στα πλαίσια πάντα της μελέτης  ακόμα και στο μέγιστο δυνατό βαθμό των 2.86J,μετά μπορούν να τεθούν κανόνες όπως γίνεται και στις υπόλοιπες χώρες,ανάλογα του τρόπου λειτουργίας των αεροβόλων...

Με εκτίμηση

Λύκος Χρήστος
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

lak1000

Εδώ νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ζητήσω συγγνώμη για την συμπεριφορά μου... Δεν αλλάζω τις απόψεις μου αλλά αναγνωρίζω ότι ξέφυγα. Συγγνώμη λοιπόν κύριοι και συνεχίστε ωραία την μέρα σας.
Και να ξέρετε ότι ακόμη και εν μέσω της διαμάχης σκεφτόμουν ότι έγραφε ο οποιοσδήποτε και αναλογιζόμουν αν μπορεί να έχει δίκιο ή όχι... Δεν διαφωνούσα απλά για να διαφωνήσω.

Και πάλι καλή υπόλοιπη ημέρα!
Please don't feed the trolls...

liongreek

Χρήστο,

σαν απαύγασμα, ποια θα μπορούσε ρεαλιστικά να ήταν μια πρόταση που θα συγκέντρωνε καλές πιθανότητες αποδοχής από νομοθετικής άποψης και να ικανοποιούσε κάποιες συνθήκες για τα bolt action?

Ρεαλιστικά όμως...διότι ακόμη έω την εντύπωση ότι η άγνοια (του νομοθέτη πάνω στο airsoft) ευνοεί τα πιο χαμηλά νούμερα, και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρχει κατάλληλη εκστρατεία ενημέρωσης.

Λάβε αν θες υπόψη σου του χαμηλότερο όριο που μπορείς να θέσεις εσύ για την αξιοπρεπή λειτουργία ενός bolt action και προσπάθησε να συμπεριλάβεις το επιχείρημα που θα δείξει στον νομοθέτη το δίκαιο του αιτήματος...

...ξέρω πως η ερώτηση είναι πιθανόν άδικη, αλλά φαντάσου ότι με τη πρόταση του 328 θέτω στον νομοθέτη ένα πρόβλημα, με μια ανάλογη μελέτη που προσφέρει δρόμο για λύση. Με διαφορετικά όπλα και διαφορετικά fps, του δημιουργώ πολλαπλά θέματα που μια έρευνα μπορεί να μην καλύπτει. Πρόσεξε, μιλάω για υπεύθυνη και αναγνωρισμένη έρευνα, όχι για συμπεράσματα που δια ζώσης έχουμε ζήσεις τα πεδία. Τα δεύτερα μπορεί να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, ο νομοθέτης όμως τα βλέπει ως circumstantial evidence και τα αγνοεί...

...εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να τεσταριστούν 2 bolt action στις ανάλογες ταχύτητες να δούμε τη διαφορά. Ίσως ένα event...κάτι σαν γιορτή του airsoft...μετά τύρου και αχλαδιού...

cgwolf

Μα στον νομοθέτη δεν θα δώσεις 15 διαφορετικά όρια....Δηλαδή,δεν θα του πείς θέλω ν γίνει νόμιμο με 1J τα αεροβόλα με ριπή,2J τα αεροβόλα με μόνο semi και 3J τα αεροβόλα bolt action... (τα νούμερα είναι μόνο για το παράδειγμα)

Στο νομοθέτη πας με την έρευνα και του λές, "Βάση αυτής της έρευνας και του γεγονότος ότι τηρούμε κάποιους Χ κανόνες ασφαλείας (χρήση αντιβαλλιστικών γυαλιών,αποστάσεις ασφαλείας,μέτρηση για σωστή τήρηση των ορίων....κλπ) και επειδή η έρευνα αναφέρει 5J (πάλι το νούμερο είναι μόνο για το παράδειγμα),προτείνουμε ανώτατο όριο τα 5 αυτά Joules...

Μετά σαν φορέας,θέτεις τα όρια που θέλεις.... ξαναφέρνω σαν παράδειγμα τη Γαλλία που έχει ανώτατο όριο τα 2Joules, και τα αεροβόλα είναι κατηγοριοποιημένα ανάλογα με το είδος... (300 τα πιστόλια,350 όσα έχουν ριπή, 400 τα semi-auto και 450 τα bolt action)

Όσο για το τεστ που λες, μόλις γίνει καλά 100% το χέρι μου,ευχαρίστως να βοηθήσω (αφού έχω στημένα σε αυτό το ρόλο 3 αεροβόλα με 3 διαφορετικά fps... 1 κοντά στα 350,1 κοντά στα 450 (αυτά τα 2 είναι ηλεκτρικά) και ένα bolt action κοντά στα 550...
Πραγματικά θα με ενδιέφερε να το κάνω αυτό το τεστ,αφού και τα 3 είναι στημένα με τον ίδιο τρόπο και έχουν κοντινά μήκη κάννης.

Shadowjack

Χρήστο,

Εκτιμώ πολύ την τοποθέτηση σου, αλλά δεν κατάλαβες κάτι πολύ σημαντικό:

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ. ΔΕΝ θέλουμε να φθάσουμε στο όριο να διαπεράσουμε το δέρμα. Πρέπει να είμαστε ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ από αυτή την ορμή και αυτή την ενέργεια βολής. (Σημασία έχει η έννοια του normalized energy στην περίπτωση, όχι η ενέργεια της βολής, αλλά έστω.)

Η ουσία και τα δεδομένα του θέματος είναι, εν συντομία:

1.       Έχουμε ένα πιστοποιημένο όριο απώλειας ενός υλικού (του ανθρωπίνου δέρματος) από γνωστό υλικό με γνωστή ορμή με γνωστό εμβαδόν πρόσκρουσης σε δημοσίευμα αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα.

2.       Επιθυμούμε να ορίσουμε ένα άγνωστο όριο ορμής για ένα έτερο γνωστό υλικό με γνώμονα όχι την απώλεια ή την υποχώρηση του υλικού, αλλά «τον μη τραυματισμό του στόχου». Αυτό δυσκολεύει την κατάσταση και την περιπλέκει

3.       Μάλιστα. Πάμε παραπέρα. Η σχέση συντελεστών ελαστικότητας/πλαστικότητας των δύο υλικών είναι γνωστή – δηλαδή γνωρίζουμε με τι πρέπει να διαιρέσουμε το πρώτο για να περιγράψουμε την συμπεριφορά του δευτέρου όσον αφορά τη σχέση μολυβιού/πλαστικού. Ακόμη, αν θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο σχολαστικοί, προσθέτουμε και τη διαφορά διαμέτρου των σφαιριδίων στην εξίσωση. 

4.       Αυτό, θα το έκανα αν ήθελα να κάνω μελέτη επάνω στο φτερό ενός αεροπλάνου που έχει τρυπηθεί από Dragunov γιατί ο πιλότος δεν πρόσεχε. Όμως, ΔΕΝ μιλάμε για την καταστροφή του υλικού!! ΔΕΝ θέλουμε να διαπεραστεί το δέρμα, έτσι δεν είναι; Άρα, δεν μιλάμε για το όριο ορμής της βολής, αλλά πολύ παρακάτω. Πόσο παρακάτω; Εάν ήταν ένα άψυχο υλικό, θα μιλάγαμε σαν rule of thumb για το 40% του μέγιστο ορίου (που δεν είναι απόλυτο αλλά κοινότυπο). Γενικότερα, η συμπεριφορά των υλικών διαχωρίζεται σε τρία επίπεδα, ελαστική παραμόρφωση, πλαστική παραμόρφωση και απώλεια. Εμείς θέλουμε να μείνουμε βαθιά μέσα στα όρια της ελαστικής παραμόρφωσης, γιατί έτσι και αλλιώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του αιματώματος και την παραμόρφωση του κολλαγόνου.

5.       Και εδώ τα χαλάμε. Η έννοια του όπλου διεθνώς είναι ένα μέσον που διαπερνά την ασπίδα του ανθρωπίνου δέρματος και τραυματίζει τον ιστό από κάτω. Στην προκειμένη, στο  1 J δύσκολα θα επέλθει απώλεια του υλικού (να διαπεράσει το ΒΒ το δέρμα δηλαδή), οπότε νομικά θεωρείσαι καλυμμένος. Ωστόσο, έχεις τα φαινόμενα του αιματώματος και της παραμόρφωσης του κολλαγόνου, γιατί μιλάμε στην ουσία για ένα σφουγγάρι με κομματάκια από χόνδρο σε ένα πλέγμα. Το πιέζεις, και μέσω των τριχοειδών αγγείων βγαίνει το υγρό (αίμα). Όμως, όσο και παράξενο να φαίνεται, τον αθλητικό νόμο δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα το αιμάτωμα του δέρματος – συμβαίνει σε οποιοδήποτε άθλημα.

Στον στίβο πέφτεις και γδέρνεις το γόνατο. Και; Στην πυγμαχία τρως μπουνιά και ματώνεις επιδερμικά – εάν δεν υπάρχει αιμορραγία (άλλη έννοια) ο αγώνας συνεχίζει. Έχω κάνει τουρνουά ξιφασκίας μετά από τον οποίο ο βραχίονας μου, κάτω από τη στολή, έμοιαζε με χάμπουργκερ από τις προσκρούσεις του ξίφους. Problem? Nope. Τον νομοθέτη δεν τον απασχολεί. Ας πρόσεχες, μου λέει.

Τώρα, υπάρχουν συνχομπίστες που μπερδεύουν το αιμάτωμα με την αιμορραγία, και την απώλεια του υλικού με την παραμόρφωση του. Δεν είναι τα ίδια πράγματα. Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια. ΔΕΝ επιζητάμε το όριο απώλειας του υλικού (δέρματος), αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να είμαστε και κάτω από το όριο όπου τα τριχοειδή αγγεία αρχίζουν και δακρύζουν αίμα – γιατί τότε πρέπει να απαγορέψουμε και τα κουνούπια. Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Η ισορροπία αυτή είναι το 1 Joule. Και άλλοι έχουν φθάσει σε αυτό το συμπέρασμα σε άλλες χώρες για τους ίδιους λόγους.

Το 1 J είναι ασφαλές. Δεν πρόκειται να επέλθει απώλεια του υλικού (δέρματος), ακόμη και εξ επαφής, στο μέγιστο στατιστικό Βαθμό που μπορούμε να προσδιορίσουμε κάτι τέτοιο. Ο νομοθέτης αποδέχεται το δερματικό αιμάτωμα (όχι την αιμορραγία) κατά τη διεξαγωγή αθλημάτων. Για μένα προσωπικά αρκεί αυτό. 'Αλλοι συνχομπίστες, που εννοείται ότι είναι γκεί φλώροι αδερφές σχεδιαστές μόδας με ροζ κιλότες που κάθε βράδυ κάνουν κλύσμα εντέρου προς καθαρισμό, δεν επιθυμούν να επιτρέψουν ούτε το αιμάτωμα στο χόμπι. Είναι ένα θέμα. Άλλοι, που εννοείται ότι είναι στιβαροί τριχωτοί navy seals μισθοφόροι killers με κάτι προσόντα νααααα, λένε ότι μπορούμε να σπρώξουμε το όριο, οπότε τα 800 Joule είναι αποδεκτά. Πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις και οι δύο.

Παρεμπιπτόντως, κύριο μέλημα του άρθρου ήταν να προειδοποιήσουμε το κοινό ότι η δημοσιευμένη πληροφορία στα αγγλικά sites, ότι το 1 Joule ήταν ασφαλές για το μάτι, δεν ευσταθούσε, και όχι να προβούμε απόλυτα σε ανάλυση για το δέρμα.

Αυτά. Με συγχωρείτε πολύ που αποχωρώ από τη συζήτηση, αλλά πρέπει να φύγω για Αμερική.

Με εκτίμηση,

Shadowjack

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." 
- W.S. Churchill

cgwolf

Βασικά μου ήρθε σαν φλας ο εξής παραλογισμός της όλης συζήτησης...

Μιλάμε για νομιμοποίηση των αεροβόλων μας.....

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΝΟΜΙΜΑ!!!!!
Αν αναφερθεί κάποιος σε περιστατικά με airsofters και αστυνομικούς,η απάντηση είναι η άγνοια νόμου απο αμφότερες πλευρές.
Τα κατέχουμε νόμιμα και τα αγοράζουμε νόμιμα...Εκτός αν προσπαθείτε να νομιμοποιήσετε την χρήση παρελκομένων....

Γιατί αν όχι,τότε 2 είναι τα τινά...

1. Προσπαθείτε να το κάνετε άθλημα....Αυτό θα είναι πρωτοφανές στον ΠΛΑΝΗΤΗ!!!!
Σαν άθλημα θα πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένο χώρο,υπό συγκεκριμένες συνθήκες....με ότι αυτό συνεπάγεται...
Βέβαια δεν έχει αναγνωριστεί σαν άθλημα πουθενά....οπότε θα χαρούν πολλοί να μάθουν τον Ελληνικό τρόπο και να τον αντιγράψουν για να νομιμοποιήσουν κι αυτοί κάτι που είναι ημι-νόμιμο...

2. Προσπαθείτε να αλλάξετε το νόμο περί σωματικών βλαβών κατά τρίτων....
Εδώ κι αν θα χαρούν σε όλο τον πλανήτη....ειδικά ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αirsoft (European Airsoft Association)
την οποία αποτελούν οι περισσότεροι σύλλογοι/ομοσπονδίες(όσες κατάφεραν να βαπτιστούν έτσι)/σύνδεσμοι της Ευρώπης και απο κοινού προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το κοινό μας χόμπυ...

Το παράνομο της υπόθεσης,είναι ότι ρίχνουμε με ένα "οτιδήποτε" μέσο, ένα "οποιοδήποτε" υλικό κατά άλλου ατόμου...
Αν καταφέρετε το κράτος να αλλάξει αυτό,θα είναι σίγουρα παγκόσμια πρωτιά!!!!

Και ναι....στην Αμερική δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο γιατί εκεί επιτρέπεται απο το νόμο να ρίξεις σε κάποιον υπό ορισμένες προϋποθέσεις...και φυσικά επιτρέπεται η οπλοφορία/οπλοκατοχή βάση του "The right to bear arms"...ανάλογα την πολιτεία βέβαια....

Όπως είπα....ακόμα και στην Αγγλία,ισχύει αυτός ο νόμος,και κάνω quote :
(http://www.practicalairsoft.co.uk/uk-law.asp)
ΠαράθεσηNow, as to using an Airsoft model in a skirmish game environment. Strictly speaking, the offence of Actual Bodily Harm is committed by someone causing any injury of a trivial or minor nature (Section 47, Offences Against The Person Act, 1861).

However, since the introduction of paintball in the UK, it is generally accepted that a person taking part in a paintball skirmish game should expect that another person may fire, and hit him with ammunition fired from a paintball gun. This meaning has crossed over to the Airsoft Skirmish game, so you should have no problems whatsoever, as the principle is exactly the same.

Κοινώς....δεν ενδιαφέρει το νόμο αν ή έκταση της ζημιάς είναι απο ένα απλό μελανωματάκι/αιματοματάκι ή η πλήρης διάρηξη του δέρματος....
Απλά κάνουν τα στραβά μάτια γιατί και λόγο της μεγάλης αναγνωρισιμότητας του paintball θεωρούν ότι ο εκάστοτε παίκτης είναι υπεύθυνος και γνωρίζει ότι υπάρχει περίπτωση τραυματισμού....

Οπότε μάλλον εκ των έσω υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος....είτε παίζουμε με 0.8J είτε με 2.8J

EDIT: Και μια άλλη έρευνα που μου έγινε γνωστή απο τον φίλο Nickchios και την οποία έχει αναρτήσει στο blog του:
http://airsoftinformations.blogspot.com/search/label/Airsoft%20BB%20Ballistic%20Test%20B
Δεν ξέρω αν επιτρέπεται απο τους διαχειριστές να αναρτήσω το συγκεκριμένο link,οπότε αν χρειαστεί ας με ενημερώσουν να το αλλάξω ή ας διαγράψουν το link...

Ozymandias

Wolf......εδω θα διαφωνησω μαζι σου

Τα οπλα μας ειναι μεν νομιμα σαν αεροβολα (Δλδ η αγορα, πωληση και κατοχη τους απο ενηλικους) αλλα το θεμα ειναι η χρηση τους η οποια βασει νομου επιτρεπεται ΜΟΝΟ σε σκοπευτηρια και επι αψυχου στοχου.

Οσο και αν δεν θελουμε να το παραδεχτουμε απο τη στιγμη που σηκωνουμε τα οπλα μας και βαλλουμε κατα εμψυχου στοχου τοτε ΑΥΤΟΜΑΤΑ διαπρατουμε το αδικημα της οπλοχρησιας ειτε πετυχουμε τον αλλον, ειτε οχι, ενα αδικημα το οποιο διωκεται και αυτεπαγγελτα. Το οτι δεν ερχονται να μας μαζεψουν ειναι μαλλον αποτελεσμα της ολης ελληνικης νοοτροπιας και της αγνοιας που εχει ο νομοθετης για εμας (Υποψιν οτι αναφερομαι στον νομοθετη γενικοτερα και απροσωπα και οχι στον καθε φωτισμενο εισαγγελεα η αστυνομικο ο οποιος ενδεχομενα να μας ξερει) Στην ελληνικη νοοτροπια θα προσθεσω την συναφεια μας με το PB, το οποιο ειναι πιο γνωστο και κοινονικα αποδεκτο λογω παλαιοτητας στο χωρο, φλουο χρωματων κτλ

Ο νομοθετης λοιπον κοιμαται τον υπνο του δικαιου, και θα κοιμαται τον υπνο του δικαιου οσο δεν συμβει κατι να τον ξυπνησει. Αν ξυπνισει (Συνηθως απο τις κραυγες των υστερικων ΜΜΕ) τοτε θα θυμηθει οτι τα οπλα μας ειναι ΟΠΛΑ και αυτο που κανουμε ειναι ΟΠΛΟχρησια και τοτε θα αντιδρασει (Σπασμωδικα ως συνηθως) και μας βλεπω να περνουμε τον δρομο της Ολλανδιας.

Ολα αυτα ειναι λιγο πολυ γνωστα. Το θεμα ειναι τι κανουμε.

Αφενος προσεχουμε να μην εχουμε ατυχηματα με τα οπλα μας οσο ακομα θεωρουνται οπλα (ητει κραταμε τα fps χαμηλα) και αφεταιρου κανουμε κινησεις να αποχαρακτηριστουν απο οπλα τα AEG και να γινουν ομοιοματα οπλων, παιχνιδια, ο,τιδηποτε απο οπλα, να γλιτωσουμε τουλαχιστον το θεμα της οπλοχρησιας ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ (χαμηλα fps) να μην γινει καποιο ατυχημα, η καμμια μαμακια.

Παμε λοιπον στο θεμα των fps. Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την εμμονη σου με τα υψηλα fps, και οσο και να προσπαθω δεν καταφερνω να καταλαβω τη σκεψη σου. Ας ειναι ομως.....δεν ειναι υποχρεωτικο να σε καταλαβω. Σεβομαι αυτο που λες ουτως η αλλως, δεν μπορω να εννοησω ομως πως ειναι δυνατον η ιδια ερευνα να εμφανιζει το 1joule σαν ανωτερο ασφαλες οριο, και ταυτοχρονα τα 2 joule σαν επισης ασφαλες οριο.

Ομοιως, δεν μπορω να καταλαβω αν ζητησουμε απο το νομοθετη 2+ joule σαν οριο (Για να μη χαλασουμε τους sniperαδες) πως θα απαγορεψουμε απο τους AEGαδες να ανεβασουν και αυτοι τα οπλα τους στα 2+ joule και να βγουν να παιζουν με ριπες, και ο,τι παρει ο χαρος. Στην τελικη, ο,τι και να πει ο συλλογος, ο ΝΟΜΟΣ  θA τους καλυπτει, και ο νομος δεν θα μιλαει για full auto και bolt action, και μη μου πει καποιος οτι τα 400+ με 500fps ειναι και αυτα ασφαλη.

Και επισης μη μου πεις οτι η κοινοτητα εκ των εσω θα επιβαλει τους κανονες της, ασχετως του νομου που θα λεει 2+ joule.....
Eδω ενα τμημα της κοινοτητας ψηφισε 328 πριν απο 10 μερες και δεν εχει καταφερει να επιβαλει τα 328 στις ιδιες τις ομαδες που το αποτελουν, που ψηφισαν και που ειχαν συμφωνησει να δεχτουν τις οποιες αποφασεις της πλειοψηφιας, και βλεπουμε παιχτες και ομαδες να φυλορροουν δεξια και αριστερα και να μιλανε οχι για 328 αλλα για 500.

Μην το παρεις στραβα.....δεν εχω κατι με τα παιδια που θελουν να κανουν τον sniper και τα υψηλα fps θα τους βολευαν να κανουν αυτο που θελουν ενδεχομενως καλυτερα και ευκολοτερα. Δικαιωμα τους να ζητανε οχι 500 αλλα 800fps, και καλα κανουν και τα ζητανε. Και εγω ειχα ενα project για semi-auto Designated marksman weapon στα 400-450, αλλα θα το αφησω. Σαν παιχτης που θελει να παει καθε Κυριακη και να παιζει ησυχα και χωρις τον φοβο του ανοητου, περαν του φυσιολογικου τραυματισμου απο bb, και που θελει να παιζει νομιμα, θεωρω οτι το κοινο καλο, το καλο των πολλων,  θα πρεπει να ερχεται πιο ψηλα απο το συμφερον των λιγων μαζι αυτων και εμενα.

Αν παλι θεωρεις οτι ειναι σωστο ο καθεις να κοιταει το συμφερον του, πρωτα απο ολα, δεκτον, αλλα σε αυτην την περιπτωση γιατι να μην παω μονος και με τους δικους μου ορους (Πχ επειδη εχω μπαρμπα στην Κορωνη και κοννε στην κυβερνηση) να προτεινω ο,τι θελω, πχ 0,8 joule για νομιμο οριο για ολα, ή 3 joule για ολα.....

Θεωρω οτι το 1joule ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ειναι ενα καλο και ασφαλες οριο να παιζουμε αρχικα μεταξυ μας, και με το οποιο μπορουμε να παμε στον νομοθετη αυριο. Οι snipers και οι marksmen που εχουν το μερακι θα βρουν την ακρη και θα βγαλουν το εξτρα βεληνεκες απο τα οπλα τους

Αυτα απο εμενα.....Ozy over and out

Powerplant

1ον Από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι αν αποχαρακτηριστούν τα όπλα airsoft σημαίνει ότι θα γίνει άθλημα; Και οι ημι-υπαίθριοι νομιμοποιούνται αλλά δεν θα γίνουν άθλημα!
2ον Κανείς δεν ξεκίνησε από το τέλος. Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα αυτοκίνητα δεν πήγαν σε όρια ταχύτητας 80-100-120χλμ. Λόγος ήταν τα χαρακτηριστικά των οχημάτων,  η απόκτηση υποδομών, παιδείας οδηγών και πεζών. Το τελευταίο μας αφορά άμεσα όπως καταλαβαίνεις. Και επίσης το πρώτο που έγινε ήταν να νομιμοποιηθεί η χρήση τους σε δημόσιες οδούς με περιορισμούς και μετά ακολούθησε ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο.
3ον Το να γραφεί ότι «Αεροβόλα που βάλουν πλαστικά σφαιρίδια διαστάσεων 6μμ και έχουν δύναμη εώς 1 Joule, δεν θεωρούνται όπλα και δεν εμπίπτουν στα άρθρα του νόμου ........» είναι θέμα μιας τροπολογίας ή μπορεί και υπουργικής απόφασης τα οποία όπως καταλαβαίνεις είναι πιο «εύκολο» να γίνουν από ένα ολόκληρο νομοσχέδιο που θα αφορά αποκλειστικά το airsoft και θα ξεχωρίζει ριπές, sniper, μπαζούκα, χειροβομβίδες, νάρκες, άρματα, ελικόπτερα, ναρκαλιευτικά και ότι έχει ονειρευτεί ο καθένας να κάνει στο airsoft.
4ον Όπως σωστά είπε ο Οζυ ποιος θα περιορίσει και πως κάποιον που οταν νόμος βάζει όριο 2J να μην το κάνει 2J; Πως θα δεχτεί σε ένα νόμο ο νομοθέτης να του πεις «εντάξει μωρέ, αυτός με τα 500fps θα βαράει από τα 10μ και μετά». Πήγαινε και πες στην τροχαία να κάνει το όριο 100χλμ μέσα στις πόλεις και ότι αν βλέπεις πεζό στα 15 μέτρα θα κόβεις ταχύτητα και επιχειρηματολόγησε ότι εσύ με το άριστα στημένο αυτοκίνητο και την τεράστια εμπειρία αλλά και τα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης το κάνεις συνέχεια. Όπως και οι άλλοι φίλοι σου που μόνο αυτούς εμπιστεύεσαι. Ο νομοθέτης όμως δεν μπορεί να βασιστεί στην καλή θέληση και πρέπει να υπολογίσει τον λαλάκα. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν όρια για αλκοόλ στην οδήγηση αλλά θα βασιζόταν στην καλή θέληση και παιδεία του καθενός.
5ον Νόμιμα είναι για τις παραμέτρους που ήδη αναφέρθηκαν. Δεν θα αλλάξει κανένας νόμος περί σωματικών βλαβών. Απλά αν κάτι δεν είναι όπλο αλλά ας πούμε παιχνίδι δεν πας για οπλοχρησία. Η μπάλα δεν είναι όπλο. Αν σου πετάξω μια μπάλα μπάσκετ στα μούτρα (χωρίς ίχνος επιθετικότητας, μπορεί να το κάνεις και εσύ σε εμένα) μπορεί να σου σπάσω καμία μύτη, να σου σκίσω τίποτα χείλια. Μπορεί να είσαι δικομανής και να μου κάνεις μήνυση. Στην καλύτερη θα φάω 10 μέρες για ελαφρά σωματική βλάβη από αμέλεια και εσύ θα βγείς στο STAR σαν ο φλώρος του μήνα. Οι άλλοι θα συνεχίσουν να παίζουν γιατί δεν κάνουν κάτι παράνομο. Αν στο κάνω με όπλο airsoft αυτή τη στιγμή με καλό δικηγόρο θα πάω αγροτικές φυλακές. Και όταν βγω θα με περιμένετε όλοι να μου τα βάλετε ξέρεις που γιατί θα έχει απαγορευθεί από τον Ευαγγελάτο και τους συν αυτό.
6ον «Το παράνομο της υπόθεσης,είναι ότι ρίχνουμε με ένα "οτιδήποτε" μέσο, ένα "οποιοδήποτε" υλικό κατά άλλου ατόμου»...Α και στο τένις πετάς μπαλάκια στον άλλο με ρακέτα αλλά δεν θα σε πάνε μέσα!
7ον Με κάλυψε ο Shadowjack περί διαφοράς τραυμάτων.
8ον Δεν έχω καταλάβει το θέμα του paintball που κολλάει και το αναφέρεις συνέχεια. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Καλύτερα να μην τα φέρνεις σε σύγκριση και ούτε σαν παράδειγμα. Και όσο για θέμα αναγνωρισημότητας ας το αφήσουμε γιατί και την Τζούλια την ξέρουν πολλοί αλλά φαντάζεσαι τι ιδέα έχουν για αυτήν.

ADINOWS

Καλησπερα,ενημερωτικα...οσο αφορα την λεξη ΑΘΛΗΜΑ.

1-Δεν υπαρχουνε Σχολές Προπονητών και συνεπως Δικαιολογητικά έκδοσης άδειας Προπονητών.

2-Δεν υπαρχουνε Εθνικα γυμναστηρια (για να μας φιλοξενησει επισημα σαν Αθλημα).

3-Δεν υπαρχουνε Σχολές-Συνδεσμοι  διαιτητων  και συνεπως Δικαιολογητικά έκδοσης άδειας διαιτητων & εποπτων.

Το πιο σημαντικο:Εφοσον τα οπλα μας  αποχαρακτηριστουν απο αεροβολα σε παιχνιδια  βασικα δεν θα  μπορουν να ενταχθουν στο υπουργειο αθλητισμου.εκτος αν χαρακτηριστουν σαν αγωνιστικα εργαλεια που στην περιπτωση αυτη πρεπει να αποδειξεις οτι η  δραστηριοτήτα  μας  αποσκοπει στην γύμναση του σώματος και περιλαμβάνουν συχνά τον ανταγωνισμό για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων.(πραγμα που δεν υφισταται για το airsoft γιατι υπαρχει στασημοτητα του σωματος σε πολλες περιπτωσεις για αρκετη ωρα).που να μαθουνε και τους καμπερηδες.. :D

Ευχομαι ομως οτι καλυτερο και οποια προσπαθεια κανουμε να εχει οφελος!

COBRA TEAM

cgwolf

@Ozymandias & Powerplant
Το να ρωτάτε με ποιό τρόπο θα σιγουρέψω ότι κάποιος δε θα στήσει το AEG του στα 2.xxJ ή όσο είναι το ανώτατο επιτρεπτό,είναι σαν να με ρωτάτε κάτι το οποίο ήδη ίσχυε...
Δηλαδή τόσο καιρό που παίζαμε με τα παλιά όρια,πως σιγουρεύατε ότι κάποιος δε θα έφτιαχνε το AEG του 600fps???
Πώς σιγουρεύατε ότι στα CQB παιχνίδια έπαιζαν όλοι με λιγότερο απο 350????
Έτσι όπως γινόταν πριν,θα γίνεται και μετά.....
Γι' αυτό λέω ότι το να θέσουμε το ελάχιστο δυνατό απλά κλείνει πόρτες....

Για το άθλημα με κάλυψε ο Adinows...

@Powerplant Όσο για το paintball...Το paintball αν δεν το γνωρίζεις,είναι πολύ πιο αναγνωρισμένο απο το airsoft....
Και επειδή είναι εξ' ίσου παράνομο για τους ίδιους λόγους (δεν πα να λες το αεροβόλο του paintball - marker και το αεροβόλο του airsoft - ΒΒιλορίχτη)...Αν υποθέσουμε ότι γλιτώνουμε την οπλοχρησία,και στις 2 περιπτώσεις χρειάζεται μόνο να σε καταγγείλει ο άλλος ότι τον τραυμάτισες (έστω και μελανιά 6mm) για να σου απαγγελθούν κατηγορίες για σωματικές βλάβες...

Και στην Ευρώπη ΟΛΟΙ οι σύνδεσμοι airsoft αυτό προσπαθούν να αλλάξουν... εξ ου και το quote στο προηγούμενο post μου...

Edit: Αν και έχει πάει αργάμιση και το σώμα μου δουλεύει πιο αργά κι απο επεξεργαστή υπολογιστή του 80,μου ήρθε μια επιφοίτηση- διαπίστωση....

Ώς αυτη την ώρα διάβαζα τις νομοθεσίες περί όπλων,αντιγράφων όπλων και αεροβόλων,πάνω στις οποίες στηρίζεται το airsoft στις χώρες Αγγλία,Γαλλία,Γερμανία,Βέλγιο και Αυστρία....Ευτυχώς δεν ξέρω να διαβάσω σε άλλες ξένες γλώσσες οπότε δεν έκαψα τον εγκέφαλό μου εντελώς....

ΟΛΕΣ έχουν σαν κοινό παρονομαστή κάποια Joules και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί σε κάθε χώρα είχε τόσες μεγάλες αποκλείσεις...
Η διαπίστωση....Γιατί η δύναμη του αεροβόλου ή αεροβόλου αντιγράφου αληθινού έχουν έναν κοινό παρονομαστή...
Όχι την ασφάλεια του χρήστη,αφού όπως είπα σε καμία χώρα δεν επιτρέπεται να ρίχνεις κατά ατόμου,αλλά την πιο εύκολη εισαγωγή,πώληση,αγορά και μεταπώληση των συγκεκριμένων αεροβόλων....

Σε ΟΛΕΣ τις χώρες αυτές,τα καταστήματα δεν μπορούσαν να εισάγουν και μετά να πουλήσουν κάτι το οποίο έπεφτε στην κατηγορία όπλο που χρειάζεται άδεια οπλοκατοχής....
Έτσι βλέπουμε ότι στη Γαλλία υπάρχει άρθρο που λέει ότι απο 0,08J έως 2,θεωρείται αεροβόλο αντίγραφο airsoft και έχει διαφορετική αντιμετώπιση κατά την εισαγωγή,αγορά,πώληση κλπ...
Το ίδιο και για τη Γερμανία που θεωρεί ότι μέχρι 0,5 είναι παιχνίδι και μπορεί να ρίχνει με ριπή (μόνο που ο όρος παιχνίδι κρύβει την παγίδα ότι το αγοράζει και το χρησιμοποιεί απο 3 χρονών και πάνω) ενώ απο 0,5 έως 7.5 είναι απλό αεροβόλο αλλά μόνο μονής βολής...
Το ίδιο και στην Αγγλία και ούτω καθεξής....

Το να χαρακτηρίσουμε λοιπόν τα αεροβόλα airsoft οτιδήποτε άλλο αλλά με όριο 1J σαν χρήστες δεν αλλάζει κάτι....
ΑΛΛΑ....εφόσον υπάρχουν αεροβόλα airsoft με αρχική δύναμη άνω του 1J τότε αυτά κατά την εισαγωγή τους ώς τι ορίζονται??? (και δεν μιλάω για τα Κινέζικα....αυτα τα θεωρώ ως τελειωμένη υπόθεση)
Δηλαδή αν αλλάξουμε το νόμο,και πούμε ότι ως 1J είναι παιχνίδι (για παράδειγμα),τότε αυτομάτως δίνουμε τη δυνατότητα εισαγωγής πιο εύκολα (λέμε τώρα,γιατί ο ευθυνοφοβικός υπάλληλος του αεροδρομίου,και μπάλα να το πούμε ότι είναι,πάλι κόλλημα θα φάει κι ας λέει ο νόμος άλλα) σε ορισμένα αλλά αποκλείουμε πολλά άλλα....
Το να πατήσουμε στην έρευνα και να αποχαρακτηρίσουν τα αεροβόλα αυτά σε παιχνίδια (18+) με όριο υψηλό,δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής τους πολύ πιο εύκολα....

Έτσι,ένα κατάστημα,δεν θα χρειάζεται άδεια εισαγωγής όπλου,αλλά αντιγράφου airsoft π.χ. (τον όρο τον παιρνω απο το Γαλλικό δίκαιο)...
Όπως και όχι άδεια πώλησης όπλων όπως ισχύει τώρα,αλλά την αντίστοιχη αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο...
Ότι ακριβώς ισχύει και στο εξωτερικό δηλαδή (στη Γερμανία όχι για την ακρίβεια,γι' αυτό τελικά οι Γερμανοί "μεταναστεύουν" για να παίξουν....γιατί στην Γερμανία σαν παιχνίδι ορίζεται μόνο ως 0.5J)
Η ανάγκη αυτή στις πιο ανεπτυγμένες χώρες airsoftικά,ήλθε με την ύπαρξη πολλών παικτών και αντίστοιχα αυξανόμενου αριθμού καταστημάτων που εξυπηρετούσαν τους παίκτες αυτούς...

Ελπίζω να βγάζει νόημα αυτό που έγραψα,γιατί μετά το αργάμιση ήρθε το πιοαργαπαρακάτι και το σώμα επιβάλλει με τον τρόπο του τον ύπνο....

Food for thoughts.....

queef

Παράθεση από: cgwolf στις  10 Ιουλ 2010, 01:40:55 ΠΜ
@Powerplant Όσο για το paintball...Το paintball αν δεν το γνωρίζεις,είναι πολύ πιο αναγνωρισμένο απο το airsoft....
Και επειδή είναι εξ' ίσου παράνομο για τους ίδιους λόγους (δεν πα να λες το αεροβόλο του paintball - marker και το αεροβόλο του airsoft - ΒΒιλορίχτη)...Αν υποθέσουμε ότι γλιτώνουμε την οπλοχρησία,και στις 2 περιπτώσεις χρειάζεται μόνο να σε καταγγείλει ο άλλος ότι τον τραυμάτισες (έστω και μελανιά 6mm) για να σου απαγγελθούν κατηγορίες για σωματικές βλάβες...

Στο paintball όμως δεν πάνε να προωθήσουν το μιλσιμ κομμάτι για τη νομιμοποίηση,προωθούν το rec.Τα λένε μαρκαδόρους όχι όπλα.Τα μπιλάκια τους απαγορεύεται να έχουν μπογιά κόκκινου χρώματος  για να μην φαίνεται ως αίμα.Αυτοί δηλαδή έκαναν κάποιες υποχωρήσεις που αντίστοιχα εμείς δεν θέλουμε ή δεν προσπαθούμε.Αναφορικά με τα fps και τους sniper,δεν ανεβάζουν το όριο,παραμένει 300 όπως όλοι οι άλλοι μαρκαδόροι,απλά χρησιμοποιούν άλλου είδους μπίλιες.Εκεί μια φορά ένας είχε πει για ένα σενάριο να το ανεβάσουν στα 320 και πέσανε όλοι να τον φάνε.
Τέλος τα πεδία δεν λέγονται ούτε γήπεδα ούτε πίστες.Είναι δηλωμένα ως αναψυκτήρια ;DΜπορεί να είναι πιο αναγνωρισμένοι αλλά είναι εξίσου παράνομοι.

cgwolf

Ακριβώς queef....Μπορεί να λένε τα αεροβόλα τους μαρκαδόρους....θα μπορούσαν να τα λένε και νερομπογιές....
Αλλά παραμένουν αεροβόλα τα οποία ρίχνουν ένα οποιοδήποτε υλικό.

Παράθεσηγ. Αεροβόλα είναι τα όπλα που λειτουργούν με συμπιεζόμενο αέρα ή με χρήση διοξειδίου του άνθρακα και εκτοξεύουν σφαιρίδιο από μεταλλική, πλαστική ή άλλη ύλη.

Και ΠΑΝΤΟΥ στον κόσμο τα αεροβόλα paintball έχουν το ΙΔΙΟ όριο....ανεξαρτήτως είδος παιχνιδιού (rec,milsim,speed)
(Ενώ στην περίπτωση του airsoft,το 1J αυστηρά το έχουν 2 ή 3 χώρες απο όσες έχουν ακόμα και οργανωμένους συνδέσμους/συλλόγους/ομοσπονδίες)

Οπότε απλώς επειδή το paintball είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι είναι πιο γνωστό,κάνουν τα στραβά μάτια....

Αλλά μην αναλωνόμαστε στο paintball....
Το έφερα σαν παράδειγμα για να δείξω ότι κινούμαστε στα ίδια "χωράφια" (αν και στο paintball υπάρχουν και άλλα νομικά προβλήματα)

Και μια σημείωση για το προηγούμενό μου post....ειδικά για το κομμάτι που γράφτηκε στο EDIT....
Είμαι υπερ του να αποχαρακτηριστούν τα αεροβόλα airsoft με τέτοιο τρόπο που να είναι πιο εύκολο για τα καταστήματα να τα εισάγουν/πουλήσουν...
Αυτό με συμφέρει και σαν παίκτη....
Το αν θα βγάλουν περισσότερα δε με νοιάζει καθόλου....Αλλά αν έτσι δοθεί η δυνατότητα να δούμε και αεροβόλα που μόνο έξω χαζεύουμε και ονειρευόμαστε,προσωπικά δε με χαλάει καθόλου....