Tokyo Marui M4A1 SOCOM vs Celcius M4A1 X-MAX

Ξεκίνησε από ampelift, 05 Ιουλ 2010, 09:33:26 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ampelift

Iskios

Έχω το ΤΜ Μ4 SOPMOD:

Αυτό που έχω να αναφέρω για το εν λόγω όπλο είναι ότι το μόνο αρνητικό του είναι ότι δεν μπορείς να το ανοίξεις λόγω της πολυπλοκότητας του μηχανισμού του αν δεν έχεις ειδικές γνώσεις ή εμπειρία.

Οι mid-cap γεμιστήρες (δεν είναι συμβατοί με τους άλλους των Μ4) είναι 80rd οπότε θέλεις 5-6, υπολόγισε ένα επιπλέον κόστος 150-180 ευρώ (κάτι που ισχύει και για το CELCIOUS).

Εννοείται ότι το recoil έχει μια αίσθηση ιδιαίτερη ;)

To CELCIOUS που είχα την τύχη να το δοκιμάσω από συνχομπίστα έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στις βολές του (κάννη 6.00mm) και μεγαλύτερη ταχυβολία.

θα προτιμούσα το CELCIOUS αν και το συνολικό κόστος  μαζί με τους γεμιστήρες (όποιο και αν διαλέξεις από τα 2) πλησιάζει ή και ξεπερνάει τα 1000 ευρώ αν παίζεις με midcap γεμιστήρες...  ;D

Ozymandias

Aναμεσα στα δυο θα προτιμουσα το Marui. Το CELCIUS ειναι ενα κορυφαιο AEG, aλλα δεν σου προσφερει κατι το διαφορετικο απο αποψη αισθησης σε σχεση με τα υπολοιπα AEG

Aπο την αλλη, το ΤΜ με την μηχανη Recoil σου δινει κατι εντελως διαφορετικο οσον αφορα την αισθηση βολης.

Μονο κακο για το ΤΜ ειναι οτι, τουλαχιστον στο Μ4, θα χρειαστεις τους ειδικους γεμιστηρες οποτε θα πρεπει να υπολογιζεις ενα εξτρα εξοδο. Αντιθετα το G36 recoil της ΤΜ παιρνει ολους τους γεμιστηρες

Ατροτος

Οι γεμιστηρες του Tokyo Marui M4A1 SOCOM ειναι στο ιδιο μεγεθος με αυτους των αλλων οπλων;;;
Στο βιντεο που εχει στο airsoftcenter φενοντα ποιο μεγαλοι.

Whiskey

Κατα την ταπεινη μου αποψη τα CELCIUS και SYSTEMA δεν σχεδιαστηκαν για airsoft αλλα σαν οπλα ασκησης στρατου - σωματων ασφαλειας.

Με βαση αυτο λοιπον ειναι λογικο να ειναι πολυ πιο μπροστα απο ολα τα αλλα και σε ποιοτητα και σε αποδοση.

Τωρα οσον αφορα το TM SOCOM .... ισως απο τα πιο ποιοτικα στην κατηγορια airsoft guns ...

Προβληματα ? πολλοι λενε "ασυμβατοτητα γεμιστηρων" ... "μικρη χωρητικοτητα γεμιστηρων" ...

Δινω απο κατω μια φωτο απο το περιοδικο Airsoft International στο οποιο παρουσιαζεται ενας δακτυλιος που κουμπωνει στο hopup και ετσι μπορει το οπλο να δεχθει σχεδον ολους τους γεμιστηρες M4.

Απλα δε θα λειτουργει το bolt lock οταν αδειαζουν οι γεμιστηρες ...

Το εχουμε δοκιμασει (τον δαλτυλιο) και λειτουργει μια χαρα.

για μεγαλυτερη φωτο ... http://i7.photobucket.com/albums/y296/liongreek/0001-2.jpg

ampelift

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την αμεσότητα!!!
Τώρα στο θέμα,όπως είπε ο φίλος Iskios το ποσό για την αγορα του AEG της CELCIUS ξεφεύγει αρκετά.
θεωρό ότι με μια κάννη ακριβείας ο Ιάπωνας θα φυσάει κ στα χρήματα που κοστίζει είναι μια πολύ καλή κ ποιοτική αγορά.
Και απ την στιγμή που ο φίλος Whiskey λέει πως έχουν δοκιμάσει τον δακτύλιο κ παίζει μια χαρά τότε είναι ένας λόγος παραπάνω για να στραφώ στο m4a1 της TM.
Να σας ευχαριστήσω άλλη μια φορά όλους, πραγματικά οι απαντήσεις βοήθησαν πάρα πολύ στην τελική μου απόφαση. ;)

Kallistos

Φίλε ampelift ,

Εχω εμπειρία και με τα 2 οπλα που λες. Το ΤΜ απο ενα φιλό, ενω εχω στη κατοχή μου το Celcius.

Οι απαντήσεις των φίλων πιο πανω, καλύπτουν τα συν και πλην.

Και τα 2, ειναι φτιαγμένα για να μην τα ανοιξεις (με εξαίρεση μια στενη κανη στο TM). Η προσωπική μου γνώμη είναι οτι διαφωνώ με τη moda του δακτυλίου. Παρε το μαμα ασε το μαμα. Και τα 2 ειναι πανακριβα, με ανταλλακτικά και αξεσουαρ πανακριβα και δε θα πειραματιζόμουν με αυτά. Παρε ενα πιο φτηνο AEG αν θες πειραματισμό (200-250 ευρώ) και αλλαξε του τα φωτα. :D

Και στα 2, τα αγοράζεις, και δίνεις μονο χρονο πια για να μάθεις να παιζεις με τον εξοπλισμο αυτό.
Στην ουσία, στο airsoft και σε καθε αθλημα-χομπι, ο παιχτης έχει σημασία.
Ready... Steady... Fire...!!!