Airsoft... Μία νέα αρχή.

Ξεκίνησε από Goodspeed, 17 Mar 2010, 18:04:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

spaniard

Προς Whiskey, ακουει??

:D

το "καθώς και οι HADES" αναφερόταν στο "αποτραβήχτηκαν", όχι στο "πήραν πρωτοβουλία". Βιαζόμουν να φύγω απο το γραφείο...

Δεύτερον,

ρώτησα γιατί 6 παίχνιδια, (ποιος ήταν ο μηχανισμός σκέψης δηλαδή) σε συνδιασμό με τις προτεινόμενες ομάδες.

Ο goodspeed μου εξήγησε σε τηλεφωνική συνοιμιλία οτι δεν εννοούσε να οργανώσει παιχνιδι η MLS αλλά να προσφέρει 4-5 έξτρα κεφάλια για κριτές-διοργανωτές, ώστε να τρέχουν στο πεδίο εκείνη την ημέρα και να βοηθήσουν στο στήσιμο.
Αυτό μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό ρώταγα.

Ειλικρινά δεν κατάλαβα αν σας είχε προσβάλει δικό μου πόστ, κάθησα και τα διάβασα 5-6 φορές, να τα τρέχω στο μυαλό μου με 15 διαφορετικούς τρόπους για να με πιάσει η υποψία οτι μπορέι να σας χάλασε ο τρόπος που ρώτησα.

να καταλάβω την ιδέα ήθελα.

Λοιπον, τι λέτε? Συνεχίζουμε?

Δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να έχουν φωτογραφηθεί με τον αγαπητό shadowjack και συλλόγους, νομιμότητες κλπ, αλλά εγώ συζητούσα για το παιχνιδι.

τα Ρέκια, δουλεύουμε ήδη ένα σενάριο που νομίζουμε πως μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και με 200 άτομα. Αλλά είναι άσκοπο να το προσφέρουμε στο "σχολείο" αν αποφασίσετε οτι δεν υφίσταται "σχολείο".

Who Dares Wins

Whiskey

Παράθεση από: spaniard στις  19 Mar 2010, 11:01:06 ΠΜ
Προς Whiskey, ακουει??

:D

Loud and ...

Παράθεσητο "καθώς και οι HADES" αναφερόταν στο "αποτραβήχτηκαν", όχι στο "πήραν πρωτοβουλία". Βιαζόμουν να φύγω απο το γραφείο...

... Clear ;)

ΠαράθεσηΛοιπον, τι λέτε? Συνεχίζουμε?

χμμμ ... ναι.

spaniard

Ειλικρινά, χαιρομαι πολύ!!!  :D ;)
Who Dares Wins

ROOKIEJO

ξεκιναμε μια ψηφοφορια απο δευτερα για να εκλεγει μια συντακτικη των κανονων επιτροπη που θα καθορισει το τελικα και αμετακλυτα κειμενο των κανονων ασφαλειας που θα τυπωθει, διανεμηθει,η οτι αλλο.
δηλωσεις συμμετοχης εχουν δικαιωμα οσοι εχουν πανω απο 18 μηνες στο χωρο και συμμετοχες σε τουλαχιστον 10 παιχνιδια.
η προταση μου ειναι να βγουν 5-7 ατομα γενικης αποδοχης και να τελειωνει το θεμα μια και καλη.
το τελικο κειμενο δεσμευει τους παντες

Whiskey

Παράθεση από: deadlock στις  19 Mar 2010, 10:51:36 ΠΜ
Κύριοι καλημέρα σας

Στην πρώτη μου επίσκεψη έβαλα το κεφάλι μου στη φωτιά σε ρόλο πυροσβέστη μήπως και ξεκινήσει συζήτηση. Πραγματικά το μόνο που ήθελα ήταν κάπως να ξεμπλέξω την κατάσταση και όχι να μπλέξω στη συζήτηση.

Θα μου επιτρέψετε μια τελευταία παρατήρηση. Πριν από την το πως κατασταλάξουμε να στήνουμε παιχνίδια ας δούμε πως διεξάγουμε τον μεταξύ μας διάλογο.

Στο παρόν topic έχετε συμπτύξει τα παρακάτω ανεξάρτητα θέματα συζήτησης
1. Μεθοδολογία διαχείρισης σεναρίων και παιχτών
2. κανόνες airsoft
3. όρια fps
4. ίδρυση συλλόγου (το οποίο είναι και το πιό απίστευτα αστείο τη δεδομένη στιγμή, sorry shadowjack, αλλά ας καταφέρουμε πρώτα να συνεννοηθούμε σε βασικό επίπεδο και μετά βλέπουμε...)

To topic λοιπόν δεν χαρακτηρίζεται "συζήτηση" αλλά "χείμαρρος ασύνδετων προτάσεων". Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν διάφορες προτάσεις με βαρύτητα τα οποία εδώ που δημοσιεύθηκαν θα τα φάει το σκοτάδι.

Το έχω αναφέρει στα περισσότερα από τα λίγα ποστ μου εδώ μέσα. Αφήστε όλα τα επιμέρους και βρείτε μια κοινά αποδεκτή ΜΕΘΟΔΟ. Και ξεκινήστε με το να βρείτε μια μέθοδο για να συζητάμε (εδώ φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη και θα έπρεπε να βοηθάνε και να συντονίζουν και οι mods by the way, παίδες ενεργοποιηθείτε!!  :-\ )

Ελπίζω να καταφέρετε να το μαζέψετε από κάπου για να αρχίσει να βγαίνει νόημα.

Συνεχιζοντας λοιπον (καπως μπερδεμενος ομολογω) ... κανω quote το πιο πανω post θεωρωντας οτι αυτη πρεπει να ειναι η πρωτη σκεψη πριν συνεχιστει η συζητηση.

Αν δεν ξεκαθαρισουμε για το τι μιλαμε τοτε δε θα βγει ακρη οποτε ας κρατησουμε μια σειρα και ας καταγραφουμε τα θετικα. Οταν ολοκληρωθει το ενα θεμα και εφοσον υπαρχει επομενο, προχωραμε.

ROOKIEJO

Παράθεση από: SAPPER στις  19 Mar 2010, 10:53:51 ΠΜ
επίσης έχουμε σκεφτεί και την ιδέα ενός εντύπου με τους βασικούς κανόνες ασφαλείας τα όρια FPS και μια ορολογία για να είναι κατανοητό το κείμενο.
Το παραπάνω θα διατίθεται με κάθε νέα αγορά AEG για να λαμβάνουν γνώσει η νέοι μας φίλοι.

το αναφερω πιο πανω αλλα δεν θυμομουν απο ποιον το ειχα κλεψει

Maleficus

δέν είναι θέμα συμμετοχής ή όχι η σύνταξη των κανόνων.
καλό θα ήταν να δούμε τι πρέπει να αλλάξει να γίνει το ανάλογο τόπικ για το καθένα και να κλείσει η ψηφορία σε διάστημα ενός μήνα για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι την ευκαιρία να απαντήσουν .

spaniard

Παράθεση από: Whiskey στις  19 Mar 2010, 11:24:00 ΠΜ
Αν δεν ξεκαθαρισουμε για το τι μιλαμε τοτε δε θα βγει ακρη οποτε ας κρατησουμε μια σειρα και ας καταγραφουμε τα θετικα. Οταν ολοκληρωθει το ενα θεμα και εφοσον υπαρχει επομενο, προχωραμε.

Οκ, όπως είπε και ο deadlock, τα θέματα που έχουν ανοίξει εδώ είναι:

2. κανόνες airsoft
3. όρια fps
4. ίδρυση συλλόγου

Χρειάζεται να ασχοληθεί ένας mod ή admin, να φτιάξει 4 νέα topics, πχ με τίτλο

Νεα αρχή - Μεθοδολογία
Νέα αρχή - κανόνες
Νέα αρχή - Ορια
Νέα Αρχή - Σύλλογος (εάν και εφόσον θέλετε να το συζητήσετε και αυτό)

και μετά να γίνει split αυτό το topic και να μπεί η κάθε απάντηση στο κατάλληλο νέο τόπικ, απο εκεί και πέρα να ασχοληθεί ο καθένας με αυτό που νομίζει οτι μπορει να συνεισφέρει.

Εγώ απο τη μεριά μου, για να κάνω αυτό το έργο πιο έυκολο, δηλώνω πως θα ήθελα τα δικά μου πόστ να μεταφερθούν όλα στο νέο τόπικ
Νεα αρχή - Μεθοδολογία
και θα ασχοληθώ μόνος μου να χωρίσω τις απαντήσεις μου όπου μίλησα για τα fps.

Αναμένω.
Who Dares Wins

Sniper_Gr

Και έρχομαι εγώ τώρα ο κακοπροαίρετος και ρωτάω...
(Κάποιος πρέπει να κάνει τον ΣτΔ (συνήγορος του διαβόλου) )

Το λεγόμενο Captain's Meetting γιατί να γίνει δια ζώσης και να μην δωθεί σε εμάς τους επαρχιώτες η δυνατότητα να παρευρεθούμε ..;;;

Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος έτσι ώστε μέσω ενός forum ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο να γίνει ένα e-captain's meeting ;;;

Γιατί προσωπικά θεωρώ ότι όσα έχουν γραφτεί αφορούν το airsoft σε όλη την επικράτεια και φυσικά και σε άλλες πόλεις τις επικράτειας υπάρχουν απόψεις για την καλυτέρευση της δραστηριότητας μας..

Βαγγέλης Κοντογεώργος

MitsoS_O_Yakuza

sniper_gr καθολου κακοπροαιρετος αλλα πανεξυπνος θα ελεγα εγω!φυσικα και στεκει αυτο που ρωτησες και εθεσες προς λυση...το θεμα ειναι οτι ΠΡΕΠΕΙ να λυθει γιατι ειναι πολυ σημαντικο να εχουμε αρχηγους-φιλους σε ενα captains meeting απο ολη την Ελλαδα...πραγμα πολυ δυσκολο το ξαναλεω αλλα πολυ ευκολο στο να λυθει ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ ΑΝ υπαρχει ΟΡΕΞΗ για κατι τετοιο..εγω δηλαδη ειιμαι διατεθειμενος για καποια χιλιομετρα παραπανω στο αμαξακι μου και να ανεβαινω η να κατεβαινω σε αλλο μερος για το περιφημο captains meeting με φιλους και απο αλλα μερη και τελικα να γνωριζομαστε σιγα σιγα που τοσο πολυ εχουμε μιλησει μεσα απο αυτο το διαβολο
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

Whiskey

Προταση λοιπον ....

Διαθετω Teamspeak server (οποιος δεν ξερει ας με ρωτησει με ΡΜ) και μπορουμε καθισμενοι στον υπολογιστη μας μεσω internet και με εφοδια ενα ζευγαρι ακουστικα (ή ηχεια) και ενα μικροφωνο, να κανουμε οποτε θελετε meetings ή απλες συνομιλιες εφοσον χρειαζεται αμεσος συντονισμος μεταξυ ομαδων σε επικειμενο παιχνιδι (ως διοργανωτες εννοω).

Το κοιτατε και μου λετε αν σας ενδιαφερει.

MitsoS_O_Yakuza

πολυ εξυπνο και φυσικα διαθετουμε και ventrilo και ts2 ΜΑΚΑΡΙ να φιλοτιμηθει και αλλος κοσμος εγω παντος put me in
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

Dadias

Παράθεση από: spaniard στις  19 Mar 2010, 00:25:52 ΠΜ
Ώπα, ώπα!!!

απαντώντας στο άλλο θέμα που έθιξαν 2 παιδιά για τα fps.

Παιδιά, είναι κουραστικό...

Έχουν γίνει ΑΠΕΙΡΕΣ συζητήσεις και δοκιμές πριν προκύψετε. Τα 350 όλοι τα καταλαβαίνουν πως προκύπτουν απο το περιθώριο λάθους αναβάθμισης ή υποβάθμισης προς το 1 joule.

τα 450 για ηλεκτρικά ριπής για δάσος, προέκυψαν γιατι είναι 100 πάνω απο τα 350 και 100 κάτω απο τα 550. Και έχουν ψηφιστεί και συμφωνηθεί.

τα 400 είναι η κατηγορία που έχουν προτείνει μερικοί πολύ ψαγμένοι airsoftαδες, για να ξεχωρίσουν κατηγορίες ανάμεσα σε 5.56 και 7.62 airsoft ρέπλικες. Αλλά αυτό είναι αλλυνού παπά ευαγγέλιο πάλι μέχρι να φτάναμε να τα αποδεχόμασταν όλοι.

Πώς σας προέκυψε το 400???

και εν τέλει αν θέλετε 400 για δάσος, είναι μεγάλο το χάσμα για τα 550 της χειροκίνητης όπλισης.

Θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη..δεν χωράει κάτι παραπάνω

Παράθεση από: spaniard στις  19 Mar 2010, 00:25:52 ΠΜνα μιλάτε για ελάχιστα μέτρα, πως σκοπεύετε να τα μετρήσετε? κυκλοφορείτε με laser-όμετρα?

Εγώ είμαι ένας μέσος εγγέφαλος, και αν και δέχομαι πως υπάρχουν άλλοι που υπολογίζουν αποστάσεις καλύτερα απο εμένα, πιστεύω πως οι περισσότεροι έιναι σαν εμένα:
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω σε ανοιχτό χώρο (όχι μέσα σε σπίτι) τη διαφορά ανάμεσ στα 3 και τα 4 μέτρα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν η απόσταση είναι 8.5 ή 11 μέτρα.

Εσείς πως μιλάτε για ελάχιστες αποστασεις 10 μέτρων κλπ, με τόσο απόλυτο τρόπο, λές και δίνετε λύση, τη στιγμή που το μοναδικό που παρέχουν είναι δικαιολογία για τσακωμό: την τρώει ο άλλος, ζοχαδιάστηκε, αντί να φωνάξει "έξω", και να φύγει, σηκώνεται και αρχίζει να διαφωνεί αν η απόσταση ήταν μεγαλύτερη ή μικρότερη απο 10 μέτρα.

Παναγιώτη αυτό είναι πολύ απλό, το να μετρηθεί μια απόσταση είναι ότι ποιο απλό και θα το εξηγήσω , μετά από πολυετές ενεργού δράσης στον προσκοπισμό απέκτησα κάποιες γνώσεις, μία από αυτές είναι η μέτρηση αποστάσεων που πλέον το κάνω με το μάτι, αλλά... αν μετρήσεις βήματα π.χ. 20βήματα x2:3=13.3μέτρα, η απόκληση που μπορεί να υπάρχει είναι λίγη, κάτι απλό και μπορείτε να το επαληθεύσετε και μόνοι σας επιτόπου

Παράθεση από: spaniard στις  19 Mar 2010, 00:25:52 ΠΜ.Εάν θέλετε 400 fps, τότε να κατεβάσουμε και το cqb στα 330. Είναι πιο λογικό. Γιατί να κλείσουμε την ψαλίδα ανάμεσα στα δάσους και κτιρίου, και να αφήσουμε απαράλλαχτα τα χειροκίνητης όπλισης?
φαντάζομαι γιατί, αλλά δεν θα αρέσει η απάντηση, και θα με ξαναφάτε: Όλοι οι νέοι, δεν άκουσαν και πήραν αρχικά ένα οπλο ελεύθερου σκοπευτή, μετά όταν κατάλαβαν τις συμβουλές που τους έδιναν και δεν άκουσαν, το πάρκαραν και πήραν το κινέζικο που είναι 380, οπότε τους ενοχλεί το δασικό όριο να είναι 450, αλλά επίσης δεν ξέρουν τι να το κάνουν το ρημάδι που πρωτοπήραν και βγάζει 500-κάτι.

ΟΧΙ, τα όρια 350-450-550, εχουν συμφωνηθεί πριν απο εσάς για εσάς για κάποιο λόγο. Εάν δεν σας αρέσει, μπορούμε να ξαναψηφίσουμε και να ΞΑΝΑ-καταλήξουμε κάπου. Αλλά σας παρακαλώ ρε παιδιά, μην κάνετε σαν να ανακαλύψατε μόλις τον τροχό.

Ο λόγος που το urban έχει όριο όσο και το cqb, είναι ακριβώς γιατι θα παίξουμε ΚΑΙ μέσα σε κτίριο, οπότε παίρνουμε σαν καθολικό όριο, το μικρότερο. Εϊναι λογικό. και αν μπούν όλοι στο παιχνιδι με μαξ 350, δεν κινδυνεύετε να σας φτάσουν χωρίς να τους φτάνετε, οπότε γιατι ιδρώνετε?

για άλλη μία φορά θα συμφωνήσω , ο Παναγιώτης τα διατύπωσε πολύ ορθά δεν έχω να προσθέσω κάτι επιπλέον

Παράθεση από: Shadowjack στις  19 Mar 2010, 01:10:07 ΠΜ
Και όμως φίλτατε, υπάρχουν προδεδικασμένα. Και το ψαροντούφεκο ήταν παράνομο. Και η πρακτική σκοποβολή (ξεκινήσαμε με ιδιωτική ομοσπονδία, την ΟΠΣΕ, που απορρόφησε η ΣΚΟΕ). Το iaido ήταν παρόνομο (ξίφη) μέχρι θέσπισης της ΕΟΚΙΝ. Η πάλη υποταγής, ομοσπονδία που ίδρυσα και αναγνωρίστηκε από την FILA, δεν καλυπτοταν σαν αθλητική δραστηριότητα - διοργανώναμε αγώνες με την ψυχή στο στόμα γιατί θα πηγαίναμε φυλακή άν έσπαγε κάποιος πιτσιρικάς τον σβέρκο του. Κλπ.

Όλα γίνονται. Απλά χρειάζεται μέθοδος, υπομονή, και προσπάθεια. Πως νομίζετε ότι τροποποιούνται οι νομοι; Με ιδρώτα και κόπο.

+∞

Παράθεση από: alekoukos_kalashnikov στις  19 Mar 2010, 02:03:39 ΠΜ
Aυτο ειναι πολυ σωστο Γιαννη!Ετσι θα γλυτωνουμε και χρονο καθε φορα πριν το παιχνιδι με την αναφορα,τα θεατρικα και τις αμφιβολιες!!! ;)

θα διαφωνήσω μαζί σου, οι κανόνες θα πρέπει να αναφέρονται επανηλλειμένα στα παιχνίδια, και θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο χρονοδιάγραμμα του εκάστοτε παιχνιδιού,σεναρίου , επανάληψης η μήτηρ της μαθήσεως

Παράθεση από: Maleficus στις  19 Mar 2010, 05:38:56 ΠΜ
για τον διαχωρισμό των FPS ανάλογα με τον ρόλο του καθενώς δεν το είχε σκεφτεί κάνεις ?
αν πείς όχι θα πω "χα χα".

τότε μιλάμε για mil-sim φίλε μου, για να είμαστε ποιο σωστοί θα πρέπει να υπάρχουν και άλλοι κανονισμοί, περιορισμένα "πυρομαχικά" (μπίλιες) , 30άριδες γεμιστήρες και ούτω καθ'εξής

Παράθεση από: Maleficus στις  19 Mar 2010, 05:38:56 ΠΜ
και αν δεν πάει να αλλάξει το ελατήριο να βλέπουμε τον ένα να παλεύει με το ΑΚ του να βγάλει έξω τον άλλο απο τα 25 μέτρα (more or less )
και ο συμπαίκτης μου να προσπαθεί απο τα 15 (more or less) και να μην μπορεί διότι το μπιλάκι του παίρνει καμπύλη πολύ πριν το δικό μου ,...κάτι δεν πάει καλά εκεί ....

γιατί μπερδεύεστε τόσο πολύ με τα Fps? για 15 (more or less) fps πρέπει να έχει κάπου στα 200- fps μην τρελενόμαστε  ;) η διαφορά μεταξύ ενός A.E.G. που βάλει στα 350-400fps στην εμβέλεια είναι ελαχιστότατα μέτρα

πάντα φιλικά συναεροσφεριστή, από όσα ποστ σου έχω δει σε βρίσκω σωστό άτομο :)

Παράθεση από: ROOKIEJO στις  19 Mar 2010, 11:26:45 ΠΜ

Παράθεση
επίσης έχουμε σκεφτεί και την ιδέα ενός εντύπου με τους βασικούς κανόνες ασφαλείας τα όρια FPS και μια ορολογία για να είναι κατανοητό το κείμενο.
Το παραπάνω θα διατίθεται με κάθε νέα αγορά AEG για να λαμβάνουν γνώσει η νέοι μας φίλοι.

το αναφερω πιο πανω αλλα δεν θυμομουν απο ποιον το ειχα κλεψει

moi  ;D ;D ;D :P :P :P
μακάρι να γίνει πραγματικότητα

πέραν αυτών να συμφωνήσω για το Teamspeak μέσα και γω  :)

πάντα φιλικά
αδελφικούς χαιρετισμούς προς όλους τους αδελφούς airsofters

edit by me

πάντα η ιδέα των 330fps για όλα, με έβρισκε σύμφωνο

Whiskey

Τρωγωμαι να πω κατι περι fps και αποστασης στην οποια μπορει να φτασει ενα bb ...

... και αφου δεν αντεχω μια και το ακουω - διαβαζω πολλα, θα πω το αυτονοητο (για πολλους).

Ενας λοιπον τροπος προκειμενου το bb να φτασει μακρυτερα ειναι η αυξηση των fps (αυτο λεει η λογικη μαλλον για τους περισσοτερους).

Ενας αλλος λοιπον τροπος ειναι η επενδυση ειτε σε καλυτερο AEG ειτε σε καλυτερα συστατικα του AEG.

Εξηγω αμεσως ... εχω ενα AEG το οποιο βγαζει απο την μαμα του 405-410 fps ... ριχνοντας ειδα οτι το bb φτανει περιπου στα 60-65 μετρα μακρια (και δεν ειναι κακο AEG).

Ομορφα μεχρι εδω ....

Εχω αλλο ενα AEG (ναι εχω πολλα) το οποιο και συναρμολογησα εγω φτιαχνοντας το οπως ηθελα, το οποιο βγαζει 330-340 fps και το bb φτανει περιπου 60-65 μετρα επισης μακρια.

Αυτο που θελω λοιπον να πω ειναι, οτι δε χρειαζονται υψηλα fps προκειμενου να εχει κανεις καλυτερη αποδοση ... καλυτερα και σωστα βαλμενα υλικα χρειαζονται.

Αποψη μου βεβαια και διχως να εχει στοχο την προτροπη προς οποιονδηποτε να ξοδεψει χρηματα ... απλα περι fps και αποστασης.

cgwolf

Παράθεση από: Dadias στις  19 Mar 2010, 14:32:38 ΜΜ

γιατί μπερδεύεστε τόσο πολύ με τα Fps? για 15 (more or less) fps πρέπει να έχει κάπου στα 200- fps μην τρελενόμαστε  ;) η διαφορά μεταξύ ενός A.E.G. που βάλει στα 350-400fps στην εμβέλεια είναι ελαχιστότατα μέτρα

Γι αυτό προτείνω εώς 350 για ΟΛΑ τα AEGs ανεξαρτήτως τύπου πεδίου (γιατί το 450 στα AEGs τα θεωρώ άτοπο αν όντως μιλάμε για wood-land).
450 τα Sniper AEGs ΜΟΝΗΣ βολής (και δεν εννοώ να αφήνουμε όσα έχουν δυνατότητα ριπής με την προϋπόθεση οτι ο χρήστης δεν θα γυρίσει έστω και κατά λάθος στη ριπή) και
550 τα bolt action Sniper rifles...

Για τους λόγους που εξήγησα σε προηγούμενη απάντηση λοιπόν...
Και γιατί όπως λέει κι ο Dadias...50fps δεν κάνουν διαφορά, είπα 350,450 και 550...

Κατά τη διάρκεια που έγραφα αυτό απάντησε κι ο Whiskey...
Φίλε μου,αν στήσεις το πιο δυνατό πιο σωστά,δε θα ρίχνει μακρύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια απο το 330-340???

Δε λέμε κάτι διαφορετικό....Γι 'αυτό λέω ότι όλα τα AEGs 350fps και μόνο τα μονής βολής sniper AEGs 450...
Έτσι,και δεν χάνουν το ρόλο τους τα Sniper AEGs σε σχέση με τα υπόλοιπα AEGs,και τα bolt action σε σχέση με τα Sniper AEGs...
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

Whiskey

Παράθεση από: cgwolf στις  19 Mar 2010, 14:49:09 ΜΜ
Κατά τη διάρκεια που έγραφα αυτό απάντησε κι ο Whiskey...
Φίλε μου,αν στήσεις το πιο δυνατό πιο σωστά,δε θα ρίχνει μακρύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια απο το 330-340???

Το θεμα ειναι να μπει ενα οριο στα fps οχι στην αποσταση ... νομιζω.

ΠαράθεσηΔε λέμε κάτι διαφορετικό

Προφανως.

Dadias

πολύ σωστοί οι 2 κύριοι από πάνω ^ ^ μου σε αυτά που γράφουν, πρέπει επιτέλους να μπει στην νοοτροπία του airsofter ότι σημασία δεν έχει πόσα ρίχνει (fps) αλλά, πως τα ρίχνει(εσωτερικός μηχανισμός)

πριν λίγο καιρό είχε αναρτηθεί στην γενική συζήτηση νομίζω ένα πρόγραμμα για τον υπολογισμό εμβέλειας κλπ.. για κοιτάξτε το...αν και προσωπικά το βρίσκω λίγο ελειπές λόγω του ότι δεν υπολογίζονται άλλοι παράγοντες όπως εσωτερική διάμετρος της κάννης, μήκος της κάννης κ.α.

Whiskey

Παράθεση από: Dadias στις  19 Mar 2010, 14:57:35 ΜΜ
πολύ σωστοί οι 2 κύριοι από πάνω ^ ^ μου σε αυτά που γράφουν, πρέπει επιτέλους να μπει στην νοοτροπία του airsofter ότι σημασία δεν έχει πόσα ρίχνει (fps) αλλά, πως τα ρίχνει(εσωτερικός μηχανισμός)

πριν λίγο καιρό είχε αναρτηθεί στην γενική συζήτηση νομίζω ένα πρόγραμμα για τον υπολογισμό εμβέλειας κλπ.. για κοιτάξτε το...αν και προσωπικά το βρίσκω λίγο ελειπές λόγω του ότι δεν υπολογίζονται άλλοι παράγοντες όπως εσωτερική διάμετρος της κάννης, μήκος της κάννης κ.α.

Επισης υπαρχει πολυς κοσμος που δεν γνωριζει τι σημαινει Joule και ποια η διαφοροποιηση στην δυναμη (ενεργεια) απο 1J σε 1.35J ... π.χ.

Με βαση αυτο τα σχεδιαγραμματα και τα προγραμματα δε μπορουν να βοηθησουν την γενικοτητα των παικτων ωστε να κατανοησουν το θεμα.

Whiskey

Ζητω συγνωμη ... ξεφυγα ...

Το θεμα ακομα παραμενει αυτο που ειπε ο Spaniard πριν την συνεχιση της οποιας κουβεντας ...

ΠαράθεσηΟκ, όπως είπε και ο deadlock, τα θέματα που έχουν ανοίξει εδώ είναι:

2. κανόνες airsoft
3. όρια fps
4. ίδρυση συλλόγου

Χρειάζεται να ασχοληθεί ένας mod ή admin, να φτιάξει 4 νέα topics, πχ με τίτλο

Νεα αρχή - Μεθοδολογία
Νέα αρχή - κανόνες
Νέα αρχή - Ορια
Νέα Αρχή - Σύλλογος (εάν και εφόσον θέλετε να το συζητήσετε και αυτό)

και μετά να γίνει split αυτό το topic και να μπεί η κάθε απάντηση στο κατάλληλο νέο τόπικ, απο εκεί και πέρα να ασχοληθεί ο καθένας με αυτό που νομίζει οτι μπορει να συνεισφέρει.

Εγώ απο τη μεριά μου, για να κάνω αυτό το έργο πιο έυκολο, δηλώνω πως θα ήθελα τα δικά μου πόστ να μεταφερθούν όλα στο νέο τόπικ
Νεα αρχή - Μεθοδολογία
και θα ασχοληθώ μόνος μου να χωρίσω τις απαντήσεις μου όπου μίλησα για τα fps.

Αναμένω.

mirrage

Παράθεση από: Whiskey στις  19 Mar 2010, 15:00:10 ΜΜ
Επισης υπαρχει πολυς κοσμος που δεν γνωριζει τι σημαινει Joule και ποια η διαφοροποιηση στην δυναμη (ενεργεια) απο 1J σε 1.35J ... π.χ.

Με βαση αυτο τα σχεδιαγραμματα και τα προγραμματα δε μπορουν να βοηθησουν την γενικοτητα των παικτων ωστε να κατανοησουν το θεμα.
Τόσο φροντηστήριο έχει πέσει εδώ μέσα αλλά και σε άλλα fora!
Αν είναι να κάτσουμε να κάνουμε και ιδιαίτερα καλύτερα να πιάσουμε
το πλέξιμο!