Airsoft... Μία νέα αρχή.

Ξεκίνησε από Goodspeed, 17 Mar 2010, 18:04:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

spaniard

Ώπα, ώπα!!!

Κάποιο επεισόδιο πρέπει να έχω χάσει...

Μείναμε να μιλάμε για προτάσεις και τρόπους υλοποίησης να γεφυρώσουμε το χάσμα εμπειρίας, νοοτροπιας και ποιότητας στο παιχνιδι, να λαβαίνουμε και να ετοιμάζουμε καλύτερα τους νέους.
Νόμιζα

Ξαφνικα, goodsp και Λεό, αποτραβιούνται, ενώ πήραν την πρωτοβουλία να ανοίξουν το θέμα, καθώς και οι HADES.
Δεν καταλαβαίνω.

Επιπλεόν, μιλάτε για κατασταστικό. Ότι ευρήματα και αποτελέσματα βγούν απο αυτή τη συζήτηση, ωφελούν τον τρόπο οργάνωσης μεταξύ μας, και του παχνιδιού, ωστε να αποφεύγουμε τις χοντράδες μεταξύ μας στα παιχνίδια. Όχι για να συνταχθεί Καταστατικό... δεν ξέρω, ίσως δεν το κατάλαβα καλά, αυτό εννοείτε?

Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ωφελουσαν όποιον ήθελε να κάνει σύλλογο ώς εσωτερικός κανονισμό, αλλά το καταστατικό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σας έπιασε. Νόμιζα οτι συνομιλούσαμε. Ξαφνικά τραβιέστε πίσω και "άντε όλοι αφήστε με στην υσηχία μου εμένα τον τίμιο και φτωχό airsoftά"???
Απο πού σας ήρθε αυτό τώρα?

Τέλωσπάντων,

απαντώντας στο άλλο θέμα που έθιξαν 2 παιδιά για τα fps.

Παιδιά, είναι κουραστικό...

Έχουν γίνει ΑΠΕΙΡΕΣ συζητήσεις και δοκιμές πριν προκύψετε. Τα 350 όλοι τα καταλαβαίνουν πως προκύπτουν απο το περιθώριο λάθους αναβάθμισης ή υποβάθμισης προς το 1 joule.

τα 450 για ηλεκτρικά ριπής για δάσος, προέκυψαν γιατι είναι 100 πάνω απο τα 350 και 100 κάτω απο τα 550. Και έχουν ψηφιστεί και συμφωνηθεί.

τα 400 είναι η κατηγορία που έχουν προτείνει μερικοί πολύ ψαγμένοι airsoftαδες, για να ξεχωρίσουν κατηγορίες ανάμεσα σε 5.56 και 7.62 airsoft ρέπλικες. Αλλά αυτό είναι αλλυνού παπά ευαγγέλιο πάλι μέχρι να φτάναμε να τα αποδεχόμασταν όλοι.

Πώς σας προέκυψε το 400???

και εν τέλει αν θέλετε 400 για δάσος, είναι μεγάλο το χάσμα για τα 550 της χειροκίνητης όπλισης.

ΤΟ να μιλάτε για ελάχιστα μέτρα, πως σκοπεύετε να τα μετρήσετε? κυκλοφορείτε με laser-όμετρα?

Εγώ είμαι ένας μέσος εγγέφαλος, και αν και δέχομαι πως υπάρχουν άλλοι που υπολογίζουν αποστάσεις καλύτερα απο εμένα, πιστεύω πως οι περισσότεροι έιναι σαν εμένα:
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω σε ανοιχτό χώρο (όχι μέσα σε σπίτι) τη διαφορά ανάμεσ στα 3 και τα 4 μέτρα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν η απόσταση είναι 8.5 ή 11 μέτρα.

Εσείς πως μιλάτε για ελάχιστες αποστασεις 10 μέτρων κλπ, με τόσο απόλυτο τρόπο, λές και δίνετε λύση, τη στιγμή που το μοναδικό που παρέχουν είναι δικαιολογία για τσακωμό: την τρώει ο άλλος, ζοχαδιάστηκε, αντί να φωνάξει "έξω", και να φύγει, σηκώνεται και αρχίζει να διαφωνεί αν η απόσταση ήταν μεγαλύτερη ή μικρότερη απο 10 μέτρα.

Επιστροφή. Εάν θέλετε 400 fps, τότε να κατεβάσουμε και το cqb στα 330. Είναι πιο λογικό. Γιατί να κλείσουμε την ψαλίδα ανάμεσα στα δάσους και κτιρίου, και να αφήσουμε απαράλλαχτα τα χειροκίνητης όπλισης?
φαντάζομαι γιατί, αλλά δεν θα αρέσει η απάντηση, και θα με ξαναφάτε: Όλοι οι νέοι, δεν άκουσαν και πήραν αρχικά ένα οπλο ελεύθερου σκοπευτή, μετά όταν κατάλαβαν τις συμβουλές που τους έδιναν και δεν άκουσαν, το πάρκαραν και πήραν το κινέζικο που είναι 380, οπότε τους ενοχλεί το δασικό όριο να είναι 450, αλλά επίσης δεν ξέρουν τι να το κάνουν το ρημάδι που πρωτοπήραν και βγάζει 500-κάτι.

ΟΧΙ, τα όρια 350-450-550, εχουν συμφωνηθεί πριν απο εσάς για εσάς για κάποιο λόγο. Εάν δεν σας αρέσει, μπορούμε να ξαναψηφίσουμε και να ΞΑΝΑ-καταλήξουμε κάπου. Αλλά σας παρακαλώ ρε παιδιά, μην κάνετε σαν να ανακαλύψατε μόλις τον τροχό.

Ο λόγος που το urban έχει όριο όσο και το cqb, είναι ακριβώς γιατι θα παίξουμε ΚΑΙ μέσα σε κτίριο, οπότε παίρνουμε σαν καθολικό όριο, το μικρότερο. Εϊναι λογικό. και αν μπούν όλοι στο παιχνιδι με μαξ 350, δεν κινδυνεύετε να σας φτάσουν χωρίς να τους φτάνετε, οπότε γιατι ιδρώνετε?

τελωσπάντων, αυτά.
Who Dares Wins

Vangelis

Παράθεση από: Whiskey στις  18 Mar 2010, 23:41:21 ΜΜ
Και αν ειστε, προτιθεστε να δημιουργησετε συλλογο εναντια σε νομικο καθεστως ?

Το καθεστός καθώς και ο τρόπος λειτουργίας θα είναι όσο τον δυνατόν ποιο κοντά στο ήδη υπάρχον νομικό πλαίσιο.
Έχω αναφέρει ότι το [όλο εγχείρημα αρκετά "ειδικό" και πολύπλοκο μεν, αλλά εφικτό δέ.] δεν θέλω να κουράσω με επαναλήψεις.
Πρέπει να είναι απόλυτα κατανοητό ότι εγώ δεν θα αρχίσω καμιά διαδικασία απο μόνος μου, εγώ σας κάνω γνωστό ότι μπορώ να

βοηθήσω στην όλη προσπάθεια αν πραγματικά "εσείς" το επιθυμήτε και αποφασίσετε να ξεκινήσετε..
Εγώ θα μπορούσα να βοηθήσω στην προσπαθειά σας... την "δική" σας προσπάθεια.
Αν όμως κρίνω απο αυτή την πρώτη αντιδρασή σου αγαπητέ Whiske στην προσφορά βοηθείας, μπορώ να διακρύνω οτι μάλλον δεν την θέλετε!
Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.

ROOKIEJO

Παράθεση από: Whiskey στις  18 Mar 2010, 23:41:21 ΜΜ
Συγνωμη προκαταβολικα για τις αποριες μου και παρακαλω οπως εκλαβετε αυτες διχως την παραμικρη εννοια ειρωνειας.

Ειστε Δικηγορος κυριε ?

Και αν ειστε, προτιθεστε να δημιουργησετε συλλογο εναντια σε νομικο καθεστως ?

Το καταστατικο που θα δημιουργηθει θα αναφερει οτι μιλαμε για συλλογο αεροσφαιρησης το οποιο ειναι ενα χομπυ οπου οι συμμετεχοντες νομιμοποιουνται να βαλλουν με αεροβολα οπλα εναντιον αλλων μελων και εχοντες κατοχην αυτων εκτος διαπιστωμενων σκοπευτηριων ?

Εχετε υποψην τετοιο νομικο παραθυρο ωστε να περασετε κατι τετοιο νομιμοποιωντας το airsoft ?

Αν ναι τοτε σας σεβομαι κυριε.
το να εχεις καποιον που υπευθηνα μπορει να σου απαντησει δεν σημαινει οτι το καναμε και ολας.
αλλα τουλαχιστον θα μπορουμε να αποφυγουμε λαθη λογω αγνοιας η παρανοησης.
οταν οι μισοι στον χωρο εχουν το μοντελο σαν παιχνιδι και φερονται σαν παιδια τουλαχιστον θα τους πει το καθεστως που υπαρχει καποιος υπευθηνος και οχι ο rookiejo που δεν ξερει τι του γινεται

Goodspeed

Spaniard, δεν θα απαντήσω τα ερωτήματά σου γιατί θα ξανακυλήσω και ειλικρινά θέλω να ηρεμήσω και να απολαμβάνω μόνο τα παιχνίδια.

Έκανα 3 προτάσεις. Είναι εκεί και περιμένουν. Δεν σας κάνουν ?? Στα σκουπίδια.

Το σίγουρο είναι πως σε ότι και να γίνει, από όποιον και να γίνει, εγώ προσωπκά σαν Λεωνίδας θα συνεισφέρω αν μου ζητηθεί, όπου και όταν μπορώ. Θα σταθώ δίπλα και όχι απέναντι όπως πολλοί.

Καλή συνέχεια.
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

spaniard

ρε παιδιά,

εσείς ψοφάτε να μιλήσετε τια σύλλογο.

και να το κάνετε. Νόμιζα πως αυτό το thread δημιουργήθηκε σαν "η επομενη μέρα" απο το ξεκατίνιασμα του "έχω βαρεθεί" για να βρούμε μια λύση στα παιχνιδια μας και στο χάσμα.

Δεν θέλετε να μείνουμε στο θέμα, και να ανοίξετε ένα άλλο thread και να μιλήσετε για σύλλογο ΟΣΟ θέλετε εκεί?

Στο θέμα των παιχνιδιών έχω να συνεισφέρω, στο θέμα του συλλγου δεν έχω να συνεισφέρω, οπότε θα σας αφήσω να συνεχίσετε την κουβέντα μόνοι σας...
Who Dares Wins

ROOKIEJO

αλλο η σωστη ενημερωση και αλλο ο συλλογος.
εκτος αν θεωρεις πιο σημαντικο τα φπς απο το πως μεταφερεται σωστα το αεροβολο.
η τους αθανατους απο το οτι πουθενα δεν προβλεπεται η χρηση αντιβαλιστικων γυαλιων σε κανενα νομο.
δεν διαφωνει κανεις οτι η ασφαλεια πανω απο ολα .
ας ξεκινησουμε απο κει το κωδικοποιουμε και συνεχιζουμε στο επομενο

Shadowjack

Παράθεση από: Whiskey
Παναγιωτη δυστυχως δε μπορουμε να μιλαμε για συλλογο και νομιμοποιηση προιοντος το οποιο αντικειται στους νομους του κρατους.

Δεν υπαρχει κατ'εμε λοιπον θεμα δημιουργιας συλλογου που θα τυχει εννοια υπαρξης εναντια σε ψηφισμενο νομικο πλαισιο του κρατους.

Και όμως φίλτατε, υπάρχουν προδεδικασμένα. Και το ψαροντούφεκο ήταν παράνομο. Και η πρακτική σκοποβολή (ξεκινήσαμε με ιδιωτική ομοσπονδία, την ΟΠΣΕ, που απορρόφησε η ΣΚΟΕ). Το iaido ήταν παρόνομο (ξίφη) μέχρι θέσπισης της ΕΟΚΙΝ. Η πάλη υποταγής, ομοσπονδία που ίδρυσα και αναγνωρίστηκε από την FILA, δεν καλυπτοταν σαν αθλητική δραστηριότητα - διοργανώναμε αγώνες με την ψυχή στο στόμα γιατί θα πηγαίναμε φυλακή άν έσπαγε κάποιος πιτσιρικάς τον σβέρκο του. Κλπ.

Όλα γίνονται. Απλά χρειάζεται μέθοδος, υπομονή, και προσπάθεια. Πως νομίζετε ότι τροποποιούνται οι νομοι; Με ιδρώτα και κόπο.

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." 
- W.S. Churchill

Sniper_Gr

Παράθεση από: Shadowjack στις  19 Mar 2010, 01:10:07 ΠΜ
Και όμως φίλτατε, υπάρχουν προδεδικασμένα. Και το ψαροντούφεκο ήταν παράνομο. Και η πρακτική σκοποβολή (ξεκινήσαμε με ιδιωτική ομοσπονδία, την ΟΠΣΕ, που απορρόφησε η ΣΚΟΕ). Το iaido ήταν παρόνομο (ξίφη) μέχρι θέσπισης της ΕΟΚΙΝ. Η πάλη υποταγής, ομοσπονδία που ίδρυσα και αναγνωρίστηκε από την FILA, δεν καλυπτοταν σαν αθλητική δραστηριότητα - διοργανώναμε αγώνες με την ψυχή στο στόμα γιατί θα πηγαίναμε φυλακή άν έσπαγε κάποιος πιτσιρικάς τον σβέρκο του. Κλπ.

Όλα γίνονται. Απλά χρειάζεται μέθοδος, υπομονή, και προσπάθεια. Πως νομίζετε ότι τροποποιούνται οι νομοι; Με ιδρώτα και κόπο.

+100000000000000

ROOKIEJO

και για να προχωραμε παρακατω:
τυπωνουμε σε 5000 αντιτυπα τουλαχιστον, τους κανονες του παιχνιδιου για ασφαλεια ,συμπεριφορα ,μεταφορα ,εξοπλισμο ασφαλειας, και οτι αλλο σημαντικο .
μοιραζουμε το κοστος με χορηγιες και προσφορες και το δινουμε στα πεδια πριν απο καθε παιχνιδι,και στα καταστηματα σε καθε επισκεπτη και αγοραστη μεχρι να το εχουν ολοι παλιοι και νεοι.
φτηνο απλο αμεσο

ROOKIEJO

ερωτηση προς τους admin και των 3 φορουμ.
ειναι εφικτο πριν κανει καποιος εγγραφη να βλεπει τους κανονες ασφαλειας αναγκαστικα και ενδεχομενως να πρεπει να απαντησει σε καποιες ερωτησεις πριν μπει στο φορουμ{καμοια σχεση με το μαγαζι} ??

alekoukos_kalashnikov

Aυτο ειναι πολυ σωστο Γιαννη!Ετσι θα γλυτωνουμε και χρονο καθε φορα πριν το παιχνιδι με την αναφορα,τα θεατρικα και τις αμφιβολιες!!! ;)
why so serious...?

mirrage

@Rookiejo

Είναι!Απλά του στέλνεις ένα καλοσόρισμα στο οποίο περιλαμβάνεις και τους κανόνες.
Μαζί με αυτό του στέλνεις και ένα link για μία ιστοσελίδα με 5-6 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
Αν απαντήσει σωστά αυτόματα το σύστημα σου στέλνει το αποτέλεσμα και τότε εσύ σαν
admin τον δέχεσαι, η τον απορίπτεις (αν έχει κάνει λάθος).

Είναι απλό στην υλοποίηση και δεν θέλει τπτ πέρα από ένα απλό html αρχείο που απλά θα ανεβεί
πχ στον χώρο του hellas airsoft η του  και όποτε κάποιος συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο
τότε το html θα στέλνει αυτόματα στο mail του admin το αποτέλεσμα.Καμία ειδική τεχνολογία php, sql,java,
xhtml και κάτι τρελό.Απλό, λητό, απέριτο και κλασικό html.Αυτό που όλοι επιλέγουμε και εμπιστευόμαστε!!!

Leonardo-Swordfish

Παράθεση από: spaniard στις  19 Mar 2010, 00:25:52 ΠΜ
Ώπα, ώπα!!!

Κάποιο επεισόδιο πρέπει να έχω χάσει...

Μείναμε να μιλάμε για προτάσεις και τρόπους υλοποίησης να γεφυρώσουμε το χάσμα εμπειρίας, νοοτροπιας και ποιότητας στο παιχνιδι, να λαβαίνουμε και να ετοιμάζουμε καλύτερα τους νέους.
Νόμιζα

Ξαφνικα, goodsp και Λεό, αποτραβιούνται, ενώ πήραν την πρωτοβουλία να ανοίξουν το θέμα, καθώς και οι HADES.
Δεν καταλαβαίνω.

Tι δε καταλαβαίνεις ;

Την Κυριακή φτερνιζομαι στη Μαλακάσα και φταίω εγώ που δε μπορείς να κάνεις "hit" στο Σούνιο....

Αστο ρε Παναή...Καλή καρδιά..... :)

Τα λέμε!!!

Maleficus

όσον αφορά τον Goodspeed και τον Leonardo Sunbird ελεύθερη βούληση έχουν και ότι θέλουν κάνουν .
μπορεί να μην μας αρέσει αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τπτ .

τη μία δεν μας αρέσει και την άλλη μας βρωμάει το οτιδήποτε .
ότι και να προτείνει κάποιος θα βρεθεί ο άλλος και θα πει ότι λέει λαλακίες.... δεν θα μιλήσει χωρίς υποννοούμενα
we got that  ... you hate envy or dislike someone and you are showing it all too well.
after all you are the master race ;D

Ας μιλήσουμε γενικά λοιπόν για να μην υπάρχουν τριβές ...

για τα πεδία και το διαχωρισμό τους κανείς δεν έχει πεί τίποτα.
για το CQB κανείς δεν είπε π.χ ότι εγώ θέλω να φορέσω μασέλα και όχι κάτι που να καλύπτει το στόμα μου (τώρα μου ήρθε η ιδέα της μασέλας)
για τον διαχωρισμό των FPS ανάλογα με τον ρόλο του καθενώς δεν το είχε σκεφτεί κάνεις ?
αν πείς όχι θα πω "χα χα".

δεν θέλεις ευελιξία ανάλογα με το ρόλο σου στα FPS, δεν τίθεται κάν θέμα αν θα το δοκιμάσεις διότι παλιότερα είχαν ψηφιστεί άλλα όρια
δεν θελεις κοινό όριο για τα πάντα .... αλλά έχεις παίξει έξω και δεν είχες πρόβλημα       
δεν θελεις να μου πεις εντελει τι πεδίο είναι η ελευσίνα και τη μία μου βάζεις όριο το 350 την άλλη 380 και την άλλη 400 και έτσι είναι λογικό όταν γίνεται μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα να θέλει κάποιος να πάει να παίξει αλλα να έχει δώσει μέσα σε 3 εβδομάδες 90 ευρώ για τα εργατικά διότι δεν ξέρουμε όλοι να ανοίγουμε Gbox...ενώ κάλιστα θα μπορούσε να έιχε παραγγείλει καινούρια παραλλαγή και εξάρτηση με αυτά τα λεφτα.
και αν δεν πάει να αλλάξει το ελατήριο να βλέπουμε τον ένα να παλεύει με το ΑΚ του να βγάλει έξω τον άλλο απο τα 25 μέτρα (more or less )
και ο συμπαίκτης μου να προσπαθεί απο τα 15 (more or less) και να μην μπορεί διότι το μπιλάκι του παίρνει καμπύλη πολύ πριν το δικό μου ,...κάτι δεν πάει καλά εκεί ....

δεν είπαμε για μεζούρα ούτε για λέιζερ  μέτρησης των  αποστάσεων που ο 'αλλος πυροβόλησε .
αλλά έχοντας υπ όψιν του κάποιος τις επιτρεπτόμενες αποστάσεις δεν θα πάει να χτυπήσει τον άλλο με 550 απο τα 5 μέτρα ούτε  θα πάει να χτυπήαει εξ επαφής με τα 350.
δεν είμαστε ρομποτάκια για να τηρήσουμε τις αποστάσεις αυτές με ακρίβεια αλλά ας προσπαθεί ο καθένας να της τηρήσει όσο μπορεί  διότι η πρόταση έχει γίνει με γνώμονα τον ρόλο του καθενός στο παιχνίδι ....
δεν πάει ο άλλος με ghillie  και το SVD να πυροβολήσει τον άλλο εξ επαφής ...δεν είναι CoD όσο και αν το θέλουν μερικοί .
αν είναι έτσι να μην πούμε έναν αριθμό και ας σφαχτούμε.
να ουρλιάζει ό αλλος επειδή έφαγε 500αρα απο τα 7 μέτρα .

αν το θέλεττε αλλιώς όμως ας βάλουμε τα 330 FPS ΠΑΝΤΟΥ να τελειώνει το ζήτημα .
ας δώσουμε στους άλλους να καταλάβουν ότι δεν είναι τα FPS που κάνουν την μεγάλη διαφορά στο βεληνεκές .
και μετά ας προχωρήσουμε να λύσουμε άλλα ζητήματα.

και ψήφισμα να γίνει δεν πρόκειται όμως ο άλλος να πεί ότι δεν θέλει το Μ4 του να ξαναδεί την εκπληκτική ταχύτητα των 400 ούτε να πεί ότι θέλει να δει το οτιδήποτε κάτω των 350.

Πάμε σε άλλα τώρα ....

όλοι ξέρετε πάνω κάτω ποιος έχει μετρητή και αντί να του ζητήσετε να τον φέρει για να γίνει ποιο γρήγορα η μέτρηση δεν το κάνετε.
αργούν μερικοί και μετά τους αφήνετε να παίξουν ... παίξτε και 3 άτομα μόνο αν αργούν οι υόλοιποι και θέλετε κάτι να γίνεται το σωστά , μην παραπονιέστε ότι περιμένατε τους άλλους .
αν δεν έχει κάποιος συνέπεια στην ώρα που θα έρθει περιμένετε να έχει σε κάτι ποιο περίπλοκο όπως το χόμπι?
δεν λέω ότι υποχρεώσεις δεν μας στερούν το παραπάνω-κάτι απολύτα σεβαστό- ούτε γίνεται να πούν 30 άτομα απο τα συνολικά 60 ότι είχαν υποχρεώσεις ή ότι χαθήκανε στην ζούγκλα της Αθήνας.
εγώ βλάκας είμαι που στο ΟΧΙ είχα τρείς αριθμούς να πάρω σε περίπτωση που χαθώ και ξεκίνησα απο τις 7 το πρωί με μηχανακί δικάβαλλο για να είμαι στην ώρα μου,  μιας και δεν ήξερα τη διαδρομή ?
και χάθηκα και τα παιδιά ήταν κάτι παραπάνω απο πρόθυμα να με βοηθήσουν και ήρθε ένας και μας βρήκε έξω απο μία αεροπορική βάση και μας έδειξε το δρόμο!

ας μείνουμε εδώ που είμαστε λοιπόν!Στάσιμοι δίχως να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση διότι ...
άστο καλύτερα  το "διότι"  ...

Πάντα φιλικά
Κωνσταντίνος

Whiskey

Παράθεση από: Vangelis στις  19 Mar 2010, 00:37:40 ΠΜ
Αν όμως κρίνω απο αυτή την πρώτη αντιδρασή σου αγαπητέ Whiske στην προσφορά βοηθείας, μπορώ να διακρύνω οτι μάλλον δεν την θέλετε!

Και ομως τονισα οτι δεν θα ηθελα να παρεξηγηθει η γραφη μου αγαπητε.

Φυσικα λανθανετε σε αυτο οπως και φυσικα ειμαι θετικος για καθε σχετικη ενεργεια.

Απλα εθεσα καποιες ερωτησεις ωστε να καταλαβω προς τα που θα ηταν δυνατο να κινηθουμε.

Παράθεση από: Shadowjack στις  19 Mar 2010, 01:10:07 ΠΜ
Η πάλη υποταγής, ομοσπονδία που ίδρυσα και αναγνωρίστηκε από την FILA, δεν καλυπτοταν σαν αθλητική δραστηριότητα - διοργανώναμε αγώνες με την ψυχή στο στόμα γιατί θα πηγαίναμε φυλακή άν έσπαγε κάποιος πιτσιρικάς τον σβέρκο του. Κλπ.

Λιγο off-topic αν μου επιτρεπεται και απλα για προσωπικη ενημερωση, σχετικα με το παραπανω και εφοσον ηδη υπηρχε παγκοσμια ομοσπονδια (FILA) η οποια καλυπτε αθληματα σχετικα με την παλη (και στην οποια προφανως απευθυνθηκατε και αναγνωριστηκατε), αντιμετωπιζετε ακομα την αρνηση του Ελληνικου κρατους ως προς την αναγνωριση του αθληματος (αν δεν κανω λαθος ακομα δεν εχει αναγνωρισθει απο την ΓΓΑ) ?

Παράθεση

Δεν θα διαφωνισω σε αυτο.

Whiskey

Παράθεση από: spaniard στις  19 Mar 2010, 00:25:52 ΠΜ
Δεν καταλαβαίνω.

Παναγιωτη που βλεπεις να πηραν καποια πρωτοβουλια οι HADES ?

Απλα βλεποντας την κινηση του Λεωνιδα και θεωρωντας οτι εγινε προκειμενου να σταματησει η οξυνση πνευματων προς το καλο του χωρου, θελησαμε (και θελουμε) να συνεισφερουμε με οποιον τροπο θα μπορουσαμε.

Ξαφνικα τι ειδαμε ... γενικη κατακραυγη και συνεχεια της φαγωμαρας (τουλαχιστον ετσι εξελαβα εγω τα οσα μετα γραφτηκαν).

Συμπερασμα ... δεν εχω κανεναν λογο να μπω σε μια διαμαχη την οποια ουτε ξεκινησα ουτε και εχω (πιστευω) συμβαλλει σε αυτη.

Κλεινωντας να σου πω την ταπεινη αποψη μου ? κανονες υπαρχουν και μπορουν να φτιαχθουν και αλλοι τοσοι ... στην εφαρμογη πασχουμε και δε νομιζω οτι αυτο μπορει να αλλαξει αν γραψει ο καθενας μας 5 σελιδες κατεβατα εδω μεσα.

Περαν αυτου και οπως ειπα, αν αρχισει να φαινεται φως ...

cgwolf

Πέρι fps....

Έγιναν 2 polls....
Το ένα που να ρωτάει πόσα fps σε woodland και το άλλο πόσα fps για bolt action sniper rifles...

Στο πρώτο ψήφησαν συνολικά 73 άτομα...απο τα οποία το 47% ψήφησε 450....
Και ρωτάω εγώ....
Όποτε παίζουμε,μαζεύονται 80 άτομα,και συνήθως μόνο το 60% αυτών είναι ίδιοι με το προηγούμενο παιχνίδι....Συν όσους δεν εμφανίζονται ποτέ σε public....

Στο δεύτερο,ψήφισαν 47 άτομα...απο τους οποίους το 57% ψήφησε 550...

Για τα sniper AEGs ούτε λόγος....(Και ανέφερα πριν ποια θεωρώ sniper AEGs και τις προϋποθέσεις)

Πρώτα κάποιες ερωτήσεις....
Απο αυτούς που ψήφισαν για τα BOLT ACTION (το ξανατονίζω) snipers ΠΟΣΟΙ πραγματικά παίζουν σε αυτό το ρόλο???
Εγώ είμαι πάλι ο "κακός" της υπόθεσης,γιατί σε ΟΛΑ τα παιχνίδια που παίζω,παίζω σε αυτό το ρόλο...
(μιλώντας για woodland πάντα).
Πόσοι πραγματικά παίζουν σε αυτό το ρόλο σε ΟΛΗ την κοινότητα???
Είναι δηλαδή σα να λέμε ότι αποφασίζουν για το όριο ταχύτητας στο δρόμο τα Yugo Zastava για όλες τις λωρίδες και για όλους τους τύπου οχημάτων επειδή οι περισσότεροι οδηγούν Zastava...
Και εκτός δρόμου βάζουν όρια που να βολεύει τα Zastava και τα jeep πρέπει να ακολουθούν αυτα τα όρια de facto....

Όσο για όσους ξεκινούν με άλλα στο μυαλό τους και τους βγαίνει άλλο,ναι,υπάρχουν πολλοί....

Με τα υπάρχοντα όρια λοιπόν,κατ'εσέ και όσους ψήφισαν,τα sniper AEGs (με δυνατότητα ΜΟΝΟ μονής βολής) πρέπει να κρεμαστούν πάνω απ'το τζάκι,γιατί πέφτουν στην κατηγορία των υπολοίπων AEGs που παίζουν με 450 fps και δυνατότητα ριπής....Οπότε ΔΕΝ έχουν κανένα πλεονέκτημα και κανένα λόγο ύπαρξης.

Τα 450fps με δυνατότητα ριπής είναι ασφαλή δηλαδή επειδή ο όρος woodland δίνει την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων αποστάσεων,όταν στα περισσότερα woodland,οι εμπλοκές γίνονται στις ίδιες (μερικές φορές λόγο βλάστησης και σε πιο κοντινές) αποστάσεις???

Γι'αυτό πρότεινα 350 για ΟΛΑ τα AEGs (CQB/Urban/Woodland) , 450 για sniper AEGs (woodland) και 550 για bolt action sniper rifles (woodland).

Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν η πρόταση μου είναι σωστή,αλλά είναι ότι προσπαθώ να αλλάξω κάτι το οποίο βλέπω σαν λάθος και το οποίο σαν πιο παλιοί έχετε το αλάθητο και δεν δέχεστε άλλη πρόταση....
Αυτό καταλαβαίνω....

Οπότε ΔΕΝ σας ενδιαφέρει μια νέα αρχή...αλλά πώς σ'αυτή τη νέα αρχή θα είστε πάλι οι "παλιοί που τα ξέρουμε όλα πριν απο 'σας για 'σας"
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

liongreek

...ερώτηση: πριν αρχίσουμε να μιλάμε για νέους κανόνες, fps και...ΔΝΤ, δεν θα έπρεπε να δούμε αν λειτουργούν σωστά οι παλιοί πρώτα; Να τεστάρουμε ποιοι από αυτούς είναι πεπερασμένοι και πρέπει να τος αλλάξουμε-βελτιώσουμε;

Το λέω αυτό γιατί έριξα μια ματιά στο νήμα των διοργανώσεων, και δυσκολεύτικα να βρω έστω μια διοργάνωση από παλιά που δεν έχει καταστρατηγηθεί τουλάχιστον ένας κανόνας...διαφορετικός κάθε φορά...

Αντί λοιπόν να στίβουν το μυαλό τους οι διοργανωτές να παρουσιάζουν πολύπλοκα και άκρως ενδιαφέροντα σενάρια, μήπως να παίχτει μια κλασσική Άμυνα-Επίθεση και να δωθεί βάση στην ΑΠΟΛΥΤΗ τήρηση των κανόνων;

Και μια μικρή άποψη για τις διοργανώσεις: όταν θέλω να ανεβάσω παιχνίδι, πιστεύω ότι θα πρέπει να εξασφαλίσω ικανό αριθμό κριτών και ως διοργανωτής να ΜΗΝ λάβω μέρος. Δεν νοείται ο έχων το γενικό πρόσταγμα να είναι ενεργός παίκτης. Διοργανώνω για να περάσουν καλά οι υπόλοιποι και εγώ είμαι εκεί για να εξασφαλίσω την ομαλή ροή.

Παράδειγματάκι, για ναγίνω κατανοητός: αν η HADES ανεβάσουν σενάριο, πρέπει να είναι σίγουροι ότι το δυναμικό τους εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή, με πρώτιστο μέλημα την απόλυτη τήρηση κανόνων ασφαλείας. Αν ο αριθμός τους υπερβαίνει αυτόν που είναι απαραίτητος, τότε κάποιοι πιθανόν να μπορούν να συμμετάσχουν. Επ'ουδενί όμως δεν πρέπει απλά να ποστάρουν ένα παιχνίδι και να μπουν στη μάχη, αφήνοντας το ακυβέρνητο...

deadlock

Κύριοι καλημέρα σας

Στην πρώτη μου επίσκεψη έβαλα το κεφάλι μου στη φωτιά σε ρόλο πυροσβέστη μήπως και ξεκινήσει συζήτηση. Πραγματικά το μόνο που ήθελα ήταν κάπως να ξεμπλέξω την κατάσταση και όχι να μπλέξω στη συζήτηση.

Θα μου επιτρέψετε μια τελευταία παρατήρηση. Πριν από την το πως κατασταλάξουμε να στήνουμε παιχνίδια ας δούμε πως διεξάγουμε τον μεταξύ μας διάλογο.

Στο παρόν topic έχετε συμπτύξει τα παρακάτω ανεξάρτητα θέματα συζήτησης
1. Μεθοδολογία διαχείρισης σεναρίων και παιχτών
2. κανόνες airsoft
3. όρια fps
4. ίδρυση συλλόγου (το οποίο είναι και το πιό απίστευτα αστείο τη δεδομένη στιγμή, sorry shadowjack, αλλά ας καταφέρουμε πρώτα να συνεννοηθούμε σε βασικό επίπεδο και μετά βλέπουμε...)

To topic λοιπόν δεν χαρακτηρίζεται "συζήτηση" αλλά "χείμαρρος ασύνδετων προτάσεων". Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν διάφορες προτάσεις με βαρύτητα τα οποία εδώ που δημοσιεύθηκαν θα τα φάει το σκοτάδι.

Το έχω αναφέρει στα περισσότερα από τα λίγα ποστ μου εδώ μέσα. Αφήστε όλα τα επιμέρους και βρείτε μια κοινά αποδεκτή ΜΕΘΟΔΟ. Και ξεκινήστε με το να βρείτε μια μέθοδο για να συζητάμε (εδώ φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη και θα έπρεπε να βοηθάνε και να συντονίζουν και οι mods by the way, παίδες ενεργοποιηθείτε!!  :-\ )

Ελπίζω να καταφέρετε να το μαζέψετε από κάπου για να αρχίσει να βγαίνει νόημα.

SAPPER

Τι έγινε ρε παιδιά οι μισοί προσπαθούν να συμβάλουν και οι άλλοι μισοί βρίσκουν εμπόδια ?

Δηλαδή δια μαγείας θα γίνουν όλα ? θάρρος και πυγμή θέλει.

Καταρχήν να διαχωρίσω την θέση μου από το κατάστημα το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με εμένα η τους Ghost Recon.
Ποτέ δεν μίλησα και δεν εκπροσώπησα το  σαν Sapper η Ghost Recon.

Πάμε παρακάτω...

Τα Captains Meeting θα καθιερωθούν και πολύ σοβαρές προτάσεις θα τεθούν επί τάπητος που έχουν ακουστεί.

+1 RookieJo καλή η ιδέα σου για τους νεοφερμένους, επίσης έχουμε σκεφτεί και την ιδέα ενός εντύπου με τους βασικούς κανόνες ασφαλείας τα όρια FPS και μια ορολογία για να είναι κατανοητό το κείμενο.
Το παραπάνω θα διατίθεται με κάθε νέα αγορά AEG για να λαμβάνουν γνώσει η νέοι μας φίλοι.

+1 Maleficus για την αναδημοσίευση, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα το παλικάρι για να βγει να γράψει, το νήμα είναι για προτάσεις και όχι για τους κράχτες.

Επίσης μετά από ψηφοφορία θα ψηφιστούν τα όρια για το κάθε πεδίο και ο χαρακτηρισμός του πχ CQB, URBAN, WOODLAND.
Θα ψηφιστούν και τα όρια FPS για το κάθε ένα είδος πεδίου και τα παραπάνω στοιχεία θα μπούνε στους κανόνες διεξαγωγής σεναρίου όπου ο κάθε διοργανωτής θα προσαρμόζει το σενάριο του με αυτά.

Το τι σημαίνει "επανάληψη φάσης" "μπαμ" κλπ δεν χρειάζονται ψηφοφορία τα ξέρουν και οι αρκουδες και ας μην παίζουν, αυτά θα είναι κομμάτι της ενημέρωσης πριν ξεκινήσει ένα σενάριο γιατί έρχονται και άτομα που δεν έχουν επαφή με τα φόρα.