Χρήση των όπλων airsoft kai αξεσουάρ

Ξεκίνησε από Laetius, 10 Μαρ 2010, 18:07:32 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Laetius

καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσο αναφορά το πώς φτιάχνει ο καθένας το aeg  του .Τυχένει να αγόρασα πρόσφατα ενα μ4 cgb stock version  και του έχω πάρει και διόπτρα και δίποδο ώστε να το κάνω και sniper  και μ είπαν στο σημερινό παιχνίδι ότι δεν μπορεί να πέξει ετσι γιατί δεν είναι στην πραγματικότητα sniper. Θα ήθελα να μ εξηγήσει καποιος το λόγο π δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω οπως θέλω εφόσον είναι στα όρια των fps για sniper (370 μετρήθηκε) .πολλοί στο πεδίο μ είπαν οτι είναι για λόγους αντικιμενικότητας και αναρωτιέμαι το να χρησιμοποιεί κανείς οπλοβομβίδα με το χέρι(σκετο το βλήμα ) ειναι χάριν αντικειμενικότητας? σε προηγούμενα παιχνίδια παρατήρησα άτομα π είχαν διοπτρες σε όπλα π δεν είναι sniper η παίζαν σαν sniper  με όπλα όπως shotgun sta 450 fps (είναι αντικειμενικό να πέζει το μ4 στα 350 και h shotgun  να τ ριχνει+100 fps?) ή g-36   με διόπτρα πάνω ?(το ke to short ήταν ) Δεν νομίζω ότι φέρουν αντικιμενικότητας  η να αποκλείοντε αξεσουάρ εφόσον και σε αληθινά υπάρχει δυνατότητα να τα βάλεις αλλά τα fps να μετράνε .εφόσον δεν παραβένω κανόνα ασφαλείας δεν βλέπω κάτι κακό γιατί  μιλάμε για ΑΙΡΣΟΦΤ και μαζευόμαστε για να διασκεδάσουμε...αναμένω απόψεις από όλους σας.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας προκαταβολικά .

Μετα τιμής Γιάννης
Ο πόνος είναι  εφήμερος η δόξα είναι αιώνια

ΕΚΔΡΟΜΟΣ

πρεπει να σου πω οτι Μ4 σναιπερ δεν γινεται, εαν ηταν Μ16Α2 τοτε ενταξει.
σημερα ηταν ενας με G36 η μακρια εκδοση με διοπτρα κ διποδα (τυφεκιο ακροβολιστη) κ δεν επαιξε αυτος ομως θα επρεπε να παιξει.

Maleficus

εγω δυο λογους μπορω να σκεφτω για να μην κανεις κατι τετοιο
πρωτον διοτι αναλογα με τη ρεπλικα και τη χρηση του οσον αφορα τα αληθινα μοντελα
το αλλο ειναι και μακαρι να μην το κανει κανεις!!!!!!: να βαρεσει αυτοματαματα με 450-500-550 ΦΠΣ
ο πειρασμος ειναι μεγαλος
@ΕΚΔΡΟΜΟΣ
Αν δεν ηταν CQB to M4 θα μπορουσε να γινει αυτο που αναφερει ο Laetius?

ΕΚΔΡΟΜΟΣ

οχι δεν γινεται γιαυτο κ η εκδοση ειναι CQB αλλιως θα λεγοταν σναιπερ, μονο τα μακρυκανα με κανη ακριβειας γινονται οπλα ακροβολιστων

vipergr

Βασικά με το τι έχουν δει τα μάτια μου στα εκάστοτε παιχνίδια μπορείς να κάνεις ότι μετατροπή γουστάρεις ανάλογα με τη φαντασία/δημιουργικότητα σου αλλά με προσοχή στα όρια που θές να βρίσκεσαι.  Στα <350 fps το σνιπερ(μονής βολής) σου έιναι αχρηστο, στα <400 εδώ ένα όπλο τύπου marksman θα ήταν πιο χρήσιμο απο του sniper, στα <450 εδώ marksman και sniper θα βόλευαν εξίσου με μικρό προβάδισμα στο marksman, στα <500 το sniper είναι μονόδρομος. Οπότε ανάλογα σε ποιά  όρια σε βολεύει να παίζεις κρίνεις και αποφασιζεις....

marksman: κανονικού τύπου όπλα-κανονική εως μεγάλη κάννη- διόπτρα 2χ εώς 4χ-δυνατότητα μονής βολής-μεγαλύτερη αναχορηγία πυρομαχικών ανα γεμιστήρα-μετρια χρηστικότητα.

Sniper: μεγάλα όπλα-μεγάλη εως πολύ μεγάλη καννη-διόπτρα 4χ εως 8χ-μονή βολή-μικρή αναχορηγια πυρομαχικων-δυσχρηστο.

kaliostro

Βασικά αυτό που ξέρω είναι οτι sniper ηλεκτρικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και ούτε θα αφήσουν να υπάρξει...Γιάυτό λένε "sniper bolt action και αερίου"... δεν έχουν αυτόματη βολή.
Και συγνώμη κιόλας αλλά ούτε εμπιστεύομε οποιονδήποτε μου πει "θα παίζω μόνο βολή κατα βολή κ θα μετράω μέχρι το 3 ανάμεσα στις βολές μου"
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

Maleficus

Παράθεση από: kaliostro στις  10 Μαρ 2010, 21:32:15 ΜΜ
Βασικά αυτό που ξέρω είναι οτι sniper ηλεκτρικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και ούτε θα αφήσουν να υπάρξει

look at this please
http://airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?products_id=771

cgwolf

Παράθεση από: kaliostro στις  10 Μαρ 2010, 21:32:15 ΜΜ
Βασικά αυτό που ξέρω είναι οτι sniper ηλεκτρικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και ούτε θα αφήσουν να υπάρξει...Γιάυτό λένε "sniper bolt action και αερίου"... δεν έχουν αυτόματη βολή.
Και συγνώμη κιόλας αλλά ούτε εμπιστεύομε οποιονδήποτε μου πει "θα παίζω μόνο βολή κατα βολή κ θα μετράω μέχρι το 3 ανάμεσα στις βολές μου"

Sniper AEGs:
http://airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=43&products_id=1166

http://airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=43&products_id=98

http://airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=43&products_id=771

Και υπάρχουν κι άλλα τα οποία βάση της χρήσης τους στην πραγματικότητα,θα μπορούσαν και στο airsoft να χαρακτηριστούν Sniper AEGs υπο προϋποθέσεις...

Αν εσύ (και ο κάθε εσύ) δεν εμπιστεύεσαι τον άλλον,τότε μην παίζεις airsoft....γιατί το ελάχιστο που θα πρέπει να έχουμε μεταξύ μας στο airsoft είναι εμπιστοσύνη...και όχι μόνο για τα Sniper AEGs και τον τρόπο/τους κανόνες χρήσης τους,αλλά και για πιο βασικά θέματα...
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

baldcoyote

χωρις να θελω να το παιξω εξυπνακιας ή λακαμας που τα ξερει ολα σκεψου φιλε μου να ερχοντουσαν ολοι οσοι συμμετειχαν με οπλα(απο bolt action και αεριου μεχρι πιστολι) <450φπς και να "δηλωναν" ολοι σναιπερ.θα ειχε κανα νοημα?
Οταν μιλαμε δεν μπορουμε να ακουσουμε...

Maleficus

καλα μην γινομαστε γελοιοι με το να λεμε οτι με πιστολακια θα παει ο αλλος να παιξει σναιπερ
με την ιδια λογικη θα επρεπε να διωχνουμε τον καθε ενα π δεν φοραει παραλλαγη στα ΜΙΛΣΙΜ δεν εχει αορτηρα μικρες γεμιστηρες χολστερ για το πιστολι δεν φοραει μποτες αλλα αθλητικα

αμα εχει διοπτρα και εχει και τα καταλληλα ΦΠΣ και μακρια καννη γιατι να μην παιξει ?
εστω και με 450 ΦΠΣ αλλα παντοτε  ημιαυτοματα
εκτος και αν ειναι αυστηρο το σεναριο δηλαδη να λεει τι θεωρει ος Ακροβολιστη η Διοργανωση

cgwolf

Για 'μένα δεν θεωρείται sniper όποιο AEG του έχουν κοτσάρει μια διόπτρα...
Το να βαφτίζουμε Sniper κάθε AEG με <450fps επειδή έχει διόπτρα είναι απλώς τρόπος κοροϊδίας προς τους υπόλοιπους....
Δηλαδή δεν γίνεται να κοτσάρω μια διόπτρα σε ένα MP5,να του βάλω μακρύτερη κάννη που να την κρύβω σε σιγαστήρα και να δηλώνω ότι είναι sniper AEG...
Βέβαια εγώ δε συμφωνώ και με τα όρια fps γενικά όπως έχουν στηθεί γιατί έχουν στηθεί απλά γιατί βολέυουν....

Horus

παιδια καλημερα,

δεν εχω καταλαβει γιατι πρεπει οπωσδοιποτε ενα modded AEG να χαρακτηριστει snipper AEG σε ενα παιχνιδι.
ας υποθεσουμε οτι εχουμε ενα σεναριο woodland που τυπικα τα AEG ειναι στα 400-450 fps.
ο διοργανωτης θα "εκοβε" ενα κινεζικο Μ4 clone που παιζουν απο 390-430? προφανως δεν εχει λογο να το κοψει.
θα εκοβε ενα κινεζικο Μ16 στα ιδια FPS? μαλλον οχι.
θα εκοβε το το ιδιο παλι οπλο αν εφερε διοπτρα?? προφανως οχι, αφου ειναι μεσα στο επιτρεπομενο οριο για AEG.
ε τοτε γιατι να κοψει ενα Μ4, G36K, MP5xx ή οτιδοιποτε αλλο modded οπλακι που ναι μεν εχει μεγαλη καννη κ διοπτρα, αλλα παραλληλα ειναι μεσα στα ορια fps των AEG??
enemies..we need more enemies!!

Maleficus

αν ειναι μεσα στα ορια το παιχνιδακι του καθενος μας γιατι να μην παιξει
εχει δικιο ο Xorus (for a heretic:) )
και εσυ cgwolf οσον αφορα κοροιδια προς τους υπολοιπους το δηλωμενο σναιπερ 450>=ΦΠΣ

εγω κυριοι εννοουσα με τον ορο του "αυστηρου σεναριου" το ποτε και σε ποιο "οπλο" πρεπει να βαλεις διοπτρα και οχι το επειδη κοτσαρες μια διοπτρα 1Χ4Χ16 σε ενα ΜΠ5 (πραγμα ανορθοδοξο) οτι πρεπει να παρεις το μπερε του ακροβολιστη

cgwolf

Έτσι όπως έχουν μπει τα όρια,απο κάποιους "παντογνώστες", θα πρέπει να καταργηθούν τα Sniper AEGs γιατί ορισμένοι δεν δέχονται και μύγα στο σπαθί τους και δεν το συζητάνε....γιατί απλά "τα ξέρουν ΟΛΑ"...  :P :P :P

ROOKIEJO

χωρις να εχω βγαλει εγω τα ορια η βασικη ιδεα εχει να κανει με την ευκολια χρησης του μοντελου και τις προοπτικες που εχει για εμπλοκη.
αλλο πραγμα ειναι να εχεις ενα ευκολοχρηστο μοντελο που σου επιτρεπει την κοντινη επαφη με πολλα φπς που το καθιστα επιπονο και επικυνδινο μεσα σε κτηρια και αλλο ενα δυνατο αλλα καθολου ευελικτο μοντελο μονης κατα κανονα βολης που σου απαγορευει και την ιδεα κοντινης επαφης
τα ορια ειναι για την ασφαλεια των συμετεχοντων που ειναι το πρωτο μελημα του καθε διοργανωτη

cgwolf

Όταν αυτοαναιρούνται τα όρια,δλδ τη μια 350 και την άλλη 450 για το ίδιο αεροβόλο,καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά...
Όταν βάζεις μετά στο ίδιο "τσουβάλι" λόγο fps ένα MP5,ένα M249 και ένα Dragunov για παράδειγμα,
πές μου τι λάθος βλέπεις στην όλη εικόνα...και μιλάω και στα 3 ανωτέρω για AEGs...

EDIT: Η γνώμη μου για τα fps....ΟΛΑ τα AEG/AEP/GBB θα έπρεπε να είναι έως 350fps,τα Sniper AEGs έως 450 fps με αυστηρή τήρηση των κανόνων εμπλοκής τους και τα bolt action εως 550.
Γιατί θεωρώ κουτό ακόμα και την διαφορά 450fps woodland AEGs με 550fps bolt action sniper rifles...
Στο sniper θα χρησιμοποιηθεί κατά 99% βαρύτερο BB για καλύτερη ευθυβολία με αποτέλεσμα να "πέσει" κοντά στα 450fps,και θα έχει πάλι να αντιμετωπίσει ένα AEG με 450 που ούτως ή άλλως έχει δυνατότητα ριπής και θα ψεκάζει τον αντίπαλο...

ROOKIEJO

Παράθεση από: cgwolf στις  11 Μαρ 2010, 10:22:11 ΠΜ
Έτσι όπως έχουν μπει τα όρια,απο κάποιους "παντογνώστες", θα πρέπει να καταργηθούν τα Sniper AEGs γιατί ορισμένοι δεν δέχονται και μύγα στο σπαθί τους και δεν το συζητάνε....γιατί απλά "τα ξέρουν ΟΛΑ"...  :P :P :P
τα ορια μας εχουν ερθει απο εξω ,δεν φτιαχτηκαν εδω ,και νομιζω οτι ετσι παιζουν παντου η και με λιγοτερα,και ετσι βγαινουν τα μοντελα απο τις εταιριες
Παράθεση από: cgwolf στις  11 Μαρ 2010, 10:44:17 ΠΜ
Όταν αυτοαναιρούνται τα όρια,δλδ τη μια 350 και την άλλη 450 για το ίδιο αεροβόλο,καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά...
Όταν βάζεις μετά στο ίδιο "τσουβάλι" λόγο fps ένα MP5,ένα M249 και ένα Dragunov για παράδειγμα,
πές μου τι λάθος βλέπεις στην όλη εικόνα...και μιλάω και στα 3 ανωτέρω για AEGs...
εχει αλλα δεδομενα ο διοργανωτης στο μυαλο του εκεινη την ωρα
στο ιδιο πεδιο εχουμε παιξει και με περισοτερα φπς αλλα με αλλες πιθανοτητες εμπλοκης
θα μπορουσαν τα ορια να μπαιναν βαση του διαμετρηματος για παραδειγμα αλλα ετσι υποχρεωνεις το υποψηφιο παικτη να βαζει συνεχεια το χερι στην τσεπη
καταλαβαινω τον προβληματισμο σου γιατι στη παρεα κοπικε μοντελο απο την κουτα αλλα δεν νομιζω σωστο να αλλαζουμε κανονες κατα το δοκουν σε σεναριο που σχεδιαζετε μερες πριν και δεν μπορει να προβλεπει τις παραμετρους που προκηπτουν

Ozymandias

Παράθεσημε την ιδια λογικη θα επρεπε να διωχνουμε τον καθε ενα π δεν φοραει παραλλαγη στα ΜΙΛΣΙΜ δεν εχει αορτηρα μικρες γεμιστηρες χολστερ για το πιστολι δεν φοραει μποτες αλλα αθλητικα

Mα αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ πρεπει να κανουμε στα "επισημα" MilSim σεναρια και παιχνιδια, και απο οσο ξερω γινεται ηδη. Τωρα στα ανοιχτα παιχνιδια ειναι αλη φαση. Ο καθενας μπορει να ερχεται με ο,τι γουσταρει

cgwolf

Σε αυτό συμφωνώ....Εφόσον οι κανόνες του σεναρίου έχουν διατυπωθεί εξ' αρχής,κανείς δεν έχει δικαιολογία...
Και στο κάτω κάτω αμα δε συμφωνεί κάποιος με τους κανόνες,ΔΕΝ πάει να παίξει...

Όσο για τα όρια,όχι δεν έχουν έρθει απ' έξω....Κάθε χώρα ή και πιο συγκεκριμένα πολλές φορές κάθε πεδίο έχει τα δικά της/του όρια...Στην Αγγλία π.χ. έχουν όρια το 1Joule (περίπου 328fps) αυστηρά με απόκλιση +/-5% (αν θυμάμαι καλά)...
Στην Αμερική μερικά πεδία έχουν no limits,άλλα έχουν βασικό κανόνα τη χρήση Bio BBs...
Στην Ανατολή έχουν άλλα...
Τα όρια τα θέτει η κοινότητα και ο εκάστοτε διοργανωτής όσο δεν υπάρχει επίσημη αρχή....

BALLIAN

καταρχάς καλημέρα η καλησπέρα σε ολους ( αναλογα ποτε διαβάζετε  το post  :P)
οσον αφορα για τα οπλα και την χρηση τους εγω πιστέυω οτι πρέπει να λαμβάνονται υποψη ΜΟΝΟ  τα fps αμα καποιος δλδ εχει τουφεκι εφοδου  που ξεπερνάει  το οριο για  aeg  δεν μπορει να παίξει καθολου?  γιατι να μην πέζει σε semi και να βαραει απο μεγαλύτερη αποσταση? εφοσον ο αποκλεισμος του γίνετε για λογους ασφαλείας?  δλδ καποιος  με 350  fps  που θα στην βαρέσει απο 2 και 3 μετρα  ειναι πιο ακύνδινος  απο καποιον με 357 η 370 που θα βαράει απο τα 20 γιατι ετσι θα εχει χαρακτιριστει πως πρεπει να ειναι η χρηση του? για να καταλαβω πως αντιλαμβανομαστε την ασφάλεια...
για μενα πρεπει να δινετε ελαχιστο οριο αποστασης συμπλοκης ανολογα με  τα  fps  και τπτ αλλο δεν μπορουμε να αποκλειουμε καποιον γιατι πειρε κινεζικο mp5 και του βγαζει παραπάνω fps απο όσα λέει για να διασκεδάσουμε μαζευομαστε ολοι οχι για να κανουμε καμια εκπαιδευση με προσωμειωσεις μαχης που και ετσι να ηταν  αμα το περναμε ετσι ελαφρα παρε πιστολι με 400 fps και βαρα μου στη μαπα... τι να πω τα πιο πολλα πιστολια δεν μετριούνται καν  στα περισσοτερα παιχνίδια
επισης για τα μακρικανα ντουφέκια εφοδου  που γινονται sniper    θα ηθελα  να δω καποιον να βαρεσει με μ14 sniper ΑΥΤΟΜΑΤΑ   και να μην βαραει στο ουρανο γιατι αυτες αυτοματα πεζαν στα παιχνιδια οσες εχω δει γτ εχουν αυτοματη βολη και στην πραγματικοτητα μου ειπαν
εγω λεω οτι επειδη ρεαλιστικοτητα δεν υπαρχει  οσο "πρέπει" που για μενα πρεπει να καταλάβουμε οτι το airsoft  ειναι ενα παιχνιδι ενηλικων
οπου το μονο που θα πρέπει να μας αποσχολει να ειναι η Ασφάλεια   κανεις δεν ερχεται για να  εχει καποιον πάνω απο το κεφαλι του να του λεει κανε αυτο παρε αυτο κτλ η να αποκλειεται... ΜΟΝΟ οι κανονες ασφαλειας πρεπει να βαζουν φρενο στο παιχνιδι τιποτα αλλο  

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ BALLIAN