OPERATION: CERCA TROVA .....

Ξεκίνησε από leonardo sunbird, 21 Ιουν 2009, 02:38:35 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

loubamboo

O αγαπητός φίλος Fanioles έχει όπως όλοι μας το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του μέσα στα πλαίσια των κανόνων καλής συμπεριφοράς μεταξύ μελών μιας κοινότητας.
 Γνωρίζω ότι έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε σχέση με τα ατυχήματα, αλλά αυτό το γεγονός δεν του επιτρέπει να προσβάλλει και να εκτοξεύει
αδικαιολόγητες και αβάσιμες απειλές για μηνύσεις κατά προσώπων που προσπαθούν με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για το
airsoft να οργανώσουν ένα καλό σενάριο που θα το απολαύσουμε όλοι.

Αγαπητέ φίλε easy. Εσύ είσαι σίγουρα από τους πιο έμπειρους airsofters στον ελληνικό χώρο και η γνώμη και συμβουλή σου έχει
ασφαλώς μεγάλυτερη βαρύτητα. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι εκφράζεσαι πάντα με ευγένεια και σοβαρότητα.

Επίτρεψέ μου να σου επισημάνω ότι η όξυνση που προκλήθηκε πάλι για τα όρια fps, στην προκειμένη περίπτωση είναι τεχνιτή.

Αν διαβάσεις την ανακοίνωση του σεναρίου "CERCA TROVA" θα διαπιστώσεις ότι μιλάει για επιμέρους φάσεις που θα εξελίσσονται
σε διαφορετικές ζώνες της ευρύτερης περιοχής της βάσης. Οι επιμέρους φάσεις του σεναρίου, κατά την άποψή μου πρέπει
να είναι χρονικά και γεωγραφικά ανεξάρτητες
. Στις δασικές ζώνες (woodland) θα ισχύει το όριο των 450fps και μέσα
στα όρια του συγκροτήματος κτιρίων θα ισχύει το όριο cqb, 350fps.

Θα είναι ευθύνη και καθήκον των διοργανωτών, και αν θέλεις, στο κρίσιμο αυτό ζητούμενο θα δοκιμαστούν και θα κριθούν
αυστηρά από όλους εμάς που θα συμμετάσχουμε, να διασφαλίσουν την τήρηση των ορίων fps από όλους τους παίκτες.
Freedom is more important than peace. USMC!

fanioles

Παράθεσηαλλά αυτό το γεγονός δεν του επιτρέπει να προσβάλλει και να εκτοξεύει
αδικαιολόγητες και αβάσιμες απειλές για μηνύσεις κατά προσώπων που προσπαθούν με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για το
airsoft να οργανώσουν ένα καλό σενάριο που θα το απολαύσουμε όλοι.

Ρε συ Λου, πας καλά ρε άνθρωπε ??  Αυτό κατάλαβες ? 

Πραγματικά με ξαφνιάζεις με την αντίληψη σου.

Καλά τα υπόλοιπα κουλά που γράψανε τα παιδιά δε τα σχολιάζω. Μιλάνε απο μόνα τους!

@VagBlack
μη κάνεις το κόπο φίλε. Τσάμπα εξηγούμε κάποια πράγματα.

@Easy & misericord
Παιδια συμφωνούμε και το πόστ του misericord με εκφράζει κι εμένα, αλλα το πάω ενα βήμα πιο πέρα και προσπαθώ να υποδείξω οτι όσο λιγότερο θέτουμε το παιχνίδι μας σε κίνδυνο τόσο περισσότερο θα το έχουμε να το χαιρόμαστε. ¨
¨Οταν και αν γίνει καμια στραβή και χαθεί κανα μάτι και μας τρέχουν στα δικαστήρια και μας το κόψουν με δικαστική απόφαση να δώ τι θα κάνουμε. 

Η πρόκληση σωματικών βλαβών διώκεται ποινικά και αυτεπάγγελτα.  Και ο 20χρονος που έρχεται για παιχνίδι, μπορεί να είναι ενήλικος και να έρχεται αλλα αμα πάει σπίτι του με κανα βγαλμένο μάτι, δε θα τρέξει η μάνα και ο πατέρας του να κυνηγήσουν τον υπαίτιο ?
Σοβαρά τώρα πείτε μου. Και δέ χρειάζεται να κάνει κανείς μήνυση. Αυτεπάγγελτα λέμε !!

Αυτό προσπαθώ να πώ και ο λου καταλαβε οτι θα κανω μηνύσεις. Το κακό είναι οτι τη δική του λογική την έχει εμφυσήσει και σε νέους παίχτες..

Εγω προσωπικά το γουστάρω το παιχνιδάκι και θέλω να διασφαλίσω οτι θα παίζω για κάποιο καιρό ακόμα. Όπου μπορούμε να διασφαλίζουμε μόνοι μας την ασφάλεια μας και του χόμπυ μας ας το κάνουμε.

Θα προσπαθήσω να μην απαντήσω άλλο, αλλα θα ήθελα μια διευκρίνηση την οποία δε πήρα ακόμα.

Αυτο το περι συμφερόντων στη πλάτη του airsoft δε μας είπε ο leonardo για ποιον πήγαινε ????!!?!?!?! 

loubamboo

Παράθεση από: fanioles στις  22 Ιουν 2009, 11:35:25 ΠΜ

Ρε συ Λου, πας καλά ρε άνθρωπε ??  Αυτό κατάλαβες ?  

Πραγματικά με ξαφνιάζεις με την αντίληψη σου.

Καλά τα υπόλοιπα κουλά που γράψανε τα παιδιά δε τα σχολιάζω. Μιλάνε απο μόνα τους!

@VagBlack
μη κάνεις το κόπο φίλε. Τσάμπα εξηγούμε κάποια πράγματα.

@Easy & misericord
Παιδια συμφωνούμε και το πόστ του misericord με εκφράζει κι εμένα, αλλα το πάω ενα βήμα πιο πέρα και προσπαθώ να υποδείξω οτι όσο λιγότερο θέτουμε το παιχνίδι μας σε κίνδυνο τόσο περισσότερο θα το έχουμε να το χαιρόμαστε. ¨
¨Οταν και αν γίνει καμια στραβή και χαθεί κανα μάτι και μας τρέχουν στα δικαστήρια και μας το κόψουν με δικαστική απόφαση να δώ τι θα κάνουμε.  

Η πρόκληση σωματικών βλαβών διώκεται ποινικά και αυτεπάγγελτα.  Και ο 20χρονος που έρχεται για παιχνίδι, μπορεί να είναι ενήλικος και να έρχεται αλλα αμα πάει σπίτι του με κανα βγαλμένο μάτι, δε θα τρέξει η μάνα και ο πατέρας του να κυνηγήσουν τον υπαίτιο ?
Σοβαρά τώρα πείτε μου. Και δέ χρειάζεται να κάνει κανείς μήνυση. Αυτεπάγγελτα λέμε !!

Αυτό προσπαθώ να πώ και ο λου καταλαβε οτι θα κανω μηνύσεις. Το κακό είναι οτι τη δική του λογική την έχει εμφυσήσει και σε νέους παίχτες..

Εγω προσωπικά το γουστάρω το παιχνιδάκι και θέλω να διασφαλίσω οτι θα παίζω για κάποιο καιρό ακόμα. Όπου μπορούμε να διασφαλίζουμε μόνοι μας την ασφάλεια μας και του χόμπυ μας ας το κάνουμε.

Θα προσπαθήσω να μην απαντήσω άλλο, αλλα θα ήθελα μια διευκρίνηση την οποία δε πήρα ακόμα.

Αυτο το περι συμφερόντων στη πλάτη του airsoft δε μας είπε ο leonardo για ποιον πήγαινε ????!!?!?!?!  

Κύριε fanioles, το ύφος σου δείχνει ξεκάθαρα προσωπική εμπάθεια απέναντί μου που ειλικρινά δεν μπορώ να την καταλάβω.

Δεν προσπαθώ να εμφυσήσω καμία λογική σε κανένα.

Το airsoft στην Ελλάδα κινδυνεύει μόνο από υπερβολικές κινδυνολογίες. Σε όλο τον κόσμο και σε χώρες όπου το airsoft
 έχει πολύ πιο μακροχρόνια εξέλιξη και καλύτερη οργάνωση από ό,τι τη χώρα μας παίζονται παιχνίδια με πολύ περισσότερα
 από τα 450 fps. Η διαφορά είναι ότι οι συμμετέχοντες ξέρουν τι κάνουν.

Παραδέχομαι ότι έχω τη προσδοκία  να δω το επίπεδο των παικτών airsoft στη χώρα μου να ανεβαίνει σε αντίστοιχα υψηλά
 επίπεδα.

Όμως γνωρίζω ότι είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο και γι' αυτό έχω δεχθεί και τηρώ απαρέγκλιτα τα ισχύοντα όρια, ήτοι:

woodland: 450fps
 cqb          : 350fps

Σε παρακαλώ να σταματήσεις τις άδικες επιθέσεις εναντίον μου γιατί δεν βλάπτεις εμένα προσωπικά, παρά μόνο το
 airsoft.

Αν θέλεις, πες μου τη γνώμη σου για την ιδέα που εξέφρασα σε προηγούμενο post, για το σενάριο CERCA TROVA:

Οι επιμέρους φάσεις του σεναρίου, κατά την άποψή μου πρέπει
να είναι χρονικά και γεωγραφικά ανεξάρτητες.
Στις δασικές ζώνες (woodland) θα ισχύει το όριο των 450fps και μέσα
στα όρια του συγκροτήματος κτιρίων θα ισχύει το όριο cqb, 350fps.

Ευχαριστώ

misericord

Lou κάνεις λάθος για τα "διεθνή¨ αποδεκτά όρια.

Χαρακτηριστικά σου αναφέρω ότι ελάχιστες χώρες έχουν θεσπίσει το airsoft ως νόμιμο sport/extreme sport/ολυμπιακό άθλημα/hobby ή όπως θες πες το.
Για μένα θεσμοθετημένα όρια είναι μόνο αυτά που θεσπίζονται από ομοσπονδίες και τέτοια ομοσπονδία δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Τώρα αν θέλεις να φέρεις ως παράδειγμα το airsoft στις Φιλλιπινες με τα 600fps AEGs αυτό δεν λέει κάτι. Ακόμα και τα θεσμοθετημένα όρια δεν λένε πολλά αφού για παράδειγμα όταν η UKARA πέταξε τα όρια στο 1J, υπήρχαν άτομα γνωστά μου που έριχναν σε μεθυσμένους από παράθυρα τα βράδια με 400+ fps για να διασκεδάσουν...μαλάκες υπάρχουν παντού. Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που θα υπάρξουν επίσημοι κανόνες και ο καθένας από εμάς θα αντιπροσωπεύει μια επίσημη κάρτα ενός επίσημου και κοινωνικά αποδεκτού παιχνιδιού, τότε πάνε και πάρε και 1000 fps AEG και παίξε με αυτό. Προσωπικά δεν θα είμαι εκεί για να δω τι θα συμβεί αλλά και ατύχημα να γίνει, το airsoft θα συνεχίσει να υπάρχει μιας που εσύ και οποιοσδήποτε εσύ θα έχεις αποφασίσει να παραβείς τους κανονισμούς και φυσικά μόνος σου θα υποστείς τις συνέπειες.

Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να σου επιτεθώ, ούτως ή άλλως τα έχουμε πει και από κοντά απλά προσπαθώ να κάνω κατανοητό ότι το παιχνίδι της Κυριακής και της οποιασδήποτε μέρας μας αφορά όλους. Είτε είμαστε εκεί είτε όχι. Ένα πιθανό ατύχημα δεν θα στερήσει το παιχνίδι μόνο από αυτόν που τραυματίστηκε αλλά και από όλους τους υπόλοιπους που δεν πήγαν καν στην συνάντηση.

Ακόμα και για το παληκάρι που είπε για το hotel και για το γεγονός ότι μπορεί να σου πέσει ένα δοκάρι στο κεφάλι...νομίζω ότι καταλαβαίνεις πώς το επιχείρημα σου είναι παντελώς άκυρο. Επίσης μπορεί να με πατήσει αμάξι οταν περνάω το δρόμο με το AEG στη βαλίτσα μεταφοράς...Μήπως περιμένεις να κατηγορηθεί το airsoft και για αυτό; Το ίδιο είναι να μου τινάξεις τα γυαλιά στην πρώτη ριπή και στη δεύτερη να μου βγάλεις το μάτι και το ίδιο έιναι να πέσω μισό όροφο από το hotel και το οποιοδήποτε hotel γιατί θέλω να κάνω τον rambo? Βλέπεις τον ίδιο συσχετισμό με το παιχνίδι?

Για να τελειώνουμε...αν τα fps δεν σου φτάνουν πάνε πιο κοντά. Αν οι πραγματικές συνθήκες μάχης είναι αυτό που σε φτιάχνει τότε πρέπει να καταλάβεις ότι δυστυχώς το airsoft έχει κάποιες απώλειες σε αυτό. Δεν μπορείς να προσομειώσεις τα πάντα, και η απόσταση είναι ένα από αυτά.

leonardo sunbird

Καλημέρα Καλή εβδομάδα. ;) :)
Την ιστορία με τον βοσκό τον λύκο και τα πρόβατα την ξέρετε. Κάτι αντίστοιχο γίνετε και εδώ  ;D
Ακόμα δεν ανακοινώθηκε το σεναριο..... και οι αντιπαραθέσεις πανε και έρχονται.
Ήταν στραβό το κλίμα το φαγε και ο γαϊδαρος...:)

Το θέμα θα κλειδωθεί αύριο το πρωι μέχρι βγει στον Αέρα το σενάριο.
Δεν παίζει θέμα αντιπάθειας με κανέναν προς θεού.

Αναπόφευκτα η κοινότητα του airsoft χωρίζεται.... σε groups. Δε το κατακρίνω αυτό. Δε μπορεί όλοι να εχουμε τις ιδιες τακτικές και επιδεξιότητες.

ΑΛΛΑ......

Δε μπορεί ο καθένας να βγαζει δικους του κανόνες ασφαλειας και παιχνιδιού με τα δικα του "θέλω και μπορώ"

Τι έχω διαπιστώσει μεχρι σήμερα?
ΚΑΝΕΝΑΣ δε τηρει κανόνες ασφαλειας (ο καθένας έρχετε οπως γουστάρει,,,,,αν δω και κανέναν με μαγιο δε θα μου φανει περιέργο)

ΚΑΝΕΝΑΣ  δε τηρει το ROF(rate of Fire) κλπ κλπ

Πόλλες Χώρες βάζουν οριο την ενεργεια(Joule) της βολιδας(γιατί άραγε? ) Ας χτυπήσουμε κάποιον στα 5μ με 250fps kai 0,30 bb και καποιον με 350fps και 0,20
(Υπάρχει κανένας Φυσικός ρε παιδιά?) :)

Για ποια Marui kai CA kai κινέζικα μιλάτε?

Η παγκόσμια κοινότητα του airsoft αναφέρει: indoor fps limits 300-350, Οutdoor fps limits 350-450

Στο σενάριο ενός παιχνιδιού που ορίζει  τα 350fps maximum ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παίζουν sniper σε κανέναν ρόλο και για κανέναν λόγο.
(αν θέλει κάποιος να παίξει σωστο airsoft φυσικα) Αυτόματα δημιουργούμε νέο group...τους sniperades.
Δηλαδή αν ζητήσω όρο σεναριου στα κτίρια μεσα , αυστηρώς full face mask.....ξέρετε τι έχει να γίνει? (ή μήπως παραβιάζω κανέναν κανονισμό???)

Oι παράμετροι πολλοι...και άλλες τόσες οι αντιπαραθέσεις. Και δεν έχω καταλαβει το λόγο ακομα.  ???

Το πρόβλημα δεν ειναι η οργάνωση ενός σεναριου...το πρόβλημα ειναι η οργανωση των ανθρώπων και τη νοοτροπία αυτών.

Ειπαμε να διοργανωθεί ενα σενάριο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. να μαζευτούμε όλοι μαζι σε αυτό που γουσταρουμε, με την κατανομή και τον διαχωρισμό των ορίων fps o καθένας στο τομέα του με κοινό στοχο και αποστολή..αλλα...αλλα.....Κτίριο 1 κτιριο 2 αμυνα επίθεση..... και παμε ξανα μανα τα ίδια και τα ίδια.........(πόσες φορές θα το κάνουμε αυτό?)

Το airsoft σαν αθλημα σαν χόμπυ ή οπως αλλιως θέλει να το εκφρασει καποιος,,,δεν ειναι μονο χτυπαμε να σε χτυπω ...η φαντασια ενος σεναριου ειναι και αυτο που μπορει να φτιαξει την διαθεση του παίκτη αλλα και την διάδωση της αεροσφαίρισης στο ευρυ κοινό.(Πάντα σαν Εναλλακτικό xtreme sport)

Κατανοητές όλες οι απόψεις απ'ολα τα παιδια που εκφαζονται μέσω του φόρουμ . Ισως έτσι βρεθεί μία στανταρ βάση για την τελική εξέλιξη μορφης κανονισμών και τρόπος παιχνιδιού του Airsoft.

Πριν βρεθούμε όλοι προ εκπληξεως...... και τα κρεμάσουμε ολοι τα fps mas στον τοιχο και τα βλεπουμε.
Τι εννοώ?

Οτι αντί να δραστηριοποιηθούμε να συσταθεί η απόλυτη νομιμότητα του Airsoft στην Ελλάδα και στην ίδρυση ενός συλλόγου ή ομοσπονδίας Αεροσφαίρισης με τα ορια τους κανονισμους τον τροπο τον τοπο κλπ κλπ.....
Αναφερόμαστε : εγω ερχομαι εγω δεν έρχομαι πολλα fps  λιγα fps ......

Ελπίζω να έχετε κατανοησει τον τρόπο σκέψης μου.

Με Εκτίμηση και σεβασμό
Λεωνιδας.

******ΣΗΜ. ΄
Φίλε Fanioles σου απάντησα για τα συμφεροντα του airsoft ότι μιλάω γενικά και όχι προσωπικα σε σενα.
Και  απαντηση στο Βαγγελη:
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελληνική γλώσσα δεν κατανοήτε, γιατί προσπαθούμε να σου πούμε ότι (δυστυχώς) δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στον κάθε παίκτη που έχει AEG +400fps ότι δεν θα μπει στο αστικό κομμάτι του πεδίου, αλλά εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό. Το χειρότερο είναι ότι παιδιά όπως ο Fanioles και ο Easy σου δίνουν συμβουλές για το παιχνίδι και εσύ πιστεύεις ότι σου κάνουν επίθεση.»
Εσύ φίλε βαγγελη αυτό καταλαβες? Ότι νομιζω ότι μου επιτίθενται. ?Λαθος κατάλαβες....
Ή πριν από κάθε παιχνίδι να ζητώ χαρτι ψυχιατρου μηπως σηκωθει και φυγει κανένας φανταρος από τη σκοπιά του με το G3 και με γαζώσει ενώ εγω θα περιμενω να μου στείλει πλαστικοσφαιριδια?? :)
ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ : ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ,  ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ AIRSOFT. :)
Φιλικα και με εκτιμηση και πάλι..... ;) LEONARDO.....

misericord

Φυσικός δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά κοίτα την άποψη ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού.

Το βασικό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όλος ο κόσμος μιλάει για ένα Joule και προσδιορίζει το κόλπο ενεργειακά. Στο δικό μου κεφάλι μοιάζει περισσότερο με πρόβλημα ορμής και λιγότερο ενέργειας αφού στο τέλος ακολουθεί κρούση (της μπίλιας με το στόχο μιας και τις περιπτώσεις απόλυτης αστοχίας δεν τις εξετάζω καν).

Τώρα ως ορμή ορίζουμε το διανυσματικό μέγεθος J το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα του γινομένου της μαζας του σώματος (bb) επί της ταχύτητάς του (ταχύτητα εξόδου ας πούμε από την άκρη της κανης για να μην χρειάζεται να συνυπολογίσουμε συγκεντρώσεις αέρα και τριβές). Με απλά λόγια η ορμή της μπίλιας όταν συναντά τα γυαλιά σου Lou είναι ίση με: J = m(μάζα μπίλιας) Χ v(ταχύτητα μπίλιας κατά την έξοδό της από την κάνη), και αυτό το μετράμε σε Newton επί μέτρα (ή αλλιώς Joule). Και μόνο από τον τύπο φαίνεται ότι τόσο τα fps, τα οποία στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν μέτρα ανά δευτερόλεπτο, όσο και η μάζα επηρεάζει την ορμή και κατ' επέκταση τη ¨δύναμη¨ της κρούσης πάνω στα γυαλιά σου. Μεγαλύτερη μάζα --> μεγαλύτερη ορμή. Μικρότερη μάζα --> μικρότερη ορμή. Οπότε βάλτε τα αριθμητικά δεδομένα και θα βρείτε πόση ορμή έχετε με 30αρι bb και 250fps ή 20αρι bb και 450fps.

Τη στιγμή λοιπόν που η μπίλια κολλάει στα γυαλιά και αν θεωρήσουμε ότι αυτά είναι καλά στηριγμένα στο κεφάλι και αγνοήσουμε και τις τριβές του αέρα μπορουμε να πούμε ότι το σύστημα είναι μονωμένο οπότε ισχύει και η Αρχή Διατήρησης της Ορμής άρα όση ενέργεια έχει η μπίλια μεταφέρεται αυτόματα στο γυαλικό.
Ορμή (πριν τη σύγκρουση) = Ορμή (μετά τη σύγκρουση). Κρατώντας σταθερή τη μάζα της μπίλιας (οι περισσότεροι από εμάς παίζουμε με 20αρες) τότε ΜΟΝΟ η ταχύτητα μπορεί να προξενήσει μεγαλύτερη ορμή και κατ' επέκταση τραυματισμό κατά την κρούση με το γυαλι, το πρόσωπο, το σώμα και όπου αλλού βρει. Στην πραγματικότητα αν το σύστημα ήταν μονωμένο όντως τότε ακόμα και το 1 joule θα ήταν εντυπωσιακά δυνατό σαν χτύπημα.

Κάποιοι επίσης λένε ότι βάζοντας μεγαλύτερες σε μάζα μπίλιες προξενούμε μεγαλύτερο πόνο στον αντίπαλο. Δεν μπορώ να πω ακριβώς αν αυτό είναι σωστό ή όχι. Για να το πεις σίγουρα αυτό πρεπεί να ξέρεις την αναλογία που έχει το βάρος της μπίλιας με την ταχυτητα εξόδου. Για παράδειγμα σε ένα AEG 300 fps (σταθερό, δηλαδή σε κάθε μέτρηση να δίνει 300fps), αν η 23αρα μπίλια κόβει 40 fps τότε 23x40=5,980Joule το οποίο είναι λιγότερο από 20x300=6Joule. Άρα η ορμή της 23αρας κατά την κρούση είναι μικρότερη από την 20άρα.

Αυτά...ελπίζω να κατάφερα να ψιλοπεριγράψω το φαινόμενο χωρίς λάθη αν και τα χρόνια περνάνε και σίγουρα κάτι μπορεί να θυμάμαι λάθος.

Ripper

Καλως ή κακως οποιος κανονιζει σεναριο οριζει τους κανονες "εμπλοκης".
Αν πει 450, ή 1000 ο καθενας μας λεει αν παει ή δεν παει.

Τα λεμε, τα ξαναλεμε, μακρυα απο ατυχηματα.....

Και 'συ φιλε leonardo sunbird  ειδες τι προβληματα θα αντιμετωπισετε με τα fps.

Μηπως η βαση δεν ειναι το πλεον καταληλο μερος για να το oνομασουμε woodland?

loubamboo

Παράθεση από: misericord στις  22 Ιουν 2009, 13:20:23 ΜΜ

Lou κάνεις λάθος για τα "διεθνή¨ αποδεκτά όρια.

Αγαπητέ, misericord, μπορώ να δημοσιεύσω link από τη Δανία όπου Δανός παίκτης αναφέρει ότι
 στη χώρα του παίζουν με "παιχνίδια" που ξεπερνούν τα 600fps αλλά με αποστάσεις ασφαλείας.

Επίσης, στο ίδιο site αναφέρουν τους κανονισμούς που ισχύουν στις Η.Π.Α. και εκεί το όριο
 για περιβάλλον woodland είναι 400 fps.

Εγώ επαναλαμβάνω ότι υποστηρίζω την αυστηρή τήρηση των ορίων που ήδη ισχύουν, δηλαδή:

woodland: 450fps  και cqb: 350 fps.

Εκτός και αν κάποιοι επιθυμούν με πλάγιο τρόπο τη μετάλλαξη του airsoft σε paintball, στο οποίο
 ως γνωστό ισχύει γενικό όριο 300  fps... Δεν θέλω να πιστέψω ότι συμβαίνει αυτό.

Παράθεση από: misericord στις  22 Ιουν 2009, 13:20:23 ΜΜ

Για να τελειώνουμε...αν τα fps δεν σου φτάνουν πάνε πιο κοντά. Αν οι πραγματικές συνθήκες μάχης είναι αυτό που σε φτιάχνει τότε πρέπει να καταλάβεις ότι δυστυχώς το airsoft έχει κάποιες απώλειες σε αυτό. Δεν μπορείς να προσομειώσεις τα πάντα, και η απόσταση είναι ένα από αυτά.

Αυτό που λες εδώ είναι άκρως επικίνδυνο.

Και εγώ από την πλευρά μου λέω: Αν δεν θέλεις να χτυπήσεις, μείνε μακριά. Αυτό που λέμε στην οδική ασφάλεια: "Κρατάτε τις αποστάσεις".
 Σε όλες τις χώρες όπου παίζεται οργανωμένο και σοβαρό airsoft, ισχύουν και τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας.

Και παραθέτω σχετικό απόσπασμα από αμερικάνικο site:

1) Engagement Distance:

AEGS
Because people own airsoft weapons that differ in power, the minimum engagement distance is set at 20 feet. At this distance, a person with a stock AEG will still have enough power behind a BB for his/her opponent to notice that they have been hit.

Βάσει του παραπάνω όρου, η απόσταση ασφαλείας ορίζεται στα 6  μέτρα.

Έχω το πλήρες κείμενο των κανονισμών ασφαλείας που ισχύουν στις Η.Π.Α. καθώς επίσης και τους αντίστοιχους κανονισμούς
 που ισχύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα θέτω στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Εξάλλου, είναι αυτονόητο ότι στους κανονισμούς αυτούς στηρίζω τις απόψεις μου.

SAPPER

Το έχετε αγαπήσει και ψόφησε παιδιά... >:(

Μπείτε on topic η συνεχίστε στο ανάλογο περί FPS topic.

cgwolf

Παράθεση από: Ripper στις  22 Ιουν 2009, 15:51:29 ΜΜ
Καλως ή κακως οποιος κανονιζει σεναριο οριζει τους κανονες "εμπλοκης".
Αν πει 450, ή 1000 ο καθενας μας λεει αν παει ή δεν παει.

Τα λεμε, τα ξαναλεμε, μακρυα απο ατυχηματα.....

Και 'συ φιλε leonardo sunbird  ειδες τι προβληματα θα αντιμετωπισετε με τα fps.

Μηπως η βαση δεν ειναι το πλεον καταληλο μερος για να το oνομασουμε woodland?

Δεν το θεωρούν woodland γιατί ΟΛΑ τα σενάρια ως τώρα είχαν σα σημείο εμπλοκής τα κτίρια....αφήνωντας το 80% του χώρου της ΒΑΣΗΣ ανεκμετάλευτο...
Οι λίγες εμπλοκές εκτώς κτιρίων δεν ευνοούν fps πάνω απο 350...ΑΛΛΑ...το σενάριο στο κομμάτι που λέει woodland,θα είναι ακριβώς αυτό...
ΚΑΜΙΑ εμπλοκή στα κτίρια...ούτε καν κοντά...
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

Haroth

Και εγώ νομίζω οτί θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με το σενάριο αυτό αν είναι όπως το φαντάζομαι. Άν δλδ έχουμε να κάνουμε με μιά αποστολή με πχ 2 σκέλη, 1ος στόχος κατάλυψη κάποιας βάσης  στο δάσος που παρέχει υποστήριξη στην βάση(κτίρια) και ταυτόχρονη κατάληψη της βάσης η κάποιου στόχου μέσα σε αυτήν. Πιστεύω ότι είναι κάτι διαφορετικό με τα όσα έχουμε κάνει μέχρις στιγμής στο πεδίο αυτό και θα ξεφύγουμε απο την ρουτίνα(Αμυνα μέσα στα κτίρια - η επίθεση γυρω γυρω όλοι). Αλλά ας περιμένουμε να δούμε το σενάριο των παιδιών και ας μήν το κατακρίνουμε με το καλημέρα.

loubamboo

Με αφορμή την παρέμβαση του φίλου Dulas, θέλω να πω ότι:

Όσοι έχουν επισκεφθεί το πεδίο θα έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχει δασική έκταση (woodland)
  τόσο στη νοτιοδυτική, όσο και στη βορειοανατολική πλευρά της βάσης.

Με βάση τις πληροφορίες που έχω από συζητήσεις μου με τον οργανωτή, Leonardo Sunbird,
  το σενάριο CERCA TROVA θα περιλαμβάνει ξεχωριστές φάσεις woodland οι οποίες
  θα εξελίσσονται σε διαφορετικό χρόνο (πριν ή μετά) από τις φάσεις urban.

Οι φάσεις woodland θα παιχτούν στις δασικές ζώνες της περιοχής και οι φάσεις  urban
  θα εξελιχθούν στο χώρο των κτιρίων της βάσης.

Όπως είπε και ο οργανωτής, Leonardo Sunbird, όταν δημοσιευτεί η οριστική και πλήρης
  ανακοίνωση του σεναρίου, τότε θα λυθούν όλες οι απορίες.

Ως τότε, "παύσατε πυρ", παρακαλώ.

ZINJA

οπως ειπαν καποιοι, ανεβασαμε επιπεδο <στο αιρσοφτ>με αυτα που καναμε στα δικαμας σεναρια!!!!!!!!
νομιζω ,αλλα και το πιστευω πως ο καλος μου φιλος λεοναρδο θα το ανεβασει ακομα παραπανω. :) ;)
για αυτο και εγω δηλωνω την υποστιριξη μου σε αυτο που προκειται να κανει! :D
το ξερω πως ειναι κατι διαφορετικο γιατι μου ψιλοεξιγησε το σεναριο.
ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΙΧΗς Κ Α Θ Α Ρ Μ Α θα σε λιωσω ;D ;D ;D ;D(ενοηται πως κανω πλακα)  ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D :D :D
                      Ε Ι Μ Α Ι   Μ Ε Σ Α  8)και οτι χριαστης εδω ειμαι. ο συμπεχτη σου και αντιπαλος σου ZINJA σε χαιρετα ΑΒΕ! :-*
ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕ!!!!!!!!ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕ!!!!!!!!!

Ι-4

http://i-4team.blogspot.com/

papaflesas

σεμνα και ταπεινα παιδια ..σεμνα και ταπεινα... :D :D :D :D :D :D :D
ποια  εχθρικη σφαιρα θα μου χαρισει εναν τελειο επιλογο μιας καλης ζωης?
μαχου και θνησκε υπερ πιστεως και πατριδος!!!   Μ.Α.Β.Η.
Rebels airsoft team

tag21

akoma den exei dothei senario exete grapcei 3 selides me oti lalakies sas anevokatevenei,

giati den perimene prota kai meta pite oti goustarete

san tous patodimosiografous exete katantisei kapoioi.....

tha dioxete polu kosmo me auta pou grafete

Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ

passenger

αφού διάβασα και τις 3 σελίδες κατάλαβα ότι θα είναι ένα πολύπλοκο σχετικά σενάριο με 2 περιοχές με διαφορετικά fps.
ίσως να κάνω και λάθος,  αλλα πλέον μου έχει κίνηση την περιέργεια και θα  περιμένω να δω το σενάριο.
όπως λένε τα παιδιά θα έχει τα έξεις όρια:  woodland: 450fps    cqb   : 350fps
  που είναι και γενικά αποδεκτά.
θα παρακαλούσα και εγώ με την σειρά μου τους συναδέλφους χομπίστες, να περιμένουν πρώτα να βγει το σενάριο και μετά να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ripper

Μπορουμε να διαλεξουμε αν θα ειμαστε στο CQB ή στο Woodland?  :D
Τι θα γινει αν ερθουν ολοι με 450?

Σκεφτειτε ολες τις "κακες" πιθανοτητες που θα μπορουσαν να τυχουν, γιατι δεν νομιζω οτι θα μπορεσετε ευκολα να ορισετε ποιοι θα ειναι urban και ποιοι woodland.   ::) ::) ::) ::) ::)

Haroth

Για τις απορίες του Ripper φαντάζομαι πως καλό θα είναι όσοι θα δηλώσουν συμμετοχή να δηλώσουν και με τί όπλο θα κατέβουν στο συγκεκριμένο σενάριο καθώς και την προτίμηση τους για το άν αγωνιστούν woodland η CQB. Ετσι οι διοργανωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν 1 προσχέδιο με τις ομάδες που θα παίξουν με καποιες μικροαλλαγές ανάλογα τις απουσιές η τον επιπλέον κόσμο που θα έρθει.

loubamboo

Αγαπητέ Ripper,

είναι προφανές ότι υπάρχει θέμα μόνο για τους παίκτες που έχουν μόνο ένα αεροβόλο με απόδοση
πάνω από 350 fps. Οι παίκτες αυτοί θα παίξουν μόνο στις φάσεις woodland του σεναρίου
που σύμφωνα με τις πληροφορίες μου θα είναι δύο (2) από τις τρεις (3).

Όσοι έχουν αεροβόλο που ρίχνει μέχρι 350fps μπορούν να παίξουν και στις τρεις
φάσεις (2 woodland, 1 urban).

SAPPER

Εχθές το μεσημέρι πρότεινα στον Leonardo να διαχωρίσει τις ομάδες σύμφωνα με τα FPS τον AEG ώστε να υπάρξει τάξη.

Δηλαδή όσοι έχουν κάτω από 350 FPS εκτός από το δάσος να λάβουν μέρος και στο παιχνίδι που θα εξελιχθεί στα κτίρια, και όσοι έχουν μέχρι 450 να είναι άμυνα και επίθεση στο δάσος σε διαφορετικές ομάδες όμως από αυτές που θα επιχειρήσουν στο τέλος στα κτίρια.

Οι ομάδες αυτές θα πρέπει όμως να μην αναμειχθούν μετά όταν θα γίνει η επιχείρηση στα κτίρια.

Βέβαια δοκιμάζει κάτι νέο για τον εκεί χώρο ο Leonardo χωρίς εμπειρία από διοργανώσεις παιχνιδιών.
Με σωστό στήσιμο και οριοθέτηση θα πάνε όλα καλά πιστεύω.

Θα μπορούσε να το στίσει και ως εξής στο σενάριο πχ:
Η -Α- Ομάδα που έπεσε με αλεξίπτωτα στο δάσος από τα βόρεια έχει αναλάβει να πάρει τον έλεγχο του υψώματος. (450 FPS)
H -B- Ομάδα που έκανε απόβαση από θάλασσα θα χτυπήσει την βάση από τα νότια. (350 FPS)
Και βεβαία εννοείται ότι αυτοί που θα είναι άμυνα στην βάση θα έχουν 350 FPS.

Καλή επιτυχία με ασφάλεια και fair play.