Fps - Όρια και Νόμοι

Ξεκίνησε από cgwolf, 07 Ιουλ 2010, 14:37:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ozymandias

Οπως εγινε και την αλλη φορα.

Ουτε καυγαδες, ουτε τιποτα....... 1 ανοιχτο παιχνιδι μια στο τοσο και invitation-only games τον υπολοιπο καιρο να τελειωνει το θεμα, κι ας κοψουν το λαιμο τους οσοι διαφωνουν.  Ελευθεροι ειναι να κανουν ο,τι θελουν. Καποιοι θα παιζουν καθε Κυριακη σε διαφορετικο πεδιο σεναρια των 50-100 ανθρωπων, μα τοσοι θα μαζευτουν  και καποιοι θα παιζουν μπιλακια στο σαλονι τους και θα ψαχνουν για 5-5 deathmatch

Αν και νομιζω οτι τον Σεπτεμβρη θα αποδειχτει οτι αυτοι που συμφωνουν ειναι πολυ περισσοτεροι απο αυτους που διαφωνουν.

pit

@ lak 1000
Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω με αυτά που βλέπω.. λοιπόν μια Φώτο για να καταλάβεις φιλέ μου γιατί έχουν μαλλιάσει οι γλώσσες από τα παΐδια και να δεις τι σου λένε εδώ και παααααρα πολύ ώρα ... Ριπή από τα 10 μετρά στα μούτρα με 450 fps  και το αποτέλεσμα 4 σημάδια που κινάνε 1 εβδομάδα να φύγουν και τυχερός ήμουν που ήταν τόσο κάτω.
Πίστεψε με από εκείνη την μέρα κατάλαβα  τι είναι να έχεις στο aeg gbb sniper πύραυλο η δεν ξέρω και εγώ τη μπορεί να κουβαλάς  να έχει πολλά fps πάνω του...

Το αποτέλεσμα θέλω όταν πάω σε ένα παιχνίδι να πάω και να γυρίσω όπως ήρθα και όχι επειδή κάποιος τρελός  που κουβαλαει τόσα fps πάνω του με κάνει και γυρίσω πάλι σπίτι μου στην καλύτερη λες και έχω ανεμοβλογιά... και φαντάσου στο λέω εγώ που παίζω τόσο καιρό με 500 fps λόγο ρόλου βέβαια....
Απλά επέλεξε την παρέα σου κάνε το aeg σου 450 fps και καλή τύχη δεν σε αναγκάζει κανείς  να παίξεις με 328 fps  

lak1000

Παράθεση από: pit στις  08 Ιουλ 2010, 00:30:13 ΠΜ
@ lak 1000
Απλά επέλεξε την παρέα σου κάνε το aeg σου 450 fps και καλή τύχη δεν σε αναγκάζει κανείς  να παίξεις με 328 fps  

Τι προσπαθώ να πω τόση ώρα? Αν περαστεί νόμος θα είμαι παράνομος με τα 450 και θα είμαι αναγκασμένος να παίζω με 328! Πόσο πιο απλό πια? Νοιώθω σαν να μιλάω σε τοίχους! (Χωρίς παρεξήγηση)
Please don't feed the trolls...

pit

Παράθεση από: lak1000 στις  08 Ιουλ 2010, 00:37:58 ΠΜ
Πόσο πιο απλό πια? Νοιώθω σαν να μιλάω σε τοίχους! (Χωρίς παρεξήγηση)
Μαλλον το αντιθετο γινεται  

Ozymandias

Αντε παλι τα ιδια......

ΠαράθεσηΑν περαστεί νόμος θα είμαι παράνομος με τα 450 και θα είμαι αναγκασμένος να παίζω με 328!
Aκριβως......αν αποφασισουμε σαν συλλογος, κατοπιν ψηφοφορια των μελλων του συλλογου να προτεινουμε τα 328 και αν τα δεχτει ο υπουργος/νομοθετης, θα αναγκαστεις να παιζεις με 328.  Απο οσο ξερω προς αυτην την κατευθυνση κινουνται διαφορες ομαδες στην Αττικη. Θεορωντας οτι αυτος ειναι ο καλυτερος δρομος για την νομιμοποιηση του airsoft. Μαζι με αυτες συστρατευονται απο οσο ξερω και ομαδες εκτος αττικης

Επισης, μεχρι τοτε, αν θελεις να παιζεις στα παιχνιδια που οργανωνουν οι ομαδες (Ξερεις, τα καλα σεναρια, τα περισσοτερα εβδομαδιαια παιχνιδια, τα πανελληνια της αττικης, κτλ κτλ κτλ) θα πρεπει και παλι να παιζεις με 328.

Σου αρεσει; Παει καλα. Δεν σου αρεσει; ΞΥΔΑΚΙ!

Σιγα που θα σε ρωτησουμε κιολας.

Προς το παρον η θεση σου στην τροφικη αλυσιδα ειναι τετοια που κανενας δεν σου δινει και πολυ σημασια. Οστοσο δεν σε αναγκαζει κανενας να κανεις κατι που δεν θελεις, και εισαι ελευθερος να κανεις ο,τι θελεις

Αμα γουσταρεις, οταν θα ερθει η ωρα της νομοθεσιας φροντισε να οργανωσεις τους υπολοιπους που τοσο συχνα αναφερεις και να εχεις αντιπροταση να κανεις στον νομοθετη και φροντισε να ειναι καλυτερη απο τη δικη μας.

Δηλαδη αν αυριο βρεθει ενας τρελαμενος προοδευτικος αριστερος, και θελησει να καταργησει το airsoft εντελως, οπως στην Ολλανδια θα σε ρωτησει, η θα βγεις να αρχισεις την κλαψα και αυτος θα σταματησει;

SW1GEORGE

τοσες εξηγησεις για το αυτονοητο βρε παιδια??

μεχρι το πρωι 8α εχουν γινει μερικοι αρχηγη στρατιας απο τα πολλα ποστ.

φιλικα Γιωργος.
ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ

GOOD MORNING VIETNAM !!!!!!!!!!!!!

lak1000

Παράθεση από: Ozymandias στις  08 Ιουλ 2010, 00:45:37 ΠΜ

Είμαι πολιτικός και κάνω ότι γουστάρω. Μπορώ να παίρνω τα λεφτά του κράτους και να τα πληρώνεις εσύ.

Συμφωνείς?

Ozymandias

Δεν ειμαι πολιτικος/κυβερνησh/εκτελεστικη εξουσια γιατι δεν εχω ισχυ να επιβαλλω κατι. Η μονη ισχυ πο εχω ειναι στο να θεσπιζω κανονες για τα παιχνιδια που εγω οργανωνω

Αν πρεπει να κανω αναγωγη στην πολιτικη, θα ελεγα οτι ειμαι παραταξη μεσα σε μια κοινοτητα και εχω ενα σχεδιο Α που το θεωρω σωστο, το οποιο θα προωθησω.

Αν θες, Κανε και εσυ παραταξη μεσα στην κοινοτητα  και προτεινε ενα σχεδιο Β που εσυ θεωρεις σωστο.

Μπορει να ερθει ο Queef και να κανει και αυτος μια 3 παραταξη με ενα 3ο σχεδιο το οποιο και αυτος θελει να προωθησει

Αυριο το πρωι, στο συλλογο, οταν γινει, η στην ομοσπονδια (Αν υπαρχουν πολλοι συλλογοι)  η παραταξη μου και η παραταξη σου και αυτη του Queef θα θεσουμε τα σχεδια μας προς ψηφιση στην ολομελια της γενικης συνελευσης, ή θα καταθεσουμε τα  σχεδια στον νομοθετη με τη μορφη προτασεων.  Στο τελος, η γενικη συνελευση ή ο Νομοθετης θα αποφασισει διοτι αυτος εχει την εξουσια.
Η οποια του αποφαση δεσμευει και εμενα και εσενα.

Καπως ετσι δουλευει η δημοκρατια. Εσυ μου λες, ειτε να κανουμε αυτο που σε βολευει, ειτε να μην κανουμε τιποτα.

Εσυ δεν προτιθεσαι να κανεις τιποτα, γιατι δεν θελεις/δεν μπορεις/δεν εισαι ικανος και εγω δεν πρεπει να κανω τιποτα απο φοβο μηπως κατηγορηθω οτι προσπαθω να σε καπελωσω. Δεν καταλαβαινω γιατι επειδη σε εσενα δεν αρεσει το σχεδιο μου, θα πρεπει να σταματησω να το προωθω, ουτε γιατι θα πρεπει να ρωτησω εσενα ευθυς εξαρχης.

Λοιπον....καιρος να σταματησεις την κλαψα γιατι δεν σε οδηγει πουθενα. Αν δεν σου αρεσουν καποια πραγματα, λυπαμαι, αλλα ελαχιστα με νοιαζει τι σου αρεσει και τι οχι, και ουτε θα προσαρμωσω τα σχεδια μου στο τι θελει ο καθε πουθενας. 

Εχεις καθε δικαιωμα να κινητοποιηθεις προς οποια κατευθυνση θελεις....see you in court!

lak1000

Παράθεση από: Ozymandias στις  08 Ιουλ 2010, 01:07:42 ΠΜ
Δεν ειμαι πολιτικος γιατι δεν εχω ισχυ να επιβαλλω κατι.

Ειμαι παραταξη μεσα σε μια κοινοτητα και εχω ενα σχεδιο Α που το θεωρω σωστο, το οποιο θα προωθησω.

Αν θες, Κανε και εσυ παραταξη μεσα στην κοινοτητα  και προτεινε ενα σχεδιο Β που εσυ θεωρεις σωστο.

Αυριο το πρωι στο συλλογο, οταν γινει, η στην ομοσπονδια (Αν υπαρχουν πολλοι συλλογοι)  η παραταξη μου και η παραταξη σου θα θεσουμε τα σχεδια μας προς ψηφιση στην ολομελια της γενικης συνελευσης, η θα καταθεσουμε τα δυο σχεδια στον νομοθετη με τη μορφη προτασεων. 

Στο τελος, η γενικη συνελευση η ο Νομοθετης θα αποφασισει διοτι αυτος εχει την εξουσια. Η οποια του αποφαση δεσμευει και εμενα και εσενα

Δεν καταλαβαινω γιατι επειδη σε εσενα δεν αρεσει το σχεδιο μου, θα πρεπει να σταματησω να το προωθω.

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ!

Ozymandias

Γιατι να το αλλαξω; Αφου εγω και ποσοι αλλοι αυτο θελουμε......αυτο θεωρουμε σωστο.

Καταλαβαινεις τι παει να πει διαφορετικες αποψεις και διαφορετικες παραταξεις; Εχεις συμμετασχει ποτε σου σε οργανωμενη κοινοτητα/συλλογο/συμβουλιο; Ποτε δεν υπαρχει ομοφωνια, και η προσπαθεια για επιτευξη ομοφωνιας τις περισσοτερες φορες οδηγει στο να μη γινεται τιποτα.

Παντα υπαρχουν διαφορετικες παραταξεις με διαφορετικες ιδεες

Στην πολιτικη, εχει λογο το ΚΚΕ για το πολιτικο προγραμμα του ΠΑΣΟΚ;

Εχει αποψη ο ΣΥΡΙΖΑ για ποια θα πρεπει να ειναι τα σχεδια εξωτερικης πολιτικης της ΝΔ;

Θα πρεπει το ΛΑΟΣ να ρωτησει τους Οικολογους τι σταση να κρατησει στο ασφαλιστικο;

Δεν σε καταλαβαινω καθολου......

Εγω ΠΑΣΟΚ, εσυ ΚΚΕ. Οι σαλονικεις ΛΑΟΣ, οι Κορινθιοι ΣΥΡΙΖΑ Διαφορετικες παραταξεις, διαφορετικες ιδεες διαφορετικα προγραμματα και προτασεις για το που πρεπει να παει το Airsoft στη χωρα μας.
Παμε σε εκλογες (εν προκειμενω στο Νομοθετη καταθετοντας προτασεις ή στη γενικη συνελευση του συλλογου/ομοσπονδιας οταν/αν αυτος δημιουργηθει)
Κανε το κουμαντο σου να κανω το δικο μου και ο καλυτερος ας κερδισει......τοσο απλα τα πραγματα. Ετσι λειτουργει η πολιτικη.

Περιμενουμε απο εσενα και την παραταξη σου, οχι κλαψα και κατηγοριες για καπελωμα, η κραυγες να αλλαξουμε ιδεες και σχεδια, αλλα προτασεις και βιωσιμα σχεδια για το που πρεπει να παει το airsoft.  Εμεις αυτα σκεφτηκαμε αυτα θα προτεινουμε. Τοσο μας κοβει, τοσα προτειναμε, μεχρι εκει φτασαμε. Ωστοσο αν παρεις τους οργανωμενους, εναν προς εναν, ολοι κατι εχουν να δειξουν.

Πριν λοιπον βγεις να κρινεις και να επικρινεις, αν δεν θες να γινεις ανεκδοτο και περιγελος, περιμενουμε καποια δραση παρομοια με την δικη μας. Οχι ιδια (λογω χρονου) αλλα παρομοια. Το ιδιο ενδιαφερον, την ιδια αφοσιωση, την ιδια προσπαθεια για κατι καλυτερο.

Προς το παρον το μονο που βλεπουμε, και πραγματικα λυπαμαι για αυτο,  ειναι εναν θρασυτατο πιτσιρικα που εμφανιστηκε χτες και θελει να εχει για ολα λογο, που απαιτει να του χαριστουν πραγματα τα οποια κανονικα θα επρεπε να εχει κερδισει. Που βγαινει και κατηγορει σκαια ανθρωπους με πορεια ετων στον χωρο (και δεν αναφερομαι σε εμενα) που εχουν περγαμηνες και ιστορια στα πεδια. Που δεν εχει να επιδειξει τιποτα στο χωρο περαν μερικων ποστ στο φορουμ.

Φιλε μου, θεωρεις οτι η δικη σου αποψη ειναι σωστη και πρεπει να ακουστει; Πιστευεις οτι πρεπει να επικρατησει;  

Πρωτα απο ολα βγες εκφρασε την, αντι να κρυβεσαι πισω απο τα λεγομενα του wolf. Συνεταξε την. Βρες επιχειρηματα. Γραψε μια γαμημενη συνεταγμενη και οργανωμενη  παραγραφο με το τι θελεις να πεις. Τι θεωρεις σωστο και τι λαθος. Τι σχεδια εχεις και γιατι. 

Δευτερον, βρες ανθρωπους να την υποστηριζουν. Στο παρον τοπικ ολοι σχεδον σε κραζουν με τον εναν η τον αλλον τροπο, αν δεν το εχεις καταλαβει

Τριτον, φτιαξε μια ομαδα, ή μια παραταξη, ενα κινημα μεσα στην κοινοτητα μας,  με επιχειρηματα και σχεδιο, και στο επομενο CM ελα και παρεθεσε τα, και θεσε τα προς ψηφιση. Κανενας δεν θα σου πει οχι. Κανενας δεν θα σε διωξει

Οταν αυριο-μεθαυριο γινει ο συλλογος, γραψου σε αυτον και ασχολησου ενεργα με την πολιτικη του. Πες στους φιλους σου να κανουν το ιδιο. Λαβετε μερος στις αρχαιρεσιες του. Παρεθεσε εκει τις ιδεες σου και εξεθεσε τις στο φως της κριτικης. Δεξου τις νικες και τις ηττες.

Κανε κατι. Δειξε μας κατι.....τοτε μονο θα σε σεβαστουμε. Προς το παρον εισαι ενας νιουφης που νομιζει οτι τα ξερει ολα. Ενα κοκορακι που μαλακια κανουμε και που ασχολουμαστε μαζι του.    

lak1000

Operators... ;D ;D :P :P :P

Στο Θέμα μας τώρα.
1. Αν μπορούσα θα ερχόμουν.
2. Αυτό που λες με τα κόμματα ισχύει -ή θα έπρεπε να ισχύει- για εντός του CM.
3. Όχι, δεν εμφανίστηκα χθες φίλε μου. Δεν τα ξέρω όλα αλλά ξέρω αρκετά για να μετρήσει η γνώμη μου.
4. Δεν περιμένω να μου χαριστεί τίποτα και ξαναλέω ότι έχω κάνει κινήσεις στην περιοχή μου.
5. Το αν μου την λένε κλπ εδώ στο συγκεκριμένο δεν θα έπρεπε να σε αφορά αλλά μια και το ανέφερες, πολλοί απο όσους θα με υποστήριζαν έχουν βαρεθεί τα μυαλά κάποιων εδώ μέσα - πχ εσένα - και δεν ασχολούνται. Το ότι μου την λένε εδώ είναι καλύτερο απο να με σχολιάζουν πίσω από την πλάτη μου... εεε?
6. Και τελευταίο, άμα δεν θέλεις μπορείς κάλλιστα να μην ασχολείσαι μαζί μου. Σε υποχρέωσε κάποιος?

Αυτά τα ολίγα. Την γνώμη μου πάντως θα συνεχίσω να την λέω ότι κι αν γράψει ο οποιοσδήποτε!

arghles

καλησπερα σας ζω στην ιταλια και ασχολουμαι με το σοφταιρ απο το 1996 που τοτε υπηρχαν μονο τα μαρουι aeg's με πλαστικα gearbox κτλπ.Εδω υπαρχει ομοσπονδια πανιταλικη και οργανωσεις τοπικες που οργανωνουν πρωταθληματα,events,αγωνες revival κτλπ.Ο νομος εδω για οποιοδηποτε οπλο το οποιο μπορει να κατεχει και να χρησιμοποιει ελευθερα ενας πολιτης ειναι το 1 joule  η αλλοιως 332 fps με μπιλακια των 0,20 γρ.Μπορω να σας διαβεβαιωσω στα τοσα χρονια που παιζω εχω δει αρκετους τραυματισμους που το 90% οφειλοταν σε κοσμο που χρησιμοποιουσε οπλα μεγαλυτερης δυναμης (παρανομα).Ειναι ενα ασφαλες οριο που στο παιχνιδι δεν σου αλλαζει απολυτως τιποτα ειτε παιζεις σε δασος ειτε σε urban.Το μονο μειονεκτημα ειναι στους ελευθερους σκοπευτες αλλα και αυτοι αλλαζουν το τροπο παιχνιδιου τους και τον προσαρμοζουν στο νομιμο οριο,υπαρχουν οπλα sniper  που με τις καταλληλες μετατροπες καννη,πιστονι,κτλπ φτανουν στα 60μτ και ειναι ακριβεστατα παραμενοντας παντα στο οριο.Εχουν γινει απειρες συζητησεις και εδω περα για το οριο,η γνωμη μου ειναι η παρακατω.Καλυτερα να υπαρχουν στανταρτ και κανονισμοι σε κρατικο επιπεδο σου λυνου πολλες φορες τα χερια και προτιμω να φαω ενα μπιλακι και απλα να εχω μια κοκκινιλα που θα φυγει σε 10 λεπτα παρα να σπασω δοντι,να χασω το ματι μου,να αποκτησω ουλη απο το μπιλακι που καρφωθηκε στο δερμα μου και παει λεγοντας.Ελπιζω να βοηθησα συνεχιζετε να πυροβολειτε μπιλακια με ασφαλεια!

ROOKIEJO

κανεις δεν σου επιτρεπει να παιζεις .
σε ανεχεται γιατι δεν δημιουργεις προβληματα .
δεν δημιουργεις γιατι οταν με βαρας με 450 λογω "ομιχλης του πολεμου" εγω κανω την παπια και δεν καλω δικηγορο να παρω απο τον πατερα σου [που συνηθως ειναι στην ηλικια μου] τα μαλλια της κεφαλης του για επικηνδυνες σωματικες βλαβες,και ο κακομοιρης να μην εχει ενα στηχειο να στηριξει οτι αυτο ειναι παιχνιδι.
παιζεις με τα οπλα που καποιοι φτιαξαν για να μην παθεις κατι ουτε απο λαθος.το οτι καποιοι τα θελουν για κυνηγι ελεφαντα δεν σε αφορα.
κανεις δεν λεει 1 για μαυρους 2 για κιτρινους 3 για πρασινους.παιζεις στα ισια με ολους .τι 30 τι 40 τι 50.
σκεψου την εποχη [αν ειχες γενηθει ] που επρεπε να το δηλωνεις στην αστυνομια και νατο αγοραζεις απο μαγαζια με οπλα που μαλλον δεν θα στο πουλαγαν.
αν θες αντιπαλους παιξε φιδακι ,εγω θελω φιλους να παιζουμε με τα μπαλακια μας.
καθε προσπαθεια που εχει σκοπο να με απαλαξει απο το κυνηγι των δικηγορων του μπαμπα σου με βρισκει συμφωνο.
αν θελεις περισοτερη δυναμη να σου στειλω πμ με αεροβολα με 365 μετρα το δευτερο η πιστολια με 650.για συμπαικτες μαλλον δεν ειμαι αρμοδιος.
γενικο και αοριστο και σιγουρα οχι για τον λυκο στου οποιου την γνωση υποκλινωμαι

Ozymandias

Αghles......+1

Aυτο προσπαθουμε να κανουμε και εδω, και ελπιζουμε να το επιτυχουμε, αρχικα μεταξυ μας απο Σεπτεμβρη και στο μελλον ενοποιον του νομοθετη.
Πιστευω και εγω οτι οι πιο πολλοι παιχτες με χαρα θα θυσιαζαμε αρκετα fps αν ηταν να αγορασουμε με αυτα την ησυχια μας και την νομιμοποιηση του χομπυ μας.

Whiskey

Πεντε (5) σελιδες γενικολογιες ... τσακωμοι ... εμπεριστατωμενες ερευνες και ερωταπαντησεις ... καλα παμε !!

Καλα λοιπον ολα αυτα, καλη και η θεση του φιλου cgwolf. Ομως για μια ακομα φορα διαβαζω μια συζητηση η οποια παραθετει το πιθανο προβλημα διχως να μου δινει πιθανες λυσεις.

Μεχρι τωρα ΟΛΟΙ παιζουμε airsoft μεσα στην ανομια.
Υπαρχουν λοιπον 2 γενικες επιλογες ... ειτε κινουμαστε προς την νομιμοποιηση ... ειτε παραμενουμε στην ανομια.

Προκειμενου να κινηθουμε προς την πιθανη νομιμοποιηση υπαρχει μια διαδικασια η οποια ξεκιναει υποχρεωτικα απο τον αποχαρακτηρισμο των airsoft guns απο τα υπολοιπα αεροβολα (ο Νομος αυτη την στιγμη τα ισοπεδωνει ολα).
Με βαση αυτο και προκειμενου να επιτευχθει ως αρχικος στοχος, πρεπει να εχουμε καποια ασφαλη στοιχεια ωστε να μπορεσουμε να πεισουμε τον Δικαστη - Νομοθετη - κτλ ... για το οτι τα συγκεκριμενα οπλα και υπο συγκεκριμενες συνθηκες (οριο fps + προστασια) μπορουν να μην δημιουργησουν ζημια στο ανθρωπινο δερμα (υπο την εννοια του να το τρυπησουν) οποτε δεν πρεπει να συγκαταλεγονται στο γενικο πλαισιο των αεροβολων οπλων και αξιζουν ενος ιδιαιτερου δικου τους νομοθετικου πλαισιου (το γραφω πολυ λιτα μην θελοντας τωρα να μπω σε αναλυσεις που εχουν ηδη δοθει σε αλλα threads).

Δεν ειναι λοιπον θεμα αν ποναμε ή αν τα sniper rifles θελουμε να ριχνουν με 550 fps κτλ κτλ .... ειναι θεμα του αν θελουμε να νομιμοποιησουμε τα οπλα αποχαρακτηριζοντας τα και μαζι με αυτα και το airsoft στην Ελλαδα.

Ναι ... πολλες χωρες με νομιμοποιημενο το airsoft εχουν διαχωρισμους στα fps ... οκ δεκτον ... ομως ... ειστε σιγουροι πως οταν ξεκινουσαν τις διαδικασιες αποχαρακτηρισμου και νομιμοποιησης παρεθεσαν απευθειας τα τωρινα ορια που βλεπετε ? μηπως και εκεινοι ξεκινησαν βημα βημα και εφτασαν στην σημερινη μορφη ?

Εσεις τα θελετε ολα μαζι και μαλιστα τωρα ... και αν δεν γινεται να καλυφθει το γουστο σας απλα διατιθεστε αρνητικα .... εμενα αυτο μου θυμιζει "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" !!

Αποφασιστε λοιπον πρωτα αν θελετε να ειστε κυνηγημενοι ή να παιζετε νομιμα και μετα κανουμε χιλιες κουβεντες περι sniper rifles ... etc etc.

Με τα υπολοιπα γραφομενα δε θα ασχοληθω σε αυτο το σημειο. Σε πολλα με εχουν ηδη καλυψει καποιοι και τα υπολοιπα δε με αφορουν ...

cgwolf

Για να νομιμοποιηθεί το airsoft (και το paintball) δεν είναι το πρόβλημα να αποχαρακτηριστούν τα αεροβόλα του...
Ακόμα και παιχνίδια να χαρακτηριστούν,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ρίχνεις με οτιδήποτε (ακόμα και με φυσοκάλαμο) εναντίον άλλου ανθρώπου...
Και αυτό ισχύει και στις υπόλοιπες χώρες,και ακόμα σε αυτές τις χώρες που υπάρχουν ομοσπονδίες/σύλλογοι/σωματεία, ακόμα προσπαθούν να παρακάμψουν το συγκεκριμένο νόμο... (Βλάβες κατά τρίτων)
Απλά στις περισσότερες χώρες,κάνουν τα στραβά μάτια λόγο της ύπαρξης και αναγνωρισιμότητας του paintball...
Και τα χαρακτηρισμένα ώς μη θανάσιμα ή ως παιχνίδια/ρέπλικες όπλα,πέφτουν όυτως ή άλλως στο νόμο περί αεροβόλων...
Και όλες αυτές οι χώρες θέτουν τα όρια βάση αυτού....

Όσο για το όριο....Η έρευνα μιλάει για 2.86Joules δύναμη για να γίνει διάτρηση του δέρματος...
Απο το 2.86,πώς πέσαμε στο 1???
Και ειδικά όταν ξέρουμε ότι με την ύπαρξη ριπής,ακόμα και κάτω απο 1 είναι επικίνδυνο???

Και ξαναλέω....η ένστασή μου έχει να κάνει καθαρά με τα αεροβόλα τύπου sniper ΜΟΝΗΣ βολής....
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

Splinter-B

Παράθεση
Ναι ... πολλες χωρες με νομιμοποιημενο το airsoft εχουν διαχωρισμους στα fps ... οκ δεκτον ... ομως ... ειστε σιγουροι πως οταν ξεκινουσαν τις διαδικασιες αποχαρακτηρισμου και νομιμοποιησης παρεθεσαν απευθειας τα τωρινα ορια που βλεπετε ? μηπως και εκεινοι ξεκινησαν βημα βημα και εφτασαν στην σημερινη μορφη ?

Και είμαστε σίγουροι ΔΕΝ παρέθεσαν εξ αρχής τα όρια που τώρα ισχύουν? Είναι ειλικρινής ερώτηση, καμία απολύτως διάθεση για κόντρα.
Μου φαίνεται πιό λογικό να παραθέτει κάποιος μια "ολοκληρωμένη" πρόταση παρά να ζητά μετά αλλαγές (εκτός κι αν οι νύξεις "..και μετά βλέπουμε" είναι απλά για να σταματήσουν οι διαφωνίες?) στα όρια που ο ίδιος ζήτησε να επιβληθούν και να καθιστά έτσι τον εαυτό του ανακόλουθο.

Να ξεκαθαρίσω ότι ακολουθώ τα όσα συμφωνήθηκαν στο CM αλλά για να είμαι ειλικρινής ο Λύκος μ'έβαλε σε σκέψεις οτί ίσως βιαστήκαμε.
"Wise men talk because they have something to say, fools talk because they have to say something."

Whiskey

@cgwolf

Προφανως δεν εδωσες σημασια στο "βημα βημα" ... ξεκιναμε απο τον αποχαρακτηρισμο και προχωραμε.

Τωρα παλι επιμενεις να μου παρουσιαζεις το προβλημα διχως να μου παραθετεις λυση και φυσικα (δικαιωμα σου) δεν δεχεσαι αυτη που σου προτεινω εγω.

Παλι λοιπον ειμαστε στο μηδεν και απλα μιλαμε για να μιλαμε.

Οσον αφορα την ενσταση σου ... τι παει να πει για τον νομοθετη "μονης" ή οχι βολης ? πως θα του το εξηγησεις και πως θα τον πεισεις για τον διαχωρισμο βαση των fps ?
Πιστευεις οτι ο νομοθετης γνωριζει τι σημαινει sniper ?

Τελος παντων δε θελω να αναλωθω σε συζητησεις που δε θα καταληξουν πουθενα (χωρις παρεξηγηση) ... δυστυχως βλεπω οτι προχωρειτε σε συναρτησεις διχως να εχετε περασει απο την απλη αριθμητικη πρωτα ... αναλογιστητε αν θελετε πρωτα να μιλαμε για προσπαθεια νομιμοποιησης και μετα ολα τα αλλα.

Αλλωστε αν δε φτασουμε στην νομιμοποιηση τοτε τιποτε δε μας απαγορευει να παιζουμε με οσα fps θελουμε ... αυτο μεχρι να γινει ενα καλο ατυχημα, να τα παρει στο κρανιο ενας δικαστης, να δωσει πανελλαδικο σημα ... και να κρεμασουμε ολοι τα οπλα πανω απο το τζακι να τα κοιταμε.

Και κατι τελευταιο ... προθεση μου δεν ειναι να κοντραρω την γνωμη κανενος.
Μιλαω με βαση το απλο σκεπτικο μου και παντα με καλο σκοπο.

Ειστε σιγουροι οτι εχετε αναλογη προθεση ?

Whiskey

Παράθεση από: Splinter-B στις  08 Ιουλ 2010, 13:03:55 ΜΜ
Και είμαστε σίγουροι ΔΕΝ παρέθεσαν εξ αρχής τα όρια που τώρα ισχύουν?

Ειναι θεμα πιθανοτητων φιλε μου ... ας ξεκινησουμε και οι 2 να κανουμε απο εναν συλλογο ... εσυ θα παραθεσεις τα δικα σου στοιχεια στον Δικαστη και εγω τα δικα μου ... εσυ θα μιλησεις για 550 fps και εγω για 1J .... ποιος πιστευεις οτι εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας ?

Και απο εμενα φυσικα κανενα θεμα κοντρας ... απλος συλλογισμος ειναι.

cgwolf

Μα αυτό που προτείνω εξ' αρχής είναι να μην είναι το όριο 1J αλλά ας είναι και 2.5 (2.86 λέει η μελέτη αλλά εγώ το κατεβάζω σε στρογγυλό αριθμό)...
Ο νομοθέτης δεν θα κάτσει να ασχοληθεί όπως και δεν το έκανε σε καμία άλλη χώρα (μην με βάλλεται να ξαναβρώ όλα τα links για όλες τις χώρες) με το θέμα ριπής ή μονής βολής... (Μόνο στη Γερμανία υπάρχει διαχωρισμός και εκεί μιλάμε για εώς 0.5J για ότι έχει ριπή και θεωρείται αυτόματα παιχνίδι που μπορεί να αγοραστεί και να χρησιμοποιηθεί απο 3 χρονών και πάνω,και από 0.5 εώς 7.5J πρέπει να είσαι άνω των 18 και να ρίχνουν όλα μονή βολή μόνο)

Αν οριστεί ένα υψηλό όριο εξ' αρχής,ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ της μελέτης (που έχω βαρεθεί να λέω ότι μιλάει για 2.68J εξ'επαφής),ο επίσημος φορέας (σύλλογος/σύνδεσμος/ομοσπονδία) μπορεί να θέσει αμέσως κανόνες που να καλύπτουν τα πάντα (λαμπρό παράδειγμα για 'μένα η Γαλλία και η Αυστρία)
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!