Παιδιά σε Public Games

Ξεκίνησε από Sierraxray, 15 Σεπ 2013, 22:34:42 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Sierraxray

Σήμερα έγινε κάτι που δεν μου δε μου άρεσε στην Ελευσίνα. Έχουμε την υποψία (ξέρω θα γελάτε με τη λέξη αλλα προσπαθώ να είμαι όσο πιο διαλλακτικός γίνεται)..... ότι παίξανε πιτσιρίκια κάτω των 18. Στην αρχή ήταν η γυναικεία φωνη και ο μικρός σωματότυπος που μας εκανε να πιστεύουμε ότι ήταν κοπέλες μιας και η κάλυψη κεφαλής-προσώπου δεν έδειχνε τίποτα. Στο τέλος του παιχνιδιού έτυχε να δώ πιο καθαρά έναν απο τους 2 που τους είχα αντιπάλους και μου φάνηκαν ότι δεν είναι κοπέλες και ρώτησα έναν απο την ομάδα τους που έτυχε να είναι δίπλα μου αν είναι κοπέλες ή είναι κάτω των 18 ετών. Με διαβεβαίωσε ότι είναι αγόρια ΑΝΩ των 18 και οι δύο (βασικά εγώ ρώτησα στην αρχή για έναν γιατί έναν είχα ακούσει και παρατηρήσει αλλά εν τέλει ήταν 2). Λέω οκ και αποχωρώ και στο χώρο μου λέει παιδί της ομάδας μου να κοιτάξω μέσα σε ένα αυτοκίνητο και διέκρινα (πάλι θα γελάτε με το καταδοτικό ύφος αλλά ειλικρινά εκεί σε φτάνει το δουλεμα)... διέκρινα λοιπόν 2 νέους που μου φαινόντουσαν κάτω των 18. Πάω και λέω στον άνθρωπο που είχα ρωτήσει πιο πρίν που ήταν συνοδός τους: "Αυτοί δε μου φαινονται για 18. Να ξέρεις ότι προβλημα νομικό θα έχουμε και εμείς εδω περα." και μου απάντησε "όχι μην ανησυχεις. Ο ένας είναι 18 και ο άλλος μεγαλύτερος."

Εκεί έφυγα. Αλλα αναρωτιέμαι. Είναι ανάγκη να τρώμε τέτοιο κατάμουτρο δούλεμα μόνο και μόνο επείδη δεν έχουμε τη δικαιοδοσία (και προφανώς ούτε και θα νοιώθαμε και καλα) να ζητάμε ταυτότητες? Δηλαδή τι θέλουν να έχει κάποιος περισσότερα κότσια από μένα και να πάρει ένα τηλεφωνακι την αστυνομία?
Γιατί μιλάμε για κάτι που ήταν σχεδόν πασιφανές. Εκτός και αν πέσαμε στην ιδιάζουσα περίπτωση όπου ενήλικας άνθρωπος με περίεργη σωματική διάπλαση παίζει αίρσοφτ, που και πάλι θα έπρεπε τότε να είναι λίγο συνεπής απέναντι στους γύρω και να φροντίσει εξ'αρχής να ανακοινώσει πειστικά την ξεχωριστή του κατάσταση.

Τέλος προς όλους όσους είναι γονείς. Πάρτε το χαμπάρι. Το παιδί ΔΕΝ μπορεί να ενταχθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι και να το δει με το σωστό τρόπο. Το αιρσοφτ είναι ένα tactical gaming με διαφορετικές μεταβλητές από ένα σκάκι, αλλά για ΕΜΑΣ. Δυστυχώς το παιδί αλλιώς θα δει το όλο σκηνικό και λάθος συμπεράσματα θα βγάλει. Όχι ότι στα 18 ξαφνικά φλιπάρει το μυαλουδάκι και φτιάχνει, αλλά για να έχει οριστεί η συγκεκριμένη ηλικία υπάρχουν διάφοροι λόγοι και καλό είναι να τους σεβόμαστε.
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

godfather

mirrage

Και να'ταν η πρώτη φορά....

Jocker

η διοργανωση των εκαστοτε παιχνιδιων θα πρεπει και εχει την αδεια, να ζητησει ταυτοτητες!

επειδη εκεινη διοργανωνει ενα παιχνιδι, εκεινη εχει και την "ευθυνη"
εαν τωρα ο οποιοσδηποτε δεν θελει η δεν εχει ταυτοτητα μαζι του (πραγμα δυσκολο στην εποχη μας)
τοτε η διοργανωση μπορει, εαν δεν πιστει, να μην του επιτρεψει να συμμετασχει.

εαν καποιος παιχτης δει κατι μεμπτο τοτε μπορει να ενημερωσει την διοργανωση που θα πρεπει να επιληφθει του θεματος.

κυριοι,
κανενας δεν τρωει κουτοχορτο και κανενας δεν δουλευει κανεναν.

πολυ απλα κ χωρις εντασεις μπορειτε να βρειτε λυσεις εκεινη την στιγμη.
δυστυχως φιλε μου μεσα απο εδω δεν θα βγαλεις ακρη για αυτο το θεμα.
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further...

sparvar

γενικα (απ οσο γνωριζω), αν υπαρχει καποιος ενηλικος  συγγενεις α' βαθμου εχει αυτος την ευθηνη , απο κει και περα πρεπει να ερθει σε συνεννοηση με τον διοργανωτη κ ΑΝ  δεχτει ο διοργανωτης μπορουν να παιξουν . απο κει κ περα ειναι υπ ευθηνη του συγγενη κ καλο θα ηταν να υπαρχη κ μια γραπτη , επικυρωμενη ,υπευθηνη δηλωση   με ολα τα παραπανω (η τουλαχιστον 3 ατομα παροντες π να μην εχουν καποια σχεση με τον ανηλικο κ τον συγγενη του , για μαρτυρες )  . αλλα κατα τη γνωμη μ ειναι καλο να μην συμμετεχουν  ανηλικοι διοτι αλλες οι αντιδρασεις εννος ενηλικου παικτη π εχει παιξει εστω κ 3-4 φορες κ αλλες εννος ανηλικου  π δεν εχει την εμπειρια (η την ωριμοτητα ) αν κ καποιες φορες οι ενηλικες συμπεριφερονται χειροτερα απο παιδια  ;D
INDEPENDENT GUN -----> KATΩ ΤΑ ΓΙΩΤΟ-ΚΟΜΜΑΝΤΑ <------

Tsitouras

Παράθεση από: sparvar στις  16 Σεπ 2013, 11:30:16 ΠΜ
γενικα (απ οσο γνωριζω), αν υπαρχει καποιος ενηλικος  συγγενεις α' βαθμου εχει αυτος την ευθηνη , απο κει και περα πρεπει να ερθει σε συνεννοηση με τον διοργανωτη κ ΑΝ  δεχτει ο διοργανωτης μπορουν να παιξουν . απο κει κ περα ειναι υπ ευθηνη του συγγενη κ καλο θα ηταν να υπαρχη κ μια γραπτη , επικυρωμενη ,υπευθηνη δηλωση   με ολα τα παραπανω (η τουλαχιστον 3 ατομα παροντες π να μην εχουν καποια σχεση με τον ανηλικο κ τον συγγενη του , για μαρτυρες )  . αλλα κατα τη γνωμη μ ειναι καλο να μην συμμετεχουν  ανηλικοι διοτι αλλες οι αντιδρασεις εννος ενηλικου παικτη π εχει παιξει εστω κ 3-4 φορες κ αλλες εννος ανηλικου  π δεν εχει την εμπειρια (η την ωριμοτητα ) αν κ καποιες φορες οι ενηλικες συμπεριφερονται χειροτερα απο παιδια  ;D

Πιστεψε με, αμα καποιος ειναι κατω απο 18, δεν παιζει σε public ο κοσμος να χαλασει  ::) ::) ::)
Umbrella Trashsweepers

panik

Τα οπλα ειναι για 18 και πανω.
Μια λυση ειναι η ταυτοτητα μελους. Εαν δεν εισαι μελος δεν συμμετεχεις.
Η υπευθυνη δηλωση δεν στεκει στο δικαστηριο.
Αυτη ειναι η γνωμη μου.
DIANA 45 W.Germany 88
Gamo Cadet
Berreta 92FS (cal. 4.5 mm) Umarex
Crosman revolver .357 4"
P08 6" WE
M700 Takedown KJ
Tokarev TT33 Ltd SRC
MP5A3 ICS
Meu(soc) 1911 Tan SG
AK74 APS
Glock 17

cuspid

Παράθεση από: Tsitouras στις  16 Σεπ 2013, 11:57:10 ΠΜ
Πιστεψε με, αμα καποιος ειναι κατω απο 18, δεν παιζει σε public ο κοσμος να χαλασει  ::) ::) ::)

Συμφωνώ 100%!!!
Δεν πρέπει να έχουμε εξαιρέσεις γιατί μετά θα υπάρξουν πολλά <παράθυρα> να θα βρούμε τον μπελά μας στο τέλος. 
don't try to kill,
just try to stay alive

snowgoon

θα συμφωνισω με τον sierra σε οτι ειπε, γιατι ημουν παρον...κοροιδεμα μπροστα στα ματια μας συν αυτο ετυχε με την συγκεκριμενη ομαδα να ξαναπαιξω μετα απο 2 βδομαδες εντελος τυχαια οπου βρεθηκαμε σε κοινο πεδιο. Ειδα τον πιτσιρικα και με το ζορι να ηταν 15.Παλι καλα δεν επαιξε εκανε τον φωτογραφο γιατι απλουστατα δεν θα το επετρεπα , δευτερη φορα κουτοχορτο δεν παει πεφτει βαρυ.
Αλλα ενταξει , εχε χαρη που αμα ηταν σε αυτο το θεμα και αλλα παιδια απο διαφορετικες ομαδες που παιξαμε αντιπαλοι με την συγκεκριμενη ομαδα τα προβληματα δεν ηταν μονο στο παιδι, αλλα και στο οτι κανονες δεν ειχαν...και ποσο μαλλον τον κανονα οτι τρωμε μια μπιλια και βγαινουμε..θελαν μια χάικαπ εκαστος και να δουν απο τις φαγαν κιολας, γιατι αν δεν βλεπαν και απο που τις ετρωγαν δεν βγαινανε...με το ζορι κρατιεμαι να μην πω το ονομα της ομαδας...ΕΠΗΣΗΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΔΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ 2 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΑΔΙΚΑ , ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΕΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ , ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΥ ΠΑΝΕ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑΓΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

chrisdeggestin

Φιλε snowgoon σε καταλαβαινω απολυτα και αν ειχα ορκιστει οτι δεν θα ξαναμιλησω για τετοια θεματα μπηκα στον πειρασμο....
Τα ατομα αυτα που χαλανε τα παιχνιδια καθε Κυριακη ειναι τα ιδια και τα ιδια ,ομως να τι γινεται δεν μιλαμε με επωνυμο και δεν το κανουμε θεμα........
Τα ατομα αυτα ομως καθε Κυριακη που φευγουν απο το πεδιο και δεν τους εχει κανει καποιος παρατηρηση και δεν του τα εχει χωσει αποκτουν περισσοτερο ΘΡΑΣΣΟΣ και θεωρουν μαγκια την συμπεριφορα τους και μαλιστα πρωτρεπουν και αλλους να εχουν την ιδια λανθασμενη συμπεριφορα.
Οι παλιοι παιχτες λεξη που την απεχθανομαι ειναι στο χωρο αρκετα ωστε να μπορουν να  κανουν τα prive παιχνιδια και για ολα τα αλλα για την πορεια του χομπι δεν τους καιγεται καρφι....(μεσα σε αυτους για να μην βγαζω την ουρα μου απο εξω συγκαταλεγομαι και εγω φυσικα....)Οποτε σε ολα τα αλλα παιχνιδια επικρατει χαμος ειναι μια σωστη ζουγκλα δεν ξερεις ο καθενας τι κουβαλαει ,ποσο χρονων ειναι,αν τα γυαλια που φοραιει ειναι με προδιαγραφες,αν ξερει τους κανονες ,ποσα fps ειναι το οπλο του και αλλα ΤΡΑΓΙΚΑ.
Οταν καποια στιγμη γινει ενα μεγαλο σεναριο γιατι υπαρχουν ευτυχως και καποιοι που αφιερωνουν χρημα και κοπο για να παιζουμε εμεις και να κρινουμε μετα και φτανουμε στο μεγεθος των 500 και 600 συμμετοχων τοτε ολα ερχονται στην φορα και αυτοι που με τον λαθος τροπο προσπαθουμε να τους απομονωσομε "ξεφυτρωνουν"και χαλανε τον κοπο 6 μηνων οργανωσης ισως και περισσοτερο...
Πρεπει ολα αυτα τα ατομα να τα ονομαζουμε με επωνυμο και επι τοπου αλλα να μην  το παιζουμε ολοι θεοι να τους κανουμε την παρατηρηση και σε εντονο υφος με την προσπαθεια και την διαθεση να τους συμβουλευσουμε και να τους διορθωσουμε...

Δεν ειναι λυση να τους  απομονωνουμε και να τους βαζουμε στο περιθωριο αλλωστε για καθε μ@@@@α που φοραει μια παραλλαγη και κραταει ενα οπλο  airsoft κρινεται ολη η κοινοτητα και τρανο παραδειγμα τα τελευταια γεγονοτα....

Με το παρον μηνυμα θα ηθελα να αφυπνισω ολη την κοινοτητα να συζητησουμε το θεμα με αγνες προθεσεις με αγαπη για το χομπι μας ,ξερω οτι υπαρχουν πολλα ατομα που εχουν να προσφερουν πολλα ,ας κανουμε ενα reset θα βοηθησουμε τους νεους παιχτες και φυσικα εμας και το χομπι...
Τα προβληματα πρεπει να αντιμετωπιζουμε και εχω να τα προσπερναμε.
Ειναι καιρος να τα πουμε εκτος πεδιων σαν μια μεγαλη παρεα για το καλο ολων μας...

Το παρον ειναι μια ανοιχτη προσκληση για ολους....

sticker

σωστα τα λετε ρε παιδια αλλα η παρατηρηση εγινε και νομιζω οτι θα επρεπε να την ακουσουν οπως λεει και ο χρηστος για το καλο του airsoft και τις κοινοτητας.Το σωστο ειναι οτι η παιχτες που ειναι ποιο πολλα χρονια στο χωρο να ξυπνησουν και να δωσουν το σωστο παραδειγμααφου εχουν και την εμπειρια να κανουν καλα και ωραια σεναρια με το να λενε ξανα και ξανα τους κανονες ασφαλειας .
με λιγα λογια συμφωνω με εσας και πρεπει να κανουμε κατι για αυτο.

Sierraxray

Πάντως παρατήρηση τους έγινε από την ομάδα μας, τόσο σχετικά με το θέμα της ηλικίας όσο και σχετικά με το θέμα του fairplay, προτού φτάσουμε στα φόρουμ. Οι παρατηρήσεις θα μπορούσαν να επαναληφθούν άπειρες φορές και να μην γίνει θέμα αν η αντιμετώπιση από πλευράς τους δεν μύριζε "κοροϊδία".
Λάθη κάνουν όλοι και περισσότερο η ομάδα μου. Το θέμα είναι να μη δίνεις σαν ομάδα ή σαν μεμονωμένος παίκτης την αίσθηση ότι το λάθος και η παρατυπία ειναι παγιωμένη τακτική παιχνιδιού και όχι ένα απλό έστω και συχνό ολίσθημα.
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

sparvar

η καλυτερη λυση κατα τη γνωμη μου ειναι φιλικη υποδειξη εκεινη την ωρα κ ενα μικρο briefing μετα τη ληξη οποιουδηποτε παιχνιδιου για επισημανση σχολιων κ παρατηρησεων απο ολους τους παικτες σε ''φιλικο'' τονο . αλλα εκεινη τη στιγμη ομως για να εμπεδωθει κ να καταλαβει ο οποιοσδηποτε οτι με τις παρατυπιες κ τις ''κουτοπονηριες ''του αποτελη μειοψηφια στο χωρο. αναφερωμαι γενικα
INDEPENDENT GUN -----> KATΩ ΤΑ ΓΙΩΤΟ-ΚΟΜΜΑΝΤΑ <------

snowgoon

Φιλε μου    chrisdeggestin , μετα απο ενα σημειο νιωθεις ο πιο μεγαλος μαλακας...Οταν ατομο το οποιο εκπροσωπει την εν λογο ομαδα και σου λεει γι αυτο παιζουμε πιο πολυ μονοι μας γιατι παντα εχουμε τα ιδια προβλματα...και του λεω δηλαδη ρε φιλε αυτες οι 5-10 ομαδες που εχει τυχει να παιξετε αντιπαλοι ειναι δυνατον να ειναι ολοι λαθος ??? και να εχουν προβλημα αυτοοι...??? και του δινω ξεκαθαρα ατομο της ομαδας του το οποιο το χτυπισα με μικρες ριπες 2 φορες και την τριτη φορα ου λεω, ρε φιλε θα βγεις(πραγμα που δεν μ αρεσει να το λεω) και βγαινει και μου λεει αα φιλαρακι σορρυ απλα ηθελα να δω απο που τις τρωω!!! ειναι να τα τραβας τα μαλλια σου...Δηλαδη εγω την επομενη φορα που θα χτυπησω καποιον θα του σφυραω κιολας και θα του λεω φιλεεε απο εδω σε βαρεσα εισαι οκ?? η μηπως σε χαλαει να το ξαναπαμε παλι...Τους τα λεμε καταμουτρα και δεν λενε να καταλαβουν...αλλα η αποφαση απο μενα παρθηκε. την επομενη φορα που θα τους δω σε καποιο πεδιο θα σηκωθω και θα φυγω...

chrisdeggestin

Θα μπορουσα να γραφω ολη μερα για παρομοια περιστατικα και πιστεψε με σε καταλαβαινω απολυτα ,ομως με την αποφαση σου (μου ,μας) καταφερνουμε το αντιθετο και αυτο δεν ειναι αλλο απο το να τους δινεις περισσοτερο χωρο να ξανακανουν τα ιδια .Πρεπει καποια πραγματα να ξανασυζητηθουν πρεπει καποια πραγματα που τα θεωρουμε δεδομενα να τα ξαναεξετασουμε ,πρεπει την ΠΑΡΕΑ του airsoft να τη μεγαλωσουμε και οχι να κανουμε παρεακια .Πρεπει στο χομπι μας καποια πραγματα να τα βαλουμε απο την αρχη κατω να υπαρχει ενας δρομος τον οποιο να γνωριζει και να ακολουθει καθε νεος παιχτης και ας υπαρχουν και αντιθεσεις τουλαχιστον να γνωριζουμε τι ειναι σωστο και τι λαθος .....
Να ξερω σε πια πλευρα ειμαι  ...
Δεν γινοντε ολα να ειναι αποδεχτα απο ολους ομως τις περισσοτερες φορες η πλεοψηφια ειναι σωστη ....
Νομιζω οτι εδω και καιρο επρεπε να βρεθουμε και να ξαναδουμε καποια θεματα εχει να γινει πολυ καιρο και θα πρεπει ναγινει χωρις διαχωρισμους χωρις κοκορομαχιες με δικαιωμα σε ΟΛΟΥΣ να πουν την αποψη τους .
Αυτη ειναι η αταπεινη μου γνωμη....