Κάνη ακριβείας για a&k SVD (spring)

Ξεκίνησε από ivdimentia, 15 Ιουν 2013, 15:24:28 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ivdimentia

Γεια χαρά παιδιά. Έχω το sniper του τίτλου και σκέφτομαι να βάλω μια κάνη ακριβείας. Είμαι μεταξύ δύο: 1)Prometheus 6.03 650mm stainless steel και Falcon 6.03 640mm CNC alloy copper η οποία είναι συγκεκριμένα για αυτό το όπλο (όπως αναφέρεται στο site που την έχω εντοπίσει όποιος θέλει έξτρα πληροφορίες του στέλνω το Link με πμ). Για τις prometheus έχω ακούσει τα καλύτερα. Δεν γνωρίζω όμως τίποτα για τις falcon. Εσείς τι προτείνετε? Η διαφορά στην τιμή τους είναι αμελητέα. Ευχαριστώ.
Say Hello To My Little Friend...

paliou

Φιλε μου το συγκεκριμενο οπλο εχει κανη 590μμ.
Αν τοποθετησεις τα μηκη που αναφερεις μαλλον θα προεξεχουν και θα χρειαστεις σιγαστηρα για να καλυφθουν.
Αυτο σε ενα - ηδη - πολυ μακρυ και εμπροσθοβαρές οπλο....προσεξε το!!!
Σε οτι αφορα τις 2 εταιρειες, η Prometheus θεωρειται απο τις κορυφαιες εταιρειες στον τομεα ενω την Falcon την εχω απλα ακουστα (χωρις - επαναλαμβανω - να εχω βαθεια γνωση της ποιοτητας της). Επισης δεν υπαρχει καν θεμα συγκρισης μεταξυ των υλικων κατσκευης. Ανοξειδωτο Ατσαλι εναντι κραματος Χαλκου.
Να γνωριζεις οτι μεσα στην εξωτερικη κανη του SVD δεν μπαινουν spacers για να σταθεροποιουν την εσωτερικη κανη και να μειωνουν τον κραδασμο και την ταλαντωση που προκαλει η βολη. Ετσι πιστευω οτι ο πιο ακαμπτος χαλυβας ειναι καλυτερη λυση για το συγκεκριμενο μοντελο.
Ελπιζω να σε βοηθησα.

Φιλικα Paliou

ivdimentia

Παράθεση από: paliou στις  15 Ιουν 2013, 16:13:53 ΜΜ
Φιλε μου το συγκεκριμενο οπλο εχει κανη 590μμ.
Αν τοποθετησεις τα μηκη που αναφερεις μαλλον θα προεξεχουν και θα χρειαστεις σιγαστηρα για να καλυφθουν.
Αυτο σε ενα - ηδη - πολυ μακρυ και εμπροσθοβαρές οπλο....προσεξε το!!!
Σε οτι αφορα τις 2 εταιρειες, η Prometheus θεωρειται απο τις κορυφαιες εταιρειες στον τομεα ενω την Falcon την εχω απλα ακουστα (χωρις - επαναλαμβανω - να εχω βαθεια γνωση της ποιοτητας της). Επισης δεν υπαρχει καν θεμα συγκρισης μεταξυ των υλικων κατσκευης. Ανοξειδωτο Ατσαλι εναντι κραματος Χαλκου.
Να γνωριζεις οτι μεσα στην εξωτερικη κανη του SVD δεν μπαινουν spacers για να σταθεροποιουν την εσωτερικη κανη και να μειωνουν τον κραδασμο και την ταλαντωση που προκαλει η βολη. Ετσι πιστευω οτι ο πιο ακαμπτος χαλυβας ειναι καλυτερη λυση για το συγκεκριμενο μοντελο.
Ελπιζω να σε βοηθησα.

Φιλικα Paliou

Φίλε Paliou σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Και εγώ προς την Prometheus κλείνω. Απλά επείδη ανέφερες το θέμα του μήκους να πω ότι αν και το όπλο έχει κάνη μήκους 590, έχει αρκετό αέρα μέχρι τη φλογοκρύπτη. Για την ακρίβεια μια 650 προεξέχει της εξωτερικής κάννης και φαίνεται μέσα στην φλογοκρύπτη μόνο κατά 1 cm. Για το λόγο αυτό και η falcon είναι 640mm. Απλά την σκεφτόμουν μόνο για αυτό το λόγο. Τώρα για το θέμα του τζόγου που αναφέρεις στην εργοστασιακή έχω τοποθετήσει μονωτική ταινία για την εξάληψη των κραδασμών. Αντικειμενικά δεν είδα κάποια βελτίωση στην βολή, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα να μην ακούς την κάννη του όπλου σου να κοπανάει όταν τρέχεις.

paliou

Σε οτι αφορα το μηκος της εξωτερικης κανης φιλε μου, ομολογω οτι δεν ειχα προσεξει οτι εχει τετοιο κενο!
Παντως προσεξε με το υπερβολικα μεγαλο μηκος, καθως στα οπλα αιρσοφτ δεν ισχυει παντα το μακρυτερο = καλυτερο ;).
Σε καποιες περιπτωσεις η μακρυτερη καννη σημαινει περισσοτερες επαφες της μπιλιας με τα τοιχωματα και ετσι τα ΒΒ αποκτουν ανεπιθυμητα φαλτσα που επηρεαζουν την ακριβεια τους. Κανε μερικες δοκιμες πρωτα.
Σε οτι αφορα την 6,01, γενικα βελτιωνει την συγκεντρωση σε μεσαιες αποστασεις - στα 20 με 25 μετρα περνας μπιλια απο την τρυπα που ανοιξε η προηγουμενη - αλλα μετα τα 40 μετρα... ελπιδα, προσευχη και πολυ τυχη  ;D.
Οι υπερβολικα "σφιχτες" κανες ειναι καλυτερες για AEG και οχι για sniper.

Φιλικα Paliou

Condor

Σε αυτά που είπε ο κ Paliou έχει απόλυτο δίκιο. Καλύτερα λίγο κοντύτερη κάννη και καλή παρά μακρυά και όχι τόσο καλή. Όσο για την 6.01: Έχω δοκιμάσει στο Λ96 τις 6.01 Action Army, 6.03 Madbull και 6.04 Clasic Army και με διαφορά καλύτερη η 6.04 (και οι 3 είναι πάρα πολύ καλές είναι)
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες
   οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες
                  "ΠΕΡΣΕΥΣ"

ivdimentia

Παράθεση από: paliou στις  15 Ιουν 2013, 21:05:32 ΜΜ
Σε οτι αφορα το μηκος της εξωτερικης κανης φιλε μου, ομολογω οτι δεν ειχα προσεξει οτι εχει τετοιο κενο!
Παντως προσεξε με το υπερβολικα μεγαλο μηκος, καθως στα οπλα αιρσοφτ δεν ισχυει παντα το μακρυτερο = καλυτερο ;).
Σε καποιες περιπτωσεις η μακρυτερη καννη σημαινει περισσοτερες επαφες της μπιλιας με τα τοιχωματα και ετσι τα ΒΒ αποκτουν ανεπιθυμητα φαλτσα που επηρεαζουν την ακριβεια τους. Κανε μερικες δοκιμες πρωτα.
Σε οτι αφορα την 6,01, γενικα βελτιωνει την συγκεντρωση σε μεσαιες αποστασεις - στα 20 με 25 μετρα περνας μπιλια απο την τρυπα που ανοιξε η προηγουμενη - αλλα μετα τα 40 μετρα... ελπιδα, προσευχη και πολυ τυχη  ;D.
Οι υπερβολικα "σφιχτες" κανες ειναι καλυτερες για AEG και οχι για sniper.

Φιλικα Paliou
Αυτό που λες για το μήκος το ξέρω ότι δεν είναι πάντα το μακρύτερο και καλύτερο αλλά σε ένα όπλο sniper δεν προσπαθείς να κερδίσεις όσο το δυνατόν και περισσότερη εμβέλεια? Πιστεύεις δηλαδή ότι οι +6 πόντοι μήκους της 650 έναντι της εργοστασιακής 590 να εππηρεάσουν αρνητικά την κατάσταση? Τώρα όσον αφορά το διαμέτρημα το γνωρίζω και αυτό επίσης. Για αυτόν το λόγο κοιτάω σε 6.03 και όχι σε 6.01. Πάντως για το μήκος της κάνης τώρα με έκανες σκεπτικό. Η συγκεκριμένη prometheus είναι για το Marui PSG  (ταιριάζει και στο δικό μου). Αν για παράδειγμα είχα το PSG και ήθελα να αναβαθμίσω την κάνη θα έπρεπε να κοιτάξω σε μικρότερο μήκος?

paliou

Στα οπλα αιρσοφτ ολα ειναι σχετικα φιλε μου γιαυτο και με βλεπεις να ειμαι επιφυλακτικος σε οτι σου λεω.
Ενα PSG εχει κατασκευαστει με την προοπτικη μακριας κανης και εχει ληφθει μεριμνα απο τον σχεδιαστη ωστε ολα (κυλινδρος, εμβολο, πιεση/χωρητικοτητα αερα κλπ) να ειναι τα βελτιστα για το μηκος αυτο.
Εχω βαλει σε L-96 κανη ακριβειας 650μμ και δεν πιστευα το κακο που με βρηκε. Οι επιδοσεις ηταν χαμηλοτερες ακομα και απο ενα μη αναβαθμισμενο εργοαστασιακο οπλο >:(
Το SVD - οπως μου λες - εχει κατασκευαστει με δυνατοτητα να παιρνει κανη 640μ αλλα ο κατασκευαστης προτιμησε μια πιο κοντη...το γιατι με προβληματιζει και μαλλον θα πρεπει να βαλει και εσενα σε σκεψη!
Γενικα παντα μιλωντας η βαλλιστικη των κανονικων οπλων βασιζεται σε τελειως διαφορετικες ..ή μαλλον ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ αρχες απο τα οπλα αιρσοφτ.
Ειτε ειναι ραβδωτα - ειτε λειοκανα συμβατικα οπλα, το βληματα τους κινουνται στην κανη ακουμπωντας στα τοιχωματα. Γενικα... μακρια κανη = μεγαλυτερη σταθεροποιηση + μεγαλυτερη εμβελεια. Τα ΒΒ απο την αλλη ΔΕΝ ακουμπανε στην κανη.
Ουσιαστικα πετανε (θεωρητικα) μεσα σε ενα στρωμα αερα προσπαθωντας να αποφυγουν την επαφη. Σε πολυ κοντη καννη η επαφη ειναι περιορισμενη ή ανυπαρκτη ΑΛΛΑ η μπιλια δεν στεθεροποιειται επαρκως. Σε πολυ μακρια κανη τα ΒΒ σταθεροποιουνται αλλα απο ενα σημειο και επειτα αυξανονται οι ανεπιθυμητες επαφες. Το ζητουμενο λοιπον φιλε μου ειναι η χρυση τομη μεταξυ των 2 "κακων"
Μερικοι "γκουρου"  ;D σε ξενα φορουμ δινουν το (γενικο) ιδανικο μηκος απο 430μμ εως 500μμ.
Επειδη ομως τα οπλα αιρσοφτ δεν ειναι κατασκευασμενα με mil-spec προδιαγραφες :P...τελικα - οτι και να λεμε - το αποτελεσμα εξαρταται απο την τυχη, τις δοκιμες, τον αερα, την υγρασια, το βουντου και την Νεραιδα του Χοπ-Απ :D :D :D :D.
Καλο κουραγιο.

Φιλικα Paliou

Υ.Γ.  Εχω δει κοντοκανο Κινεζικο να φτανει την μπιλια στο θεο και αναβαθμισμενο - με πολλα λεφτα - οπλο να μην φτουραει τιποτα. Ολα ειναι σχετικα ::)

ivdimentia

Παράθεση από: paliou στις  16 Ιουν 2013, 18:31:19 ΜΜ
Στα οπλα αιρσοφτ ολα ειναι σχετικα φιλε μου γιαυτο και με βλεπεις να ειμαι επιφυλακτικος σε οτι σου λεω.
Ενα PSG εχει κατασκευαστει με την προοπτικη μακριας κανης και εχει ληφθει μεριμνα απο τον σχεδιαστη ωστε ολα (κυλινδρος, εμβολο, πιεση/χωρητικοτητα αερα κλπ) να ειναι τα βελτιστα για το μηκος αυτο.
Εχω βαλει σε L-96 κανη ακριβειας 650μμ και δεν πιστευα το κακο που με βρηκε. Οι επιδοσεις ηταν χαμηλοτερες ακομα και απο ενα μη αναβαθμισμενο εργοαστασιακο οπλο >:(
Το SVD - οπως μου λες - εχει κατασκευαστει με δυνατοτητα να παιρνει κανη 640μ αλλα ο κατασκευαστης προτιμησε μια πιο κοντη...το γιατι με προβληματιζει και μαλλον θα πρεπει να βαλει και εσενα σε σκεψη!
Γενικα παντα μιλωντας η βαλλιστικη των κανονικων οπλων βασιζεται σε τελειως διαφορετικες ..ή μαλλον ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ αρχες απο τα οπλα αιρσοφτ.
Ειτε ειναι ραβδωτα - ειτε λειοκανα συμβατικα οπλα, το βληματα τους κινουνται στην κανη ακουμπωντας στα τοιχωματα. Γενικα... μακρια κανη = μεγαλυτερη σταθεροποιηση + μεγαλυτερη εμβελεια. Τα ΒΒ απο την αλλη ΔΕΝ ακουμπανε στην κανη.
Ουσιαστικα πετανε (θεωρητικα) μεσα σε ενα στρωμα αερα προσπαθωντας να αποφυγουν την επαφη. Σε πολυ κοντη καννη η επαφη ειναι περιορισμενη ή ανυπαρκτη ΑΛΛΑ η μπιλια δεν στεθεροποιειται επαρκως. Σε πολυ μακρια κανη τα ΒΒ σταθεροποιουνται αλλα απο ενα σημειο και επειτα αυξανονται οι ανεπιθυμητες επαφες. Το ζητουμενο λοιπον φιλε μου ειναι η χρυση τομη μεταξυ των 2 "κακων"
Μερικοι "γκουρου"  ;D σε ξενα φορουμ δινουν το (γενικο) ιδανικο μηκος απο 430μμ εως 500μμ.
Επειδη ομως τα οπλα αιρσοφτ δεν ειναι κατασκευασμενα με mil-spec προδιαγραφες :P...τελικα - οτι και να λεμε - το αποτελεσμα εξαρταται απο την τυχη, τις δοκιμες, τον αερα, την υγρασια, το βουντου και την Νεραιδα του Χοπ-Απ :D :D :D :D.
Καλο κουραγιο.

Φιλικα Paliou

Υ.Γ.  Εχω δει κοντοκανο Κινεζικο να φτανει την μπιλια στο θεο και αναβαθμισμενο - με πολλα λεφτα - οπλο να μην φτουραει τιποτα. Ολα ειναι σχετικα ::)

Έχεις απόλυτο δίκιο σε ό,τι ανέφερες παραπάνω. Για το λόγο αυτό και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο θα πάω σε ακριβώς ίδιο μοντέλο αλλά μήκους 590.