Πρόταση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της << αθανασίας >>.

Ξεκίνησε από loubamboo, 17 Οκτ 2012, 14:06:27 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

loubamboo

Η πρότασή μου απευθύνεται στους αγαπητούς αεροσφαιριστές που ασχολούνται συστηματικά με τη διοργάνωση παιχνιδιών.

Η μαζική είσοδος στην κοινότητά μας νέων παικτών έχει σαν φυσιολογική συνέπεια την κλιμάκωση του φαινομένου της << αθανασίας >> που κατά την άποψή μου οφείλεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε απειρία και όχι τόσο σε δόλο.

Προτείνω λοιπόν να αναλαμβάνουν έμπειροι παίκτες το ρόλο του φωτογράφου και συγχρόνως του διαιτητή έτσι ώστε να αποτρέπεται αποτελεσματικά η αθανασία που πραγματικά καταστρέφει τη διάθεση και τη διασκέδαση όλων μας.

Επισημαίνω ότι θα πρέπει όλοι οι κατά τεκμήριο έμπειροι παίκτες - μέλη ομάδων με μακρόχρονη και σταθερή παρουσία στο χώρο του airsoft - να αναλαμβάνουν τακτικά το ρόλο του διαιτητή - φωτογράφου έτσι ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο μεροληψίας.

Ο διαιτητής - φωτογράφος θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος όχι μόνο με γερά πόδια αλλά και με φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα και κιάλια για να μπορεί να παρακολουθεί τη δράση από αρκετά μεγάλη απόσταση έτσι ώστε να μην προδίδει θέσεις παικτών και να προσεγγίζει, μόνο όταν αντιλαμβάνεται την εξέλιξη επίμαχης φάσης.

Λεωνίδας "Loubamboo" Τσουγκράκης
                                                MAGTAF-ALPHA, CO

Freedom is more important than peace. USMC!

ILIAS

Μα... σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια δράσης, δεν υπάρχουν τα λεγόμενα... (Cheat-για τους ζαβολιάρηδες);  Π.χ. στο Call of Duty δεν είναι:

•   god - Invincibility
•   give all - Get all weapons, items, and ammo
•   give ammo - Refill ammo for all weapons
•   give health - Get full health
•   noclip - Fly through walls
•   notarget - Enemies ignore you

γιατί επομένως να μην υπάρχει κάτι και για τα airsoft-games; ;D
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ...

je33

+1000 παιδια,  αυτη τη συζητηση ειχαμε στο club το σαββατο το πρωι.η συντριπτικη πλειοψηφία θα το δει θετικα . αν επιτρεπονται οι συμπληρωματικες προτασεις,το προβλημα της αθανασιας σε μεγαλο βαθμο οφειλετε και στην ανωνυμια.μια λυση γι΄αυτο ειναι η αναγραφη του νικ νειμ στον ωμο .καποια παιδια, λιγα βεβαια,το εχουν κανει κα ειναι προς τιμη τους.και οι οργανωμενες ομαδες που παιζουν αποκλιστικα prive (δικαιωμα τους )αν νιαζωνται και αγαπανε το airsoft,(κατι για το οποιο ειμαι απολητα σιγουρος,) θα πρεπει παραληλα με τα prive να ερχονται και σε public,( ας το δουν σαν μια αλλη μαχη εναντιον του μακακα)απο τη στιγμη που δεν υπαρχει δολος, αλλα απειρια θα παραδηγματιστουν αμεσως  ετσι αυτοματα αυξανονται δραστικα οι σωστοι παιχτες  και μειώνονται οι ουτος η αλλος λιγοι κακοι πεχτες.ο παραδειγματισμος ερχεται απο τη πλειοψηφια.και αυτοι που συνηδητα καταστρεφουν το παιχνιδι (αμυδρη μειοψηφια),θα εκτοπιστουν ευκολα 
"Give me the place to stand, and I shall move the earth" — Archimedes

Jim21

οι πιο πολλοι βαριουντε να πανε στο respawn παιζει και αυτο

kill or be killed

Sierraxray

Προσωπικά διαφωνώ με τη θέσπιση "μπάστακα" για το θέμα της αθανασίας (άχ αυτή η κοπέλα).
Και στο paintball που υπάρχει, σε σενάρια ανοικτής πίστας είναι δύσκολο να βοηθήσει, χάνει το παιχνίδι, και στο τέλος τρώει και κράξιμο. Αλλο που άν ο άλλος είναι λαμόγιο και το κάνει επίτηδες τότε δε μπα να του φέρεις και την αστυνομία θα επιμένει.
Οποιος το κάνει κατα λάθος ή απο απειρία δεν θα το κάνει και συχνά οπότε δεν τρέχει και τίποτα.
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

cuspid

Παράθεση από: Jim21 στις  17 Οκτ 2012, 15:41:24 ΜΜ
οι πιο πολλοι βαριουντε να πανε στο respawn παιζει και αυτο

Συμφωνώ μαζί σου αλλά αν δεν θέλει να περπατήσει κάποιος, ας κάτσει σπίτι του. Το airsoft δεν είναι παιχνίδι με έπαθλα και νικητές. Παίζουμε για να διασκεδάσουμε και να τρέξουμε. Ας καταλάβουν οι <αθάνατοι> ότι το μόνο που κάνουν είναι να γίνονται ρεζίλι και να χαλάνε για λίγα δευτερόλεπτα τη διασκέδαση μας!!
don't try to kill,
just try to stay alive

PanPan

Μια ζωή λέμε ότι θα τους ξεμπροστιάσουμε αλλά 2 χρόνια που παίζω δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο... Γιατί? Φοβόμαστε κάτι???

manoloride

Καλησπέρα και απο μένα.
Αυτο που έχω μάθει ο καιρο παίζω είναι ότι ανάλογα ποιον έχεις απέναντι σου παίζεις και εσύ.
Αν έχεις έναν τύπο που του αδιαζεις ένα γεμιστηρα και δεν βγενει με τίποτα ταυτόχρονα υποσυνειδητα σε κάνει και εσένα να μην θες να βγεις.
Αντίθετα με έναν ο οποίος με την πρώτη θα βγει σε κανει να θες και εσύ να βγεις.
Προσωπικά εγώ μόλις δώσω ένα τέτοιο άτομο τον παραταω και γυρνάω σε άλλον συμπαίκτη για να μην μου χαλάσει το ΠΑΙΧΝΊΔΙ. Και απλά δεν ασχολουμε μαζι του.
Συμπέρασμα είναι ότι πρώτα πρέπει να γίνουμε εμείς σωστοί στο παιχνίδι μας και να αφήσουμε τους κομπλεξικους στην άκρη έτσι ώστε να μην έχουν παρέα να ξανά παίξουν.

Cerberus Airsoft Team

ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ .................ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΒΛΑΚΑ

Jim21

Παράθεση από: cuspid στις  17 Οκτ 2012, 17:50:14 ΜΜ
Συμφωνώ μαζί σου αλλά αν δεν θέλει να περπατήσει κάποιος, ας κάτσει σπίτι του. Το airsoft δεν είναι παιχνίδι με έπαθλα και νικητές. Παίζουμε για να διασκεδάσουμε και να τρέξουμε. Ας καταλάβουν οι <αθάνατοι> ότι το μόνο που κάνουν είναι να γίνονται ρεζίλι και να χαλάνε για λίγα δευτερόλεπτα τη διασκέδαση μας!!
δυστυχως αδερφε δεν ειναι για λιγα δευτερολεπτα

kill or be killed

alphacharlie

Το φαινομενο της αθανασιας δεν οφειλεται μονο σε νεους και απειρους παικτες.Προσωπικα εχω δει πολλους "απο τους παλιους και εμπειρους" να κανουν την παπια οταν τρωνε μπιλια... Και για να ειμαστε και ειλικρινεις ο ρολος του διαιτητη ειναι καθαρα αποτρεπτικος (πολλες φορες δε και διακοσμητικος).Ο διαιτητης αντικειμενικα,οσο καλος και αν ειναι,δεν υπαρχει περιπτωση να δει αν καποιος τρωει μπιλια και δεν βγαινει παρα μονο αν γινει μπροστα στα ματια του.Οπως καταλαβαινετε για να μπορεσουμε να πουμε οτι εχουμε ενα σωστο παιχνιδι απο διαιτητικης αποψεως θα πρεπει να υπαρχει ενας διαιτητης για καθε παικτη,πραγμα αδυνατο.
Συμφωνω με το μανολο οτι οι αθανατοι σου χαλανε το παιχνιδι και καλυτερα να μην ασχολεισαι.Αν ασχοληθεiς μαζι τους,μια δυο πεντε δεκα,το πιθανοτερο ειναι να οξυνθουν τα πνευματα και να χαλασεις την διαθεση σου και το σαββατοκυριακο σου.
Παλαιοτερα ειχα προτεινει την υπαρξη black list οπως γινεται και σε αλλες χωρες.Την προταση αυτη πολλοι την ειχαν κραξει σε αλλους παλι αρεσε.Η λειτουργια της black list απ'οτι θυμαμαι πανω κατω ειναι η εξης: Παικτες που αποδεδειγμενα και επανειλημενως ειναι αθανατοι,ψηφιζονται μετα απο καθε παιχνιδι απο τους συμπαικτες τους σε μια λιστα καποιου φορουμ και παιρνουν απο μια κιτρινη καρτα.Αν καποιος παρει σε διαστημα ενος χρονου 2 κιτρινες καρτες (δηλαδη τον ψηφισουν 2 ατομα αλλα οχι την ιδια μερα -οσες καρτες και να παρει καποιος για το ιδιο παιχνιδι στο φορουμ θα εμφανιζεται σαν μια μονο καρτα-) τοτε αυτοματως μετατρεπεται σε κοκκινη,πραμα που σημαινει οτι χανει τα επομενα 2 οργανωμενα public παιχνιδια.Μετα τον ενα χρονο οι κιτρινες καρτες διαγραφονται και ξαναρχιζει ο αλλος απο το μηδεν.Αν καποιος παρει πανω απο 3 κοκκινες καρτες μπαινει αυτοματως σε μονιμη  black list για εναν χρονο (και την βγαζει μονο με πριβεδακια...).
Φυσικα το θεμα black list ενδεχομενως να χρηζει βελτιωσεων .Πιστευω ομως οτι θα ηταν ενα βημα προς την σωστη κατευθυνση γιατι καμμια φορα "και ο Αγιος φοβερα θελει..."

Φιλικα,
Alphacharlie
Τριτο ενικο με ΑΙ πχ τωρα παιζετΑΙ ενα παιχνιδι
Δευτερο πληθυντικο με Ε πχ εσεις παιζετΕ ενα παιχνιδι

Δεν ειναι τοσο δυσκολο.Ας σεβαστουμε λιγο την γλωσσα μας!

Contrator101

Ας ξεκινησω με το οτι διαφωνω ριζικα οτι η πλειοψηφια των αθανατων ειναι νεοι παικτες,οχι κυριοι ειναι εμπειροτεροι των 5 παιχνιδιων ειναι συγκεκριμενοι το τοπ 10 αυτων ειναι σε ολους μας γνωστοι και παει λεγοντας το παραμυθι...
Τωρα γιατι δεν το κανουμε θεμα και λεω το "κανουμε" γιατι οσο και αν μας ενοχλει ολους δεν το κυνηγαμε και αν καποτε το παλεψαμε καποιοι ειδαμε πως δεν οδηγει καπου.Παραδειγμα στο ξενοδοχειο αδειαζεις μια γεμιστηρα πανω σε μια μπαλακλαβα ενος Χ παικτη αφου εχεις αγγιξει τα ορια της υπομονης σου σηκωνεσαι σου σκαει μια ριπη στα μουτρα και σου "εισαι εξω" του λες σηκωσε λιγο την μπαλακλαβα οοο και ως εκ θαυματος εχει αναιμοβλογια απο τα ΒΒς εκει αν θελουμε να ειμαστε τιμιοι τα λογια σταματανε δεν υπαρχει κατι να πεις και δεν υπαρχει και λογος να παει παραπερα να με νιωθετε $&@%&&##!@.Αυτο λεγεται το φαινομενο του HIGHLANDER.Τωρα ενα αλλο φαινομενο ειναι αυτο του ΡΑΜΠΟ ο κλασσικος που τρεχει σαν τον Φλας στην Ελευσινα και μεσα στα κτιρια ειναι καμια 20αρια και ριχνουν μονο σε αυτον αλλα αυτος σαν αλλος Τζον ξεφυγε μπορει να τον τραυματισατε αγαπητοι συμπαικτες αλλα τωρα καυτηριαζει καπου τις πληγες του με πυρητιδα και εκει απλα και οι 20 συμφωνουν σιωπηλα στο "δεν παει να ....".Τωρα οταν βλεπεις αθανασια απο νεο παικτη το καταλαβαινεις στα μπαμ και νομιζω θα συμφωνησετε σε αυτο οι περισσοτεροι.Ειμαι σιγουρος πως ο καθενας απο εσας εχει τα δικα του παραδειγματα και καποια στιγμη θα ηταν ευχαριστο να κατηγοριοποιησουμε τους αθανατους.Και ενας τελευταιος λογος που δεν γινεται τιποτα στα κλεισιματα των ανοιχτων παιχνιδιων ειναι επειδη αρκετοι διοργανωτες δεν εχουν συμφερον απο αυτο οχι ολοι το τονιζω αρκετοι.
Τελος ο δικος μου τροπος αντιμετωπισεις αν και βρισκω πολυ εξυπνο το  πλανο του φιλου των SWAT ειναι λιγο ποιο ακραιο,σε καθε παιχνιδι οι 100% τσεκαρισμενοι αθανατοι θα φωτογραφιζονται(κυριολεκτικα) και θα αναρτονται σε ενα group στο facebook  με τιτλο "οι αθανατοι" η οπως αλλιως θελετε οπου θα υπαρχει μια φωτογραφια και απο κατω θα γραφει για παραδειγμα:
Nickname: ImmortalTrooper87
Team: Undead Legion
Seen Highlandering on: Ελευσινα 29/5/2009
Τον ειδατε τον ξερετε οπου τον ξαναδειτε Ban ,Kick,Expell κλπ.
Κλεινοντας δεν νομιζω οτι θα γινει αυτο περα απο τα πριβε που ξερεις με ποιον παιζεις η ελπιδα ομως πεθαινει παντα τελευταια τουλαχιστον ομως αυτη πεθαινει...

PANZO

Φιλοι συνχομπιστες,ειναι ενα θεμα που εχει απασχολησει την κοινοτητα ουκ ολιγες φορες,με αποτελεσμα .........το απολυτο μηδεν.Αυτο παει να πει οτι δυστηχως κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει τροπος να παρακολουθησεις τον Αθανατο, και πολυ περισσοτερο να τον βρεις.Παντου υπαρχουν και θα συνεχισουν να υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι,οι ωριμοι και οι ανωριμοι, οι ανθρωποι που μπορεις να συνεννοηθεις και χαιρεσαι να παιζεις μαζι τους και αυτοι που ερχονται απλως γιατι δεν εχουν τιποτα καλυτερο να κανουν.Οντως φιλοι, και νεοι αλλα και παλαιοι, εχουν το nick name hailander (κακως που δεν το εχουν και επισημα).Τι κανεις ? Ενα πραγμα μονο .....απλα τους αγνοεις,απλα σηκωνεσε και φευγεις απο εκει που εισαι και συνεχιζεις το παιχνιδι σου αλλου.Δεν αξιζει να χαλιεσαι αλλα και ουτε να τσακωθεις μια κυριακη  βγηκες να ξελαμπικαρεις  και να χαλαρωσεις μην αφησεις αλλους να σου το χαλασουνε.

Παντα φιλικα PANZO.

PanPan

Αυτό το σηκώνεσαι και φεύγεις ωραίο ακούγεται στην θεωρία. Όταν ο άλλος κράταγε από ένα παράθυρο την μισή Ελευσίνα και το παιχνίδι δεν μπορούσε να προχωρήσει έπρεπε 30 άτομα να αλλάξουμε πλευρά?Ή μήπως να μην βγαίνουμε???

PANZO

Παράθεση από: PanPan στις  18 Οκτ 2012, 09:43:45 ΠΜ
Αυτό το σηκώνεσαι και φεύγεις ωραίο ακούγεται στην θεωρία. Όταν ο άλλος κράταγε από ένα παράθυρο την μισή Ελευσίνα και το παιχνίδι δεν μπορούσε να προχωρήσει έπρεπε 30 άτομα να αλλάξουμε πλευρά?Ή μήπως να μην βγαίνουμε???
Αγαπητε PanPan δεν ειναι θεωρια αλλα η πραγματικοτητα.Φαντασου 30 ατομα στην Ελευσινα να εχουν στο στοχαστρο τους τον τυπο στο παραθυρο, να τον χτυπουν και αυτος να μην βγαινει ...και να συνεχισουν να τον κτυπουν και αυτος να μην βγαινει και να το ξανακτυπουν αλλα αυτος τελικα να μην .......βγαινει. Τοτε φιλε μου ας καθησουν και 30 εκει μπας και βγει.Αυτο προσπαθησα να μεταφερω παραπανω,οτι ειναι κριμα για μερικους ανεγκεφαλους,παρτακιδες,επιπολεους να χαλας το Σ/Κ σου . 
(H συζητηση εχει ξαναγινει και θα ξαναγινει,Hailander υπαρχουν και (δυστυχως)θα συνεχισουν να υπαρχουν.Απλα αγνοηστε τους.)

Παντα φιλικα PANZO

PanPan

Δεν διαφωνώ μαζί σου! ακριβώς αυτό έγινε που περιγράφεις αλλά έτσι όλο το σενάριο κλλούσε αφού δεν μπορούσαμε να περικυκλώσουμε την αντίπαλη ομάδα. Πάντως και γω δεν πιστεύω ότι η λύση είναι απλή και φυσικά ποτέ κανείς δεν πρόκειται να παραδεχτει ότι δεν βγαίνει

spirosleon

γι αυτο ολο και λιγοτερα public γινονται για να ευχαριστιομαστε το χομπι μας.! διοτι ειναι αναποφευκο σε δημοσιο παιχνιδι να εχεις αθανατους. θελει ο καθε παικτης απο ενα διαιτητη πανω απο το κεφαλι του, με φωτογραφικη μηχανη και καμερα ,καθως και στυλο-μπλοκακι να σημειωνει και να σκιαγραφει το "κακο" παικτη.θα συμφωνησω με τον PANZO λοιπον, τον παραταω και παω αλλου, σε αλλον παικτη -εμπλοκη που να ξερουν να παιζουν και να χανουν. σιγουρα PAN-PAN δεν υπαρχει αθανατος που θα το παραδεχτει, υπαρχουν 1002 δικαιολογιες να πει,εχεις απολυτο δικιο,στο τελευταιο Public, υπηρχαν πολλες αναφορες για αθανατους, και σε ενα περιστατικο ημουν μολις 20 μετρα απο την εμπλοκη. ε λοιπον δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι δεν τον χτυπησε ή το αντιθετο...και παλι δεν αποθανατισα ουτε σε καμερα το περιστατικο-παικτη αλλα ουτε και συγκρατησα καπου ονομα ή nickname. το πιο τιμιο ηταν γινει respawn και για τους 2. αλλα και αυτη δεν ειναι λυση, θες μια διμοιρια διαιτητες για ενα παιχνιδι. καταληγοντας λοιπον, ειτε τεκμηριωμένα "δινεις"¨τον αθανατο παικτη, ειτε θα μεινουμε εδω που ειμαστε. 50 χρονια πισω απο ολους τους αλλους.
οσο για το θεμα οτι οι νεοι ειναι περισσοτερο αθανατοι, δεν νομιζω....... εγω ειμαι πολυ νεος στο χωρο, μολις ενα χρονο, και εχω βρει απεναντι μου "ντιβες" με πολλα χρονια περισσοτερα απο εμενα να μην βγαινουν  φανταζομαι σκεπτομενοι" <εγω ο σουπερ ντουπερ παιχνταρας με το laser aeg μου να βγω απο τον newby? βρε ουστ" >

εχω ακουσει και το τραγικο απο "παλιο παικτη" να λεει, " ρε φιλε στο οπλο με πετυχες" και λεγοντας του οτι πρεπει να βγεις αφου δεν εχει αλλο, να μου λεει " ναι δεν ηξερα να φερω ολη την ντουλαπαμε τα οπλα  μου μαζι"  βγαλτε συμπερασματα.....

chrisdeggestin

Καλησπερα σε ολους τους φιλους συνχομπιστες!!!!!

Ειναι ενα θεμα που μας καιε ολους ?

Δεν νομιζω γιατι εγω πλεον παιζω με τους φιλους μου στα prive παιχνιδακια μου οποτε δεν παν να βγαλουν τα ματια τους

Υπαρχει περιπτωση εμενα να με πει κανεις αθανατος ?

Οχι γιατι κανω παρεα τον Χ και γλειφω ολη μερα τον  Ψ  οποτε ειμαι και εγω τελειος

Ειναι κανεις απο την ομαδα μου αθανατος?

Οχι αφου ανηκει στην super ομαδαρα μου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Ειναι ολοι οι νεοι ΑΘΑΝΑΤΟΙ?

Φυσικα αφου τους δειξαμε τα παντα αφου τους συμβουλευσαμε οπως μας συμβουλευσαν και εμας ,αφου τους κραξαμε με ωραιο τροπο στο πεδιο και συνεχισαν τα ιδια τελικα ολοι οι νεοι ειναι αθανατοι

Ειμαι ΕΓΩ αθανατος?

Ντροπη και μονο που ρωταω........

Εχω κανει οτι μπορω καλυτερα για αυτο το χομπι

Εδω και πολλα πολλα πολλα χρονια εκανα εκανα εκανα τα παντα αλλα......

Δεν ειμαστε ειλικρινεις ουτε με τον εαυτο μας  και δεν μιλω φυσιακα για τα παιδια που απαντησαν πριν απο εμενα  αλλα μονο με την αληθεια και πραγματικα με ορεξη να φτιαξουμε τα πραγματα θα παμε μπροστα....

salomon_says

Εγω πάντως από προσωπική μου γνώμη είναι οτι αυτοί που κράζουν τους αθάνατους είναι οι μεγαλύτεροι αθάνατοι....γιαυτό κ δεν καρφώνονται οι αθάνατοι μεταξύ τους...υπάρχουν κ οι δικαιολογίες στο στυλ δεν το κατάλαβα ενώ όλοι γύρω τους το άκουσαν το Τικ τις μπίλιας...η γαζώνουν ανεξελενχτα κ μετά μαμανε το παιχνίδι φωνάζοντας..."δεν σε πέτυχε καμιά????" κ άλλα πολλά που κάνουμε κ δεν τα λέμε....κ στα νυχτερινά ειναι απελπισία.... επηδει είναι σκοτάδι νομίζουν οτι δεν τους είδες οτι τιν φάγανε...ας αναλογιστούμε μια φορά στην ζωή μας το λάθος μας κ να βγούμε έξω....πολλοί βαριούνται κ πάνε μέχρι την γωνιά κ γυρίζουν.
Athens Core Omega  Salomon [ACO/002]

batrax

black list ...................................................................................... :)
-CERBERUS-