και μετά σου λέει +18 ο νόμος..

Ξεκίνησε από dimitris91, 15 Οκτ 2012, 00:59:34 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

dimitris91

Γεια σας
ανοιξα αυτο το θεμα για να μοιραστω μαζι σας εναν προβληματισμο που εχω σχετικα με το airsoft και τις ηλικιες οι οποιες ασχολουνται με αυτο.

εχω παρατηρησει πως ενα μεγαλο ποσοστο (ισως και το μεγαλυτερο) των βιντεο στο youtube που αφορουν το παιχνιδι μας, παρουσιαζονται απο μικρους νεαρους κατω των 18 ετων για να μην πω κατω των 14 συνηθως.
κυριως απο αμερικα ειναι οι περισσοτεροι για να μην παρεξηγουμεθα :P αλλα κατι μου λεει οτι πανω κατω τα ιδια συμβαινουν και με τα δικα μας τα ελληνοπουλα εδω..

εκει που θελω να καταληξω τελικα ειναι,
οτι ναι μεν τα συστηνουν ως αεροβολα ειδικά για παιχνιδι airsoft αλλα μηπως μερικοι το εχουν παρεξηγησει αυτο και νομιζουν οτι ειναι και τα ιδια αεροβολα παιχνιδια?
δεν λεω βεβαια, σε σχεση με τα πυροβολα η με τα κανονικα αεροβολα των 4.5mm βληματων ισως να θεωρουνται παιχνιδια αλλα γιατι ακομα οι περισσοτεροι νομοι κρατων δεν τα συμπεριλαμβανουν στις νομοθεσιες τους ;)

άραγε εσείς πως τα διαχειριζεστε στο μυαλό σας τα οπλα airsoft;
Εως πραγματα τα οποια ειναι "ακινδυνα" μιας και προερχονται απο παιχνιδι ή παιρνετε τα καταλληλα μετρα και τα διαχειριζεστε ΣΑΝ να ηταν αληθινα (που κατα ην γνωμη μου ειναι και το σωστοτερο);

παρακαλω οποιεσδηποτε γνωμες δεκτες :) :)

MPRAF

τσαμπα γραφεις εχουν βγει πολλα αρθρα εδω με αυτο το θεμα δεν βρεθηκε λυση και απλα χανεις χρονο να τα ξαναγραφεις αν θες γνωμες διαβασε ενα αλλο σχετικο αρθρο και βγακε τα δικα σου συμπερασματα τωρα στο θεμα και η φουντα ειναι παρανομη αλλα πολυ την κανουνε δυστηχως οταν κατι ειναι διασημο τραβαει ολες τισ ηλικίες οπως το τσιγαρο, η μηχανη κλπ αρα και στο αιρσοφτ το ιδιο γινετε το σωστο κατα την γνωμη μου πρεπει να απαγορευετε η πωληση οπλων σε ανηλικους ακομα και με επιβλεψη γονεα εχω δει παιδια 10-11 χρονων  να πληρωνουν με μετρητα scar της VFC και οι πωλητες να κανουν τα στραβα ματια
ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!

spyros_pap

Εχεις δει 10-11 παιδια να πληρονουν σε μαγαζια οπλα των 400+ ευρο και να μην λεει κανεις τιποτα? ??? ??? ???
Always Faithful, Always Forward
Napalm son nothing else in the world smells like that.

anestis

Υπαρχουν παιδια που παιζουν αλλα οχι σε πεδια. Ε πως να το κανουμε αν εχει ενας απο την οικογενια aeg το περνουν ολοι αν και θα επρεπε να το απαγορευε αυτο ο κατοχος.
''Σας υπόσχομαι ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα.'' Ειπε καποτε ο Τσωρτσιλ.
''Η πραγματικότητα είναι μία ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη οινοπνεύματος.'' Καποιος εξαρτημενος απο το αλκοολ.
Εγω παλι λεω ''Πόλεμος γαρ σχολείον αρετής εστί''

Tsitouras

ΧΑΡΧΑΡΧΑΡΧΡΑΧΡΑΡΧΑΡ
Τι μου θυμισατε τωρα με το θεμα αυτο  ;D ;D ;D

Για να τελειωνει το θεμα, ανηλικοι επαιζαν, παιζουν και θα παιζουν , εμεις οι ιδιοι δεν μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο.
Τα μαγαζια οτι μπορουν να κανουν το κανουν, με το να μην πουλανε οπλα σε ανηλικους (η τουλαχιστον τα περισσοτερα)
Και το κρατος απλα "απαγορευει" την κατωχη και χρηση αεροβολων απο ανηλικους.

Το θεμα δεν ειναι στα χερια μας, αλλα στα χερια των πατεραδων και των μαναδων των παιδιων αυτων, και οσο και να γκρινιαζουμε εμεις εδω στο φορουμ, αμα ο ανηλικος δεν εχει θεμα απο την ανωτερη αρχη (γωνεις) απλα θα πηγενει και θα παιζει με την παρεα του, διχως να δινει σημασια στα λεγομενα μας.

Προσωπικη μου αποψη ειναι πως αμα το αφησουμε απλα να συμβενει, υπαρχει παντα ο κυνδινος να χτυπησει καποιος ανηλικος, και να τρεχουμε μετα ολοι οι αεροσφαιριστες.
Μια αλλη επιλογη ειναι να βρεθει καποιος με διαθεση, και να το κανει θεμα καπου εκτος φορουμ, ωστε να σταματησει το θεμα.
Τελος η λυση, και η οποια θεωρω την καλυτερη (αν και λιγο πολυ αδυνατον να συμβει) ειναι να διαμορφωθει η νομοθεσια περι αεροβολων τυπου airsoft και να μπορουν να παιξουν και εκεινοι. οπως π.χ. στην ιταλια, ατομα απο 14 ετων μπορουν να παιξουν, αρκει να εχουν υπευθυνη δειλωση απο τους δικους τους, πως κανενας εκτος του γονεα δεν φερει ευθυνη για οτιδηποτε.
Umbrella Trashsweepers

MPRAF

Παράθεση από: spyros1989 στις  15 Οκτ 2012, 09:04:09 ΠΜ
Εχεις δει 10-11 παιδια να πληρονουν σε μαγαζια οπλα των 400+ ευρο και να μην λεει κανεις τιποτα? ??? ??? ???
και εμενα μου φανηκε περιεργο αλλα να που συμβενει εδω εγω δεν εχω λεφτα για scar εχουν αυτα τωρα για την ηλικια εγω τοσο υπολογισα μπορει να κανω και λαθος αλλα τα 15 δεν τα περνουσε προφανος μαζεψε χρηματα και πηρε η του εδωσαν οι γονεις του ποιος ξερει ,εγω εχω εναν γιο που την επομενη εβδομαδα γινετε 18 και ασχετα αν ειχα οπλα το σπιτι του απαγορευσα να παιξει και δεν τα άγγιξε ποτε μεχρι να γινει 17 που τον αφησα να κανει σκοποβολη και απο βδομαδα θα του παρω ενα aeg να ερχεται στα παιχνιδια γιατι εγω δεν θα ερθω συντομα λογο εργασιας
ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!

liongreek

Παράθεση από: MPRAF στις  15 Οκτ 2012, 14:58:14 ΜΜ
και εμενα μου φανηκε περιεργο αλλα να που συμβενει εδω εγω δεν εχω λεφτα για scar εχουν αυτα τωρα για την ηλικια εγω τοσο υπολογισα μπορει να κανω και λαθος αλλα τα 15 δεν τα περνουσε προφανος μαζεψε χρηματα και πηρε η του εδωσαν οι γονεις του ποιος ξερει ,εγω εχω εναν γιο που την επομενη εβδομαδα γινετε 18 και ασχετα αν ειχα οπλα το σπιτι του απαγορευσα να παιξει και δεν τα άγγιξε ποτε μεχρι να γινει 17 που τον αφησα να κανει σκοποβολη και απο βδομαδα θα του παρω ενα aeg να ερχεται στα παιχνιδια γιατι εγω δεν θα ερθω συντομα λογο εργασιας

...και πολύ σωστά το είδες το θέμα, υπεύθυνη αντιμετώπιση.

Ο νόμος είναι σαφής. Αεροβόλα=18+. Επίσης, είναι γνωστό ότι βάσει νόμου, εμείς, οι paintballάδες, ακόμη και οι πίστες paintball που λειτουργούν ως νόμιμες επιχειρήσεις, είμαστε παράνομοι τεχνικά. Ο νόμος απαγορεύει ΡΗΤΑ την βολή με αεροβόλο ή πυροβόλο όπλο ενάντια σε άνθρωπο.

Κενό νόμου; Ναι.

Από εκεί και πέρα, αν σε παιχνίδι που θα λάβω μέρος αντιληφθώ ανήλικο, όσο φίλος με τους διοργανωτές να είμαι, θα τους δώσω στεγνά στην αστυνομία μαζί με τον ανήλικο...

Επειδή παίζουμε με την ανοχή των αρχών, δεν μπορούμε να ξεχυλώνουμε βασικά όρια.

Θεωρώ υπεύθυνη θέση ενός γονέα να φέρει σε επαφή έναν ανήλικο με οπλισμό airsoft και να τυπώσει στο μυαλό του κανόνες λειτουργίας, ασφαλείας, απόδοσης και συντήρησης, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα (18+) να παραδώσει στο άθλημα έναν υπεύθυνο...rookie.

Η συμμετοχή σε παιχνίδι όμως σημαίνει ασυδοσία και ωχαδερφισμό.

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της αλλαγής στα όρια ηλικίας του νόμου. Σαν Έλληνες το θέμα όπλα είναι taboo και δεν είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε σωστή βάση τον χειρισμό τους σε νεαρά μυαλά. Στις ΗΠΑ η συνείδηση αυτή καλλιεργείται δεκαετίες τώρα και υπάρχει σωστός τρόπος, έστω και αν υπάρχουν και άσχημα παραδείγματα.

Αν κάποιος πάντως δεν είναι σίγουρος αν ο συμπαίκτης είναι ενήλικος, υπάρχουν και οι ταυτότητες...

Jimbo

Παράθεση από: liongreek στις  15 Οκτ 2012, 15:20:58 ΜΜ

Επειδή παίζουμε με την ανοχή των αρχών, δεν μπορούμε να ξεχυλώνουμε βασικά όρια.

Θεωρώ υπεύθυνη θέση ενός γονέα να φέρει σε επαφή έναν ανήλικο με οπλισμό airsoft και να τυπώσει στο μυαλό του κανόνες λειτουργίας, ασφαλείας, απόδοσης και συντήρησης, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα (18+) να παραδώσει στο άθλημα έναν υπεύθυνο...rookie.

Η συμμετοχή σε παιχνίδι όμως σημαίνει ασυδοσία και ωχαδερφισμό.

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της αλλαγής στα όρια ηλικίας του νόμου. Σαν Έλληνες το θέμα όπλα είναι taboo και δεν είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε σωστή βάση τον χειρισμό τους σε νεαρά μυαλά. Στις ΗΠΑ η συνείδηση αυτή καλλιεργείται δεκαετίες τώρα και υπάρχει σωστός τρόπος, έστω και αν υπάρχουν και άσχημα παραδείγματα.

Αν κάποιος πάντως δεν είναι σίγουρος αν ο συμπαίκτης είναι ενήλικος, υπάρχουν και οι ταυτότητες...

+++++++++++

remali

Παράθεση από: Tsitouras στις  15 Οκτ 2012, 13:49:42 ΜΜ
ΧΑΡΧΑΡΧΑΡΧΡΑΧΡΑΡΧΑΡ
Τι μου θυμισατε τωρα με το θεμα αυτο  ;D ;D ;D

Για να τελειωνει το θεμα, ανηλικοι επαιζαν, παιζουν και θα παιζουν , εμεις οι ιδιοι δεν μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο.
Τα μαγαζια οτι μπορουν να κανουν το κανουν, με το να μην πουλανε οπλα σε ανηλικους (η τουλαχιστον τα περισσοτερα)
Και το κρατος απλα "απαγορευει" την κατωχη και χρηση αεροβολων απο ανηλικους.

Το θεμα δεν ειναι στα χερια μας, αλλα στα χερια των πατεραδων και των μαναδων των παιδιων αυτων, και οσο και να γκρινιαζουμε εμεις εδω στο φορουμ, αμα ο ανηλικος δεν εχει θεμα απο την ανωτερη αρχη (γωνεις) απλα θα πηγενει και θα παιζει με την παρεα του, διχως να δινει σημασια στα λεγομενα μας.

Προσωπικη μου αποψη ειναι πως αμα το αφησουμε απλα να συμβενει, υπαρχει παντα ο κυνδινος να χτυπησει καποιος ανηλικος, και να τρεχουμε μετα ολοι οι αεροσφαιριστες.
Μια αλλη επιλογη ειναι να βρεθει καποιος με διαθεση, και να το κανει θεμα καπου εκτος φορουμ, ωστε να σταματησει το θεμα.
Τελος η λυση, και η οποια θεωρω την καλυτερη (αν και λιγο πολυ αδυνατον να συμβει) ειναι να διαμορφωθει η νομοθεσια περι αεροβολων τυπου airsoft και να μπορουν να παιξουν και εκεινοι. οπως π.χ. στην ιταλια, ατομα απο 14 ετων μπορουν να παιξουν, αρκει να εχουν υπευθυνη δειλωση απο τους δικους τους, πως κανενας εκτος του γονεα δεν φερει ευθυνη για οτιδηποτε.

Να σαι καλα......Κλαιω απο τα γελια..... :P :P :P :P

GIASTA

Ολο το θεμα μου θυμιζει αγορα τσιγαρον απο ανηλικους  χαχαχαχαχαχα γελαει ο κοσμος ρεεεεεεεεεεεεεεεε

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ???

liongreek

Παράθεση από: GIASTA στις  15 Οκτ 2012, 19:07:38 ΜΜ
Ολο το θεμα μου θυμιζει αγορα τσιγαρον απο ανηλικους  χαχαχαχαχαχα γελαει ο κοσμος ρεεεεεεεεεεεεεεεε

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ???

Δηλαδή;

Φταίει ο τόπος, γεωγραφικά;

Μήπως φταίει ο τρόπος;

Για τα μαγαζιά δεν μπορώ να μιλήσω. Επαγγελματίες είναι, λογικό να πουλάνε. Το κέρδος φέρνει ψωμί σπίτι, εφόσον δεν έχουν κάποιο νομικό πλαίσιο να τους περιορίζει.

Για εμάς όμως, δεν το δέχομαι. Στα 39 μου χαίρομαι αφάνταστα όταν βλέπω ποσταρίσματα από 17χρονο να λέει "Καλησπέρα σας, είμαι ανήλικος αλλά μια από τις βλέψεις μου είναι να ασχοληθώ με το άθλημα όταν το επιτρέψει η ηλικία μου. Από που μπορώ να αντλήσω πληροφορίες ώστε να μάθω την ιστορία του, τους τρόπους παιχνιδιού, της λειτουργίας του AEG, της συντήρησης, του σωστού καταμερισμού εξοπλισμού και φορτίου..." και πάει λέγοντας. Μου έχει τύχει, και μάλιστα στο παρόν forum, και από ότι θυμάμαι το παλικαράκι κατέβηκε σε 1-2 παιχνίδια με κόκκινο γιλέκο και φωτογραφική μηχανή για να πάρει μυρωδιά...τώρα παίζει κανονικά και με ασφάλεια.

Βλέπω όμως και ποσταρίσματα του τύπου "Μετά το σχολείο βρισκόμαστε με τα φιλαράκια σε μια οικοδομή και ξεσκιζόμαστε στις μπίλιες δικέ μου, προχθες πέτυχα τον κώλο της γριάς που φώναζε στο μπαλκόνι, πολλά like η γκόμενα να'ουμ', τι όπλο να πάρω για να φτάνει στα 26239 μέτρα η μπίλια σειρά, μπαοκ ολέ..."...εκεί τρελαίνομαι φίλε. Τρελαίνομαι γιατί από την ωραιάδα που πουλάει ο super-duper-sega-megadrive-call-of-duty-sniperγαμιάς 15χρονος, μπορεί απλά να απαγορευτεί το χόμπι μου...

...ο ανιψιός μου στα 15 είχε μάθει να λύνει gearbox...το πρώτο bb όμως το έριξε στα 18 του...

Όπως όλα, είναι θέμα παιδείας...ας δείξουμε την παιδεία που έχουμε ο καθένας μέσα μας...

tristan

Φιλιμου καλησπερα το θεμα με ανηλικους ειναι πολυ πικρο  εκτος απο τα παιδια που παιζουν ανεξελεκτα το εχετε παρη χαμπαρι οτι κανουν αγορες και πωλησης μεσα στο φορουμ ξερω ανηλικο που και ομαδα εχει και παιζουνε και αγορες μεσο φορουμ κανη και ειναι 14-16

Tsitouras

Παράθεση από: remali στις  15 Οκτ 2012, 18:58:46 ΜΜ
Να σαι καλα......Κλαιω απο τα γελια..... :P :P :P :P

Και εδω εγω, μιας και ειπα οτι ειχα αχτι να πω κανα 2χρονο τωρα, αποσυρομαι απο τη συζητηση , για το καλο μου  ::) ::)  ;D
Umbrella Trashsweepers

MPRAF

Παράθεση από: tristan στις  15 Οκτ 2012, 20:08:24 ΜΜ
Φιλιμου καλησπερα το θεμα με ανηλικους ειναι πολυ πικρο  εκτος απο τα παιδια που παιζουν ανεξελεκτα το εχετε παρη χαμπαρι οτι κανουν αγορες και πωλησης μεσα στο φορουμ ξερω ανηλικο που και ομαδα εχει και παιζουνε και αγορες μεσο φορουμ κανη και ειναι 14-16
και κανεις τα στραβα μάτια ? μιλα στους διαχειριστές να τους κανουν καποια επίπληξη αφου οι γονεις τους δεν κανουν τιποτα
ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!

GIASTA

Παράθεση από: liongreek στις  15 Οκτ 2012, 19:53:41 ΜΜ
Δηλαδή;

Φταίει ο τόπος, γεωγραφικά;

Μήπως φταίει ο τρόπος;

Για τα μαγαζιά δεν μπορώ να μιλήσω. Επαγγελματίες είναι, λογικό να πουλάνε. Το κέρδος φέρνει ψωμί σπίτι, εφόσον δεν έχουν κάποιο νομικό πλαίσιο να τους περιορίζει.

Για εμάς όμως, δεν το δέχομαι. Στα 39 μου χαίρομαι αφάνταστα όταν βλέπω ποσταρίσματα από 17χρονο να λέει "Καλησπέρα σας, είμαι ανήλικος αλλά μια από τις βλέψεις μου είναι να ασχοληθώ με το άθλημα όταν το επιτρέψει η ηλικία μου. Από που μπορώ να αντλήσω πληροφορίες ώστε να μάθω την ιστορία του, τους τρόπους παιχνιδιού, της λειτουργίας του AEG, της συντήρησης, του σωστού καταμερισμού εξοπλισμού και φορτίου..." και πάει λέγοντας. Μου έχει τύχει, και μάλιστα στο παρόν forum, και από ότι θυμάμαι το παλικαράκι κατέβηκε σε 1-2 παιχνίδια με κόκκινο γιλέκο και φωτογραφική μηχανή για να πάρει μυρωδιά...τώρα παίζει κανονικά και με ασφάλεια.

Βλέπω όμως και ποσταρίσματα του τύπου "Μετά το σχολείο βρισκόμαστε με τα φιλαράκια σε μια οικοδομή και ξεσκιζόμαστε στις μπίλιες δικέ μου, προχθες πέτυχα τον κώλο της γριάς που φώναζε στο μπαλκόνι, πολλά like η γκόμενα να'ουμ', τι όπλο να πάρω για να φτάνει στα 26239 μέτρα η μπίλια σειρά, μπαοκ ολέ..."...εκεί τρελαίνομαι φίλε. Τρελαίνομαι γιατί από την ωραιάδα που πουλάει ο super-duper-sega-megadrive-call-of-duty-sniperγαμιάς 15χρονος, μπορεί απλά να απαγορευτεί το χόμπι μου...

...ο ανιψιός μου στα 15 είχε μάθει να λύνει gearbox...το πρώτο bb όμως το έριξε στα 18 του...

Όπως όλα, είναι θέμα παιδείας...ας δείξουμε την παιδεία που έχουμε ο καθένας μέσα μας...
Ο Λογος που συμβαινουν ολα αυτα ειναι γιατι ζουμε στην ελλαδα και η νοοτροπια μας ειναι λιγο τραγικη.Δεν φταει λοιπον η γεωγραφικη θεση της χωρας αλλα η νοοτροπια και εκπαιδευση απο 1)τους γονεις μας και 2)του συστηματος διαπεδαγωγησεις που παρεχεται απο το κρατος!

tristan

1 ο ανηλικος δεν ειναι στην αθηνα
2 θελω να πιστευω οτι η διαχειριστες μπορουν να προστατεψουν το φορουμ
3 αυτη που πουλανε τσεκαρουν σε αυτους που τα πουλανε η κανουμε τους κηνεζους οπος και τα μαγαζηα που καπιος ανεφερε παραπανο

οποτε φτεχτης ειμαι μονο εγω που δεν τον εχω καρφοση η εν μερη φτεμε ολη για της δηαστασης που εχη παρη το θεμα με τους ανηλικους  ??? ??? ???

MPRAF

Παράθεση από: tristan στις  15 Οκτ 2012, 20:28:14 ΜΜ
1 ο ανηλικος δεν ειναι στην αθηνα
2 θελω να πιστευω οτι η διαχειριστες μπορουν να προστατεψουν το φορουμ
3 αυτη που πουλανε τσεκαρουν σε αυτους που τα πουλανε η κανουμε τους κηνεζους οπος και τα μαγαζηα που καπιος ανεφερε παραπανο

οποτε φτεχτης ειμαι μονο εγω που δεν τον εχω καρφοση η εν μερη φτεμε ολη για της δηαστασης που εχη παρη το θεμα με τους ανηλικους  ??? ??? ???

συμφωνω μαζι σου αλλα πιστευω πως δεν θα λυθει ετσι το καλυτερο για να σταματησει αυτο θα ηταν να πανε το θεμα εκτος του φορουμ και αν δεν λυθει το θεμα με την απαγορευση υπαρχει η προταση να δινοντε σε ανηλικους οπλα με χαμηλα fps και να παιζουν σε χωρους οπως το paintball απλο ασφαλες και καθαριζουμε και με το θεμα αυτο
ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!

tristan

Νομος  και ανηλικος με οπλο η aeg  δεν παντρευωντε

Τάλων

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή  μου.  >:( >:( >:(
Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει.

dimitris91

καλα σιγουρα παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο! κατι οι γονεις, κατι η ενημερωση κτλ.. δεν βγαζεις ευκολα ακρη.
ισως και εγω πριν χρονια που ημουν σε αυτες τις ηλικιες, να επαιρνα καποιο αν εβλεπα τους γονεις μου να μην δινουν την απαιτουμενη σημασια. ασχετα αν τοτε δεν ηξερα καν τι ειναι airsoft

αλλα δεν μου απαντησατε στο πως βλεπετε εσεις τα οπλα και πιστολια airsoft?
περισσοτερο ρωταω περι στατιστικων, ετσι για να ξερω τι σημασια τους δινουμε εμεις οι Ελληνες ;)

υ.γ. σορρυ αν υπηρχαν πολλα παρομοια θεματα και επαναλαμβανομαι απλως ως νεο μελος δεν εχω προλαβει ακομα να διαβασω πολλα θεματα στο φορουμ.