Rail σε M4A1

Ξεκίνησε από SubZer0, 16 Σεπ 2012, 20:11:16 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

SubZer0

Όπως φαίνεται και στον τίτλο, σκέτομαι να εγκαταστήσω ένα rail στο Μ4Α1 που έχω. Για την ακρίβεια κοιτάω αυτό
http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=67_73&products_id=3206

Στην φωτογραφία όπως το βλέπω όμως τα δύο μισά ενώνονται μεταξύ τους με βίδες. Και ιδού ο προβληματισμός μου:
Οι μπαταρίες στο δικό μου AEG βρίσκονται στον χειροφυλακτήρα. Οπότε όταν χρειάζεται να βάζω/βγάζω την μπαταρία θα πρέπει κάθε φορά να ξεβιδώνω τις βίδες; Γιατί ο αρχικός χειροφυλακτήρ του όπλου μου δεν έχει βίδες για την ένωσή του.

Και αν έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο ή πιο εργονομικό (αλλά και οικονομικό ταυτόχρονα  ;)), ίσως με βοηθούσε λίγο περισσότερο στην επιλογή.
"Άρρωστο μυαλό δεν σκέφτεται, άρρωστο σώμα δεν πολεμά"

Sierraxray

Κατ'αρχήν σκέφτεσαι να βάλεις μπαταρία LIPO? γιατί Σε αυτόν τον χειροφυλακτήρα αλλά και κατα πάσα πιθανότητα σε όποιον άλλο πάς να βάλεις θα έχεις θέμα χώρου.

Λύσεις για το θέμα χώρου:
1) βάζεις μπαταρία LIPO
2) Βγάζεις το καλωδιάκι από μία από τις τρύπες και βάζεις ένα PEQ με την ανάλογη μπαταρία ΝΙΜΗ
3) μεταφέρεις την καλωδίωση πίσω και τοποθετείς crane stock.

Και στις 3 περιπτώσεις θα σου κοστίσει κάτι, εκτός και άν έχεις μπαταρία LIPO ήδη.

Τώρα στο επίμαχο ερώτημα:
Αν λύσεις το θέμα της αποθήκευσης μπαταρίας έχω έναν πολύ όμορφο χειροφυλακτήρα 7inch με rails (όχι ΜΟΕ) που τον δίνω όσο τον αγόρασα + μερικά έξοδα εισαγωγής οπότε γύρω στα 17€.
Τον δίνω αχρησιμοποίητο. Δεν τον εγκατέστησα ποτέ γιατί θα χρειαζόταν ν΄αλλάξω τη μπαταρία σε LIPO. Μεγάλο rail απο κάτω και 2 πλευρικά μικρότερα, σπάει σε 2 κομμάτια χωρίς βίδες για ν'ανοίγει εύκολα. Αν ενδιαφέρεσαι σου στέλνω φωτό σε PM αύριο που θα είμαι σπίτι για να τον φωτογραφίσω.
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

SubZer0

Φίλε Sierraxray κατ' αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου που κάθησες και έγραψες όλα αυτα!!
Θα ήθελα όταν βρεις χρόνο να μου στείλεις μια φωτογραφία του δικού σου να το δω.
Ταυτόχρονα θα ψάξω και όλα αυτα που μου είπες να δω πως γίνονται γιατί δεν εχω ιδέα απο τίποτα  ;D ;D ;D για να δω τι με βολεύει καλύτερα!!

dtz

καλό θα ήταν να γράψεις ποιάς εταιρείας Μ4 έχεις, καθώς οι μικροδιαφορές που έχουν τα διάφορα Μ4, πιθανόν να σου δημιουργήσουν προβλήματα.
Σε κάποια από αυτά, δεν αρκεί να πάρεις μόνο το Rail kit, πιθανόν να χρειαστείς εκτός από μπαταρία, μπροστινό σκοπεύτικό, ή ακόμα και εξωτερική κάνη, αν το σκοπευτικό δεν βγαίνει.
Η μπροστινή καλωδίωση, περιορίζει λίγο  :)
don 't get mad, get even

SubZer0

Της G&G είναι, και αν έχω προσέξει καλά το μπροστά σκοπευτικό μάλλον είναι ένα με την κάνη, οπότε περιπλέκεται αρκετά το θέμα....

Για να μεταφερθεί η καλωδίωση πίσω στο κοντάκιο προφανώς χρειάζεται να λυθεί ολόκληρο το οπλο, έτσι; Χρειάζεται την μεταφορά αυτή να την κάνει κάποιος τεχνικός από το κατάστημα, ή είναι απλό να το κάνω και μόνος μου;

Sierraxray

Εχω το ίδιο όπλο. Δεν σε συμφέρει να κάτσεις να κάνεις μεταφορά πίσω αφ'ενός γιατί από ό,τι κατάλαβα δεν έχεις ξανανοίξει το όπλο σου, αφ'εταίρου γιατί θα χρειαστεί και λίγη παντεντούλα (τρύπημα πίσω στο stock tube, φάγωμα του  πλαστικού μπράτσου που χώνεται μέσα στο stock tube, αλλαγή του stock σε Crane type).

Επίσης υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες λύσεις όπου δεν θα χρειαστεί να πειράξεις πολύ το όπλο και  θα εκμεταλλεύονται τα υπάρχοντα rings συγκράτησης του χειροφυλακτήρα. Μία λύση είναι αυτή που υπέδειξες εσύ, όπου οι βίδες είναι το μόνο αρνητικό, άλλη είναι αυτή που σου υπέδειξα εγώ που δεν έχει βίδες και ξεκουμπώνει με τη μία, και σίγουρα υπάρχουν και άλλες.

Πιο απλό βρίσκω δηλαδή το να πάρεις το rail που δίνεις στο λίνκ και απλά να τραβήξεις την καλωδίωση έξω από κάποια σχισμή ώστε να βάλεις μια μπαταρία σε PEQ. Δεν θα κάνεις καμία μετατροπή, και τα αντικείμενα που θα αγοράσεις τα μεταπωλείς απείραχτα όποτε θελήσεις. (θές δηλαδή χειροφυλακτήρα - μπαταρία για PEQ - PEQ άδειο χωρίς laser και άλλα).

Ή παίρνεις τον δικό μου, έναν φορτιστή LIPO (μεταχειρισμένο) και μία μπαταρία LIPO και μπορείς να βάζεις τη μπαταρία μέσα καθώς ανοίγει όπως ο κλασσικός χειροφυλακτήρας.
Μπορείς πάντα να πουλήσεις την παλιά μπαταρία και φορτιστή αλλά εγώ θα τα κράταγα για καλό και για κακό. (πάντα είναι χρήσιμη μια NIMH και ο φορτιστής της. Ιδίως η μπαταρία της G&G μπαίνει και σε Μ4 crane stock και σε AK και σε χειροφυλακτήρα Μ4Α1. Είναι πολύ εύχρηστη επειδή είναι σε 2 στήλες.)
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

SubZer0

Μάλιστααααα  ;D ;D

Όντως υπάρχουν αρκετές λύσεις. Προς το παρόν πάντως ίσως προσανατολιστώ πιο πολύ στο να εγκαταστήσω απλά railάκια πάνω στον ήδη υπάρχοντα χειροφυλακτήρα για λόγους καθαρά οικονομικούς (δεν με παίρνει και για πολλά έξοδα  :'( :'() και να κουμπώσω πάνω το grip και την βάση του φακού που θέλω να βάλω.

Επειδή όμως και ο δικός σου χειροφυλακτήρας Sierraxray μου άρεσε πολύ αισθητικά και πρακτικά, μελλοντικά αν τον πουλάς ακόμα και αν είναι διαθέσιμος πολύ πιθανόν να τον προτιμήσω. Προς το παρόν ίσως κάνω λίγη οικονομία  ;D ;D Τεσπα θέλει λίγη σκέψη....

Ευχαριστώ πάντως πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας.....

dtz

πολύ σωστό, κι εγώ θα έλεγα, μην πειράξεις καλωδίωση.
Απλά 99% στο rail που έχεις ποστάρει, δεν χωράει ούτε δίκλωνη Lipo !
Οπότε πας για εξωτερική θήκη PEQ.
Επίσης επειδή κι εγώ "τραβήχτηκα" λίγο με το G&G το δικό μου, θα χρειαστείς
ένα εμπρός σκοπευτικό, και μια εξωτερική κάνη κατά πάσα πιθανότητα.
Ρίξε μια ματιά στο δικό μου, απλά εγώ το πήρα με crane stock και η μετατροπή ήταν μισή ώρα δουλειά :)
don 't get mad, get even

SubZer0

Οπότε ανεβαίνει επικίνδυνα ο προϋπολογισμός και αδειάζει εξίσου επικίνδυνα το πορτοφόλι  :P :P

Μάλλον θα μείνω στα απλά προς το παρόν (εξ' άλλου τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα στον χώρο του airsoft), και στο μέλλον κάτι θα μαζέψω να το συμμαζέψω περισσότερο και να το φέρω στα γούστα μου!!!!

SubZer0

Παράθεση από: dtz στις  18 Σεπ 2012, 20:12:28 ΜΜ
Ρίξε μια ματιά στο δικό μου, απλά εγώ το πήρα με crane stock και η μετατροπή ήταν μισή ώρα δουλειά :)
Ααααα και παρεπιπτόντως πολύ ωραίο το σιδερικό σου φίλε!!!!!!! Κάπως έτσι το έχω και εγώ μέσα στο μυαλό μου  ;) ;) ;)