Ελληνική νομοθεσία για τα AEGs

Ξεκίνησε από Mortal Angel, 30 Νοε 2008, 16:56:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Mortal Angel

Μπορεί κάποιος να σηκώσει εδώ τον νομο που αφορά τα αεροβόλα τύπου airsoft ?

akis

oti xriazese mporis na enimero8is pernontas ena tilefono sto:  210-64.76.844 (tmima oplon k piromaxikon tis G.A.D.A.)

zita tin kiria : matzoukidou / ton kirio : eyaggelidi .

pou exoun apantisis gia oti afora to "airsoft - paintball".

WARLORDS

Spook

Παρακάτω παραθέτω τα άρθρα και τις παραγράφους του σχετικού νόμου περί όπλων και εκρηκτικών που αφορούν ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΕΡΟΒΟΛΑ ΟΠΛΑ (στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν και τα όπλα airsoft- paintball), παραλείποντας για λόγους ευκολίας ανάγνωσης όλα τα υπόλοιπα άρθρα και παραγράφους όντας άσχετα με το airsoft-paintball.

Ν 2168/1993 / Α-147 Οπλα-Πυρομαχικά-Εκρηκτικές ύλες-κλπ.θέματα
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ.2168.Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 1: 'Εννοια όρων - 'Εκταση εφαρμογής.

1. Για την εφαρμογή του παρόντος νόμου:
   α. Όπλο είναι κάθε μηχάνημα, το οποίο, με ωστική δύναμη που παράγεται με οποιονδήποτε τρόπο, εκτοξεύει βλήμα ή χημικές ουσίες ή ακτίνες ή φλόγες ή αέρια και μπορεί να επιφέρει κάκωση ή βλάβη της υγείας σε πρόσωπα ή βλάβη σε πράγματα ή να προκαλέσει πυρκαγιά και ιδίως κάθε πυροβόλο όπλο, χειροβομβίδα και νάρκη κάθε τύπου, όπως και κάθε συσκευή που μπορεί να προκαλέσει με οποιονδήποτε τρόπο τα ανωτέρω αποτελέσματα.
   γ. Αεροβόλα είναι τα όπλα που λειτουργούν με συμπιεζόμενο αέρα ή με χρήση διοξειδίου του άνθρακα και εκτοξεύουν σφαιρίδιο από μεταλλική, πλαστική ή άλλη ύλη.
   δ. Πυρομαχικά είναι τα πάσης φύσεως εφόδια βολής, ιδίως τα φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων, αυτομάτων, πολυβόλων, πιστολιών και περιστρόφων, τα βλήματα βαρέων όπλων και πυροβολικού, καθώς και τα συστήματα, που αποτελούνται από εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς ή συνδυασμούς αυτών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως είναι ή να βληθούν με όπλα ευθυτενούς ή καμπύλης τροχιάς. Στην έννοια των πυρομαχικών περιλαμβάνονται και τα ενεργά επί μέρους στοιχεία αυτών (καψύλλια, κάλυκες, βολίδες, βραδύκαυστα υλικά κ.λ.π.), καθώς και τα φυσίγγια βλαπτικών χημικών ουσιών.

2. Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα και ιδιαίτερα:
   α. Σιγαστήρες, που τοποθετούνται σε οποιοδήποτε όπλο.
   β. Συσκευές ή εγκαταστάσεις, που προορίζονται για το φωτισμό του στόχου ή του σκοπεύτρου του όπλου.
   γ. Σκοπευτικές διόπτρες όπλων και πάσης φύσεως σκόπευτρα, ως και εξομοιωτές σκοποβολής.

Άρθρο 2: Εισαγωγή από το εξωτερικό.

2. Με άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επιτρέπεται η εισαγωγή από το εξωτερικό:
   α. Περιστρόφων, πιστολιών, αεροβόλων και κυνηγετικών όπλων, καθώς και ανταλλακτικών, μερών και φυσιγγίων αυτών. Προκειμένου περί ανταλλακτικών κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων, η ανωτέρω άδεια απαιτείται μόνο για την εισαγωγή μηχανισμών κλείστρου, θαλαμών και κανών.

6. Επιτρέπεται η εισαγωγή χωρίς άδεια από χώρες μη μέλη της Ε.Ο.Κ..
   γ. Ενός αεροβόλου όπλου, από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

10. Για τα όπλα και λοιπά αντικείμενα του παρόντος άρθρου, που προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ο.Κ., απαιτείται άδεια μεταφοράς, η οποία χορηγείται με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την άδεια εισαγωγής και από τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος νόμου. Κατ' εξαίρεση, δεν απαιτείται άδεια μεταφοράς μέχρι 2 κυνηγετικών όπλων της κατηγορίας Β' και μέχρι 3 αεροβόλων όπλων, που προορίζονται για ατομική χρήση.

Άρθρο 6: Εμπορία-Διάθεση.

3. Με άδεια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιτρέπεται η εμπορία και η κατά οποιονδήποτε τρόπο διάθεση των κατωτέρω ειδών:
   δ. Αεροβόλων όπλων.

Άρθρο 7: Κατοχή.

3. Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
6. Οι κάτοχοι των ειδών, που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, υποχρεούνται να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή φύλαξή τους και να μην παραχωρούν αυτό σε τρίτα πρόσωπα. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δύνανται να υποδεικνύουν εγγράφως στους ενδιαφερόμενους τη λήψη των κατά την κρίση τους επιβαλλόμενων μέτρων ασφαλείας.

Άρθρο 10: Οπλοφορία.

11. Απαγορεύεται να φέρουν αεροβόλα όπλα και τουφέκια αλιείας άτομα που δεν συμπλήρωσαν το 18ο και 16ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα. Η μεταφορά αυτών επιτρέπεται μόνο από τον τόπο κατοικίας στο χώρο άσκησης στη σκοποβολή και αλιεία και αντίστροφα. Η χρήση των όπλων αυτών έξω από τους ειδικούς χώρους που προορίζονται για την άσκηση στη σκοποβολή ή την αλιεία απαγορεύεται.

Άρθρο 14: Οπλοχρησία.

Όποιος με χρήση όπλου ή άλλου αντικειμένου αναφερόμενου στον παρόντα νόμο διαπράξει κακούργημα ή πλημμέλημα από δόλο ή αμέλεια και καταδικασθεί, ανεξάρτητα από την ποινή που επιβάλλεται γι' αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών.
The circle is a perfect form...
in nature is repeated without end...
The power of the world always works in circles...

kinmid

Μετατρέπω το παρόν νήμα σε "μόνιμο θέμα" (προσωρινά τουλάχιστον), ώστε να είναι σχετικά άμεσα προσβάσιμο για όποιον ενδιαφέρεται.

Υ.Γ.
Το νήμα καθαρίστηκε από άσχετα με το θέμα μηνύματα και ξανανοίγει.

Υ.Γ. #2
Έχουν δοθεί τηλέφωνα της ΓΑΔΑ σχετικά με την εν λόγω νομοθεσία, όπου μπορεί ο οποιοσδήποτε να λάβει άμεσες και σαφείς απαντήσεις, πέραν προσωπικών εκτιμήσεων-απόψεων-ερμηνειών-πεποιθήσεων, παράλληλα ή και υπεράνω των όσων παρέθεσε ήδη εδώ ο φίλος spook.
Συζήτηση μπορεί να διεξαχθεί πάντα εντός σοβαρού και ήρεμου κλίματος, από όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να ενημερώσουν, για αυτό και το νήμα έγινε "μόνιμο θέμα".
Νομίζω ότι πιο σαφής διατύπωση δεν μπορεί να γίνει στην ελληνική γλώσσα, και όσοι έχουν αμφιβολίες περί προθέσεων του moderating team, απλά ας ξαναδιαβάσουν στο παρακάτω νήμα το μήνυμα περί "γενικότερου κλίματος ευγενούς άμιλλας και τιμιότητας, εντός του φόρουμ".
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,44.msg811.html#new

BoBKiD

Ολόκληρο τον νόμο Ν 2168/1993 / Α-147 "Περί Όπλων και Εκρηκτικών" μπορείτε να τον διαβάσετε ΕΔΩ ή ΕΔΩ

Τα κύρια σημεία είναι ότι απαγορεύεται η πώληση αεροβόλων όπλων σε άτομα που δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος (άρθρο 6, παρ. 5α), καθώς και η διάθεση αεροβόλου όπλου σε τρίτους (άρθρο 7, παρ. 6).

Κατά τα άλλα τα όπλα airsoft είναι απολύτως νόμιμα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά την μεταφορά και την χρήση τους για λόγους ασφάλειας. Επίσης, η δημόσια επίδειξη απαγορεύεται.

macee

.

alex the fox

FILE MOU EMENA PSOFAEI TO AIMA MOU GIA AIRSOFT LIWNW OTAN AKOUW TI LEKSI KAI EXW POROTHEI AGRIA ALLA EIMAI 15 XRONWN AMA SE DOUN ME OPLO MPATSOI THA SE AFISOUN NA PERASEIS GIATI KSEROUN OTI EINAI PSEFTIKO DEN THA KATSOUN NA SE PSAKSOUN KAI N ASOU KANOUN MINISI KAI AGWGI
AFTOI OI NOMOI EINAI AXRISTI GIATI TO KRATOS MAS EINAI GIA TA PANIGIRIA KAI VARIOUNTAI POU ZOUNE ...AFTOI OI NOMOI EXOUN PIASEI ARAXNES
My first step was Dubstep

SAPPER

Δεν έχεις δει τίποτα, ίσος λόγο ηλικίας και δικαιολογείσαι, δεν διαφωνώ ότι έχουμε από τους πιο αυστηρούς νόμους στον πλανήτη γιατί απαγορεύονται τα πάντα και ερμηνεύονται όπως θέλει ο καθένας.
Εάν ίσχυαν όλοι οι νόμοι που υπάρχουν στην Ελλάδα θα έπρεπε να ήμασταν όλοι φυλακή, απλά δεν εφαρμόζονται και δυστυχώς δεν τους καταργούν.
Πολλές φορές τροποποιούν η βγάζουν νέους και τα κάνουν χειρότερα από ότι ήταν.
Στην δικιά σου περίπτωση δεν είναι δικαιολογίες αυτές, ο νόμος είναι νέος χωρίς να λέω ότι δεν έχει κενά αλλά τουλάχιστον στο όριο ηλικίας είναι σαφείς. Επίσης βάζεις σε κίνδυνο αυτόν που σου το πούλησε, και τους υπολοίπους που παίζεις.
Τον περασμένο μήνα στην ομόνοια πιάσανε έναν με πιστόλι airsoft και πήγε για οπλοφορία.
Μην νομίζεις ότι ξέρουν να ξεχωρίζουν οι αστυνομικοί τα αληθινά από τα ψεύτικα, η εκπαίδευση τους είναι χάλια και δεν έχουν πάει καν φαντάροι.

Dadias

ta xalia mas ta mayra...30 xronia pisw eimaste...distixos  :'( :'( :'(

alex the fox

My first step was Dubstep

akis

WARLORDS

spaniard

Παράθεση από: SAPPER στις  15 Φεβ 2009, 03:11:36 ΠΜ
Τον περασμενο μηνα στην ομονοια πιασανε εναν με πιστολι airsoft και πηγε για οπλοφορια.
Μην νομιζεις οτι ξερουν να ξεχωριζουν οι αστυνομικοι τα αληθινα απο τα ψευτικα, η εκπαιδευση τους ειναι χαλια και δεν εχουν παει καν φανταροι.

Φίλε Sapper, αν και ξέρεις ήδη πόσο σε εκτιμώ, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Όπως είπε και ο Bobkid η δημόσια περιφορά τους και επίδειξη/χρήση απαγορεύεται, όπως και θα έπρεπε. Επιπλεόν, ας μην ξεχνάμε οτι όσο και ακίνδυνα να είναι, είναι πιθανός ο τραυματισμός στο μάτι, και εν πάσει περιπτώσει δεν γίνεται να μετατραπεί ενα αυτοκινητιστκό ατύχημα σε συμπλοκή airsoft για να ξεθυμάνουν οι εμπλεκόμενοι, ούτε να πίνουμε τον καφέ μας με το GBB πιστόλι μας δίπλα στον καφέ και το κινητό μας στην καφετέρεια...

Το οπλο airsoft δεν ξεχωρίζει απο μακριά απο το αληθινό, όσο "ειδικός" και να είσαι, για αυτό το λόγο πρέπει να τα χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ στους χώρους που πάμε να παίξουμε.

Οπότε, καλώς τον έπιασαν στην Ομόνοια όπως λές, δεν ήξερα οτι έγινε κάτι τέτοιο, αλλά μακάρι να φάει περισσότερους απο τους 6 μήνες που προβλέπει ο νομος για αυτή την περίπτωση...

Όσο για την ορθότητα των νομων του ελληνικού κράτους, εγώ θα έλεγα οτι στην συγκεκριμένη περίπτωση μια χαρά είναι ο νόμος. Το οτι "βρωμάει" σε ένα 15χρονο επειδή πρέπει να περιμένει για να "το παίξουμε" δεν σημαίνει οτι έχει πρόβλημα ο νόμος...
Εάν εμείς διαφυλάξουμε τα πράγματα με την υπάρχουσα νομοθεσία, δεν θα χρειαστεί να ψηφιστεί κάποια "παράλογη τροποποίηση" όπως αναφέρατε... οπότε stick to the rules and everything will be fine...

Όσο για τα paintball όπλα, ναι, και αυτά στην ίδια κατηγορία είναι και δεν διατρέχουν κίνδυνο παρεξήγησης γιατι είναι μια σωλήνα με μία σκανδάλη. Δεν έχουν καμια ομοιότητα, και δεν διατρέχει κανείς τον κίνδυνο να φοβηθεί καποιος τυχαίος γείτονας που θα σας δει να το φορτώνετε στο πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινήτου σας, όμως είναι πιθανό να τρομοκρατηθεί ολόκληρη η γειτονιά αν μαζευτούν  3-4 δεκαπενταχρονοι στην πυλωτή μιας πολοικατοικίας ή στο πάρκο της γειτονιάς και κυρήξουν πόλεμο στις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς με τα Μ4...
και είναι ειδικά οι ανήλικοι αυτοί που επιδυκνύουν ιδιαίτερη ανυπομονησία να περιμένουν την Κυριακή για να πάνε σε ενα πεδίο να παίξουν και κινδυνεύουμε μέχρι να τα πάνε στο σχολείο για να πουλήσουν μούρη...

Εγώ το έκανα αυτό στο δημοτικό με ενα αναμνηστικό μπρούτζινο κουμπούρι που μου έκανε δώρο ένας θείος μου, και η μάνα μου κατέληξε στην αστυνομία...

Χαιρετισμοί,

Spaniard

Who Dares Wins

CostasV

Παράθεση από: akis στις  16 Φεβ 2009, 10:44:29 ΠΜ
kai ta "paintball" aerobola ine.

Καλά αυτό με σόκαρε!
Αφενός ναι είναι αεροβόλα, αλλά επιτρέπετε η χρήση τους από ανηλίκους έστω και μέσα σε οργανωμένους χώρους στους οποίους παίζεις επί πληρωμή?
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

spaniard

Όχι, δεν είπε κανείς οτι επιτρέπει ο νόμος τη χρήση των paintball αεροβόλων απο ανήλικους, ούτε σε ειδικούς χώρους ούτε πουθενά σε αυτό τον πλανήτη... ίσως στη Σελήνη  :D

Το είπε κανείς αυτό και δεν το κατάλαβα?

Αν κάποιος το λέει, που δεν είδα γραμμένο κάτι τέτοιο, μάλλον το λέει λόγω οικονομικού συμφέροντος, γιατί το paintball έχει κάποια οικονομικη διάσταση όπως και να το κάνουμε... αλλά αυτό δεν θα σήμαινε οτι έχει δίκιο ή οτι ο νόμος τον καλύπτει...
Who Dares Wins

CostasV

Όχι δεν το είπε κάποιος, Ερώτηση ήταν, γιαυτό έχει ένα ερωτηματικό στο τέλος. Δέν ήξερα γιαυτό ρώτισα.  :-\
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

SAPPER

Παράθεση από: spaniard στις  16 Φεβ 2009, 12:02:26 ΜΜ
Φίλε Sapper, αν και ξέρεις ήδη πόσο σε εκτιμώ, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Όπως είπε και ο Bobkid η δημόσια περιφορά τους και επίδειξη/χρήση απαγορεύεται, όπως και θα έπρεπε. Επιπλεόν, ας μην ξεχνάμε οτι όσο και ακίνδυνα να είναι, είναι πιθανός ο τραυματισμός στο μάτι, και εν πάσει περιπτώσει δεν γίνεται να μετατραπεί ενα αυτοκινητιστκό ατύχημα σε συμπλοκή airsoft για να ξεθυμάνουν οι εμπλεκόμενοι, ούτε να πίνουμε τον καφέ μας με το GBB πιστόλι μας δίπλα στον καφέ και το κινητό μας στην καφετέρεια...

Το οπλο airsoft δεν ξεχωρίζει απο μακριά απο το αληθινό, όσο "ειδικός" και να είσαι, για αυτό το λόγο πρέπει να τα χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ στους χώρους που πάμε να παίξουμε.

Οπότε, καλώς τον έπιασαν στην Ομόνοια όπως λές, δεν ήξερα οτι έγινε κάτι τέτοιο, αλλά μακάρι να φάει περισσότερους απο τους 6 μήνες που προβλέπει ο νομος για αυτή την περίπτωση...

Όσο για την ορθότητα των νομων του ελληνικού κράτους, εγώ θα έλεγα οτι στην συγκεκριμένη περίπτωση μια χαρά είναι ο νόμος. Το οτι "βρωμάει" σε ένα 15χρονο επειδή πρέπει να περιμένει για να "το παίξουμε" δεν σημαίνει οτι έχει πρόβλημα ο νόμος...
Εάν εμείς διαφυλάξουμε τα πράγματα με την υπάρχουσα νομοθεσία, δεν θα χρειαστεί να ψηφιστεί κάποια "παράλογη τροποποίηση" όπως αναφέρατε... οπότε stick to the rules and everything will be fine...

Όσο για τα paintball όπλα, ναι, και αυτά στην ίδια κατηγορία είναι και δεν διατρέχουν κίνδυνο παρεξήγησης γιατί είναι μια σωλήνα με μία σκανδάλη. Δεν έχουν καμια ομοιότητα, και δεν διατρέχει κανείς τον κίνδυνο να φοβηθεί καποιος τυχαίος γείτονας που θα σας δει να το φορτώνετε στο πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινήτου σας, όμως είναι πιθανό να τρομοκρατηθεί ολόκληρη η γειτονιά αν μαζευτούν  3-4 δεκαπενταχρονοι στην πυλωτή μιας πολοικατοικίας ή στο πάρκο της γειτονιάς και κυρήξουν πόλεμο στις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς με τα Μ4...
και είναι ειδικά οι ανήλικοι αυτοί που επιδυκνύουν ιδιαίτερη ανυπομονησία να περιμένουν την Κυριακή για να πάνε σε ενα πεδίο να παίξουν και κινδυνεύουμε μέχρι να τα πάνε στο σχολείο για να πουλήσουν μούρη...

Εγώ το έκανα αυτό στο δημοτικό με ενα αναμνηστικό μπρούτζινο κουμπούρι που μου έκανε δώρο ένας θείος μου, και η μάνα μου κατέληξε στην αστυνομία...

Χαιρετισμοί,

Spaniard

Δεν ξέρω γιατί διαφωνείς αφού συμφωνούμε  ??? εννοείται ότι δεν παίρνουμε βόλτα και το AEG μας.
προσπαθώ να του τονίσω ότι δεν θα γλιτώσει επειδή κατά την γνώμη του "είναι ψεύτικο άρα θα τον αφήσουν" γιατί είναι αεροβόλο.

Όσο για αυτόν στην ομόνοια δεν είναι airsofter αλλά ένας από τα καλά παιδιά της πλατείας που το τράβηξε για να φοβίσει ένα αστυνομικό που προσπάθησε να τον πιάσει.
Και ναι, δεν θα είναι 6 οι μήνες... ;D

spaniard

Ναι μωρέ, τα είπα μόνο γιατι είπες πως δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν και πως η εκπαίδευση τους είναι χάλια...

Κάνουν ότι μπορούν κι αυτοί... Ασχολούνται με όλη τη βρωμιά της κοινωνίας... και εμένα πονοκέφαλος θα με έπιανε αν έβγαινα απο το σπίτι μου να πάω στη δουλεία μου, και τραβαγαν όλοι όπλα, όντας αναγκασμένος να συνιθίσω αν είναι ψεύτικα ή αληθινα...

Τελωσπάντων... οντως λέγαμε το ίδιο τώρα που ξαναδιαβάζω...

regards
Who Dares Wins

Falcon

Παράθεση από: alex the fox στις  15 Φεβ 2009, 00:56:22 ΠΜ
FILE MOU EMENA PSOFAEI TO AIMA MOU GIA AIRSOFT LIWNW OTAN AKOUW TI LEKSI KAI EXW POROTHEI AGRIA ALLA EIMAI 15 XRONWN AMA SE DOUN ME OPLO MPATSOI THA SE AFISOUN NA PERASEIS GIATI KSEROUN OTI EINAI PSEFTIKO DEN THA KATSOUN NA SE PSAKSOUN KAI N ASOU KANOUN MINISI KAI AGWGI
AFTOI OI NOMOI EINAI AXRISTI GIATI TO KRATOS MAS EINAI GIA TA PANIGIRIA KAI VARIOUNTAI POU ZOUNE ...AFTOI OI NOMOI EXOUN PIASEI ARAXNES

Ειναι πως θα του "κατσει" του καθε αστυνομικου... Εχει υπαρξει περιπτωση που εχουν περασει διπλα απο καποιους που ειχαν περιπτερατζιδικα και δεν εκαναν τιποτα. Δε ξερεις ομως τι γινεται...

Κατα ποσον αχρηστοι ειναι οι νομοι, δε ξερω. Ουτε εγω αλλα ουτε και τοσοι αλλοι δεν ειμαστε απολυτα ικανοποιημενοι... Δεν ειναι ομως και τοσο συνετο να το εκφραζεις αυτο δημοσια... Οσο για το κρατος, μονο για τα πανηγυρια δεν ειναι. Ξερει πολυ καλα τι κανει...-για δικα του συμφεροντα.... ;)

Υ.Γ. Οχι! Μην το ξαναπεις! Δεν ειμαι ο "Γιωργης"!

Παράθεση από: spaniard στις  16 Φεβ 2009, 17:42:26 ΜΜ
Ναι μωρέ, τα είπα μόνο γιατι είπες πως δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν και πως η εκπαίδευση τους είναι χάλια... ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΠΕ

Κάνουν ότι μπορούν κι αυτοί... Ασχολούνται με όλη τη βρωμιά της κοινωνίας...

regards

SAPPER

Και κάτι άλλο γιατί μερικοί το μπερδεύουν, η άδεια οπλοκατοχής δεν είναι ίδια με την άδεια οπλοφορίας.
για να μεταφέρεις και όχι φέρεις ένα όπλο θέλει συγκεκριμένο τρόπο.

FanIsHere

Τι μου λέτε εσείς δε ξέρω. Εμένα, μαζί με δύο (2) φίλους μου μας συλλάβανε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, ξημερώματα Πέμπτης (23/4) και με οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου. Δικαιολογημένη η κίνησή τους, διότι δεν κατάλαβαν εξαρχής πως πρόκειται για πλαστικά αεροβόλα όπλα. Αργότερα όμως, που τα είδαν καλύτερα, κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, αλλά και πάλι δεν μας άφησαν ελεύθερους. Μας κράτησαν στο κρατητήριο όλο το βράδυ και χαιρόντουσαν για το κατόρθωμά τους. Πιστεύουν πως πιάσανε εγκληματίες. Αφήστε που τα τραβάγανε φωτογραφίες με τα κινητά τους και τα στήσανε για να φαίνονται πρώτη μούρη. Σε λίγες ημέρες θα βρεθούμε ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας.

Θα ήθελα να διευκρινίσω πως τα όπλα τα μεταφέραμε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου και όταν μας σταμάτησαν, δεν αποκρίψαμε την αλήθεια.
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες! Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες... (Ουΐνστον Τσόρτσιλ, 1940)