Πολυημερο Σεναριο στην Βορεια Ελλαδα

Ξεκίνησε από Nameless, 01 Απρ 2012, 11:40:11 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nameless

Από συλλογο airsoft  της Θεσσαλονικης με επαφες στην εφεδρεια ανακοινωθηκε η διεξαγωγη το προσεχες φθινοπωρο πολυημερου σεναριου airsoft  κατά τα προτυπα των πολυημερων σεναριων του εξωτερικου.  Η ακριβης ημερομηνια θα ανακοινωθει τελη Μαιου, ωστοσο το σεναριο θα εχει milsim χαρακτηρα, θα είναι τουλαχιστον 48ωρο και θα συμμετεχουν σε αυτό πανω από 300 παιχτες από την Ελλαδα ενώ θα υπαρχει και σημαντικη διεθνης συμμετοχη από παιχτες των Βαλκανιων αλλα και της Ιταλιας. 

Το πιο σημαντικο είναι ότι κατοπιν επαφων Εφεδρειας-ΥΠΕΘΑ το Σεναριο θα διεξαχθει με την καλυψη της ΛΕΦΕΔ και παρουσια σε αυτο θα εχουν και οι Ελληνικες Ενοπλες Δυναμεις οι οποιες θα παρεχουν υλικοτεχνικη υποστηριξη (σκηνες, φορητες τουαλετες κτλ),  τον χωρο στον οποιο θα διεξαχθει το σεναριο (Πιθανοτατα τμημα του στρατοπεδου της Νεας Σαντας) καθως και μεταφορικα μεσα για την τελεση του σεναριου (Φορτηγα, μπορει και καποια APC)

Αν όλα πανε καλα με το σεναριο αυτό, η ιδεα είναι να αποτελεσει βαση για ένα μεγαλυτερο και πολυπλοκοτερο πολυημερο σεναριο τον επομενο χρονο με ακομα μεγαλυτερη συμμετοχη παιχτων. Σκοπος των διοργανωτων είναι με την βοηθεια της ΛΕΦΕΔ και της πολιτειας να τεθουν οι βασεις για να οργανωθει ένα ειδος Berget της Ν.Ευρωπης.

Νομιζω ότι η βοηθεια ολων μας είναι απαραιτητη σε μια τετοια προσπαθεια......

folley

Εξαιρετικο νεο!!!!
Εχθες χαζευα σχετικα βιντεο απο Σουηδια και Αμερικη. Βεβαια χρειαζεται πολυ δουλεια για να φτασουμε σε τετοιο επιπεδο, αλλα δεν παυει να ειναι μια αρχη...
Μακαρι να μπορεσω να παρευρεθω!

salamine153

πολυ ενδιαφερον :o 8) περιμενουμε λεπτομεριες
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

Nameless

Τα παιδια απο τη Θεσσαλονικη μου ειπαν οτι τελος Μαιου θα γινει η επισημη ανακοινωση με ημερομηνιες κτλ

Erevuss

Πραγματικα πολυ ενδιαφερων ! Νεα Σαντα κιολας χαχα τι μου θυμησες τωρα (71 αερομεταφερομενη) παλι καλα το ξερω το πεδιο :P
"Many Enemies bring much Honour ..."

ACIDBLACK

Ειναι πολυ ενδιαφερον που μας δειχνει και ενα πολυ καλο δρομο για την νομιμοποιηση του αθληματος ...(ΛΕΦΕΔ)

Αν μας βολεψουν και οι ημερομηνιες...
ΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
ΠΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΔΟΥΛΟΣ
ΝΑ ΤΟΝ ΘΩΡΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ
ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΟΥΛΟΣ.

Koukos

παιδες μακαρι να γινει τετιο παιχνιδι..ειμαι απο Δραμα και το να ερθω να παιξω στα τοπια και τον αερα που μεγαλωσα θα ηταν οτι καλητερο!! ;D ;D
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.

paliou

Χαίρετε
Δεν θα ήθελα να χαλάσω το κέφι όλων αλλά η συμμετοχή παικτών από το εξωτερικό μου δημιουργεί κάποιες απορίες - ανησυχίες σε ότι αφόρα την Ελληνική νομοθεσία. Στο sait του berget ανάμεσα σε διάφορες πληροφορίες, αναφορά γίνεται στην νομοθεσία και στα της μεταφοράς του εξοπλισμού των παικτών από την χώρα τους, στον τόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού.
http://www.berget-events.com/?page=events&sub=berget9&s=1&PHPSESSID=526e0bc26e78b6fa32265fefa94edec0
(WEAPON TRANSPORT
Customs in Sweden will not confiscate airsoft weapons. The transport within Swedish borders will not be a problem either. We will contact and inform Customs about Berget in advance. For your safety please mark the tip of your gun barrels with red/orange tape and bring some papers about Berget. Still, if any problem arise, just ask Customs to contact us and we will do our best to sort it out.)
Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η αντίδραση των Ελληνικών τελωνιακών αρχών σύνορα και στα αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος ή στο Μακεδονία, όταν ανοίξουν τις αποσκευές των παικτών που θα έρχονται από το εξωτερικό γεμάτοι όρεξη - και έχοντας πληρώσει;
Πέρα από τα στρατιωτικής φύσης υλικά (στολές, κράνη, εξαρτήσεις κλπ) που αρκούν για να αρχίσουν να βαράνε καμπανάκια σε κάθε είσοδο της χωράς μας, η συνέχεια θα είναι η ανακάλυψη μεγάλων αριθμών από ρεπλικες που σε ότι αφόρα την Ελλάδα όπως όλοι ξέρουμε "πλέουν" σε ένα τεράστιο νομοθετικό κενό. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σημάνει η ανακάλυψη διοπτρών, red dot, laser και κάθε είδους οπτικού βοηθήματος, για τα οποία δεν υπάρχει κανένα κενό. Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ παράνομα για τον Έλληνα νομοθέτη και ΔΕΝ υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ των αυθεντικών και των κινεζικών - μουφα.
Για να μην γίνει αυτό το υπέροχο event, δικαστικός μαραθώνιος με τους διοργανωτές να προσπαθούν ταυτόχρονα να αποφύγουν αυτόφωρα, να πετυχουν την αποφυλάκιση των ξένων παικτών, να δίνουν αγώνα για να ανασταλεί η κατάσχεση των υλικών στα σύνορα και μέσα σε όλα αυτά να εξηγούν στον Τύπο ότι δεν έφερναν ξένους μισθοφόρους για να στήσουν πραξικόπημα, ίσως - λέω ίσως - θα έπρεπε να δούμε τι γίνεται με τον Νόμο;;;

Υ.Γ. Για όσους ελπίζουν ότι με ένα τηλ. από το ΥΠΕΘΑ όλα θα λυθούν, θα ήθελα να τους πληροφορήσω ότι για ήσσονος σημασίας γραφειοκρατικές παραλήψεις ή ένα χειρόγραφο  3 που έμοιαζε με 8, δεν έχουν μπορέσει να περάσουν από το τελωνείο υλικά  που προορίζονταν για την DEFENDORY και δεν μιλώ για όπλα και εκρηκτικά αλλά για παράπλευρο υλικό. Το ΥΠΕΘΑ είχε φέρει τον κόσμο ανάποδα και στο τέλος δεν μπόρεσε να κάνει ΤΙΠΟΤΑ καθώς ο αθάνατος Έλληνας τελωνειακός μπορεί να σταματήσει και μετεωρίτη που κινείται με 10.000 χλμ. αν δεν έχει τα κατάλληλα χαρτιά και σφραγίδες.

Φιλικά paliou

Nameless

Υποθετω οτι οι διοργανωτες οταν μιλησαν για ξενες συμμετοχες δεν μιλησαν ετσι.....κατι πρεπει να εχουν κανονισει, ισως καποια συνενοηση με τα τελωνεια, η ισως αναφερονταν σε ατομα/ομαδες απο χωρες της συνθηκης Σενγκεν, οποτε παρακαμπτεται το θεμα του τελωνειου.

Σε καθε περιπτωση για κανονες κτλ θα πρεπει να περιμενουμε μεχρι το τελος Μαιου.....

mirrage

Και εγώ άκουσα από φίλο Θεσσαλονικιό για το παιχνίδι και από τη
μία χαίρομαι αλλά από την άλλη είμαι πολύ σκεπτικός σχετικά με
την παρουσία του ΕΣ.Εμείς είμαστε χομπίστες και όχι στρατιωτικοί.

Πάντως τα θέματα εισαγωγής θα λυθούν νόμιμα.Δεν μπορεί να
είναι στη μέση ΕΣ και ΛΕΦΕΔ και να γίνονται παράνομες εισαγωγές.

alphacharlie

Εμενα παλι με χαροποιει η συμμετοχη του ΕΣ (που φανταζομαι θα ειναι υλικοτεχνικη και μονο) γιατι το airsoft ειναι οπως και να το κανουμε milsim.Καλη η παπατζα αλλα ακομα καλυτερο το "real deal". Ανυπομονω να μαθουμε περισσοτερες πληροφοριες για αυτο το event και μακαρι να γινει καποτε κατι παρομοιο και στην Αθηνα!
Τριτο ενικο με ΑΙ πχ τωρα παιζετΑΙ ενα παιχνιδι
Δευτερο πληθυντικο με Ε πχ εσεις παιζετΕ ενα παιχνιδι

Δεν ειναι τοσο δυσκολο.Ας σεβαστουμε λιγο την γλωσσα μας!

L-96

Στο παιχνιδι της Βουλγαριας τον Σεπτεμβριο του 2011 εγινε επαφη με τις Ελληνικες Αστυνομικες και Τελωνειακες αρχες και το λεωφορειο μας με οπλα-εξαρτησεις-στολες κλπ περασε ευκολα και χωρις προβληματα αφου ειχε προηγηθει επαφη και οχι μονο τηλεφωνικη απο τα παιδια της Μακεδονικης Κοινοτητας Αεροσφαιρισης .
Τον Απριλιο του ιδιου ετους αντιστοιχη συμμετοχη απο Βουλγαρια περασε τα συνορα χωρις προβληματα .Οποτε μια συντομη επαφη με τις αρχες πιστευω δεν θα δημιουργησει καποιο κολλημα .

Powerplant

Νομίζω ότι κάποιοι έχουν μπερδευτεί και αναφέρουν "παιχνίδι". Η ΛΕΦΕΔ και αν τελικά ισχύει η βοήθεια του ΕΣ (που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σχεδόν εχθρικός στην εφεδρεία) σε καμία περίπτωση δεν νομίζω να στήσει παιχνίδι. Πιθανόν θα είναι εκπαίδευση εφέδρων θα είναι με κάποια "επεισόδια" για πρακτική εξάσκηση των αντικειμένων που θα επιδειχθούν. Το ότι θα χρησιμοποιηθούν όπλα airsoft πιθανότατα θα είναι η μοναδική σχέση με το airsoft. Μακάρι να έχει επιτυχία αλλά κακώς μπλέκουμε εφεδρεία με airsoft δημόσια.

Θα συμφωνήσω με τον Mirrage και εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός. Κακώς τα μπλέκουμε.

Nameless

Λυπαμαι που θα απογοητευσω τους φιλους που στο μυαλο τους ειδαν 4ημερα σεναρια στην Νεα Σαντα, Berget της Ν.Ευρωπης, και βολτες με VBL και Μ113.....

Σας ευχομαστε χρονια πολλα και του χρονου παλι......

Giokrik

Ααααααααχαχαχαχαχα!
Ελεγα κι εγω τοσο καλο για να ειναι αληθινο...

Uploaded with ImageShack.us