Ανήλικοι σε παιχνίδια airsoft !!!

Ξεκίνησε από reset, 23 Mar 2012, 10:13:53 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

L-96

Στα παιχνιδια που παιζουμε στην περιοχη μας  (+- 15 ατομα ) υπαρχει παρουσια ανηλικου και φυσικα ειναι ο γιος μου ( δεν θελω να κρυφτω ) , αυτο για μενα προσωπικα δεν ειναι μαγκια οτι μπορει και παιζει αυτος ενω συνομηλικοι του οχι ( σημ ειναι 17  ετων ) απλως θεωρησα σωστο ( και μιλαω μονο για τον εαυτο μου ) να μαθει τους κανονες ασφαλειας πρωτα και οχι να ξεκινησει να παιζει στα 18 + και να μη ξερει το ποιος και το γιατι .Φυσικα παιζει μονο παρουσια μου και σχεδον διπλα μου οχι για να τον προστατευω αλλα να του δειχνω τα πρεπει και τα μη .Πολλες φορες μου ζητησε στο παρελθον να ερθουν φιλοι του στο παιχνιδι και απλως του το ξεκοψα λεγοντας του ΟΧΙ χωρις τους κηδεμονες τους .Μπορει και να με κραξετε για τα λεγομενα μου  αν μη τι αλλο σαν κηδεμονας του ειμαι 100 % υπευθυνος για τις πραξεις του και φυσικα για τις δικες μου .

Alexgreek

Καλό θα ήταν να μην μπερδεύουμε το θέμα των αθανάτων (είναι off topic) με την πιθανότητα να οριοθετηθεί δια νόμου το airsoft, γιατί αποπροσανατολίζει πιστεύω αυτό που θα θέλαμε όλοι που ενδιαφερόμαστε για το hobby μας.

Να είναι κάτι που ο νόμος το αναγνωρίζει και να αποστασιοποιηθεί από κάθε έννοια "όπλου" όπως ισχύει σήμερα.

Και εγώ δεν συμμετέχω ποτέ σε επίσημα παιχνίδια και παίζω με περισσότερα FPS από τα 350 (τηρώντας πάντα βέβαια τους κανόνες εμπλοκής και ξέρω ότι σέβομαι και με σέβονται αυτοί που παίζουμε μαζί), όμως να είστε σίγουροι πως αν υπήρχε UKARA και θα ήμουν από τους πρώτους που θα γινόμουν μέλος και θα φρόντιζα να τηρώ  τα όρια που προβλέπει και θα πλήρωνα για διοργανώσεις σαν αυτές που βλέπουμε στο Youtube από την Αγγλία.

Τώρα ότι αφορά την ερμηνεία του ισχύοντος νόμου, μιας και δεν υπάρχει πρόνοια για το τι είναι το airsoft κάθε ερμηνεία είναι αυθαίρετη κατά τη γνώμη μου και να παρακαλάτε να μην χρειαστεί να τον ερμηνεύσει κάποιος όταν θα έχει γίνει η στραβή, γιατί το αποτέλεσμα δεν ξέρω που θα μας οδηγήσει.

Predator

Δεν εχει σχεση με ανηλικους αλλα σχετικα με την νομοθεσια που μας αφορα,εαν ητανε και Airsoft και  δεν ξερουμε τον τροπο μεταφορας τους απο τα συγκεκριμενα ατομα.....

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/105163/eihan-aerovola-opla-sto-amaxi-toys

Powerplant

Ακούστε και τους φίλτατους Giokrik και Wrangler γιατί πράγματι το έχουν δει το έργο. Και μάλιστα έχουν δει και τα επεισόδια που έρχονται και όταν μου τα έλεγαν ήμουν δύσπιστος και έλεγα "έλα ρε αποκλείεται". Και ναι κανένας νόμος όσο και στα μέτρα μας να είναι δεν θα μας σώσει από αθάνατους και άλλους πονηρούς. Κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε σε αυτό που ανεφερε ο Queef. Σε μάντρωμα. Και πεδία "σαν του εξωτερικού" ξεχάστε τα εκτός αν πάτε στο εξωτερικό!  ;D

@L-96
Δηλαδή αν ξεκινήσεις να τον αφήνεις να παίξει όταν γίνει 18 και του δείξεις τότε, θα γίνει κακός παίκτης και δεν θα μάθει τους κανόνες ασφαλείας; Δηλαδή άλλοι που ξεκίνησαν 20,25,30,35 χρονών έγιναν μακάκες;
Τι να πω; Ειλικρινά μας θεωρείς το τελευταίο και μάλιστα πολύ! Αλλού θα σε είχαν ήδη διαγράψει από forum και κοινότητα. Στο ελληνικό airsoft δεν τρέχει μια. Ο Zinja ήταν γραφικός που έστελνε σπίτι του 17χρονο που ερχόταν με τον πατέρα του για να παίξει. Εσύ είσαι απλά έξυπνος. Και 100% υπεύθυνος; Η ευθύνη έχε υπόψη δεν είναι ΠΑΕ ή ΑΕ για να έχεις ποσοστά.

@Nameless
Όσο αφορά το θέμα παλιές ομάδες και ότι κοιτάνε την πάρτη τους δεν είναι ακριβώς έτσι. Και μιλάω για σωστές ομάδες γενικά. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί κάποιοι έχουν φροντίσει να περνάνε την φιλοσοφία του "ότι να'ναι" και ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από το δικό τους "προϊον". Πόσες προσπάθειες δεν είχαν γίνει για να παρουσιαστεί κάτι διαφορετικό στην κοινότητα σε Public παιχνίδια και κάποιοι έσπευσαν να τα διαλύσουν εκ των έσω; Και μετά να κάτσουν να κάνουν τι; Να διαβάζουν στα fora για "τραγικό" παιχνίδι, "περπάτησα 400μ και κουράστηκα", "έκανα 30' να ρίξω μπίλια", να έχουν δει στο πεδίο ολόκληρες ομάδες να αποχωρούν και να συνενοούνται φάτσα φόρα να πάνε αλλού να παίξουν; Να πηγαίνουν σε πραγματικά τραγικά παιχνίδια που έχει τρέξει αίμα, έχουν πέσει μπουνιές και διαβαζουμε μετά ότι ήταν "υπέροχα", "γελάσαμε" και όλα ωραία και καλά; Και αν πεις και κάτι πέφτουν πάνω να σε παρουσιάσουν ως περίεργο και επικριτικό;

Δεν είναι θέμα νέων και παλιών ομάδων. Θέμα είναι σωστών παικτών και ομάδων. Σε διαβεβαιώ ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα βρούμε άτομα και ομάδες που μπορούμε να αποδεκτούμε και να μας αποδεκτούν και να κάνουν και σοβαρά παιχνίδια.
Δεν χρειάζεται ούτε σπόνσορας, ούτε οι κληρώσεις για να μαζέψουμε 100 και 200 συμμετοχές, ούτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βιντεο στις παρουσιάσεις. Τα παιχνίδια τα κάνουν οι παίκτες και ο σωστός τρόπος παιχνιδιού. Είτε είναι απλά death-match είτε δίημερο campaign. Και ο σωστός διοργανωτής το ξέρει και βάζει πόρτα με όποιο κόστος. Δεν είναι παράλογο αυτό. Το παράλογο είναι αυτό που συμβαίνει για τους λόγους που εξήγησες (πελάτες) να ανοίγουμε τις πόρτες χωρίς να αφήνουμε απ΄εξω τους "περίεργους". Βέβαια δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει αυτό αφού οι υποτιθέμενοι σωστοί, δέχονται να συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο και η φάμπρικα συνεχίζει. Και στην τελική σκέψου ότι που θα παίζουν όλοι αυτοί οι πονηροί, ανήλικοι, αθάνατοι, ανεύθυνοι αν υπάρξει "πόρτα" στα παιχνίδια;

Όποιος θέλει να βρει κάτι υγιές πρέπει να ψάξει να το βρει. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και έχουμε μυαλό και ελευθερία να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει. Μην το κάνουμε σαν την πολιτική που εμείς είμαστε αθώοι και φταίνει οι προδότες οι πολιτικοί. Αν θεωρούμε αυτό που έχουμε, ότι είναι σωστό είμαστε μια χαρά.

Πιθανόν και όλα αυτά να είναι αποτέλεσμα της φαντασίας μου και όλα να είναι υπέροχα και εγώ κακός και παράξενος. Δεν πρόκειται να βγει και άκρη.

Καλή μας νύχτα

(Τονίζω ότι τα ανωτέρω αποτελούν προσωπική γνώμη και δεν εκφράζω την ομάδα στην οποία ανήκω)

mirrage

Παράθεση από: Powerplant στις  26 Mar 2012, 00:01:00 ΠΜ
@L-96
Δηλαδή αν ξεκινήσεις να τον αφήνεις να παίξει όταν γίνει 18 και του δείξεις τότε, θα γίνει κακός παίκτης και δεν θα μάθει τους κανόνες ασφαλείας; Δηλαδή άλλοι που ξεκίνησαν 20,25,30,35 χρονών έγιναν μακάκες;
Τι να πω; Ειλικρινά μας θεωρείς το τελευταίο και μάλιστα πολύ! Αλλού θα σε είχαν ήδη διαγράψει από forum και κοινότητα. Στο ελληνικό airsoft δεν τρέχει μια. Ο Zinja ήταν γραφικός που έστελνε σπίτι του 17χρονο που ερχόταν με τον πατέρα του για να παίξει. Εσύ είσαι απλά έξυπνος. Και 100% υπεύθυνος; Η ευθύνη έχε υπόψη δεν είναι ΠΑΕ ή ΑΕ για να έχεις ποσοστά.

Γμτ..Πάλι θα συμφωνήσω....
Το να παρουσιάζουμε το λάθος που κάνουμε με ωραίο περιτύλιγμα δεν ακυρώνει την σοβαρότητα του.

Παλιότερα μου είχαν πει να παίξω σε παιχνίδι με gbbr που δεν είχε μετρηθεί ποτέ και που έπαιζε να είναι
εκτός ορίων.Δεν πήγα ποτέ να παίξω ξέροντας ότι αν το έκανα δεν θα είχα μούτρα μετά να μπω και να
γράψω το παραμικρό σχετικά με κανόνες, όρια και καλή συμπεριφορά στα παιχνίδια.

Ακόμα και τώρα δεν ξέρω πόσα fps έχει...

Nameless

@Wrangler
Φιλε, ο επαγγελματιας πεδιαρχης δεν θα πεταξει εξω τον κακο επειδη ειναι ο ιδιος καλος και σωστος (αν και δεν αποκλειω οτι μπορει να ειναι)  αλλα επειδη 1-2-3 φορες αν κανει τα στραβα ματια θα φαει ακυρο απο τους υπολοιπους παιχτες και θα αρχισει να χανει λεφτα. Η πιεση της πλειοψηφιας των πελατων θα τον κανει σωστο και οχι η επιφοιτηση του Αγιου Πνευματος. Να μην πατησουν οι παιχτες 2-3 φορες στο πεδιο που κανει τα στραβα ματια στους αθανατους, να δεις πως την επομενη θα γινουν κερβεροι.

Αλλα φιλε, το δικιο και το σωστο θελει @@......να δεχτεις να χασεις και μια και δυο και τρεις Κυριακες για το καλο του συνολου και οχι νοοτροπια "Δεν μαμιεται....τις μπιλιες μου να ριξω την Κυριακη και δεν με νοιαζει"

Οσο για το Paintball, το παραδειγμα σου, και την πορεια που πηρε γενικοτερα, την κυρια ευθυνη δεν την εχουν τοσο οι πεδιαρχες οσο οι παιχτες και δη οι παρατρεχαμενοι και οι πεδιοκολακες που τους κανουν πλατες και τουμπεκι για να παρουν καλη τιμη στην κουτα με τις μπιλιες.....  ;) 

@L-96
Σε μια χωρα και μια κοινοτητα που η ειλικρινια ειναι συχνα το ζητουμενο και οχι το δεδομενο ειναι παντα ευχαριστη μια δοση αληθειας οσο και αν τυχαινει να διαφωνει κανεις με αυτη. Εκτιμω λοιπον την ευθυτητα σου

Σε μια πολιτεια, ωστοσο, οι νομοι δεν μπορουνται να τηρουνται κατα το δοκουν, επιλεκτικα, και αναλογα με το ποσο σωστους τους θεωρει ο καθενας απο εμας.

Σκεψου ποσοι νομοι θα μπορουσαν να θεωρηθουν αδικοι ή λανθασμενοι αναλογα με την ηθικη και την ιδεολογια του καθενος μας. Τι θα γινονταν αν ο καθενας μας επελεγε να αγνοησει τους νομους με τους οποιοους διαφωνουσε;

Αν ενας νομος καποια στιγμη ξεπεραστει απο τα δεδομενα της εποχης, οπως πχ ο νομος που αφορα εμας, ειναι στο χερι των πολιτων να οργανωθουν και να κινηθουν εντος του νομου με τα μεσα που τους παρεχει η λειτουργεια του πολιτευματος και να ζητησουν την καταργηση και/ή την αναθεωρηση του.

Αν δεν απαττωμαι τον τελευταιο χρονο η νομοθεσια περι οπλων τεθηκε προς διαβουλευση και δημοσια συζητηση. Ποιοι απο εμας μιλησαν; ποιοι απο εμας ασχοληθηκαν;

@Powerplant.
Πραγματικα μου αρεσουν οι συζητησεις μας.  :)

Αν και δεν θα με δεις πολυ συχνα στα πεδια, εχω μια αρκετα καλη γνωση του τι γινεται γυρω μου. Σαφως και γνωριζω οτι υπαρχουν ομαδες και παρεες παλιες και νεες, σωστες και λιγοτερο σωστες που παιζουν μονες τους σε κλειστα (ή ημι-κλειστα) παιχνιδια, σε πεδια τα οποια δεν τα γνωριζουμε και που σπανια θα τις δουμε στα public παιχνιδια. Γνωριζω πολυ καλα οτι γινονται κατα καιρους πολυ σοβαρα και σωστα παιχνιδια με καθε θεματολογια που μπορεις να φανταστεις, απο σκληρο milsim μεχρι WWII αναπαρασταση. Επισης υπαρχουν παιχτες που καθε χρονο εχουν την δυνατοτητα και συμμετεχουν στα μεγαλα πολυημερα διεθνη σεναρια.

Ξερω αρκετο κοσμο και θα μπορουσα -ενδεχομενως- να ενταχθω σε μια τετοια παρεα και δοξα τους θεους εχω την οικονομικη δυνατοτητα να ανεβαινω καθε τοσο και σε ενα πολυημερο παιχνιδι εκτος των συνορων. Σαν Λευτερης ειμαι μια χαρα καβατζωμενος.

Τελικα ομως, αυτο ειναι το οραμα μας για το airsoft; Eσυ, σαν Powerplant, εισαι ευχαριστημενος; Δεν θελεις κατι περισσοτερο, οχι μονο για εσενα και την παρεα/ομαδα σου, αλλα για την κοινοτητα γενικοτερα;

Μου γραφεις
ΠαράθεσηΚαι πεδία "σαν του εξωτερικού" ξεχάστε τα εκτός αν πάτε στο εξωτερικό!
Εσενα σε ευχαριστει αυτο;

Εμενα με εξοργιζει η διαπιστωση οτι καποιοι εκει εξω ειναι πιο εξυπνοι απο εμας, καταφεραν να οργανωθουν με τον εναν η τον αλλο τροπο και εχουν εξασφαλισει πεδιαρες (πλερωτικες και μη, αλλα σιγουρα οργανωμενες) να παιζουν καθε ΣΚ.

Με εξοργιζει που ο Ουγγρος και ο Τσεχος airsoftας εχουν κατορθωσει να αναγνωρισουν την καβλα τους και δεν φοβουνται τον καθε παπαρα/ασχετο/απληροφορητο σεριφη που ειδε το ΑΚ της VFC στο πορτμπαγκαζ και νομιζει οτι επιασε τον αθηναικο πυρηνα της Αλ καιντα

Πιο πολυ ομως με εξοργιζει το γεγονος οτι κανεις απο εμας δεν ενδιαφερεται για κατι καλυτερο και ειμαστε απολυτα ευχαριστημενοι με την κατασταση μας και/ή νομιζουμε οτι η οποια λυτρωση θα ερθει δια μαγειας και χωρις να κουνησει κανενας απο εμας το δαχτυλακι μας.

L-96

Παράθεση από: Powerplant στις  26 Mar 2012, 00:01:00 ΠΜ

@L-96

(Τονίζω ότι τα ανωτέρω αποτελούν προσωπική γνώμη και δεν εκφράζω την ομάδα στην οποία ανήκω)

καλημερα φιλε μου
πρωτα απ'ολα δεν θεωρησα ουτε θεωρω κανεναν που ξεκινησε να παιζει απο 18+ οτι ειναι μακακας και εγω ειμαι ο εξυπνος , ουτε οτι δεν θα μαθει κανονες ασφαλειας εαν περιμενει ενα χρονο ακομη ( μηνες στην ουσια ) απλως θεωρησα σωστο να πω την δικη μου εκδοχη γνωριζοντας  οτι καποιοι παλιοτεροι και πιο σοφοι ( δεν αναφερομαι σε εσενα προσωπικα ) θα με κραξουν αν και μπορουσα να κανω την παπια .Χωρις να θελω να απολογηθω για τις πραξεις μου το ξερω οτι αυτο που κανω δεν ειναι σωστο , ουτε φυσικα μπορουμε να επιλεγουμε να χειριζομαστε τους νομους οποτε και οπως θελουμε (φιλε Nameless εχεις δικιο ) για'αυτο και μονο θα επιλεξω να τον σταματησω να παιζει για μερικους μηνες μεχρι να συμπληρωσει τα 18 .Δεν θελω ουτε τα μπραβο ουτε τα ευγε σας απλως και μονο δεν θελω να γινω η αιτια να απαγορευθει το αιρσοφτ στην Ελλαδα .

chrisdeggestin

Καλημερα σε ολους τους φιλους !!!
Ειναι απο τις λιγες φορες σε αυτο το forum που ακουγοντε τοσες πολλες αληθειες και δυστηχως νομιζω οτι αυτο γινεται  γιατι το θεμα εχει φτασει στο απροχωρητο και απλα δεν παει αλλο.Παρακολουθω αυτο το νημα εδω και 3,4 μερες και βλεπω οτι εχουν γινει αναλυσεις ακομη και σε νομικα θεματα εχουν γινει κριτικες και αυτοκριτικη απο πολλους ....
Για εμενα αυτο ειναι ενα θετικο σημαδι ,καποια πραγματα πρεπει να αλλαξουν και βλεπω οτι υπαρχει η διαθεση ακομη και η αγαπη για το χομπι μας.
Προτινω λοιπον ενας απο τους πιο παλιους και αναγνωρισμενους παιχτες να οργανωση μια συναντηση ,ας αφιερωσουμε μια Κυριακη χωρις να παιξουμε και αυτη την συναντηση να την στηριξουμε ΟΛΟΙ ωστε να εχει ΔΥΝΑΜΙΚΗ και να ξεκινησουμε τα πραγματα παλι απο την αρχη .
Ας επιβαλλουμε το ΣΩΣΤΟ στα παιχνιδια και ας το στηριξουμε ολοι μας για να καθαρισουμε μια και καλη.
Ας χρησιμοποιησουν επιτελους οι παλιοι την δημοτικοτητα τους κανοντας κατι καλο για το χομπι μας ....

jumbo

τελικα η νομικη βγαζει πολυ περισσοτερο κοσμο απο το πολυτεχνειο..... παλι καλα ειδαλως θα εβλεπα την Αθηνα να πεφτει εν μια νυκτι..... ;D ;D ;D
στο προκειμενω τωρα....
αφενος αφηνουμε τον νομο ησυχο, δεν χρειαζεται να τον <<δολοφονουμε>> κατα το δοκουν και αφετερου την λυση την ξερουμε και ερχεται απο το παρελθον...
εχουμε και λεμε...
μια υπευθηνη δηλωση του νομου 105 λυνει πολλα προβληματα, ασε που στην ψευδορκια τον δενει χειροποδαρα ο νομος και ηρεμει μια και καλη αυτος που την εχει κανει την πατατα.
καποιες ομαδες στο παρελθον το κανανε και δεν νομιζω οτι ηταν μακακες.
ταυτοτητα airsofter, υπαρχει σχετικο νημα στο φορουμ ψαξτε το λιγο και θα δειτε ποσο ευκολα θα ειχε λυθει το προβλημα μας τωρα... αλλα δεν λυθηκε και ξερετε γιατι;
γιατι απλα οπως πολυ σωστα λεει ο φιλος μου ο Powerplant εχουμε μπολικη υποκρισια και πασχουμε απο στρουμφοκαμιλισμο σε αυτο το μωρφομα που θελουμε να λεμε κοινοτητα... Μονο κοινοτητα δεν ειναι... Τελος καποιος συνχομπιστας αναφερεται στην επαγγελματικη του ιδιοτητα ως φοιτητης νομικης (συγνωμη φιλε μου δεν θυμαμαι το nicke name σου), θα ηθελα να μου πει δυο πραγματα :
τι παθαινει ενας 16χρονος οταν ψαρευει με ψαροντουφεκο χωρις την παρουσια κηδεμονα, και χωρις αδεια ερασιτεχνικης αλιειας ;
αν ο νομοθετης εξεταζει οποιοδηποτε αντικειμενο ως οπλο, που μπορει να χρησιμοποιηθει ειτε για αμυνα ειτε για επιθεση;
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Nameless

Επι της αρχης δεν θα ειχα αντιρρηση σε μια μαζωξη καποια Κυριακη ή αλλη μερα, και σε μια κουβεντα σχετικα με το airsoft, ωστοσο διατηρω σοβαρες αμφιβολιες οτι κατι θα προκυψει απο αυτο

Για παραδειγμα θα μπορουσα να σου αναφερω το διαβοητο προπερσυνο captains meeting στο οποιο μαζευτηκαν οι οργανωμενοι σε ομαδες παιχτες να συζητησουν και να λαβουν καποιες αποφασεις σχετικα με τον τροπο που θα επαιζαν.

Σε βεβαιωνω ότι την επομενη (και ενώ ειχε αποφασιστει οι οποιες αποφασεις να είναι δεσμευτικες για το συνολο των συμμετεχοντων) ατομα και ομαδες των οποιων οι αποψεις μειοψηφισαν στο meeting αρχιζαν να βγαζουν την ουρα τους απ'εξω και να δυσανασχετουν. Αποτελεσμα, τιποτα από οσα αποφασιστηκαν δεν τηρουνται πια, ουτε καν από τις ομαδες που τα ψηφισαν.

Οποιαδηποτε «λαικη συνελευση» του Αθηναικου Airsoft είναι καταδικασμενη να ακολουθησει τον ιδιο δρομο.

Αντι λοιπον για καποια συνελευση με σκοπο τη ληψη αποφασεων (τις οποιες δεν εχουμε και κανεναν τροπο να επιβαλλουμε), περισσοτερο θα με ενδιεφερε να παρακολουθησω μια επισημη (η ανεπισημη) ημεριδα με σκοπο την ενημερωση για το που βρισκομαστε ώστε ο καθενας να γνωριζει πλεον και να παρει τις οποιες αποφασεις του οντας ενημερωμενος.

Για παραδειγμα

-Θα μπορουσε καποιος νομικος να μας εξηγησει την θεση του airsoft στ στο ευρυτερο νομικο πλαισιο και τα βηματα που πρεπει να κανουμε ώστε αυτό να αλλαξει προς το επιθυμιτο.

-Ενημερωση για το ισχυον πλαισιο οσον αφορα το airsoft αλλα και τα πεδια σε διαφορες χωρες.

-Οι συλλογοι (ενεργοι και υπο συσταση) θα μπορουσαν να παρουσιαστουν και να μας παρουσιασουν το εργο και –γιατι όχι- τα καταστατικα τους.

-Οι επισημες ομαδες θα μπορουσαν και αυτές συντεταγμενα να εμφανιστουν και να μιλησουν για τους δικους τους κανονες και την δικη τους ιστορια.

-Οι παιχτες με εμπερια στο εξωτερικο και σε μεγαλα παιχνιδια θα μπορουσαν να μας μεταφερουν με την μορφη παρουσιασεων και/ή προβολη του δικουςτους φωτογραφικου αρχειου τις δικες τους εντυπωσεις από παιχνιδια στο εξωτερικο.

Στο νου μου ειχα περισσοτερο ένα ειδος γιορτης του airsoft και μια ευκαιρια να ανταλλαξουμε αποψεις και να μπουν οι βασεις μια πιο συντονισμενης δρασης

jumbo

Παράθεση από: Nameless στις  26 Mar 2012, 15:24:51 ΜΜ
Επι της αρχης δεν θα ειχα αντιρρηση σε μια μαζωξη καποια Κυριακη ή αλλη μερα, και σε μια κουβεντα σχετικα με το airsoft, ωστοσο διατηρω σοβαρες αμφιβολιες οτι κατι θα προκυψει απο αυτο

Για παραδειγμα θα μπορουσα να σου αναφερω το διαβοητο προπερσυνο captains meeting στο οποιο μαζευτηκαν οι οργανωμενοι σε ομαδες παιχτες να συζητησουν και να λαβουν καποιες αποφασεις σχετικα με τον τροπο που θα επαιζαν.

Σε βεβαιωνω ότι την επομενη (και ενώ ειχε αποφασιστει οι οποιες αποφασεις να είναι δεσμευτικες για το συνολο των συμμετεχοντων) ατομα και ομαδες των οποιων οι αποψεις μειοψηφισαν στο meeting αρχιζαν να βγαζουν την ουρα τους απ'εξω και να δυσανασχετουν. Αποτελεσμα, τιποτα από οσα αποφασιστηκαν δεν τηρουνται πια, ουτε καν από τις ομαδες που τα ψηφισαν.

Οποιαδηποτε «λαικη συνελευση» του Αθηναικου Airsoft είναι καταδικασμενη να ακολουθησει τον ιδιο δρομο.

Αντι λοιπον για καποια συνελευση με σκοπο τη ληψη αποφασεων (τις οποιες δεν εχουμε και κανεναν τροπο να επιβαλλουμε), περισσοτερο θα με ενδιεφερε να παρακολουθησω μια επισημη (η ανεπισημη) ημεριδα με σκοπο την ενημερωση για το που βρισκομαστε ώστε ο καθενας να γνωριζει πλεον και να παρει τις οποιες αποφασεις του οντας ενημερωμενος.

Για παραδειγμα

-Θα μπορουσε καποιος νομικος να μας εξηγησει την θεση του airsoft στ στο ευρυτερο νομικο πλαισιο και τα βηματα που πρεπει να κανουμε ώστε αυτό να αλλαξει προς το επιθυμιτο.

-Ενημερωση για το ισχυον πλαισιο οσον αφορα το airsoft αλλα και τα πεδια σε διαφορες χωρες.

-Οι συλλογοι (ενεργοι και υπο συσταση) θα μπορουσαν να παρουσιαστουν και να μας παρουσιασουν το εργο και –γιατι όχι- τα καταστατικα τους.

-Οι επισημες ομαδες θα μπορουσαν και αυτές συντεταγμενα να εμφανιστουν και να μιλησουν για τους δικους τους κανονες και την δικη τους ιστορια.

-Οι παιχτες με εμπερια στο εξωτερικο και σε μεγαλα παιχνιδια θα μπορουσαν να μας μεταφερουν με την μορφη παρουσιασεων και/ή προβολη του δικουςτους φωτογραφικου αρχειου τις δικες τους εντυπωσεις από παιχνιδια στο εξωτερικο.

Στο νου μου ειχα περισσοτερο ένα ειδος γιορτης του airsoft και μια ευκαιρια να ανταλλαξουμε αποψεις και να μπουν οι βασεις μια πιο συντονισμενης δρασης

+1 ozy.. πιστευω οτι η ημεριδα ειναι καλυτερη του captains meeting που ουτως η αλλως οπως ειπες φροντισαμε μονοι μας(αλλωστε το εχω δει και εγω αυτο το εργο του captains meting) να απαξιωσουμε και ως προς την λειτουργια του αλλα και την εφαρμογη των κανονων που βγηκαν μεσα απο αυτο.

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Nameless

Στον αντιποδα βεβαια, η ημεριδα ειναι δυσκολη.....θελει ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ.....να συνεχισω;  ;)

jumbo

κοινως ολα αυτα που δεν εχουμε..... ;D ;D παντως εγω προτεινω να διμιουργηθει ενα νημα με θεμα την οργανωση μιας ημεριδας με αυτο το θεμα.... (τι να κανω τα βιτσια και τα ονειρα πληρωνονται) ;).

tristan

Σε αυτο το ποστ εχουν γραφτη πολες γνωμες καλες η κακες για ολους που δεν συνφονουν 100%
Στο μονω που συνφονουμε 100% ειναι οτι θελουμε να ασχολουμαστε με το airsoft kai να παιζουμε η σε δημοσια η πριβε η με ομαδες η με ελευθερους παιχτες  η ματρομενη η οχι μεντρομενη η με καλους παιχτες η κακους  ΑΝ δεν ειμαστε ΝΟΜΙΜΗ θα ερθει η ωρα που θα λεμε οτι καποτε ασχολουμασταν με το αιρσοφτ

Γνωμημου οτι με εναν συλλογο με καλα και σωστα μελη σαν βαση και εγεγραμενες ομαδες και ελεφθερους παιχτες θα λυνωντουσαν πολλα θεματα που μας απασχολουν για το airsoft

παντα φιλικα και με εκτημιση σε αυτους που ποσταραν για το θεμα

Nameless

Τριστανε (Αληθεια εχεις διαβασει το Τριστανος και Ιζολδη;)

Ας μην θεοποιουμε τους συλλογους.
Η υπαρξη συλλογου δεν ειναι πανακεια, ουτε θα μας προσφερει καποια λυση απο τη στιγμη που η ασχολια μας καθεαυτη ειναι παρανομη

Ετσι οσο και να θελω δεν μπορω να ανοιξω Συλλογο Εμπορων Ηρωινης Ομονοιας "Ο Αη Βελονης" ουτε αν βρεθει κανενας τρελος πρωτοδικης και μου εγκρινει τον συλλογο η υπαρξη του αυτοματα μου επιτρεπει να πουλαω ηρωινη στην Ομονοια. 

Στην καλυτερη των περιπτωσεων ο συλλογος θα μας δωσει μονο μια νομικη υποσταση και ενα προσωπο με το οποιο μπορουμε να μιλαμε επισημα πια με το κρατος και το νομοθετη.

tristan

Οποτε φιλε Nameless oτι εκατσα  και διαβασα σε αυτο το ποστ καταληγουν στο ιδιο αποτελεσμα στο απολητο μηδεν και ολα αυτα που αναυερθικαν στο ποστ θα γεινοντε  οσπου ο αροστος να παιθανη απο φυσικα αιτια
κρημα για το χομπι που τοσο αγαπαμε  να φταση εδω που εχει φταση και δεν ξερουμε που θα καταληξη

mirrage

Παράθεση από: Nameless στις  26 Mar 2012, 15:36:52 ΜΜ
Στον αντιποδα βεβαια, η ημεριδα ειναι δυσκολη.....θελει ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ.....να συνεχισω;  ;)

Πριν το airsoft ασχολιόμουν σε υπερβολικό βαθμό με το Flight Simming...Κοινώς της εικονικές online πτήσεις με το MS Flight Simulator
και άλλα προγράμματα...Η κοινότητα όταν εγώ "πέταγα" αριθμούσε όχι περισσότερα από 400-500 άτομα.Μιλάω για τους πραγματικά
φίλους και όχι τους τυχαίους που έρχονταν και έφευγαν.Αυτή λοιπόν η μικρή κοινότητα είχε καταφέρει να κάνει από το 2003 και μέχρι
το 2010 7 συνέδρια όπου παρευρέθησαν, πέρα από τα μέλη της κοινότητας, και άτομα που εκπροσώπησαν αεροπορικές εταιρίες, εταιρίες
που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αερομεταφορών και της αεροναυτιλίας, αερολέσχες και ενώσεις χειριστών.Κάθε φορά υπήρχε
και κάτι νέο να δούμε και κάθε φορά λύνονταν απορίες μέσα από "εκπαιδεύσεις" και εξηγήσεις αληθινών διαδικασιών.Κοινώς αποκομούσαμε
σημαντικά οφέλη από τα συνέδρια αυτά συν ότι βρισκόμασταν και τα λέγαμε από κοντά.Δε λέω ότι πρέπει να σκάσουν μύτη στρατιωτικοί
η άλλοι ένστολοι και να μας δείξουν πως να "παίζουμε" αλλά αν επί 7 χρόνια κάποιοι κατάφερναν να μαζεύουν 100-200 άτομα και να μιλάνε
τόσο ενδελεχώς και εμπεριστατωμένα για ένα τόσο πολύπλοκο αντικείμενο όσο η πτήση τότε σίγουρα μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο
και για το airsoft.Το κόστος υπήρχε αλλά τα συνέδρια γίνονταν στο ΤΙΤΑΝΙΑ (συνήθως) πράγμα το οποίο δεν είναι ανάγκη να κάνουμε εμείς.
Εξοπλισμό έχουμε..Ένα laptop και μία οθόνη μπορούμε να βρούμε εύκολα.

ΤΟΝΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

WhiskeyX-ray

Υπήρξα για αρκετά χρόνια μέλος της εν λόγω κοινότητας και έχω παρευρεθεί σε αρκετά από τα συνέδρια που αναφέρεις. Επέτρεψε μου λοιπόν να σου πω ότι η σύγκριση είναι μάλλον άστοχη, διότι στο flightsimming υπήρχε ένα σύνολο από κανόνες και διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθούνται αυστηρά από τους συμμετέχοντες, με σκοπό την πιστή εξομοίωση.
Στο δε airsoft έχουμε να κάνουμε με ένα χόμπυ το οποίο ο καθένας αντιμετωπίζει με τον τρόπο που τον εκφράζει. Άλλος γουστάρει σκληρό milsim, άλλος να ρίχνει απλά τις μπίλιες του. Άλλος θέλει ελεύθερα πεδία, άλλος πεδία επί πληρωμή. Άλλος είναι geardo, άλλος έρχεται με αθλητική φόρμα. Εξ ορισμού λοιπόν είναι δύσκολο (και κατ'εμέ δεν υπάρχει και λόγος) να συγκεραστούν όλες οι απόψεις, γιατί πάντα κάποιοι θα είναι οι ριγμένοι της υπόθεσης.
Για να στο πω στη "δική μας" γλώσσα, όσοι συμμετείχαμε στα συνέδρια είμασταν προετοιμασμένοι να κινηθούμε στα πλαίσια της αυστηρής εξομοίωσης, και άτομα που απλά γούσταραν να παίρνουν ένα cessnaki και να τριγυρνούν χωρίς σχέδιο πτήσης στην τερματική της Αθήνας ή να πέφτουν πάνω στους άλλους έτσι για την πλάκα δεν μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτή.
Στο airsoft (και εννοώ στη γενική του μορφή) δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να έχει αντίστοιχη απήχηση ένα τέτοιο συνέδριο από τη στιγμή που όπως είπα και πιο πάνω ο καθένας ενδιαφέρεται για διαφορετικά πράγματα...

hargyr

Άπειρα τα OFF TOPIC !! το θέμα εξαντλήθηκε

LOCKED
PLAY FAIR