Ανήλικοι σε παιχνίδια airsoft !!!

Ξεκίνησε από reset, 23 Mar 2012, 10:13:53 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Arbiter

νομιζω πρεπει να τα εχω ξαναπει και τα λεω παντα με την καλυτερη διαθεση!αλλα το θεμα δεν υπαρχει λογος να συνεχιζεται πιστευω γιατι λεμε ολο τα ιδια,πραξεις απο εδω και περα πρεπει να λαβουν χωρα,οπως κρινει ο εκαστοτε διωργανωτης!και ας μην γελιομαστε παιχνιδια με μοοονο ανηλικους λαμβανουν χωρα σε ολη την χωρα και το ξερουμε,και μονο αυτοι θα φανε το κεφαλι τους,γιατι αν ηταν να γινει νομος για το αιρσοφτ με τοοοοσες ληστειες και τοσα περιστατικα που εχουν σημειωθει θα ειχε γινει ηδη!
Ghosts don't hide under your bed...they sleep inside your head

ACIDBLACK

Η παρουσια ενος ανηλικου σε ενα παιχνιδι που εχει διοργανωσει αναγνωρισμενο σωματειο αεροσφαιρισης
παρουσια του κηδεμονα με AEG αγορασμενο απο τον κηδεμονα  και εχει μεταφερθει στο πεδιο απο τον  απο το  νομιμο κηδεμονα του ειναι καθολα
νομιμη. τα παραπανω απορεουν απο την ερμηνεια του τομου περι οπλων και εκρηκτικων ...
οι πιτσιρικαδες που παιζουν μονοι τους στα χωραφια ειναι θεμα των κηδεμονων τους αν θα παθουν κατι η οχι ,η πρωτη ληστεια με οπλο αιρσοφτ εγινε στο ηρακλειο κρητης ....πηγαν αγορασαν δυο πιστολια ..και μετα πηγαν κατευθειαν στην τραπεζα!
ΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
ΠΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΔΟΥΛΟΣ
ΝΑ ΤΟΝ ΘΩΡΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ
ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΟΥΛΟΣ.

Prom81

Θα πρεπει να εχουμε ολοι ως συμμετεχοντες το νου μας. Ισως αναλογιζομενοι και τον φορτο ενος εκαστοτε διοργανωτη, θα πρεπει να ειμαστε 2 φορες πιο προσεκτικοι, εχει κ αυτος 3000 πραγματα στο μυαλο του, και θετικα συμπεριφερομενοι να του επιστησουμε την προσοχη σε τυχον τετοιο θεμα.

Τωρα, εαν ο x,y,z ανηλικος μπερδεψε το playstation με το πεδιο, τι να πω. Ολοι μιλαμε για το "18+" πλεον, ειτε στα fora ειτε στο facebook κλπ. Αρα ισως ερχεται και λεει "ελα μωρε". Πονηρια δηλαδη και πληρης ασεβεια προς το συνολο της κοινοτητας.
Αγοραπωλησιες? προσεχουμε σε ποιον διδουμε τι. Τσεκαρουμε πχ στο forum ηλικιες, ποτε αρχισε να συμμετεχει, ρωταμε τον ιδιο.. Τουλαχιστον να ειμαστε και εκει προσεκτικοι. (για το τι κανουν τα μαγαζια, δεν ειναι δικο μου θεμα, δεν σχολιαζω).

Τελος, απλα ας θυμηθουμε το "προσεχουμε για να εχουμε". Ολοι μας.

G.P.S.

Ας γινω λοιπον για ακομα μια φορα ο κακος της υποθεσης :
Παράθεση από: reset στις  23 Mar 2012, 10:13:53 ΠΜ
Κύριοι έχετε πάρει χαμπάρι πώς κατά καιρούς έρχονται ανήλικοι  και παίζουν airsoft  ???? :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Παράθεση από: chrisdeggestin στις  23 Mar 2012, 10:42:25 ΠΜ
Φιλε reset θα ηθελα πολυ να δω και εγω την φωτογραφια ,γιατι πριν καμμια 10αρια μερες ειχαμε το θεμα αυτο με καποια παρεα και με ειπαν υπερβολικο...
Παράθεση από: Stavros3 στις  23 Mar 2012, 18:52:43 ΜΜ
Δυστυχώς υπάρχουν ομάδες όπου έχουν και "καλύπτουν" αρκετούς ανηλικους που παίζουν μαζί τους και πιστεψεμε δεν εχουν ιδέα από κανόνες ασφαλειας και όχι μονο!
Όχι μονο είναι επικίνδυνο για τα παιδιά να παίζουν αλλα και επικίνδυνο για την κοινότητα και το Branding του Airsoft!
Καλο θα ήταν οι ομάδες οι συγκεκριμένες να καταγγέλλονται δημοσια στο forum καθώς να υπάρχει μια λίστα με τα ονόματα των ομάδων!
και επειδή αυτή η ιδέα γενικά την συζητάμε από παλιά καλο θα ήταν να υλοποιηθεί επιτέλους καθώς και για τους αθανατους!
Στοιχεια κυριοι, στοιχεια !!!
Χωρις στοιχεια δεν εχουν νοημα το thread & τα posts.
Επισης πραξεις κυριοι, πραξεις !!!
Απο το να επισημανετε την ιδια στιγμη το θεμα, μεχρι να αποχωρησετε απο το παιχνιδι
& να ξεμπροστιασετε απαντες μετα σε ολα τα forum, με στοιχεια ομως !!!
Παράθεση από: ACIDBLACK στις  23 Mar 2012, 19:54:39 ΜΜ
Η παρουσια ενος ανηλικου σε ενα παιχνιδι που εχει διοργανωσει αναγνωρισμενο σωματειο αεροσφαιρισης
παρουσια του κηδεμονα με AEG αγορασμενο απο τον κηδεμονα  και εχει μεταφερθει στο πεδιο απο τον  απο το  νομιμο κηδεμονα του ειναι καθολα
νομιμη. τα παραπανω απορεουν απο την ερμηνεια του τομου περι οπλων και εκρηκτικων ...
Δεν ξερω αν το post σου αποσκοπει καπου αλλα το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι εχεις αγνοια του νομου !!!
Για να παψει πια αυτη η παραπληροφορηση αυτο που κανουμε ειναι 100% παρανομο.
Οποιαδηποτε βολη προς ανθρωπο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ !!!
Τωρα αν ειναι απο ενηλικο που απαγορευεται να εχει\χρηζει αεροβολων ειναι απλα +100% παρανομη.

Nameless

Πολυ σωτος ο GPS, ιδιαιτερα στα της ερμηνειας του νομου.

Ανηλικοι + Αεροβολα = 100% παρανομο

Το προβλημα ομως αγαπητοι φιλοι ειναι διπλο, ή αν θελετε, τριπλο......

Αφενος η ανοησια, ο στρουθοκαμηλισμος και η καταφανης υποκρισια που δειχνουν οι περισσοτεροι παιχτες, την οποια πολυ σωστα ανεφερε ο Powerplant. 

Στο forum ολοι λαβροι, αλλα στο πεδιο την δουλιτσα/καβλαντα τους να κανουν, να ριξουν τις μπιλιες τους καθε ΣΚ και στα @@ τους αν ο διπλανος τους μοιαζει να ειναι ανηλικος, ή ειναι αθανατος. Στην τελικη, ωχ αδελφε, αυτοι θα σωσουν τον κοσμο και το ελληνικο airsoft? Εξισου κοτες και οι παλιοι οι οποιοι εχουν βολευτει μια χαρα με τα πριβεδακια και τις καβατζες τους και βλεπουν τον κοσμο αφ υψηλου και/'η κανουν τις παπιες ωστε να τα εχουν καλα με ολους και να συμμετεχουν και στο εκαστοτε ανοιχτο παιχνιδι χωρις πολλα πολλα.

Την εχω δει την ιστορια και ετσι και αλλιως απο το 2005.....και απο τα μεσα και απο τα εξω.

Απο το παλαιο, παλαιο φορουμ υπηρχαν κατηγοριες για παιχτες και ομαδες οι οποιες επισταμενως δεν δεχονταν τα hits, αλλα παντα οι κατηγοριες ηταν μεταξυ μας, σε κατ'ιδιαν κουβεντες και ποτε δημοσια για να μην χαλασουμε τις καρδιες μας. Στο προτελευταιο παιχνιδι που συμμετειχα, μονο ξυλο δεν εριξαν στο τελευταιο τολ με μελη ομαδας που ειναι γνωστο τοις πασει απο αρχαιοτατων χρονων οτι δεν δεχονται hits, κοσμος σηκωθηκε να φυγει αλλα την επομενη σο φορουμ ουτε λεξη.....

Πιο φοβερο και επικινδυνο απο ολα το γεγονος οτι στο ελληνικο airsoft πλεον εχουν απο καιρο εμφανιστει ταγοι οι οποιοι εχουν σαφη οικονομικα συμφεροντα. Καταστηματα, οργανωτες οι οποιοι εχουν σχεση οικονομικη με καταστηματα, ομαδες οι οποιες σπονσοραρονται απο καταστηματα, παιχνιδια ολοκληρα υπο την αιγιδα καταστηματων.....

Σαφως λοιπον και θα πουληθουν οπλα σε ανηλικους οταν καλυπτονται οι τυποι του θεματος (παρουσια και πιστωτικη καρτα γονιου, ασχετως αν ολοι ξερουν που θα παει το οπλο) και πολυ συχνα οι διοργανωτες θα κανουν τα στραβα ματια και θα παρουν μια πιο παθητικη σταση εμπρος στους αθανατους οταν εναντι τους δεν βρισκονται μονο παιχτες αλλα και εν δυναμει πελατες. Δεν μπορει να τους κατηγορησει κανεις για αυτο.

Πεποιθηση μου ειναι οτι την λυση δεν θα την δωσουν ουτε τα φορα, ουτε τα καταστηματα......Την λυση θα την δωσουν οι ανεξαρτητοι παιχτες, η πλειοψηφια, στον βαθμο που θελουν να συγκρουστουν με μια λαθεμενη κατασταση, χωρις φοβο για τις οποιες επιπτωσεις.......

Ειδατε ανηλικο στο παιχνιδι, καντε το θεμα ΑΜΕΣΑ στον διοργανωτη, και αν αυτος κανει τον κινεζο, φυγετε ΑΜΕΣΑ απο το παιχνιδι, μαζι με την ομαδα σας, καλωντας του υπολοιπους να κανουν το ιδιο, και την επομενη καντε το θεμα στο φορουμ

Ειδατε αθανατο παιχτη ή ομαδα, ζητηστε το λογο, χωρις ριπες στη μουρη και παρομοιες ανοησιες. Καντε το θεμα στον διοργανωτη, στην χειροτερη εγκαταληψτε το παιχνιδι και αφηστε τον να παιζει μονος του, και την επομενη στο φορουμ.

Θα χαλασουμε τις καρδιες μας και 1-2 κυριακατικα παιχνιδια αλλα μονο ετσι θα γινουν τα πραγματα καλυτερα αν ο καθενας απο εμας βαλει σκοπο του να κανει τα πραγματα καλυτερα.....

KATADROMEAS

Καλησπέρα και απο εμένα.Θα συμφωνίσω απόλιτα με τον NAMELESS.Είμαι νέος παίχτης  στο airsoft και στα λίγα παιχνίδια που έχω βρεθεί έγινα μάρτιρας έντονων διαπλικτισμών για "αθάνατους".Τι λύση την έχουμε όλοι εμέις!

reset

Παράθεση από: G.P.S. στις  23 Mar 2012, 22:45:22 ΜΜ
Ας γινω λοιπον για ακομα μια φορα ο κακος της υποθεσης :Στοιχεια κυριοι, στοιχεια !!!
Χωρις στοιχεια δεν εχουν νοημα το thread & τα posts.
Επισης πραξεις κυριοι, πραξεις !!!
Απο το να επισημανετε την ιδια στιγμη το θεμα, μεχρι να αποχωρησετε απο το παιχνιδι
& να ξεμπροστιασετε απαντες μετα σε ολα τα forum, με στοιχεια ομως !!!Δεν ξερω αν το post σου αποσκοπει καπου αλλα το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι εχεις αγνοια του νομου !!!
Για να παψει πια αυτη η παραπληροφορηση αυτο που κανουμε ειναι 100% παρανομο.
Οποιαδηποτε βολη προς ανθρωπο ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ !!!
Τωρα αν ειναι απο ενηλικο που απαγορευεται να εχει\χρηζει αεροβολων ειναι απλα +100% παρανομη.

Στοιχεία φίλε μου gps υπήρχαν και δόθηκαν σε όποιον μου τα ζήτησε . Φώτος του πιτσιρικά στο face με γνωστούς παίχτες δίπλα χωρίς βέβαια να ξέρουν τίποτα οι ίδιοι για την ηλικία του παιδιού .
θεώρησα το να βγάλω της συγκεκριμένες Φώτος στο forum ήταν για μένα τουλάχιστον απαράδεκτο ,και παράνομο !! οποίος λοιπόν μου ζήτησε του έστειλα το ling του μικρού στο face . και στης ομάδες που εγώ τουλάχιστο γνωρίζω καλά !!!.κάποιος βέβαια από αυτούς που πήραν το ling του το σφύριξε και ο μικρός πολύ γρήγορα τα διέγραψε όλα από το προφίλ του  !!
Τώρα όσο αφορά το ξεμπρόστιασμα εμένα με βρίσκεις αντίθετο ..

Ζητώ συγγνώμη αν δημιούργησα πρόβλημα στην κοινότητα με το ποστ μου αυτό αλλά καλά θα κάνουμε να προσέχουμε όλοι !!!!!
Οι πρόληψη δεν έκανε κακό σε κανέναν .....
Αυτά είχα να πω να είμαστε όλοι κολλά !!!!

ACIDBLACK

Αγαπητε G.P.S τυγχανω να ειμαι γνωστης του νομου ....μια και ειναι το αντικειμενο των  σπουδων μου

αν προσεξεις λοιπον αναφερθηκα στην παρουσια ,αγορα aeg,και μεταφορα .....

τα υπολοιπα λοιπον τα οποια αναφερεις δεν αναγραφονται στο κειμενο μου οπως παραδειγματος χαρην οι βολες

θα ηθελα λοιπον βαση παραγραφων του νομικου κωδικα να μου υποδειξεις τα λεγομενα σου περι βολων .

αφου το γνωριζεις τοσο καλα  το θεμα μια και εγω ειλικρινως δεν το εχω αναλυσει ακομα ....

φιλικα παντα
ΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
ΠΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΔΟΥΛΟΣ
ΝΑ ΤΟΝ ΘΩΡΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

chrisdeggestin

Φιλε Nameless με καλυψες 100% με την απαντηση σου!!!!!!!!!!

G.P.S.

Παράθεση από: reset στις  24 Mar 2012, 06:41:04 ΠΜ
Στοιχεία φίλε μου gps υπήρχαν και δόθηκαν σε όποιον μου τα ζήτησε . Φώτος του πιτσιρικά στο face με γνωστούς παίχτες δίπλα χωρίς βέβαια να ξέρουν τίποτα οι ίδιοι για την ηλικία του παιδιού .
θεώρησα το να βγάλω της συγκεκριμένες Φώτος στο forum ήταν για μένα τουλάχιστον απαράδεκτο ,και παράνομο !! οποίος λοιπόν μου ζήτησε του έστειλα το ling του μικρού στο face . και στης ομάδες που εγώ τουλάχιστο γνωρίζω καλά !!!.κάποιος βέβαια από αυτούς που πήραν το ling του το σφύριξε και ο μικρός πολύ γρήγορα τα διέγραψε όλα από το προφίλ του  !!
Τώρα όσο αφορά το ξεμπρόστιασμα εμένα με βρίσκεις αντίθετο ..

Ζητώ συγγνώμη αν δημιούργησα πρόβλημα στην κοινότητα με το ποστ μου αυτό αλλά καλά θα κάνουμε να προσέχουμε όλοι !!!!!
Οι πρόληψη δεν έκανε κακό σε κανέναν .....
Αυτά είχα να πω να είμαστε όλοι κολλά !!!!
Δεν υπαρχει λογος να απολογεισαι & δεν δημιουργησες προβλημα στην κοινοτητα.
Απλα χωρις στοιχεια δεν υπαρχει καποιο αποτελεσμα.
Οποιος δεν ηξερε (οπως εγω) οτι παιρνουν μερος ανηλικοι απλα ενημερωθηκε.
Αν ηθελε να κανει κατι για αυτο, επειδη προφανως δεν ειναι στον κυκλο του
δεν θα μπορουσε να κανει κατι χωρις στοιχεια.
Παράθεση από: ACIDBLACK στις  24 Mar 2012, 08:53:53 ΠΜ
Αγαπητε G.P.S τυγχανω να ειμαι γνωστης του νομου ....μια και ειναι το αντικειμενο των  σπουδων μου

αν προσεξεις λοιπον αναφερθηκα στην παρουσια ,αγορα aeg,και μεταφορα .....

τα υπολοιπα λοιπον τα οποια αναφερεις δεν αναγραφονται στο κειμενο μου οπως παραδειγματος χαρην οι βολες

θα ηθελα λοιπον βαση παραγραφων του νομικου κωδικα να μου υποδειξεις τα λεγομενα σου περι βολων .

αφου το γνωριζεις τοσο καλα  το θεμα μια και εγω ειλικρινως δεν το εχω αναλυσει ακομα ....

φιλικα παντα
Κατ'αρχην τα υποδεικνυομενα ανωθεν σημεια του post σου ειναι
το λιγοτερο αντικρουμενα αλλα τα παραλειπω για να συνεχισουμε την συζητηση μας.

Διαβαζοντας λοιποπν πιο προσεκτικα τα γραφομενα σου,
οντως δεν αναφερεις την χρηση\βολη με αεροβολο απο ανηλικο.

Ομως απο το λιγο που εχω διαβασει τον νομο & σκεπτομενος οτι μιλαμε
πλεον μονο για ενηλικες, θυμαμαι τα παρακατω αποσπασματα :
"...απαγορευεται η βολη κατα ανθρωπων & ζωων..."
"...η χρηση των αεροβολων επιτρεπεται μονο στους ειδικα διαμορφωμενους για χρηση χωρους (σκοπευτηρια)..."
"...η μεταφορα των αεροβολων επιτρεπεται κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες & απο\προς τους
ειδικα διαμορφωμενους για χρηση χωρους..."

Θα σε παρακαλεσω λοιπον θερμα, αφου ειναι το αντικειμενο το σπουδων σου,
αρα πρεπει να ξερεις πιο πολλα απο εμενα σε αυτο το θεμα,
να μου βρεις σε ποιο σημειο του νομου λεει οτι επιτρεπεται η χρηση αεροβολων
με τον δικο μας τροπο (βολη κατα ανθρωπων).

Επισης βρες σε παρακαλω καταστατικο\α συλλογου\ων το οποιο αναφερει οτι
τα παιχνιδια Airsoft (οχι βολτες στην φυση, αναδασωσεις, τηλεοπτικα γυρισματα κτλ.)
που διοργανωνει\νουν ειναι απολυτα νομιμα να παω να γραφτω & εγω.

Αν ειναι νομιμο το Airsoft τοτε γιατι οι συλλογοι λενε
οτι θελουν να κανουν κινησεις για να νομιμοποιησουν το Airsoft
με πρωτο βημα τον αποχαρακτηρισμο των Airsoft repliκων απο αεροβολα ?!?

Με airsoftικο πνευμα,

G.P.S.

chrisdeggestin

Τα πραγματα ειναι δυστηχως ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως τα λεει ο φιλος G.P.S η διαφορα ειναι οτι στην χωρα που ζουμε παντα βρισκουμε ¨¨νομιμους τροπους ¨¨ωστε να παρανομησουμε!!!!
Η οδηγηση αυτοκινητου επιτρεπετε σε ενηλικους ποσους ομως γνωριζετε στον κυκλο σας που εχουν δωσει το αυτοκινητο τους στα παιδια τους που ειναι μικροτερα των 18
Μαγκια Ελληνικη και αν το ΠΑΙΔΙ προκαλεσει καποιο ατυχημα ποιος φταει το ΠΑΙΔΙ η οι ΓΟΝΕΙΣ που επετρεψαν αυτο το εγκλημα
Ακριβως το ιδιο συμβαινει και με την παρουσια τους ωστε το παιδι τους να αγορασει αεροβολο ΟΠΛΟ και να το αφησουν να ερθει να ΠΑΙΞΕΙ!!!Να ειστε  σιγουροι οτι αν χτυπησει δεν θα τα βαλει ο γονιος με τον εαυτο του αλλα θα ψαξει για υπευθυνους και με λιγη φαντασια ξερετε οτι θα βρει μερικους για να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ την δικη του ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ !!!!!!!!!!!!!!
Ο φιλος G.P.S τα ειπε μην γινομαι κουραστικος ειμαστε εν μερη παρανομοι και παιζουμε με την ανοχη του νομου!!!!!!!!!!!!!

ACIDBLACK

αναφερθηκαμε στην παρουσια ανηλικων στα πεδια
και αναφερω πολυ απλα οτι η παρουσια τους ειναι νομιμη εφοσον
Ανηκουν σε νομιμο σωματειο- συλλογο ) με νομικα υπευθυνο που παρακολουθει την εξασκηση τους σε ειδικο χωρο (ελεγχομενο και οχι απαραιτητα σκοπευτηριο)
το αεροβολο εχει αγοραστει απο τον κηδεμονα τους και μεταφερθει απο τον κηδεμονα τους στο πεδιο (η αγορα και η μεταφορα αεροβολων οπλων ειναι παρανομη απο ανηλικους)
πως τα βλεπεις αντικρουμενα μου ειναι πραγματικα απορια  επισης μιας και μαλλον δεν τον εχει διαβασει καλα τον νομο
αναφερει επιγραμματικα
α)απαγορευονται οι ασκοποι πυροβολισμοι αρθρο 12 παραγραφος 1 Α
β) Οποιος με χρηση οπλου η αλλου αντικειμενου αναφερομενο στον παροντα νομο διαπραξει κακουργημα  η πλημελημα απο δολο η αμελεια  και καταδικασθει,ανεξαρτητα απο την ποινη που επιβαλεται γι ' αυτο τιμωρειται με φυλακιση τουλαχιστον εξ( 6 )μηνων αρθρο 14

δεν αναφερθηκα ξανα πουθενα σε βολες αν και τα σωματειαν αναφερονται σαν ομιλοι σκοποβολης με αεροβολα οπλα πλαστικων σφαιριδιων  τα οποια χαρακτηριζονται ιδιαιτερα ασθενους ισχυος...(παραγραφος 4 στα περισοτερα καταστατικα που εχω δει )

το πως μπορει να χαρακτηριστει το αιρσοφτ νομιμα ειναι σαν αθλημα κα μονο  ....ο κινδυνος τραυματισμων απο αθληματα ειναι καθημερινο φαινομενο ,οπως μπορεις να χτυπησεις σε ενα αγωνα καρατε η μποξ  σαφως λιγοτερο μπορεις να χτυπησεις σε ενα αγωνα  αιρσοφτ ...μια γροθια απο αθλητη καρατε ειναι 450 joule μια βολη απο ενα AEG με ζορι να παει στα 2-2,5 joule
ολα αυτα βαση διεθνεις βιβλιογραφιας ....για το θεμα των οπλων μια μελετη απο το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ειναι αρκετη...
για να σας κανω την ζωη ευκολη και απλη

Πρωτα πρεπει να αποχαρακτηριστουν τα AEG απο αεροβολα και να χαρακτηριστουςν απο σαν αεροβολα ασθενεις ισχυος μη δυναμενα να επιφερουν τραυματισμο(παιχνιδια) με υποχρεωτικη την χρηση ειδικων γυαλιων προστασιας κατα την χρηση τους με προδιαγραφες (ansi κτλ )
χρειαζονται τ απαιραιτητα εγγραφα με τα οποια αυτα εισαγονται στην χωρα ( τα συγκεκριμενα εισαγονται σαν παιχνιδια )
Μια μελετη απο το Μετσοβειο η οποια να αποδυκνειη τη μη δυνατοτητα τραυματισμου απο τα συγκεριμενα παιχνιδια (AEG)
Ενα καταστατικο που να επεξηγει πληρως τι ειναι το αιρσοφτ  σαν αθλημα (προσομειωση μαχη με παιχνιδια ,κανονισμοι ,κανονες ασφαλειας ,παρουσια νοσοκομου ,κουτι πρωτων βοηθειων- κοινωνικο χαρακτηρα ομαδας φιλαθλο πνευμα κτλ  ) και πανω απο ολα παρουσια δικηγορου για την υποβολη της ιδρυσης σωματειου-συλογου κοινοτητας .Βασικο επισης ειναι σε ενα ασφαλιστηριο συμβολαιο αστικης ευθυνης καθως και ασφαλιστηρια συμβολαια για καθε παιχνιδι υπο την μορφη υπευθυνης δηλωσης
για να παρεις μια ιδεα παρακατω παραθετω ενα ασφαλιστηριο συμβολαιο πεδιου
http://airsoftinsurance.com/AirsoftApplication-2011.pdf
επισης στην καλυτερη των περιπτωσεων ο εισαγγελεας που θα εξετασει το συγκριμενο αιτημα θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον σκοπευτης η κυνηγος ...
Eπισης το ολο εγχειρημα πρεπει να γινει απο σοβαρους ανθρώπους
Δυστηχως ειμαι νομικος και δεν εχω αδεια αξασκησεως επαγγελματος για να το τρεξω αλλα οι πληροφοριες ειναι FREE.
@ chrisdeggestin συμφωνω με αυτα που λες γι αυτο και υπαρχει και η κατηγορια πραμεληση ανηλικου που ειναι και αυτεπαγγελτη ας κατσει ο μπαμπας στο σκαμνι για να κατηγορηθει ο υιος ....
Mε φιλικούς χερετισμους

ΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
ΠΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΔΟΥΛΟΣ
ΝΑ ΤΟΝ ΘΩΡΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Nameless

ΠαράθεσηΆρθρο 6 (Εμπορία- Διάθεση)
5. Επιτρέπεται η πώληση ή διάθεση με οποιονδήποτε τρόπο:
β. Κυνηγετικών όπλων κατηγορίας Β και αεροβόλων όπλων, μόνο σε άτομα που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους.
ΠαράθεσηΆρθρο 7 (Κατοχή)
3. Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Στην οπλοχρησια και την βολη κατα ανθρωπινου στοχου νομιζω ειναι περιττον να αναφερθω.....

Οσον αφορα τα υπολοιπα, θεωρω οτι ειναι το πλεον σημαντικο να αποχαρακτηριστουν τα οπλα μας απο αεροβολα ΟΠΛΑ, και να ενταχθουν στην κατηγορια εστω των παιχνιδιων ωστε να αποφυγουμε πολλους σκοπελους

G.P.S.

Καλο θα ηταν να μην κρυβομαστε πισω απο τις λεξεις & να ερμηνευουμε τον νομο κατα το δοκουν.

Μεχρι να γινουν ολα αυτα που λες (αποχαρακτηρισμος, αναγνωριση ως αθλημα κτλ.)
ολοι ειμαστε παρανομοι οταν παιζουμε Airsoft.
Απλα οι ενηλικοι δεν ειναι παρανομοι στο να αγοραζουν ή
να κανουν ορθη χρηση (κατα τον νομο) των αεροβολων τους.

Οι ανηλικοι απλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και να αγοραζουν και να εχουν και να κανουν χρηση αεροβολων.

Ο καθενας ας διαβασει τον νομο & ας πραξει οπως νομιζει.
Μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε & υπευθυνοι για τις πραξεις μας,

Με ειλικρινες airsoftικο πνευμα,

G.P.S.

Υ.Γ. Ειπα για χαριν της συζητησης παραλειπω καποια αντικρουομενα σημεια,
μην με βγαζεις & τρελο ομως !!!
"...τυγχανω να ειμαι γνωστης του νομου ....μια και ειναι το αντικειμενο των σπουδων μου..."
Δεν τυγχανει (δεν εισαι γνωστης απο τυχη) το σπουδαζεις.
"..αφου το γνωριζεις τοσο καλα  το θεμα μια και εγω ειλικρινως δεν το εχω αναλυσει ακομα..."
Ειλικρινα δεν νομιζω οτι γραφεις ειλικρινα.
Ή το σπουδαζεις (τυγχανει ή οχι) το αντικειμενο, εχεις τεκμηριωμενη αποψη & την εκφραζεις
ή ειλικρινα δεν το εχεις αναλυσει αρα αερολογεις & μας ενημερωνεις εσφαλμενως.
"Φιλικα"
Συγνωμη αλλα το post σου ειχε μεγαλη δοση ειρωνιας & δεν μπορω να το εκ λαβω φιλικα απλα επειδη το γραφεις στο τελος.

Οτι ειχα να πω γυρω απο "ανηλικους σε πεδια" & "νομο περι αεροβολων" το ειπα.
Δεν θα απαντησω σε οτι & αν γραψεις απο εδω και περα,
διοτι το "πνευμα" εκατερωθεν χαλασε & το γυρισαμε σε αντιπαραθεση.

G.P.S.

Παράθεση από: Nameless στις  24 Mar 2012, 13:09:35 ΜΜ
Στην οπλοχρησια και την βολη κατα ανθρωπινου στοχου νομιζω ειναι περιττον να αναφερθω.....

Οσον αφορα τα υπολοιπα, θεωρω οτι ειναι το πλεον σημαντικο να αποχαρακτηριστουν τα οπλα μας απο αεροβολα ΟΠΛΑ, και να ενταχθουν στην κατηγορια εστω των παιχνιδιων ωστε να αποφυγουμε πολλους σκοπελους
Μα καλα, νομικος εισαι ?!?  ;D ;D ;D

+1

Koukos

...........Για το θεμα ανηλικοι προτεινω να ζητατε ταυτοτητα σε καποιον που δεν εχετε ξανα δει ποτε και ειναι μονος του αν ειναι ανω τον 18 μια δυο φορες τη 3 καποιοι απο καποια ομαδα θα τον θυμουνται οποτε και δε θα χρειαζετε αλλο ταυτοτητα..αν δεν εχει τη πρωτη φορα μπορει απλα να κειταξει να δει και το πεδιο να το γνωρισει με γυαλια παντα (η χρηση απαγορευετε οχι η παρακολουθηση ομως) και την επομενη φορα θα κραταει τη ταυτοτητα και θα παιξει...
αυτο πιστυω ειναι το καλητερο για ολους..μπορει να μην παιξει την μια φορα αλλα τις αλλες φορες θα ειναι μια χαρα..θα δει και καλητερα το πεδιο..μπορει αμα θελει να βγαζει και καμια φοτο να παρατηρισει γενικα πως παιζουν οι αλοι παιχτες..να παρει μερικες συμβουλες..πιστεψτε με ετσι θα πορο8ει πιο πολυ και ολοι θα ειναι χαρουμενοι χωρις να ανησυχουν αν ειναι 18..ενοειτε οτι αν καποιος πει ψεματα η εγκυηθει για καποιον οτι ειναι 18 (πραγμα που δε συνηστω να δεχεστε)και αποδειχθει το αντιθετο θα αναφερετε στο φορουμ σαν μη αξιοπιστος παιχτης..γιατι ειδικα οι αντρες 2 πραγματα εχουμε πιο συμαντικα..τον λογο μας και....κατι αλλο... ;D
πιστευω για μενα ειναι μια πολυ καλη λυση στο θεμα ανηλικοι στα παιχνιδια...
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.

barbaros

Παράθεση από: Nameless στις  23 Mar 2012, 23:12:38 ΜΜ
Πολυ σωτος ο GPS, ιδιαιτερα στα της ερμηνειας του νομου.

Ανηλικοι + Αεροβολα = 100% παρανομο

Το προβλημα ομως αγαπητοι φιλοι ειναι διπλο, ή αν θελετε, τριπλο......

Αφενος η ανοησια, ο στρουθοκαμηλισμος και η καταφανης υποκρισια που δειχνουν οι περισσοτεροι παιχτες, την οποια πολυ σωστα ανεφερε ο Powerplant. 

Στο forum ολοι λαβροι, αλλα στο πεδιο την δουλιτσα/καβλαντα τους να κανουν, να ριξουν τις μπιλιες τους καθε ΣΚ και στα @@ τους αν ο διπλανος τους μοιαζει να ειναι ανηλικος, ή ειναι αθανατος. Στην τελικη, ωχ αδελφε, αυτοι θα σωσουν τον κοσμο και το ελληνικο airsoft? Εξισου κοτες και οι παλιοι οι οποιοι εχουν βολευτει μια χαρα με τα πριβεδακια και τις καβατζες τους και βλεπουν τον κοσμο αφ υψηλου και/'η κανουν τις παπιες ωστε να τα εχουν καλα με ολους και να συμμετεχουν και στο εκαστοτε ανοιχτο παιχνιδι χωρις πολλα πολλα.

Την εχω δει την ιστορια και ετσι και αλλιως απο το 2005.....και απο τα μεσα και απο τα εξω.

Απο το παλαιο, παλαιο φορουμ υπηρχαν κατηγοριες για παιχτες και ομαδες οι οποιες επισταμενως δεν δεχονταν τα hits, αλλα παντα οι κατηγοριες ηταν μεταξυ μας, σε κατ'ιδιαν κουβεντες και ποτε δημοσια για να μην χαλασουμε τις καρδιες μας. Στο προτελευταιο παιχνιδι που συμμετειχα, μονο ξυλο δεν εριξαν στο τελευταιο τολ με μελη ομαδας που ειναι γνωστο τοις πασει απο αρχαιοτατων χρονων οτι δεν δεχονται hits, κοσμος σηκωθηκε να φυγει αλλα την επομενη σο φορουμ ουτε λεξη.....

Πιο φοβερο και επικινδυνο απο ολα το γεγονος οτι στο ελληνικο airsoft πλεον εχουν απο καιρο εμφανιστει ταγοι οι οποιοι εχουν σαφη οικονομικα συμφεροντα. Καταστηματα, οργανωτες οι οποιοι εχουν σχεση οικονομικη με καταστηματα, ομαδες οι οποιες σπονσοραρονται απο καταστηματα, παιχνιδια ολοκληρα υπο την αιγιδα καταστηματων.....

Σαφως λοιπον και θα πουληθουν οπλα σε ανηλικους οταν καλυπτονται οι τυποι του θεματος (παρουσια και πιστωτικη καρτα γονιου, ασχετως αν ολοι ξερουν που θα παει το οπλο) και πολυ συχνα οι διοργανωτες θα κανουν τα στραβα ματια και θα παρουν μια πιο παθητικη σταση εμπρος στους αθανατους οταν εναντι τους δεν βρισκονται μονο παιχτες αλλα και εν δυναμει πελατες. Δεν μπορει να τους κατηγορησει κανεις για αυτο.

Πεποιθηση μου ειναι οτι την λυση δεν θα την δωσουν ουτε τα φορα, ουτε τα καταστηματα......Την λυση θα την δωσουν οι ανεξαρτητοι παιχτες, η πλειοψηφια, στον βαθμο που θελουν να συγκρουστουν με μια λαθεμενη κατασταση, χωρις φοβο για τις οποιες επιπτωσεις.......

Ειδατε ανηλικο στο παιχνιδι, καντε το θεμα ΑΜΕΣΑ στον διοργανωτη, και αν αυτος κανει τον κινεζο, φυγετε ΑΜΕΣΑ απο το παιχνιδι, μαζι με την ομαδα σας, καλωντας του υπολοιπους να κανουν το ιδιο, και την επομενη καντε το θεμα στο φορουμ

Ειδατε αθανατο παιχτη ή ομαδα, ζητηστε το λογο, χωρις ριπες στη μουρη και παρομοιες ανοησιες. Καντε το θεμα στον διοργανωτη, στην χειροτερη εγκαταληψτε το παιχνιδι και αφηστε τον να παιζει μονος του, και την επομενη στο φορουμ.

Θα χαλασουμε τις καρδιες μας και 1-2 κυριακατικα παιχνιδια αλλα μονο ετσι θα γινουν τα πραγματα καλυτερα αν ο καθενας απο εμας βαλει σκοπο του να κανει τα πραγματα καλυτερα.....

+1000000

φιλε nameless μας υπερ καλυψες με τα λεγομενα σου!!!

spirosleon

ειναι πολλα κυριοι τα κακος κειμενα, και "κακος" οπως λεει και ο G.P.S δεν αναφερονται με στοιχεια.!!! Απο την μια οι ανηλικοι και οι αθανατοι και  οι καθε λογης φασαριοζιδες που γκρινιαζουν με το παραμικρο και χαλαν το παιχνιδι,  απο την αλλη οι ομαδες με τα "ιδιωτικα"¨πεδια και το αφ' υψηλου υφακη, οπου ολους μας ενοχλουν αλλα κανεις δεν μιλαει με στοιχεια, ξερετε ποσος κοσμος εχει ξενερωσει με ολα αυτα???  Ο κοσμος το χει τουμπανο και μεις?........ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ!

Υ.Γ προσφατα σε λιγο πολυ "πριβε" παιχνιδι, "μεγαλης".... ομαδας, εμφανιστηκε ανηλικος με τον πατερα του! το οτι ηταν ανηλικος το καταλαβαμε οταν εβγαλε την full face μασκα.δεν μιλησε κανεις τους αλλα  λαθος μας /μου που δεν το καναμε και εμεις θεμα. Τι κανεις στην περιπτωση αυτη οπου συνοδευεται απο τον κηδεμονα του? και παρεπιπτοντως ....το χειροτερο παιχνιδι οπου εχω παρει μερος. τα ειχε ολα, ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ,ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ,ΥΦΑΚΙ,......

mirrage

@spirosleon
Αν μιλήσεις πάνω στο παιχνίδι θα σταματήσει, θα σε κράξουν και δεν το βλέπω να βγαίνει άκρη.
Παλιότερα σε παιχνίδι που άρχισα να λέω να μην ρίχνουν μέσα στο safe house (στην Ελευσίνα είχε γίνει αυτό)
απλά όλοι αδιαφορούσαν.Όταν κάποιος δεν έχει την στοιχειώδη νοημοσύνη για να καταλάβει πότε κάνει κάτι
επικίνδυνο η αντίθετο με τους κανονισμούς μάλλον δεν μπορείς να περιμένεις πολλά.
Εγώ απλά θα σταμάταγα να παίζω.Βασικά αυτός είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που πλέον δεν
παίζω.Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν ότι να'ναι παλιοί και νέοι.

ACIDBLACK

αγαπητε G.P.S

Aν εξελαβες οποιαδηποτε απο τα γραφομενα μου σαν ειρωνικα λυπαμαι πολυ
αλλα δεν ειχα καμμια διαθεση να το κανω ,το τυγχανω ειναι μια λεξη οντως που δεν χρησιμοποιειται συχνα
και τυχαινει να ειμαι νομικος μιας και εδω μεσα μιλαμε για το αγαπημενο μας χομπυ και οχι για νομικα θεματα .
Ο Νομος ξεκαθαριζει πολυ απλα τις συνθηκες που πρεπει να κατεχονται διαφορα οπλα αεροβολα και μη  και οχι AEG  ..
τα απλα αναλυονται καθε ενα μεχρι και τIς κατηγοριες τους (διαμετρηματα, και τροποι πυροδοτησης)
τα AEG δεν υποκτυπτουν σε αυτες τις κατηγοριες ουτε κατα το διαμετρημα ουτε κατα τον τροπο βολης (αεροβολο,πυροδοτουμενο περιφερειακα η κεντρικα )
εισαγονται δεν στην ελλαδα σαν παιχνιδια και σαν τιποτα αλλο.
παρακατω ειναι η υπουργικη αποφαση γιοα τα οπλα σκοποβολης αμα βρεις ενα aeg ενημερωσε με
http://clubs.pathfinder.gr/shooting_sports/244461
Για να το τελειωνουμε το θεμα απλα και γρηγορα ...αν σε εμενα ερθει γονεας μαζι με τον γιο του και θελει να παιξει παρουσια του γονεα δεν εχω κανενα προβλημα εμεις οι υπολοιποι δηλαδη ειμαιστε καρανομιμοι και ο πιτσιρικας με τον κηδεμονα του δεν ειναι ?πουθενα δεν αναφερεται οτι η χρηση απο ανηλικο ειναι παρανομη ...η κατοχη και η μεταφορα ειναι ..
Προτιμω ο γιος μου να παιζει ΑΙΡΣΟΦΤ υπο την επιβλεψη μου η και μαζι μου καθε σαββατοκυριακο απο το να χαζολογα μπρος στον υπολογιστη και να αραζει με τους κολλητους ...( ο γιος μου ειναι 9 χρονων οταν θα παει 13-14 θα τον παρω μαζι μου )
Αν σε ενοχλεισε τοσο πολυ το αντικειμενο των σπουδων μου ειναι καθαρα δικο σου θεμα ....δικο μου σιγουρα δεν ειναι .

Αν καποιος γραφει ειλικρινα μαλλον το εννοει αν καποιος μπει στον κοπο να γραψει φιλικα μαλλον το εννοει και αυτο ...
οταν ομως καποιος ειρωνευται τοτε μαλλον κοροιδευει τον ευαυτο του ....

Παράθεση από: G.P.S. στις  24 Mar 2012, 13:16:51 ΜΜ
Μα καλα, νομικος εισαι ?!?  ;D ;D ;D
+1

@spirosleon εφοσον ο ανηλικος συνοδευεται με τον νομιμο κηδεμονα του που ειναι και νομικα υπευθυνος για αυτον δεν υπαρχει κανενα θεμα .ο κηδεμονας του ειναι υπολογος για τις πραξεις του ...οπως ειμαι και εγω υπευθυνος  και ολοι μας για οτι κανουν τα ανηλικα τεκνα μας .
εφοσον ειναι μονος του ερωτηση επιτοπου και ταυτοτητα ...εισαι μεγαλος και μικροδειχνεις καλως εισια 18-.φερε τον μπαμπα σου και ελα !!!
και να αναφερθω στους υπολοιπους που παρακολουθουν το συγκεκριμενο τοπικ
η ουσια ειναι οτι τα aeg δεν ειναι ουτε οπλα ουτε αεροβολα ...ειναι παιχνιδια σαν και αυτα που πουλανε στα πανηγυρια με λιγη προσοχη και σοβαροτητα μπορουν να μας προσφερουν μια πολυ ωραια ενασχοληση...για καποιο λογο εσφαλμενα εχουν θεωρηθει οπλα ....μαλλον επειδη ειναι αντιγραφα 1:1 και γινετε ολο αυτο το νταβαντουρι με ανηλικους και μη ....
Προσωπικα προτιμω να παιζω με πιτσιρικαδες που του εχουν φερει οι πατεραδες τους (δυστηχως δεν εχει συμβει ακομα ) η μικροτερες ηλικιες  που κρατανε το παιχνιδι ζωντανο παρα με διαφορους που τραβανε 50 φωτογραφιες πινουν 2 φρεντο και camperονωνται πισω απο μια γωνια και το παιζουν παιχταραδες με το τελευταια λεξη της tactical μοδας .
Προσωπικα θα προτιμουσα να εχω υπο την επιβλεψη μου ενα 18- και να τον προσεχω παρα να ξερω οτι θα παει να παιξει μονος τους χωρις καμμια επιβλεψη και ο θεος ξερει αν φορανε γυαλια η παιζουν σε χαλασματα και δεν ξερω εγω που αλλου .
Και ξερεις γιατι ?γιατι αν ο μη γεννετω γινει ενα ατυχημα και σκοτωθει ενα πιτσιρικι παιζοντας AIRSOFT ξεχαστε το το αθλημα η θα παιζουμε κρυφτουλι με την αστυνομια .
Δεν θα αναφερθω σε αθανατους η απεθαντους ειναι αλλο θεμα και off topic.

σας ευχομαι ειλικρινα και φιλικα καλο σας απογευμα .....

καλα και ασφαλη παιχνιδια να εχετε....

ΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
ΠΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΔΟΥΛΟΣ
ΝΑ ΤΟΝ ΘΩΡΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ