Παρακαλω ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ

Ξεκίνησε από MAYIOL, 18 Μαρ 2012, 15:42:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

MAYIOL

Παιδια γεια σας ,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και παρολο που παιζω airsoft 3 χρονια θα ηθελα να μου απαντησετε σα να ειμαι νεος στο παιχνιδι αυτο (υπαρχει λογος που θα τον αναφερω αργοτερα).Παρακαλω οσοι απαντησουν να εχουν σκεφτει ή διαβασει καλα τους κανονισμους τους παιχνιδιου. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι η εξης: οταν ενος παικτης κτυπηθει το οπλο και δεν εχει sidearm ,πρεπει να βγει απο το παιχνιδη ή μπορει να παρει (χωρις βοηθεια ) το οπλο καποιου νεκρου με τον κινδινο παντα να σκωτωθει πανω στην διαδικασια ανακτησης νεου οπλου. ΠΑΡΑΚΑΛΩ πριν απαντησετε βιαστικα ριξτε μια ματια στον κανονισμο. Σας ευχαριστω

fox3

Το σημείο που σε αφορά είναι το παρακάτω, σύμφωνα με τους κανόνες του παρόντος forum:

Παράθεση-8ος Κανόνας:
Αν χτυπηθεί το όπλο μας είμαστε έξω, εκτός και αν έχουμε δεύτερο όπλο (π.χ. πιστόλι) οπότε παίζουμε κανονικά με αυτό (εκτός αν το σενάριο δεν επιτρέπει δεύτερο όπλο).

Αν ακολουθήσεις τον παραπάνω κανόνα τότε είσαι έξω μιας και δεν αναφέρει την περίπτωση σου.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα σεναρίου και διοργανωτή. Θεωρώ ότι πλησιάζει πιο πολύ την πραγματικότητα,το να μπορείς να συνεχίζεις να παίζεις αν βρεις κάποιο άλλο όπλο, είτε από "πεθαμένο" είτε από συμπαίκτη που στο έδωσε μέσα στο παιχνίδι.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το ξεκαθαρίζεις αυτό το θέμα με τον διοργανωτή πριν την διεξαγωγή του παιχνιδιού.
Try to hunt,not to be hunted...

Palladin

Σε δικό μου σενάριο δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να πάρεις όπλο από άλλο παίχτη, χωρίς sidearm θα ήσουν έξω.

MAYIOL

Λιγο ποιο κατω ομως γραφει και αυτο : Στην περίπτωση που σε κάποιον τελειώσουν τα "πυρομαχικά" ή χαλάσει το aeg του, μπορεί να δανειστεί ο,τιδήποτε από άλλον "ζωντανό" παίκτη. Από "νεκρό" παίκτη απαγορεύεται να πάρει εξοπλισμό εκτός εάν:
α. Αυτό γίνει μέσα στην Ασφαλή Ζώνη.
β. Ο «νεκρός» αφήσει εξοπλισμό στο σημείο όπου χτυπήθηκε, ακριβώς την στιγμή που χτυπήθηκε. Τον εξοπλισμό μπορεί να τον πάρει οποιοσδήποτε «ζωντανός» παίκτης.
  Πως το ερμηνευεις αυτο ,γιατι να λεει οτι πρεπει να το παρεις απο κατω  και οχι χερι με χερι με το νεκρο; Γιατι να λεει οτι ειναι διεκδικισιμος απο τον οποιονδιποτε ; Επισης πιστυεις οτι η συγκεκριμενη παραγραφος αναφερεται σε μια φανταστικη βλαβη οπλου οπως θα ηταν ενα ΗΙΤ πανω στο οπλο απο σφαιρα ή αναφερετε σε πραγματικη βλαβη οπως μασιμα γραναζιων χαλασμενο ΗΟΡ UΡ και τελειωμενη μπαταρια ; Δεν με ενδιαφερει να μου πητε τη συνηθιζεται να κανετε στο κτηπημα του οπλου αλλα τη θελει να πει αυτος ο κανονισμος και ποια η εννοια του.
 Ευχαριστω

Koukos

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.

willakos.

συμφωνα με τον κανονισμο θα ησουν εξω. βεβαια εγω πιστευω οτι θα επρεπε να υπαρχει η δυνατοτητα να μπορεις να παρεις οπλο απο συμπαιχτη η απο καποιο νεκρο. (την κυριακη μου ετυχε κατι αναλογο και επειδη δεν ειχα δευτερο οπλο βγηκα)
KALAVRITA AIRSOFT TEAM

Palladin

Σε κάθε παιχνίδι μπορεί να συμβεί μια ατυχία σε όλους μας να μας τελειώσει η μπαταρία, οι μπίλιες, να κολλήσει το AEG, να κουρέψει γρανάζια, κλπ. και σχεδόν πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα μας δανείσει για να συνεχίσουμε το παιχνίδι, δεν υπάρχει κανονισμός για αυτό, δηλαδή αν μου τελειώσουν οι μπίλιες θα πρέπει να ρωτήσω τον διοργανωτή για να δανειστώ από τον συμπαίκτη μου?
Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω παίξει σε παιχνίδι/σενάριο που να υπάρχει κανονισμός ή όρος στο σενάριο που να λέει ότι ο "νεκρός" αφήνει τον οπλισμό του εκεί που έφαγε το HIT, αλλά και να υπήρχε κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αφήσω το AEG ή το πιστόλι μου να το πάρει άλλος και ας έλεγε ο διοργανωτής ότι θέλει. Εν κατακλείδι παίζουμε πάντοτε σύμφωνα με το σενάριο και τους κανονισμούς που λέει ο διοργανωτής (αν δεν συμφωνούμε δεν πάμε στο σενάριο), το ΗΙΤ είναι ΗΙΤ και αν δεν έχεις sidearm πας για re-spawn ή είσαι έξω τέλος πάντων.
Να συμπληρώσω κάτι, πάντοτε έχω μαζί μου 2 AEG και 1 πιστόλι, το ένα AEG είναι για να παίξω και το άλλο για καβάτζα, κοινώς μην κάτσει στραβή ώστε να μπορώ να συνεχίσω, το ίδιο ισχύει και για τις μπαταρίες και έχει τύχει πολλές φορές να δανείσω μπαταρία σε συμπαίκτη (όχι απαραίτητα από την ομάδα μου).

Prom81

Με καλυπτουν οι φιλοι ανωθεν.. κανω αλμα δεκα μετρων!!  ;D

Ο κανονισμος σοφα θα τηρηθει οπως αναγραφεται, με γνωμονα οτι ο εκαστοτε διοργανωτης εχει την ευχερεια να παρουσιασει δικο του για τις αναγκες σεναριου (ή το γεγονος οτι θελει να ευχαριστηθουν εξισου και οι παικτες ανευ sidearm).

Απο εκει και περα, ολα ειναι θεμα καλης θελησης, προτερης επεξηγησης και συνεννοησεως μεταξυ μας.

MAYIOL

παιδια η παραγραφος που εχω ποσταρει δεν ειναι απο συγκεκριμενο σεναριο αλλα απο τους βασικους κανονισμους του παιχνιδιου (εκτος και το 6σελιδο που εχω στην κατοχη μου το εχει γραψει ο Νταλαρας). Το αν θα το εχεις προσηνεννοοιθει ειναι αλλο θεμα παντως

Palladin

Φίλε μου σου είναι εύκολο να γράψεις το λίνκ για τους κανονισμούς που έχεις για να τους διαβάσω και εγώ? Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αμφισβητώ τίποτα και κανέναν αλλά αυτό που αναφέρεις δεν το έχω διαβάσει ποτέ παρά μόνο τους "Βασικούς κανόνες συμπεριφοράς" στην ενότητα "Βοηθήστε τους αρχάριους" εδώ στο φόρουμ : http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,131.0.html .

MAYIOL

το λινκ ειναι αυτο: http://www.heraklion-airsoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=29  διαβασε εκει που λεει κανονες εμπλοκης και διαβασετο ολο σε παρακαλω προσεχτικα.

Arbiter

θαθελα να δω ποιος θα παραταγε το οπλο του χαμο για να το παρει καποιος αλλος που δεν τον ξερει καν για να συνεχισει να ριχνει......μονο κε μονο απο θεμα λογικης αυτο που λες δεν στεκει,και πες οτι ο αλλος στο δινει, και του το σπας,γιατι να πρεπει να του το πληρωσεις μετα??? εγω σου λεω μονο τι θα σκεφτεις κατι μερες πριν που θα του πληρωνεις την 400αρα.......γιατι ο μαμακας δεν εβγαινα και ηθελα να παιξω με τα ξενα χρηματα.....γιατι???? χαχα ειναι κωμικο ναι δεν λεω,αλλα οταν θα γινει δεν θανε καθολου παρα μια ξεροκεφαλια,παιχνιδι ειναι στο κατω κατω,ας μην καρφιτσωνομαστε τοσο για να κερδισουμε αλλα 2 λεπτα και μετα τα κλαιμε....
Ghosts don't hide under your bed...they sleep inside your head

Koukos

Παράθεση από: Arbiter στις  18 Μαρ 2012, 21:40:26 ΜΜ
θαθελα να δω ποιος θα παραταγε το οπλο του χαμο για να το παρει καποιος αλλος που δεν τον ξερει καν για να συνεχισει να ριχνει......μονο κε μονο απο θεμα λογικης αυτο που λες δεν στεκει,και πες οτι ο αλλος στο δινει, και του το σπας,γιατι να πρεπει να του το πληρωσεις μετα??? εγω σου λεω μονο τι θα σκεφτεις κατι μερες πριν που θα του πληρωνεις την 400αρα.......γιατι ο μαμακας δεν εβγαινα και ηθελα να παιξω με τα ξενα χρηματα.....γιατι???? χαχα ειναι κωμικο ναι δεν λεω,αλλα οταν θα γινει δεν θανε καθολου παρα μια ξεροκεφαλια,παιχνιδι ειναι στο κατω κατω,ας μην καρφιτσωνομαστε τοσο για να κερδισουμε αλλα 2 λεπτα και μετα τα κλαιμε....

o mayiol ειναι ο τεχνικοσ της ομαδας S.A.T sitia airsoft team και παιζουμε σαν ομαδα παιχνιδια οποτε ο καθε ενας εχει τυφλη εμπιστοσυνη στον αλλον καθως αν και καμια μερα μπορει να ειναι μαζι την αλλη θα ειναι εχθροι οποτε δεν υπαρχει θεμα του αμα τον εμπιστευτει ο αλλος η αμα χαλασει το οπλο..το λεω απλα για να μη ξεφυγει το θεμα σε σχολια υποθετικα τι θα κανει ο αλλος..και ενοειτε παντα φιλικα το αναφερω απλα για να μη μπερδευτει κανεις χωρις να θελω να θηξω κανεναν φιλε μου..:)

Palladin

Παράθεση από: MAYIOL στις  18 Μαρ 2012, 21:40:18 ΜΜ
το λινκ ειναι αυτο: http://www.heraklion-airsoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=29  διαβασε εκει που λεει κανονες εμπλοκης και διαβασετο ολο σε παρακαλω προσεχτικα.
Φίλε μου δυστυχώς δεν είμαι γραμμένος στο φόρουμ αυτό και δεν μπορώ να το διαβάσω...

Arbiter

μα ναι δεν αντιλεγω, αλλα ποιος ο λογος τοτε του να κανει αναφορα μεσα σε ενα δημοσιο φορουμ?? εγω αυτο προσπαθω να πω,ενοιτε οτι στον φιλο θα του δωσεις να παιξει και αμα σου το σπασει κλαιν μαιν,χαλαλι, αλλα ποιος ο λογος να ζητησεις αδεια για αυτο???αφου ειστε παρεα να παιζετε και οπως γουσταρετε!αυτο ειναι το σωστο και μην ανχωνεστε,κανονες του τυπου χτηπηθει το οπλο περνεις αλλο απο φιλο ντακς,στα ανοιχτα παιχνιδια αστο καλυτερα,μην βρεις και τον μπελα σου,στην παρεα κανεις οτι θες,

Koukos

Παράθεση από: Arbiter στις  18 Μαρ 2012, 22:01:13 ΜΜ
μα ναι δεν αντιλεγω, αλλα ποιος ο λογος τοτε του να κανει αναφωρα μεσα σε ενα δημοσιο φορουμ?? εγω αυτο προσπαθω να πω,ενοιτε οτι στον φιλο θα του δωσεις να παιξει και αμα σου το σπασει κλαιν μαιν,χαλαλι, αλλα ποιος ο λογος να ζητησεις αδεια για αυτο???αφου ειστε παρεα να παιζετε και οπως γουσταρετε!αυτο ειναι το σωστο και μην ανχωνεστε,κανονες του τυπου χτηπηθει το οπλο περνεις αλλο απο φιλο ντακς,στα ανοιχτα παιχνιδια αστο καλυτερα,μην βρεις και τον μπελα σου,στην παρεα κανεις οτι θες,

αναφερθηκε για να ρωτησει αν στην πραγματικοτητα δηλαδη σε παιχνιδι που τειρουνται ολοι οι νομοι αυτο μπορει να γινει..γτ ειχαμε στην ομαδα  μια απορια αν αυτο συμφωνα με τους ΚΑΝΟΝΕΣ ισχυει...για αθτο διορθωσα και ανεφερα οτι δεν πρεπει αν σκευτητε το αν θα εδινε καποιος οπλο..αλλα το αν θα επιτρεποταν βαση κανονα..:)

MAYIOL

Τα επιμαχα σημεια στο κανονισμο που εχω στα χερια μου λενε τα ποιο κατω
Κανόνες Εμπλοκής:

1) Όταν ένα τουλάχιστον μπαλάκι χτυπήσει κάποιον παίχτη, αυτός θεωρείται «νεκρός». Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε μέρος του σώματος του ή του εξοπλισμού του.

Ανάλογα με τους επιμέρους κανονισμούς του εκάστοτε παιχνιδιού που ανακοινώνονται από τον εκάστοτε διοργανωτή, υπάρχει η περίπτωση κατά την οποία εάν χτυπηθεί μόνο το aeg κάποιου παίχτη και έχει επάνω του εφεδρικό, έχει τη δυνατότητα, αν θέλει, να φωνάξει "ΟΠΛΟ" έτσι ώστε ο αντίπαλος να καταλάβει ότι χτυπήθηκε μόνο το aeg και να συνεχίσει με το εφεδρικό.
3) Στην περίπτωση που σε κάποιον τελειώσουν τα "πυρομαχικά" ή χαλάσει το aeg του, μπορεί να δανειστεί ο,τιδήποτε από άλλον "ζωντανό" παίκτη. Από "νεκρό" παίκτη απαγορεύεται να πάρει εξοπλισμό εκτός εάν:
α. Αυτό γίνει μέσα στην Ασφαλή Ζώνη.
β. Ο «νεκρός» αφήσει εξοπλισμό στο σημείο όπου χτυπήθηκε, ακριβώς την στιγμή που χτυπήθηκε. Τον εξοπλισμό μπορεί να τον πάρει οποιοσδήποτε «ζωντανός» παίκτης.

mirrage

Παράθεση από: Arbiter στις  18 Μαρ 2012, 21:40:26 ΜΜ

Μου θύμισες ένα περιστατικό όπου  πριν το παιχνίδι κλάταρε η μπαταρία.Τα πήρα και
τότε ένα παλικάρι μου είπε να πάρω το 2ο όπλο του.Αρχικά αρνήθηκα γιατί σκέφτηκα
αυτό που λες αλλά τελικά το πήρα.Εκεί που έπαιζα πάω να οπλίσω (ήταν mp5) και μου
μένει στο χέρι ο μοχλός.
Κουφάθηκα!Με έλουσε κρύος ιδρώτας αλλά τι να έκανα?Πάω στο παιδί και του λέω
"έχω ένα θέμα με τον μοχλό όπλισης" οπότε γυρνάει και μου λέει "έφυγε πάλι ε?".
Γύρισε η καρδιά μου στη θέση της!Ήταν παλιό το πρόβλημα και ξέχασε να μου το πει
από την αρχή...
Έκτοτε φορτίζω την μπαταρία από το προηγούμενο βράδυ!!!

Arbiter

χαχαχα αστα Πανο ειναι οντος μανικι αυτο το θεμα,παρε και 2 μπαταριες καλου κακου!! τωρα για τους κανονες παιδια δεν ξερω,και δεν ξερω και αν εχουν και νοημα να τους αναλυσουμε,εσεις οπως κρινετε

MAYIOL

Για μ'ενα φιλε Arbiter εχει νοημα διοτι πριν λιγο αποχωρισα απο την ομαδα μου και ισως γενικα απο το airsoft γι'αυτο ή απαντατε με τη γλωσσα βουτιγμενη στο μυαλο ή μην απαντατε καθολου!!!