M4 TM SOPMOD

Ξεκίνησε από L-96, 24 Οκτ 2011, 16:41:23 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

L-96

Καλημερα σας

στο προχθεσινο παιχνιδι της Κοζανης το οπλο μετρηθηκε στα 295 FPS , μπορουμε να το ανεβασουμε στα 360-380 FPS ? και χωρις να μας βγει ο κουκος αηδονι ? σε τετοια παιχνιδια ( woodland ) οταν εχεις απεναντι σου CYMA κλπ που παιζουν στα 390-400 FPS δεν εχεις και πολλες πιθανοτητες .....

Χρηστος

Papis

Καλησπέρα φίλε μου,τόσο ψηλά δεν μπορείς να το πας,αυτό που μπορείς να κάνεις για να κερδίσεις κάποια μέτρα είναι μια κάνη ακριβείας και άλλο ελατήριο,αν ψάξεις λίγο στο φόρουμ κάπου έχει γίνει μια παρουσίασει του όπλου από ένα συνχομπίστα.Έχω το ίδιο όπλο και το έχω ψάξει λίγο.

WhiskeyX-ray

Mπορείς να το πας, αλλά θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι (βλέπε Prometheus...)

Papis

Παράθεση από: WhiskeyX-ray στις  24 Οκτ 2011, 16:59:59 ΜΜ
Έχεις δίκιο φίλε μου,άπλα ο φίλος μας είπε χωρις να του στοιχείσει ο κούκος αηδόνι.

L-96

Παράθεση από: WhiskeyX-ray στις  24 Οκτ 2011, 16:59:59 ΜΜ

δλδ ? μονο με μια κανη ακριβειας που το παμε ? εννοω FPS και μαλι ?

mirrage

Με μία tighbore των 6,01 δεν θα ανέβει πάνω από 10 fps.Αλλά θα δεις διαφορά στην ευθυβολία.
Έχω το ίδιο (βασικά το SOCOM που αλλάζει μόνο το κοντάκι και ο χειροφυλακτήρας) και έχω βάλει
ακριβώς το διαμέτρημα που σου λέω.Πολύ καλύτερο.Δες και το hop-up και είσαι κομπλε!
Αυτά για οικονομική αναβάθμιση...

L-96

Παράθεση από: mirrage στις  24 Οκτ 2011, 19:09:26 ΜΜ
Με μία tighbore των 6,01 δεν θα ανέβει πάνω από 10 fps.Αλλά θα δεις διαφορά στην ευθυβολία.
Έχω το ίδιο (βασικά το SOCOM που αλλάζει μόνο το κοντάκι και ο χειροφυλακτήρας) και έχω βάλει
ακριβώς το διαμέτρημα που σου λέω.Πολύ καλύτερο.Δες και το hop-up και είσαι κομπλε!
Αυτά για οικονομική αναβάθμιση...

ok λοιπον παμε για αλλαγη  μονο κανη ακριβειας ....απο συμβουλες ? μπορω να βαλω και CELCIUS 6.00 για ακομη μεγαλυτερη ακριβεια ή φευγουμε στον προυπολογισμο ?τωρα θα μου πεις ποσα θελεις να ξοδεψεις ?ελα μου ντε ...για εσωτερικα δεν το συζητω πλεον δεν πειραζω τιποτα ....απο hop-up παλι δεν πειραζω  αφου ειναι κορυφη ...για τα λεφτα του .και κατι τελευταιο ....κανες ακριβειας Ελλαδα ή Εξωτερικο ?

WhiskeyX-ray

H κάνη από μόνη της είναι απίθανο να σου δώσει παραπάνω από καμιά 10αριά fps. Τη μεγαλύτερη βελτίωση θα τη δεις στην ακρίβεια και τη συγκέντρωση των βολών. Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται και από την κάνη που θα επιλέξεις, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές. Προσωπικά έχω παραγγείλει μια Prometheus 6.03mm, την οποία θα παραλάβω αυτή την εβδομάδα και μέσα στο σαββατοκύριακο ευελπιστώ να τη δοκιμάσω. Δεν ήταν η φτηνότερη επιλογή, μου πήγε $55+μεταφορικά (άλλες μάρκες είναι σχεδόν στη μισή τιμή).

@mirrage: Mε πρόλαβες. Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια επέμβαση στο hop up. Το hop up του sopmod/socom είναι απλά κορυφαίο

L-96

Παράθεση από: WhiskeyX-ray στις  24 Οκτ 2011, 19:20:23 ΜΜ
H κάνη από μόνη της είναι απίθανο να σου δώσει παραπάνω από καμιά 10αριά fps. Τη μεγαλύτερη βελτίωση θα τη δεις στην ακρίβεια και τη συγκέντρωση των βολών. Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται και από την κάνη που θα επιλέξεις, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές. Προσωπικά έχω παραγγείλει μια Prometheus 6.03mm, την οποία θα παραλάβω αυτή την εβδομάδα και μέσα στο σαββατοκύριακο ευελπιστώ να τη δοκιμάσω. Δεν ήταν η φτηνότερη επιλογή, μου πήγε $55+μεταφορικά (άλλες μάρκες είναι σχεδόν στη μισή τιμή).

@mirrage: Mε πρόλαβες. Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια επέμβαση στο hop up. Το hop up του sopmod/socom είναι απλά κορυφαίο

οκ φιλε ...απλα ενα πμ με τις εντυπωσεις απο την καινουργια κανη ..ευχαριστω

Χρηστος

mirrage

Αν παίζει καιρό ίσως χρειαστεί να αλλάξει λαστιχάκι.
Κατά τ'άλλα συμφωνώ πως το hop-up της  TM είναι κορυφή.
Εγώ έβαλα μία Madbull και είναι τζιτζι με μόνο 25 ευράκια!
http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?products_id=1797

vipergr

Eμενα το δικο μου και ενος φιλου φορανε pdi 6.01 εχει ανεβει στα 310fps αρα μπορει να ανεβει πανω απο 10 fps μονο με  αλλαγη κανης. Για παραπάνω κανε μια αναζητση για Eagle6 ο τυπος ειδικευεται στα οπλακια μας και εχει ελατηρια εξειδικευμενα. Λογω πολυ καλης συμπιεσης και μειωμενων απωλειων ειναι πολυ πιθανο να περνας σε εμβελεια και ευθυβολια πολυ δυνατοτερα οπλα. Τα fps απο μονα τους δε λενε τιποτα. Πρωτα συγκρινε το με καποιο πιο δυνατο και μετα πειραξε το. Και ναι υπαρχουν και καλυτερα λαστιχακια απο της Μαρουι......αναμεινατε για δοκιμες.  ;)

arghles

η οικονομικοτερη λυση για να ανεβουν τα φπσ και η γενικοτερη αποδοση του οπλου ειναι η παρακατω αλλαγες

-κανη ακριβειας θα σου προτεινα 6,03 αν πας δε 6,01 πρεπει να παιρνεις παντα καλης μαρκας μπιλακια
-γυαλισμα και λιπανση ολων των κινουμενων μερων του οπλου χρησιμοποιωντας καλης ποιοτητας γρασσου
-κυλινδρος με τρυπα
-ρουλεμαν μεταλλικα

με τα παραπανω ηδη θα δεις διαφορα και δεν θα χαλασεις πανω απο 60-70 ευρω

queef

Παράθεση από: arghles στις  21 Νοε 2011, 18:43:20 ΜΜ
-κυλινδρος με τρυπα

Αν δεν απατώμαι η τρύπα που αναφέρεις δεν έχει σχέση με fps.Η θέση της και η ύπαρξή της ή όχι έχουν να κάνουν με το μήκος της κάνης.Ενδεχομένως αν βάλει κάποιος χωρίς τρύπα ή κλείσει την τρύπα με αλουμιοταινία να δει μια αύξηση αλλά και πάλι εσύ μιλάς για κύλινδρο με τρύπα..

Αν μπορείς διαφώτισέ με στο παραπάνω,ευχαριστώ.
Δώσε στον στραβό μάτια κι εκείνος θα ζητήσει φρύδια ..

liongreek

Αναβάθμισα στο Sopmod μου σε αυτά τα νούμερα απλά με μια αλλαγή ελατηρίου. Τα σώψυχα της Marui είναι αρκετά καλά ποιοτικά ώστε να αντέχουν την μικρή αναβάθμιση. Χρειάζεται να ανοίξει βέβαια το όπλο-gearbox, μια σχετικά απλή διαδικασία αν έχεις ασχοληθει. Επίσης το ελατήριο που θα μπει πρέπει να είναι κατάλληλο για αυτό το όπλο, καθώς αλλάζει το μήκος.

Υπάρχουν τα ανταλλακτικά, καθώς και τα tutorials, από έναν Άγγλο-αυθεντία, τον Eagle6. Κράτα όμως ότι όποια αναβάθμιση πιθανόν να ζητήσει άλλη πηγή ενέργειας. Ενώ στο Socom δεν είναι πρόβλημα, στην custom μπαταρία του Sopmod, θες μόντα. Προσωπικά έχω αλλάξει τα καλώδια (κόψε-κόλλησε) και βάζω 7.4LiPo πίσω, με πολύ καλά αποτελέσματα...

Εν κατακλείδι, αν θες να "λερώσεις τα χέρια σου" μπορείς να κάνεις την αναβάθμιση αξιόπιστα στα όρια που ζητάς. Για παραπάνω, πιστόνι, κεφαλή οπωσδήποτε...

Αν θέλετε links...

Eagle6 Spring Fitting Tutorial Part01 for the TM sopmod M4

αυτό είναι το πρώτο, έχει άλλα 5...