Αλλαγή ελατρίου σε G&G

Ξεκίνησε από Sierraxray, 17 Οκτ 2011, 10:35:52 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Sierraxray

Γειά σας,
Θα ήθελα να μου πεί κάποιος που έχει G&G Gr16 Plastic και το έχει κατεβάσει στα 320-330FPS τί ελατήριο έβαλε (και αν υπάρχουν και μάρκες ποιας μάρκας).

Πρόσφατα ζήτησα σε κάποιο κατάστημα να μου πούν τί ελατήριο να βάλω στο συγκεκριμένο όπλο γιαν να πέσει στα 330 και είτε μου δώσανε λάθος πληροφορία είτε το λάθος ελατήριο γιατί όταν το άλλαξα σε 2 όπλα, και τα 2 από 380FPS έπεσαν στα 260FPS. Βασικά δεν φταίει το μαγαζί. Επρεπε να ρωτήσω κάποιον χρήστη που το έκανε πρώτα.

Επίσης το μαμίσιο ελατήριο του όπλου, τί είναι? 120ρι?

Απλά παρακαλώ να μου πεί κάποιος που το έκανε σίγουρα σε τέτοιο όπλο, γιατί δεν μπορώ να ανοίγω συνέχεια το gearbox για αλλαγές ούτε να αγοράζω ελατήρια.
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

SAPPER

Μήπως είχε πρόβλημα ο μετρητής που το μέτρησες γιατί όλα τα πλαστικά G&G είναι maximum 340 FPS από την μάνα τους.

Πάντως 100αρι θέλεις σε ελατήριον... από που το πήρες ?

Sierraxray

Σε ό,τι αφορά στις μετρήσεις έχεις δίκιο στο θέμα των μετρητών. Εχω εντοπίσει μεγάλες αποκλίσεις και εξηγούμαι.
Οταν πήρα το όπλο (χειμώνας) έβγαζε 350 μέσο όρο και εάν έπαιζα λίγο για να μαλακώσει το ελατήριο κατέβαινε στα 330. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλές μετρήσεις δείχνανε άνω των 360 με ανώτερες τις τελευταίες (370+). Από μετρητή σε μετρητή παρουσιάζονταν πάντα κάποιες αποκλίσεις αλλά δεν μπορώ να ξέρω ποιός μετρητής ήταν σωστός, ή άν είχαν ρυθμίσει σωστά τα βάρη της μπίλιας (για 2,0γρ). Γενικά όμως στα τελευταία παιχνίδια (καλοκαίρι πάντα) τα FPS ήταν πολύ ψηλά για να δικαιολογείται σφάλμα μετρησης τη στιγμή που κι άλλοι μετράγανε στον ίδιο μετρητή και δεν άκουσα παράπονα.
**** αναφερω και την εποχή της μέτρησης μήπως και ο καιρός επηρεάζει την απόδοση του ελατηρίου ή την συμπύκνωση του αέρα στο θάλαμο****

Μετά αλλάζω το ελατήριο σε κάτι που μάλλον είναι 90ρι, και σε 3 μετρήσεις (σεπτέμβρη και χτές) ήταν ~250FPS).
ΟΛΕΣ οι μετρήσεις έγιναν με μηδενισμένο HopUp.

όσο για το μαγαζί σου στέλνω σε PM το όνομα.

adinamos

Κατ αρχην ο μετρητης που χρησιμοποιειται ατυπα σε ολα τα παιχνιδια ειναι ο μαντμπουλ. Οσοι εχουν ασχοληθει εχουν στησει τα οπλα τους με βαση αυτον το μετρητη. Εσυ σε τι μετρησες??

georgeSK

φιλε μου ειχα ακριβως το ιδιο προβλημε με εσενα! εχω το g&g carbine το μεταλλικο και οταν το ειχα μετρισει πρωτη φορα εβγαλε 377 fps αργοτερα επαισε στα 370. το θεμα ειναι οτι τα g&g ερχονται "μαμα" με κανη ακριβειας 6.03 το ελατηριο που φοραει ειναι 100αρι με ενα 90αρι θα πεσεις στα 320 πανω κατω.. Φιλικα Γιωργος

SAPPER

Οι μετρητές είναι τις πλάκας ο καθένας δίνει διαφορετική τιμή ακόμα και στην ιδία μάρκα πχ ο Madbull βγάζει διαφορετικές τιμές από τα αδερφάκια του, βασικά έχει μια φωτοευαισθησία και δεν θέλει μέτρηση κόντρα στον ήλιο.

Καλοί μετρητές για να δεις αν ο μετρητής σου είναι εντάξει κοστίζουν πάνω από 400 ευρώ αλλά άντε να τον βρεις για να τσεκάρεις... ένας δοκιμασμένα καλός για Airsoft είναι ο Xcortech X3200 αξίζει τα λεφτά του.

Τώρα εσύ έχεις και τεράστιες αποκλίσεις η έκανες κάποιο λάθος στην συναρμολόγηση αν άλλαξες εσύ ελατήριο γιατί 90αρι όποιος σου έδωσε είναι άσχετος για το συγκεκριμένο AEG, αν σου το αλλάξανε αυτοί τότε είναι δυο φορές άσχετοι, αλλά δεν εκπλήσσομαι μάλλον ξέρω που πήγες...

Δεν φταις εσύ αλλά αν δεν δεις φως πήγαινε το σε κάποιους που έχουν σοβαρό Service !

Παράθεση από: georgeSK στις  17 Οκτ 2011, 13:05:31 ΜΜ
φιλε μου ειχα ακριβως το ιδιο προβλημε με εσενα! εχω το g&g carbine το μεταλλικο και οταν το ειχα μετρισει πρωτη φορα εβγαλε 377 fps αργοτερα επαισε στα 370. το θεμα ειναι οτι τα g&g ερχονται "μαμα" με κανη ακριβειας 6.03 το ελατηριο που φοραει ειναι 100αρι με ενα 90αρι θα πεσεις στα 320 πανω κατω.. Φιλικα Γιωργος
Γιώργο το Combo έχει το παιδί, καμιά σχέση τα Gearbox των πιο ακριβών Full metal, το Ελατήριο σε μερικά full metal ήταν 120 και 110 ανάλογα την παρτίδα όπως και στα VFC αλλά αυτά έχουν να κάνουν με το εμπόριο και δεν μας αφορούν.

Sierraxray

Ακριβώς George. Εχω το GR16 Blowback Combo όπως λέει και ο Sapper.  Παράλειψή μου που δεν το έγραψα όλο γιατί τελικά μετράει.
Σχετικά με τους μετρητές των παιχνιδιών, να πώ ότι δεν ξέρω τη μάρκα τους αλλά έχω μετρηθεί και με καλούς 2-3 φορές σίγουρα γιατί εκείνοι που με μέτρησαν μου το είπαν (MADBULL). Τώρα δεν θυμάμαι ποιές ενδείξεις ήταν με εκείνους. Μάλλον οι τελευταίες και ψηλότερες να υποθέσω.. Παρ'όλα αυτά θα συμφωνήσω με τον Sapper και μιά φορά θα πάω να μετρήσω το όπλο σε μετρητή ακριβό (πεδίου PB-ελπίζω να μπορεί να μετρήσει τα 2,0γρ) και θα βγάλω άκρη. τουλάχιστον να ξέρω άν πρέπει ν'αλλάξω ελατήριο, αν πρέπει να δίνω βαση στις ενδείξεις του μετρητή όταν δείχνει ψηλά FPS και στην τελική άν είμαι σωστός για να εντάσσομαι σε παιχνίδια που έχουν συγκεκριμένα όρια.

Οπότε καταλήγω  στο 100ρι ελατήριο... άντε να το ξανανοίξω τωρα...

adinamos

Φιλε ο μαντμπουλ δειχνει τα λιγοτερα fps σε σχεση με τους υπολοιπους μετρητες.
Μην ανοιξεις ξανα gearbox στα τυφλα. Βρες εναν μαντμπουλ και κανε μια σωστη μετρηση. Αν δεν εχεις βαλει κανη ακριβειας, βαλε. Θα σου αυξησεις λιγο τα fps. Δες ποσα fps εισαι σε εκεινο το σημειο και μετα σκεψου αμα διορθωτικες κινησεις.
Επισης με 90αρι ελατηριο πρεπει να εχεις πολυ καλη ταχυβολια..

Sierraxray

;) Thanks adinamos
Θα λάβω υπ'όψη μου και αυτές τις παραμετρους που αναφέρεις. Θα δόσω λίγο χρόνο ακόμα για να μην κάνω όντως καμια βιαστική λάθος κίνηση.