Αλλαγη ελατηριου

Ξεκίνησε από Jim21, 26 Σεπ 2011, 13:15:25 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jim21

Γεια σας παιδια εχω μια απορια εχω ενα FAMAS Marui ενα χρονο τωρα παιζω με αυτο τελευταιες μετρησεις εδειξαν εχει 230-245 fps με παιρνει να αλλαξω ελατηριο? εχω ακουσει τα Marui μην τα πειραζεις οποιος ξερει η εχει ακουσει κατι να μου πει

kill or be killed

tristan

φιλε  JIM21 ενας φιλος που αλλαξε ελατηριο σε marui το εφερε απο εξοτερικο και ειναι μονω για merui θα προτινα να βαλης μια κανι ακριβιας  για καλητερι σικεντροσι  στα ββς

JokeR

αλλξε ελατηριο βαλε ενα 90αρι κοστος 10-12 ευρω και μιας θα ανοιχτει το gearbox βαλε και μεταλικα η ρουλεμανατα bushings 5-25 ευρω και ξαναγρασαρε το οπλο... εαν ξερεις καντο αλλιως δωστο σε καποιον που ξερεις και ξερει αλλιως στη εσχατη περιπτωση δωστο σε καποιο καταστημα αλλα να ξερεις τα εργατικα παιζουνε απο 20-40 ευρω(χωρια τα ανταλακτικα εννοειτε)

πιστευω να σε βοηθησα

φιλικα και παντα Κωστας

Powerplant

Καλά άκουσες να μην τα πειράζεις. Εγώ αρχικά θα σε ρωτήσω πόσα έβγαζε αρχικά και πριν πόσο καιρό ήταν το "αρχικά" (βασικά πόσα παιχνίδια).

Τώρα με αλλαγή κάνης θα πάρεις γύρω στα 20 FPS και αναλογικά με το AEG σου 2-3 μέτρα. Hop-up champer μην πειράξεις. Λαστιχάκι είτε το "μαμά" ή μόνο της Fire-fly (αλλά ακριβό και δεν μπορώ να πω ότι VFM).

Αν επιμείνεις για αλλαγή ελατηρίου, στην καλύτερη μείνε σε 90αρι αλλά σε ελατήριο ΜΟΝΟ για ΤΜ. Ελλάδα δεν έχω δει αλλά βγάζει και η GUARDER. Το ελατήριο πρέπει να είναι liner (οι σπείρες να ισαπέχουν σε όλο το μήκος του ελατηρίου). Εκτιμώ με σωστή επανασυναρμολόγηση (όση λίπανση είχε "μαμά" και επανέλεγχος shims) δεν θα έχεις πρόβλημα και μια απόδοση από 300-330 FPS. Ρουλεμάν και ιστορίες δεν χρειάζεσαι αφού είναι υπερ-αρκετά για την συγκεκριμένη απόδοση και απαιτούνται σε πιο "προχωρημένες" λύσεις όπου εκεί θα χρειαστείς να αλλάξεις το μισό gearbox και ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο. Να ξέρεις ότι τα γρανάζια της ΤΜ παίζει να είναι ότι χειρότερο κυκλοφορεί. Το παραμύθι με την ΤΜ τελείωσε και δεν είχε δράκο. Και στο λέω σαν ευτυχής χρήστης ΤΜ αλλά μην παραμυθιαζόμαστε και μεταξύ μας.

kaliostro

Θα συμφωνήσω με τον Powerplant. Βάλε απλά μια κάνη ακριβείς κ μην αγγίξεις το gearbox με τίποτα...δυστηχώς παρόλο που το famas είναι πολύ καλό οπλάκι, κ το 1ο ηλεκτρικό που έβγαλε η ΤΜ, η εταιρία δεν το έχει εξελίξει καθόλου..., έχει gearbox V1 πράγμα που σημαίνει οτι πολύ λίγα άτομα έχουν την γνώση να του βάλουν δάχτ....εεεε χέρι ήθελα να πω... :) :)
Πάντως αν κάποιος αναλάβει να σου πειράξει gearbox άλλαξε bushings μιας κ έχει πλαστικά απο την μαμά του, κ βάλε 90αρι ελατήριο όπως προείπαν όλοι...
Γνώμη μου όμως μην πειράξεις το "κουτί".
Ερώτηση περιέργειας: απο ταχυβολία έχει πέσει καθόλου ή ακομα είναι όπως ήταν "μαμά"???
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

Jim21

Εβγαζε στην αρχη 260-275 ενα χρονο πριν εχω παιξει πολλα παιχνιδια ταχυβολια με μπαταρια lipo 7.4 ειναι γρηγορο αδειαζει τις low cap για πλακα

kill or be killed

chrisdeggestin

Τα fps που αναφερεις ειναι πολυ λογικα για την συγκεκριμενη εταιρεια .Δυστηχως ειναι ελαχιστα τα πραγματα που μπορεις να κανεις με το οπλο σου ,βαλε μια κανη ακριβειας ,να αλλαζεις το λαστιχακι του hop up συχνα και να παιζεις παντα με πολυ καλα φορτισμενες μπαταριες για να εχεις την μεγιστη ταχυβολια.Μην χρησιμοποιεις lipo μπαταρια γιατι συντομα θα διαλυθουν τα παντα ,αν το κανεις ομως χρησιμοποιησε τουλαχιστον mid cap γεμιστηρες για πιο σωστη τροφοδοσια .Μην πειραξεις τιποτα αλλο στο οπλο σου και για να μην σε απογοητευω φιλε μου θελω να σου πω οτι το μ4 που εχω απο την συγκεκριμενη εταιρεια το εχω τωρα 3 χρονια και ειναι παντα αξιοπιστο και  επειτα απο σκληρη χρηση.Μπορει να μην εισαι παντα ευχαριστημενος με τις επιδοσεις αλλα τουλαχιστον ειναι δυσκολο να σε αφησει...
;)

SAPPER

Τα Marui είναι σαν τα ελβετικά ρολόγια αν δεν τα πειράξεις θα δουλεύουν άψογα και αυτό γιατί είναι φτιαγμένα εσωτερικά για αυτά τα FPS, ο Powerplant πιο πάνω έχει απόλυτο δίκιο, εγώ θα σου προτείνω να βάλεις μόνο μια κάννη, το καλό με τα Marui είναι οτι με λίγα FPS έχουν μεγάλη απόδοση στην βολή και ευθυβολία, είναι μια συνταγή που μπορεί να μην ακούγετε λογική αλλά είναι, πολλοί κάτοχοι Marui θα δείτε οτι οι βολές σας με λίγα FPS να πηγαίνουν αρκετά μακριά σε σημείο που πάνε άλλα AEG με περισσότερα FPS, αυτό οφείλετε στο άριστο στήσιμο και την Γιαπωνέζικη ποιότητα υλικών η οποία έχει μηδαμινές απώλειες πίεσης.
Εγώ προσωπικά έριχνα με ένα G3 SAS το οποίο έγραφε 260 FPS και όταν έριχνε πήγαινε η μπίλια εκεί που πήγαιναν κάτι κινεζιές με 340 FPS και είχαν κουφαθεί πόσοι... αυτό γιατί η μπίλια έπαιρνε το σωστό σφάλτσο με τα σωστά FPS και δεν ψάρευε ούτε έστριβε στον αέρα, το μόνο μειονέκτημα ήταν ότι σε μεγάλες αποστάσεις έφτανε λίγο πιο αργά από την Κινεζιά με τα περισσότερα FPS αλλά αυτό ήταν λίγες φορές αρνητικό με την έννοια ότι έπρεπε να κάνεις υπολογισμό όταν ο στόχος είναι σε κίνηση η θέλεις να εφνιδιάσεις σε απόσταση.
Κατά τα αλλά η συνταγή της Marui έχει το καλό ότι με τα λίγα FPS έχεις λιγότερες φθορές μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας γιατί έχει λιγότερο ζόρι και μεγάλη ταχυβολία ιδίως με Li-Po η οποία ώμος θέλει προσοχή γιατί σε παρατεταμένες βολές (happy trigger) τα γρανάζια θερμαίνονται και κουρεύουν.

Jim21

Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια να ειστε καλα

kill or be killed