Αγορά όπλου από το διαδύκτιο

Ξεκίνησε από Overlord, 03 Αυγ 2011, 14:33:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Overlord

Θα ήθελα τα φώτα σας πάνω στο θέμα διότι αν και κάτοχος ενός όπλου το ''κόλημά '' μου το έχω βρεί και εδώ:
Η ερώτηση έχει ώς εξής: Έχει αγοράσει κάποιος  όπλο από το εξωτερικό και ποιές οι δυσκολιες που αντιμετώπισε;
Αν προχωρήσω, ακολουθείστε με...
Αν υποχωρήσω, σκοτώστε με...
Αν σκοτωθώ, εκδικηθείτε με...

Vangelis

Παράθεση από: chaos στις  03 Αυγ 2011, 14:33:03 ΜΜ
Η ερώτηση έχει ώς εξής: Έχει αγοράσει κάποιος  όπλο από το εξωτερικό και ποιές οι δυσκολιες που αντιμετώπισε;

Καλησπέρα,

Απο χώρες μέλη της ΕΕ, δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

Κράτη μέλη της ΕΕ:
http://europa.eu/about-eu/countries/index_el.htm

Αν αποφασίσεις όμως να αγοράσεις απο κατάστημα χώρας που δεν είναι μέλος της EE, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα υπάρξει έλεγχος του δέματος απο τις τελωνειακές αρχές.

Καλή συνέχεια,
Vangelis
Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.

Overlord

Εντάξει τελωνεία και τα λοιπά δεν περνάει αλλά δεν υπάρχει ο κύνδηνος να ΄΄χαθει΄΄ στον δρόμο;

L-96

Παράθεση από: chaos στις  03 Αυγ 2011, 16:48:30 ΜΜ
Εντάξει τελωνεία και τα λοιπά δεν περνάει αλλά δεν υπάρχει ο κύνδηνος να ΄΄χαθει΄΄ στον δρόμο;

δεματα δεν χανονται απο μονα τους  , μονο εαν απλωσει καποιος χερι ......θελει λιγο προσοχη στις αξιες που δηλωνει ο αποστολεας στο τιμολογιο γιατι ακομη ποναει ο γοφος ,  2 εισαγωγες απο Χονκ Κονγκ μας βγηκε ο κουκος αηδονι .Αγορες απο Ευρωπη και απο Ελλαδα μονο .....

Vangelis

Παράθεση από: L-96 στις  03 Αυγ 2011, 17:17:17 ΜΜ
δεματα δεν χανονται απο μονα τους  , μονο εαν απλωσει καποιος χερι ......θελει λιγο προσοχη στις αξιες που δηλωνει ο αποστολεας στο τιμολογιο γιατι ακομη ποναει ο γοφος ,  2 εισαγωγες απο Χονκ Κονγκ μας βγηκε ο κουκος αηδονι .Αγορες απο Ευρωπη και απο Ελλαδα μονο .....

Σωστά.  ;)

@chaos,
Τα σοβαρά καταστήματα χρησιμοποιούν και σοβαρές εταιρείες για την αποστολή των δεμάτων τους.
Αν δεν αναφέρει στο site ποια μεταφορική χρησιμοποιούν, τοτε καλύτερα να επικοινωνήσεις με email, προκειμένου να γνωρίζεις... πρίν κάνεις την αγορά σου.
Με μεγάλες Ιδιωτικές εταιρείες όπως πχ η UPS δεν θα έχεις ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.

Memas13

Παράθεση από: Vangelis στις  03 Αυγ 2011, 17:27:33 ΜΜ

Με μεγάλες Ιδιωτικές εταιρείες όπως πχ η UPS δεν θα έχεις ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

Με ups το δέμα σου θα το παραλάβεις σίγουρα κ πολύ γρήγορα μάλιστα..Θα πληρώσεις όμως πολλά κερατιάτικα στους εκτελωνιστές της ups.

Εγώ προσωπικά έχω παραγγείλει 2 όπλα από Hong Kong, πλήρωσα τον φόρο που αναλογεί κ τα πήρα μια χαρά...

fox3

Αν πρόκειται για χώρες εκτός EE τότε κάνεις τα εξής:

1. Ζητάς υπο-τιμολόγηση από την εταιρία για να μην τον πληρώσεις χρυσό στο τελωνείο και να αξίζει η όλη προσπάθεια.
2. Μόλις φτάσει στο τελωνείο, σε ενημερώνουν τηλεφωνικός και σου ζητάνε να τους στείλεις με fax ταυτότητα και μια υπεύθυνη δήλωση ότι προορίζεται για προσωπική χρήση.
3. Εκτελωνίζεται και είσαι έτοιμος!!! ;) ;) ;)

Επίσης:

Να προτιμάς EMS η οποία συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ εδώ στην Ελλάδα έχοντας τα λιγότερα έξοδα εκτελωνισμού ενώ να αποφεύγεις DHL,TNT,UPS με την πρώτη ν αρνείται να παραδώσει το δέμα στον παραλήπτη αφού εκτελωνιστεί!!!

Ελπίζω να βοήθησα... ;D ;D ;D
Try to hunt,not to be hunted...

G.P.S.

Παράθεση από: fox3 στις  03 Αυγ 2011, 22:19:04 ΜΜ
Να προτιμάς EMS η οποία συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ εδώ στην Ελλάδα έχοντας τα λιγότερα έξοδα εκτελωνισμού
Εχεις λιγοτερα μεταφορικα & ελαφρως λιγοτερα εκτελωνιστικα.
ενώ να αποφεύγεις DHL,TNT,UPS με την πρώτη ν αρνείται να παραδώσει το δέμα στον παραλήπτη αφού εκτελωνιστεί!!!
Εχεις ασχημη εμπειρια και απο τις 3 εταιρειες ?!?
Ελπίζω να βοήθησα... ;D ;D ;D
Απλες παρατηρησεις\ερωτησεις.

Demon

Ωραία παιδιά μπορώ να πώ πολύ χρήσιμα όλα αυτα..
ΑΛΛΑ αν μιλήσεις με αυτούς και σου πούν οτι ξέρεις τι δεν κάνω υποτιμολόγιση???τι γίνεται μετά???
Σας το λέω διότι προχτές ρώτησε ενας συμπαίχτης μου απο την ομάδα και του είπαν δεν κάνω υποτιμολόγιση!!!(αμερική ήταν το site και αν δεν κανω λάθος ήταν το airsplat)
απλα εμενα προσωπικά με εχει τρομάξει λίγο η διαδικασία απο αυτά που ακούω γενικά για τις αγορές εξωτερικού...αλλα τώρα βλέπω και συνχωμπίστες μας που όλα πήγαν καλά!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ghost Rider

Overlord

Καλημέρα κύριοι
Το μαγαζί βρίσκεται στην Τσεχία και οι αποστολές του έρχονται με τα εκει ταχυδρομεία στα εδώ, το θέμα μου είναι αν έχει κάνει κανείς άλλος αγορά με τέτοιο τρόπο και αν έχει παραλάβει το όπλο του και επιμένω στον όρο ''όπλο'', διότι ζούμε σε περίεργους καιρούς.
Με ταχυμεταφορές τύπου ups,dhl κ.α. μου έχουν πει ότι τα μεταφορικά θα πάνε παραπάνω από την αγορα του όπλου

fox3

@ G.P.S
Σωστά η EMS έχει λιγότερα μεταφορικά και εκτελωνιστικά επειδή την όλη διαδικασία την κάνει το δημόσιο. Για να μην αναφέρω περιπτώσεις δεμάτων που έπρεπε να εκτελωνιστούν λόγω της αξίας τους και αυτοί τα περάσαν έτσι...Μου έχει τύχει 2-3 φορές αυτό... ;) ;) ;)

Ναι έχω εμπειρία και από τις 3 με χειρότερη την DHL (δεν δέχεται να παραδώσει το δέμα στον παραλήπτη αν εκτελωνιστεί), μετά TNT (πολύ ακριβή) και μετά UPS(ακριβή).

@Ghost Rider
Οι Αμερικάνικες εταιρίες συνήθως δεν δέχονται υπό-τιμολόγηση. >:( >:( >:(

@chaos
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να εισάγεις AEG ή παρελκόμενα. Κανείς δεν μπορεί να σου πει τπτ γιατί δεν είναι παράνομο. ;) ;) ;)

Overlord

EMS είναι οι ταχυμεταφορές των ΕΛ.ΤΑ;
Και πως μπορώ να εξασφαλιστώ ότι αυτό που έχω παραγγείλει θα μου παραδωθεί;
Το όπλο πως σας φένεται;
Επίσης http://www.eltacourier.gr/Uploads/APAGOREYSEIS_GR.pdf εδώ αναφέρεται ότι δεν μεταφέρουν όπλα

fox3

ΠαράθεσηEMS είναι οι ταχυμεταφορές των ΕΛ.ΤΑ;
Και πως μπορώ να εξασφαλιστώ ότι αυτό που έχω παραγγείλει θα μου παραδωθεί;
Το όπλο πως σας φένεται;
Επίσης http://www.eltacourier.gr/Uploads/APAGOREYSEIS_GR.pdf εδώ αναφέρεται ότι δεν μεταφέρουν όπλα

Η EMS είναι ξένη εταιρία που στην Ελλάδα συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ! Με το tracking number θα μπορείς να παρακολουθείς την πορεία του δέματος και να το αναζητήσεις σε περίπτωση που χαθεί. Το AEG δεν θεωρείται όπλο για αυτό δεν χρειάζεται να έχεις άδεια οπλοκατοχής.

G.P.S.

UPS, DHL & TNT εχουν ακριβα μεταφορικα γιατι
ειναι courier & οχι μεταφορικες ή ταχυδρομικες εταιρειες.

Αν χαθει\καταστραφει μια αποστολη απο courier μπορει & να αποζημιωθεις
απο μεταφορικη ή ταχυδρομικη εταιρεια ξερεις τι θα παρεις.  ;D

UPS, DHL & TNT χρησιμοποιουν ιδιωτικους εκτελωνιστες που χρεωνουν
αμοιβη ανα αποστολη (60-80€) οποτε ανεβαινουν τα εκτελωνιστικα
αλλα παραλαμβανεις την επομενη μερα απο την αφιξη της αποστολης.
Απο EMS\ΕΛΤΑ καποιοι επειδη επεσαν σε γκαου εκτελωνιστες
ακομα περιμενουν να παραλαβουν, τα νηματα πολλα στα airsoftικα forum !!! ;)

Η EMS\ΕΛΤΑ αν το δεμα ειναι μικρο & εχει μικρη αξια διεκπεραιωνεται με
"Απλουστευμενη Εκτελωνιστικη Διαδικασια" & πληρωνεις 3€.
Αν ειναι μεγαλο ή/& εχει μεγαλη αξια τοτε εκτελωνιζεται κανονικα.

Ολα εχουν να κανουν με το τι θελει ο καθενας.  ;)

@chaos
Για ποιο AEG ενδιαφερεσαι, μηπως μπορω να βοηθησω ?!?  ;)

Overlord

Παράθεση από: G.P.S. στις  04 Αυγ 2011, 14:18:10 ΜΜ
@chaos
Για ποιο AEG ενδιαφερεσαι, μηπως μπορω να βοηθησω ?!?  ;)
Αυτή την στιγμή έχω το CMR16 Carbine της G&G ARMAMENT (Taiwan)
Με ενδιαφέρει όμως το G36 της SRC :http://airsoftshop.cz/product_info.php?cPath=176_1_199&products_id=3971&osCsid=l423e7712tcqbigd9jn3q3m832 που είναι το κόλημά μου.
Το όπλο το έχω βρεί μόνο στο εξωτερικό >:( και είναι το μόνο το οποίο είναι σε λογική τιμή και απ' ότι διαβάζω από τεχν. χαρακτηριστικά είναι αρκετά καλό.
Εδώ δυστυχώς πέραν των G36 από ARES, CA και TOKYO MARUI και JG δεν έχω βρεί άλλο, εντάξει τα 2 πρώτα είναι αρκετά καλά απ'ότι έχω ακούσει σε σχέση με την τιμή τους, το TOKYO MARUI άφθαστο, αλλά και η τιμή του επίσης και τα κινέζικα... είναι κινέζικα :-\ !!!
Έτσι θεωρώ ότι το συγκεκριμένο είναι μια καλή ευκαιρία
Φυσικά κάθε βοήθεια δεκτή και ευχαριστώ εκ των προτέρωνγια το ενδιαφέρον και μόνο :) :) :)

Demon

Παράθεση από: chaos στις  04 Αυγ 2011, 15:21:34 ΜΜ
Αυτή την στιγμή έχω το CMR16 Carbine της G&G ARMAMENT (Taiwan)
Με ενδιαφέρει όμως το G36 της SRC :http://airsoftshop.cz/product_info.php?cPath=176_1_199&products_id=3971&osCsid=l423e7712tcqbigd9jn3q3m832 που είναι το κόλημά μου.
Το όπλο το έχω βρεί μόνο στο εξωτερικό >:( και είναι το μόνο το οποίο είναι σε λογική τιμή και απ' ότι διαβάζω από τεχν. χαρακτηριστικά είναι αρκετά καλό.
Εδώ δυστυχώς πέραν των G36 από ARES, CA και TOKYO MARUI και JG δεν έχω βρεί άλλο, εντάξει τα 2 πρώτα είναι αρκετά καλά απ'ότι έχω ακούσει σε σχέση με την τιμή τους, το TOKYO MARUI άφθαστο, αλλά και η τιμή του επίσης και τα κινέζικα... είναι κινέζικα :-\ !!!
Έτσι θεωρώ ότι το συγκεκριμένο είναι μια καλή ευκαιρία
Φυσικά κάθε βοήθεια δεκτή και ευχαριστώ εκ των προτέρωνγια το ενδιαφέρον και μόνο :) :) :)
Αρα εγω να μην τολμησω να μιλήσω καν που το δέμα που θέλω θα είναι 1,5 μετρο μηκος και 10 κιλα βαρος εεε?? ;D ;D
Αναφέρομαι στο M82 Barrett της snow wolf φυσικά... ;D
Το οποιο ακουσον ακουσον εχει 280$ μονο στο εξωτερικο!
Αλλη ιδέα κανένας??Γιατι δεν το βλέπω εφικτό τελικά..αντε το G36 κουτσα στραβά το περνάει σαν παιχνίδι λόγο μεγέθους το "μοσχάρι" αυτό το βλέπω αδύνατον..  :-\ :-\ :'(

1T2X1

Παράθεση από: fox3 στις  04 Αυγ 2011, 13:59:43 ΜΜ
Το AEG δεν θεωρείται όπλο για αυτό δεν χρειάζεται να έχεις άδεια οπλοκατοχής.

Πιστεύω κάνεις λάθος.Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους είναι όπλο και συγκεκριμένα αεροβόλο.Απλά,ως αεροβόλο,δεν απαιτείται κάποια ειδική άδεια κατοχής απλά πρέπει να είσαι πάνω από 18.

Alexgreek

Η εμπειρία μου λοιπόν από αγορές του εξωτερικού (Hongkong)
Έχω κάνει τουλάχιστον 8 παραγγελίες από Δεκέμβρη του 2010 έως σήμερα.
Από αυτές 2 ήταν Airsoft GBBR και όλα τα άλλα ήταν παρελκόμενα. Οι αξίες ήταν από 90 ευρώ έως 400 ευρώ με 3 από αυτές να υπερβαίνουν τα 100 ευρώ.
Όλες οι παραγγελίες ήταν μέσω EMS (Υπηρεσία Express του Ταχυδρομείου του Χονγκ Κονγκ βλέπε δηλαδή ΕΛΤΑ). Αγορές μέσω PAYPAL. Όλα τα προϊόντα που ταξιδεύουν με EMS είναι ασφαλισμένα ΣΥΜΦΩΝΑ με την αξία που ο κινέζος έχει δηλώσει στο τιμολόγιο (αν δηλαδή ζητήσετε υποτιμολόγηση ισχύει η αξία που έχετε συμφωνήσει. Επιπλέον αν έχετε ψωνίσει μέσω PAYPAL και δεν έχετε παραλάβει το προϊόν μπορείτε να κάνετε claim τα λεφτά σας μέσα σε 40 (ή 45 δεν θυμάμαι ακριβώς) μέρες από την ημερομηνία της συναλλαγής. Αν ο πωλητής δεν μπορεί να αποδείξει που είναι τα πράγματα η PAYPAL μπορεί να ακυρώσει την συναλλαγή και να σας επιστρέψει τα λεφτά (διαβάστε προσεκτικά του όρους της PAYPAL σχετικά με το dispute).
Όλες οι παραγγελίες μου πλην μιας (αξίας 99 ευρώ) ήρθαν κανονικά στην πόρτα μου. Στις 2 περιπτώσεις των GBBRs μου ζητήθηκε φωτοτυπία ταυτότητας και υπεύθυνη δήλωση πως προορίζεται για προσωπική μου χρήση (τα οποία τα έστειλα με Fax) και την επόμενη μέρα αποδεσμευτήκαν από το τελωνείο (μέσος χρόνος αναμονής μια εβδομάδα). Μια φορά έκανα 15 μέρες να αποδεσμευτεί από το τελωνείο γιατί όπως ανακάλυψα δεν είχαν το τιμολόγιο (μπορεί και να τσέκαραν τις τιμές). Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση η δυσκολία ήταν να μπορέσεις να επικοινωνήσεις με τα ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο (θέλει υπομονή).
Ότι ήταν κάτω από 100 ευρώ την επόμενη μέρα ήταν απελευθερωμένα από το τελωνείο με κόστος το γνωστό 3,75 ευρώ
Επομένως (και επιμένω ότι είναι η προσωπική μου εμπειρία) δεν βλέπω τόσο μεγάλο θέμα τις αγορές από χώρες εκτός ΕΕ. Αν θέλετε να βάλουμε 2 θεματάκια στο τραπέζι που είναι πρόβλημα είναι το θέμα της εγγύησης (τι γίνεται δηλαδή αν παραλάβεις ένα ελαττωματικό υλικό, πως το επιστρέφεις και ποιος τρώει τα κόστη μεταφοράς) και δεύτερον ότι από Hongkong τα μεταφορικά γδέρνουν λίγο (εκτός αν τα μοιραστείς με φίλους σου.

Jester

Κάποια site παρέχουν την υπηρεσία να σου λύσουν ένα όπλο για να μην έχεις πρόβλημα
Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτο??

Δηλαδή αν ένα πιστόλι είναι κομμάτια σε ένα κουτί????
"It's only by being on the edge that we know who we really are..."

Jester

"It's only by being on the edge that we know who we really are..."