Αγορά πρώτου όπλου

Ξεκίνησε από Red, 25 Ιουλ 2011, 19:34:23 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Red

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη συμβουλή σας. Προέρχομαι απο το χώρο του Paintball. Εδώ και αρκετό καιρό ψάχνω για να αρχίσω το airsoft μιας και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά. Μετά απο πάρα πολύ ψάξιμο προσωπικό και χωρίς όμως να έχω κάποιον γνωστό που να ασχολείται, θεώρησα σκόπιμο να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας. Κριτήρια επιλογής : Full Metal Body. 2ο κριτήριο επιλογής αν και δεν ξέρω αν είναι καλό, GBB αντι για AEG λόγω ήχου και μόνο.
Και οι ερωτήσεις μου. Έχω καταλήξει σε Μ4 αλλά πολύ περισσότερο σε SCAR.

Σας παρακαλώ πείτε μου. AEG η GBB και γιατί.
Μ4 προτάσεις ? Προσωπικά πηγαίνω προς το Scar: http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=144&products_id=1257 . Βλέπω όμως ότι εδώ και καιρό είναι out of stock. Υπάρχει κάτι με την εταιρεία WE ? Έκλεισε ή απλά δεν έρχεται πλεον.

Budget κοντά στα 400€.

Βοηθήστε έναν αρχάριο (airsofter) να καταλήξει επιτέλους ! :)

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και είμαι σίγουρος ότι θα με κατατοπίσετε απόλυτα.

Ε

gioalex

ΑΕG. Γιατί?

Πολλοί λόγοι. Πιο εύκολο στην λειτουργία, στην συντήρηση, στην χρήση. Αργότερα το βλέπεις για GBB.

Τώρα όσον αφορά το όπλο, πήγαινε από τα μαγαζιά, ρίξε μια ματιά από κοντά, πιάσε μερικά όπλα στα χέρια σου, στήριξέ τα στον ώμο σου και δες τι σου κάθεται καλύτερα. Και εγώ για Μ4 πήγαινα, αλλά στο G36C κατάληξα

Dusty

καλησπερα κ απο μενα, λοιπον σαν καινουργιος κ γω πριν μερικους μηνες ειχα την ιδια απορια κ το ιδιο πελαγος μπροστα μου κ σε σχετικη ερωτηση που κανα κ γω μου απαντησαν οι πλειοψηφια για aeg ειδικα για 1ο οπλο τους λογους τους ανεφερε το παιδι. επιπλεον κτ σημαντικο καλο θα ταν (δεν ξερω βεβαια αν εχει ηδη γινει) να παιξεις ενα παιχνιδι πρωτα πριν αγορασεις οτιδηποτε προφανως να χεις αγορασμενα αντιβαλιστικα γυαλια κ να ζητησεις απο καποιο παιδι που χει 2ο οπλο να στο δανησει για το παιχνιδι κ φυσικα να πιασεις ο ιδιος καποια οπλα διαφορετικα απο διαφορετικους κατασκευαστες για να δεις ποιο σου ταιριαζει.
φιλικα

georgeSK

καλησπερα φιλε! η δικια μου η γνωμη ειναι η εξης. επειδη εισαι καινουριος(οχι οτι εγω εχω καπια εμπειρια 7 παιχνιδια εχω κανει) η γνωμη μου ειναι να παρεις ΑΕG. ο λογος που στο λεω αυτο ειναι γιατι ειναι πολυ πιο ευκολοχριστα στο παιχνιδι.. μονο και μονο για να παιξεις με gbb σκεψου οτι ο κθε γεμιστιρας σου θα εχει το πολυ μεχρι 40 ββς.. οποτε με ενα μονο γεμιστιρα δν βγαζεις παιχνιδι.. αλλος ενας παραγοντας ειναι το κοστος. το κοστος για τι συντηριση και τα απαρετιτα που χρειαζεσε για να μπορεις να παιζεις ανετα με gbb ειναι πολυ πολυ μεγαλητερο.. οι γεμιστηρες εδω ελλαδα για gbb ειναι στα 40-50 ευρο.. για aeg βρισκεις απο 8 ευρο. επισης διαλεγοντας aeg εχεις πολλες μα παρα πολλες επιλογες οπλου και εταιριας.. ΑΕG δαγκωτο.. φιλικα Γιωργος

Nick_the_Greek

Τα AEG ειναι ποιο καλα για να πηγαινεις σε παιχνιδια και ΠΟΛΥ ποιο οικονομικα.Εγω προσωπηκα επιδη δεν παω σε παιχνιδια μου αρεσουν περισσοτερο τα GBB επιση ειναι ποιο κοντα στα κανονικα.Το κακο με τα GBB ειναι οτι σιγα σιγα "τρωγονται" τα μεταλα επιση ειναι χαμιλης ποιοτιτας ( VFC εχω ).
Μελιγα λογια καλιτερα να παρεις AEG.Τωρα γαι ποιο μοντελο εγω προτημο τα ΑΚ ;D
Ο θάνατος δεν είναι το χειρότερο πράγμα, το χειρότερο είναι να ζεις μια ζωή που δεν επέλεξες

Red

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν με χαλάει καθόλου το γεγονός των 40 στη γεμιστήρα. Είναι simulation και ανεξαρτήτως τύπου (AEG_GBB) πάντα θα βρίσκονται low capacity γεμιστήρες λόγω ρεαλισμού. Το κάθε hobby πληρώνεται αδρά και το γνωρίζω καλά. Για τα αντιβαλλιστικά γυαλιά και γενικότερα εξοπλισμό είμαι καλυμμένος απόλυτα μιας και έπαιζα pb. Έστω AEG σας παρακαλώ για τις προτάσεις σε M4 και Scar αρκεί να είναι full metal body. Όσον αφορά το να πάω σε μαγαζί κτλ κτλ δυστυχώς δεν έχω τη πολυτέλεια του χρόνου να μου το επιτρέπει μιας και εργάζομαι αρκετές ώρες. Το να επισκεφθώ δε κάποιο κατάστημα με κάποον απο εδώ θα ήταν ιδεατό.

Το Gbb το οποίο είχα ποστάρει προηγουμένως έχει κανείς καμια επαφή με το συγκεκριμένο όπλο?

Λοιπόν ακούω προτάσεις guys !

Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την πολύτιμη βοήθεια σας.

el.cind

καλησπερα φιλε red το καλητερω που σου προτηνω εγω ειναι να ερθεις σε ενα παιχνιδι και θα δεις και πολλα και διαφορα aeg και αεριου και θα σε διαφοτησουν και αλλοι συνχομπιστες και θα τα κρατησεις και στα χερεια σου να δεις ποιο σου τεριαζει καλητερα σε σενα... 8) 8)
και που ξερεις αν εχει καποιος ενα δευτερω οπλο να σε βαλει να πεξεις
και να σε συγουρως θα βρεις το ΦΩΣ σου και εσυ.... ;D ;D ;D ;D ;D
παντα φιλικα el.cind

Nick_the_Greek

Εγω σου προτινω να παρεις Μ4 της VFC που ειναι πολυ καλη ετερια.Εγω αν επερνα ενα τωρα και το ηθελα για παιχνιδια θα επερνα αυτο http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=26_28&products_id=2146
Εγω ενω εχω GBB και μου ερεσει περισσοτερο απο ολα τα αλλα οπλα airsoft που εχω,θα σου ελεγα να μην παρεις τετιο αν το θελεις για παιχνιδι!
Ο θάνατος δεν είναι το χειρότερο πράγμα, το χειρότερο είναι να ζεις μια ζωή που δεν επέλεξες

Red

Φαίνεται πραγματικά πάρα πολύ καλό. Είναι AEG σωστά?

salamine153

Συμφωνω μρ την αποψη οτι πρεπει να ειναι ΑΕΓ το πρωτο
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

Εγω θα σου απαντησω στην αρχικη σου ερωτηση και θα σου πω οτι η WE σαν εταιρια βγαζει κατεξοχην gbb και γενικα ειναι οπλα ποιοτητας..για τους λογους που ανεφεραν και πριν οι υπολοιποι προτεινω aeg κυριως επειδη το gbb στην συντηρηση ειναι σαν να εχεις αληθινο οπλο(μετα απο καθε χρηση λυσιμο)και επιπλεον θεωρω οτι τα gbb ειναι ακομα εν εξελιξη για αποτελεσουν μια αξιοπιστη λυση ιση με ενα aeg.Το m4  που σου προτεινε ο φιλος ειναι καλη επιλογη σαν εταιρια καθως η vfc προσφερει ποιοτητα σε και με εμμονη στην λεπτομερεια και επιπλεον καλη τιμη..τελος αν θες να παιζεις milsim παιρνεις low cap γεμιστηρες και εισαι μια χαρα..ελπιζω να σε βοηθησα.
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further...

Red

Αποκλειστικά mil/sim. Δεν έχω κανένα πρόβλημα ως προς συντήρηση κτλ. το θέμα είναι αν είναι αξιόπιστα. Value for money choice?

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

Σου απαντησα πριν πως τα GBB ακομα εξελισονται και οποτε δεν μπορω να τα θεωρησω αξιοπιστα οσο τα aeg..το κοστος δε ανεβαινει πολυ λογω γεμιστηρων,υπολογιζε 25+ το κομματι..συμπληρωνω οτι μιλαμε για οπλα gbb,στα πιστολια το 99%τετοια εχουμε και ειναι πολυ αξιοπιστα..
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

Iskios

Θα σου πω και εγώ τα ίδια με τον ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ.

Το GBB θα σε "κουράσει" σαν πρώτο όπλο. Πολλά fps το καλοκαίρι, παγοποίηση τον χειμώνα. Για να το ευχαριστηθείς θα πρέπει ΟΛΟΙ όσοι παίζουν στο παιχνίδι να έχουν GBB.

Άρχισε με ένα AEG, το budget που έχεις σου δίνει πολλές επιλογές (αγορά μεταχειρισμένου, αγορά καινούργιου).

Προτίμησε κάτι αξιόπιστο, με δυνατότητα ανταλλακτικών/αξεσουάρ (τα Μ4 έχουν τις πιο πολλές επιλογές, τα GLOCK το ίδιο στα πιστόλια).

wrangler

φιλε red σε καταλαβαινω να θες να ξεκινησεις σε gbb μιας κι εγω απο paintbALL  προερχομαι
μαζι με καμια 20αρια ατομα .
στην αρχη ολοι θελαμε να παρουμε αεριου..
ευτηχως καταλαβαμε οι περισσοτεροι τις δυσκολιες των οπλων αυτων και πηραμε ηλεκτρικα..
θα σου προτεινα κι εγω με τη σειρα μου να παρεις ενα ηλεκτρικο για αρχη και αργοτερα αν θες παιρνεις
ενα αεριου...

υγ.
σε ποια ομαδα ησουν στο pb ?

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ MIL-SIM  ;)
ΛΟΓΧΗ
                                      Hellenic Milsim Squad

salamine153

Ισκιε, ενα πραγμα μου ακουγεται λιγο παραξενο - γιατι πρεπει ολοι να εχουν GBB,  και οχι και AEG καποιοι, για να to ευχαριστηθει καποιος που εχει GBB ???
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

Iskios

Παράθεση από: salamine153 στις  26 Ιουλ 2011, 10:10:09 ΠΜ
Ισκιε, ενα πραγμα μου ακουγεται λιγο παραξενο - γιατι πρεπει ολοι να εχουν GBB,  και οχι και AEG καποιοι, για να to ευχαριστηθει καποιος που εχει GBB ???

Δεν μπορώ να σου πω... είναι μυστικό... :)

Raven

Φιλε RED όπως και η άλλοι συμπαίκτες σου προτείνω για πρώτο όπλο ένα AEG και όχι GBBR παρόλο που είμαι κάτοχος και AEG και GBBR παίζω σχεδόν αποκλειστικά με τα AEG. Τώρα όσον αφορά για ποιο aeg η επιλογή είναι καθαρά δικη σου και βασιζόμενος πάντα στο ποσα θες να ξοδέψεις.

Γενικά στα M4 υπάρχουν πολλές επιλογές και ποσο ρεαλισμό ζητάς να σου πρεσφέρει το όπλο. Aλλα όπλα έχουν blowback, αλλα έxουν recoil, σε  αλλα δουλεύει το bolt catch και ούτω κάθε έξεις.

Τώρα από θέμα εταιρίας προσωπικά προτιμώ τα Ιαπωνέζικα Tokyo Marui αλλα με το 400 euro που σκέφτεσαι να διαθέσεις το VFC είναι μια πολύ καλή λύση.

Επειδή αν μπεις στην αρρώστια του ρεαλισμού που σου προσφέρει το Arsoft σε αντιθέσει με το pb (ήμουν και εγώ πρώην pb player και είχα το T68 M4 τις RAP4 ;D ;D ;D) θα ξοδέψεις πολλά λεφτά στο επόμενο διάστημα. Γί αυτό ξεκινα συντηρητικά στην αρχή με ένα καλο AEG.

Ελπίζω να σε βοήθησα... :) :) :)

Prom81

Καλημερα φιλε Red και με το καλο να ξεκινησεις την ενασχοληση σου με το airsoft.

Τεινω να συμφωνησω στην επιλογη στην επιλογη αγορας AEG για πρωτο οπλο, για τους λογους που ανεφεραν ολα τα παιδια. Οπως λεει και ο Raven, recoil, blowback, bolt catch, οι επιλογες υπαρχουν και ειναι στο τι ακριβως σε ενδιαφερει.

Εχεις ενα budget στα 400 ευρω, γεγονος που σου δινει δυνατοτητες επιλογης ενος πολυ καλης ποιοτητος AEG- στην παρουσα. Εχε υποψιν σου οτι εφοσον αναφερεις οτι σε ενδιαφερει περισσοτερο το mil/sim, θα πρεπει να συνδυασεις την αγορα οπλου με γεμιστηρες low/real cap (οπως εχεις ηδη σωστα αναφερει παραπανω). Κατα συνεπεια, το budget μειωνεται αναλογως με τα απαραιτητα/extras που επθυμεις να αποκτησεις (απο γεμιστηρες εως σκοπευτικα και εξοπλισμο κ.ο.κ.).

Θεωρω οτι η επισκεψη σε ενα (ή ολα) τα μαγαζια πωλησης ειναι επιτακτικη, για να δεις τι περιπου σου ταιριαζει και πως σου "καθονται" οι ρεπλικες. Στα μαγαζια υπαρχουν πωλητες/συνχομπιστες που εχουν γνωσεις και θα σε βοηθησουν σε καθε περιπτωση (το "ψαξιμο" reviews στο διαδικτυο ειναι εξισου επιτακτικο κατ εμε).

Στην περιπτωση που επιθυμεις να επισκεφθεις καποιο καταστημα μετα καποιου συνχομπιστα, ειναι και αυτο εφικτο, μενει μοναχα η επικοινωνια και ολα γινονται. Το ιδιο ισχυει και αν κατεβεις σε παιχνιδι, συνεννοηση εκ των προτερων με διοργανωτη/συνχομπιστες μπορει να σου εξασφαλισει εως και την συμμετοχη εφοσον υπαρχει εξτρα ρεπλικα (εξοπλισμο κατεχεις).

Nick_the_Greek

Παράθεση από: Prom81 στις  26 Ιουλ 2011, 11:45:12 ΠΜ
Τεινω να συμφωνησω στην επιλογη στην επιλογη αγορας AEG για πρωτο οπλο, για τους λογους που ανεφεραν ολα τα παιδια. Οπως λεει και ο Raven, recoil, blowback, bolt catch, οι επιλογες υπαρχουν και ειναι στο τι ακριβως σε ενδιαφερει.
Εγω πιστευω οτι δεν αξιζει να παρεις AEG με blowback.Δεν ειναι και τοσο καλο,σε οσα εχω δει τουλαχιστον.Ειδικα αν δεν ριχνεις αυτοματα.Νομιζω ορι εχει μια μικρι καθιστεριση.