ερωτηση για διοπτρα

Ξεκίνησε από diolyt, 02 Ιουν 2011, 13:26:09 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

diolyt

Καλησπερα σε ολους.εχω παρει μια διοπτρα swiss arms 4*40 και δεν μπορω να την μηδενισω με τιποτα.Το ξερω οτι δεν εδωσα πολλα λεφτα αλλα σιγουρα και αυτα που εδωσα δεν δικαιολογουν το αποτελεσμα.Αν μπορει να βοηθησει καποιος καθε συμβουλη δεκτη.

theon

Πρώτα μηδενίζεις το hop up και δέυτερο βάζεις μπίλιες με τις οποίες θα παίζεις συχνότερα(π.χ. 0.20)
Τοποθετείς το όπλο σε σταθερό σημείο και λαμβάνεις την ανάλογη θέση βάλλοντος.
Τοποθετείς ένα χάρτινο στόχο στα 10 με 15 μέτρα εάν τα fps σου είναι 330-350,και στα 20 με 25 εάν έχεις μεγαλύερη κάννη ,περισσότερα fps ή κάννη ακριβείας!
Ρίχνεις 2 με τρείς βολές σημαδεύοντας το κέντρο του χάρτινου στόχου μεσα απο το σημείο τομής των τριχών του σταυρονήματος της διόπτρας!
Παρατηρείς που κατέληξαν οι βολές ,πιθανώς όχι στο κέντρο, και χρησιμοποιώντας τα κομβία (windage-elevation) της ύψωσης και του αζιμουθίου τα οποία μετακινούν το σταυρόνημα στους άξονες ''χ'' και ''y'',επαναλμβάνεις μονές βολές για κάθε κλικ που μετακινείς τα κομβία ,μέχρι η πρώτη σου βολή καταλήξει στο κέντρο του στόχου.
Δεν μπορώ να υπολογίσω την απόκλιση των βολών σου γιατί δεν γνωρίζω τα ΤΜΟΑ( πραγματικά πρώτα της μοίρας) που αντιστοιχούν στη διόπτρα σου και ερμηνέυονται με κάθε κλίκ ως απόκλιση σε ίντσες απο τον στόχο σε συγκεκριμένη απόσταση βολής σε γυάρδες ;)
Βέβαια με πυρομαχικά τύπου airsoft δεν εφαρμόζονται έυκολα μαθηματικοί τύποι τριβής,βάρους βολίδας,είδους γόμωσης,γωνίας βολής,πρόσπτωσης βολίδας,πλάγιου ανέμου και υγρασίας! ;D
Αυτά και καλές και ασφαλείς βολές! :)
ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ!

gioalex

Παράθεση από: theon στις  02 Ιουν 2011, 17:58:55 ΜΜ
Δεν μπορώ να υπολογίσω την απόκλιση των βολών σου γιατί δεν γνωρίζω τα ΤΜΟΑ( πραγματικά πρώτα της μοίρας) που αντιστοιχούν στη διόπτρα σου και ερμηνέυονται με κάθε κλίκ ως απόκλιση σε ίντσες απο τον στόχο σε συγκεκριμένη απόσταση βολής σε γυάρδες ;)
Βέβαια με πυρομαχικά τύπου airsoft δεν εφαρμόζονται έυκολα μαθηματικοί τύποι τριβής,βάρους βολίδας,είδους γόμωσης,γωνίας βολής,πρόσπτωσης βολίδας,πλάγιου ανέμου και υγρασίας! ;D
Αυτά και καλές και ασφαλείς βολές! :)

Χαχαχαχαχαχα!!! Ξέχασες την επίπτωση της περιστροφής της γης στην τροχιά του βλήματος (φαινόμενο Coriolis)!!!

diolyt

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες,θα προσπαθησω να τα εφαρμοσω αν και τα περισσοτερα τα εχω κανει με μερικες παραλλαγες πχ προσπαθησα να κραταω τοποθετημενο οσο πιο σταθερο το οπλο μου(svd ελατηριου) μιας και δεν υπαρχει ενααααααααα μαγαζι στην Ελλαδα να φερνει ενα διποδα για το συγκεκριμενο οπλο(και εγω δεν ξερω πως να το ψαξω στο διαδυκτιο να την βρω) και ετσι το ακουμπαω οσο μπορω καπου σταθερα και κανω τις προσπαθειες μου.εχω φτασει σε σημειο να πιστευω οτι η διοπτρα ειναι μουφα,και αν ειναι δεν με πειραζει,αυτο που με ενοχλει ειναι οτι δεν θα επρεπε να την πουλανε και 50 ευρω.