23-11-2008 Woodland

Ξεκίνησε από kinmid, 17 Νοε 2008, 12:56:02 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kinmid

Woodland στο γνωστό μέρος στην Καισαριανή, ώρα 12:00.
Δηλώσεις συμμετοχών κατά προτίμησιν μέχρι το Σάββατο 22/11/2008 και ώρα 20:00, ώστε να μπορέσουμε βάσει των συμμετοχών να προγραμματίσουμε καλλίτερα το παιχνίδι και τις ομάδες.

-Συμμετοχές:
kinmid (+1)
theka74 (+1)
Constantinos (+1)
RAMIREZ (+1-2?)
Siegfried
Noob (+2?)
filakio-8 (+2-3?)
pit (+2)
ted
papaflesas
loxias
theon
Ghost
Spook
vantre
archidim (+1?)
kallistos

Θα παιχτεί η συνέχεια των δύο προηγουμένων σεναρίων.
Παρακάτω παραθέτω την καθιερωμένη πλέον "προειδοποιητική διαταγή".

-------

***Σενάριο : Saving S/N-84647***
---------------------------------------------

-Γενικό πλαίσιο σεναρίου:

Μετά από μία στρατιωτική περιπέτεια ολίγων ημερών στην χώρα Α, η οποία έληξε με την καταλυτική επέμβαση δυνάμεων μίας χώρας Γ υπέρ ακραίων αποσχιστικών δυνάμεων, η πρώτη πλέον βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και διάσπασης με επικείμενη την απώλεια εδαφών της.
Με τα κυβερνητικά στρατεύματα και τις δυνάμεις ασφαλείας της Α να έχουν χάσει τον έλεγχο στα περίχωρα, η προσπάθεια της κυβέρνησης περιορίζεται στην εξασφάλιση της πρωτεύουσας και βασικών οδών επικοινωνίας εκτός ελέγχου των δυνάμεων εισβολής της χώρας Γ.
Οι δυνάμεις της χώρας Γ έχουν ήδη εγκαταστήσει στρατιωτικές βάσεις εντός αμφισβητούμενων περιοχών της Α, ενώ έχουν δημιουργήσει μία ζώνη λίγων χιλιομέτρων περιφερειακά από τις περιοχές που ελέγχουν, όπου διενεργούν αποστολές περιπόλων και έχουν στήσει μπλόκα, φυλάκια & παρατηρητήρια.
Με την τηλεπικοινωνιακή υποδομή της Α σημαντικά υποβαθμισμένη από τις αεροπορικές επιθέσεις και παρεμβολές των δυνάμεων της Γ, ο έλεγχος επί των δυνάμεων της Α είναι σχεδόν αδύνατος σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο.
Στην παρούσα χρονική περίοδο μία χώρα Β εμπλέκεται αρχικά διπλωματικά προς στήριξη της Α, και κατόπιν ενεργά σε επιχειρήσεις χαμηλής εντάσεως με συμμετοχή ειδικών δυνάμεων & συμβούλων προς συλλογή πληροφοριών ως μέρος ευρύτερης κρυφής προπαρασκευής για μελλοντική ανοικτή πλέον επέμβαση υπέρ της χώρας Α και εναντίον των δυνάμεων της χώρας Γ.
Στο πλαίσιο αυτών των προπαρασκευαστικών ενεργειών διενεργούνται από μεικτές δυνάμεις ΑΒ επιχειρήσεις μικρών κλιμακίων επιπέδου ομάδας έως διμοιρίας στην ευρύτερη περιοχή ανάπτυξης των δυνάμεων της Γ.

-Ειδικό πλαίσιο σεναρίου:

Το παρόν σενάριο αποτελεί μία εκ των πιθανών εξελίξεων του αμέσως προηγούμενου σεναρίου με τίτλο "Lost & Found", την πλέον άσχημη.
Η αποστολή ανάκτησης του ασυρμάτου απέτυχε και ο ασύρματος, όπως και ο τραυματίας παρέμειναν στην περιοχή.
Η ομάδα των ανταρτών συλλαμβάνει τον τραυματία και τον μεταφέρει στο τοπικό κρυσφήγετο της, όμως εντός ολίγων ημερών αυτό εντοπίζεται από εναέριες εχθρικές δυνάμεις επιτήρησης (UAV & Ε/Π) και βομβαρδίζεται, ενώ παράλληλα στην περιοχή σπεύδουν εχθρικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και ξεκινούν περιπολίες αναγνώρισης-μάχης.
Η ηγεσία των ανταρτών της περιοχής αποφασίζει την εκκένωση των κεντρικών βάσεων τους και την διασπορά σε μικρές φωλιές μεγέθους ομάδας. Μία από αυτές τις φωλιές είναι και το σημείο όπου θα μεταφερθεί προσωρινά ο αιχμάλωτος.
Ο αιχμάλωτος δεν μας ενδιαφέρει αν ανήκει στην ΑΒ ή στην Γ πλευρά των προηγουμένων σεναρίων (η δύναμη ΑΒ ή Γ νοείται ότι θα είναι η εχθρική δύναμη στο παρόν σενάριο), ενώ ο αιχμάλωτος εξακολουθεί να έχει την ίδια αξία και για τις δύο (ΑΒ & Γ) όπως και στο προηγούμενο σενάριο.
Η εχθρική δύναμη που στο εξής θα αποκαλείται Δύναμη-Δ (Δ) έχει εντοπίσει την ευρύτερη περιοχή επιχειρήσεων των ανταρτών (μέσω υποκλοπών και πηγών human intelligence), και αποφασίζει δυναμική επέμβαση προς απελευθέρωση του αιχμαλώτου και ανάκτηση πιθανών πληροφοριών από το αρχηγείο της συγκεκριμένης ομάδας ανταρτών.

-------

Το σενάριο θα περιλαμβάνει διείσδυση ομάδας ειδικών επιχειρήσεων, τακτικές ανταρτοπολέμου, κινητές-ακίνητες ενέδρες και περίπολα, παρατηρητές & σκοπούς, κλπ.

Υ.Γ. -Πρός όλους όσους έρθουν την Κυριακή!
Η μία πλευρά του σεναρίου που θα παιχτεί υποτίθεται ότι είναι αντάρτες, οπότε εξυπακούεται ότι θα ενθαρρυνθεί να παίξει όσο το δυνατόν πιο μη-συμβατικά σε σχέση με άλλα παιχνίδια (αυτό δεν σημαίνει παραβίαση ή παράβαση κανόνων airsoft ή ασφάλειας). Οπότε η αντίπαλη ομάδα δεν θα πρέπει να θεωρήσει τίποτα ως δεδομένο στην αρχική-πλήρη ενημέρωση που θα προηγηθεί του παιχνιδιού. Όπως και στην πραγματικότητα επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων ξεκινούν με την κατά το δυνατόν καλλίτερη ενημέρωση-πληροφόρηση, αλλά στην πορεία πολλά μπορεί να ανατραπούν ή να μην ισχύουν ακριβώς όπως είχαν αναφερθεί αρχικά.
Περισσότερες λεπτομέρειες επί του πεδίου την Κυριακή!

Υ.Γ.#2
Τηλέφωνο (kinmid) για αλλαγές-ακυρώσεις-συμμετοχές-οδηγίες της τελευταίας στιγμής: 6946706087
Ισχύει και θα είναι ενεργό από Σάββατο πρωί και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού την Κυριακή.

RAMIREZ

Μπράβο για την ειδοποίηση του προηγούμενου παιχνιδιού με e-mail!
Δυστιχώς για μένα έλειπα Θεσσαλονικη αλλά αυτό στις 23/11 δεν το χάνω με τίποτα!
Υπολογίστε με λοιπόν μαζί με τον αδερφό μου και μπορεί και 2ο άτομο!
Δώστε μου πληροφορίες για τοποθεσία κλπ κόστη
άντε περιμένω με λαχταρα για το 1ο μου παιχνίδι και μην σας κολλάει ο καιρός

kinmid

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στα παιχνίδια αυτά.
Ο τόπος συνάντησης είναι το Νεκροταφείο Καισαριανής στο τέρμα του πάρκινγκ ακριβώς πριν το δάσος.
Συνήθως κάποιος μένει εκεί και περιμένει τους όποιους καθυστερημένους μέχρι μισή ώρα μετά την ώρα συνάντησης, αλλά αν καταγράψεις το κινητό μπορείς να αργήσεις λίγο παραπάνω και να επικοινωνήσεις για οδηγίες μόλις φτάσεις εκεί.
Βέβαια δεν εγγυώμαι για σήμα ή άμεση ανταπόκριση αν με πετύχεις να παίζω εκείνη την στιγμή που θα πάρεις τηλέφωνο. :-\

Υ.Γ. -Πρός όλους-

Μερικά πολύ σημαντικά πραγματάκια για να έχουμε υπ'όψιν όσοι έρθουμε στο παιχνίδι της Κυριακής...

-Όπλα.
Στις συμμετοχές ίσως υπάρχουν άγνωστοι ανώνυμοι παίκτες που θα έρθουν καλεσμένοι επώνυμων παικτών που δήλωσαν συμμετοχή ή ακόμη και νέοι άοπλοι παίκτες-παρατηρητές.
Αν και θα υπάρχουν παίκτες που θα φέρουν επί πλέον όπλα για χρήση από άοπλους, ενδεχομένως να μην φτάσουν για όλους (τους άοπλους).
Αν και ορισμένοι παίκτες μπορεί επί πλέον να παραχωρήσουν κάποιο πιστόλι σε άοπλους για να παίξουν, ενδεχομένως πάλι να μην φτάσουν για όλους.
Επίσης κανείς δεν υποχρεώνει κάποιον ένοπλο παίκτη να δώσει κάποιο όπλο του (επί πλέον ή δευτερεύον) σε κάποιον άγνωστο άοπλο παίκτη.
Οπότε όσοι ένοπλοι παίκτες έχουν επί πλέον όπλα, και σκοπεύουν να φέρουν άοπλους φίλους μαζί, καλό είναι να έχουν και τα επί πλέον όπλα μαζί τους.

-Πυρομαχικά.
Το σενάριο παίζεται για πρώτη φορά και ενδεχομένως να είναι απαιτητικό όσον αφορά την κατανάλωση πυρομαχικών (μπίλιες), ειδικά αν δεν γίνει σωστή χρήση. Όσοι φέρουν επί πλέον όπλα θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν μαζί και το ανάλογο απόθεμα BB's για αυτά.
Επίσης όσοι παίξουν με όπλα άλλων παικτών θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και οικονομία στην κατανάλωση πυρομαχικών, κάτι το οποίο εκτός από το ότι υποδηλώνει στοιχειώδη σεβασμό (στο κάτοχο του όπλου που τους το παραχώρησε) θα διευκολύνει και τους ίδιους και το παιχνίδι.

-Ρουχισμός
Δεν επιβάλλεται κάποιος ιδιαίτερος ρουχισμός και οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να φορέσουν οτιδήποτε τους εκφράζει.
Όμως ας έχουμε υπ'όψιν ότι το παιχνίδι είναι Woodland (σε ορισμένα σημεία το έδαφος αγγίζει το Woodland+Rugged), ειδκά το συγκεκριμένο σενάριο θα αγγίξει τα όρια του Extreme Woodland (εξαιρετικά βραχώδες έδαφος), οπότε όσοι έρθουν τελικά θα πρέπει να φοράνε ρούχα και υποδήματα κατάλληλα για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν (εδαφικές και ενδεχομένως καιρικές αν αλλάξει ο καιρός).

-Ασφάλεια.
Όπως ήδη ανέφερα πιο πάνω ενδεχομένως να έχουμε νέους παίκτες καλεσμένους άλλων παικτών.
Είναι σημαντικό να φροντίσουμε ώστε να έχουμε όλοι προμηθευτεί προστατευτικά γυαλιά (όχι οτιδήποτε, αλλά τα προβλεπόμενα ή ακόμη και καλλίτερα για airsoft). Αν και κάποιοι από εμάς θα έχουν επί πλέον γυαλιά να μοιράσουμε, ίσως δεν φτάσουν για όλους και τότε υποχρεωτικά οι "τυφλοί" θα πρέπει να αποχωρήσουν από τον χώρο παιχνιδιού. Όσοι δεν έχουν ας μεριμνήσουν να αγοράσουν αύριο ή το Σάββατο. Το κόστος είναι εξαιρετικά χαμηλό.
Αν και υπάρχει ελευθερία κινήσεως στα όρια του σεναρίου σε όλο τον χώρο του παιχνιδιού, καλό είναι να αποφεύγουμε ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία. Μπορεί εμείς να αισθανόμαστε ότι είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε κάποια δύσκολη εδαφική ιδιαιτερότητα, όμως όσοι μας ακολουθήσουν ίσως δεν είναι, ενώ πάντα υπάρχει και η κακή στιγμή. Καλό είναι να προσέχουμε ιδιαίτερα τον βηματισμό μας και να μην βιαζόμαστε στις κινήσεις μας.
Μπορεί να αναλαμβάνουμε προσωπικά την ευθύνη για ότι μας συμβεί, όμως η συλλογική ευθύνη εξακολουθεί να υφίσταται αν συμβεί κάποιο ατύχημα.
Συνεπώς καλό είναι να επιδείξουμε επί πλέον προσοχή εαυτοί, και να αποφύγουμε όσα επικίνδυνα σημεία μας υποδειχθούν.

Μπορεί να γινόμαστε βαρετοί με τα στοιχειώδη, αλλά όποιος φυλάει τα ρούχα του...

Siegfried

Θα ήθελα να δηλώσω και εγώ συμμετοχή. Είμαι και εγώ νεοφερμένος. Παρακολούθησα το CQB  της περασμένης Κυριακής στο Ξενοδοχείο αλλά ως άοπλος δεν είχα συμμετοχή. Χθες παράγγειλα  το CA G36 το οποίο θα μου έρθει αύριο, έτσι θα είμαι επιχειρησιακά έτοιμος για το παιχνίδι (και φυσικά και για το "βάπτισμα του πυρός").

Noob

Να δηλώσω και εγώ συμμετοχή και λογικά θα έρθω με άλλον ένα παρατηρητή... (δε ξέρω αν θα προλάβει να του έρθει το όπλο)..

Πραγματικά έχω ενθουσιαστεί πολύ με αυτά τα παιχνίδια!!!
Αδύνατον τόν μηδέν πράττοντα πράττειν εύ

Αριστοτέλης

CostasV

Δηλώνω και εγώ συμμετοχη... Λογικά θα είμαστε δυο άτομα και οι δυο άοπλοι - παρατηρητές.
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

Dadiaki

min anisixite oi aoploi ta paidia kanonizoun panta gia extra opla ;)
"Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα Οι ιδιοφυΐες τα προλαμβάνουν."
Αλβέρτος Αϊνστάιν

pit

paidia valte kai emena  mazi mou tha einai allo ena paidi me oplo. eyxaristw :)

ted

paidia valte me kai emena gia tin kyriaki :)

kinmid

Αν και δεν μασάμε εμείς οι αντάρτες... :P
Ας έχουμε υπ'όψιν το δελτίο της ΕΤ3 για τον καιρό την Κυριακή ( βγαίνει πάντα σωστός ο μάγκας εκεί  8) )

Υπ'όψιν επίσης ότι το σενάριο απαιτεί υπομονή και τακτική για την ομάδα της επίθεσης, δεν υπάρχει βιασύνη (ανταγωνιστική ομάδα), και οι αντάρτες θα είναι αποφασισμένοι.  ;D

Υ.Γ.
Υπενθυμίζω και πάλι ότι δηλώσεις συμμετοχών ας γίνουν κατά προτίμησιν μέχρι το Σάββατο 22/11/2008 και ώρα 20:00, ώστε να μπορέσουμε βάσει συμμετοχών να προγραμματίσουμε καλλίτερα το παιχνίδι και τις ομάδες.

akis

plirofories apo kataskopeutiko doriforo k oxi mono ,  lene oti oi antartes 8a kanoun xrisi enos neou super oplou ...

...idika ekpedeumenoi antarto-commandos 8a parebre8oun stin dokimi autou tou super neou oplou.

H MAXH ANAMENETE SFODRH , as nikisi o kaliteros.

ANTARTES TOU AIRSOFT ENOTHITE!!!!!!

;D ;D ;D ;D ;D ;D :o :o :o :o ;D ;D ;D ;D ;D
WARLORDS

Noob

Φίλε εγώ ακόμα χωνεύω εκείνα τα σουβλάκια  ??? ???

Τελικά είμαι εγώ +2.. Το ένα το παιδί θα έχει όπλο λογικά (Άκη σώσε μας) το δεύτερο θα είναι κοπέλα οπότε να είστε ευγενικοί παρακαλώ μιάς και θα είναι το πρώτο της παιχνίδι ::) ::)
Αδύνατον τόν μηδέν πράττοντα πράττειν εύ

Αριστοτέλης

kinmid

Παράθεσητο δεύτερο θα είναι κοπέλα οπότε να είστε ευγενικοί παρακαλώ μιάς και θα είναι το πρώτο της παιχνίδι

Μην ξεχάσετε μόνο να φέρετε προστατευτικά γυαλιά όλοι, διαφορετικά μάλλον δεν θα μπορέσει να μείνει στο πεδίο.

RAMIREZ

πρόβλημα! εχουμε ενα sporline kai mia berreta θα υπάρχει κανα όπλο διαθέσιμο και τα bb's εννοείται κέρασμα!
ευχαριστώ

kinmid

Εγώ παιδιά θα φέρω δύο παραπάνω όπλα, αλλά θα φέρω και κάτι φίλους οπότε μάλλον δεν θα περισσέψει από εμένα κάτι (αν τελικά έρθουν και οι δύο).
Τώρα για τους υπόλοιπους παίκτες... τι και πως δεν μπορώ να πάρω θέση, αφού όπως λέμε κάθε φορά...
Παράθεσηκανείς δεν υποχρεώνει κάποιον ένοπλο παίκτη να δώσει κάποιο όπλο του (επί πλέον ή δευτερεύον) σε κάποιον άγνωστο άοπλο παίκτη.
...και από όσο βλέπω σχεδόν όλοι θα φέρουμε και κάποιους φίλους μαζί στο παιχνίδι, οπότε υποθέτω τα εξτρά όπλα θα έχουν ήδη καβατζωθεί.
Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα παίζει εκείνη την στιγμή από πιστόλια τουλάχιστον.

RAMIREZ

τελικά εμείς θα είαμστε 2 άτομα!
όπως είπα με ενα sportline kai ενα πιστόλι berreta.
με αυτά τα δεδομένα από πολεμοφόδια τι πρέπει να έχουμε?
εχω ζητήσει απο  τιμές για γεμιστήρες αλλά δεν εχω λάβει απάντηση!ξέρει κανείς κόστη?
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

kinmid

Μόνο μπίλιες χρειάζεστε!
Νομίζω ένα μπουκάλι με 3000 θα σας φτάσει τσίμα-τσίμα. :o
Πλάκα κάνω εννοείται  ;D, με ένα μπουκάλι για δύο άτομα και με αυτά τα όπλα είστε υπεράνω από αρκετά εξοπλισμένοι για το παιχνίδι της Κυριακής!

Τώρα για τιμές γεμιστήρων δεν γνωρίζω να σου πω, οπότε περίμενε να σου απαντήσει κάποιος πιο σχετικός (αν θες δημιούργησε ένα νέο νήμα στο ανάλογο section όπου θα αναφέρεις τύπο όπλων μαζί με το ερώτημα σου για την τιμή, ώστε να μην βγει το παρόν νήμα εκτός θέματος) ή απλά πάρε τηλέφωνο στο κατάστημα.

Υ.Γ. -Πρός όλους όσους έρθουν την Κυριακή!
Η μία πλευρά του σεναρίου που θα παιχτεί υποτίθεται ότι είναι αντάρτες, οπότε εξυπακούεται ότι θα ενθαρρυνθεί να παίξει όσο το δυνατόν πιο μη-συμβατικά σε σχέση με άλλα παιχνίδια (αυτό δεν σημαίνει παραβίαση ή παράβαση κανόνων airsoft ή ασφάλειας). Οπότε η αντίπαλη ομάδα δεν θα πρέπει να θεωρήσει τίποτα ως δεδομένο στην αρχική-πλήρη ενημέρωση που θα προηγηθεί του παιχνιδιού. Όπως και στην πραγματικότητα επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων ξεκινούν με την κατά το δυνατόν καλλίτερη ενημέρωση-πληροφόρηση, αλλά στην πορεία πολλά μπορεί να ανατραπούν ή να μην ισχύουν ακριβώς όπως είχαν αναφερθεί αρχικά.
Περισσότερες λεπτομέρειες επί του πεδίου την Κυριακή!

Spook

The circle is a perfect form...
in nature is repeated without end...
The power of the world always works in circles...

kinmid

@Spook

Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο σενάριο επιβάλλεται να εφαρμοστούν από όλους όσους θα είναι στην ομάδα επίθεσης τα πολύ ενδιαφέροντα θεωρητικά αντικείμενα που είχες ετοιμάσει Γιάννη!
Θα υπάρξει χρόνος να τα μεταδώσεις επαρκώς πριν ξεκινήσει το σενάριο (όσο θα στήνεται το αντάρτικο), οπότε φέρε τα αν θέλεις! ;)

vantre

Θα έρθω και εγώ. Με M4 SOPMOD.