TM Glock 17+ green gas

Ξεκίνησε από PanPan, 19 Απρ 2011, 18:10:55 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

PanPan

Είμαι κάτοχος του παραπάνω πιστολιού και όταν το αγόρασα μου πρότειναν την χρήση green gas. Σε review του όπλου στο redwolf airsoft προτείνουν την χρήση red gas γιατί διαφορετικά το όπλο θα χαλάσει από την καταπόνηση. Τελικά ποιο είναι το πιο κατάλληλο αέριο για αυτό το όπλο;

wrangler

χμμμ
μαλλον αναποδα τα ειπες φιλε...
αν βαλεις σε tokyo marui red gas... θα σου μεινει στα χερια το πιστολι...
ΛΟΓΧΗ
                                      Hellenic Milsim Squad

PanPan

Δηλαδή το 134a gas δεν είναι το red gas?

Tsitouras

απ' οτι εχω καταλαβει , το green gas πρακτικα ειναι red gass αλλα με λαδι σιλικονης μεσα , οποτε καλυτερα χρησιμοποιησε green gas. το χρησιμοποιουν σχεδον ολοι , αρα πιστευω πως θα ηταν καλυτερο να ο προτιμησεις . το red gass απ' οσα εχω καταλαβει , δεν ειναι η καλυτερη επιλογη , και σιγουρα οχι καθαρο προπανιο . (θα σου γινει το glock βιδες.) ευχομαι να βοηθησα
φιλικα
Γιωργος
Umbrella Trashsweepers

el.cind

καλησπερα φιλε  Pan Pan εγω εχω ενα glock 17 TM custom και παντα χρεισημοποιω green gas χωρης να εχω πρωβλημα απλως πρην γεμησης την γεμηστηρα σου με αεριο να κουνας καλα πρωτα την μπουκαλα του αεριου.... και παντα να ξερεις οτι χρειαζωνται καλη συντηρηση και το πιστολη και η γεμηστηρες σου γεια να εχουν περεισοτερη ζωη ..... 8) 8)
καλα παιχνιδια
παντα φιλικα el.cind

Tsitouras

οταν λες συντηριση στη γεμιστηρα και το πιστολι ? τι ακριβως μπορει να κανει καποιος για να τα κρατησει σε καλη κατασταση ?
Umbrella Trashsweepers

el.cind

1) τα πιστολια οπος και στα aeg μας εχουν hop up αυτο μετα απο καθε παιχνιδι πρεπει να το μυδενηζουμε ( ετσυ επειμηκινουμε την ζωη στο λαστηχακι του hop up )
2) τα πιστολια χρειαζωντε λυσημω και λαδωμα ( με ειδικω λαδι με συλικονη ) αφου εχουμε σκουπηση πρωτα τα υποληματα απο το προιγουμενω λαδι
3) δεν αφηνουμε ποτε της γεμηστηρες μας γεματες με bbs ουτε στα aeg ουτε στα πιστολια γιατη θα καταπονηθη το ελατιριο του γεμηστηρα και δεν θα σπροχνη τα bbs προστα πανω
4) στης γεμηστηρες αεριου πρεπει να ρυχνουμε λυγω λαδακι στην βαλβηδα που απελεφθερονη το αεριο.. στο εσοτερηκω της εχει ενα λαστηχακη που αν ξεραθη θα χανει αεριο
5) δεν αφηνουμε ποτε της γεμηστηρες μας γεματες αεριο
αν υπαρχει καποιος συνχωμπιστα να συπληρωση κατι παραπανω απο αυτα που ειπα καλο θα ηταν.... αλοστε ωσο ζεις μαθενης... ;D ;D ;D
παντα φιληκα el.cind

Tsitouras

οταν λες λυσιμο στο πιστολι , ενωεις μονο το κλειστρο και την εσωτερικη καννη η παει παραπερα ? Προσωπικα ξερω μεχρι εκει . παραπερα δεν εχω ακουσει κατι ....
Umbrella Trashsweepers

PanPan

Ok ευχαριστώ λοιπόν!

gioalex

Εγώ για αυτό το πιστόλι χρησιμοποιώ green gas που στο μαγαζί είναι σε κόκκινη φιάλη. Αν θες πες μου να ανεβάσω φωτογραφία. Με το συγκεκριμένο αέριο το όπλο "κεντάει". Κάθε γέμισμα αδειάζει ~60-65 bb's.

Επίσης στο link που βάζω φαίνονται σχηματικά όλα τα κομμάτια του πιστολιού
http://i314.photobucket.com/albums/ll438/akamikeee/TM%20Glock%20manual%20and%20parts/TMglock17partslist1.jpg
Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ.

Και για να κλείσω, στο δικό μου χρειάζεται λίγο λάδωμα η τσιμούχα G-17-4 (επάνω δεξιά εικόνα), καθώς αν δεν την λαδώσω δεν επανέρχεται το κλείστρο στην αρχική του θέση κατά την επανόπλιση.

Αυτά. Αν θες κάτι άλλο στείλε pm.

PanPan

Σε ευχαριστώ το ίδιο αέριο χρησιμοποιώ και γω... Από σιλικόνη έχει φάει μπόλικη  ;D

Alexgreek

Καλησπέρα

Να συνεισφέρω λίγο και στο να καταλάβουμε την ορολογία των αερίων. Δεν θα μπω στην διαδικασία να εξηγήσω τεχνικά την σύνθεση κάθε αερίου, αυτό που θέλω να δώσω είναι ένα απλό και κατανοητό τρόπο τους όρους που θα βρει κανείς σε eshops και forums.

Στην ουσία υπάρχουν 4 ήδη αερίου
1.   (και το πιο εύκολο) είναι το CO2. Σε όλα τα site θα το βρεις να το περιγράφουν με το ίδιο τρόπο (και δεν θα βρεις και πολλά συστήματα airsoft  να το υποστηρίζουν). ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ βέβαια
2.   To επόμενο είναι το HFC134a. Είναι το πιο «αδύναμο» αέριο και θα δεις σε μερικά site (κυρίως HK) να το αναφέρουν σαν green gas, ενώ κάποια αμερικανικά σαν duster. To αέριο αυτό κάνει την «μικρότερη» ζημιά στα GBB ενώ σε χώρες όπως η Ιαπωνία είναι και το αέριο που χρησιμοποιείται (λόγω περιορισμών στην νομοθεσία τους σχετικά με τα FPS και την ενέργεια του όπλου). Λογικό είναι λοιπόν η ΤΟΚΥΟ MARUI να αναφέρει ότι προτείνει το HFC134a (θα το δεις όμως και στα τυφέκια της G&P κλπ). Η αλήθεια είναι πως (ειδικά όσο πιο καινούργια σχεδίαση έχει το όπλο τόσο υποστηρίζει και πιο δυνατά αέρια όπως είναι το παρακάτω.
3.   Green Gas. Έτσι το λέμε εδώ και στην Ευρώπη και στη Αμερική. Σε πολλά site της Άπω Ανατολής θα το δεις σαν Top Gas. Όπως είπα πριν είναι πιο δυνατό και αυτό σου δίνει και το αντίστοιχο ευχάριστο αποτέλεσμα στο recoil. Και το Green Gas και το HFC134a έχουν σιλικόνη (και όντως όπως έγγραψε και κάποιος άλλος το Green Gas είναι προπάνιο με σιλικόνη).
4.   Red Gas. H αλήθεια είναι ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν το ξέρω. Έχω καταλάβει ότι είναι πιο δυνατό από το Green Gas και βέβαια πιο «καταστροφικό» για το GBB σου. Νομίζω (και ξαναλέω ότι εδώ μπορεί να κάνω λάθος) ότι είναι καθαρό προπάνιο

Σε ότι αφορά την συντήρηση πολύ σωστά τα είπαν οι προλαλήσαντες, αν και σε ότι αφορά τις γεμιστήρες εγώ είμαι υπέρ της άποψης να έχει λίγο αέριο μέσα για να συνεχίσουν να λαδώνονται οι τσιμούχες (ειδικά αν πρόκειται να μην το χρησιμοποιήσεις για κάμποσο καιρό). Η Abbey μάλιστα έχει μια ειδική έκδοση που βασίζεται στο HFC134a με πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σιλικόνη (το λέει maintenance gas) που είναι αρκετά καλό (σε γεμιστήρα που είχα διαρροή μου το έφτιαξε σε χρόνο dt, τέλειο για τους πιο τεμπέληδες και τις πιο απλές διαρροές που δεν θέλουν να «λύσουν» την γεμιστήρα).
Γενικά η χρήση μια φορά το μήνα τουλάχιστον (να το γεμίζεις και να ρίχνεις αν δεν το πάρεις σε κάποιο game) κατά την προσωπική μου γνώμη κάνει καλό στο GBB σου.

PanPan

Ωραία φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ!

Tsitouras

Παράθεση από: Alexgreek στις  29 Απρ 2011, 01:13:38 ΠΜ
Καλησπέρα

Να συνεισφέρω λίγο και στο να καταλάβουμε την ορολογία των αερίων. Δεν θα μπω στην διαδικασία να εξηγήσω τεχνικά την σύνθεση κάθε αερίου, αυτό που θέλω να δώσω είναι ένα απλό και κατανοητό τρόπο τους όρους που θα βρει κανείς σε eshops και forums.

Στην ουσία υπάρχουν 4 ήδη αερίου
1.   (και το πιο εύκολο) είναι το CO2. Σε όλα τα site θα το βρεις να το περιγράφουν με το ίδιο τρόπο (και δεν θα βρεις και πολλά συστήματα airsoft  να το υποστηρίζουν). ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ βέβαια
2.   To επόμενο είναι το HFC134a. Είναι το πιο «αδύναμο» αέριο και θα δεις σε μερικά site (κυρίως HK) να το αναφέρουν σαν green gas, ενώ κάποια αμερικανικά σαν duster. To αέριο αυτό κάνει την «μικρότερη» ζημιά στα GBB ενώ σε χώρες όπως η Ιαπωνία είναι και το αέριο που χρησιμοποιείται (λόγω περιορισμών στην νομοθεσία τους σχετικά με τα FPS και την ενέργεια του όπλου). Λογικό είναι λοιπόν η ΤΟΚΥΟ MARUI να αναφέρει ότι προτείνει το HFC134a (θα το δεις όμως και στα τυφέκια της G&P κλπ). Η αλήθεια είναι πως (ειδικά όσο πιο καινούργια σχεδίαση έχει το όπλο τόσο υποστηρίζει και πιο δυνατά αέρια όπως είναι το παρακάτω.
3.   Green Gas. Έτσι το λέμε εδώ και στην Ευρώπη και στη Αμερική. Σε πολλά site της Άπω Ανατολής θα το δεις σαν Top Gas. Όπως είπα πριν είναι πιο δυνατό και αυτό σου δίνει και το αντίστοιχο ευχάριστο αποτέλεσμα στο recoil. Και το Green Gas και το HFC134a έχουν σιλικόνη (και όντως όπως έγγραψε και κάποιος άλλος το Green Gas είναι προπάνιο με σιλικόνη).
4.   Red Gas. H αλήθεια είναι ότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν το ξέρω. Έχω καταλάβει ότι είναι πιο δυνατό από το Green Gas και βέβαια πιο «καταστροφικό» για το GBB σου. Νομίζω (και ξαναλέω ότι εδώ μπορεί να κάνω λάθος) ότι είναι καθαρό προπάνιο

Σε ότι αφορά την συντήρηση πολύ σωστά τα είπαν οι προλαλήσαντες, αν και σε ότι αφορά τις γεμιστήρες εγώ είμαι υπέρ της άποψης να έχει λίγο αέριο μέσα για να συνεχίσουν να λαδώνονται οι τσιμούχες (ειδικά αν πρόκειται να μην το χρησιμοποιήσεις για κάμποσο καιρό). Η Abbey μάλιστα έχει μια ειδική έκδοση που βασίζεται στο HFC134a με πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σιλικόνη (το λέει maintenance gas) που είναι αρκετά καλό (σε γεμιστήρα που είχα διαρροή μου το έφτιαξε σε χρόνο dt, τέλειο για τους πιο τεμπέληδες και τις πιο απλές διαρροές που δεν θέλουν να «λύσουν» την γεμιστήρα).
Γενικά η χρήση μια φορά το μήνα τουλάχιστον (να το γεμίζεις και να ρίχνεις αν δεν το πάρεις σε κάποιο game) κατά την προσωπική μου γνώμη κάνει καλό στο GBB σου.

βασικα π' οτι ξερω το Red Gas ειναι βουτανιο με λαδι σιλικονης σε μικροτερη περιεκτικοτητα απο το green gas . βεβεος και ειναι πιο καταστροφικο απο το green gas καθως βγαζει πολυ μεγλυτερη υσχη , και σου ψιλοπηδ@ει το gbb .
υπαρχει και το καθαρο προπανιο , αλλα ειναι οτι χειροτερο απο οποιοδηποτε προωθητικο , γιατι δεν λαδωνει το οπλο και βγαζει γιγαντιεα ποσα FPS με αποτελεσμα να πηδ@ει το gbb διχως κανενα ενδιασμο .... αυτα ξερω για τα αερια  :)

φιλικα
Γιωργος
Umbrella Trashsweepers