Tokyo Marui Sopmod M4

Ξεκίνησε από Taylor, 18 Απρ 2011, 20:58:34 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Taylor

Έχω χάσει τον ύπνο μου μ'αυτο το μωρό!Μπόρει να μου πεί κάποιος που το έχει την γνώμη του;;Αξίζει τα λεφτά του,είναι αξιόπιστο;Υπάρχει κάποια ενότητα εδώ γι'αυτο το AEG;
Ευχαριστώ! :)

Iskios

Παράθεση από: Taylor στις  18 Απρ 2011, 20:58:34 ΜΜ
Έχω χάσει τον ύπνο μου μ'αυτο το μωρό!Μπόρει να μου πεί κάποιος που το έχει την γνώμη του;;Αξίζει τα λεφτά του,είναι αξιόπιστο;Υπάρχει κάποια ενότητα εδώ γι'αυτο το AEG;
Ευχαριστώ! :)

Το Recoil εννοείς ?

Taylor

Ναι αυτό!Το έχεις στη κατοχή σου;

Iskios

1 x TM Μ4 SOPMOD recoil  > 530,00€ (620,00 όταν το είχα αγοράσει εγώ)
6 x 80rds TM MidCap > 180,00€
1 x TM μπαταρία 8,4V > 50,00€

ΣΥΝΟΛΟ: 760,00€ (+70,00€ τουλάχιστον για swivels)

Μετά από το κόστος που είναι αρκετά υψηλό, έχουμε και λέμε:

+ Ποιότητα κατασκευής
+ Ρεαλισμός από το recoil
+ Συγκέντρωση και ευθυβολία (285fps που όμως συναγωνίζεται τα 330fps στην απόδοση)

- Η μπαταρία είναι fixed της ΤΜ, σχετικά αδύναμη (λόγω αυτού το όπλο έχει εμπλοκές κ μερικές φορές "κολλάει" το gearbox), χρειάζεται αλλαγή των στοιχείων για να γίνει 9,6V NiMh ή πατέντα για 7,4V LiPo. Κόστος άνω των 50€ επιπλέον.

Το έχω σχεδόν ένα χρόνο, έχει παίξει λιγότερα από 10-15 παιχνίδια και στην ουσία "κάθεται" στο πατάρι... να μην σου πω ότι σκέφτομαι να το πουλήσω αλλά λυπάμαι τα 1000 ευρώ που έχω δώσει και με το ζόρι θα "πιάσει" τα μισά...

vipergr

Παράθεση από: Iskios στις  18 Απρ 2011, 22:20:36 ΜΜ
1 x TM Μ4 SOPMOD recoil  > 530,00€  αυτο δε το αποφευγεις
6 x 80rds TM MidCap > 180,00€   ή    μπορεις να παρεις εναν ανταπτορα και μετα χρησιμοποιεις οποιοα γεμιστηρα θελεις μειονεκτημα χανεις τη λειτουργια του bolt catch
1 x TM μπαταρία 8,4V > 50,00€   ή  μπορεις να μεταρεψεις τη καλωδιωση και να βαλεις μια Li-Po 7,4v  me 20C κοστος 16-20$ και θα δεις τρλεη διαφορα τοσο στη ταχυβολια οσο και στην αποκριση της σκανδαλης

μετα εχουμε και λεμε

Μarui swing swivel for stock tube 40 $

μια καννη PD1 6.01 η Prometheus 6.03

hop-up δεν αλλαζεις γιατι ειναι το καλυτερο....και εισαι κομπλε..

Taylor

Να σου πώ την αλήθεια δεν περίμενα ν'ακούσω για κόλλημα του gear box.Αυτό γίνεται λόγω της μπαταρίας ή παίζει κάτι άλλο;Το ξέρω είναι ακριβό αλλα μου αρέσει πάρα πολύ.Είδα και κάτι video στο Youtube και τρελάθηκα!Αν ήσουν στην θέση μου τι θα έπαιρνες σε m4 ris full metal;
Σ'ευχαριστω για την ενημέρωση! :)

Iskios

@ Viper

Χμμμ μετατροπή καλωδίωσης... πολύ ενδιαφέρον... αν και οι επαφές είναι με ελάσματα νομίζω... αν είναι εύκολη η μετατροπή θα το εκτιμούσα το pm

@ Taylor

Κοίτα, το όπλο είναι ποιοτικά πολύ μπροστά. Είναι πιο δύσκολο από ένα απλό όπλο ως προς την λύση-αρμολόγηση. Όσο αφορά το δικό μου έχω ακόμα εκκρεμότητα με την μπαταρία, μόλις την αναβαθμίσω είμαι σίγουρος ότι θα κολλήσω με το SOPMOD...

Απλά ξενερώνεις που δίνεις τόσα λεφτά κ πρέπει να κάνεις και τα διάφορα επιπλέον για να σου προσφέρει αυτό το οποίο έχεις ήδη αγοράσει...

Taylor

Φίλε Ίσκιε δεν ξέρω με προβλήματισες λίγο... :-\
Περίμενα να ακούσω τα καλύτερα γι'αυτο.Η αλήθεια είναι οτι είμαι διατεθημένος να δώσω κάποια παραπάνω χρήματα για την αγορα ενός καλού AEG αλλα θέλω να τα δώσω μια και έξω!Ούτε γουστάρω να κάνω μετατροπές!Θέλω να τα σκάσω και να πώ μετά χαλάλι τ''αξιζε!
Θα το σκεφτώ πάντως πολύ καλά πριν κάνω οτιδήποτε!Να είσαι καλά ευχαριστώ και πάλι. :)

mickeynx

Παράθεση από: vipergr στις  18 Απρ 2011, 22:48:45 ΜΜ

hop-up δεν αλλαζεις γιατι ειναι το καλυτερο....και εισαι κομπλε..

πιο ειναι αυτο το hop up που λες οτι ειναι το καλυτερο?

satrapis1984

σκεφτηκες για το ΤΜ Μ4 socom?εχει recoil και ολα τα + της marui το χω 6 μηνες και πραγματικα τα σπαει!
και παιρνει απλες μπαταριες....
Nemo me impune lacessit

mickeynx

Παράθεση από: satrapis1984 στις  18 Απρ 2011, 23:23:46 ΜΜ
σκεφτηκες για το ΤΜ Μ4 socom?εχει recoil και ολα τα + της marui το χω 6 μηνες και πραγματικα τα σπαει!
και παιρνει απλες μπαταριες....

recoil τι ειναι ?

satrapis1984

ενα συστημα που εξομοιωνει την ανακρουση του κανονικου Μ4(μην φανταστεις τρελα πραγματα αλλα ειναι ωραια παπατζα!!)
Nemo me impune lacessit

vipergr

Εγω εχω στη κατοχη μου ενα SOCOM RECOIL και δε χρειαζεται να του αλλαξεις το λαστιχο του hop-up ειναι πολυ καλο ηδη.....
η 7,4V Li-Po 20C που εχω ειναι πιο δυνατη απο την 9,6V  Ni-Mh που την εχω δοκιμασει......τα C στις Li-Po παιζουν ρολο...

κοιτα και πιο αναλυτικα

http://www.hellasairsoft.com/forum/viewtopic.php?f=143&t=3842

WhiskeyX-ray

Έχω το sopmod εδώ και 5 μήνες σχεδόν και δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Ναι, τα ηλεκτρικά δεν είναι το ισχυρό σημείο του, είναι όμως κάτι που λύνεται με επιχρυσωμένες επαφές που είναι διαθέσιμες από το εξωτερικό. Ένα ακόμη θεματάκι που έχει είναι το inner block στο κοντάκι, το οποίο, λόγω κατασκευής, αργά ή γρήγορα θα σπάσει και το κοντάκι δεν θα ασφαλίζει στη θέση του. Κι αυτό λύνεται με την τοποθέτηση του αντίστοιχου after market εξαρτήματος, το οποίο δεν σπάει-δεν χαλάει.
Στο θέμα της μπαταρίας, η οποία ειναι "λίγη" για AEG με recoil, αν κάποιος αντέχει οικονομικά υπάρχει custom LiPo 3200(!)mAh, που μπαίνει στο sopmod χωρίς καμιά μετατροπή...δυστυχώς δεν είναι ό,τι φτηνότερο.
Σε γενικές γραμμές, αν κάποιος είναι διατεθειμένος να δώσει γύρω στο χιλιάρικο για να έχει στα χέρια του ένα απίστευτο AEG, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν το συνιστώ στους εραστές των fps γιατί δεν πρόκειται να εκτιμήσουν τα 280-290 fps του, παρόλο που σε ευθυβολία και εμβέλεια βάζει κάτω κάμποσα ΑΕG με περισσότερα fps....

ΕDIT: Τα θεματάκια που αντιμετώπισα είναι αυτά που αναφέρονται και στο λινκ του viper ακριβώς από πάνω, μόνο που δεν το είδα πριν ποστάρω...

mirrage

Έχω το SOCOM που βγήκε λίγο μετά το SOPMOD και βασίζεται σε αυτό
.Δεν είχα παρά ένα θέμα με τα ηλεκτρικά που λύθηκε και έκτοτε είναι κουκλί.
Μία φορά κόλησε μόνο το έφτιαξα στο center και δεν ξανακόλησε ποτέ.
Του έχω βάλει μία Li-Po 7,2 και είναι μια χαρά.

Από εσωτερικά έχω αλλάξει μόνο την κάνη με μία madbull 6.01.To AEG
νομίζω ότι είναι υπεραξίόπιστο με δεδομένο ότι σε 2
χρόνια έβγαλε 1 βλάβη μόνο.

Το recoil δεν είναι τρομακτικό αλλά έχει πλάκα ενώ τα μέταλα είναι πολύ καλά
και αληθοφανή.

Αν έχεις τα χρήματα στο συστήνω ανεπιφύλακτα!

Taylor

Να είστε καλά ρε παιδιά,με διαφωτίσατε αρκετά!Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω αλλα το σίγουρο είναι οτι θα τα λάβω υπόψιν όλα τα παραπάνω που διάβασα! :)

arghles

και εγω θα σου συμβουλευα το socom ειναι πιο φτηνο επειδη μπροστα εχει τα πλαστικα καλυματα αντι του ρειλ,μπορεις να του βαλεις οτι μπαταρια θες και αν θες να αλλαξεις τα πλαστικα μπροστα μπορεις να βαλεις οτι ρειλ θες με ενα ανπεκ 15 νταμι για μπαταρια και εισαι αρχοντας

PanPan

Να ξέρεις ότι για ένα μήνα την μόντα με την μπαταρία δεν θα μπορείς να την κάνεις. Γύρισα όλη την Αθήνα την μεγάλη πέμπτη και κανείς δεν είχε nimh στα 1600 mah... Όλοι είχαν στα 1100

mirrage

1 Αν κόψεις τα 2 πλαστικά φύλα που έχει μέσα το handguard βάζεις όποια μπαταρία θες.

2 Δεν χρειάζεται PEQ για να βάλεις rail.Με μία Li-Po μπορείς νακάνεις την δουλειά σου.
  Εξαρτάται βέβαια και από το rail, αν σου αφήνει χώρο κτλ.

Δες εδώ το δικό μου...
http://tinyurl.com/3vs3mwj

Powerplant

Φίλε δεν νομίζω να αξίζει τα λεφτά του τελικά. Στο λέω εγώ που έκανα την πατέντα και σε επαφές και σε μπαταρία (οι φωτογραφίες που βλέπεις στο link που σου έδωσαν είναι το δικό μου όπλο). Και όσο μιλάμε για SOPMOD αν είναι να σκάσεις 550 για καινούργιο όπλο και να θες τρέξιμο, έξτρα λεφτά και κόψε-ράψε για να έχεις ένα recoil, δεν πας να πάρεις κάτι άλλο και να του βάλεις και ένα Tremors Recoil Kit της Modify με 70 Ευρώ και να είσαι άρχοντας; Ναι, θα συμφωνήσω ότι στα 290 FPS είναι ισάξιο με κάποια άλλα που είναι στα 330 και αν αλλάξεις και μια κάνη 6,01 - 6,02 (για εμένα είναι standard διαδικασία από το μαγαζί που θα το πάρεις) που θα σου δώσει και 15-20 FPS αλλά το βασικοτερο 2-3 μέτρα κατ'ελάχιστον μεγαλύτερο βεληνεκές. Για το μαμά hop-up δεν το συζητάμε, δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο στην αγορά (και δεν αναφέρομαι μόνο σε rubber ή Bucking) και αυτό κατά την γνώμη δεν το πειράζεις.

Από την άλλη, με το SOCOM, θα "πρέπει" να πας σε αλλαγή hand-guard για να έχεις δυνατότητα κουμπώματος πάνω διαφόρων accesories. Δηλαδή πάλι λεφτά, πάλι ψάχνε τι και πως πάλι και άλλα λεφτά (γιατί δεν θα έχεις όπλο 500 ευρώ με rail των 20 ευρω και να κουνιέται μπρος-πισω-δεξια-αριστερα και όταν ριχνεις να ακούγεται σαν ντενεκές). Και αν βάλεις και την παράμετρο τι μπαταρία (με rail όπως επίσης σωστά είπε ο mirrage δεν παίζει τίποτα άλλο από Li-po και αυτές όχι όλες), που θα μπεί και αν θέλω και PEQ dummy, πιστεύεις αξίζει ο κόπος;

Τον λογαριασμό στον έβγαλε πολύ σωστά ο Iskios παραπάνω και από εκεί μπορείς να γλυτώσεις μόνο τους μαμά γεμιστήρες αλλά χάνοντας την λειτουργία bolt-catch. Και αυτό με αντάπτορα. Με τόσα λεφτά "στήνεις" όπλο που αν το ψάξεις και ξέρεις, μέχρι δυνατότητα αλλαγής ελατηρίου χωρίς λύσιμο G/B θα έχεις.

Και τέλος επειδή κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλάκι μας, και ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, πήγαινε να παίξεις σε κανένα woodland πριβέ κάποια στιγμή αλλά μην παραξενευτείς αν ο άλλος σε ραντίζει και εσύ δεν τον φτάνεις ούτε με παραβολική. Και στα ΤΜ δεν παίζει αλλάζω ελατήριο και παίζω απροβλημάτιστα. Εκτός αν παίζεις 10 παιχνίδια τον χρόνο. Αν πάλι πας μόνο Ελευσίνα μην δίνεις σημασία στην τελευταία παράμετρο.