Ελληνικής σχεδίασης όπλο

Ξεκίνησε από Overlord, 28 Mar 2011, 10:55:48 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Iskios

chaos pιάνουμε "πολιτική" και θα γίνει ΧΑΟΣ... είμαστε ενήλικες και υπεύθυνοι για τις ενέργειες και επιλογές μας...

ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕ ΤΟ :)

EDIT:

Παράθεση από: chaos στις  28 Mar 2011, 18:48:55 ΜΜ
Σκύβουμε το κεφάλι και δεχόμαστε την μοίρα μας;

Την μοίρα μας την ορίζουμε εμείς εκτός εάν είμαστε μοιρολάτρες... "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ"

Overlord

Παράθεση από: Iskios στις  28 Mar 2011, 19:03:47 ΜΜ
chaos pιάνουμε "πολιτική" και θα γίνει ΧΑΟΣ... είμαστε ενήλικες και υπεύθυνοι για τις ενέργειες και επιλογές μας...

ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕ ΤΟ :)

EDIT:

Την μοίρα μας την ορίζουμε εμείς εκτός εάν είμαστε μοιρολάτρες... "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ"
Κι εγώ είμαι αυτής της άποψης ότι πρέπει ΕΜΕΙΣ να αλλάξουμε πρώτα κι όλα τα άλλα θα έρθουν σαν φυσικο επακόλουθο
Αν προχωρήσω, ακολουθείστε με...
Αν υποχωρήσω, σκοτώστε με...
Αν σκοτωθώ, εκδικηθείτε με...

Overlord

Επειδή ξεφύγαμε λίγο παραθέτω μερικές φωτογραφίες απο ελληνικής σχεδίασης οπλικά συστήματα

Overlord

και ένα link για την πικρή ιστορία του ARTEMIS 30
http://xesemesa.blogspot.com/2011/01/30.html

mirrage

Εγώ γιατί νομίζω ότι το "Λεωνίδας" ήταν μόνο κατά μέρος, και μάλιστα μικρό, ελληνικό???
Αν θυμάμαι καλά τα ηλεκτρονικά και ο κινητήρας ήταν ευρωπαϊκά (νομίζω γαλλογερμανικά)
και το πήγμα ήταν βασισμένο σε ξένη σχεδίαση.Μόνο ο πύργος αν δεν απατώμαι ήταν ελληνικής
σχεδίασης.Όλα αυτά τα μεταφέρω με μεγάλη επιφύλαξη.Είναι πολύ πιθανό να κάνω λάθος!!!

Τάλων

@ προς όλους (και εμένα φυσικά) σχετικά με του κυβερνήτες μας

Υπάρχει μια παροιμία που λέει :

"Τον κόλο σου βάζεις μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψει."

Βέβαια το αστείο είναι ότι έχουμε πληρώσει κιόλας για να αγοράσουμε Άρτεμις.
Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει.

Shadowjack

Παράθεση από: chaos στις  28 Mar 2011, 16:29:38 ΜΜ
θα διαφωνήσω με τον jumbo στο εξής , ακόμα και αεροπλάνο μπορούμε να φτιάξουμε ,βλ. προτάσεις για F18 & F20, όπου οι κατασκευάστριες εταιρείες μας πρότειναν να στηθεί γραμμή παραγωγής στην χώρα μας, αντ' αυτού στήσανε κάποιοι τον ποπό τους και έγινε ότι έγινε, στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με όλους.
Το όλο θέμα τελικά είναι η χρηματοδότηση και η πολιτική, δυστυχώς, απόφαση

Στη δεκαετία του 80 κατατέθηκε πρόταση στην κυβέρνηση για πλήρη κατασκευή 140 F-16 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.  Το γνωρίζω προσωπικά γιατί εγώ μετέφρασα την πρωτότυπη πρόταση στα Ελληνικά. Η General Dynamics τότε ήταν διατιθεμένη να επενδύσει δις στην Ελλάδα γι αυτόν τον σκοπό.

Για λόγους πολιτικής (και πιστεύω και εγώ σαν το παλλικάρι πιο πάνω, για λόγους μίζας), ή πρόταση απορρίφθηκε. Το εργοστάσιο αυτό πήγε στην Τουρκία, όπου παράγει ακόμη και σήμερα. Έκτοτε έχουν γίνει πάρα πολλές προτάσεις από Έλληνες του εξωτερικού για ερευνητικά κέντρα, ακόμη και βιομηχανίες στην Ελλάδα, γύρω από αμυντικά θέματα. (Και αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι.)

Όλες έχουν απορριφθεί (μάλιστα οι περισσότερες με τη μέθοδο της μη έγκρισης, που διαφέρει από την απόρριψη διότι χρησιμοποιεί την τακτική του "μα δεν το είδαμε ρε παιδιά") διότι οι προτάσεις αυτές βάλουν το κατεστημένο και χαλάνε την πιάτσα.

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." 
- W.S. Churchill

Overlord

Παράθεση από: Shadowjack στις  29 Mar 2011, 12:56:25 ΜΜ
Στη δεκαετία του 80 κατατέθηκε πρόταση στην κυβέρνηση για πλήρη κατασκευή 140 F-16 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.  Το γνωρίζω προσωπικά γιατί εγώ μετέφρασα την πρωτότυπη πρόταση στα Ελληνικά. Η General Dynamics τότε ήταν διατιθεμένη να επενδύσει δις στην Ελλάδα γι αυτόν τον σκοπό.

Για λόγους πολιτικής (και πιστεύω και εγώ σαν το παλλικάρι πιο πάνω, για λόγους μίζας), ή πρόταση απορρίφθηκε. Το εργοστάσιο αυτό πήγε στην Τουρκία, όπου παράγει ακόμη και σήμερα. Έκτοτε έχουν γίνει πάρα πολλές προτάσεις από Έλληνες του εξωτερικού για ερευνητικά κέντρα, ακόμη και βιομηχανίες στην Ελλάδα, γύρω από αμυντικά θέματα. (Και αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι.)

Όλες έχουν απορριφθεί (μάλιστα οι περισσότερες με τη μέθοδο της μη έγκρισης, που διαφέρει από την απόρριψη διότι χρησιμοποιεί την τακτική του "μα δεν το είδαμε ρε παιδιά") διότι οι προτάσεις αυτές βάλουν το κατεστημένο και χαλάνε την πιάτσα.
Έχεις απόλυτο δίκιο
Άν τότε δεν έπαιζαν το παιχνίδι τους οι μιζαδόροι τώρα θα είχαμε ένα ομογενοποιημένο στόλο απο F16, δυστυχώς όμως με ¨ΑΝ¨δεν γράφετε η ιστορία !!!

jumbo

Παράθεση από: mirrage στις  28 Mar 2011, 21:25:11 ΜΜ
Εγώ γιατί νομίζω ότι το "Λεωνίδας" ήταν μόνο κατά μέρος, και μάλιστα μικρό, ελληνικό???
Αν θυμάμαι καλά τα ηλεκτρονικά και ο κινητήρας ήταν ευρωπαϊκά (νομίζω γαλλογερμανικά)
και το πήγμα ήταν βασισμένο σε ξένη σχεδίαση.Μόνο ο πύργος αν δεν απατώμαι ήταν ελληνικής
σχεδίασης.Όλα αυτά τα μεταφέρω με μεγάλη επιφύλαξη.Είναι πολύ πιθανό να κάνω λάθος!!!

το μονο σημειο στο Λεωνιδας που ειχε σχεδιαστη απο ξενους ηταν ο κινητηρας του.. αλλα και παλι υπηρχε μια συμβαση στα σκαρια μεταξυ της STEYR και της Ε.Λ.Β.Ο, ωστε οι κινητηρες να συναρμολογουνται εδω... Αυτο βεββαια δεν συμφερε κανεναν οποτε και η επενδυση και το σχεδιο ναυαγησαν.
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

nikolas_1997

Τα οπλα δεν προκαλουν κακο μονο αυτοι που τα εχουν...

RangerG36C

Μπορει να μην ειναι Ελληνικης παραγωγης αλλα βοηθησε Ελλην στην σχεδιαση του, http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_de_76_M(montagne)_modele_1909_Schneider
Οι Ελληνες δεν πολεμάν σαν ήρωες, οι ηρωες πολεμάν σαν Ελληνες. Γ. Τσορτσιλ

salamine153

Ακομα κι αν απλως βελτιωναμε τα G3-HK μονοι μας, οπως οι Τουρκοι να αντιστοιχα δικα τους, ηδη θα ηταν ενα μεγαλο βημα. Απο κει και περα, διαφορες συμμετοχες σε ξενες σχεδιασεις δεν ειναι και περιεργες, οταν πολλοι Ελληνες εργαζονται στο εξωτερικο
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

jumbo

Παράθεση από: salamine153 στις  03 Απρ 2011, 17:32:56 ΜΜ
Ακομα κι αν απλως βελτιωναμε τα G3-HK μονοι μας, οπως οι Τουρκοι να αντιστοιχα δικα τους, ηδη θα ηταν ενα μεγαλο βημα. Απο κει και περα, διαφορες συμμετοχες σε ξενες σχεδιασεις δεν ειναι και περιεργες, οταν πολλοι Ελληνες εργαζονται στο εξωτερικο

το G3 A3. G3 A4 και το HK 11 δεν ειναι ελληνικης σχεδιασης, απλα συναρμολογουνται στην Ε.Β.Ο.
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

salamine153

δεν ειπα οτι ειναι ελληνικης σχεδιασης
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

Overlord

nayl

Παράθεση από: chaos στις  29 Mar 2011, 13:07:48 ΜΜ
Έχεις απόλυτο δίκιο
Άν τότε δεν έπαιζαν το παιχνίδι τους οι μιζαδόροι τώρα θα είχαμε ένα ομογενοποιημένο στόλο απο F16, δυστυχώς όμως με ¨ΑΝ¨δεν γράφετε η ιστορία !!!

οπως τα λες ειναι .δουλΕΥΑ πυρ καλ τοτε ημουν μα8ητης .ειχε αναλαβει να δει καποια τμηματα του  f16 για να δουνε κ να μιλησουν για την παραγωγη.το 8εμα πουλη8ηκε λογω μιζας.

οσο για τα υποβρυχια ....εκπαιδευτηκα γερμανια HDW πανω στην κατασκευη τους .φανταστητε οτι τμημα τους λειτουργουσε (νοικιαμενο)και καλα εγω σας εδωσα την δουλεια εγω την παιρνω πανω σε γαμπρο βουλευτη. να μην λεμε ονοματα.
πολα λεφτα η μιζα.το ιδιο διαστημα εκπαιδευοντουσαν και κορεατες αφου αγορασαν το ιδιο υποβρυχιο που ομως αγορασαν πολυ φτηνοτερα απ οτι εμεις. ...τυχαιο δεν νομιζω

οσων αφορα το αρτεμις 8εωρη8ηκε ενα απο τα καλλιτερα αντιεροπορικα της εποχης αλλα δεν ειχε ....μιζα ...οποτε πουλη8ηκε.
σχεδια κανης υπηρχαν στην πυρ καλ και δοκιμες πυρομαχικων γινονε απο την πυρ καλ .απο τοτε μιλουσαν οτι η 8α το 8αψουν η 8α το πουλησουν το οπλο.

τωρα τι φτοιαχνουμε εμεις...το μονο που γνωρισα τελευταια και κατασκευαστηκε απο την motomarine  ειναι οι πτερυγες αεροπλανου κατασκοπευτικου δαιδαλος το οποιο ειναι σε πολλα ανωτερο απο καποια αλλα ας πουμε της απεναντι οχ8ης και πολλων αλλων χωρων. ειναι ολο ελληνικο και μπραβο στα παιδια που το σχεδιασαν και το κατασκευαζουν.
εγω απο αυτο κατασκευασα τις πτερυγες οι οποιες ειναι περιπου 28-30 κιλα και μηκος 4 μετρα  ;)
ολο αν8ρακονημα :o
να μην σας πω οτι τα παιδια του συγκεκριμενου τμηματος μπορει να βαζανε και απο την τσεπη τους χρηματα
η διαφορα του αντρα απο του παιδιου ειναι στην τιμη των παιχνιδιων τους

Overlord

Στο Λαύριο υπήρχαν 2 εργοστάσια της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας η ΕΒΟ και η ΠΥΡΚΑΛ, την 10ετία του '80 όταν έκαναν δοκιμές τα ARTEMIS σείονταν η πόλη όλη, τότε βέβαια ήταν άλλες εποχες, και τα 2 εργοστάσια ήταν υπερπλήρεις από τα παργώμενα πυρομαχικα τώρα πάλι και τα 2 έχουν αραχνιάσει και τα έχουν για πούλημα σε εξεφτελιστική τιμή.
Αγοράζεις το ένα το άλλο δώρο