κόλλημα στο gearbox

Ξεκίνησε από mag10jm, 27 Mar 2011, 21:12:02 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

mag10jm

καλησπέρα σε όλους,

μετά από καιρό, και αφού έχω ήδη αλλάξει μια φορά ελατήριο στο Μ4 της AGM που έχω, είπα να βάλω το μαμά.
Μετά την αλλαγή πήγα να το δοκιμάσω και άρχισαν τα προβλήματα. Στην δέκατη βολή, και αφού είχα ρίξει τρεις ριπές, το όπλο κόλλησε. Αφού έβγαλα το gearbox παρατήρησα ότι το πιστόνι είχε κολλήσει πίσω. Για να μην τα πολυλογώ, και μετά από πολλές δοκιμές και με το χέρι, βλέπω ότι το πιστόνι κολλάει λίγο πριν το τέλος της διαδρομής.
Το gearbox έχει ανοίξει με την δέουσα προσοχή και χωρίς τα ελληνικά εργαλεία (σφυρί και καλέμι) και μέχρι τώρα δούλευε άψογα.

παρακαλώ αν ξέρει κάποιος τι μπορεί να έχει γίνει να με βοηθήσει.

ευχαριστώ.

Palladin

Νομίζω ότι δεν έχεις χρονίσει σωστά τα γρανάζια, το πάνω γρανάζι αυτό που κινεί το πιστόνι πρέπει να μπει σε μια συγκεκριμένη θέση για να λειτουργεί σωστά το πιστόνι.

mag10jm

Φίλε Palladin το γρανάζι δεν έχει συνεχή επαφή με το πιστόνι, και άρα δεν μπορεί να μπεί λάθος. Το δοκίμασα και με το χέρι ( χωρίς τον κύλινδρο)  και δεν κόλλαγε. Το πιστόνι όμως κολλάει μέσα στον κύλινδρο λίγο πριν το τέλος της διαδρομής. Δοκίμασα και με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη και κάνει τα ίδια.

elricd

Αυτο που σου λεει ο Palladin ισχυει... Βεβαια εχω κλεισει gb χωρις να χρονισω τα γραναζια κ δεν αντιμετωπισα προβλημα... Το ελατηριο που πας να βαλεις ειναι το μαμα κ ειναι μικροτερο η μεγαλυτερο απο αυτο που ειχες μεχρι τωρα?
'Well, you know huntin' wabbits, like?... well it's the same 'xept dem wabbits fire back at ya

mag10jm

Τα μαμά ελατήριο είναι το πιο δυνατό, και γιαυτό το είχα αλλάξει αρχικά (όριο fps). Αν και είμαι βεβαιος οτι δεν έχει σχέση ο χρονισμός των γραναζιών, μπορείτε να μου πειτε που είναι η σωστή θέση για να το δοκιμάσω;
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

mag10jm

μετά από αλλαγή του πιστονιού και του κυλίνδρου όλα δουλεύουν άψογα. τελικά δεν το άνοιξα με την δέουσα προσοχή και κάπου πρέπει να ζόρισα τον κύλινδρο. τέλος καλό, όλα καλά.