18 ετων ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΗΞΕ

Ξεκίνησε από nikos1990, 14 Δεκ 2010, 18:47:10 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

nikos1990

Kατι τετιο ενουσα ελπιζω να καταλαβατε σε αλλη χωρα ισως και Carnifex1900 καλα εκανες και το ανεφερες εδω μπορουμε να το τελειοσουμε προς ολους αυτο.Ευχαριστω ολους που διεθεσαν λιγη ωρα για να γραψουν :)
I can see you but you can't if you run you will only die tired and one shot is enough for one kill

MitsoS_O_Yakuza

τα λογια ειναι περιττα απο δω και κατω αφου καταλαβαμε ολοι για ποιο λογο να μην ανοιξουν οι πυλες στα παιδια κατω των 18 ετων...ωραιο νημα για να θυμουνται οι παλαιοι και να μαθαινουν οι νεοι
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

nikos1990

Εχει δικιο ο Μιτσος τα λογια ειναι περιτα το θεμα τελιοσε και ευχαριστω οσους γραψανε Νικος.
I can see you but you can't if you run you will only die tired and one shot is enough for one kill

arthan

Συγνωμη που επανανοιγω το θεμα του οριου ηλικιας αλλα ειναι οντως δυσοιωνο το γεγονος οτι ανηλικα ατομα δε μπορουν να συμμετασχουν σε ενα αθλημα σαν το airsoft στην Ελλαδα. Καποια απο τα επιχειρηματα που αναφερθηκαν παραπανω δε στεκουν καθολου. Μη τα βαζουμε ολα στο ιδιο σακι. Διαβασα σε καποιο σχολιο πως καθως οι μεγαλοι δε μπορουν να παιξουν σωστα τηρωντας τις αποστασεις και αλλους βασικους κανονες του airsoft δε θα μπορουν και τα "πιτσιρικια". Δηλαδη θελετε να πειτε πως επειδη υπαρχουν ανευθυνοι ενηλικες , ενα ατομο ανηλικο και συνειδητοποιημενο δε μπορει να υπαρχει.
Εγω θα σας το θεσω αλλιως: Ανοιγωντας τις πορτες του airsoft σε ατομα μεγαλυτερα των 16 ετων(διαθετωντας φυσικα αδεια κηδεμονα και παρουσια του εντος ή εκτος του πεδιου μαχης) και προετοιμαζεται καλυτερα το μελλον του airsoft καθως θα διαδοθει πολυ πιο ευκολα σε αυτες τις ηλικιες, και αναπτυσεται απο μικροτερη ηλικια η ευγενης αμιλλα εντος και κατ' επεκταση εκτος του παιχνιδιου.
Οσο για το νομο που απαγορευει σε ατομα κατω των 18 να κατεχουν και να χρησιμοποιουν αεροβολα οπλα μπορει να αλλαξει διαφοροποιωντας το airsoft απο το airhunting rifles που πιστευω ειναι ο λογος υπαρξης αυτου του νομου. Αλλαζοντας το νομο διαχοριζοντας τα οπλα που βαλλουν BBs (που δε μπορουν να τρυπισουν το δερμα ακομα και απο εξ επαφης βολη) απο τα αεροβολα που χρησιμοποιουν σιδερενια ποτηρακια μπρουμε να καταφερουμε την προσαρτηση "πιτσιρικαδων" στο χωρο του airsoft.

ΥΓ
Συγχωρηστε με αν γινομαι τσιμπουρι αλλα εγω τα 18 τα κλεινω το Γεναρη του 2012. Ουτε ενα χρονο δε θα καταφερω να παιξω airsoft. Το Δεκεμβρη εχει και συντελεια του κοσμου μη το ξεχνατε.
Ήμια - ΔΕ ΞΕΧΝΩ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ
]http://www.youtube.com/watch?v=WWZ-GEgd_NM[url]
Ελλάς Ελλήνων

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

Παράθεση από: arthan στις  04 Μαρ 2011, 14:06:28 ΜΜ

ΥΓ
Συγχωρηστε με αν γινομαι τσιμπουρι αλλα εγω τα 18 τα κλεινω το Γεναρη του 2012. Ουτε ενα χρονο δε θα καταφερω να παιξω airsoft. Το Δεκεμβρη εχει και συντελεια του κοσμου μη το ξεχνατε.
Καλα δουλευει η προπαγανδα των μασονων...
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further...

arthan

Παράθεση από: ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ στις  04 Μαρ 2011, 14:11:53 ΜΜ
Καλα δουλευει η προπαγανδα των μασονων...

Oταν ερθουν οι Ολυμπιοι με τα διαστημοπλοια τους εσυ μην μπεις μεσα  :P :P :P
Ελλάς Ελλήνων

WhiskeyX-ray

Παράθεση από: arthan στις  04 Μαρ 2011, 14:06:28 ΜΜ
ΥΓ

Τουλαχιστον απαντησες μονος σου στο ερωτημα "γιατι οχι ανηλικοι".... ::)

fanioles

Παράθεση από: WhiskeyX-ray στις  04 Μαρ 2011, 14:40:20 ΜΜ
Τουλαχιστον απαντησες μονος σου στο ερωτημα "γιατι οχι ανηλικοι".... ::)

Εντάξει ας μην είμαστε ερειστικοί. Ας θυμηθούμε όλοι πως ήταν να τρώμε πόρτα λόγω ηλικίας πριν μερικά χρόνια.

Καταλαβαίνω την απογοήτευση των παιδιών αλλα δυστυχώς είναι ο νόμος έτσι.

ΑΝ αλλάξει και διαχωριστεί το αεροβόλο airsoft απο το σκοπευτικό, τότε με χαρά θα υποδεχτούμε νέο αίμα. Μέχρι τότε οφείλουμε να είμαστε τυπικοί.

arthan

Παράθεση από: fanioles στις  04 Μαρ 2011, 14:45:56 ΜΜ
Εντάξει ας μην είμαστε ερειστικοί. Ας θυμηθούμε όλοι πως ήταν να τρώμε πόρτα λόγω ηλικίας πριν μερικά χρόνια.

Καταλαβαίνω την απογοήτευση των παιδιών αλλα δυστυχώς είναι ο νόμος έτσι.

ΑΝ αλλάξει και διαχωριστεί το αεροβόλο airsoft απο το σκοπευτικό, τότε με χαρά θα υποδεχτούμε νέο αίμα. Μέχρι τότε οφείλουμε να είμαστε τυπικοί.

+1.
Και μια ερώτηση. Στο πεδίο σαν ανήλικος μπορώ να πατήσω? Ή ακόμα και να βιντεοσκοπήσω τη μάχη φροντίζοντας για την ασφάλεια μου , έχοντας αδεια κηδεμονα αλλά χωρίς να χρησιμοποιώ όπλο και οτιδήποτε ο νόμος απαγορεύει?
Ελλάς Ελλήνων

Whiskey

Παράθεση από: fanioles στις  04 Μαρ 2011, 14:45:56 ΜΜ

Με μπερδεψες εδω αδερφε ... δηλαδη αν γινει ο διαχωρισμος αυτος θα επιτρεπεται η κατοχη και χρηση απο ανηλικους ?

Whiskey

Παράθεση από: arthan στις  04 Μαρ 2011, 14:53:11 ΜΜ
+1.
Και μια ερώτηση. Στο πεδίο σαν ανήλικος μπορώ να πατήσω? Ή ακόμα και να βιντεοσκοπήσω τη μάχη φροντίζοντας για την ασφάλεια μου , έχοντας αδεια κηδεμονα αλλά χωρίς να χρησιμοποιώ όπλο και οτιδήποτε ο νόμος απαγορεύει?

Βασικα εφοσον εχεις ειτε παρουσια του κηδεμονα σου ειτε εγγραφη εγκριση αυτου ... κανεις δε θα μπορουσε να σου απαγορευσει να παραστεις σαν παρατηρητης ή βιντεοσκοπος ... φυσικα εχοντας ολα τα απαραιτητα μετρα προστασιας κατι το οποιο θα κρινει ο εκαστοτε διοργανωτης (ο οποιος ας μην ξεχναμε φερει και την τελικη ευθυνη για οτι συμβει).

fanioles

Κάλα κάνεις και το ρωτάς.. Δε το διατύπωσα και πολύ σωστά.   :o

Οχι φυσικα.  
Αλλα λογικά αν γινόταν ενας τέτοιος διαχωρισμός σαν επακόλουθο θα επέτρεπε και τη κατοχή και χρήση airsoft αεροβόλων..  

Κάτι σαν το μοτοποδήλατο που δίνει δίπλωμα στα +16 με συγκαταθεση γονέα.  

Whiskey

Παράθεση από: fanioles στις  04 Μαρ 2011, 15:01:46 ΜΜ
Κάλα κάνεις και το ρωτάς.. Δε το διατύπωσα και πολύ σωστά.   :o

Οχι φυσικα. 
Αλλα λογικά αν γινόταν ενας τέτοιος διαχωρισμός σαν επακόλουθο θα επέτρεπε και τη κατοχή και χρήση airsoft αεροβόλων.. 

Κάτι σαν το μοτοποδήλατο που δίνει δίπλωμα στα +16 με συγκαταθεση γονέα. 

Νομιζω οτι ο διαχωρισμος δε θα αλλαξει τον Νομο ως προς τα ορια ηλικιας. Θα ηταν, πιστευω, πιο πολυπλοκο να "παλεψει" κανεις για τον αποχαρακτηρισμο και μεσα απο εκει να περασει και διαφοροποιηση στο οριο ηλικιας το οποιο προφανως ειναι και ενα θεωρητικο οριο ασφαλειας για τον νομοθετη.

Μπορει να κανω λαθος αλλα μακαρι να γινει ο αποχαρακτηρισμος πρωτα και μετα βλεπουμε ;)

fanioles

Ακριβώς όπως τα λές.   Έχουν τη σειρά τους τα πράγματα αλλα θέλουν και το χρόνο τους..

Τάλων

Αγαπητέ arthan και κάθε ανήλικο παιδί...

Έχετε δίκιο να γκρινιάζετε γιατί στερήστε κάτι που σας αρέσει. Και όπως είπε και ο fanioles και εμείς πιο μικροί το ίδιο κάναμε όταν δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι λόγω ηλικίας.

Όμως μην νομίζεται ότι σας τιμωρούμε ή παίρνουμε την ρεβάνς.
Εδώ δεν είμαστε εμείς νόμιμοι ! Πως μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη για κάποιον που δεν είναι ενήλικος.

Και επειδή τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα από ότι φαντάζεστε θα σας πρότεινα να πάρετε το γονιό σας και μια μέρα να πάτε σε ένα από τα καταστήματα airsoft. Εκεί σίγουρα θα μπορέσετε να μιλήσετε με κάποιον παίχτη οπού θα σας εξηγήσει και θα σας λύση πολλές απορίες.

@ Φίλε Whiskey διαφωνώ μαζί σου.
"Έγγραφη έγκριση."
Και ποιος θα την ελέγξει ή μάλλον ποιός θα είναι αποδέκτης ;
Είναι όπως σε μερικά παιχνίδια εμφανίζεται "υπεύθυνη δήλωση" από ποιόν σε ποιόν ;
Εξάλλου θα κινδυνεύει λιγότερο όταν βιντεοσκοπεί ή θα πάψη τουλάχιστον να καταπατά δημόσια περιουσία ;

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει.

arthan

Παράθεση από: Τάλων στις  04 Μαρ 2011, 15:34:14 ΜΜ

"Έγγραφη έγκριση."
Είναι όπως σε μερικά παιχνίδια εμφανίζεται "υπεύθυνη δήλωση" από ποιόν σε ποιόν ;
Εξάλλου θα κινδυνεύει λιγότερο όταν βιντεοσκοπεί ή θα πάψη τουλάχιστον να καταπατά δημόσια περιουσία ;

Δε θελω να δωσω περισσοτερη βαρυτητα στο θεμα. Αν δε γινεται, δε γινεται και το δεχομαι. Αν γινεται θα γινει αν επιτρεψει ο διοργανοτης. Συμφωνω μαζι σας, αν οχι σε ολα, στα περισσοτερα. Καταλαβαινω πως στην Ελλαδα το airsoft δεν εχει "αναγνωριστει" επισημα και πως οτι κανετε το κανετε υπ' ευθυνη σας και το υποστηριζω.
Ελλάς Ελλήνων

Whiskey

Παράθεση από: Τάλων στις  04 Μαρ 2011, 15:34:14 ΜΜ
"Έγγραφη έγκριση."

Εχεις δικιο φιλε μου, οντως εκανα λαθος σχετικα με την εγγραφη εγκριση ... δε στεκει και σωστα με διορθωσες.

Η μονη μου ενσταση ειναι αυτο που εγραψες περι καταπατησης Δημοσιας περιουσιας ... Ιδιωτικης θα μου πηγαινε καλυτερα ... αλλωστε κανεις δε μπορει να απαγορευσει σε κανεναν να κινηται μεσα σε Δημοσιο χωρο οποια και αν ειναι η ηλικια αυτου.

Γενικα ομως φιλε μου επειδη δεν παιζουμε σε Ιδιωτικα πεδια ... δε μπορεις να απαιτησεις νομικα την απομακρυνση οποιουδηποτε ... μπορεις απλα να του το ζητησεις και αν θελει φευγει ... σε αντιθετη περιπτωση μενει και εισαι υπευθυνος για οτι παθει μια και δεν νομιμοποιησαι σε αυτο που κανεις και ουτε εχεις αδεια χρησης της περιοχης απο τις αρμοδιες αρχες.

arthan

Και μια τελευταία ερώτηση αν επιτρέπετε. 18 γίνεσαι από την αρχή του έτους ή απο την ημερομινία? Δηλαδή εγώ που ειμαι του '94 με δεχεστε απο την αρχη του 2012 η απο τις 17 Ιανουαριου 2012 που γεννηθηκα??
Ελλάς Ελλήνων

fanioles

18 Ιανουαρίου 00:01    ;)   το ξέρω είναι σπαστικό ρε φιλαράκι μου..

Τα ίδια λέγαμε και με τον Falcon πριν λίγο καιρό..  και τον μάλωνα όλη την ώρα..

Πότε ενηληκιώθηκε, πότε πήγε φαντάρος το κομμάντο και πότε απολύθηκε κιόλας...     :D :P