Συμβουλή γιά Μπαταρίες

Ξεκίνησε από hargyr, 04 Νοε 2008, 20:47:14 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Hornet

Πειραζει αν αφηνω τις μπαταριες NI-CD και NI-MH μετα απο χρηση με το ρευμα μεσα για μεγαλο χρονικο διαστημα?καθε ποτε χρειαζεται αποφορτιση μια  NI-MH???
you'll fire your musket but l'll run you through...

Carnifex1900

ποσο διαρκει μια μπαταρια 1600mah? ΣΥΝΗΘΩΣ!
Pete a.k.a Carnifex

vipergr

Παράθεση από: Carnifex1900 στις  27 Νοε 2010, 16:17:03 ΜΜ
ποσο διαρκει μια μπαταρια 1600mah? ΣΥΝΗΘΩΣ!

To πόσο κρατάει είναι υποκειμενικό..... εμενα μια 1400 με βγαζει για 2-3 παιχνιδια και μπορει να κρατησει και αλλο....Συνήθως πρέπει να σε βγάζει γύρω στα 1000 bbs.

vipergr

Παράθεση από: Hornet στις  29 Οκτ 2010, 16:25:37 ΜΜ
Πειραζει αν αφηνω τις μπαταριες NI-CD και NI-MH μετα απο χρηση με το ρευμα μεσα για μεγαλο χρονικο διαστημα?καθε ποτε χρειαζεται αποφορτιση μια  NI-MH???

Kαλό θα ήταν να μη της αφήνουμε στο ρεύμα ειδικά αν ο φορτιστής σου δεν εχει τη λειτουργία που κόβει το ρεύμα μόλις φορτισει η μπαταρία σου. Αποφόρτιση θα χρειαστεί μόνο όταν παρατηρησεις οτι ενω σου έχει φορτισει δε κραταει για πολυ ώρα.

MAKISL

Κλασικα λαθη... Αφησα μια μπαταρια 9.6 NiMh (8 στοιχεια των 1600mAh - 1.2 V) πανω σε ενα minicharger των 1000 mAh ΓΙΑ 20 ΩΡΕς (To ξεχασα εντελως ευτυχως δεν πηραμε φωτια :-[ :-[ :-[ ) Οταν το θυμηθηκα η μπαταρια ζεματαγε. Αλλα μολις την εβαλα στο οπλο εριξε μια βολη μονο και τελος. Αραγε την κατεστρεψα ή υπαρχει δυνατοτητα να την ξαναφορτισω? και αν ξερει κανεις που βρισκουμε αποφορτιστη αν ειναι δυνατον ας μου πει να παω να παρω εναν
A.K.A.  ΑΝΩΔΥΝΟΣ

Engineer

ivdimentia

Παίδες έχω δει και ακόμη έναν τύπο υπολογισμού για την φόρτιση μπαταριών, που αναγραφόταν στις οδηγίες του φορτιστή μου: mAh της μπαταρίας / mAh φορτιστή * 1,4. Δηλαδή για την δικιά μου που είναι 2000 mAh με φορτιστή 250 mAh, έχουμε 2000/250=8*1,4=11,2 ώρες. Έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο?
Say Hello To My Little Friend...

spirosleon

Με ένα ψηφιακό πολύ φορτιστή λύνονται όλα τα προβλήματα και εξισώσεις. ....

Sierraxray

ΠαράθεσηΠαίδες έχω δει και ακόμη έναν τύπο υπολογισμού για την φόρτιση μπαταριών, που αναγραφόταν στις οδηγίες του φορτιστή μου: mAh της μπαταρίας / mAh φορτιστή * 1,4. Δηλαδή για την δικιά μου που είναι 2000 mAh με φορτιστή 250 mAh, έχουμε 2000/250=8*1,4=11,2 ώρες. Έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο?

Ισχύει απ'όσο ξέρω και εγώ. Πάντως ό,τι παραπανήσιο σου προσφέρει ένας φορτιστής, τόσο καλύτερο είναι. Δείκτης φόρτισης είναι επιθυμητός, διακοπή φόρτισης επίσης επιθυμητή, ενώ αν έχει και αποφόρτιση τότε ακόμα καλύτερα. (Με έναν ψηφιακό όπως λέει και ο spirosleon ξενοιάζεις... είναι μια καλή αγορά ιδίως άν πείς ότι το όπλο που αγοράζεις δε σου δίνει μπαταρία και φορτιστή... τότε άν είναι να τα ακουμπήσεις, καλό είναι να κάνεις την επένδυση...)
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

boutas ski

παιδια καλησπερα

πηρα μεταχειρισμενη μια μπαταρια LiPo 7,4V 1000 mAh
O φορτηστης λεει τα παρακατω :

Li-ion Charger
MODEL GM-126100
INPUT AC100V ~ 240V
         50 Hz-60Hz  0.2 max
OUTPUT DC12.6V-... 1.0A

Με την αλλη  NiMi εβγαλα ακρη μαυτην δεν καταλαβα τι λεει ο φορτηστης......
ποση ωρα την φορτιζω??!!
ΤΟΙΣ ΤΟΛΜΩΣΙΝ Η ΤΥΧΗ ΞΥΜΦΟΡΟΣ ΕΣΤΙΝ

slipy_saketatoocrew

Καλησπερα, με φορτιστη 8,4 300mah μπορω να φορτισω μπαταρια 9,6?