Χρήση Χειροβομβίδας και Grenade Launcher

Ξεκίνησε από dawg, 09 Mar 2009, 20:37:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

dawg

Θα ήθελα να θέσω το θέμα της χρήσης χειροβομβίδας και grenade launcher.

Μπορούν και τα δυο να χρησιμοποιηθούν όπως και σε μια πραγματική κατάσταση, ή είναι διαφορετική η χρήση τους σε κατάσταση παιχνιδιού airsoft ? Για να δώσω ένα παράδειγμα του τι εννοώ: αν είμαστε σε μια κατάσταση CQΒ, μπορούμε να πετάξουμε τη χειροβομβίδα μέσα στο δωμάτιο χωρίς να εμφανιστούμε οι ίδιοι, ή θεωρείτε αυτό τυφλή βολή ? Αντίστοιχα και σε ένα παιχνίδι Woodland μπορούμε να ρίξουμε με grenade launcher πίσω από ένα θάμνο χωρίς να εμφανιστούμε ή θεωρείτε και αυτό τυφλή βολή ?
Ξέρω πως και στις 2 περιπτώσεις που αναφέρω, στο airsoft με ένα AEG ή πιστόλι, οι κινήσεις αυτές θεωρούνται τυφλές βολές αλλά επειδή η χειροβομβίδα κι οι βομβίδες έχουν διαφορετική χρήση για αυτό το λόγο ρωτώ.

Ευχαριστώ.

dawg

Κατανοητό, ευχαριστώ.

Η χρήση τους επιτρέπεται έτσι κι αλλιώς σε όλα τα παιχνίδια ή πρέπει να συμφωνούν όλοι οι παίκτες πρώτα ώστε να μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει  ?

fanioles

Οταν ειναι προβλεπόμενα προιόντα airsoft επιτρέπεται φυσικά, και καλό θα είναι να είναι ενήμεροι οι συμμετέχοντες για το τι αξεσουαρ χρησιμοποιούνται.

ΠΧ ισως να χρειάζεται για εξισσορόπιση δυναμεων σε ενα σεναριο..

Dadiaki

mias kai milame gia obides :)
exw dei kati obides pou den peroun bbs alla petane ena blima apo foam h apo kaoutsouk
einai kales?
ti kanones uparxoun gia tetoiou eidous obides?
"Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα Οι ιδιοφυΐες τα προλαμβάνουν."
Αλβέρτος Αϊνστάιν

BoBKiD

Παράθεση από: Dadiaki στις  09 Mar 2009, 22:31:05 ΜΜ
mias kai milame gia obides :)
exw dei kati obides pou den peroun bbs alla petane ena blima apo foam h apo kaoutsouk
einai kales?
ti kanones uparxoun gia tetoiou eidous obides?

Τα συγκεκριμένα δεν τα έχω δει εν δράση, αλλά θα μου άρεσε η ιδέα να χρησιμοποιηθούν στα παιχνίδια μας.
Αν και δεν εκτοξεύουν BBs, εγώ προσωπικά θα "έβγαινα" εκτός αν "έσκαγε" ένα τέτοιο "βλήμα" δίπλα μου. Το ίδιο ισχύει και για τις χειροβομβίδες airsoft. Υπάρχει μία μηδαμινή περίπτωση αν σκάσει χειροβομβίδα σε δωμάτιο να μην πετύχει αυτόν που κρύβεται μέσα (πράγμα σχεδόν αδύνατο αλλά εγώ παρ'όλα αυτά βάζω ένα ποσοστό 1% ότι κανένα από τα 180 BBs της Tornado μου δεν θα βρει στόχο). Πάντως, ακόμα και αν μου συμβεί κάτι τέτοιο και δεν με πετύχει κάποιο BB από χειροβομβίδα, πάλι θα "βγω", και θα πω και μπράβο σε αυτόν που την πέταξε!   ;)

SAPPER

Έχουμε τέτοια foam και έχει σηκώσει σχετικό βίντεο ο LOU στο you tube, αυτά τα είχαμε για σενάρια με οχήματα και πολυβολεία, δεν είναι τίποτε άλλο από ομοίωμα ρουκέτας που εκτοξεύετε από το βομβιδοβόλο χωρίς μπίλιες στην βομβίδα απλά μόνο με αέριο.

Ozymandias

Για βαλε τα URL απο τα βιντεακια.....

Ripper

Εαν ειχαμε fake χειροβομβιδες χωρις αεριο και bbs μεσα, και την ριχναμε σε ενα δωματιο, θα μπορουσε να θεωρηθει kill οποιου θα ηταν εκει μεσα??? Λογικα, με πραγματικη χειροβομβιδα σε χωρο 5x5 δεν υπαρχουν και πολλα περιθωρια επιβιωσης. Τουλαχιστον θα γλυτωσουμε καβγαδες απο εκρηξεις, "μπαμ" που καποιοι δεν θελουν κλπ.
Οσο για το grenade launcher δεν μπορουμε να κανουμε κατι παρομοιο fake.

FanIsHere

Παράθεση από: Ripper στις  13 Mar 2009, 12:25:33 ΜΜ
Εαν ειχαμε fake χειροβομβιδες χωρις αεριο και bbs μεσα, και την ριχναμε σε ενα δωματιο, θα μπορουσε να θεωρηθει kill οποιου θα ηταν εκει μεσα???

Θα είναι σα να παίζουμε airsoft με fake αεροβόλα και απλά να κάνουμε ήχο με το στόμα μας... :o :o
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες! Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες... (Ουΐνστον Τσόρτσιλ, 1940)

SAPPER

Είναι πολύ περίπλοκο το θέμα με την χρίση χειροβομβίδας και πρέπει να ξεκαθαρίζονται οι όροι πριν για να μην γίνονται παρεξηγήσεις.
Υπάρχουν επιχειρήματα και από τις δυο πλευρές σε μια τέτοια διένεξη τύπου σε έβγαλα, όχι δεν με έβγαλες γιατί ήμουν στην μπανιέρα η πίσω από το δοκάρι, κτλ.
πιο αποτελεσματικό είναι οι παγιδεύσεις που ο παίχτης που θα την ενεργοποίησή θα είναι έξω, και τα βομβιδοβόλα που έχεις ορατό χτύπημα από BBs.

Ripper

Παράθεση από: FanIsHere στις  13 Mar 2009, 15:06:10 ΜΜ
Θα είναι σα να παίζουμε airsoft με fake αεροβόλα και απλά να κάνουμε ήχο με το στόμα μας... :o :o

Οκ τοτε, για προτεινε μας και εσυ κατι!

Ozymandias

Στην χειροβομβιδα, Tornado, pyrotechinc, η αυτοσχεδια, τα bbs προσομοιωνουν τα θραυσματα. Αν σε πετυχουν εισαι εξω. Νομιζω οτι ειναι απλα τα πραγματα.

Στην περιπτωση της βομβιδας του Μ203, η του βληματος του LAW, νομιζω οτι οποιος βρισκεται σε ενα δωματιο που "χτυπηθηκε" απο βλημα LAW, η 40αρα βομβιδα θα πρεπει να βγαινει εξω, δεδομενου οτι αν σκασει θερμοβαρικη κεφαλη LAW, AT3, STRIM, RPG κτλ μεσα σε ενα δωματιο μαλλον δεν θα μεινει ουτε κολυμπηθροξυλο ορθιο. Τετοια βληματα θα μπορουν να προσωμοιωνονται με μπαλες nerf, η παρομοια βληματα.

Εννοειται οτι θα πρεπει να σκεφτουμε εναν τροπο να περιορισουμε την χρηση τετοιων βληματων, πχ περιοριζοντας τον διαθεσιμο αριθμο τετοιων βληματων ανα ομαδα.