Magpul PTS Proline Masada

Ξεκίνησε από Jayhawk, 21 Μαΐου 2010, 11:58:14 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Perseys

Update για το ACR της Magpul:
Εφτασε στην Ελλάδα. Τελικά θα πρέπει να πληρώσω 132 ευρώ για τον εκτελωνισμό και θα το παραλάβω αύριο από τις ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ (οι οποίοι παρεπιπτοντως μου έβγαλαν την πίστη μέχρι να μπορέσω να βρω γραμμή να τους ρωτήσω που είναι το δέμα)...

Οποτε συνολικά πάνω κάτω, μεταφορικά, τα πάντα όλα 530 ευρώ για το καμάρι. Ελπίζω να πιάσουν τόπο και όταν δε θα τρώω χωσέ στη δουλειά και θα καταφέρω να έρθω και σε κανά παιχνίδι θα το φέρω ως προς την τέρψην την προσωπικήν.

Κατά τα άλλα...γιατί τόσος φόρος στο τελωνείο ρε παιδια...και πρόσφατα μου έφερε η κοπέλα μου ηλεκτρονικό από Αμερική και με μπιπ στον εκτελωνισμό...

Αναρωτιέμαι που πάνε τόσα λεφτά....
*Facepalm*

kemosabe

Φίλε μου 398.762 + 132 = 532 περίπου και όχι 430 που λες. Μήπως μασ κρύβεις κάτι?   ;) ;) ;) ;)

Perseys

Άκυρο, δίκιο έχεις, θα το διορθώσω. Μόλις είχα ξυπνήσει βλέπεις και είχα φάει την ψυχούλα μου στα τηλέφωνα στα ΕΛΤΑ.
*Facepalm*

kemosabe

Off topic  Και όσον αφορά τα τελωνεία και τους φόρους να ξέρεις πως φορολογούνται ακόμα και πράγματα που αγοράζεις μέσα στην ΕΕ. Ελεύθερο εμπόριο σου λένε μετά στην ζώνη του ευρώ. Για το τελώνειο που υποχρεώνει η χώρα μας για τα αυτοκίνητα που αγοράζονται από Γερμανία μεταχειρισμένα τρώμε κάθε χρόνο γερό πρόστιμο. Και όσο ανεβαίνει το πρόστιμο τόσο θα ανεβαίνει και το κόστος εκτελωνισμού.

chief

Παράθεση από: Perseys στις  23 Σεπ 2010, 14:19:33 ΜΜ
Update για το ACR της Magpul:
Εφτασε στην Ελλάδα. Τελικά θα πρέπει να πληρώσω 132 ευρώ για τον εκτελωνισμό και θα το παραλάβω αύριο από τις ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ (οι οποίοι παρεπιπτοντως μου έβγαλαν την πίστη μέχρι να μπορέσω να βρω γραμμή να τους ρωτήσω που είναι το δέμα)...

Οποτε συνολικά πάνω κάτω, μεταφορικά, τα πάντα όλα 530 ευρώ για το καμάρι. Ελπίζω να πιάσουν τόπο και όταν δε θα τρώω χωσέ στη δουλειά και θα καταφέρω να έρθω και σε κανά παιχνίδι θα το φέρω ως προς την τέρψην την προσωπικήν.

Κατά τα άλλα...γιατί τόσος φόρος στο τελωνείο ρε παιδια...και πρόσφατα μου έφερε η κοπέλα μου ηλεκτρονικό από Αμερική και με μπιπ στον εκτελωνισμό...

Αναρωτιέμαι που πάνε τόσα λεφτά....

Τον μεγαλυτερο ογκο τον χρηματων που εδωσες απο τα 130 πρεπει να ηταν το 23% ΦΠΑ. Πρεπει να σου εδωσαν αναλυτικο χαρτι με τις χρεωσεις
Την επομενη φορα μπορεις να καλεσεις απευθειας στο τελωνιο στα τηλ: 2103538116-7

;)

kemosabe

Εχω μια απορία. Όταν αγοράζει ένα μαγαζί κάτι από το εξωτερικό και το εκτελωνίζει. Πληρωνει ΦΠΑ 23% Έτσι δεν είναι; Δλδ αγοράζει κάτι 100 και πληρώνει άλλα 23 στο κράτος. Όταν το πουλάει μετά δεν θα μπει πάλι ένα 23% φόρος; Δλδ άλλα 30 ευρώ περιπου. Συνολικά το ίδιο προιον θα φορολογηθει 2 φορές μπορεί και τρείς?

Perseys

Ακριβώς έτσι είναι δυστυχώς. Ο φόρος, του φόρου, Ω φόρε!

*Facepalm*

StamatisKz

Παράθεση από: kemosabe στις  23 Σεπ 2010, 22:35:41 ΜΜ
Εχω μια απορία. Όταν αγοράζει ένα μαγαζί κάτι από το εξωτερικό και το εκτελωνίζει. Πληρωνει ΦΠΑ 23% Έτσι δεν είναι; Δλδ αγοράζει κάτι 100 και πληρώνει άλλα 23 στο κράτος. Όταν το πουλάει μετά δεν θα μπει πάλι ένα 23% φόρος; Δλδ άλλα 30 ευρώ περιπου. Συνολικά το ίδιο προιον θα φορολογηθει 2 φορές μπορεί και τρείς?

Οχι δεν γινεται ετσι. Τα μαγαζια δουλευουν με εσοδα-εξοδα. Καθε τριμηνο (η και πιο συχνα αναλογα με την κατηγορια των βιβλιων τους)  υποβαλλουν δηλωση ΦΠΑ στην οποια συμψηφιζεται ο ΦΠΑ των εξοδων (αυτός που πληρωσε το μαγαζι στο κρατος για αγορες) με τον ΦΠΑ των εσοδων (αυτόν που εισέπραξε απο τους πελάτες για πραγματα που τους πουλησε)
Ετσι αν το μαγαζι πλήρωσε 1000€ ΦΠΑ και εισέπραξε 3000€, στο τέλος αποδίδει 3000-1000=2000€
Με αυτον τον τροπο ο ΦΠΑ επιβαλλεται μονο μια φορα.

kemosabe

Είναι η λεγόμενη επιστροφή ΦΠΑ που παίρνουν οι εταιρίες? Καταλαβα

Perseys

Τελος παντων, το προιον εληφθη. Ειναι καταπληκτικο. Τα επομενα, αλλη μερα γιατι εχουμε και δουλεια αυριο  :(
*Facepalm*