Stainless steel ή aluminum

Ξεκίνησε από Mandis, 17 Σεπ 2010, 11:55:20 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Mandis

Θέλω να βάλω μεταλλικές κεφαλλές πιστονιού και κυλίνδρου και έχω βρει σε αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι. Σαν μάρκα αυτή από ατσάλι είναι top στο airsoft αλλά και του αλουμινίου είναι μια από τις καλύτερες.
Γνωρίζει κάποιος ποιά η διαφορά μεταξύ τους όσον αφορά τη λειτουργία ,την αντοχή και τη συντήρηση?
Δως μοι πα στω και ταν γαν κινάσω...

Dtq

Πόσα φπς το όπλο και το gearbox ειναι ενισχυμένο?
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

Mandis

Έχει ενισχυμένο gearbox και η τελευταια μετρηση έδειξε γύρω στα 270.

Έχω αλλάξει nozzle ,spacer και έβαλα κάνη tight bore, και έχουν ανεβει αισθητά τα fps. Αλλά δεν νομίζω πως θα έχουν σχέση με το υλικό του πιστονιού.Αν κάνω λάθος και γνωρίζεις παραπάνω, βέβαια , ευχαρίστως να σε ακούσω.

fanioles

Βασικά το καλύτερο είναι το ελαφρύτερο. Μιλάμε για διαφορά γραμμαρίου ίσως, αλλα σκέψου οτι τα δόντια του πιστονιού είναι αυτά που δέχονται και τη μεγαλύτερη επιβάρυνση και φθορά σε ενα gearbox (γι αυτό προτιμάμε πλαστικα ωστε αν σπασει ενα κομματάκι να μην τα κάνει μανταρα τα γρανάζια).
Όσο λοιπόν περισσότερο βάρος έχει το πιστόνι τόσο δυσκολότερα θα κινείται και θα δέχεται μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Εγώ θα επέλεγα το ελαφρύτερο. Απο αντοχή δε θα έλεγα οτι υπάρχει θέμα. Αν είναι να σου σπάσει η κεφαλή, θα έχει σπάσει πρώτα το σημείο που βιδώνει στο πιστόνι.

Αν ανοίγεις τα gearbox σου συχνά για συντήρηση, (και αυτό επειδή υπάρχει μια σχετικά μεγαλύτερη φθορά στο λάστιχο απο οτι στο μεταλο) ίσως να θές να χρησιμοποιήσεις και μια κεφαλή απο σιλικόνη. Μειωμένο βάρος ΚΑΙ θόρυβος.

Dtq

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Υπάρχει λόγος που φτιάχνουν το τελευταίο δόντι μεταλλικό... Για να μην σπάει...
Προσωπικά θα έλεγα κάτι σε ατσάλι... Είναι όμως σκληρό και πιθανόν να ζορίσεις παραπάνω το gearbox σου...
Επίσης δεν βλέπω τον λόγο να το βάλεις... Δεν νομίζω να κινδυνεύει να σπάσει/χαλάσει τπτ με την τωρινή δύναμη του όπλου σου...
Κεφαλή πιστονιού και κυλίνδρου θα μπορούσες ν'αλλάξεις αλλά δεν προτείνω τα συγκεκριμένα...
Για πιστονιού, οι μεταλλικές είναι για 1. Υψηλά fps και 2. Αν ρίχνεις πολλές κενές βολές... Αλλιώς δεν νομίζω πως τις χρειάζεσαι...
Για κυλίνδρου θα μπορούσες να πάρεις κάτι που να έχει λιγότερες απώλειες...

Παράθεση από: fanioles στις  20 Σεπ 2010, 16:59:47 ΜΜ
Αν ανοίγεις τα gearbox σου συχνά για συντήρηση, (και αυτό επειδή υπάρχει μια σχετικά μεγαλύτερη φθορά στο λάστιχο απο οτι στο μεταλο) ίσως να θές να χρησιμοποιήσεις και μια κεφαλή απο σιλικόνη. Μειωμένο βάρος ΚΑΙ θόρυβος.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς?
Κάτι δεν πάει καλά...

My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

Mandis

Συμφωνώ πως το καλύτερο θα είναι το πιο ελαφρύ ,δηλαδή αλουμινίου, αλλά
ΠαράθεσηΌσο λοιπόν περισσότερο βάρος έχει το πιστόνι τόσο δυσκολότερα θα κινείται και θα δέχεται μεγαλύτερη επιβάρυνση
εδώ νομίζω πως η επιβάρυνση αυξάνεται με την αύξηση της δύναμης του ελατηρίου .
ΠαράθεσηΜειωμένο βάρος ΚΑΙ θόρυβος.
Για το βάρος δεν υπάρχει πρόβλημα το gearbox είναι ενισχυμένο. Για τον θόρυβο συμφωνώ αλλά υπάρχουν και μεταλλικές κεφαλές με καουτσούκ για αθόρυβη λειτουργία.
Παράθεσηοι μεταλλικές είναι για 1. Υψηλά fps και 2. Αν ρίχνεις πολλές κενές βολές...
Το 2 δεν το κατάλαβα.

Dtq

Σκέψου, σου τελειώνουν οι μπίλιες και δεν το έχεις καταλάβει, τι κάνεις? συνεχίζεις να ρίχνεις.
Ρίχνεις για να δοκιμάσεις την μπαταρία ή ότι άλλο, Αυτό επιβαρυνει πολύ την κεφαλή και έτσι σπάνε συνηθως οι πλαστικές.
Κάτι δεν πάει καλά...

Engineer

Εξαρτάται πόσα FPS θέλεις να κάνεις το όπλο σου Παλικάρι και επισεις τι ROF θέλεις να φτάσεις
Όλα έχουν να κάνουν με την σκληρότητα των υλικών.
Σαφώς και δεν μπορείς να  βάλεις  polycarbonate piston head σε όπλο που ειναι 450 fps και βαλε kai
σαφώς δεν μπορείς να βάλεις Brass piston head σε όπλο που θες να του ανεβάσεις το Rof ...... οχι οτι θα πάθει κάτι, αλλά στην πρώτη περίπτωση  οι δυνάμεις εφελκυσμού και συμπιέσεως ειναι μεγάλες.Στην δεύτερη  περίπτωση  ενω προσπαθείς να αποκτήσεις ταχυβολία επιβαρύνεις την κατάσταση με περισσότερο βαρος που ειναι ανώφελο........ Σε γενικό κανόνα αν σκεφτούμε με την φυσική , για κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις.
Οι απόφαση σου θα πρέπει να βασιστεί στην αρμονική λειτουργία και οχι στο οτι  αυτο το εξάρτημα  ειναι ενισχυμένο ....... ελπίζω να καταλαβαίνεις τι προσπαθώ να σου πω ;D

Mandis

Για τα fps δε γίνεται κουβέντα ... όυτε μισό παραπάνω από 340. Για το rof δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις . Με μια 9,6v θα είμαι ικανοποιημένος αφού τώρα με 8,4v και δεν έχω παράπονο.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα φίλε Engineer και επειδή ακριβώς αυτό θέλω να πετύχω ,αρμονική λειτουργία με υψηλή απόδοση και μέσα στα όρια πάντα,  πρίν αρχίσω να πειραματίζομαι με υλικά πρακτικά θα ήθελα να μάθω λίγο θεωρητικά για τα διάφορα υλικά και τις συνέπειες/αποτελέσματα.  Αλλά η πρακτική εφαρμογή είναι ο καλύτερος δάσκαλος...πιστεύω  ::) .

Dtq

Κάτι δεν πάει καλά...

Mandis

Δεν ξέρω ακριβώς πόσα fps είναι τωρα.
Όταν το μέτρησα πρώτη φορά (out of the box) έπαιζε 262-282.
Από τότε έβαλα κάνη 6.03 , άλλαξα nozzle , spacer, και περιόρισα σημαντικά τις απώλλειες αέρα. Υπολογίζω να κέρδισα γύρω στα 30-40fps.
Δεν είμαι σίγουρος όμως, πρέπει να το μετρήσω πάλι.

kemosabe

Mandis

kemosabe

Φαντάζομαι έχεις βάλει κύλινδρο χωρίς ανοίγματα έ; Full capacity. Δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι άλλο. Μάλλον σε περιττά έξοδα θα μπεις.

Mandis

Ο κύλινδρος είναι από ''μαμά'' full cap. Δεν τον έχω αλλάξει.
Το aeg είναι εντάξει.Σίγουρα δε χρειάζεται κάτι, δουλεύει μια χαρά , και όλα τα aeg θεωρητικά δεν χρειάζονται extra ,εκτός αν πάθουν βλάβη,   αλλά όλοι λίγο-πολύ τα πειράζουμε είτε για καλύτερη απόδοση , είτε για αναβάθμιση ποιότητας εξαρτημάτων, ή για κάποιον άλλο λόγο.