ποια αρβυλα να αγορασω?

Ξεκίνησε από dragon236, 19 Αυγ 2010, 16:39:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

dragon236

Κυριοι καλησπερα σας
για αλλη μια φορα θα ζητησω να με βοηθησετε και παλι για ενα θεμα
ετυχε να παρω καποια λεφτα στα χερια μου οποτε θελω να κανω καποιες αγορες ;D ;D ;D ;D

επειδη οι περισοτεροι απο εσας γνωριζετε το αντικειμενο σαφως καλυτερα απο εμενα θελω την γνωμη σας για το τι αρβυλες να αγορασω.
για να σας δωσω καποια στοιχεια που ισως σας βοηθησουν να πω οτι
θελω κατι που θα προστατευει το ποδι αλλα και αν γινεται να ειναι και καπως "μαλακο"
επισης το ποσο που θελω να διαθεσω ειναι εως και 80 περιπου ευρω.
αν τυχον λοιπον εχετε κατι υποψιν σας θα βοηθουσε πολυ.
ζητω την βοηθεια σας διοτι δεν γνωριζω μαγαζια στην αθηνα με στρατιωτικα ειδη και δεν ξερω κατα ποσο αυτα που πουλανε ειναι καλα η θα βρεθω με κανα ποδι σπασμενο μιας και ειμαι και απο τους πιο ατσουμπαλους ανθρωπους που υπαρχουν :-[ (χτυπαω ακομα και οταν αναπνεω  ;D ;D ;D)

ευχαριστω για αλλη μια φορα εκ των προταιρων για τον χρονο σας
Γιαννης

off topic  κανα παιχνιδι ψηνεται γνωριζετε?
always forgive but never forget!!

Ozymandias

Tα χρηματα που θες να δωσεις ειναι λιγα για αυτο που θελεις να παρεις....

Fight3R

Αδερφέ καλησπέρα... Δεν έχω εμπειρία από airsoft αλλα από τον στρατό οποτε έχοντας δοκιμάσει και τις στάνταρ μπότες του στρατού αλλα και 2-3 ζευγάρια αγοραστά μπορώ να σου πω ότι με τα 80 euro που διαθέτεις μπορείς να κατέβεις στο μοναστηράκι και να βρείς και να βρείς αρβυλα ακόμα και με εσωτερική αερόσολα και παρα πολύ καλή υποστήριξη του ποδιού... δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω το όνομα του μαγαζιού που ψωνίζω εγώ αρβυλα (λόγο lifestyle φοράω καθημερινά) οποτε αν θες στείλε μου ένα pm η αν μπορώ να σου γράψω εδώ το όνομα του μαγαζιού (επειδή είναι και φίλος θα σου κάνει έκπτωση)

Ozymandias

Μην πεις καταστημα αλλα ποια μαρκα ειναι αυτα τα ποιοτικα αρβυλα με την εσωτερικη αεροσολα στα 80Ε;  ???

Η δικη μου γνωμη ειναι να κανεις ο,τι κανουν τα αμερικανα καταδρομια.....ασε τα φανταριστικα αρβυλα και δωσε καμμια 150αρια να παρεις ενα καλο πολιτικο αρβυλο το οποιο και στα παιχνιδια μπορεις να το φορας και να το φορας και σαν πολιτικο παπουτσι

elricd

Γιατι τα Pentagon με 70-80 ευρω ειναι ασχημα? Εγω δεν θα θυμαμαι ποια ακριβως εχω ( σαν μοντελο εννοω ) αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος...Τα χα παρει 75 ευρω ειναι αρκετα μαλακα και τα ποδια μου αναπνεουν...
'Well, you know huntin' wabbits, like?... well it's the same 'xept dem wabbits fire back at ya

Fight3R

Απλά θα αναφέρω 2 αρβυλα που η τιμή τους είναι στα 75 euro και είναι εξαιρετικά : Grafters Leather, MAGNUM RESPONSE SZ

dragon236

Παράθεση από: Ozymandias στις  19 Αυγ 2010, 16:55:25 ΜΜ
Tα χρηματα που θες να δωσεις ειναι λιγα για αυτο που θελεις να παρεις....

το γνωριζω οτι ειναι λιγα για αυτα που ζηταω απλα ελεγα επειδη τωρα ξεκιναω να μην μπω ακομα στα ακριβα καταλαβαινεις.

Παράθεση από: elricd στις  19 Αυγ 2010, 17:07:31 ΜΜ
Γιατι τα Pentagon με 70-80 ευρω ειναι ασχημα? Εγω δεν θα θυμαμαι ποια ακριβως εχω ( σαν μοντελο εννοω ) αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος...Τα χα παρει 75 ευρω ειναι αρκετα μαλακα και τα ποδια μου αναπνεουν...
να πω την αληθεια ειχα δει κατι pentagon που μου αρεσανε και ητανε στα 80-85 ευρω , ηταν τα Pentagon  Scorpion Black

Παράθεση από: Fight3R στις  19 Αυγ 2010, 16:59:33 ΜΜ
Αδερφέ καλησπέρα... Δεν έχω εμπειρία από airsoft αλλα από τον στρατό οποτε έχοντας δοκιμάσει και τις στάνταρ μπότες του στρατού αλλα και 2-3 ζευγάρια αγοραστά μπορώ να σου πω ότι με τα 80 euro που διαθέτεις μπορείς να κατέβεις στο μοναστηράκι και να βρείς και να βρείς αρβυλα ακόμα και με εσωτερική αερόσολα και παρα πολύ καλή υποστήριξη του ποδιού... δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω το όνομα του μαγαζιού που ψωνίζω εγώ αρβυλα (λόγο lifestyle φοράω καθημερινά) οποτε αν θες στείλε μου ένα pm η αν μπορώ να σου γράψω εδώ το όνομα του μαγαζιού (επειδή είναι και φίλος θα σου κάνει έκπτωση)
να 'σαι καλα φιλε μου αν χρειαστω θα σου στειλω

dragon236

επισης εχω βρει καποια αρβυλα  STARFORCE μαρκα σε αυτα τα λεφτα σε αρκετα μεγαλη γκαμα αλλα δεν την γνωριζω την εταιρια οποτε............ :-X :-X

Ozymandias

Starforce και Pentagon, εγω δεν θα αγοραζα.....Magnum ενδεχομενως ναι.

Προσωπικα εχω ενα ζευγαρι του στρατου, τα λεγομενα "Νεου τυπου" customaρισμενο με vibram σολες,

Ενα ζευγαρι ερημου Meidl Desert fox.

Και ενα ζευγαρι V-lite της Ηi-tec (Αδελφη εταιρια της Magnum)

Aπο ολα, πιο πολυ με εχουν βολεψει τα V-lite που φοριουνται και σαν πολιτικα. Θυμαμαι εκαναν γυρω στα 100 ευρω

Oποτε επιμενω στην αποψη μου για πολιτικο παπουτσι

dragon236

η ιδεα σου δεν μου ακουγεται ασχημη να πω την αληθεια και ουτως η αλλως + 20 ευρω δεν χαθηκε και ο κοσμος απλα να πω την αληθεια τα θελω λιγο πιο ψηλα

Ozymandias

To πιο ψηλο αρβυλο δεν ειναι παντα καλυτερο.....δες πχ τι φορανε τα καταδρομια στο Ιρακ.

Κατ'εμε μην τσιγκουνευτεις λεφτα για παπουτσια. Το καλο παπουτσι θα σε βολεψει για πολυ καιρο, ενω το φτηνο θα σε ταλαιπωρησει.

Αν μαλιστα πας για trek/tactical παπουτσι, ανεβα και πιο ψηλα, δεδομενου οτι ειναι κατι που θα φορας καθε μερα......

Δες και Salomons Trek 7 GTX

-marksman-

φιλε γιαννη καλησπερα!απο προσωπικη εμπειρια κ χρηση στα προιοντα που αναφεραν οι φιλοι κ συνχομπιστες,θα σου ελεγα να βαλεις 50 ευρω ακομα απο την τιμη που προτεινες κ να παρεις κατι σε blackhawk η bates!δεν ειναι ακριβες,k ειναι safety wear!θα σου ελεγα μακρια απο starforce,pentagon,s.w.a.t!h meindl που σου προταθηκε ειναι μια καλη εταιρια,κ αν δεν μπορεις να διαθεσης μεγαλυτερο ποσο απο αυτο που ειπες,εγω θα σου προτεινα hi-tec magnum το μοντελο που ειναι 100% αδιαβροχο κ διαπνεον!ερχετε κ χειμωνας σιγα σιγα!  ;)

dragon236

βασικα ειμαι αναμεσα απο 2

1)MAGNUM RESPONSE SZ     τιμή: 75,00 €

2) BATES2068                       τιμή: 75,00 €

ο λογος που επιλεγω τετοια ποσα ειναι οτι μιας και ειμαι εντελως καινουργιος και δεν εχω παιξει κανενα παιχνιδι ακομα
πρεπει λοιπον να αγορασω ολο τον εξοπλισμο αρα με προχειρους υπολογισμους που εκανα
πρεπει να δωσω περιπου 600-700 ευρω συνολο ακομα (μιας και εχω μονο το ¨"οπλο")
ειλικρινα καταλαβαινω αυτο που λετε σχεδον ολοι οτι προεχουν τα μεσα προστασιας π.χ αρβυλες-επιγονατιδες-μασκα και τα λοιπα
αλλα επειδη οπως και οι περισοτεροι δεν μου τρεχουν απο τα παντζακια προτιμω να ξεκινησω με τα "μετρια"
και μετα να κανω καποιες θυσιες προκειμενου να παιρνω τα "σωστα" πραγματα
παντως ειλικρινα σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις που μου δινετε.

Ozymandias

Κατ'εμε το εχεις παρει λαθος.....

Πρωτα απο ολα, δεν θα επαιρνα ποτε μαυρες μποτες. Φοριουνται ΜΟΝΟ στο πεδιο και πουθενα αλλου. Αντιθετα ενα ζευγαρι καφε/ερημου/sage green μπορεις να τις φορεσεις και στο πεδιο και στην πολη/βουνο/βολτα. Σταματηστε λοιπον να σκεφτεσται σαν κωλοφανταρα/πιλαφια του ΕΣ που τοσα ξερουν τοσο τους κοβει. Εδω καλα καλα ουτε οι ιδιοι οι φανταροι δεν τις φορανε στο εξωτερικο.

Επισης σκεψου σε τι περιβαλλον θα τις φορας, τι στολη θα εχεις και ποσο θα ταιριαζει με την στολη σου. Σε γενικες γραμμες παντως οι μαυρες μποτες θεωρουνται ξεπερασμενες. Ακομα και οι νεες στολες δασους πχ marpat συνδιαζονται με tan μποτες. Δεν μιλαω καν για Multicam/ACU/ABU κτλ.

Δευτερον....ενα μετριο ζευγαρι μποτες το οποιο σε χρονο Α θα το αντικατστησεις με καλο θα σου κοστισει ΜΕΤΡΙΟ+ΚΑΛΟ ενω ενα καλο ζευγαρι αρβυλα θα σου κοστισει στην τελικη λιγοτερο, δεδομενου οτι το καλο ζευγαρι μποτες θα το φορεσεις και θα το βολευτεις

Τριτον κοιτα και κατα εγωταρικο μερια. Οι τιμες ειναι ΣΑΦΩΣ Καλυτερες.

morfeus1712

Δεν εχω ξανακουσει οτι οι μαυρες μποτες ειναι ξεπερασμενες αλλα τεσπα!! αν ειναι να παμε σε καμια επειδειξη μοδας...
Εγω λοιπον που ειμαι και σκεφτομαι σαν κολοφανταρο και δεν ξερω την τυφλα μου εχω 3 χρονια ενα ζευγαρι BATES ειναι ελαφρια με εχουν γλυτωσει απο 100000 καταγματα συνηθηζω να τρεχω σαν πυροβολημενος στο πεδιο ειναι αδιαβροχα και ταιριαζουν πολυ ωραια με την USA woodland η οπως λεγεται τεσπα που εχω!!! τα πηρα 75 απο μοναστηρακι και τα εχω για χρηση βουνο πεδιο κανα ψαρεμα για αναριχιση και ολα ειναι καλα!!!
ενα παρομοιο ζευγαρι ειχα επεισεις οταν ειμουν κολοφανταρο και δεν περασε καθολου απλη χρηση και ζει ακομα και νομιζω ειναι τα ιδια bates με τωρα αλλα τα βαρια!!! μιλαμε για 7 χρονια πισω οταν πηγα Ε.Σ. !!
Τωρα εννοειται οτι του κατσει ωραια του καθενος παει και παιρνει !!! καθενας εχει και διαφορετικες εμπειριες απο καθε τι!! ας μην τα κραζουμε ολα λοιπον!!

Φιλικα ... 8)

dragon236

Παράθεση από: morfeus1712 στις  20 Αυγ 2010, 18:42:18 ΜΜ
εχω 3 χρονια ενα ζευγαρι BATES ειναι ελαφρια με εχουν γλυτωσει απο 100000 καταγματα συνηθηζω να τρεχω σαν πυροβολημενος στο πεδιο ειναι αδιαβροχα και ταιριαζουν πολυ ωραια με την USA woodland η οπως λεγεται τεσπα που εχω!!!

να φανταστω δεν θυμασαι το μοντελο ε?

δηλαδη συγνωμη οι bates ειναι καλυτερες απο magnum ποιοτικα ή μηπως ειναι πανω κατω τα ιδια?

Ozymandias

Χμμμμ........εχουμε και λεμε.

Οταν ημουν κωλοφανταρο και ξεροντας 2-3 πραγματα παραπανω εκλαιγα με μαυρο δακρυ με τις ανοησιες που εβλεπα καθε μερα οσον αφορα το θεμα εξοπλισμου, και αναρρωτιωμουν αν οι υπευθυνοι εξοπλισμου των ελληνικων ΕΔ ειχαν εστω και μια φορα διαβασει ενα σοβαρο περιοδικο του ειδικου τυπου η αν ειχαν παει ποτε σε μια defendory  να δουν τι γινεται διεθνως, αντι να ξοδευουν τα λεφτα μας αναπαρραγοντας απαρχαιωμενα και/η αχρηστα μοτιβα οταν με τα ιδια λεφτα θα μπορουσαν να φτιαξουν πιο συγχρονα πραγματα.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα τα Αρβυλα "νεου τυπου" τα οποια ειναι για γελια και τεχνολογια δεκαετιας του 50-60, οταν με τα ιδια λεφτα κατασκευαζεις πχ Wellco σε Sage Green που και πιο συγχρονη ειναι, διαπνεουσα και καλυτερα δενει με το περιβαλλον και εχει και σιδερο ασφαλειας για τα ποδια του φανταρου.

Η Ελληνικη παραλλαγη ειναι αισιως μια παραλλαγη της δεκαετιας του 50, Ενω η Woodland που αναφερεις προερχεται απο την ERDL της δεκαετιας του 60

Ποιες ειναι οι συγχρονες στολες και με τι χρωμα μποτες φοριουνται επισημα;

ACU - Tan μποτες
Μarpat - Τan μποτες
ΑBU - Sage green μποτες
Multicam - Tan μποτες
CADPAT - Μποτες σε παραλλαγη
PCU - Τan μποτες

(Ολες αυτες ειναι στολες για ευκρατα κλιματα. Αφηνω απο εξω για προφανεις λογους τις στολες ερημου DCU/Desert Marpat/Desert DPM κτλ)

Θα δεις λοιπον οτι γενικα υπαρχει μια ταση φυγης απο το μαυρο χρωμα στα υποδυματα μαχης, ακομα και στις ευκρατες στολες. Ο λογος ειναι οτι το μαυρο χρωμα γενικα χαλαει την παραλλαγη, δεδομενου οτι ελαχιστα πραγματα υπαρχουν στη φυση που εχουν μαυτο ματ χρωμα, η ακομα χειροτερα μαυρο  γυαλιστερο χρωμα. Το εδαφος αν προσεξεις σχεδον παντου εχει χρωμα καφε/γκριζο/μπεζ/πρασινο

Οι μαυρες μποτες υπαρχουν σε παλαιοτερες στολες πχ Ελληνικη, Flecktarn, DPM, μαλλον απο συνηθεια, ελλειψη συγχρονων υλικων.....και για να ριχνουν 5αρες εδω τα πιλαφια οταν καποιος ειναι αγυαλιστος

Οι δε Αγγλοι οταν προσφατα αλλαξαν τη στολη τους απο DPM στην Αγγλικη Multicam αλλαξαν και τις μποτες τους σε tan

Γενικοτερα αν μπεις στο militaryphotos.net, ισως την μεγαλυτερη βαση στρατιωτικων φωτογραφιων θα δεις  οτι υπαρχει μια ταση φυγης απο το μαυρο χρωμα, ακομα και σε ομαδες που μεχρι τωρα το μαυρο θεωρειτο εκ των ουκ ανευ

Οι περισσοτερες ομαδες SWAT και η HRT του FBI το εχουν απο καιρο γυρισει σε OD

Αν δεις μαλιστα φωτογραφιες απο SF operators σε irak/A-stan Εκει θα δεις ως επι το πλειστον πολιτικα τεχνικα παπουτσι Salomons, Oakley, 5.11, κτλ

Για τις Bates κανενας δεν θα πει κατι....ειναι ενα απο τα καλυτερα παπουτσια. Το μαυρο χρωμα ομως την κανει κομματακι δυσχρηστη και περιοριζει τη χρηση της εκτος πεδιου.

Θα εβαζες εσυ ποτε πχ τζινακι και bates να πας για καφε πχ στο Κολωνακι; Αντιθετα μια Salomon, Ενα Hi-tec, μια χαρια φοριεται.

Το θεμα καλε μου φιλε δεν ειναι τι εχει ο καθενας στο μυαλο του και τι ΝΟΜΙΖΕΙ, αλλα τα facts.

Το παλικαρι εκανε μια ερωτηση και ζηταει πληροφοριες για ενα τεχνικο θεμα πανω στο οποιο συμβαινει να εχω μια γνωση και μια εμπειρια Α. Mε αυτα τα facts του απανταω και προσπαθω να του προτεινω 5-6 καλα παπουτσια που θα τον βολεψουν στο πεδιο και θα του γλιτωσουν και λεφτα αφου θα μπορει να τα φοραει και εκτος πεδιου.

Αν απο την αλλη εχει ηδη αποφασισει του οτι θελει ντε και καλα μαυρες μποτες, καλον θα ηταν να μας το πει, να μην χανουμε και εμεις χρονο προτινοντας του πχ Sage Green μποτες και Salomons......

SW1GEORGE

καλησπερα και απο μενα..

ο φιλος και συνχομπιστας που ενδιαφερετε να του πουμε τι αρβιλα να
αγοραση δεν εχει παρα να δει προηγουμενα ποστ.

στο τελος θα μηνει ξυπολιτος :D :D :D

φιλικα

Γιωργος
ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ

GOOD MORNING VIETNAM !!!!!!!!!!!!!

Ozymandias

Aσε φιλε....μην μου μιλας για Κολωνακι. Εχω μαρτυρησει. Πηγα με τα loafers της Todds Σαββατο πρωι για καφε, αλλα ελα που το προσωπο ηθελε βολτουλα με ψωνια.....ωρες αργοτερα ειχα μαρτυρησει.

Την επομενη φορα πηγα πονηρεμενος, Hi-tec (βλ. φωτο) και περπατουσαμε ωρες και μια χαρα καθοσουν στις καφετεριες χωρις να καρφωνεσαι

Η Hi-tec και η magnum ειναι αδελφες εταιριες με την μια να βγαζει τα πολιτικα και την αλλη τα στρατιωτικα παπουτσια

dragon236

Παράθεση από: sw1george στις  20 Αυγ 2010, 19:52:45 ΜΜ
καλησπερα και απο μενα..

ο φιλος και συνχομπιστας που ενδιαφερετε να του πουμε τι αρβιλα να
αγοραση δεν εχει παρα να δει προηγουμενα ποστ.

στο τελος θα μηνει ξυπολιτος :D :D :D

φιλικα

Γιωργος

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα  +1000

σοβαρα τωρα ο φιλος ozymandias εχει απολυτο δικιο .ζητω συγνωμη φιλε μου ναι οντως θελω μαυρες και επρεπε να το πω απο την αρχη.Δεν ηθελα να δημιουργησω ενταση προς θεου.
να σημειωθει κιολα δε οτι εκτος αθληματος δεν φοραω αρβυλες
μιας και η δουλεια μου μου αφηνει πονεμενα ποδια μετα το τελος της.
Παντα φιλικα Γιαννης