ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΑ.

Ξεκίνησε από dionisos1991hel, 03 Ιουν 2009, 10:11:32 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

dionisos1991hel

Σε παιχνίδια μου έχει τύχει τα goggles μου να θολώνουν (και παντα στην πιο κρίσιμη στιγμή!). Το ίδιο συνέβη και στους συμπαίκτες μου. Ο ένας δε ππου είχε γυαλια, στραβώνονταν συνεχώς (καλά που δεν έφαγε καιμια σαβουρντα απο τις σκάλες του κτιρίου). Το ίδιο πιστεύω συμβαίνει και με όλους σας. Σαν ποιο εμπειροι, μου λέτε  πως το αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα; ???
VENI-VIDI-FUGI (Ηρθα, είδα και... εφυγα!)

SAPPER

fatboy

που μπορει καποιος να το βρει?

leonardo sunbird

xaxaxa.... egw na deis ti travaw pou nomizw oti eimai duths  ;D mono psaria den exw dei akoma apo to 8olwma...xaxaxaxa!!! 8a paw na parw thn tokyo marui thn maska me to anemistiraki....... auto to anti fog den to iksera ...ennoeite oti ta gyalia eprepe na htan antifog alla telospantwn............ to parablepw 85 eurw loipon gia thn TM

dionisos1991hel

Που υπάρχει αυτο το antifog;
VENI-VIDI-FUGI (Ηρθα, είδα και... εφυγα!)

SAPPER

Παράθεση από: Atsalakotos στις  04 Ιουν 2009, 14:46:33 ΜΜ
Ποιο από αυτά χρησιμοποιείς εσύ? Κάνουν δουλειά? Γιατί μερικά λένε για ζελατίνα κράνους.
Ε..και ?
Μια χαρά κάνουν, εγώ βασικά δεν θαμπώνω αλλά τα χρησιμοποιούν φίλοι και είναι καλά.

filakio 8

dokimaste ta kainourgia giali ap to  an kai egw exo to idio provlima ta pira kai den exo provlima exoun 10e

Maleficus

to problima dimiourgeitai dioti mazeyetai idrotas sta fridia mas kai otan eksatmizetai gia na "coolarei" to derma mas thamponoun ta gialia
eksartatai apo to poso idroneis gia ayto kai to antithampotiko dinei liseis kai prolambanei.Akoma kai an den  idrona toso kai  den thamponan se tetoio bathmo  ta gialia m pali tha ebaza anti fog...

episis na ipenthimiso os aionios gkantemis p eimai pantote na exoume kai ena deytero h kai trito zeygari gialia mazi mas dioti mporei na ragisoun  apo kapoio "hit" na mas pesoun kai na patithoun sto "safe house"... kati na pathoun telos panton kai meta na min mporoume na paiksoume mi tirontas to noumero ena kanona asfaleias sto athlima!!!!

cosvas

Το anti-fog είναι ένα υγρό (σε σπρέι συνήθως) που ψεκαζουμε στο εσωτερικο των γυαλιών και το βρίσκουμε σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη για ψαροντούφεκο και καταδύσεις. Πρέπει να θυμάστε οτι πρέπει να περιμένουμε λίγο πριν φορέσουμε τα γυαλιά που ψεκάσαμε για να ξεθυμάνουν λίγο οι αναθυμιάσεις του υγρού (κάποιες μάρκες είναι λίγο δυνατότερες) ώστε να αποφύγουμε το τσούξιμο στα μάτια ή και ερεθισμούς (πιθανό αν υπάρχει ευαισθησία).
Στην ανάγκη όμως και λίγο σάλιο στα γυαλιά αρκεί για να μην σκοτωθούμε σε καμιά σκάλα...

Θάνος

Το θέμα φίλε μου είναι να μπορεί να αντέξει καί ο σκελετός.  ;)
keep safe distance...

Θάνος

Αν σπάσει ο σκελετός σε ριπή θα φύγουν καί οι ζελατίνες μαζί καί θα μείνεις με γυμνά μάτια εκτεθειμένος στο τελευταίο ΒΒ της ριπής.  ;) (μακριά από εμάς)  ;D
keep safe distance...

Θάνος

Φιλικά πάντα καί χωρίς ίχνος ειρωνίας ή εξυπνάδας η παρέμβασή μου.  :)
Πάντως σαν ιδέα μου άρεσε, απλά βεβαιώσου γιά την αντοχή τους. Καλά ΒΒς να έχουμε όλοι.  ;)
keep safe distance...

Ravenheart

Επεισή είμαι δύτης ελεύθερης κατάδυσης, ένα κόλπο που χρησιμοποιούμε για να μη θαμπώνουν οι μάσκες είναι το εξής: Μισή ώρα τουλάχιστον πριν την κατάδυση απλώνουμε στο εσωτερικό του τζαμιού της μάσκας... οδοντόκρεμα, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του γυαλιού. Πριν φορέσουμε τη μάσκα την ξεπλένουμε. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει σε μάσκες και γυαλιά Airsoft αλλά ίσως αξίζει μια δοκιμή.

JIM-ETA

Αλλο ένα κόλπο που μου είπε ένας φίλος για να μην θόλώνουν τα γυαλιά είναι να τα τρίψουμε με μιά πατάτα.Δεν τοέχω δοκιμάσει αλλά την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω.

Ravenheart

Δουλεύει κι αυτό με την πατάτα αλλά νομίζω όχι τόσο καλά. Υπάρχει άλλο ένα που δεν έχω δοκιμάσει αλλά είναι λίγο αηδία, οπότε το αφήνω...

nikolas

Αντι να βαζετε αποσμητικο στισ μασχαλες βαλτε το στα φρυδια!!!! ;D ;D ;D

Ozymandias

Αγοραστε ESS η Flakjack που εχουν ενα συστημα εξαερισμου και δεν θολωνουν σχεδον καθολου.....Eιναι και πιστοποιημενα

ILIAS

Στα είδη αλιείας υπάρχει ένα σπρέι μικρό που ρίχνεις μια δυο φορές στη μάσκα και δεν θολώνει καθόλου. Για πάνω από μια ώρα  ( κάνω και `γω  κατάδυση). Επίσης στα βενζινάδικα πουλάνε ένα κουτάκι που περιέχει ένα σφουγγαράκι εμποτισμένο με μια ουσία και είναι για τα τζάμια του αυτοκινήτου το χειμώνα που θολώνουν και κάνει για πολλές επαλείψεις στο παπρίζ και  σας πληροφορώ κάνει πολύ καλή  δουλειά!...    ;)
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ...

Doc

Παράθεση από: Ozymandias στις  09 Αυγ 2010, 17:22:57 ΜΜ
Αγοραστε ESS η Flakjack που εχουν ενα συστημα εξαερισμου και δεν θολωνουν σχεδον καθολου.....Eιναι και πιστοποιημενα

Προσυπογράφω για τα ESS goggles (Profile series). Έχουν εξαιρετικό σύστημα εξαερισμού και αν κάποιος θέλει να επενδύσει λίγο περισσότερο παίρνει και μοντέλο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα για ταχύτερη απαγωγή των υδρατμών. Έχω ξεχάσει το θόλωμα με αυτές. Όπως είπε και ο Ozy είναι και πιστοποιημένες και δίνουν κι ενα authentic look.  8)

Λίγη επιστήμη:

Ο μηχανισμός θόλωσης της μάσκας έχει ως αφετηρία την παρουσία ακαθαρσιών πάνω στον φακό οι οποίες δρουν ως καταλύτες για την συμπύκνωση των υδρατμών. Γύρω από τέτοιες περιοχές (συνήθως δακτυλιές, σάλιο, ιδρώτα ή σκονούλες) ξεκινά η συμπύκνωση και επεκτείνεται συνέχεια στον υπόλοιπο φακό.

Για το λόγο αυτό κάθε μάσκα (ναι, ακόμα και οι ESS), θέλει αφαίρεση του φακού πριν από κάθε παιχνίδι και καθαρισμό του και στις δύο όψεις με νερό και απαλό υγρό απορρυπαντκό, π.χ. υγρό για τα πιάτα ή σαπούνι χεριών. Ακολουθεί στέγνωμα και τοποθέτηση του φακού στη θέση του πιάνοντάς τον προσεκτικά από τις άκρες για να μην αφήσουμε δακτυλιές και πάει όλη η δουλειά στράφι.

Τα anti-fogging σκευάσματα καθυστερούν σε ένα βαθμό τη συμπύκνωση των υδρατμών πάνω σε μια βρώμικη μάσκα αλλά έχουν την κακή ιδιότητα να προσθέτουν υλικό πάνω στην επιφάνεια του φακού κι έτσι να δρουν τελικά και αυτά ως καταλύτες του fogging.

Παράδειγμα: η ESS έρχεται έτοιμη από την εταιρεία με ειδική στρώση anti-fogging της ESS και στο εγχειρίδιο προειδοποιούν να μην την πλύνει κανείς με σαπούνι διότι θα αφαιρέσει το στρώμα αυτό. Μάλιστα η ESS πουλάει και το anti-fogging χωριστά. Στα πρώτα μου παιχνίδια όντως η μάσκα δεν θόλωνε εύκολα αλλά τελικά μετά από ώρα θόλωνε και ήθελε ενεργοποίηση του ανεμιστήρα. Πλέον όμως, μετά από καλό καθαρισμό των φακών και ως εκ τούτου αφαίρεση και του anti-fogging film, δεν θολώνει πραγματικά καθόλου, ούτε καν τώρα στα θερινά παιχνίδια με τον καύσωνα και τον ιδρώτα.