Fps - Όρια και Νόμοι

Ξεκίνησε από cgwolf, 07 Ιουλ 2010, 14:37:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ozymandias

Ναι ρε φιλαρακι ετσι ειναι.......εμεις σαν συλλογος θα κανουμε οταν/αν ερθει η ωρα μια προταση στον νομοθετη για χ fps, αναμεσα στα αλλα.

Εσυ, ασε την κλαψα για το μπιφτεκι σου, σηκωσε την κωλαρα σου απο τον υπολογιστη, οργανωσου και οταν/αν ερθει η ωρα κανε μια αλλη προταση στον νομοθετη με Ψ fps.

Στο τελος αυτος θα αποφασισει.

Αμ που δεν θελεις να κανεις εσυ κατι, δεν θελεις να κανει και κανενας αλλος τιποτε μηπως και χαλαστεις.......

Α ρε νεοελληναρα!

ΥΓ.....αλλη *&^%$## απο τα μεγαλα κοκκινα γραμματα δεν σκεφτηκες; Υποθετω οτι αυτο εδωσε βαρος στα επιχειρηματα σου ετσι;  

lak1000

Όταν το έλεγα με μικρά δεν είδα να δίνει κανείς σημασία σε αυτή την πρόταση...
Την καραμέλα με το μπιφτέκι άστην επιτέλους, έχει γίνει βαρετό.
Την λάρα μου φίλε μου την έχω σηκώσει και έχω κάνει κι εγώ κάποια πράγματα στην περιοχή μου. Πράγματα που όμως δεν επηρεάζουν άλλο κόσμο χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Τέλος, τα όρια εκεί δεν με ενδιαφέρουν, αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν θα έρθουν κι εδώ και γιαυτό κάνω θέμα.
Please don't feed the trolls...

liongreek

Παράθεση από: lak1000 στις  07 Ιουλ 2010, 18:45:17 ΜΜ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ = ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

Φιλαράκο, προσπάθησα με το καλό, έγινα επίμονος, στα εξήγησα εγώ, στα εξήγησαν κι άλλοι, αλλά δυστυχώς ή δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις...από πότε φτάσαμε στη νομοθεσία και μας το βγάζεις φόρα παρτίδα...

Δεν μου λες, συμφωνείς με όλους τους νόμους του κράτους; Είναι όλοι δίκαιοι; Όχι βέβαια! Και τι κάνεις, κράζεις όλο τον κόσμο γιατί δεν σε ρώτησε;

Ξέρεις πως τους λένε τους μοναχικούς καβαλάρηδες που κάθονται στην απέξω και απλά γκρινιάζουν χωρίς να κάνουν ΚΑΜΙΑ κίνηση να αλλάξουν αυτά που δεν τους αρέσουν; ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ!

...και εσύ θέλεις να ληφθεί υπόψη η γνώμη των πουθενάδων που αραχτοί και light, χωρίς να ξεβολευτούν από την οθόνη τους φωνάζουν γιατί δεν τους έλαβε κανείς υπόψην του;

...και ΑΝ κάνει κάποιος το λάθος να ζητήσει την γνώμη του, αυτός συνεχίζει και λέει "μα δεν με ρωτήσατε"...

...και μετά θέλεις να μου πεις ότι είσαι σοβαρός;

..τι να κάνουμε τώρα, να τα ξαναγράψουμε με μεγάλα γράμματα μέχρι να το καταλάβεις;

...είδες να ψηφίζεται κανένας νόμος;

...είδες να περνάει καμία νομοθεσία;

...και στην τελική, θέλεις να γίνουν αλλιώς τα πράγματα; ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗ! Μια πρόταση εσύ, μια πρόταση εμείς...άλλα πιστεύεις εσύ, άλλα εμείς...εμείς αποφασίζουμε ΓΙΑ ΜΑΣ, κι εσύ κάνε ότι καταλαβαίνεις...

...τελικά η βλακεία είναι ανίκητη...

kaliostro

Λοιπόν επειδή όμως μιλάμε να κάνουμε ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟ το άθλημα μας δηλαδή να βγάλουμε τα αποστάσης ασφαλείας(ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να υπολογίσει σε παιχνίδι τα 3-4 μέτρα) - εμπιστοσύνη οτι ο αντίπαλος θα ρίξει βόλη κατα βολή(κ δεν θα με ψεκάσει) - παρλε(με διπλο θάνατο) - χαρακτηρισμός πεδίων(κ ο καθένας να λέει όχι εγώ θα παίξω το δάσος μόνο αρα είναι δασικό κλπ κλπ) - βολή εντός ή εκτός κτηρίου κλπ κλπ και ΟΛΑ ΑΥΤΑ με βάση την ΑΣΦΑΛΕΙΑ η οποία ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ να είναι με χτύπημα εξ επαφής (ο διάολος έχει ΠΟΛΛΑ ποδάρια κ πάντα βρίσκετε κάποιος που θα χεστεί κ θα ρίξει στο 1 μέτρο όταν του κάνουν ΤΖΑ!).Οπότε θα πάρουμε ως γνώμονα το τί ζημιά γίνετε σε μικρές αποστάσεις (γιατί κανένας δεν μου εγγυάτε οτι δεν θα πέσω πάνω στον ανίκητο)
Οπότε έχω να κάνω μια πρόταση...ΟΚ να δοκιμάσουμε ΟΛΑ ΤΑ ΦΠΣ που δίνετε αλλά απο την ελάχιστη απόσταση που θέλουμε οι περισσότεροι για την ασφάλεια μας!!!!όσοι λοιπόν λέτε οκ σε όλα όσα λέει ο φίλτατος CGWOLF δεν έχετε παρα να βρεθείτε σε ένα παιχνίδι κ να πειραματιστούμε επάνω σας...τότε να δούμε ΕΣΕΙΣ τί θα πείτε...όλοι εσείς οι ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ των ΠΟΛΛΩΝ ΦΠΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.Το οτί κάνω ένα xtreme spor δεν πάει να πει οτι θέλω να βελάζω κάθε φορά που παίζω ούτε οτι θα πηγαίνω στην δουλειά μου κ θα είμαι σαν να ήμουν σε σαδομαζοχιστικο όργιο το προηγούμενο βράδυ.
Έλεος δηλαδή....για το καλό το δικό μας γίνετε κ δεν λέτε να το καταλάβετε?
Τώρα αν κάποιος πει πάλι το γνωστό "αν πονάει το μπουτάκι σου κ κάνει ευκολά μελανιές να μην παίζεις" θα του απαντήσω απο ΤΩΡΑ...ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΜΑΣΤΙΓΩΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Η Κ@ΥΛ@ Κ ΑΣΕ ΤΟ ΑΙΡΣΟΦΤ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ Κ ΟΙ ΦΥΓΟΠΟΝΟΙ ΦΛΩΡΟΙ
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

Echo-Fox

@lak1000
Τα παιδιά προσπαθουν να σου πουν καποια πραγματα αφου εχουν και μεγαλύτερη πειρα στο airsoft και υποψιαζομαι και στην ηλικία καλο ειναι να τους ακους. Στο κατω κατω για το καλο του hobby μας προσπαθούν και μαζί και το δικό σου. Και απο οτι ξερω δεν κερδιζει στο παιχνίδι οποιος πονεσει τον αλλο περισσοτερο αλλα οποιος καταφερει το στοχο της αποστολής του ή βγαλει τον αλλο εξω ακομα και με μπαμ.

Ozymandias

ΠαράθεσηΟΚ να δοκιμάσουμε ΟΛΑ ΤΑ ΦΠΣ που δίνετε αλλά απο την ελάχιστη απόσταση που θέλουμε οι περισσότεροι για την ασφάλεια μας!!!!όσοι λοιπόν λέτε οκ σε όλα όσα λέει ο φίλτατος CGWOLF δεν έχετε παρα να βρεθείτε σε ένα παιχνίδι κ να πειραματιστούμε επάνω σας...τότε να δούμε ΕΣΕΙΣ τί θα πείτε...όλοι εσείς οι ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ των ΠΟΛΛΩΝ ΦΠΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
@lak1000........Η πρωτη ριπη στα μουτρα με 400 ειναι κερασμενη απο εμενα. Αν σε ενοχλει και η full face προστασια, ελα με τα γυαλια μονο.  ;D See if you can put your money where your mouth is 

ΠαράθεσηΤώρα αν κάποιος πει πάλι το γνωστό "αν πονάει το μπουτάκι σου κ κάνει ευκολά μελανιές να μην παίζεις" θα του απαντήσω απο ΤΩΡΑ...ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΜΑΣΤΙΓΩΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Η Κ@ΥΛ@ Κ ΑΣΕ ΤΟ ΑΙΡΣΟΦΤ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ Κ ΟΙ ΦΥΓΟΠΟΝΟΙ ΦΛΩΡΟΙ
Μεγαλειωδες.....εκλασα στο γελιο  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

lak1000

To Airsoft είναι ένα παιχνίδι που όταν το αρχίσεις αποδέχεσαι 1. ότι θα πονέσεις και 2. ότι θα έχεις εμπιστοσύνη στον αντίπαλό σου.
Βασίζεται στην εμπιστοσύνη, εμπιστεύεσαι ότι ο άλλος θα βγει όταν τον χτυπήσεις.
Δεν είμαι μαζόχας αλλά όταν το ξεκίνησα ήξερα ότι θα ποναει.
Αν κάποιος δεν παίζει σωστά, μην παίζεις μαζί του! Μου έχουν κάνει μπαμ όχι από τα 2-3 μέτρα αλλά και στα 5 και 6. Το αποδέχτηκα και βγήκα. Αυτό είναι το παιχνίδι. εκεί θα το διασκεδάσεις και όχι αν κατεβάσεις τα φπς και σου ρίχνει εξ επαφής με 328!
Προσωπικά παίζω με ειλικρίνεια. Δεν θέλω να καταντήσει όπως το παιντ μπολ που δεν σέβονται τον συμπαίκτη και ρίχνουν από μέτρο!
Το να ρίξεις τα φπς ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
Τέλος, (θέλω προσωπικές απόψεις) γιατί θέλετε να ρίξετε τα όρια?

Ozymandias

Το γιατι επιλεξαμε 1 joule και οχι 1,2 ή 0,8 το εχουμε εξηγησει ξανα και ξανα. Καλον θα ηταν αντι να γκρινιαζες για δημοκρατια, η πριν γκρινιαξεις να διαβαζες τα ποστ και τις μελετες που εχουν γινει, οπως εκανε ο cqwolf
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,2919.msg32664.html#msg32664

Αλλα αυτη ειναι η διαφορα ειδοποιος σας, και για αυτο σεβομαι αυτον την αποψη του, αν και διαφωνω μαζι του,  και οχι εσενα και τη δικη σου

lak1000

1. Τα έχω διαβάσει.
2. Την δική σου γνώμη ρώτησα.

kaliostro

Λοιπόν η γνώμη μου...
1. προτιμώ να πονάω κ να έχω μελανίτσα αντι να βελάζω κ να έχω αιματόματα
2. δεν θέλω να βλέπω τον άλλο να βελάζει όταν τον πετυχαίνω κ να μου λέει το "μπράβο ρε φίλε" με σφιγμένα δόντια γιατι ξέρω οτι απο μέσα του καντηλιάζει την μάνα μου την γυναίκα μου την κόρη μου την αδερφή μου κ όλους τους άγιους μαζί σε μια σκέψη του 1 δευτερολέπτου
3. γιατί με λίγα ΦΠΣ μειώνετε η απόσταση κ δεν 8α καμπερωνομαστε στα 50 μετρα απόσταση να ανταλασουμε μη ανακυκλώσιμο πλαστικό
4. γιατί αν πάμε στον νομοθέτη όριο σε έναν δρόμο 100 χιλιομετρα/ώρα εμείς κ 200 χιλιόμετρα/ώρα εσύ μάντεψε ποιον θα περάσει κ σε ποιόν θα πει οτι είναι επικύνδινος
5. γιατί αν αυτό σου φαίνετε μικρό όριο σκέψου να σου πουν 200 ΦΠΣ κ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Κ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ...εγώ είμαι,ψυχολογικά, έτοιμος να πω ΟΚ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΩ...εσύ πώς θα κλαίγεσε μπορείς να μου πείς?

liongreek

Δεν "θέλω" να ρίξω τα όρια...δεν με απασχολούν τα όρια...θέλω απλά να μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το λάθος που θα κάνω εγώ δεν θα το πληρώσεις εσύ που θα είσαι απέναντι από το AEG μου...και θέλω να δω μια βάση για μια συντονισμένη προσπάθεια αποδοχής του airsoft στο μέλλον, ένα σημείο αναφοράς, ένα "ξεκινάμε από εδώ και βλέπουμε"...

προσωπική άποψη...

cgwolf

@Οζυ Δεν νομίζω οτι γίνομαι ανέντιμος επειδή αναφέρω δημόσια την αντίθεσή μου σε ένα κομμάτι του όρου περί ορίων...
Ακόμα και νόμος του κράτους να ήταν,πάντα υπάρχει η δυνατότητα της αμφισβήτησης και της αλλαγής αν αυτός ο νόμος στο τέλος αποδειχθεί λάθος.... (Δε νομίζω ότι το Captain's meeting έχει την μορφή "Αποφασίζουμε και διατάζουμε")

Υπενθυμίζω....Κι εγώ υποστηρίζω το όριο την 350fps max (μην ξεχνάμε ότι το 328fps +5% αντιστοιχεί σε 344,4 fps) για οτιδήποτε έχει ριπή...Η μόνη μου αντίθεση είναι καθαρά η ύπαρξη των sniper rifles...Που σε ΟΛΕΣ τις χώρες που παίζεται airsoft (εκτός της Ιταλίας ίσως) έχουν περισσότερη δύναμη για λόγους που έχω προαναφέρει...Πάντα μέσα στα όρια και νομικά πλαίσια του νόμου περί αεροβόλων της κάθε χώρας...

Και λόγο της μελέτης λοιπόν πάνω στην οποία στηρίζονται για να προσπαθήσουν να βρούν αναγνωρισιμότητα/νομιμότητα,
αναφέρω ότι είναι για 'μένα άδικο να καταργούμε μια κατηγορία αεροβόλων που αναγνωρίζεται για την διαφορά της ΠΑΝΤΟΥ...
Η μελέτη αναφέρει πολύ περισσότερη δύναμη τους 1 joule...Μαζί σας όταν αυτό το όριο αναφέρεται σε αεροβόλα με δυνατότητα ριπής...Αλλά θέτοντας αυτό σαν απόλυτο όριο,πρωτοτυπούμε μόνο στο ότι ΜΟΝΟ εμείς δεν αναγνωρίζουμε την κατηγορία sniper rifles (AEG,Bolt Action,Gas)

Ελπίζω να έγινα κατανοητός...
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

lak1000

Παράθεση από: cgwolf στις  07 Ιουλ 2010, 20:46:50 ΜΜ
@Οζυ Δεν νομίζω οτι γίνομαι ανέντιμος επειδή αναφέρω δημόσια την αντίθεσή μου σε ένα κομμάτι του όρου περί ορίων...
Ακόμα και νόμος του κράτους να ήταν,πάντα υπάρχει η δυνατότητα της αμφισβήτησης και της αλλαγής αν αυτός ο νόμος στο τέλος αποδειχθεί λάθος.... (Δε νομίζω ότι το Captain\'s meeting έχει την μορφή \"Αποφασίζουμε και διατάζουμε\")

Υπενθυμίζω....Κι εγώ υποστηρίζω το όριο την 350fps max (μην ξεχνάμε ότι το 328fps +5% αντιστοιχεί σε 344,4 fps) για οτιδήποτε έχει ριπή...Η μόνη μου αντίθεση είναι καθαρά η ύπαρξη των sniper rifles...Που σε ΟΛΕΣ τις χώρες που παίζεται airsoft (εκτός της Ιταλίας ίσως) έχουν περισσότερη δύναμη για λόγους που έχω προαναφέρει...Πάντα μέσα στα όρια και νομικά πλαίσια του νόμου περί αεροβόλων της κάθε χώρας...

Και λόγο της μελέτης λοιπόν πάνω στην οποία στηρίζονται για να προσπαθήσουν να βρούν αναγνωρισιμότητα/νομιμότητα,
αναφέρω ότι είναι για \'μένα άδικο να καταργούμε μια κατηγορία αεροβόλων που αναγνωρίζεται για την διαφορά της ΠΑΝΤΟΥ...
Η μελέτη αναφέρει πολύ περισσότερη δύναμη τους 1 joule...Μαζί σας όταν αυτό το όριο αναφέρεται σε αεροβόλα με δυνατότητα ριπής...Αλλά θέτοντας αυτό σαν απόλυτο όριο,πρωτοτυπούμε μόνο στο ότι ΜΟΝΟ εμείς δεν αναγνωρίζουμε την κατηγορία sniper rifles (AEG,Bolt Action,Gas)

Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Εμένα πάντως με κάλυψε. Νομίζω είναι σωστός και είπε αυτό που προσπαθώ να πω καλύτερα από μένα.

kaliostro

Λοιπόν...και εγώ θεωρώ οτι είναι άδικο τα sniper να παιζουν με τα ιδια ΦΠΣ.Αλλά μπορώ να καταλάβω ότι δεν μπορούν να υπάρχουν 2 μέτρα κ 2 σταθμά σε μια προσπάθεια νομιμοποίησης των αεροβόλων όπλων.Όπως είπα κ πριν ο ανίκητος είναι παντού.Αν είσαι ο ανίκητος με το sniper κ σου κάνω ΤΖΑ στα 5 μέτρα κ μου την παίξεις με 450 ΦΠΣ όχι απλά θα βελάξω αλλά το δάκρυ θα τρέχει όπως στον καμπαμαρού.
Και θα σου φέρω πάλι το παράδειγμα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας...σαν να ζητάω αν έχω ΦΙΑΤ να μπορώ να τρέχω με 100 σε ένα δρόμο κ αν έχω ΠΟΡΣΕ με 200...το όριο είναι όριο για όλους κ για όλα.Τα πράγματα είναι απλά.Και όπως σου είπα πάλι πριν τα 15 μέτρα που θα ύπαρχουν πιθανός σαν όριο απόστασης είναι πολύ ποιο μακρυά απο όσο νομίζεις...κ επειδή είμαι τόσο σίγουρος οτι κάποιος θα κάνει μαμουνιά δεν γουστάρω να σταματάει το παιχνίδι μου γιατί κάποιος ζήτησε να βγεί μέτρο για να δούμε αν τον πέτυχε ο sniper απο 15 μέτρα ή λιγότερα.
Θα μου πείτε οτι το παιχνίδι στηρίζετε στην εμπιστοσύνη...βλέπετε όμως πόσους αθάνατους έχουμε (το ποιό απλό παράδειγμα).
Στο τελευταίο μου παιχνίδι έφαγα απο τα 5 μέτρα με ρυπή με 320 ΦΠΣ...ακόμα έχω τα σημαδάκια...αλλα είναι σημαδάκια κ όχι πληγές...κ με πόνεσε για 10 λεπτά όταν τις έφαγα κ όχι 2-3 μέρες με αίμα κ πύον όπως κάποτε απο sniper που ΔΕΝ τήρησε την απόσταση ασφαλείας.Κ όχι δεν το έκανα θέμα γιατί ξέρω οτι στο αγχος(??),ταχύτητα(??) όπως θες πες το απλά το παλικάρι δεν υπολόγισε σωστα!!!

liongreek

Προσωπικά δεν νομίζω ότι έτσι καταργείται το sniper rifle, απλά αλλάζει ο τρόπος παιχνιδιού. Ίσως, και τονίζω το ίσως, να χάνεται βεληνεκές, σίγουρα χάνεται ταχύτητα...σαν ελεύθερος σκοπευτής όμως δεν "κυνηγάς" τον στόχο σου...πρέπει να τον φέρεις σε θέση βολής που ούτε θα σε προδώσει, ούτε θα σε αναγκάσει να αποκαλυφθείς...είπαμε, αλλαγή τρόπου παιχνιδιού...

πέραν αυτού όμως, καλό θα ήταν να αφήσουμε την θεωρία και τις έρευνες στην άκρη και να κάνουμε δοκιμές.

Προτείνω λοιπόν να στήσουμε 2 bolt action rifles, ένα στα 500fps και ένα στα 340fps, με καλές κάννες, καλής ποιότητας μπίλιες και ρυθμισμένα σωστά από θέμα hopup και διόπτευσης, και να κάνουμε κάποιο συγκριτικό τεστ όσον αφορά την απόδοση των 2 όπλων.

Επίσης να πειραματιστούμε ώστε να βρούμε τα βέλτιστα αποτελέσματα και με τα 2 όπλα, το maximum δηλαδή των δυνατοτήτων τους.

Από ότι βλέπετε, λαμβάνω υπόψην 2 όπλα που έχουν κοστίσει αρκετά χρήματα, γιατί όντως το sniper rifle είναι...μπελαλίδικο να φτιαχτεί, λόγω ρόλου και ακρίβειας βολής.

Νομίζω θα ήταν μια καλή λύση να ανοιχτεί ένα thread όπου οι έμπειροι snipers θα συμφωνήσουν στο στήσιμο των 2 όπλων και στο είδος δοκιμής. Καλές οι θεωρίες εκατέρωθεν, αλλά στην πράξη θα δούμε καλύτερα τι παίζει...

Όλα αυτά που αναφέρω βέβαια δεν μειώνει επ'ουδενί την βαρύτητα που φέρει μια μελλοντική ενιαία θέση της κοινότητας απέναντι στους φορείς με το χαμηλότερο δυνατό όριο. Απλά θα μπορέσει η παραπάνω δοκιμή να αποτελέσει τροφή για νέες συζητήσεις αν τα αποτελέσματα το επιτρέψουν...

...και φυσικά να επαναλάβω ότι όπως και τα CM, τα αποτελέσματα μιας έρευνας δεν είναι δεσμευτικά παρά μόνο για αυτούς που τα ψηφίζουν...

cgwolf

Παράθεση από: liongreek στις  07 Ιουλ 2010, 21:30:06 ΜΜ
Προσωπικά δεν νομίζω ότι έτσι καταργείται το sniper rifle, απλά αλλάζει ο τρόπος παιχνιδιού. Ίσως, και τονίζω το ίσως, να χάνεται βεληνεκές, σίγουρα χάνεται ταχύτητα...σαν ελεύθερος σκοπευτής όμως δεν "κυνηγάς" τον στόχο σου...πρέπει να τον φέρεις σε θέση βολής που ούτε θα σε προδώσει, ούτε θα σε αναγκάσει να αποκαλυφθείς...είπαμε, αλλαγή τρόπου παιχνιδιού...

πέραν αυτού όμως, καλό θα ήταν να αφήσουμε την θεωρία και τις έρευνες στην άκρη και να κάνουμε δοκιμές.

Προτείνω λοιπόν να στήσουμε 2 bolt action rifles, ένα στα 500fps και ένα στα 340fps, με καλές κάννες, καλής ποιότητας μπίλιες και ρυθμισμένα σωστά από θέμα hopup και διόπτευσης, και να κάνουμε κάποιο συγκριτικό τεστ όσον αφορά την απόδοση των 2 όπλων.

Επίσης να πειραματιστούμε ώστε να βρούμε τα βέλτιστα αποτελέσματα και με τα 2 όπλα, το maximum δηλαδή των δυνατοτήτων τους.

Από ότι βλέπετε, λαμβάνω υπόψην 2 όπλα που έχουν κοστίσει αρκετά χρήματα, γιατί όντως το sniper rifle είναι...μπελαλίδικο να φτιαχτεί, λόγω ρόλου και ακρίβειας βολής.

Νομίζω θα ήταν μια καλή λύση να ανοιχτεί ένα thread όπου οι έμπειροι snipers θα συμφωνήσουν στο στήσιμο των 2 όπλων και στο είδος δοκιμής. Καλές οι θεωρίες εκατέρωθεν, αλλά στην πράξη θα δούμε καλύτερα τι παίζει...

Όλα αυτά που αναφέρω βέβαια δεν μειώνει επ'ουδενί την βαρύτητα που φέρει μια μελλοντική ενιαία θέση της κοινότητας απέναντι στους φορείς με το χαμηλότερο δυνατό όριο. Απλά θα μπορέσει η παραπάνω δοκιμή να αποτελέσει τροφή για νέες συζητήσεις αν τα αποτελέσματα το επιτρέψουν...

...και φυσικά να επαναλάβω ότι όπως και τα CM, τα αποτελέσματα μιας έρευνας δεν είναι δεσμευτικά παρά μόνο για αυτούς που τα ψηφίζουν...

Να μια πολύ καλή ιδέα!!!

Και ξανατονίζω,ότι βάση της έρευνας,το όριο "ασφαλείας" είναι 2,68joules (ή ~540fps)...Το να θέσουμε σαν ανώτατο όριο κάτι τόσο χαμηλό,αυτομάτως κόβει τη δυνατότητα ελιγμών...
Φέρνω το παράδειγμα των Γάλλων που με όριο 2joules απο το κράτος,έχουν χωρίσει τις κατηγορίες με διακριτούς ρόλους...

@kaliostro Καταλαβαίνω αυτό που λές,αλλά πάρ'το και ανάποδα...Μια Πόρσε μπορεί να έχει τελική 200,αλλά δε θα θέσω σαν κανόνα ότι σε οργανωμένη πίστα το όριο θα είναι 100 επειδή μέσα μπορούν να μπούν και Φίατ...
Όσο για τις αποστάσεις ασφαλείας, δεν θεωρώ ότι μόνο τα snipers πρέπει να έχουν όριο...Όπως είπες...Και με 300 αν σε ραντίσω απο τα 5 μέτρα,θα πηδάς σαν κατσίκι...
Θα φέρω παράδειγμα το παιχνίδι D-Day,όπου είχα μείνει μόνος και δεν πήρα είδηση κάποιον ο οποίος ήρθε απο πίσω....
Θα μπορούσε κάλλιστα να με γαζώσει,αλλά πολύ ευγενικά, και ατειευόμενος μαζί, μου είπε "Να μη σου ρίξω καλύτερα,ε?"
Σηκώθηκα,τον ευχαρίστησα, και έφυγα για το respawn...Άλλος μπορεί να του έριχνε κι όλας γιατί δεν του έκανε σωστό "ΜΠΑΜ"...
Ε λοιπόν,επειδή το παιχνίδι μας στηρίζεται στην τιμή,θέλω να βλέπω την θετική πλευρά (όπως το περιστατικό που ανέφερα)
όχι το αν η γιαγιά μου βγάλει ρόδες τι μπορεί να γίνει...
Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πώ...
Όσο για το αν κάποιος σου ρίξει απο τα 5 μέτρα...Αυτοί που δρούν ανεξέλεγκτα,θέλω να έχω την πεποίθηση ότι θα τιμωρηθούν ανάλογα όπως και έχει συμβεί στο παρελθόν... (όπως φαίνεται και απο το γεγονός που πιστεύω οτι δείχνει ωρίμανση του χόμπυ μας,ότι σπάνια πλέον ακούγεται οτιδήποτε έχει να κάνει με "αθανασίες")

Ozymandias

Cgwolf......

Ξεκινωντας να σημειωσω το αυτονοητο, οτι 1 joule/328 δεν σημαινει ντε και καλα 344, και καλον θα ηταν να σταματησουμε να λεμε αυτον τον αριθμο ξανα και ξανα.  Αυτη ειναι μια ταση που καλιεργειται τον τελευταιο καιρο και την βρισκω μαλλον υποπτη με δεδομενο τον Ελληναρα που κρυβουμε ολοι μεσα μας. Καλα καλα δεν εφαρμοστηκε ο κανονας και αρχισαν ολοι να ψαχνουν παραθυρακι.

1 joule σημαινει 328 με 20αρες μπιλιες. Το +/-5% εχει να κανει με την ακριβεια μετρησης καθε φορα και ΔΕΝ σημαινει υποχρεωτικα +5%. Ας μην μπουμε λοιπον στο σκεπτικο 328+5%=344, σχεδον 350, οποτε παιζουν τα 350αρια

Με το ιδιο σκεπτικο θα μπορουσα να σας πω οτι το οριο ειναι 328-5%.

Ας κρατησουμε λοιπον το 328 σαν ΜΕΓΙΣΤΟ και ας αφησουμε το +/-5% για την μετρηση.

Οσον αφορα την ανεντιμοτητα που ανεφερα.
Απο οτι εχω καταλαβει, και συγχωρεσε με αν εχω κανει λαθος, οι ομαδες μονες τους αποφασισαν να μαζευτουν και να ψηφισουν καποιους κανονες για τα παιχνιδια τους, αναμεσα σε αυτους και το οριο των fps. Εγινε καποιο Meeting στο οποιο οι κανονες τεθηκαν προς ψηφοφορια και καποιοι πλειοψηφισαν, εν προκειμενω το οριο των 1joule/328fps. Kαποιοι εξεφρασαν αποψεις διαφορετικες απο την πλειοψηφια. Αν δεν απαττωμαι ειχε συμφωνηθει πιο πριν οτι η αποφαση της πλειοψηφιας ηταν δεσμευτικη και για την μειοψηφια, βασικη αρχη καθε δημοκρατικης ψηφοφοριας.

Με δεδομενο οτι τα περισσοτερα ανοιχτα παιχνιδια εχουν αμεση σχεση με τις οργανωμενες ομαδες, η αποφαση τους αυτη λογικο ειναι να επιρρεασει και τους μη οργανωμενους παιχτες που πρεπει να κανουν μια επιλογη, αν θα συνταχθουν με τις οργανωμενες ομαδες, η αν θα χαραξουν την δικη τους αυτονομη πορεια με αυτους που δεν συμφωνουν.

Στην αναμπουμπουλα που ακολουθει, που θα ειπωθουν χιλια μυρια οσα, απο σωστα πραγματα μεχρι χοντρες μαμακιες, θεωρω λαθος οι ομαδες, που δημιουργησαν το θεμα εξ αρχης, να βγαινουν και να λενε κατοπιν εορτης "Ναι μεν αλλα....."
Αποφασισατε να δημιουργησετε ενα σωμα το οποιο ως σωμα ψηφισε και αποφασισε κατι. Καλον θα ηταν λοιπον, οι εκπροσωποι των ομαδων να στηριξετε τις αποφασεις του σωματος αυτου δημοσια, και οτι διαφωνιες εχετε να τις θεσετε προς συζητηση και ψηφοφορια κατ ιδιαν. Αν παλι οι αποφασεις του σωματος σας ειναι τοσο επαχθεις, το πρεπον και το εντιμο θα ηταν να θεσετε εαυτον εκτος σωματος και να χαραξετε τη δικη σας πορεια.

Οταν οι ιδιες οι ομαδες που εθεσαν το οριο των 328 βγαινουν και μιλανε για 350 και 550 για sniper, ο καημενος ο μοναχικος παιχτης τι συμπερασματα να βγαλει και τι αποφασεις να παρει; Γιατι να παει να αλλαξει το οπλο του στα 328 (και οχι 344) οταν οι μισες ομαδες δεν φαινονται διατεθημενες να το κανουν;  

Σχετικα με τα sniper οπλα......θα μπορουσα να συνταχτω μαζι σου ΑΝ μπορουσες να μου εγγυηθεις:

Οτι το οριο εμπλοκης με sniper θα τηρειται ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Οτι ο καθενας, παλιος και νεος, μπορει να αναγνωριζει αποστασεις στην αναμπουμπουλα της μαχης. Εγω παντως δεν μπορω να σου πω ποια ειναι τα 10 και ποια τα 15 μετρα, τουλαχιστον οχι οταν με εχεις στριμωξει

οτι δεν θα γινουν ατυχηματα του τυπου γλυστρισα και επεσα και την εφαγα απο το οπλο μου εξ'επαφης με 550+, η την φορεσα στον spotter μου (Το συνηθεστερο ατυχημα με οπλα)

οτι δεν θα εχουμε blue-on-blue kills,

Οτι δεν θα εχουμε νιουφηδες με 500+ fps που την ειδαν Zaitsef και αγορασαν μαλακωδως ενα Well και στον πανικο τους που τους την εφερες και πλησιασες κοντα θα σου την κουμπωσουν απο τα 2 μετρα, οπως ειναι η φυσικη αντιδραση καθε ενοπλου οταν τον τρομαξεις. Η μηπως περιμενεις τον καθε νεο οταν τον τρομαξεις να ριχνει το primary και να τραβαει το sidearm για να απαντησει στην απειλη; Εδω οι μισοι δεν αγοραζουν αορτηρα.

Η μηπως θα απαγορευσεις στον νεο/απειρο παιχτη να παιζει με sniper;

Εμενα παντως σε παιχνιδι στην Βραυρωνα, Ο ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ παιχτης στην Ελλαδα, οταν πεταχτηκα μπροστα του και ανοιξα "πυρ" πριν καλοσκεφτει τι γινεται, αυτοματα λογω εκπαιδευσης και εμπειριας μου φορεσε μια με 550+ στα 5 μετρα που με βρηκε -ευτυχως- στα γυαλια. Αυτος μετα ετρεχε χεσμενος να δει αν ειμαι καλα και εγω ευγνωμονουσα τα σκοπευτικα γυαλια των 60 ευρω

Επισης, θεωρεις οτι τα 550 ειναι ασφαλη σε μονη βολη....εγω δεν ειμαι τοσο σιγουρος. Απο τη δουλεια μου ξερω οτι δεν ειναι τα ματια το μονο ευαλωτο σημειο. Αληθεια, αναρρωτηθηκες ποτε τι μπορει να κανει ενα μοναχο bb με 550+ fps απο κοντα αν σε βρει στο λαρυγγι, η στον κροταφο που το οστο ειναι μονο μερικα χιλιοστα παχυ; Προσωπικα δεν ξερω, και κανενα απο τα σημεια αυτα δεν φυλασσεται, σε αντιθεση με τα ματια.

Απο κοντα και με 550, ξερεις αν θα κρατησουν τα γυαλια των 15 ευρω που πηρε ο καθε καημενος "Επειδη δεν ηθελε να ξοδευτει"; Βαζεις το πουλι σου στη φωτια οτι θα κρατησουν και δεν θα κλαιει αυτος το ματι του και εσυ μια περιουσια σε αποζημιωσεις;

Ειναι πολλα τα ερωτηματικα wolf, και Κατεβαινοντας στα 328/1joule προσπαθουμε να περιορισουμε ολους αυτους τους ασταθμητους παραγοντες.    

cgwolf

Με αυτό το σκεπτικό,μου εγγυάσαι ότι κάποιος δε θα βγάλει τα γυαλάκια του την ώρα του παιχνιδιού και απο δική του μ@...@ δεν θα χάσει το μάτι του?

Μου εγγυάσαι ότι κάποιος που μου την έπεσε απο πίσω και δεν τον πήρα χαμπάρι,δεν θα με γαζώσει με 300fps στο πρόσωπο και παρ'όλο που δε θα χάσω (παίρνω τη θετική πλευρά) το μάτι μου,θα με γεμίσει "πλαστική ακμή"???

Κι επειδή το θέμα των sniper rifles τέθηκε και στο CM απλά περάστηκε στο ντούκου,αν χρειαστεί να θέσω τον εαυτό μου εκτός αυτού για να μπορώ να εκφέρω αντίθετη άποψη,το κάνω αυτή τη στιγμή...

Εφόσον οι περισσότεροι αναφέρονται σε μελέτες και σε ξένες χώρες,έδωσα μπόλικη "τροφή" για μελέτη νομίζω....
Εκτός αν σαν "Ελληνάρες" όπως λες κι εσύ,είμαστε κλασσικά πιο ξύπνιοι απο ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους παγκοσμίως και θέτουμε νέους κανόνες....γιατί απλά,"ξέρουμε καλύτερα"...

Δεν έχω να απαντήσω κάτι άλλο πιστεύω...
Με τόσα που έχω γράψει πιστεύω καλύπτω την άποψή μου και ελπίζω και εμπεριστατωμένα...
Αυτά απο εμένα...

Ozymandias

Oxι δεν μπορω να σου εγγυηθω απολυτη ασφαλεια.......η μειωση των fps θα περιορισει τα ερωτηματικα δεν θα τα εξαληψει.

Οσον αφορα την "πλαστικη ακμη" Φανταζεσαι να στα εριχνε με 400-450 που παιζουν στη Θεσσαλονικη, η με 550+ του νιουφη Zaitsef; Τι θεωρεις πιο ασφαλες; Τα 550, τα 350, η τα 328?

Παράθεσηαν χρειαστεί να θέσω τον εαυτό μου εκτός αυτού για να μπορώ να εκφέρω αντίθετη άποψη,το κάνω αυτή τη στιγμή...
Αν δεν απαττωμαι παρεστεις στο CM σαν εκπροσωπος καποιας ομαδας, ετσι δεν ειναι; Υποθετω αυτο ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να συζητησεις με την ομαδα σου. Δεν ειναι κακο να χαραξει καποιος το δικο του δρομο.....απλα μην προσπαθειτε να εμποδισετε τους αλλους να χαραξουν τον δικο τους, απλα μην προσπαθειτε να εχετε και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο

ΠαράθεσηΔεν έχω να απαντήσω κάτι άλλο πιστεύω...
Με τόσα που έχω γράψει πιστεύω καλύπτω την άποψή μου και ελπίζω και εμπεριστατωμένα...
Oσο δεν μπορεις να φανταστεις, καλε μου cgwolf.....ποτε δεν θεωρησα κατι διαφορετικο για την περιπτωση σου.   :)

lak1000

Παράθεση από: Ozymandias στις  07 Ιουλ 2010, 22:29:42 ΜΜ
Δεν ειναι κακο να χαραξει καποιος το δικο του δρομο.....απλα μην προσπαθειτε να εμποδισετε τους αλλους να χαραξουν τον δικο τους.

Αυτό λέω  κι εγώ.