Fps - Όρια και Νόμοι

Ξεκίνησε από cgwolf, 07 Ιουλ 2010, 14:37:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

cgwolf

Ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω τα ίδια και τα ίδια...
Καταρχήν, να δηλώσω ότι ούτως ή άλλως υποστηρίζω ότι οτιδήποτε έχει δυνατότητα ριπής, θα πρέπει να έχει αυστηρό όριο τα 350fps...

Η ένστασή μου στα όρια έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τα αεροβόλα τύπου sniper...

Ας αρχίσουν οι χοροί λοιπόν...
Ας πάρουμε για αρχή την ΑΠΟΛΥΤΗ υποκρισία του νέου ορίου του 1 Joule (+5% ανοχή)...
Και λέω υποκρισία για πολλούς λόγους...
Ο βασικότερος κατ' εμέ είναι που όλοι δηλώνουν ότι αυτό είναι όριο το οποίο θα ισχύει στην Αθήνα γιατί στο Captain's Meeting που έγινε, οι αποφάσεις αφορούσαν μόνο τις ομάδες της Αθήνας...
Δηλαδή οι ίδιοι που δηλώνουν ότι αυτό το όριο ισχύει για την Αθήνα, μετά δηλώνουν ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το όριο για την νομιμοποίηση του airsoft...
Δηλαδή για να καταλάβω...το airsoft θα νομιμοποιηθεί ΜΟΝΟ στην Αθήνα???
Ή δουλευόμαστε μεταξύ μας, ή κάποιοι για τους δικούς τους λόγους, προσπαθούν να επιβάλουν κάτι τελείως έμμεσα...
Αλλά ξέχασα...Στην Αθήνα βρίσκονται οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι «Λε.Π.Φ.Α». (ΛεΠΦΑ : Leonardo-Swordfish copyright)
Τα ξέρουμε όλα πριν από εσάς για εσάς, και αποφασίζουμε για το δικό σας καλό πριν από εσάς για εσάς....
Εκτός αν γίνουμε Αμερική και κάθε πόλη (γιατί πολιτείες δεν έχουμε),έχει και δικούς της νόμους....

Ας πάρουμε τώρα την μελέτη που έχει αναρτηθεί...
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,2919.0.html

Στην μελέτη λοιπόν, αναφέρεται ότι το πείραμα που έγινε, έγινε με μεταλλικά/μολυβένια σφαιρίδια 4,5mm και βάρους 0,53γρ...Τα οποία χρειάστηκαν 331fps για να διαπεράσουν το δέρμα...
Στο ίδιο thread γίνεται ανάλυση που λέει ότι αν το πάρουμε σε airsoft δεδομένα η δύναμη που χρειάστηκε το συγκεκριμένο BB (υπενθυμίζω, μολυβένιο 4,5mm,βάρους 0,53γρ) είναι 2,68 Joules,το οποίο αν το μεταφράσουμε σε airsoft ΒΒ (6mm και βάρους 0,20γρ) σημαίνει 540fps...
Μετά  αναφέρει την πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ πρόταση που έχω διαβάσει...
«Μπορούμε να πούμε με αρκετή βεβαιότητα όμως ότι η επιλογή του 1.0 Joule +/-5% (δηλαδή 328 fps +/-5% για μια μπίλια 0.2 γραμμαρίων) είναι ασφαλές στον μέγιστο στατιστικό βαθμό, ακόμη και εξ επαφής, ακόμη και με ριπή, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για ριπή ή μονή βολή ή βολή από AEG ή GBB.»

Εξ' επαφής και ασφαλές ακόμα και με ριπή...Ας δοκιμάσουν οι κύριοι που έβγαλαν αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα μεταξύ τους και ας μας πουν τα αποτελέσματα...

Και το χειρότερο, όταν τους ανέφερα περιστατικό που με ριπή από απόσταση 3-5 μέτρα και με μετρημένο μετά επί τόπου το AEG στα 300fps, υπήρχε διάτρηση του δέρματος (ο φίλος που την έπαθε, έφαγε τη ριπή στο πρόσωπο, και υπάρχει και φωτογραφία),η απάντηση ήταν ότι δεν το πιστεύουν....έτσι απλά....
Όποιος θέλει ας επικοινωνήσει με τον Nickchios από το αδελφό forum,Hellasairsoft για επιβεβαίωση των λεγομένων μου περί του συμβάντος...Και ας του ζητήσει και όλες τις λεπτομέρειες και τις φωτογραφίες αν θέλει....
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

cgwolf

Μέρος ντευτερον :P

Ας πάρουμε τώρα και τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες...Ειδικά στην Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία κ.α. στις οποίες πολλοί αρέσκονται στο να αναφέρονται σαν το Άγιο Δισκοπότηρο του airsoft...

Σε ΚΑΘΕ χώρα, το ανώτατο όριο σε δύναμη, ορίζεται στον νόμο περί αεροβόλων...δεν υπάρχει συγκεκριμένη παράγραφος που να αναφέρεται συγκεκριμένα στα αεροβόλα airsoft...
Έτσι κάθε σύλλογος/σύνδεσμος που έχει σχέση με το airsoft,θέτει όρια fps ανάλογα με την δυνατότητα που τους δίνει το κράτος στο να χαρακτηρίζονται βάση δύναμης τα αεροβόλα  αυτά ως μη θανάσιμα όπλα ή μη ελεγχόμενα όπλα (να μην χρειάζεσαι δηλαδή ειδική άδεια κατοχής και χρήσης όπως για οποιοδήποτε άλλο όπλο) ή και παιχνίδια...

Πάμε σε κάθε χώρα ξεχωριστά λοιπόν....
Στην Γαλλία ,ο νόμος ορίζει ότι τα αεροβόλα (μέσα σε αυτά και του airsoft) πρέπει να είναι κάτω των 2 Joules αλλιώς χαρακτηρίζονται ως όπλα και χρειάζονται ειδική άδεια...
Οι Γάλλοι λοιπόν παίζουν με 300fps τα πιστόλια,350fps ότι έχει δυνατότητα ριπής,
400fps για όσα έχουν δυνατότητα ΜΟΝΟ ημιαυτόματης βολής και 450 όσα είναι bolt action (gas ή ελατηρίου)...
Τα 2 Joules αντιστοιχούν σε 466 fps ,αλλά για πιο εύκολη δημιουργία ορίων, χρησιμοποίησαν το +50fps έως το όριο που όριζε ο νόμος (300,350,400,450).
(Η Γαλλία είναι ίσως και η μόνη χώρα που έχει επίσημο σύλλογο φτιαγμένο από παίκτες και όχι από καταστηματάρχες (βλέπε UKARA)

Στη Γερμανία τα όρια είναι πάλι βάση του νόμου περί όπλων...
Συγκεκριμένα, έως 0,5joules θεωρούνται παιχνίδια και έχουν δυνατότητα ριπής...Πωλούνται σε άτομα 3 ετών και πάνω (αφού θεωρούνται παιχνίδια)
Από 0,5 έως 7.5 joules πωλούνται μόνο σε ενήλικες (18+),δεν χρειάζονται ειδική άδεια, αλλά επιτρέπεται μόνο η μονή βολή (bolt action ή semi auto)
Γι' αυτό και οι Γερμανοί παίκτες καταφεύγουν σε γειτονικές χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Δανία ή Τσεχία) για να παίξουν.

Ας πάρουμε την Αγγλία με την περίφημη UKARA...Σύνδεσμος των καταστηματαρχών της Αγγλίας...
Για την UKARA το όριο είναι 1joule (328fps με ανοχή +5%)...
Αυτό βέβαια δεν σταματάει τους εκάστοτε πεδιάρχες, να δέχονται τα bolt action sniper rifles με όριο έως 500fps. (να σημειώσουμε και ότι το επίσημο όριο του κράτους είναι 1,37joule)

Ας πάρουμε και κάποιες άλλες χώρες...
Ουκρανία...Τα όρια για τα αεροβόλα τους έχουν ως εξής...
Assault rifles : 130m/s (426fps)
Machine guns : 160m/s (524fps) με ελάχιστη απόσταση εμπλοκής τα 20 μέτρα.
Sniper rifles : 250m/s (820fps) με ελάχιστη απόσταση εμπλοκής τα 25 μέτρα...
Με προϋπόθεση ότι το γνήσιο όπλο είναι όντως sniper (όχι Μ4 με διόπτρα π.χ.)

Στην Αυστρία, τα αεροβόλα έχουν τα εξής όρια...
1. Αυτόματα ή ημιαυτόματα έως 420fps.
2. Sniper rifles έως 550fps ,ανεξάρτητα αν είναι bolt-action ή ηλεκτρικό. Προτείνεται όμως στα ηλεκτρικά η χρήση όσο το δυνατό low-cap γεμιστήρων.
3. Για τα πιστόλια ή τα sub-machine guns  όριο 400fps.
Θέτουν όμως και όρια αποστάσεων εμπλοκής...
Για το (1.),ελάχιστη απόσταση εμπλοκής τα 5 μέτρα.
Για το (2.), ελάχιστη απόσταση εμπλοκής τα 15 μέτρα.
Και για το (3.) ελάχιστο απόσταση εμπλοκής τα 3 μέτρα.
Ελάχιστο όριο ηλικίας τα 18.
Ένας κανόνας που μου έκανε εντύπωση είναι ότι για προστασία ματιών, θεωρούν απαραίτητο εξοπλισμό ο οποίος αντέχει σε τεστ με βολή 550fps από απόσταση 2 μέτρων.

Στην Ιταλία το όριο είναι 1 Joule γιατί από εκεί και κάτω θεωρούνται παιχνίδια.
Πωλούνται σε άτομα ηλικίας 18+ ή 14+ αν συνοδεύονται από γονέα.

Στο Hong Kong το ανώτατο όριο για τα αεροβόλα airsoft είναι τα 2 joules.
Και άλλες πολλές (για να μην αναφερθώ στην Αμερική που κάθε πεδίο, ανάλογα την πολιτεία, έχει και δικά του όρια, με fps ανάλογα του όπλου  να κυμαίνονται από 328fps-400fps για το CQB και 500-600fps για τα sniper rifles).

cgwolf

Μέρος τρίτο και τελευταίο...

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στις περισσότερες χώρες, το να βάλλεις κατά ατόμου απαγορεύεται (ακόμα και στην Αγγλία), αλλά λόγο της ύπαρξης και αναγνωρισιμότητας του paintball, θεωρούν ότι κάθε παίκτης airsoft είναι υπεύθυνος και ξέρει ότι θα χτυπηθεί με πιθανότητα να τραυματιστεί...
Κάνουν τα στραβά μάτια αντί να βγάλουν νόμο που να ορίζει ότι μέχρι συγκεκριμένης δύναμης θεωρείται παιχνίδι και επιτρέπεται...
Το να βγεί τέτοιος νόμος είναι τουλάχιστον επικίνδυνο, αφού τα paintball markers βάλλουν με δύναμη ίση με 11,8joules μάξιμουμ (τα περισσότερα πεδία έχουν σαν όριο τα 300fps για το paintball...300fps αντιστοιχεί σε 11,8J αφού το paintball projectile έχει βάρος περίπου 2,8gr)

Reference links:
Airgun laws: http://en.wikipedia.org/wiki/Air_gun_laws
Airsoft laws: http://en.airsofteur.com/laws/
Austria rules : http://www.oeasv.at/index.php?option=com_content&view=article&id=73:reglement&catid=141:regelwerk&Itemid=129
Ukrain rules : http://airsoft.ua/rules/
France rules : http://fr.wikipedia.org/wiki/Airsoft
(ξεχνάω πολλά links αλλά το κεφάλι μου έχει γίνει καζάνι)

Όσο για τους Λε.Π.Φ.Α. που υποστηρίζουν ότι αν στήσουν σωστά ένα αεροβόλο με 50fps μπορούν να πετύχουν βεληνεκές 315,7 μέτρων και ακρίβεια τέτοια που να πετυχαίνουν κεφάλι καρφίτσας, ας ρωτήσουν όλους αυτούς τους ξένους «fpsόλαγνους» που θέτουν όριο στα sniper rifles 550fps για ποιο λόγο στήνουν τα sniper rifles με περισσότερα fps...
Την δική μου άποψη επ' αυτού την έχω καταθέσει και εδώ, αλλά βλέπετε εγώ δεν ξέρω τι λέω...τα βγάζω όλα απ' το μυαλό μου :P
(http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,2470.60.html 4η σελίδα)

Το όριο των 350fps το υποστηρίζω κι εγώ γιατί, ΝΑΙ,σκέφτομαι τι ζημιά και τι πόνο μπορώ να προκαλέσω στον αντίπαλο ακόμα και με λιγότερα fps αν του αδειάσω μια ριπή απο πολύ κοντά!!!
Αλλά γι' αυτό υποστηρίζω και την ύπαρξη αποστάσεων ασφαλείας εμπλοκής!!!

Leonardo-Swordfish

Keep up the Good work Wolf...... ;D

Πολλοί θα το διαβάσουν...λίγοι θα το καταλάβουν....

Hornet

Πολυ ωραια τα λες,μπραβο  :D :D :D ;)
you'll fire your musket but l'll run you through...

lak1000

Να κάποιος που έκατσε και έκανε το homework του...  ;D ;D
Μπράβο φίλε μου cgwolf! Πες τα γιατί εμάς που δεν διαβάσαμε μας λένε και ότι δεν μπορούμε ούτε την άποψή μας να λέμε! Δημοκρατία σου λέει μετά!
Please don't feed the trolls...

MitsoS_O_Yakuza

την γνωμη μου για το ατομο σου την ξερεις!!Εχω θα τονισω αλλο σημειο σε αυτη τη φαση.Εννοειται οτι για το ΝΟΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ και ΜΟΝΟ ψηφισαμε ολοι ομοφωνα ΝΑΙ 350- δηλαδη 1j και τα γνωστα δηλαδη 344,6 ,7 ,8 δεν εχει σημασια....το ποσο.Το προβλημα δεν ειναι τα FPS αλλα το ΠΟΙΟΣ τα ΚΡΑΤΑΕΙ και ΠΩΣ τα ΧΡΙΣΙΜΟΠΟΙΕΙ!!...και τα 150fps επικινδυνα ειναι αυτο πρεπει να το χωνεψουν ολοι ΜΑΣ και να συνεχισουμε να προσεχουμε ΠΑΝΤΑ με τοσα αλλα και οσα fps θα παιζουμε

Edit

Το όριο των 350fps το υποστηρίζω κι εγώ γιατί, ΝΑΙ,σκέφτομαι τι ζημιά και τι πόνο μπορώ να προκαλέσω στον αντίπαλο ακόμα και με λιγότερα fps αν του αδειάσω μια ριπή απο πολύ κοντά!!!
Αλλά γι' αυτό υποστηρίζω και την ύπαρξη αποστάσεων ασφαλείας εμπλοκής!!!
(το καλυτερο ηταν στο τελος)
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

liongreek

Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής...γιατί τα γράφεις εδώ και δεν κάνεις κάτι να πάρεις την ευθύνη; Αυτοί που πάνε στα CM, έστω και αν όλοι ονειρεύονται κατά τα λεγόμενα σου την καρέκλα της ομοσπονδίας, έχουν την ευθύνη της αποτυχίας αν δεν γίνει αποδεκτό αυτό που θέλουν να περάσουν.

Έχεις άλλη άποψη; Βάλτη στη ψηφοφορία, στήριξε τη ως το τέλος και λάβε τις δάφνες της επιτυχίας ή την κατακραυγή της αποτυχίας. Η απάντηση σου, όσο όμορφα γραμμένη και εμπεριστατωμένη κι αν είναι, δεν διαφέρει από ανάλογες του τύπου "μου φάγαν το μπιφτέκι μου" που υπάρχουν αφειδόν στο φόρουμ από όσους απλά δεν περνάει το δικό τους. Θες να κάνεις κάτι διαφορετικό, Βγες μπροστά, αλλιώς απλά γκρινιάζεις και ψάχνεις δικαιολογίες. Θεωρείς ότι αυτά που λένε είναι λάθος; Μαζί σου! Ξεκίνα να προωθείς τον σωστό τρόπο μέτρησης και λάβε τις ευθύνες που σου αναλογούν...

...btw, ΑΚΟΜΗ να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται...ο Ιάπωνας το'πιασε...

Παράθεση από: MitsoS_O_Yakuza στις  07 Ιουλ 2010, 15:48:07 ΜΜ
Εννοειται οτι για το ΝΟΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ και ΜΟΝΟ ψηφισαμε ολοι ομοφωνα ΝΑΙ 350- δηλαδη 1j και τα γνωστα δηλαδη 344,6 ,7 ,8 δεν εχει σημασια....το ποσο.Το προβλημα δεν ειναι τα FPS αλλα το ΠΟΙΟΣ τα ΚΡΑΤΑΕΙ και ΠΩΣ τα ΧΡΙΣΙΜΟΠΟΙΕΙ!!...και τα 150fps επικινδυνα ειναι αυτο πρεπει να το χωνεψουν ολοι ΜΑΣ και να συνεχισουμε να προσεχουμε ΠΑΝΤΑ με τοσα αλλα και οσα fps θα παιζουμε

πόσο καλός πωλητής είσαι που θα πουλήσεις τρία διαφορετικά νούμερα fps με τρεις φιαφορετικές αποστάσεις ασφαλείας με περιορισμό σε ριπή, αντί ενός νούμερου μικρότερου που να ισχύει για όλα;...

MitsoS_O_Yakuza

liongreek καλα κρασα αφου πιανεσαι και σχολιαζεις ακριβως οτι εγραψα αλλα καλα κανεις και γω μ@λ@κ@ς ετσι οπως το εγραψα..αυτο το , που βλεπεις ειναι απο ολους εσας μεχρι να βρεθει πρωτα το ποσο ειναι τελικα!!και ΕΝΝΟΩ οτι αν ρωτησεις ποσο ειναι τελικα το 1j εδω μεσα κανεις δεν θα ξερει να σου δωσει ξεκαθαρη απαντηση γιατι παιζουν πολλα και διαφορες συγκιριες σε μια μετρηση.Ευχαρηστω :-*
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

lak1000

Βέβαια υπάρχει και η άλλη μεριά... Τώρα που είδατε εμπεριστατωμένη και σωστή γνώμη να την ασπαστείτε και να αλλάξετε τα ήδη ψηφισμένα μια και το παιδί έχει δίκιο και όχι να τον βγάζετε τρελό και γιατί δεν τα κάνεις μονος σου αφού είσαι τόσο σωστός...

cgwolf

Στο πρώτο Captain's Meeting έλαβα μέρος...Και πήρα τις απαντήσεις ότι, εμμέσως πλην σαφώς, δεν ξέρω τι λέω,λέω ψέμματα και δεν θέλω το καλό του χόμπυ/αθλήματος/οπωσθεσονομασέτο...
Δυστυχώς στο επόμενο δεν μπόρεσα να παρευρεθώ γιατί με σπασμένο καρπό,δεν επιτρέπεται να οδηγώ... (μπορώ,αλλά μετά αντί για ενάμιση μήνα χωρίς αμάξι (μέχρι να βγεί ο γύψος),το πιο πιθανό αν με σταματήσουν είναι να μείνω 2 μήνες χωρίς δίπλωμα...)

Το πόστ το έκανα γιατί αν και τα έχω αναφέρει πολλάκις, αυτοί που κάνουν τις κινήσεις,προτιμούν να αγνοούν τις υπόλοιπες φωνές και να κάνουν αυτό που θέλουν ούτως ή άλλως...

Και όσο για το ένα όριο στο νομοθέτη,μπορείς κάλλιστα με τη μελέτη αυτή να ορίσεις σαν ανώτατο όριο τα 2.5 Joules (2.86 είναι το όριο διάτρησης του δέρματος πάντα σύμφωνα με τη μελέτη) και μετά σαν επίσημος φορέας (σύλλογος/σύνδεσμος/ομοσπονδία) να καθορίσεις τα όρια του παιχνιδιού...όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες δηλαδή....

liongreek

Παράθεση από: lak1000 στις  07 Ιουλ 2010, 16:24:53 ΜΜ
Βέβαια υπάρχει και η άλλη μεριά... Τώρα που είδατε εμπεριστατωμένη και σωστή γνώμη να την ασπαστείτε και να αλλάξετε τα ήδη ψηφισμένα μια και το παιδί έχει δίκιο και όχι να τον βγάζετε τρελό και γιατί δεν τα κάνεις μονος σου αφού είσαι τόσο σωστός...

Εμπεριστατωμένη γνώμη είχει και ο Στάλιν περί κομμουνισμού, ο Χίτλερ περί Εβραίων, ο Μπους περί όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ...δεν ήταν απαραίτητα σωστές όμως...γιατί να ασπαστώ κάτι με το οποίο διαφωνώ κάθετα (ειδικά στο θέμα στησίματος ενός airsoft όπλου, καθώς και στον τρόπο παιχνιδιού)...

"διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ με τίμημα την ζωή μου το δικαίωμα σου να τα λες". Βολταίρος. Πάρτο ανάποδα όμως και δώσε βάση στο ότι δεν ασπάζομαι κάτι για το οποίο διαφωνώ. Και εξακολουθείς να βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος. Η κίνηση γίνεται για να υπάρχει μια κοινή πλατφόρμα με σκοπό να βγει από την ανομία (και όχι παρανομία, ακόμη τουλάχιστον) το airsoft...τα υπολοιπα και οι τελικές ρυθμίσεις είναι δευτερεύοντα...δική μου άποψη...εμπεριστατωμένη....όχι απαραίτητα σωστή...

Υ.Σ....είναι το δεύτερο ποστ σου που μιλάει για δημοκρατία...πραγματικά θα ήθελα να υποδείξεις την σωστή έννοια και εφαρμογή της...

Παράθεση από: cgwolf στις  07 Ιουλ 2010, 16:29:26 ΜΜ
Στο πρώτο Captain's Meeting έλαβα μέρος...Και πήρα τις απαντήσεις ότι, εμμέσως πλην σαφώς, δεν ξέρω τι λέω,λέω ψέμματα και δεν θέλω το καλό του χόμπυ/αθλήματος/οπωσθεσονομασέτο...
Δυστυχώς στο επόμενο δεν μπόρεσα να παρευρεθώ γιατί με σπασμένο καρπό,δεν επιτρέπεται να οδηγώ... (μπορώ,αλλά μετά αντί για ενάμιση μήνα χωρίς αμάξι (μέχρι να βγεί ο γύψος),το πιο πιθανό αν με σταματήσουν είναι να μείνω 2 μήνες χωρίς δίπλωμα...)

Το πόστ το έκανα γιατί αν και τα έχω αναφέρει πολλάκις, αυτοί που κάνουν τις κινήσεις,προτιμούν να αγνοούν τις υπόλοιπες φωνές και να κάνουν αυτό που θέλουν ούτως ή άλλως...

Και όσο για το ένα όριο στο νομοθέτη,μπορείς κάλλιστα με τη μελέτη αυτή να ορίσεις σαν ανώτατο όριο τα 2.5 Joules (2.86 είναι το όριο διάτρησης του δέρματος πάντα σύμφωνα με τη μελέτη) και μετά σαν επίσημος φορέας (σύλλογος/σύνδεσμος/ομοσπονδία) να καθορίσεις τα όρια του παιχνιδιού...όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες δηλαδή....

συγκάλεσε νέο meeting και δείξε τα στοιχεία. Κυνήγησε το, μπορεί να έχεις δίκιο. Βάλε απέναντι τη βαρύτητα των δικών σου και τις πιθανότητες αποδοχής. Εξασφάλισε ότι τα όρια τίθονται για την προώθηση της νομιμοποίησης και δεν είναι τελικά...μερικές ιδέες από κάποιον που κατά βάση ΔΕΝ συμφωνεί μαζί σου...

lak1000

Όταν αναφέρομαι στην δημοκρατία εννοώ το δικαίωμά μας να λέμε την γνώμη μας και αυτή να μετράει κάπου. Που προφανώς αυτό δεν συμβαίνει εδώς καθώς ο καθ\'ένας κάνει του κεφαλιού του.

MitsoS_O_Yakuza

απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελλα..from the town iam coming and the top of the hill cignamont(το σκοτωσα)...στο θεμα να μεινουμε 8)
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

liongreek

Παράθεση από: lak1000 στις  07 Ιουλ 2010, 16:38:05 ΜΜ
Όταν αναφέρομαι στην δημοκρατία εννοώ το δικαίωμά μας να λέμε την γνώμη μας και αυτή να μετράει κάπου. Που προφανώς αυτό δεν συμβαίνει εδώς καθώς ο καθ\'ένας κάνει του κεφαλιού του.

Δεν θεωρείς δημοκρατικό να μαζεύονται κάποιες ομάδες και να θεσπίζουν δια ψήφου κάποιους κανόνες που θα ισχύουν ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ;

Που σε περιορίζει; Αν σου αρέσει, ακολουθείς. Αν όχι, απλά δεν παίζεις με αυτές...

Στα πλαίσια ποιας δημοκρατίας λήφθηκε υπόψη η γνώμη του ενός; Η πλειοψηφία μετράει. Η δημοκρατία δεν εγγυάται ότι θα εισακουστείς, αλλά ότι μπορείς να εκφραστείς...το αν θα μετράει κάπου η γνώμη σου δεν είναι θέμα δημοκρατίας. Η μόνη γνώμη που όταν κάποιος την πει πρέπει αυτομάτως και να μετράει, είναι του βασιλιά-δικτάτορα...

MitsoS_O_Yakuza

χεσε ψηλα και αγναντευε και η απαντηση!!shit high and watch
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

lak1000

Παράθεση από: liongreek στις  07 Ιουλ 2010, 16:45:34 ΜΜ
Δεν θεωρείς δημοκρατικό να μαζεύονται κάποιες ομάδες και να θεσπίζουν δια ψήφου κάποιους κανόνες που θα ισχύουν ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ;

Που σε περιορίζει; Αν σου αρέσει, ακολουθείς. Αν όχι, απλά δεν παίζεις με αυτές...

Στα πλαίσια ποιας δημοκρατίας λήφθηκε υπόψη η γνώμη του ενός; Η πλειοψηφία μετράει. Η δημοκρατία δεν εγγυάται ότι θα εισακουστείς, αλλά ότι μπορείς να εκφραστείς...το αν θα μετράει κάπου η γνώμη σου δεν είναι θέμα δημοκρατίας. Η μόνη γνώμη που όταν κάποιος την πει πρέπει αυτομάτως και να μετράει, είναι του βασιλιά-δικτάτορα...

Που είναι η σημοκρατία σε όλο αυτό? Μαζεύτηκαν κάποιες ομάδες από την Αθήνα στην Αθήνα και ψίφησαν για το \"καλό\" όλης της Ελλάδας!

Άκουσε κάποιος ποτέ εμένα την γνώμη μου? Με ρώτησε ποτέ αν και που θέλω να γίνει το CM? Με ρώτησε ποτέ κανείς ποιος θέλω να με εκπροσωπίσει?

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που οι μόνοι που πρόλαβαν να μάθουν για το πρώτο -όπου και αποφασίστηκαν τα όρια- ήταν αυτοί που είναι σε αυτό εδώ το φόρουμ. Και όχι όλοι. Ούτε οι μισοί θα έλεγα!

MitsoS_O_Yakuza

κερναω και κλοτσιες παμε μια βολτα? :-* :-* ρε στο θεμα μας λεμε...αλλο νημα ειναι αυτο και αλλο λεει ο ενας και αλλο ο αλλος αλλα τελικα συμφωνουμε..αλλα λογια να αγαπιομαστε και μην με φωναζεις με το ονομα μου!!ψητ μαγκες...προσπαθηστε να καταλαβετε ενα πραμα εδω μεσα..ολα γινονται για το ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ και ΑΝ θελετε να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ επισημα συμορφωθειτε ΤΕΛΟΣ
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

fmfOdin

Πολυ ωραια διατυπομενη η αποψη σου cgwolf αλλα οπως ειπωθηκε και σε προηγουμενα ποστ το θεμα σε τελικη αναλιση δεν ειναι τα FPS.

1. Τα FPS οσα και να ειναι μπορει με λανθασμενη χρηση του οπλου airsoft να τραυματισουν απο ελαφρα εως και σοβαρα τον συμπαικτη σου. Θα μου πεις γιαυτο υπαρχει το οριο ηλικιας, αλλα εχει τυχει να δω παικτη να βαλλει full burst ολο του τον γεμιστηρα απο αποσταση 4-5 μετρων. Το παιδι τραυματιστηκε ελαφρα αλλα ειχε σημαδια για κανα μηνα στο σωμα του γιατι ο εν λογο παικτης δεν τηρησε το CoC( Code of Contact )

2. Γνωμη και αποψη εχουν ολοι. Εμπεριστατωμενη ή μη. Ειναι κατι σαν τις μασχαλες, ολοι εχουν.

3. Το ζητουμενο εδω δεν ειναι να κανουμε κυκλους γυρο απο τον αξονα μας, αλλα να ξεβολευτουμε απο το καναπεδακι μας και να κανουμε κατι γιαυτο που αγαπαμε. Φυσικα και θα βρεθουν στο δρομο σου ατομα που οτι και να τους λες αυτοι θα κανουν το δικο τους. Φυσικα και θα υπαρξουν αντιρησεις σε αυτο που κανεις. Αν ομως καθησουμε και πουμε το εξης, "Γιατι να τρεξω εγω γιαυτους? Αφου στο τελος οτι γουσταρουν θα κανουν." τοτε απλα εχασες τον αγωνα πριν καν ξεκινησεις.
Η ηττοπαθεια μας ειναι που μας κανει και παμε προς τα πισω καθε φορα, που μας ωθει στο να μην κανουε τιποτα και να καθομαστε στον καναπε μας και να τα περιμενουμε ολα ετοιμα.

Εγω προτεινω αντι να καθομαστε και να αναλονομαστε στα ιδια και τα ιδια να βγουμε εκει εξω και να κανουμε κατι. Βεβαια κατι τετοιο εχει υποχρεωσεις και ευθυνες απεναντι σε αυτους που εκπροσωπεις. Οπως εχω ειδη δηλωσει εγω προσωπικα ειμαι διατεθημενος να αναλαβω αυτες τις ευθυνες απεναντι στους παικτες του νομου Κοζανης, που παρα πολλοι απο αυτους δεν εχουν τον χρονο και την ανεση να κινηθους σε τετοια επιπεδα ευθυνης.

"Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys.
Look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death!"

liongreek

Παράθεση από: lak1000 στις  07 Ιουλ 2010, 16:54:24 ΜΜ
Που είναι η σημοκρατία σε όλο αυτό? Μαζεύτηκαν κάποιες ομάδες από την Αθήνα στην Αθήνα και ψίφησαν για το \"καλό\" όλης της Ελλάδας!

Άκουσε κάποιος ποτέ εμένα την γνώμη μου? Με ρώτησε ποτέ αν και που θέλω να γίνει το CM? Με ρώτησε ποτέ κανείς ποιος θέλω να με εκπροσωπίσει?

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που οι μόνοι που πρόλαβαν να μάθουν για το πρώτο -όπου και αποφασίστηκαν τα όρια- ήταν αυτοί που είναι σε αυτό εδώ το φόρουμ. Και όχι όλοι. Ούτε οι μισοί θα έλεγα!

Σε ποιο σημείο από τα πρακτικά του CM είδες γραμμένο το ότι αποφάσισαν για όλη την Ελλάδα;

Γιατί να ακούσει τη γνώμη σου; Είχες γνώμη πριν μάθεις για τις αποφάσεις που ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ;

Είσαι μέλος ομάδας; Αν ναι, γιατί δεν δήλωσες συμμετοχή; Αν όχι, για ποιο λόγο παραπονιέσαι αφού ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ;

Έχεις διαφορετική άποψη; Πήγαινε σαν άτομο στον νομοθέτη και πες τα εκεί, αλλιώς οργανώσου σε μια ομάδα και χρησιμοποίησηε την ψήφο σου. Δεν μπορεί να είσαι freelancer και να θες να ληφθεί υπόψη η γνώμη σου σε meeting ΟΜΑΔΩΝ...δεν γίνεται πουθενά στον ελεύθερο κόσμο αυτό...

ΓΙΑ πολλοστη φορά, αυτά που ψηφίστικαν αφορούν τις ομάδες που συμμετείχαν...δεν σε υποχρεώνει κανείς να τα δεχθείς...απλά φοβάσαι μην παίζεις μόνος σου στο τέλος...φτιάξε λοιπόν μια ανάλογη κίνηση να αποκτήσεις βαρύτητα η γνώμη σου ως γνώμη ΟΜΑΔΑΣ σε meeting ΟΜΑΔΩΝ...

συγνώμη παιδιά, αλλά δεν μπορώ να γίνω πιο ξεκάθαρος...αν δεν μπορεί να γίνει κατανοητό έστω και αυτό το πολύ απλό, τι ναπω...