Chat !

Ξεκίνησε από fanioles, 23 Φεβ 2009, 15:38:02 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

fanioles

Παρατηρώ πως κάποιοι χρήστες παραμένουμε αρκετές ώρες συνδεδεμένοι αναζητώντας κουβεντούλα και πληροφορία..

Πως θα σας φαινόταν αν υπήρχε ενα chat room είτε web(java) based είτε IRC ..

Το παρόν αποτελεί και πρόταση προς τη διαχείριση.

μφχ
Χρήστος

CostasV

Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

Dadias

sumfwnw einai para polu kali idea an 8a borouse na diekpereo8ei apo tin diaxirisi 8a itan polu wraio

+2

SAPPER

+1000 Εχουμε τρελαθει απο το spamming.

Falcon

Xaxa ναι, κι ειδικα απο εμενα που δεν ειμαι ατομο χαμηλων τονων... :P

Spook

Aυτό έχω την εντύπωση πως όποιος έχει δηλωμένο το msn του η κάτι αντίστοιχο δεν βλέπω την δυσκολία να το εφαρμόσει...αλλά η χρησιμότητα των φόρουμ είναι ότι ότι ειπώνεται μένει γραμμένο ώστε να ανατρέξει κάποιος όταν έχει κάποια απορία και γενικώς δεν μιλάνε 2 ή 3 για παράδειγμα μεταξύ τους αλλά μπορεί να συμμετέχει ο καθένας στην συζήτηση ακόμα και ετεροχρονισμένα...οπότε άλλο το ένα και άλλο το άλλο....όσο αφορά το spamming εξαρτάται καθαρά απο τον χρήστη, δηλαδή αν το νήμα σηκώνει "πλακίτσα" χωρίς να παραγίνεται το κακό δεν τρέχει και κάτι ιδιαίτερο, αλλά σε αντίθετη περίπτωση νομίζω πως είναι κουραστικό και θα πρέπει να αποφεύγεται... ;)
The circle is a perfect form...
in nature is repeated without end...
The power of the world always works in circles...

FanIsHere

Νομίζω πως ο φίλος fanioles το πρότεινε για να μπορούν οι χρήστες να βγάζουν εκεί το "άχτι" τους, αντί να spamάρουν.

Οπότε +φωνώ κι εγώ. ;)
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες! Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες... (Ουΐνστον Τσόρτσιλ, 1940)

el_ninio

to irc einai ligo kseperasmeno....egw tha sas elega na dilosoume ta msn mas kai na eimaste xalaroi ekei
opios thelei to ms mou to grafw sto site alla kai edw ;) : [email protected]

-Knights of Avalon-

CostasV

@Spook

Σωστά, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει και μια εναλλακτική μέθοδος για να λέμε και καμιά χαζομάρα και να εκτονωθεί εκεί αυτό το διαβολεμένο Spaming... Εγώ προσωπικά το βρίσκω εκνευριστικό, όχι γιατί αναγκάζομε να κάνω ένα click και να διαβάσω δυο γραμμές, αλλά για το ότι σφηνώνεται μέσα στην πληροφορία ότι κατεβάσει το κεφάλι του καθενός... Εντάξει όλοι μας έχουμε πει την χαζομαρίτσα μας αλλά μέχρι ένα όριο. Πιστεύω ότι η κίνηση του chat room θα υποθάλψει όλους τους spamαρέους και έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Έτσι και αλλιώς εάν υπάρχει κάποιο σοβαρό ή όχι ερώτημα, όπου στο οποίο θα περιμένει κάποιος να πάρει μία σοβαρή απάντηση, θα την κάνει στο forum. Για να πάρει σωστή πληροφορία. Γιατί μην ξεχνάτε από τα γραφομενα μας κρινόμαστε...

Έτσι και αλλιώς πιστεύω ότι το chat θα κατακλυστεί από falcons, dadakia και doudadakia, αλλά και θα μπορούν και οι υπόλοιποι να τους βρουν όλους και να πούνε και καμιά χαζομάρα...

Ναι και το msn αυτή την δουλεία κάνει, αλλά έχει έτσι έναν... ποιο προσωπικό χαρακτήρα. Εγώ το δικό μου δεν το δίνω όπου νάνε γιατί πολλές φορές δουλεύω και το έχω κάτω χαμηλά, έτσι για να ανταλλάξω που και που καμιά κουβεντούλα με κάποιον. Νομίζω ότι είναι διαφορετικό από το να διαλέγεις να μπεις σε έναν χώρο όπου θα έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό.

hargyr

Παράθεση από: Spook στις  23 Φεβ 2009, 15:57:07 ΜΜ
Aυτό έχω την εντύπωση πως όποιος έχει δηλωμένο το msn του η κάτι αντίστοιχο δεν βλέπω την δυσκολία να το εφαρμόσει...αλλά η χρησιμότητα των φόρουμ είναι ότι ότι ειπώνεται μένει γραμμένο ώστε να ανατρέξει κάποιος όταν έχει κάποια απορία και γενικώς δεν μιλάνε 2 ή 3 για παράδειγμα μεταξύ τους αλλά μπορεί να συμμετέχει ο καθένας στην συζήτηση ακόμα και ετεροχρονισμένα...οπότε άλλο το ένα και άλλο το άλλο....όσο αφορά το spamming εξαρτάται καθαρά απο τον χρήστη, δηλαδή αν το νήμα σηκώνει "πλακίτσα" χωρίς να παραγίνεται το κακό δεν τρέχει και κάτι ιδιαίτερο, αλλά σε αντίθετη περίπτωση νομίζω πως είναι κουραστικό και θα πρέπει να αποφεύγεται... ;)

Καλή ιδέα παιδιά αλλά ο Spook έχει δίκιο ;)

η χρησιμότητα των φόρουμ είναι ότι ότι ειπώνεται μένει γραμμένο ώστε να ανατρέξει κάποιος όταν έχει κάποια απορία και γενικώς δεν μιλάνε 2 ή 3 για παράδειγμα μεταξύ τους αλλά μπορεί να συμμετέχει ο καθένας στην συζήτηση ακόμα και ετεροχρονισμένα...
PLAY FAIR

hargyr

Τι θα λέγατε όμως να ανοίξω ένα νήμα για OFF TOPIC συζήτηση?
PLAY FAIR

el_ninio

@ costasV&fanioles

exeis dikio.... ena irc tha htan pio geniko kai tha mporousame na milame aneta panw apo 2-3 atoma...

mporei kapios me logariasmo tou irc na to pragmatopoihsei... kai na anevasoume to link sto forum....
ayto tha hta kalo pisteyw gia olous
opote kai egw lew NAI gia kanali irc gia chat
na ksedosoume sto spam toulaxiston :P

@ hargyr
ena nhma gia off topic sizithsh pisteyw oti den tha htan ameso kai prosopiko + oti tha xanotan anamesa se tosa kai tosa topics kai tha ginotan pragmatiko baxalo...
enw ena irc pisteyw tha ekane kala thn douleia tou :D

-Knights of Avalon-

fanioles

Το msn εκτός οτι είναι της Μικρομαλακής, (βαράει ο echelon αμα το πεις στα αγγλικα  ::)  )  ;D  δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με το σιτε...

EDIT
@Spook + Admin

Αυτό που λέτε είναι σωστό, αλλα η εμπειρία εχει δείξει οτι περνόντας ώρες στο chat προκύπτουν ερωτήματα και θέματα για το φόρουμ 2 και 3 φορές περισσότερα απο οτι χωρις chat.

Φαντάσου να είμαστε στο chat και να ρωταει κατι κάποιος.. Ή του παραθέτεις το αντίστοιχο link ή αν δεν υπάρχει , πολύ απλά εμμέσως σου επιδικνύεται το επόμενο thread που πρέπει να ανοιχτεί !  ;)

SAPPER

Θα πρεπει να βρεθει μια λυση πιστευω  ::)

Falcon

Οντως, ειναι ενα πολυ ενδιαφερον θεμα αυτο.

FanIsHere

1. Στο msn δεν μπαίνει ο κάθε ένας και γράφει σ' όποιον να 'ναι. Μιλάς εσύ σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, την οποία πρώτα πρέπει να "συγκεντρώσεις".

2. Το IRC χρειάζεται πρόγραμμα, οπότε πάλι βαρετό είναι -εκτός κι αν έχει αλλάξει αυτό, πράγμα που δε γνωρίζω.

3. Ένα thread φαιρόμενο ως "Off topic" δε νομίζω να βοηθούσε και τόσο -από εμπειρία το λέω, γιατί ανά 10 posts αλλάζει η σελίδα και ξεχνιούνται τα προηγούμενα. Επίσης το forum θεωρείτε πιο "επίσημο" και δε γράφεις -τόσο πολύ- ό,τι να 'ναι. Και τέλος το chat είναι πολύ πιο άμεσο απ' το forum. Γράφεις, μπαπ, εμφανίζεται, τσουπ, να και η απάντηση.
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες! Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες... (Ουΐνστον Τσόρτσιλ, 1940)

GeoKalpi

Παράθεση από: FanIsHere στις  23 Φεβ 2009, 20:43:26 ΜΜ
1. Στο msn δεν μπαίνει ο κάθε ένας και γράφει σ' όποιον να 'ναι. Μιλάς εσύ σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, την οποία πρώτα πρέπει να "συγκεντρώσεις".

2. Το IRC χρειάζεται πρόγραμμα, οπότε πάλι βαρετό είναι -εκτός κι αν έχει αλλάξει αυτό, πράγμα που δε γνωρίζω.

Θα συμφωνήσω όσο αφορά αυτά τα 2 με τον προλαλήσαντα και πιστεύω ένα νήμα του στυλ ''Off topic-cyber cafe'' θα ήταν καλύτερο ώστε να γίνει μία ''άσχετη '' συζήτηση χωρίς να ποστάρουμε σε διάφορα νήματα.

Dadiaki

@CostasV
den legome dadaki oute doudadaki alla dadiaki :D ;D 8)
"Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα Οι ιδιοφυΐες τα προλαμβάνουν."
Αλβέρτος Αϊνστάιν

CostasV

Το Spam ποτέ δεν πεθαίνει ε?

Ξέρω πώς σε λένε, μήπως είσαι και ο κάτοχος της μύγας?

Dadiaki

plaka kanw  ;D pantos gia to chat symfono  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
"Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα Οι ιδιοφυΐες τα προλαμβάνουν."
Αλβέρτος Αϊνστάιν