Πρώτη φόρτιση για το G18C

Ξεκίνησε από FanIsHere, 14 Φεβ 2009, 15:40:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

FanIsHere

Μόλις παρέλαβα το G18C της ASG! Φοβερό εργαλείο εξωτερικά! Το πρόβλημα που έχω είναι πως δε λέει στο manual του πόση ώρα χρειάζεται για την πρώτη φόρτιση.

Να σημειώσω πως η μπαταρία του είναι 7,2 volt και 500mA και ο φορτιστής του λέει 220mA, αν αυτό βοηθάει.
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες! Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες... (Ουΐνστον Τσόρτσιλ, 1940)

Gus

Φιλε μου καλησπερα. Αν η μπαταρια σου ειναι NiCad (το γραφει πανω της ) υπολογιζεις το χρονο της φορτισης συμφωνα με αυτο τον τυπο Battery capacity x 1.4 / Charger Output δηλαδη στην περιπτωση σου 500Χ1.4 /220 =3.18 ωρες περιπου. Αν παλι ειναι τυπου NIMH τοτε το υπολογιζεις ως εξης, Battery capacity x 1.5 / Charger Output δηλαδη 500Χ1.5 /220=3.4 ωρες περιπου. Καποιοι λενε οτι την πρωτη φορα που φορτιζεις μια μπαταρια πρεπει να την φορτισεις για 12 ωρες. Αυτο ομως δεν ισχυει. Το ποσο θα την φορτισεις εξαρταται απο την χωρητικοτητα της μπαταριας σου δηλαδη τα mA της και απο την εξοδο του φορτιστη σου ( Charger Output ) η οποια μετριεται παλι σε mA. Οσο περισσοτερα mA εχει μια μπαταρια τοση περισσοτερη ωρα θελει για να φορτισει. Δες τους τυπους παραπανω και φορτισε την μπαταρια σου συμφωνα με αυτους. Αν δεις οτι περασε η ωρα φορτισης και η μπαταρια ειναι δροσερη αφησε την και αλλο. Οταν θα αρχισει να ζεσταινεται ελαφρα σημαινει οτι εχει φορτισει. Προσεχε οχι να καψει διοτι αυτο θα προκαλεσει την καταστροφη της μπαταριας απλα να αισθανεσαι οτι ειναι ελαφρα ζεστη. Αυτα. Ελπιζω να βοηθησα. Για οτι απορια εχεις μπορεις φυσικα να με ρωτησεις οτι θες...

FanIsHere

Καταρχάς χίλια ευχαριστώ για την απάντηση. Με σώζεις... :P

Η μπαταρία είναι Ni-MH και την έχω βάλει εδώ και 2+ ώρες και φορτίζει και δεν έχει ζεσταθεί καθόλου. Υπολόγισα το χρόνο φόρτησής της σύμφωνα με αυτά που έχει γράψει ο hargyr σε αντίστοιχο topic και μου βγήκαν 2 ώρες και 10 λεπτά. 'Ομως είχα διαβάσει πως η πρώτη φόρτιση πρέπει να διαρκεί γύρω στις 12 ώρες, όπως πολύ καλά είπες κι εσύ και είχα αγχωθεί, γιατί δεν ήξερα αν πρέπει να την βγάλω απ' τη φόρτιση ή να την αφήσω. Δεν ήθελα να χαλάσει έτσι, νεόφερτη...

Η μέθοδος υπολογισμού του χρόνου φόρτισης που περιγράφεις παραπάνω, αναφέρεται στην αρχική φόρτιση ή σε κάθε φόρτιση?
Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες! Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες... (Ουΐνστον Τσόρτσιλ, 1940)

Gus

Και στις δυο περιπτωσεις. Απλα την πρωτη φορα καλο θα ειναι να την αφησεις λιγο παραπανω απο αυτην την ωρα μεχρι οπως ειπα να ζεσταθει λιγο. Μην την βγαλεις απο την μπριζα αν δεν εχει ζεσταθει. Η συγκεκριμενη μπαταρια ειναι πολυ μικρη για να την αφησεις για 12 ωρες να φορτιζει. Θα εκραγει... (που λεει ο λογος )

FanIsHere

Θα κάνω όπως μου είπες. Ευχαριστώ και πάλι! :)

Υ.Γ.: Οι 3,4 ώρες που μου είπες έχουν περάσει και ακόμα τίποτα από ζέσταμα.

Gus

Να εισαι καλα. Και οτι θες να ρωτησεις εδω ειμαι...