LARP airsoft

Ξεκίνησε από kaliostro, 30 Mar 2010, 19:07:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ROOKIEJO

χωρις να ειμαι 100/100 σιγουρος οτι εχω αντιληφτει σωστα αλλα εχωντας την εμπειρια του ελενα τρομαζω στην ιδεα να πρεπει να εξηγησω ρολους σε 100 ατομα και να γραψω διαδραστικες οδηγιες για ολους αυτους .
ασχετα απο αυτο η ηθοποιοπηηση των σεναριων ειναι ο μονος δρομος για καλυτερα παιχνιδια και πιο συνηδοποιημενους παιχτες

kaliostro

rookiejo το έπιασες το θέμα...απλά δεν χρειάζετε να βγάλεις 100 ρόλους αλλά τους 20 βασικούς κ οι υπόλοιποι θα είναι ο εαυτός τους απλά πρέπει να πάρουν χαμπάρι οτι δεν αδειάζουμε κουβάδες ΒΒ γιατί σε πραγματικές συνθήκες δεν θα πετούσαμε έτσι τις σφαίρες μας.Πρέπει να καταλάβουν οι παίχτες οτι προσομειώνουν πραγματικές καταστάσεις κ να σκεφτούν το τί θα έκαναν σε ανάλογη περίπτωση στην πραγματικότητα καθώς κ ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον σκοπό τους...σκέψου οτι όπου υπάρχει δράση υπάρχει κ αντίδραση.
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

spaniard

Παράθεση από: kaliostro στις  31 Mar 2010, 19:31:40 ΜΜ
...ΤΟ ΡΩΤΑΣ?...αν έχω την ευκαιρία να τα συνδιάσω θα είναι ότι καλύτερο.νομίζω οτι θα τα πούμε στις 11/4 στο παιχνίδι του pit...

Ωραία,
δυστυχώς δεν θα πάω στο παιχνιδι του πιτ. Έχουν δηλώσει Ρέκια, δεν σνόμπαρα το παιχνιδι του, αλλα τυχαίνει εγώ στις 11 να μην μπορώ. captain pant o flas γκόρντον.
anyway,

Παράθεση από: cgwolf στις  31 Mar 2010, 20:34:09 ΜΜ
Η μόνη βοήθεια που μπορώ να υποσχεθώ και να προσφέρω είναι να είμαι 110% πιστός στο ρόλο μου σε ένα τέτοιο σενάριο.

cgwolf, δεν χρειάζεται όλοι να ετοιμάσουν κάτι, αυτό που λές οτι μπορείς να προσφέρεις είναι αυτό που χρειάζεται. παίκτες με θέληση να δοκιμάσουν κατι διαφορετικό, με δευτερεύουσα σημασία αν εκείνη την ημέρα θα γίνει της μπίλιας ή όχι.

Ισως ένας καφές την επόμενη βδομάδα να ήταν καλή αρχή. Πείτε μου διαθεσιμότητα...
Who Dares Wins

ROOKIEJO

η βασικη ελειψη ειναι σεναριογραφοι.
και ειναι μεγαλο προβλημα το οτι ενω υπαρχουν ιδεες πολυ λιγοι τολμουν να ανεβασουν σεναρια.
δεν ειναι ευκολο σιγουρα αλλα δεν μπορεις να περιμενεις αν δεν εχεις καποιους τολμηρους σκηνοθετες να μπουν ολοι στο πνευμα γρηγορα.
αλλα ειμαι αισιοδοξος και αν και πιστευα οτι θα παρει ενα χρονο μαλλον θα εκπλαγω ευχαριστα.
παντως τα επομενα σεναρια μου ,ιστορικα που με ενδιαφερουν θα εχουν ρολους σε ομαδες πχ τα Μ-Α-Τ θα ειναι ο ταδε λοχος ταγμα η τι αλλο αν παιρνει ο χρονος και υπαρχει η καταλληλη βοηθεια

kaliostro

Διαθέσιμος απο τις 5 κ μετά κάθε απόγευμα,απο σήμερα μέχρι κ την δευτέρα δεν δουλεύω και θα κάτσω στην κο....χμμμ.... Αθήνα για γιορτές.
Μια ερώτηση σε κάτι που δεν μπορώ να σκεφτώ μια ιδέα για το πώς να γίνει χωρίς να ξενερώνουν οι παίχτες είναι το τί γίνετε με τα respawn?το παιχνίδι είναι deathmatch?θα είναι ξενέρωμα να περιμένεις μετά με τις ώρες ή να φύγεις σπίτι σου αν στα 15 λεπτά παιχνιδιού έφαγες 1 ΒΒ

ROOKIEJO

Παράθεση από: spaniard στις  31 Mar 2010, 21:37:22 ΜΜ

Ισως ένας καφές την επόμενη βδομάδα να ήταν καλή αρχή. Πείτε μου διαθεσιμότητα...
για καφε οχι αλλα για μπυρα σιγουρα .
μιλαμε με πμ

CostasV

Παράθεση από: ROOKIEJO στις  31 Mar 2010, 21:24:40 ΜΜ
χωρις να ειμαι 100/100 σιγουρος οτι εχω αντιληφτει σωστα αλλα εχωντας την εμπειρια του ελενα τρομαζω στην ιδεα να πρεπει να εξηγησω ρολους σε 100 ατομα και να γραψω διαδραστικες οδηγιες για ολους αυτους .
ασχετα απο αυτο η ηθοποιοπηηση των σεναριων ειναι ο μονος δρομος για καλυτερα παιχνιδια και πιο συνηδοποιημενους παιχτες

Rookie (και σε αποκαλώ έτσι όχι για την σημασιολογία της λέξεως, απλά επιδή έχω την τάση να κάνω συντμήσεις των ονομάτων)

Δεν θα έπρεπε να τρομάζεις στην ιδέα να εξηγήσεις τους ρόλους σε 100 άτομα... Αλλά θα πρέπει να δημοσιεύσεις ένα σενάριο εξηγώντας όσο ποιο λεπτομερώς μπορείς τους ρόλους του καθενός...

Τώρα εάν ο παίχτης που θα διαβάσει το σενάριο σου (που είναι π.χ. 100 γραμμές επεξήγηση) και  επικεντρωθεί μόνο στο σημείο που περιγράφει την ώρα προσέλευσης, τότε έχεις φάει ένα μεγαλοπρεπές FAIL.

Εάν όμως εξασφαλίσεις (με κάποιον τρόπο) ότι ο παίχτης που θα διαβάσει το σενάριο σου, κάτσει και διαβάσει, και ξαναδιαβάσει, και ξαναδιαβάσει, και ξαναδιαβάσει τους όρους/ κανόνες/ νόημα, τότε θα εξασφαλίσεις ότι δεν θα έρθει μόνο και μόνο για να ρίξει μπιλάκια όπου νάνε, αλλά θα έχει τουλάχιστον κατανοήσει ποια είναι η ροή του παιχνιδιού και πώς θα συμβάλει και αυτός με το μικρό του λιθαράκι, ώστε το παιχνίδι να τσουλήσει όπως θα έπρεπε...

Έχε στο μυαλό σου ότι δεν παίζουμε για να κερδίσουμε, αλλά παίζουμε για να παίξουμε, και να τσουλήσει ομαλά το παιχνίδι.... τώρα εάν βάση όλων αυτών κερδίσεις, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ζητοκραβγάζεις την νίκη σου με τους συμπαίχτες σου, αλλά θα χαρείς που έπαιξες ανθρώπινα... και να είσαι σίγουρος ότι όλοι οι "αντίπαλοι" σου στο σενάριο θα έρθουν και θα σου σφίξουν το χέρι λέγοντας σου Μπράβο φίλε, το κέρδισες, σε ευχαριστώ.
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

Goodspeed

Παράθεση από: kaliostro στις  31 Mar 2010, 21:47:44 ΜΜ
Διαθέσιμος απο τις 5 κ μετά κάθε απόγευμα,απο σήμερα μέχρι κ την δευτέρα δεν δουλεύω και θα κάτσω στην κο....χμμμ.... Αθήνα για γιορτές.
Μια ερώτηση σε κάτι που δεν μπορώ να σκεφτώ μια ιδέα για το πώς να γίνει χωρίς να ξενερώνουν οι παίχτες είναι το τί γίνετε με τα respawn?το παιχνίδι είναι deathmatch?θα είναι ξενέρωμα να περιμένεις μετά με τις ώρες ή να φύγεις σπίτι σου αν στα 15 λεπτά παιχνιδιού έφαγες 1 ΒΒ

Ξεχνάς το Medic, φίλε Θάνο.  ;)

Μπορεί σαν σεναριογράφος να κινούμαι σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλους συνχομπίστες, η διάθεσή μου όμως για να προσφέρω όπου μπορώ και να χαρώ ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι δεδομένη.

Count me in guys  ;)
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

spaniard

Παράθεση από: kaliostro στις  31 Mar 2010, 21:47:44 ΜΜ

Αποκλειστικά respawn ή medic, όχι death γιατί τότε έχεις 2 προβλήματα:
1. θα ξενερώσει όπως είπες ο κόσμος, (άσε που θα έχεις αυξημένες αθανασίες)
2. Ισως να μην προλάβεις να τελειώσει ή να ξετυλιχθεί το σενάριο.

Το σενάριο σου πρέπει να εξασφαλισει ροή με respawn, και στην περίπτωση ειδικών ρόλων που το αποτέλεσμα τους είναι μια-κι-έξω, μετά το πέρας τους είτε γυρνάει στην ομάδα του και παίζει σαν κανονικός παικτης το χαρτί της υπόλοιπης ομάδας του, ή αλλαγή ομάδας (ανάλογα με το μαμήσι...)  :D

για καφέ, ναι, δεν έιχα σκεφτεί αυτή τη βδομάδα, κι εγώ μεγάλη παρασκευή κάθομαι, θα ήταν καλή μέρα, αλλά είτε πρωϊνό καφεδάκι είτε μεσημεριανό, ειτε early afternoon, όπως καταλαβαίνεις/νετε καθώς, ε, πιστεύουμε κάτιτις, θα έχει εκκλησία το βράδυ, και δεν λέει να αφήσουμε τους επιτάφιους και τις οικογένειες για καφέδες για RPG...

let me know.
Who Dares Wins

ROOKIEJO

Τώρα εάν ο παίχτης που θα διαβάσει το σενάριο σου (που είναι π.χ. 100 γραμμές επεξήγηση) και  επικεντρωθεί μόνο στο σημείο που περιγράφει την ώρα προσέλευσης, τότε έχεις φάει ένα μεγαλοπρεπές .

αν μου λυσεις αυτο το προβλημα αφηνεις μια μεγαλοφηια να μεγαλουργησει :D :D :D :D :D :D :D.
ποτε δεν με εννοιαξε και ουτε προκητε ποιος κερδισε η ποιος εχασε σε ενα παιχνιδι.
παιζω η γραφω παντα για το παρα ενα μεχρι την νικη /ηττα και για το μετα {ρωσος καφε μπυρα παιδακι}.
κερδιζω παντα γνωριζοντας συνχομπιστες και για να μην ξεχναμε την ομαδα μελοντες πληοδοτες

ROOKIEJO

παηδακι και οχι παιδακι

spaniard

Παράθεση από: ROOKIEJO στις  31 Mar 2010, 22:43:32 ΜΜ
αν μου λυσεις αυτο το προβλημα αφηνεις μια μεγαλοφηια να μεγαλουργησει :D :D :D :D :D :D :D.

ειδικά αυτά τα σενάρια είναι ΠΟΛΥ μεγάλα στην περιγραφή του μηχανισμού. Είναι πολύ πιθανό πως ακόμη και αν καταπιαστούν οι παίκτες να τα διαβάσουν, θα χάσουν τη μπάλα, ή δεν θα τελειώσουν, ή δεν θα καταλάβουν.

Η λύση είναι:

Το παιχνιδι στην πραγματικότητα ξεκινάει πολύ πριν την ημέρα διεξαγωγής. Δεν υπάρχει ούτε υφίσταται last minute entry γιατί πολύ απλά την τελευταία στιγμή απλά έχει χάσει όλη την προετοιμασία...

Κάνεις κάποιες συναντήσεις (οι καφετέριες να είναι καλά) με όλο τον κόσμο που σου έχει δηλώσει συμμετοχή, και τους εξηγείς "το όραμα" για το παιχνιδι, με σκοπο να καταφέρουν να το κάνουν και δικό τους όραμα, να κάνουν την ιδέα κτήμα τους. Λύνεις ότι απορίες σκάσουν εκει, και αν προκύψουν απορίες, καλυτερεύσεις ή και πιθανές τρύπες που δεν είχες προβλέψει, τις καλύπτεις γραπτώς μετά τον καφέ, και φτού και απο την αρχή. Τους καλείς είτε όλους μαζί (θες πολύ χωρο) είτε ανα ομάδες.

Πρέπει μέχρι την ημερα του παιχνιδιού όλες οι ομάδες και παίκτες να γνωρίζουν το ρόλο τους, όλες οι απορίες να έχουν απαντηθεί, και την ημέρα διεξαγωγής να μιλήσεις μόνο για κανόνες ασφαλείας και κάποια βασικά keypoints του σεναριου σου ή του τρόπου που θα επικοινωνούν με τη διοργάνωση (το πολύ).

Αν περιμένεις να κάνεις briefing on the day, το έχασες το κορμί πατριώτη...

Πρέπει να το αντιμετωπίσεις σαν το γύρισμα ενός έργου. Οι ηθοποιοί πρέπει να έχουν αποστηθίσει το ρόλο τους. Εάν κάνεις τις συνατήσεις πριν το παιχνιδι,
(ι) μετά τον καφέ οι παίκτες διαβάζουν το κείμενο σου πιο εύκολα, γιατι πλέον καταλαβαίνουν τι και γιατί το λές,
(ιι) οι παίκτες σε κάθε ομαδα έχουμε δεί οτι κάνουν προπονήσεις και πολύωρες συζητήσεις για το πώς θα παίξουν
(ιιι) πορώνονται τόσο που κάνουν πράγματα απρόσμενα: Αγοράζουν ρουχισμό ή αξεσουάρ για να ζωντανέψουν καλύτερα το ρόλο τους, βάφονται ανάλογα, μεταμφιέζονται, κλπ κλπ.

Είναι απλά μαγικό.
Who Dares Wins

mirrage

Εγώ το κατάλαβα ως εξής...

Παίρνεις ανά ομάδες τους παίκτες όπως θα τους χώριζες στο παιχνίδι και τους εξηγείς τα καθήκοντά
τους.Δεν τους λες ποια θα είναι η αποστολή τους.Ουσιαστικά αν έχεις μία ομάδα δήθεν navy seals
τους βάζεις στο τρυπάκι του τι είναι οι seals και πως ντύνονται, πως δρουν, τι οπλισμό έχουν καθώς
και τι βοηθητικό εξοπλισμό έχουν (από τροφή και εργαλεία μέχρι ηλεκτρονικά και χάρτες).
Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεις πως έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο νόημα.Τελικά λίγο πριν το παιχνίδι
τους λες την αποστολή τους και αυτοί με βάση το τι έμαθαν για τους seals και τις οδηγίες κατά το παιχνίδι
δρουν με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους.
Αν χρειαστεί οργανώνεις μερικά προπαρασκευαστικά παιχνίδια για να "χωθούν" περισσότερο και να "ψηθούν".

Το έπιασα το νόημα????

ROOKIEJO

μαλλον η λυση ειναι η συγκεντρωση και αλληλοβοηθεια των μελλοντικων αγγελοπουλων ,η απο κοινου επεξεργασια του σεναριου και μετα αναλανβανουν ο καθενας μια ομαδα ατομων που εξηγουν και καθοδηγουν ;)

jumbo

καταρχας σε οτι κανονισετε με υπολογιζετε μεσα..... :) και μια ψιλοχαζη ερωτησουλα... ολος αυτος ο μηχανισμος μπορει να δουλεψει σε mil sim ;
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

CostasV

Χμμ όντως είναι ψιλοχαζούλα η ερώτηση σου (συμπάθα με ε?).

Βεβαίως και δουλεύει σε milsim, μην σου πω είναι απαραίτητο κιόλας.... Αλλά πάνω από όλα έχει να κάνει το τι θεωρείς εσύ milsim.

jumbo

εως και ξανθια γυναικια θα μπουρουσα να χαρακτηρησω την ερωτηση μου.... ;D ;D ;D  αλλα καλυτερα να κανω γυναικιες ερωτησουλες και να μπαινω στο νοημα ,παρα να μενω ημιμαθης-πονηρηδης-ξερολας.. :) :)
θα θεωρουσα mil sim σεναριο πχ, ενα παιχνιδι με αποστολη <<ερευνας-καταστροφης-απεμπλοκης, μιας καταδρομηκης ομαδας σε μια εχθρικη βαση>> ή την αναπαρασταση ενος ιστορικου γεγονοτος..
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

CostasV

Παράθεση από: jumbo στις  01 Απρ 2010, 00:25:29 ΠΜ
θα θεωρουσα mil sim σεναριο πχ, ενα παιχνιδι με αποστολη <<ερευνας-καταστροφης-απεμπλοκης, μιας καταδρομηκης ομαδας σε μια εχθρικη βαση>> ή την αναπαρασταση ενος ιστορικου γεγονοτος..
Μόλις έδωσες το λιθαράκι σου ....κράτα την ιδέα σου, δούλεψε την μέσα στο μυαλό σου, βάλε αρκετή φαντασία, και προσπάθησε να κρατήσεις τις ισορροπίες...

Εάν θες ακόμα καλύτερα, λάβε μέρος σε ένα τέτοιο παιχνίδι και κάνε εκατομμύρια ερωτήσεις.... κανείς δεν θα σου πει οχι....

Η αναπαράσταση τώρα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο...

spaniard

Παράθεση από: mirrage στις  31 Mar 2010, 23:32:02 ΜΜ
Εγώ το κατάλαβα ως εξής...

Παίρνεις ανά ομάδες τους παίκτες όπως θα τους χώριζες στο παιχνίδι και τους εξηγείς τα καθήκοντά
τους.Δεν τους λες ποια θα είναι η αποστολή τους.Ουσιαστικά αν έχεις μία ομάδα δήθεν navy seals
τους βάζεις στο τρυπάκι του τι είναι οι seals και πως ντύνονται, πως δρουν, τι οπλισμό έχουν καθώς
και τι βοηθητικό εξοπλισμό έχουν (από τροφή και εργαλεία μέχρι ηλεκτρονικά και χάρτες).
Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεις πως έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο νόημα.

Δυστυχώς όχι φίλε mirrage...
Θεωρώ δεδομένο πως ο κόσμος που ενδιαφέρεται στο airsoft για κάτι παραπάνω πέρα απο το να παίξει μπιλάκια τις Κυριακές (αντί να πάει σε ενα internet cafe) έχει πλήρη εξοπλισμό απο όλα, άσχετα αν είναι οριτζινάλε ή όχι.
Προσωπικά σέβομαι το οτι οι καιροι είναι δύσκολοι, και εν πάσει περιπτώσει δεν έχουν όλοι την τσέπη να έξοπλιστούν full original.
Αυτό δεν έχει σημασία, οπου χρειάζομαι, ζητάω οοιομορφία, όμως αυτή την απαιτώ. Αφήνω την ομάδα που θα αναλάβει το ρόλο να διαλέξει τι ομοιομορφία θα είναι αυτή, όμως απο εκεί και έπειτα, θα μου έρθουν ίδιοι.
θα επανέλθω στο milsim κομμάτι που φαίνεται να σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο ρουχισμός και εξοπλισμός. Με ενδιαφέρει να μοιράσω τους ρόλους, και να φάω άπειρο χρόνο να τους εξηγώ τι μπορούν να κάνουν και τι όχι, και γιατί.

Εξηγούμαι:
Εσύ όταν αναφέρεις navy Seals, το μυαλό σου γενάει λίστα με το τί φοράνε. Εμένα με απασχολεί τι αποστολές κάνουν και πώς συμπεριφέρονται. Δηλαδή, εμφανίζονται κάπου απο το πουθενά, εκτελούν κάτι δύσκολο στρατηγικής σημασίας, και προσπαθούν να εξαφανιστούν χωρίς απώλειες, αλλά επειδή είναι αμερ... καλά, δεν τα καταφέρνουν πάντα τόσο καλά. Δεν ενοχλούν τον ιθαγενή κόσμο, και δεν μπλέκονται σε συμπλοκή αν μπορούν να το αποφύγουν.

Πως το εξομοιώνεις αυτό?
Ε, για να αρχίσουμε, Θα βάλεις στο πεδίο και μια φιλική δύναμη "χωρικών" (όμως επειδή παίζουμε airsoft θα είναι αρματωμένοι χωρικοί - είναι άλλο κεφάλαιο τι θα κάνεις με αυτούς) τους οποίους δεν πρέπει να μπαλωθιάσουν. Ισως τους βάλεις να τους δώσουν ένα χάρτη, ή να τους πάνε σε ένα απο τα αντικείμενα που ψάχνουν.
Έχεις την εχθρική δύναμη, πρέπει να τους δώσεις και σε αυτούς στόχους και αποστολές για να μην βαριούνται, ίσως στη μέση μιας αναφλεγόμενης διαμάχης μεταξύ μπανανίας και φρουτοπίας,

απο εκεί και πέρα, πως εξομοιώνεις την διαφορά στη δύναμη πυρός που πρέπει να υπάρχει? ta Seals παίζουν μόνο βολή-κατα-βολή, και επιπλέον πχ αν κάθε respawn των εχθρών τους είναι -1, κάθε respawn των Seals είναι -5, ενώ αν τύχει και απο λάθος ρίξουν σε χωρικό και αναφέρει αυτός πίσω στο respawn οτι χτυπήθηκε απο seal, τότε penalty -10.

Έτσι, και είναι μικρή ομάδα, και φοβάται να εμπλακεί. Τώρα, για να τους βάλεις σε ένα παιχνιδι, χρειάζεσαι να φτιάξεις αποστολές και για τους χωρικούς, τους στρατιώτες της μπανανίας και της φρουτοποίας, και είσαι ετοιμος.
τους βάζεις να ξεκινήσουν το παιχνιδι απο το σημείο που μάλλον θα γίνει η πρώτη συμπλοκή μεταξύ μπανανίας και φρουτοποίας, respawn σε ένα ουδέτερο σημείο και extraction point πίσω απο τη μία απο τις μεγαλύτερες δύσκολες ομάδες, που θα τους το δώσεις ραδιοφωνικά, αφού δεις κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού ποιος είναι ο πιο δύκολος αντίπαλος...

για να πετύχει τώρα αυτό, χρειάζεσαι να δώσεις το ρόλο όχι σε οποιον έχει το ρουχισμό τους, αλλά σε όποιον παίζει υπομονετικά, έχει διάθεση να απαντήσει με βολή-κατα-βολή σε ριπή, και δεν σκοπεύει να κλέψει (ούτε εστω για λίγο). Τι να το κάνω να δώσω το ρόλο σε κάποιον απλά επειδή έχει τα πάντα οριτζινάλε, αν δεν μπορώ να βασιστώ στον τρόπο που παίζει?
Αυτό το ρόλο, χρειάζομαι να τον δώσω σε κάποια παιδιά που θα χαρούν και θα νιώθουν οτι ανέβηκαν το έβερεστ αν στη μέση μιας μάχης άλλων, καταφέρουν να καταστρέψουν ένα στόχο και αποδράσουν. Όποιος θέλει να συζητάει και να λέει οτι "έφαγε 4 σήμερα", δεν κάνει για αυτό το ρόλο, και αυτό σαν σεναριογράφος το γνωρίζεις ήδη απο το φόρουμ και απο το φαγητό μετά, ποιος κάνει για κάθε ρόλο.

Παράθεση από: mirrage στις  31 Mar 2010, 23:32:02 ΜΜ
Τελικά λίγο πριν το παιχνίδι
τους λες την αποστολή τους και αυτοί με βάση το τι έμαθαν για τους seals και τις οδηγίες κατά το παιχνίδι
δρουν με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους.
Αν χρειαστεί οργανώνεις μερικά προπαρασκευαστικά παιχνίδια για να "χωθούν" περισσότερο και να "ψηθούν".

Το έπιασα το νόημα????

Οπως λοιπόν εξήγησα παραπάνω, τις αποστολές τις λέω αμέσως μετά τις δηλώσεις συμμετοχής, άσε που σηκώνεις σενάριο, αλλά μοιράζεις ρόλους όπως πιστεύεις εσύ πως θα λειτουργήσουν σωστά, ασχετο με το άν σου πεί κάποιος κολλητός σου, έ εμένα φιλαράκι κολητέ μου, θα με βάλεις εκεί γιατι μου αρέσει να είμαι ο γκαμάουα...

Ο ρουχισμός για εμένα είναι χρήσιμος και απαραίτητος, αλλά όχι απόλυτα ουσιαστικός για το milsim. Για να παίξει ο άλλος milsim, πρέπει απο μόνος του, να θέλει να βάλει λιγότερα μπιλάκια στο γεμιστήρα του. Πρέπει απο μόνος του να έχει ξοδέψει λίγο χρόνο να μάθει δυο σήματα χειρός, να μπορεί να συννενοηθεί και χωρίς ραδιόφωνο, να ξέρει να τσεκάρει την επαφή με τους γύρω του, και να μην χάνεται στην πρώτη που ξέχασες δυο λεπτά να τον φωνάξεις. Θέλει να είναι κάποιος που θα λάβει μια διαταγή απο το ράδιο κάτσε εκει, και να κάτσει ακόμη και αν έχει σκυλοβαρεθεί και δε ρίξει μπίλια, και όχι να πεί καλά πάω εγώ απο εκεί που πέφτουν οι μπίλιες.

Επιπλεόν, για να είναι milsim ο άλλος, πρέπει να σηκώνει aeg ή να βγάζει το gbb, και όταν τον βλέπεις να σφίγγεται κάτι μέσα σου. Τι να το κάνω να βλέπω κάτι άσχετα ξεκάρφωτα, να κρατάνε τη χειρολαβή σαν να ήταν το καρότσι απο το σουπερμαρκετ, ΕΧΟΥΝ και το δάκτυλο μεσα να μην τους φύγει, και όταν σηκώσουν να σημαδεύσουν έχουν τη χάρη της χιονάτης στα πόδια και αγγουρομπανανίαση στους ώμους, και κλείνουν τα μάτια?
Δεν πάς να φοράς 1000 € πάνω σου, πάλι άχρηστος θα δείξεις. Tα ρούχα απλά βοηθούν, είναι η κινησεολογία σου και το στήσιμο σου (κορμί, τεχνική) που σε κάνουν να φανείς milsim.

Αντε να μου πεί κάποιος οτι ο Henno (κατα κόσμον Ανεστης) δεν είναι milsim. O άνθρωπος έχει εξοπλισμό, αλλά δεν έχει ξοδέψει τις χιλιάδες που έχουν ξοδέψει άλλοι. Όταν τον βλέπεις όμως, ε, ο άνθρωπος έχει τον αέρα του, τέλος. Πες μου που είσαι και τι κάνεις. Θα του πώ εγώ οτι δεν μπορεί να παίξει ενα ρόλο επειδή δεν έχει τα ρούχα και το φακό της ομάδας που πρέπει να εξομοιώσει?

Οπότε, για να στησουμε ένα σενάριο, εξομοιώνουμε συμπεριφορές και καταστάσεις, ο ρουχισμός έρχεται δεύτερος.

Who Dares Wins

kaliostro

Θεωρώ οτι το milsim(hard core rules για εμένα) είναι απαραίτητο σε αυτό το είδος παιχνιδιού.Οι realcap ή μάλλον καλύτερα lowcap/midcap είναι απαραίτητες,ο περιορισμός πυρομαχικών επίσεις(δεν νομίζω οι seals να πηγαίνουν για αποστολή με 2000 σφαίρες ο καθένας),medic θα πρέπει να παίζει όπως κ "ηθοποιία" στο hit και ένα βασικό είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Σπαν...δεν κάνουμε εμπλοκή με ότι κινήτε...σκεφτόμαστε σαν να είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη κ ο στόχος μας δεν είναι να βγάλουμε τους ποιο πολλούς αλλά να κάνουμε τον σκοπό μας κ να πάρουμε τον κόλο μας αβλαβή απο εκεί.
Αν καταφέρουμε να περάσουμε αυτό το σκεπτικό στους παίχτες τότε θα δεις οτι όλοι θα καλύπτονται καλύτερα δεν θα κάνουν ταρζανιες κ "ντου απο παντού",θα ψάχνουν καλύτερη βολή,θα κινούντε τακτικά σαν ομάδα, θα δεις μια άλλη πλευρά του χόμπι μας κ όχι το "βγάλτε φτυάρια κ ρίχτε ΒΒ'ς παντού".

Έχω στο μυαλό μου ένα σεναριάκι αλλά θέλώ να το δουλέψω πολύ ακόμα γιατί θέλω να έχει γρίφους κ ψάξιμο απο τους παίχτες με μικρές εμπλοκές συνέχεια...το σύστημα όπως το σκέφτομε θα είναι σαν το κυνήγι του θησαυρού κ ανάλογα το πόσους γρίφους έλυσες, το πόσο καλά κινήθηκες σαν ομάδα, το πόσες αποστολές ολοκληρωσες αλλά κ το πόσα άτομα βγήκαν θα πέρνεις κ θα χάνεις βαθμούς...η νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή που θα έχει τους ποιο πολλούς βαθμους.Σκέφτομε να το κάνω με medic έτσι ώστε να μην βγαίνεις αμέσως κ το κάθε έξω να είναι 1 βαθμός (σύν για τους μεν μείων για τους δε), η ολοκλήρωση αποστολής 20 βαθμοί,η κίνηση της ομάδας με άριστα το 20 (π.χ. εκαθάριση δωματίου,έστω κ άδειο να είναι αλλά να γίνει η κίνηση) κ η λύση κάθε γρίφου 5 βαθμοί.Σκοπός δεν θα είναι το να εξουδετερώσεις τους "κακούς" αλλά να βγάλεις τις αποστολές.Όποιος βγάλει πρώτος την δική τού κεντρική αποστολή(ΔΕΝ θα πέρνουν βαθμούς για αυτήν) λήγει το παιχνίδι κ γίνετε η καταμέτρηση των βαθμών.Έτσι ακόμα κ ο παίχτης που θέλει να κερδίσει θα καταλάβει οτι μόνο με kills δεν παίζει να κερδίσει κ θα αναγκαστεί να ψάξει.Βέβαια θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 διαιτητές για να μην έχουμε πονηρήδηδες,γιατί μπορεί οι ομάδες να χωριστούν-χαθούν μεταξύ τους κλπ.
Θέλει δουλειά ακόμα μες το μυαλό μου...να βρώ μερικούς ακόμα εύκολους και μερικούς ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ γρίφους,να ξεκαθαρίσω τις δευτερέυουσες αποστολές(που θα βαθμολογούνται) κ μετά να βρώ σε ποιό πεδίο θα το στίσω κ ποιούς θα καλέσω για την ΒΕΤΑ έκδοση πριν το τελικό RELEASE(το οποίο θα είναι με περιορισμό ατόμων γιατί σε ΟΡΕΝ θα χαθεί κάθε έλεγχος κ θα θέλω 10+ διαιτητές)