οριο fps

Ξεκίνησε από asimazeftos, 30 Μαρ 2010, 22:03:42 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Μηπως θα πρεπει να μπει ενα στανταρ οριο fps για ολα τα πεδια?

πρεπη να γινει αυτο
δεν με ενδιαφερει
εχω δυο οπλα για να παιζω παντου
δεν γινεται

alekoukos_kalashnikov

Oυτε μαζοχας ειμαι,ουτε το paintball μαρεσει....απλα επειδη εχω ''φαει'' απειρες κατα κουτελα(οχι απο το επιτρεπτο οριο βεβαια ε?πιο κοντα...αγαπημενα)ακομα και απο sniper και οσες φορες εχω πει ''μπαμ'' σε συνχομπιστα ''αερομαλακα'' (απο το air-soft=αερας-μαλακος) τις μισες γυρισε και με ''ψεκασε''....κι ολες αυτες τις φορες με εσωσε το full-face!!!Στο εξωτερικο παιζουν γαματα γιατι ειναι πολιτισμενοι και σωστοι ο ενα στον αλλον.Οποτε πρωτα πρεπει να παιζουμε πολιτισμενα και σωστα...και πανω απο ολα με ασφαλεια!Η ασφαλεια ειναι που μετραει...τα 350-450-500 φπς ολα θα με τσουξουν,μπορει να μου κανουν και μελανια,αλλα στο σωμα μου οχι στο προσωπο μου και στα ματια μου!!!!!Το ξερω οτι εχει αυτα το αθλημα και το επελεξα,οποιους τους τσουζουν τα φπσ ας το γυρισουν στο πλεξιμο.
why so serious...?

liongreek

Συνεχίζουμε να αγνοούμε και να γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια ότι το συγκεκριμένο όριο των 350fps καθιερώθηκε από ανθρώπους που την έψαξαν πολύ τη δουλειά και κατέληξαν σε αυτό το όριο μετά από επιστημονικές μελέτες για το τι προκαλεί η επαφή πλαστικού σφαιριδίου με κινητική ενέργεια 1 joule σε υλικό πυκνότητας τύπου ανθρωπίνου δέρματος (1 joule=328fps=το όριο των 350 με μια προσαύξηση περίπου 5% για την αποδοχή μεγαλύτερου αριθμού AEG).

Όταν λοιπόν δω μια ανάλογη έρευνα από κάποιον που θα είναι ενδελεχής και απόλυτα εμπεριστατωμένη με επιστημονικά πειράματα, θα μπω στον πειρασμό να συζητήσω για άλλα όρια. Με τα πολλά fps δεν κερδίζω τίποτα. Έχω σπρώξει χρήματα τρελά για να φτιάξω AEG να ρίχνει στα 65-70 μέτρα με 345fps...όποιον τον τσούζει το "σπώξιμο" χρημάτων στο airsoft, ας το γυρίσει στο πλέξιμο...

Whiskey

Παράθεση από: alekoukos_kalashnikov στις  27 Mar 2010, 19:39:18 ΜΜ
Oυτε μαζοχας ειμαι,ουτε το paintball μαρεσει....απλα επειδη εχω ''φαει'' απειρες κατα κουτελα(οχι απο το επιτρεπτο οριο βεβαια ε?πιο κοντα...αγαπημενα)ακομα και απο sniper και οσες φορες εχω πει ''μπαμ'' σε συνχομπιστα ''αερομαλακα'' (απο το air-soft=αερας-μαλακος) τις μισες γυρισε και με ''ψεκασε''....κι ολες αυτες τις φορες με εσωσε το full-face!!!

ΟΚ μολις μου υπεδειξες οτι καποιοι ειναι ασχετοι και προβληματικοι ... θεωρεις οτι η λυση ειναι να βαραω και εγω αναλογα και ταυτοχρονα να παρω μετρα προστασιας στυλ αρματος μαχης, ή θα ηταν καλυτερα να φροντιζαμε ολοι για την σωστη παιδεια στο airsoft απομακρυνοντας τους "προβληματικους"  ?

ΠαράθεσηΣτο εξωτερικο παιζουν γαματα γιατι ειναι πολιτισμενοι και σωστοι ο ενα στον αλλον.

Συγνωμη αλλα αυτο ειναι καθαρα θεμα παιδειας και ειλικρινα σου μιλαω μην πιστεψεις οτι ολοι οι ξενοι που παιζουν ειναι στην κατηγορια που αναφερεις.

ΠαράθεσηΟποτε πρωτα πρεπει να παιζουμε πολιτισμενα και σωστα...και πανω απο ολα με ασφαλεια!

Μαζι σου σε αυτο αλλα η λυση δεν ειναι να φοραω πανοπλια. Προτιμω να μαθει ο καθενας μας να σεβεται τον αντιπαλο του.

ΠαράθεσηΗ ασφαλεια ειναι που μετραει...τα 350-450-500 φπς ολα θα με τσουξουν,μπορει να μου κανουν και μελανια,αλλα στο σωμα μου οχι στο προσωπο μου και στα ματια μου!!!!!

Παλι παμε στο θεμα παιδειας σε συνδυασμο με το οτι δεν παιζουμε για να πονεσουμε καποιον ή να τον μελανιασουμε παρα για κατι ιδεατο που περαν ολων περιεχει και αυτο που λεγεται "σεβασμος στον αντιπαλο".

ΠαράθεσηΤο ξερω οτι εχει αυτα το αθλημα και το επελεξα,οποιους τους τσουζουν τα φπσ ας το γυρισουν στο πλεξιμο.

Αυτο το τελευταιο ειναι πολυ παλικαρισιο και μεγαλη μαγκια !!
Πραγματικα αν φτασω σε σημειο να ασχολουμαι με ατομα που δε σεβονται τιποτα τοτε, ειτε θα ακολουθησω την συμβουλη σου, ειτε απλα θα περιμενω να ανοιξει η επομενη κυνηγετικη περιοδος ...

Περαν ολων αυτων και επειδη ο καθενας μπορει να λεει τα δικα του, εισαι και εσυ και ολοι μας ελευθεροι να ακολουθησουμε αυτο που πιστευουμε σωστο.

Το αποτελεσμα θα το κρινει στο τελος η κοινοτητα και ο καθενας μας θα λαβει την θεση η οποια του αντιστοιχει αναλογα.

alekoukos_kalashnikov

Oλοι λετε πρωτα η ασφαλεια...αλλα απο οτι φαινεται ετσι το λετε...οταν εγω δεν ξερω ποιον εχω απεναντι μου,τοτε πως μπορω με αολα αυτα που εχω δει να τον εμπιστευτω με ενα αυτοματο αεροβολο στο χερι?????Κι εγω θα ηθελα να φοραω γυαλια για να ειμαι πιο ανετος αλλα συγγνωμη αν σας εμπιστευτω θα βρεθω με σπασμενο δοντι η βγαλμενο ματι και μετα θα με βγαλετε ηρωα πολεμου... :)Απλα τη γνωμη μου λεω,να θελετε την σεβεστε και την δεχεστε...αλλιως με βγαζετε αληθινο σε αυτα που ειπα πριν...
why so serious...?

Whiskey

Παράθεση από: alekoukos_kalashnikov στις  27 Mar 2010, 22:13:31 ΜΜ
Oλοι λετε πρωτα η ασφαλεια...αλλα απο οτι φαινεται ετσι το λετε...οταν εγω δεν ξερω ποιον εχω απεναντι μου,τοτε πως μπορω με αολα αυτα που εχω δει να τον εμπιστευτω με ενα αυτοματο αεροβολο στο χερι?????

Αρα παμε παλι στο θεμα airsoft παιδειας διοτι αν καλλιεργηθει τοτε δε θα χρειαζεται να ξερεις ποιον εχεις απεναντι σου (αυτο δε σημαινει να μην προστατευσεις τον εαυτο σου οπως νομιζεις φυσικα).

ΠαράθεσηΚι εγω θα ηθελα να φοραω γυαλια για να ειμαι πιο ανετος αλλα συγγνωμη αν σας εμπιστευτω θα βρεθω με σπασμενο δοντι η βγαλμενο ματι και μετα θα με βγαλετε ηρωα πολεμου... :)

Αλλο το ατυχημα και αλλο το εσκεμμενο χτυπημα εχοντας εστω και αγνοια του τι κανουμε (αν μαθαιναμε τον κανονισμο και τον εφαρμοζαμε δε θα ειχαμε αγνοια και ολα θα ηταν πιο ελεγχομενα).

ΠαράθεσηΑπλα τη γνωμη μου λεω,να θελετε την σεβεστε και την δεχεστε...αλλιως με βγαζετε αληθινο σε αυτα που ειπα πριν...

Που ειδες σε μια συζητηση αν καποιος δεν δεχεται την γνωμη του αλλου να βγαινει εξ ορισμου σωστος αυτος που μιλησε στην αρχη ?

Αν ηταν ετσι αδερφε τοτε δεν θα ειχε νοημα η Δημοκρατια μια και οποιος μιλαγε θα ειχε εξ ορισμου δικιο.

Οχι δε βγαινεις αληθινος για εμενα και δεχομαι να μην βγαινω αληθινος και εγω για εσενα. Απλα παραθετουμε εμπεριστατωμενα τις θεσεις μας και μονο ολοι οι υπολοιποι που διαβαζουν μπορουν να αποφασισουν κατα πλειοψηφια ποιος εχει δικιο και ποιος οχι.

Αυτα απο εμενα και δεν προτιθομαι να συνεχισω μια ανουσια κουβεντα. Οπως ειπα τα ορια ειναι απο παλια δεδομενα και υπαρχει λογος για αυτο.

Αν καποιος τα αμφισβητει τοτε ... ο λογος σε αυτους που τα εχουν θεσπισει πλεον.

Whiskey out.

cgwolf

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους....
Το 1 Joule ή 328 fps δεν έχουν να κάνουν με το δέρμα....
Βασίζεται σε έρευνες που λένε ότι χρειάζεται πάνω απο 1Joule δύναμης για να γίνει διείσδυση ενός αντικειμένου στο μάτι...κοινώς να υπάρχει σοβαρός τραυματισμός του ματιού...

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το δέρμα τους είναι τόσο ευαίσθητο όσο το μάτι τους,μάλλον δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα...

Η ψευδαίσθηση της ασφάλειας είναι που κάνει τη ζημιά...και η μη τήρηση βασικών κανόνων...
Και σαν παράδειγμα,έχω δεί (Ελληνικό περιστατικό,όχι internet-ικό) φωτογραφία απο καρφωμένο BB στα μαλακά μόρια του προσώπου απο AEG με λιγότερα απο 300fps...Κι αυτό γιατί δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας και το δαχτυλάκι του "φταίχτη" προτίμησε απο κοντινή απόσταση να αδειάσει μια ριπή στο πρόσωπο του "θύματος"...

Την άποψή μου περί fps την έχω καταθέσει και εδώ : http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,2470.120.html

Όσο για τα όρια του εξωτερικού....για κάθε έναν που μου αναφέρει ΜΙΑ μόνο χώρα σαν παράδειγμα (γιατί ευλογούμε τόσο την Αγγλία δεν μπορώ να καταλάβω),έχω και το αντίστοιχο άλλο άκρο να του απαντήσω σε άλλες χώρες (όπου δεν μιλάμε για 1-2 fps αλλά για πάνω απο 5)...

Η άποψή μου σε 2 γραμμές....350 όλα τα AEGs (Urban/CQB/Woodland),και σε αυτά που παίζουν ΜΟΝΟ woodland-->450 AEG sniper rifles μονής βολής (PSG-1,RS Dragunov,SR-25) και 550 bolt action sniper rifles (ελατηρίου ή αερίου).
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

Whiskey

Παράθεση από: cgwolf στις  27 Mar 2010, 22:36:23 ΜΜ
Βασίζεται σε έρευνες που λένε ότι χρειάζεται πάνω απο 1Joule δύναμης για να γίνει διείσδυση ενός αντικειμένου στο μάτι...κοινώς να υπάρχει σοβαρός τραυματισμός του ματιού...

Προφανως κανεις πλακα !!

328 fps ειναι μια ταχυτητα περιπου 100 μετρα ανα δευτερολεπτο ...

Λες λοιπον οτι αν εσυ φας ενα μπιλακι με ταχυτητα 100 μετρα ανα δευτερολεπτο στο γυμνο ματι σου δε θα το χασεις ?

Εδω κανεις λαθος ή προφανως ειναι λαθος η διατυπωση σου, θελω να πιστευω.

Το 1J ειναι το minimum προτυπο δοκιμης αντιβαλιστικων γυαλιων για το airsoft και οχι για γυμνο ματι φυσικα.

Φιλικα παντα.

cgwolf

Προφανώς δεν κάνω πλάκα,αλλά προφανώς πάλι κάποιοι μιλάνε χωρίς να το ψάχνουν....εγώ δεν είμαι ένας απο αυτούς...

The one-joule limit most likely arose from UK case law where it was found that energies in excess of one joule were required to penetrate an eyeball (thus causing serious injury)...

Το ότι το πλαστικό σφαιρίδιο (BB) 0.20gr έχει ταχύτητα 100m/s και άρα 1 Joule,όπως λές κι εσύ,ΔΕΝ το κάνει ασφαλές....

Αλλά το ότι στηρίχθηκαν σε αυτό για να βγάλουν ένα αρχικό όριο δείχνει ότι ούτε αυτό είναι ασφαλές....

Και όπως είπα...αυτό γίνεται σε 2-3 χώρες....σε άλλες 8-10 το όριο αυτό ανεβαίνει κατακόρυφα....κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες...

Το 1 Joule που αναφέρεις για τα αντιβαλλιστικά γυαλιά airsoft είναι κι αυτό σχετικό...Το ότι κάποιες εταιρείες airsoft,επέλεξαν να φτιάξουν γυαλιά με αυτές τις προδιαγραφές δεν σημαίνει ότι έγιναν αμέσως και ο ορισμός για τίποτα...
Πολλά πεδία στο εξωτερικό,δέχονται σαν προστασία ΜΟΝΟ αντιβαλλιστικά γυαλιά που έχουν ασφάλεια ίση ή μεγαλύτερη του στάνταρ ANSI's Z87.1-2003....που σημαίνει γυαλιά που να αντέχουν δύναμη 3 Joules χωρίς να παθαίνουν ζημιά...
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

Maleficus

ασφάλεια επίσης είναι ο σεβασμός στον αντίπαλο διότι και εγώ μπορώ να ρίχνω σε ένα τοιχό και να πάνε οι μπίλιες στη μούρη σου και να την δώ με μικρότερα σημάδια μεν αλλά απο ΒΒ ς και πάλι...
μπορώ να βαρέσω τη μάσκα πλέγαματος που μπορεί να φοράει κάποιος και να το ρίξω στην αδρεναλίνη το φταίξιμο και την οικολογική μου συνείδηση...εκτός και αν βγάλεις εσύ κεφάλι οπότε δεν μου δίνεις και πολλές επιλογές (είναι και στους κανόνες μπορείς να το δεις)

μην το παίρνουμε τόσο πατριωτικά το θέμα Full Face(τουλάχιστον σε Wood kai Urban) και όπως είπε και ο φίλος Whiskey το θέμα δεν είναι να κάνεις τον άλλο να πονάει !Αλλά και αυτούς που λένε ότι αντέχουν τον πόνο δεν τους βλέπω να κάνουν ουρές έξω από BDSMάδικα!!! ούτε σημαίνει πως με την ίδια λογική οι υπόλοιποι που συνεχίζουμε να παίζουμε αντέχουμε στον πόνο άρα πρέπει να καταργηθεί και το ¨μπάμ¨

με τα μέτρα προστασίας που παίρνεις λοιπόν και εγώ μπορώ να σε βαράω με Auto στα αχαμνά διότι απο τα λεγομενά σου θεωρώ ότι φοράς και σπασουάρ έτσι δεν είναι? και εγώ μπορεί να θέλω μία μέρα να κάνω μικρά Maleficus  :D :D ;D 8)
κανείς δεν έχει πει σε εσάς και σε κάποιον άλλο 'οτι ακόμα και μάσκα είτε το πλαστικό είτε το γυαλί δεν κρατάει high cap γεμηστήρα ως επι το πλείστον , και ακόμα και σπασουάρ να φοράς ακόμα πονάει ???(την έχω φάει και ξέρω τι λέω)

καλό κατά τη γνώμη μου είναι σε όλες τις περιπτώσεις ένα κάλλυμα νεοπρέν γυαλάκια και σπασουάρ ...
ακόμα και με αυτά ή αν το θές κι αλλιώς και με μάσκα μπορώ να σου κάνω ζήμια ...

ελπίζω να έγινα κατανοητός φίλε μου πως ακόμα και πανοπλία να γίνεις άμα θέλω μπορώ να τη κάνω τη ζημιά μου και σε βεβαιώνω πως προσωπικά δεν έχω σκόπο να κάνω ποτέ κάτι τέτοιο σε συμπάικτη μου αλλά κάποιος που έχει σκοπό να βλάψει τον άλλον μπορεί να σου δώσει μία  μεγαλύτερη γκάμα του τι μπορεί να γίνει ...άν είμαστε χίλια άτομα που παίζουμε στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή οπωσδήποτε ένας είναι ο τρελός ανάμεσά μας και όλοι ξέρετε για τι πράγμα μιλάω !!!το μόνο που έχει να κάνει είναι να μείνει μόνος του στο safe house για ένα λεπτό και να το βγάλει το σιδερικό!
εδώ μπορείς να αλλάξεις ελατήριο το Μ92F σιδερικό δεν μπορείς να βάλεις στη θέση της ρέπλικας? αλλά αυτά είναι άλλα σενάρια

εγώ ψηφίζω για διαχωρισμό ανάλογα με το όπλο που κουβαλάει ο καθένας αλλά με τα όρια για το κάθε format του παιχνιδιού μας
έχω καταθέσει την άποψή μου περί ΦΠΣ  και καλό θα ήτανε να περιμένουμε το captains meeting για να δούμε τι θα γίνει επιτέλους με όλα αυτά που μας απασχολούν και είναι πολλά ...

Συγγνώμη αν σας κούρασα
Καληνύχτα

Whiskey

Παράθεση από: cgwolf στις  27 Mar 2010, 23:09:38 ΜΜ
Προφανώς δεν κάνω πλάκα,αλλά προφανώς πάλι κάποιοι μιλάνε χωρίς να το ψάχνουν....εγώ δεν είμαι ένας απο αυτούς...

The one-joule limit most likely arose from UK case law where it was found that energies in excess of one joule were required to penetrate an eyeball (thus causing serious injury)...

Το ότι το πλαστικό σφαιρίδιο (BB) 0.20gr έχει ταχύτητα 100m/s και άρα 1 Joule,όπως λές κι εσύ,ΔΕΝ το κάνει ασφαλές....

Αλλά το ότι στηρίχθηκαν σε αυτό για να βγάλουν ένα αρχικό όριο δείχνει ότι ούτε αυτό είναι ασφαλές....

Και όπως είπα...αυτό γίνεται σε 2-3 χώρες....σε άλλες 8-10 το όριο αυτό ανεβαίνει κατακόρυφα....κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες...

Το 1 Joule που αναφέρεις για τα αντιβαλλιστικά γυαλιά airsoft είναι κι αυτό σχετικό...Το ότι κάποιες εταιρείες airsoft,επέλεξαν να φτιάξουν γυαλιά με αυτές τις προδιαγραφές δεν σημαίνει ότι έγιναν αμέσως και ο ορισμός για τίποτα...
Πολλά πεδία στο εξωτερικό,δέχονται σαν προστασία ΜΟΝΟ αντιβαλλιστικά γυαλιά που έχουν ασφάλεια ίση ή μεγαλύτερη του στάνταρ ANSI's Z87.1-2003....που σημαίνει γυαλιά που να αντέχουν δύναμη 3 Joules χωρίς να παθαίνουν ζημιά...

Το airsoft πρωτο-δημιουργηθηκε στην Ιαπωνια και εκει θεσπιστηκε το 1J σαν αρχη ασφαλειας οσον αφορα τα γυαλια προστασιας (ψαξε το).

Το ποιος εγραψε αυτο που αναφερεις δεν το γνωριζω οντως αλλα και δεν το ενστερνιζομαι σε καμια περιπτωση αφου απλα η λογικη μου το καταριπτει ...

Το 1J ειναι οντως αρχικο οριο και σιγουρα καποιες χωρες δεν το ακολουθουν.
Ομως οταν στην δικη μας κοινοτητα σου βαζουν ενα συγκεκριμενο οριο δεν κατανοω τον λογο που θα πρεπει να αμφισβητηθει.

Τελος παντων ουτε εγω θελω να το παιζω ειδημων ουτε με ενδιαφερει να μαθω τον καθενα να σκεφτεται με την δικη μου λογικη.

Ακολουθηστε οτι νομιζετε και δεν ασχολουμαι περισσοτερο (οτι ειχα να πω το ειπα).

Καλη συνεχεια και σε φιλικο τονο παντα.

liongreek

Δεν γνωρίζω από που είναι το κομμάτι που αναφέρεις, αλλά είναι εντελώς λάθος...το όριο του ενός joule επ'ουδενί δεν καθιερώθηκε στην Αγγλία λόγω του VCRA (Violent Crimes Reduction Act) που είναι και σχετικά πρόσφατος...ήταν και είναι το μόνο αποδεκτό όριο για να παίξεις airsoft στην Ιαπωνία, από όπου ξεκίνησε το άθλημα και φυσικά όχι λόγω ορίου διάτρησης του ματιού, που αυτό δεν μπορεί να υπολογιστεί αφού εισέρχονται πολλοί αστάθμητοι παράγοντες...

...όσο για τα αντιβαλλιστικά πρότυπα που αναφέρεις, το νόημα του ΑΡΧΙΚΟΥ ορίου 1 joule δεν έχει νακάνει με το airsoft, αλλά με το ΑΡΧΙΚΟ στάδιο αντιβαλλιστικού ελέγχου, ανεξάρτητα από το πρότυπο...δηλαδή ξεκινάμε με ΒΑΣΗ το ένα joule, και αφού εξαντλήσουμε τις δοκιμές προχωράμε παρακάτω...

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

αν και εχω οπλα για ολα τα πεδια υποστηριζω οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να παιζουμε πανω απο τα 350..τα πολλα fps δεν κανουν το παιχνιδι..και φυσικα δεν υπαρχει λογος να σακατευομαστε.
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further...

Predator

Και από την δικία μου μεριά συμφωνώ όλα τα AEG/GBB μέχρι 350fps.

Ατροτος

Δεν εχω παιξει ακομα αλλα συμφονα με αλλα ποστ που ειδα θα ελεγα να μηνουν ιδια

ghost-71

έχω μια σφεντόνα .και δεν ξέρω σε ποια κατηγορία είναι . πόσα fps πρέπει να την ρυθμίσω, και πως μπορώ να το κάνω αυτό ???.. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Splinter-B

Βάλε μεγάλη πέτρα και θα σου τα ρίξει  ;D
"Wise men talk because they have something to say, fools talk because they have to say something."