Ιδεες για σεναρια.....

Ξεκίνησε από baldcoyote, 16 Mar 2010, 12:00:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

baldcoyote

Μιας και ειμαστε σε ενα χομπυ οπου ειναι ομαδικο,συνεπαγετε δηλαδη οτι εχουμε αναγκη ο ενας τον αλλο για να παιξουμε ειτε το θελουμε ειτε οχι,σκεφτηκα να ανεβασω ενα νημα οπου πολλοι απο εμας (κυριως παιχτες εκτος ομαδων και χαμηλου μπατζετ και εμπειριας) θα μπορουμε κατα καιρους να συνεισφερουμε στην κοινοτητα οχι μονο με την παρουσια μας σε public παιχνιδια αλλα και με τη φαντασια μας.

Οι διοργανωτες των public σεναριων ,τους οποιους εκτιμω αφανταστα μονο και μονο για την προσπαθεια που καταβαλλουν ωστε εμεις να παιξουμε ενα ωραιο (ή οχι ωραιο) σεναριο, ισως βρουν καποια βοηθεια εδω οσον αφορα τη φαντασια,νεες ιδεες,νεους τροπους αναπτυξης παιχνιδιου κτλ ωστε τα σεναρια που ανεβαινουν να γινονται ολο και καλυτερα,με ολο και καλυτερη πλοκη κτλ.

Σκεφτομαι κατα καιρους ιδεες για σεναρια (φανταζομαι και πολλοι αλλοι) που βρισκω ενδιαφεροντες αλλα δεν εχω προσωπικα τη δυνατοτητα να "ανεβασω" ειτε λογω εμπειριας ή λογω ελειψης εξοπλισμου παρολα αυτα ομως θα ηθελα να τις μοιραστω (χωρις copyright!!) μηπως και βγει κατι καλο απο αυτες (ή ακομα καλυτερα κατι εξαιρετικο) και ισως ,λεω ισως καποιος διοργανωτης θελησει να σηκωσει ενα σεναριο βασισμενο σε αυτες.

Καλο θα ηταν,και νομιζω να συμφωνουν ολοι, οσοι εχουν αντιστοιχες σκεψεις να τις μοιραστουν με τη κοινοτητα και ας το ανεβασει καποιος αλλος στη τελικη,δε τρεχει και τιποτα,χωρις αδεια ή πνευματικα δικαιωματα.Σιγουρα θα υπαρξουν και ιδεες οι οποιες θα μοιαζουν χαζες (σε καμια περιπτωση ομως δεν πρεπει αυτες να σχολιαστουν με τροπο προσβλητικο) αλλα εστω και αν στις 10 προτασεις 1 να εμπνευσει καποιον ειναι κερδος.Αλλωστε τοσες και τοσες μπουρδες ακουγονται κατα καιρους σε νηματα,δε χαθηκε να ακουστουν μερικες ακομα!!

Αντε λοιπον βγαλτε τα "υλικα" απο το μυαλουδακι σας να μη το βαραινουν κιολας και ριξτε πραμα να "ξεκουρασουμε" και λιγο τους διοργανωτες
Οταν μιλαμε δεν μπορουμε να ακουσουμε...

baldcoyote

να κανω την αρχη λοιπον:

Αθανατοι! σε καποιο σεναριο,και εφοσον θα ταιριαζε με το χαρακτηρα του, θα μπορουσε απο την καθε ομαδα να οριστουν ενας ή δυο ή αντε τρεις σουπερ ηρωες-μαχητες τυπου Rambo ή οπως λεω εγω καλυτερα John Gamao οπου (ενταξει δεν θα ειναι και αθανατοι) θα πρεπει να φανε περισσοτερα απο ενα hits για να βγουνε εκτος ή για ρεσπον και οταν την τρωνε,πχ την πρωτη ναι μεν θα φωναξουν "hit" και το χερι πανω για λιγο και εναν αριθμο ποια ειναι αυτη που φαγανε ( "ενα" δηλαδη ειναι η πρωτη φορα που χτυπηθηκε,"δυο" η δευτερη κλπ) αλλα θα συνεχιζουν χωρις  διακοπη αυτο που εκαναν στο σημειο που το εκαναν,πχ ετρεχαν,ανταλασσαν πυρα κλπ.

Ναι σιγουρα αν πεσει μια ριπη θα υπαρχει μπερδεγουει αλλα σε παιχνιδια οπου παιζουνε μονο σεμι αυτο θα ειχε ενδιαφερον.Κατι σαν ο "μπιγκ μποσ" σε καποιο βιντεοπαιχνιδι οπου θελει ωρα για να τον βγαλεις.

Teacherdick

Παράθεση από: baldcoyote στις  16 Mar 2010, 12:33:45 ΜΜ
να κανω την αρχη λοιπον:

Αθανατοι! σε καποιο σεναριο,και εφοσον θα ταιριαζε με το χαρακτηρα του, θα μπορουσε απο την καθε ομαδα να οριστουν ενας ή δυο ή αντε τρεις σουπερ ηρωες-μαχητες τυπου Rambo ή οπως λεω εγω καλυτερα John Gamao οπου (ενταξει δεν θα ειναι και αθανατοι) θα πρεπει να φανε περισσοτερα απο ενα hits για να βγουνε εκτος ή για ρεσπον και οταν την τρωνε,πχ την πρωτη ναι μεν θα φωναξουν "hit" και το χερι πανω για λιγο και εναν αριθμο ποια ειναι αυτη που φαγανε ( "ενα" δηλαδη ειναι η πρωτη φορα που χτυπηθηκε,"δυο" η δευτερη κλπ) αλλα θα συνεχιζουν χωρις  διακοπη αυτο που εκαναν στο σημειο που το εκαναν,πχ ετρεχαν,ανταλασσαν πυρα κλπ.

Ναι σιγουρα αν πεσει μια ριπη θα υπαρχει μπερδεγουει αλλα σε παιχνιδια οπου παιζουνε μονο σεμι αυτο θα ειχε ενδιαφερον.Κατι σαν ο "μπιγκ μποσ" σε καποιο βιντεοπαιχνιδι οπου θελει ωρα για να τον βγαλεις.

Κάτι σαν τους Terminators στο Judgement Day ε??????? ;D ;D ;D ;D
Si Vis Pacem, Para Bellum.

baldcoyote

Αλλη ιδεα που ειχα.

Αυτο που εχω παρατηρησει ως φαινομενο,κυριως σε παιχνιδια-σεναρια που γινονται στην ελευσινα και το πεδιο ειναι τεραστιο,ειναι το εξης:
οι παιχτες που δεν ανηκουν σε ομαδες συνηθως ταμπουρωνονται σε καποιο κτηριο ,μην εχοντας επιλογη να κανουν κατι αλλο (πιο οργανωμενο). Δε κατηγορω τις ομαδες οτι δε τους παιρνουν μαζι τους σε καποια τακτικη κινηση που εχουν κατα νου να κανουν ,απλα ειναι παρα πολλοι ωστε να γινει κατι τετοιο.
Για αυτους λοιπον τους παικτες θα επρεπε λοιπον,για χαρουν κι ιδιοι περισσοτερο αλλα και οι ομαδες, να χωριζονται σε υποομαδες των 8-10 ατομων και να δινονται πχ καποιοι μικροι ρολοι σε αυτες τις υποομαδες βαση εξοπλισμου/ενδυμασιας.να δωσω παραδειγματα:
1)καποιος μονο με sidearm ας ειναι ο τοπικος vip-αρχηγος
2)απο τους 8-10 της υποομαδας ,και εκτος του αρχηγου,να ριχνουν ολοι σεμι αυτο εκτος απο εναν που θα εχει το ρολο πολυβολητη ασχετα με το αν διαθετει οπλο υποστηριξης
3)αν παιζει το σεναριο με μεντικ να ειναι ενας απο αυτους με σημανση (μια απρη ταινια,ενα καπελο ασπρο κλπ)
4)η καθε υποομαδα να εχει ενα συγκεκριμενο στοχο κι οχι γιουρα στο ντορβα με τα κουλουρια,πχ καταληψη κτηριου,υποστηριξη σε αλλη υποομαδα κλπ
5)ενας απο την υποομαδα ασυρματιστης (ας εχει pmr να μπορει να συνεοειται και με τις υπολοιπες υποομαδες)
6)φατσικα θα γνωριζονται τα μελη της καθε υποομαδας οποτε δεν θα ανταλασσονται φιλια "πυρα" και ισως ακομα να μην χρειαζονται ουτε κορδελες

Δε μιλαω για πυρηνικη φυσικη ή κανα φοβερο milsim,απλα πραγματακια που αν δε χωριστουν υποομαδες πριν την εναρξη του παιχνιδιου δε γινονται για πολλους λογους.

καπου το ειχα ακουσει απο τον salamine να το προτινει και το θεωρω καλη ιδεα γιατι θα γινει ενα παιχνιδι ετσι με 100 ατομα ala πριβε στυλ οπου θα γινονται εμπλοκες κατα τοπους κι οχι ολοι με ολους.ναι θα καθυστερει λιγο το παιχνιδι στην εκινηση του αλλα θα ειναι πιο ελεγχωμενο στη ροη του (+οτι θα μπορουνε να αποδωθουν και τα του καισαρι στο καισαρα),πιο ωραιο και "γεματο" κατα τη γνωμη μου και ισως αυτες οι υποομαδες που θα σχηματιζονται να γινονται μελοντικα και κανονικες ομαδες αν ταιριαζουν τα χνωτα τους.

Μπορει σε καποιους να ακουγομαι "εξωγηινος" ,ισως και να `μαι :), αλλα μπορει να βρω και αλλους απο τον πλανητη μου... :o

Παράθεση από: Teacherdick στις  16 Mar 2010, 12:46:52 ΜΜ
Κάτι σαν τους Terminators στο Judgement Day ε??????? ;D ;D ;D ;D

γιατι οχι??? αν και στο μυαλο μου ,να πω την αληθεια ειχα Rambo,οπου κοβεται-ραβεται μονος του και δε τρεχει μια 8)

salamine153

Εχω 2 ιδεες για σεναριο

Το εγγραφα του Σελο
1946, δυτικη Ουκρανια. Οι Σοβιετικες δυναμεις αντιμετοπιζουν τις τρομοκρατικες ομαδες των Ουκρανων εθνικιστων του ΟΥΝ-UPA.
Οι δυναμεις του Υπουργειου Ασφαλειας (ΜGB) σχεδιαζουν επιθεση σε ελεγχομενο απο εθνικηστες χωριο προκειμενου να κυριευσουν το αρχειο του τοπικου οπλαρχιγου του UPA,  Ρ. Σελο.
Διενεργωντας επιθεση απο απροσμενη κατευθηνση, η μια ομαδα των επιτεθεμενων εκανε αντιπερισπασμο προκειμενου η αλλη να μπει στο χωριο και να καταλαβει το αρχηγειο του Σελο.
Το σεναριο
Οι Σοβιετικοι – ολες οι ελληνικες και ολες οι μονοχρωμες αμερικανικες στολες.
Οι Ουκρανοι – ολες η στολες SWAT, commando και οποιες αλλες
Τα οπλα – οπως για τη Καισαριανη. Τα «εγγραφα» θα ειναι ενας φακελος  που θα ειναι τοποθετημενος σε καποιο σπιτι και θα πρεπει οι Σοβιετικοι να των εντοπησουν και να τον φερουν στο safe house τους. Το παιχνιδι διαρκει μια ωρα και ο χρονος θα μετρηθει με μηχανικο ξυπνητηρι. Αμα οι Ουκρανοι μεχρι τοτε ακομα θα εχουν τα εγγραφα, τοτε κερδισανε. Το ρεσπαουν ειναι των 4 ατομων

Καταιγιδα 333
1979, Αφγανισταν .Το απογευμα της 27 Δεκεμβριου η ομαδα ειδικων δυναμεων της ΚGB, η περιφημη Αλφα, με την υποστηριξη του «μουσουλμανικου ταγματος» απο μουσουλμανους σοβιετικους στρατιωτες ξεκινησαν την επιχηρηση Στορμ 333 με σκοπο την εξοντωση του Αφγανου προεδρου Αμιν. Η εφοδος γινοταν στο μεγαρο του Αμιν Τατζ Μπεκ και, παρα την ισχυρη φρουρηση του σε 45 λεπτα ολα ειχαν τελειωσει
Το σεναριο
Τα οπλα – οπως για την Ελευσινα
Οι Σοβιετικοι – ολες οι ελληνικες και οι μονοχρωμες αμερικανικες με λευκο πανι στον ομο  οπως στη κανονικη μαχη
Οι Αφγανοι – ολοι οι υπολοιποι. Το 2/3 των παιχτων θα ειναι Αφγανοι. Το παιχνιδι διαρκει 1 ωρα και θα μετρηθει με ξυπνητηρι. Το ρεσπαουν των Σοβιετικων ειναι ανα 4 ατομα και των Αφγανων ανα 3. Το σημειο ρεσπαουν για τους Σοβιετικους θα ειναι οπου ηταν των Αμερικανων στο Χουε, των Αφγανων – το σπιτι κατω απο το σημειο που συνηθως μετραμε τα οπλα. Για να πετυχουν απολυτη νικη οι Σοβιετικοι πρεπει να φανε τον Αμιν – 2 ποντοι, να καταλαβουν τον πυργο – 1, το μεγαλο σπιτι – 1 και να βρουν τον φημολογουμενο θυσαυρο του Αμιν -1, ο οποιος θα ειναι κρυμμενος καπου η στον πυργο, η γυρο απο αυτον η μεσα στο μεγαλο σπιτι. Ο Αμιν για να βγει απο το παιχνιδι πρεπει να χτηπηθει στο κεφαλι, το κορμο η τη κοιλια, για τα χερια και ποδια ειναι αθανατος, με το που τον φανε, ξαναμπαινει αλλα σαν απλος παιχτης πλεον.
Πως σας φαινονται;
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

ROOKIEJO

το δυσκολο δεν ειναι να βρεις κανονες για να γραψεις η περιορισμους να βαλεις αλλα να μεταδοσεις την φιλοσοφια του σεναριου οπως εσυ το θελεις .
μεγαλο σεναριο με πολλους περιορισμους θα κουραστει ο αλλος να το διαβασει και να καταλαβει τι ζητας.
αν δεν εχουμε παιχνιδια στα ποδια μας δεν μπορεις να γινεις πολυσυνθετος και απαιτητικος .
σε ενα χρονο βλεπουμε

mirrage

Το σενάριο μπορεί να είναι ενδιαφέρον ακόμα και αν είναι απλό.
Δεν χρειάζονται 45 στόχοι για να διασκεδάσεις.
Εγώ σκεφτόμουν ένα 3ήμερο η 2ήμερο σενάριο με περιορισμένο
αριθμό παικτών και 1-2 κύριους στόχους.Διαμονή σε σκηνές και
προσωπική μέριμνα του καθενός για την σίτησή του.

baldcoyote

Παράθεση από: ROOKIEJO στις  16 Mar 2010, 13:23:51 ΜΜ
το δυσκολο δεν ειναι να βρεις κανονες για να γραψεις η περιορισμους να βαλεις αλλα να μεταδοσεις την φιλοσοφια του σεναριου οπως εσυ το θελεις .
μεγαλο σεναριο με πολλους περιορισμους θα κουραστει ο αλλος να το διαβασει και να καταλαβει τι ζητας.
αν δεν εχουμε παιχνιδια στα ποδια μας δεν μπορεις να γινεις πολυσυνθετος και απαιτητικος .
σε ενα χρονο βλεπουμε

χαχα το ξερα οτι θα "τσιμπαγες"!! το νοημα του νηματος αυτου δεν ειναι μονο να σηκωσεις ολο το σεναριο οπως παρουσιαζεται απο καποιον αλλα να "κλεψεις" καποια κομματια του που ισως να συμπληρωνουν το παζλ ενος δικου σου (γενικα μιλαω) ή τα θεωρεις καλες ιδεες-περιορισμους δε ξερω γω τι αλλο μπορει να προκυψει.ουτε γραφουμε κατι για να το επιβαλλουμε.

τωρα σχετικα με αυτα που γραφεις αν αναφερεσαι στο δικο μου "σεντονι" δεν λεω παρτο ολο και "απλωσε το" αλλα ισως ενα-δυο σημεια σου φανουν χρησιμα.

αν αναφερεσαι παλι στο ποστ του salamine δε το βρισκω τοσο περιπλοκο.
να προτινω για το εγγραφο οτι θα μπορουσε να ειναι καπου στη μεση και οι μεν να θελουν να το παρουν και οι δε να το καταστρεψουν

salamine153

Βασικα δεν μπορω να καταλαβω σε τι βρηκατε περιπλοκα τα σεναρια που εγραψα - αυτα στο Σουνιο και με τους αριανους στην Ελευσινα ηταν αρκετα πιο συνθετα

mirrage

Δεν ξέρω αν ρωτάς και εμένα αλλά εγώ δεν αναφερόμουν
σε όσα έγραψες εσύ όταν έλεγα για απλότητα.
Τον ROOKIEJO είχα κατά νου όταν έγραφα.

ROOKIEJO

βλεπω και ακουω πολλες καλες ιδεες και ξαναλεω :
δεν ειναι προβλημα να βρεις καλα σεναρια ουτε να τα προσομειωσεις ,το προβλημα ειναι να εχεις "εκπαιδευμενους" και "υπακουους " ηθοποιους για να βγει η ταινια οπως την φανταζεσαι.
αυτο ομως δεν μπορει να γινει αν δεν εχουμε παιχνιδια στα ποδια μας η πεδια να διαλεξουμε πιο σεναριο θελουμε να εκτελεσουμε καλυτερα.
2-3 συνεργαζομενοι σεναριογραφοι και εχεις οσα καλα σεναρια θελεις

Παράθεση από: mirrage στις  16 Mar 2010, 13:54:07 ΜΜ
Το σενάριο μπορεί να είναι ενδιαφέρον ακόμα και αν είναι απλό.
Δεν χρειάζονται 45 στόχοι για να διασκεδάσεις.
Εγώ σκεφτόμουν ένα 3ήμερο η 2ήμερο σενάριο με περιορισμένο
αριθμό παικτών και 1-2 κύριους στόχους.Διαμονή σε σκηνές και
προσωπική μέριμνα του καθενός για την σίτησή του.

τωρα αν θεωρεις αυτο απλο μαλλον εισαι ανυπαντρος και ευτυχησμενος.
αυτο αγορι μου ειναι το ονειρο και το αποθημενο καθε παντρεμενου.οσο για σιτηση δεν πιστευω να εννοεις να τρεφομαστε με ριζες και σκουλικια?

mirrage

Είμαι ανύπαντρος και ευτηχισμένος αλλά δεν θεωρώ απλό το 3ήμερο.
Ήταν 2 ξεχωριστές προτάσεις.Απλά στην 2η έγραψα πως σκέφτομαι ένα 3ήμερο
άσχετα με την απλότητα του.Ίσως έπρεπε να το κάνω πιο ξεκάθαρο αυτό.

Βέβαια θα μπορούσε το σενάριο να είναι απλό αν και πολυήμερο.
Η ανακοίνωση της συμμετοχής σας στις γυναίκες σας δεν θα ήταν.

Rookiejo: Αγάπη μου θα πάω σε ένα σενάριο την Παρασκευή!
Σύζυγος : Μα συνήθως Κυριακή δεν πας?
Rookiejo: Ε!Μέχρι τότε θα κρατήσει...
Γλάνγκ! (ήχος από το βαρύ τηγάνι που σκάει στο κεφάλι του πρωταγωνιστή).

Sniper_Gr

Παράθεση από: mirrage στις  20 Mar 2010, 11:36:23 ΠΜ
Είμαι ανύπαντρος και ευτηχισμένος αλλά δεν θεωρώ απλό το 3ήμερο.
Ήταν 2 ξεχωριστές προτάσεις.Απλά στην 2η έγραψα πως σκέφτομαι ένα 3ήμερο
άσχετα με την απλότητα του.Ίσως έπρεπε να το κάνω πιο ξεκάθαρο αυτό.

Βέβαια θα μπορούσε το σενάριο να είναι απλό αν και πολυήμερο.
Η ανακοίνωση της συμμετοχής σας στις γυναίκες σας δεν θα ήταν.

H δική μου σύζυγος σταμάτησε να ασχολείται με τηγάνια...

Όντας αθλήτρια της πρακτικής σκοποβολής (εγώ την εκπαιδεύω τρομάρα μου) με το Glock17 τα πάει πάρα πολύ καλά...
Οπότε απο ότι καταλαβαίνεται...
Στο πολυήμερο σενάριο θα έρθω αλλά μάλλον με κανα δυό τρύπες...

SAPPER

Παράθεση από: mirrage στις  20 Mar 2010, 11:36:23 ΠΜ
Αχαχαχαχαχα..... έλιωσα  :D :D :D
Rookie έλα για κράνος πριν την κουβέντα θα σου κάνουμε ειδική τιμή... :D

ROOKIEJO

εχουν γνωση οι φυλακες.3 εχω και καλα κρυμενα τα τηγανια.με τις παντοφλες εχω ενα θεμα και περιμενω προτασεις

Maleficus

μπορύμε να χωριστούμε Άντρες - Γυναίκες και αντι για vest να έχουμε τηγάνια και οι γυναίκες αντί για χειροβομβίδες να έχουν παντόφλες....

η το σενάριο μπορεί να βασιστεί στις εξαγριωμένες γυναίκες ή φιλενάδες ή γκόμενες που τα έχουν πάρει μαζί μας και μας κυνηγάνε στο δάσος να μας σκοτώσουν...(δεν κάνω πλάκα)
ελάχιστα πυρομαχικά οι άντρες και όσα θέλουν οι γυναίκες ....
ή μπορούμε να κάνουμε μία Άμυνα-Επιθέση άμα χάσουμε στο προηγούμενο παιχνίδι για το ποιος θα πάρει τη κηδεμονία των παιδιών ....
μη χαλάμε και λεφτά σε δικηγόρους ...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ROOKIEJO

περισοτερες πιθανοτητες επιβιωσης εχουμε αν κρατανε χειροβομβιδες.
και μην τους βαζεις ιδεες .η δικια μου ηδη το σκεφτεται

salamine153

Η Σημαια της Νικης
Στη διαρκεια της εφοδου στο γερμανικο κοινοβουλειο, το περιφημο Ραιχσταγκ, οι Σοβιετικοι στρατιωτες ανεβαινουν στην οροφη και υψωνουν την κοκκινη σημαια. Η πρωτη σημαια, η οποια υψωθηκε απο την ομαδα του Μηχαιλ Μινιν, επεσε σχεδον αμεσως απο τα πυρα των Γερμανων.
Μονο στη τριτη προσπαθεια οι Σοβιετικοι τα καταφεραν.
Το σεναριο
Οι Γερμανοι– ολες οι ελληνικες και ολες οι μονοχρωμες αμερικανικες στολες.
Οι Σοβιετικοι – ολες η στολες SWAT, commando και οποιες αλλες
Για να νικησουν, οι Σοβιετικοι πρεπει να κρατισουν μεχρι το τελος του παιχνιδιου την σημαια τους στο παραθυρο γραφειου (Μεγαρα) η στο επανω παραθυρακι του Πυργου (Ελευσινα). Τα οπλα – αναλογα του πεδιου. Η σημαια, με το που θα βγαινει, θα πηγαινει στο safe house των Σοβιετικων και αυτοι θα ξεκινανε να τη βαλουν ξανα στη θεση της

kaliostro

Οποιος κουβαλάει την σημαία να κάνει κ ΠΑ-ΠΑ-ΠΑ...τί είναι αυτα που λες ρε σαλαμιν.το παιχνίδι του καμπέρη πρότεινες τώρα.κ την άλλη ομάδα την έκανες παπάκια σε λουναπάρκ.
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

salamine153

Και τι σχεση εχουν τα παπακια τωρα και το λουναπαρκ; ???