Αντι για 0.20?

Ξεκίνησε από Mandis, 10 Mar 2010, 14:26:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Dtq

Ναι, επιτρέπεται.
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

Ghillie

Παράθεση από: eversman στις  11 Mar 2010, 08:31:10 ΠΜ
Πόσο πιό απλά να το πώ βρε παιδιά?Παίζουμε μόνο με 0.20 gr bbs.Tέλος.Δέν με ενδιαφέρουν οι πράξεις και οι υπολογισμοί,δέν με ενδιαφέρει να θυμηθώ τα φοιτητικά μου χρόνια και να ανατρέξω στα παλιά μου βιβλία,δέν με ενδιαφέρει το βάθος διάτρησης.Με ενδιαφέρει ο συμπαίκτης μου σαν συνάθρωπος και συγχομπίστας.Τέλος επί του θέματος.

Οι πραξεις και οι υπολογισμοι και ολα αυτα που γραφονται για διατρησεις και παλια βιβλια ειναι ενας τροπος να εξηγησουμε αντικειμενικα το εξης απλο: Οτι μπιλια και να βαλεις, αν το AEG σου εχει μετρηθει στα 350- με 0.20 μπιλιες ειναι ασφαλες να παιξει.(εξαιρουμται μεταλλικες η εν ολιγοις μη πλαστικες) :). Δεν μπαινουμε σε ενα φορουμ για να το παιξουμε αμπελοφιλοσοφοι, τα επιχειρηματα που επεσαν σε αυτο το νημα ειναι αρτια και τεκμηριωμενα (+1000 και απο εμενα κυριοι Dtq, mirrage και Horus ;)).Ουτε θελουμε να σφαξουμε το συνχομπιστα για να βαραει καλα το AEG μας, προς θεου!! ::)! Καλη θα ηταν και μια ερευνα σε ξενα forum οπου παιζουν πολυ περισσοτερο καιρο απο εμας στην ελλαδα, η να μας απαντησει καποιο μελος που εχει λαβει μερος και σε παιχνιδια του εξωτερικου για να αποσαφινισει τελειως το ζητημα.Προσωπικα επιφυλλασομαι και για το εαν στο ιδιο AEG πονανε πιο πολυ οι πιο βαριες απο τις πιο ελαφριες μπιλιες. ???

kaliostro

Αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι οι δοκιμές στα αντιβαλιστικά γυαλιά-μάσκες γίνονται κατα βάση με 0.20 ΒΒ (όποιος σέβετε τον εαυτό του έχει δοκιμάσει τα γυαλιά του).Τα δικά μου πέρασαν το τεστ με 0.20...με 0.25 κ 0.30 δεν έχω ιδέα αν θα αντέξουν απο απόσταση 2-3 μέτρων.Αν το δοκιμάσει κάποιος ας μας πει να ξέρουμε...πάντα μιλάμε να ρίχνουμε με το ίδιο όπλο.
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

eversman

Παράθεση από: Ghillie στις  11 Mar 2010, 21:40:39 ΜΜ
Οι πραξεις και οι υπολογισμοι και ολα αυτα που γραφονται για διατρησεις και παλια βιβλια ειναι ενας τροπος να εξηγησουμε αντικειμενικα το εξης απλο: Οτι μπιλια και να βαλεις, αν το AEG σου εχει μετρηθει στα 350- με 0.20 μπιλιες ειναι ασφαλες να παιξει.(εξαιρουμται μεταλλικες η εν ολιγοις μη πλαστικες) :). Δεν μπαινουμε σε ενα φορουμ για να το παιξουμε αμπελοφιλοσοφοι, τα επιχειρηματα που επεσαν σε αυτο το νημα ειναι αρτια και τεκμηριωμενα (+1000 και απο εμενα κυριοι Dtq, mirrage και Horus ;)).Ουτε θελουμε να σφαξουμε το συνχομπιστα για να βαραει καλα το AEG μας, προς θεου!! ::)! Καλη θα ηταν και μια ερευνα σε ξενα forum οπου παιζουν πολυ περισσοτερο καιρο απο εμας στην ελλαδα, η να μας απαντησει καποιο μελος που εχει λαβει μερος και σε παιχνιδια του εξωτερικου για να αποσαφινισει τελειως το ζητημα.Προσωπικα επιφυλλασομαι και για το εαν στο ιδιο AEG πονανε πιο πολυ οι πιο βαριες απο τις πιο ελαφριες μπιλιες. ???

Ορίστε λοιπόν η απάντηση του admin του UKARA σχετικά με το πώς παίζουν τα παιχνίδια στην Αγγλία και τα όρια fps αναλόγως του τύπου του πεδίου.CQB?Όριο το 1 joule.Woodland?Όριο τα 350 fps με 0.20 σε full auto.Ποιοί είναι λοιπόν οι αμπελοφιλόσοφοι αγαπητέ?

Hi Panagiotis,
                     we run our own game site and for CQB we permit max power of 328 fps x 0.20gm bb ( 1 joule energy ) we also have a bang rule so that if the player is about 15 feet with a clear shot you shout bang and if they don't take it then shoot them, we permit up to 350 fps with 0.20 bb for woodland full auto and 400fps for snipers single shot minimum engagement distance 30meters.

> http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn=/articles/fps_limits/fps_calc.htm

using the lower calculator section you should find if you check the gun with a heavier bb but still 1 joule the FPS will drop and the energy stay the same, you would have to do a real measurement test to be 100 % sure but thats what logic would dictate.

If the player are testing their guns with heavy bb (0.25 )  but the FPS is still in your case 350 they then the impact will be much higher 1.24 Joules

hope this helps and I would check with a Chrony to prove whether or not the theory is true :) my maths is not great but the energy from the spring should be a constant. and energy out should be = or > than energy in.

Best Regards

UKARA Admin

Παίξτε επομένως με ότι bbs θέλετε και κάντε όσους υπολογισμούς αντέχετε.Η ουσία παραμένει η ίδια.

mirrage

Εδώ λοιπόν λέει ότι αν είναι ως 1joule είμαστε οκ ανεξάρτητα από το βάρος της μπίλιας!
Δλδ ότι λέμε τόσο καιρό.

Βέβαια η μεγάλη μαγκιά είναι πως εδώ λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι ότι παίζουν με 350fps και
0.2g για WOODLAND και όχι τα 450 που έχουμε εμείς.
Πόσοι θα το δεχτούν αυτό εδώ σε παιχνίδι Woodland?Μιλάμε για κανόνα UKARA ομοσπονδίας
airsoft δλδ και δεν συμμαζεύετε!
Βάλτε ότι μπίλια θέλετε αρκεί να βγάζει 1joule.Άλλα μην πείτε τπτ όταν πέσει το βεληνεκές...

Goodspeed

Παράθεση από: Ghillie στις  11 Mar 2010, 21:40:39 ΜΜ
Προσωπικα επιφυλλασομαι και για το εαν στο ιδιο AEG πονανε πιο πολυ οι πιο βαριες απο τις πιο ελαφριες μπιλιες. ???

Μιά δοκιμή θα σε πείσει για τα καλά  ;)
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

Spartan

Υπαρχει καποιος κανονας που να λεει, οτι μετα την μετριση του AEG με 0.20(και εισαι κατω απ τα ορια) μπορεις να βαλεις μεχρι και  0.25???
Αν ναι τοτε ολα καλα!
Αν οχι τοτε να βαλουμε 0.30 , 0.40 , 0.50 κτλπ και γιατι οχι και πραγματικες σφαιρες!!! ;D ;D ;D
Μηπως εχουμε ενα μικρο επικινδυνο παραθυρακι στους κανονες???
Καλο θα ηταν να το διευκρινισουμε αυτο, και να λυξει εδω!
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Dtq

Αν δεν έχει διαφορετικό σχήμα και δεν εκρήγνειται κατά την επαφή, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα!
Δεν είναι επικίνδυνο ότι βάρος και να έχει αν με 0,20 είσαι στα 350!
Εκτός αν έχεις μεταλική μπίλια και ρίχνεις στα μάτια του άλλου από τα 2 μέτρα!
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

Leonardo-Swordfish

http://asgcalc.hollved.com/us/index.php?page=downl

Kατεβάστε το να σας λυθουν οι απορίες !!!!

SAPPER

Από την στιγμή που γίνετε η μέτρηση με 0.20 του γραμμαρίου και το AEG είναι Οκ' μπορείς να βάλεις βαρύτερη μπίλια θυσιάζοντας βεληνεκές και ταχύτητα κερδίζοντας ώμος ευθυβολία.
Σε όλα τα RADAR υπάρχει επιλογή βάρους του BBs για να γίνει μετατροπή στην ένδειξη τις τελικής τιμής που δίνει το AEG στην μέτρηση.

Ghillie

Παράθεση από: eversman στις  11 Mar 2010, 22:50:28 ΜΜ
Ορίστε λοιπόν η απάντηση του admin του UKARA σχετικά με το πώς παίζουν τα παιχνίδια στην Αγγλία και τα όρια fps αναλόγως του τύπου του πεδίου.CQB?Όριο το 1 joule.Woodland?Όριο τα 350 fps με 0.20 σε full auto.Ποιοί είναι λοιπόν οι αμπελοφιλόσοφοι αγαπητέ?

Hi Panagiotis,
                     we run our own game site and for CQB we permit max power of 328 fps x 0.20gm bb ( 1 joule energy ) we also have a bang rule so that if the player is about 15 feet with a clear shot you shout bang and if they don't take it then shoot them, we permit up to 350 fps with 0.20 bb for woodland full auto and 400fps for snipers single shot minimum engagement distance 30meters.

> http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn=/articles/fps_limits/fps_calc.htm

using the lower calculator section you should find if you check the gun with a heavier bb but still 1 joule the FPS will drop and the energy stay the same, you would have to do a real measurement test to be 100 % sure but thats what logic would dictate.

If the player are testing their guns with heavy bb (0.25 )  but the FPS is still in your case 350 they then the impact will be much higher 1.24 Joules

hope this helps and I would check with a Chrony to prove whether or not the theory is true :) my maths is not great but the energy from the spring should be a constant. and energy out should be = or > than energy in.

Best Regards

UKARA Admin

Παίξτε επομένως με ότι bbs θέλετε και κάντε όσους υπολογισμούς αντέχετε.Η ουσία παραμένει η ίδια.

Προσωπικα καλυφθηκα πληρως απο τις απαντησεις των δυο admins( τοσο του ξενου οσο και του sapper).Οσον αφορα το "αμπελοφιλοσοφοι" που ειπα φιλε eversman, μην τσιτωνεις, δεν το κατευθυνα σε σενα ουτε σε κανεναν. Στα φορα ανταλλασουμε γνωμες γραπτα, χωρις να μπορουμε να δωσουμε υφος και τονο στα λεγομενα μας, οποτε συμπαθα με, δεν ηθελα να σε προσβαλλω  ;). Αν μιλαγαμε απο κοντα η πορεια του θεματος θα ηταν πολυ διαφορετικη και προφανως ενοω πιο ευχαριστη :).

Υ.Γ.: Προς goodspeed: Σκοπευω να διαπιστωσω απο πρωτο χερι την διαφορα ;) :P 8)

eversman

No offence taken.Απλά ήθελα να τονίσω ότι το "0.20 gr",δεν το έγραφα,επειδή έτσι μου κατέβηκε.Σίγουρα θα πρέπει εδώ στην Ελλάδα να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα ,όσον αφορά το τί μετράμε πρίν από κάθε παιχνίδι και ίσως να αναπροσαρμόσουμε τα όρια που έχουμε.Εγώ δέν ήμουν,δέν είμαι και δέν θέλω να είμαι ειδικός στο συγκεκριμένο θέμα.Όμως πίστεψε με,όταν ο Άγγλος έμαθε τα όρια των fps που έχουμε και ότι (κάποιοι,όχι όλοι)δέν λαμβάνουμε υπόψη τον παράγοντα ενέργεια(υπολογισμός joule),τρελάθηκε.Η επόμενη ερώτηση του,ήταν:"και πώς θα πείσετε το κράτος σας,να σας εγκρίνει ομοσπονδία με αυτά τα όρια fps?Υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας"...τί να του πώ εγώ τώρα?Θα κλείσω,γράφωντας ότι όλα τα βιντεάκια που βλέπουμε στο youtube με τις "μάχες" που γίνονται στην Αγγλία και καθόμαστε και τα θαυμάζουμε με ανοικτό το στόμα και έχουν καλεσμένους από όλο τον κόσμο(Η.Π.Α.,Γαλλία,Γερμανία,Πολωνία,Ολλανδία,Βέλγιο,Καναδάς,Κορέα)γίνονται σε δασικά με 350 fps και 0.20 bbs.Θυμάμαι την 1η του περασμένου Νοέμβρη,ήμουν τυχερός να παραστώ σε ένα δασικό παιχνίδι με τα παραπάνω όρια-αυστηρά.Δούλεψε μιά χαρά.Ακόμα και παιδιά με πολύ χαμηλότερα fps,δέν είχανε κανένα πρόβλημα.Καλό ΣΚ,όπου και άν παίξετε.

Λοξιτης

ερωτηση
το οπλο εχει 300fps  με 12gr μπορει να παιξει?
...λίθος ον απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες, ούτος εγενήθη εις κεφαλήν γωνίας...
http://airsoftwarriors-loxitis.blogspot.com/

Goodspeed

Παράθεση από: Λοξιτης στις  12 Mar 2010, 08:56:43 ΠΜ
ερωτηση
το οπλο εχει 300fps  με 12gr μπορει να παιξει?

To 0.12 σε AEG με 300fps είναι απαγορευτικό, τουλάχιστον αν θέλεις να φεύγει το μπιλάκι ολόκληρο !!

Αν θες να ρίχνεις το μπιλάκι σε κομμάτια και κάποια στιγμή σύντομα να πάς το AEG σου στο μάστορα, βάλε 0,12.
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

Λοξιτης

Παράθεση από: Goodspeed στις  12 Mar 2010, 09:43:21 ΠΜ
To 0.12 σε AEG με 300fps είναι απαγορευτικό, τουλάχιστον αν θέλεις να φεύγει το μπιλάκι ολόκληρο !!

Αν θες να ρίχνεις το μπιλάκι σε κομμάτια και κάποια στιγμή σύντομα να πάς το AEG σου στο μάστορα, βάλε 0,12.

εχεις δικιο δεν αλλα δεν το εκανα και εγω λιανα!!
το οπλο ειναι αυτο θα το φερει ο αδερφος απο αμερικα ειναι φτινια αλλα το θελω και πιο πολυ για το κτιμα!!!
http://www.crosman.com/airsoft/rifles/SAPR75B
...λίθος ον απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες, ούτος εγενήθη εις κεφαλήν γωνίας...
http://airsoftwarriors-loxitis.blogspot.com/

liongreek

Παράθεση από: Λοξιτης στις  12 Mar 2010, 09:59:03 ΠΜ

εχεις δικιο δεν αλλα δεν το εκανα και εγω λιανα!!
το οπλο ειναι αυτο θα το φερει ο αδερφος απο αμερικα ειναι φτινια αλλα το θελω και πιο πολυ για το κτιμα!!!
http://www.crosman.com/airsoft/rifles/SAPR75B

δεν γράφει κάπου ότι δεν παίζει με 0.20, απλά λέει ότι σου δίνει η αγορά 0.12γρ. Το διαμέτρημα μένει 6mm, οπότε δοκίμασε με 20άρες...

kaliostro

Παράθεση από: eversman στις  12 Mar 2010, 08:30:08 ΠΜ
...Όμως πίστεψε με,όταν ο Άγγλος έμαθε τα όρια των fps που έχουμε και ότι (κάποιοι,όχι όλοι)δέν λαμβάνουμε υπόψη τον παράγοντα ενέργεια(υπολογισμός joule),τρελάθηκε.Η επόμενη ερώτηση του,ήταν:"και πώς θα πείσετε το κράτος σας,να σας εγκρίνει ομοσπονδία με αυτά τα όρια fps?Υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας"...τί να του πώ εγώ τώρα?...
Επιτέλους...αυτό ρωτάω κ εγώ τόσο καιρό για το θέμα Συλλόγου/Ομοσπονδίας κλπ κ κανένας δεν μου έχει απαντήσει πώς στον διάτανο θα εγκριθεί καταστατικό στην Ελλάδα.
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

gioalex

Παιδιά χαλαρώστε λίγο. Τα πράγματα είναι απλά. Μετράς ταχύτητα bb 0,20, μετράς ταχύτητα bb 0,25, κάνεις την πράξη Ε=1/2mu2 και βρίσκεις την ενέργεια που μεταφέρει το bb... Μεγαλύτερη ενέργεια, περισσότερος πόνος... Από εκεί και πέρα, παίζει ρόλο και πόσο γρήγορα "χάνει" ταχύτητα (άρα ενέργεια) το ελαφρύτερο σε σχέση με το βαρύτερο.

Αν κάποιος κάνει την μέτρηση της ταχύτητας για διαφορετικής μάζας bb ας μου στείλει τα δεδομένα σε pm και θα δούμε τι βγάζει τελικά...

Αυτά βέβαια όσο αφορά το καθαρό κομμάτι φυσικής. Το αν είναι ηθικό, σωστό κτλ είναι άλλη ιστορία...