Αντι για 0.20?

Ξεκίνησε από Mandis, 10 Mar 2010, 14:26:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Mandis

Σε παιχνίδι όπου υπάρχει όριο 350 fps , αν τηρείται το όριο με 0,20γ ββ , μπορώ να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερου βάρους ββ, και αν ναι μέχρι πόσο βάρος;
Δως μοι πα στω και ταν γαν κινάσω...

tomc4t

νομιζω πως ναι μπορεις αρκει η μετρηση να γινει με .20 απο εκει και περα οσο ποιο βαρια βαζεις πεφτουν και τα fps του οπλου σου
Jolly Roger lead the way...

eversman

Παράθεση από: Manolo στις  10 Mar 2010, 14:26:40 ΜΜ
Σε παιχνίδι όπου υπάρχει όριο 350 fps , αν τηρείται το όριο με 0,20γ ββ , μπορώ να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερου βάρους ββ, και αν ναι μέχρι πόσο βάρος;
Φίλε μου καλησπέρα.Σε κάθε "τύπο" παιχνιδιού,που παίζεται κάθε φορά(π.χ. woodland,urban,CQB),όπως νομίζω γνωρίζεις,υπάρχουν και τα αντίστοιχα όρια fps,τα οποία έχουν αποδειχτεί,ότι ειναι αυτά που πρέπει,έτσι ώστε να αποφεύγονται τυχόν τραυματισμοί.Όλα αυτά τα όρια,έχουν γίνει βάσει μετρήσεων,με 0.20gr bbs.Στα παιχνίδια λοιπόν που παίζουμε(public-prive),όλοι μας χρησιμοποιούμε bbs 0.20 gr ΚΑΙ ΜΟΝΟ και ΚΑΘΟΛΗ την διάρκεια του παιχνιδιού.Για να στο κάνω πιό απλό....πάρε,ένα κουτάκι αναψυκτικό,στάσου στα 10-15 μέτρα και ρίξε με 0.20.Κάνε το ίδιο με 0.25.Μόνος σου,θα παρατηρήσεις,την διαφορά της ζημιάς του κάθε bb.Σκέψου λοιπόν,αντί για κουτάκι να βρισκόταν κάποιος δύσμοιρος συμπαίκτης σου ,απέναντι σου.Οπότε παίζουμε μόνο με 0.20 gr bbs.Κανόνας απαράβατος!Όποιος έκανε το αντίθετο σε κάποιο public παιχνίδι,ήτε τραυμάτισε κάποιον άλλο,ήτε δέν ξαναέπαιξε ποτέ σε public....ή και τα δύο.

Mandis

Φίλε eversman γνωρίζω τη ζημιά που μποεί να προκαλέσει ένα ββ, όπως επίσης και τις συνέπειες που υπέστησαν όσοι δεν τήρησαν τον κανόνα. Νόμιζα όμως (μου φαίνεται πως κάπου εδώ μέσα το διάβασα) οτι περιορισμός υπάρχει μόνο στα fps του όπλου ,ενώ για τα μπιλάκια μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχρι και 0.25. Ισχύει ή κάνω λάθος;Συγνώμη αν κάνω λάθος ,αλλά ρωτάω για να το ξεκαθαρίσω.

tomc4t

φιλε eversman σωστα τα λες για τη ζημια αλλα οσο ποιο βαριες βαζεις πεφτουν και τα fps του οπλου το θεμα ειμαι αν το οριο ειναι στα 350 να εισαι στα 350 με .20 απο εκει και περα τα ποιο βαρια θα σου ριξουν τα fps οποτε ειναι το ιδιο

eversman

Επειδή δέν θέλω να μιλάω για κανέναν άλλο πλήν του εαυτού μου,φίλε Manolo,σου απαντώ λέγοντας ,ότι πάντα και σε ότι παιχνίδι,έχω κάνει , χρησιμοποίησα ΜΟΝΟ 0.20 gr bbs,σεβόμενος τον "απέναντι" μου και τον διοργανωτή του κάθε παιχνιδιού.Μερικοί "κανόνες",είναι απλά απαράβατοι ;).

Παράθεση από: tomc4t στις  10 Mar 2010, 15:56:31 ΜΜ
φιλε eversman σωστα τα λες για τη ζημια αλλα οσο ποιο βαριες βαζεις πεφτουν και τα fps του οπλου το θεμα ειμαι αν το οριο ειναι στα 350 να εισαι στα 350 με .20 απο εκει και περα τα ποιο βαρια θα σου ριξουν τα fps οποτε ειναι το ιδιο
Και όμως...δέν είναι αγαπητέ μου.Εξάλλου και να είναι όπως τα λές-που συμπάθα με ,δέν είναι-ισχύει ότι έγραψα και πιό πάνω.Μερικοί κανόνες,είναι απαράβατοι.

Goodspeed

Παράθεση από: tomc4t στις  10 Mar 2010, 15:56:31 ΜΜ
[/size]

Διευκρίνησε τι θες να πείς με την φράση σου που έχω μεγαλώσει την γραμματοσειρά. Γιατί αν θες να πεις ότι το τομάρι του άλλου στον οποίο ρίχεις με 0.25 πονάει όσο με 0.20, είσαι 100% λάθος.
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

MitsoS_O_Yakuza

eversman απολυτα μαζι σου πολυ καλα τα λες και συμφονω μαζι σου.Φιλε μου καλε για το ερωτημα που κανεις η μονη απαντηση ειναι οτι τα χρισημοποιουμε ΚΑΙ για τον σεβασμο μας στον αντιπαλο !το οτι ριχνεις τα fps με πιο βαριες μπιλιες δε σημαινει απολυτος τιποτα ισα ισα οτι η τα fps περνανε στη μαζα της μπιλιας και λογο επιφανειας και ογκου ΠΟΝΑΕΙ.Αν θες να κανεις δοκιμες και πειραματα ΜΟΝΟΣ σου και στην αυλη σου πανω σε τενεκεδακια ΟΧΙ σε παιχνιδια και απεναντι σε ανθρωπους(φιλικο υφος και τονος)
JapaN-PoweR-FroM-GreecE

mirrage

Πάλι η ίδια κουβέντα και πάλι η ίδια παρανόηση...
Λοιπόν...Αν η μέτρηση γίνει με 0.20g και βγει 350 τότε με τις 0.25
θα έχουμε το ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα στο πως θα την "ακούσουμε"
και αυτό γιατί τα fps θα πέσουν αλλά θα μεγαλώσει η μάζα.
Θα έχουμε λοιπόν σχεδόν την ίδια ενέργεια.Αν πάλι τα 350fps τα
έβγαζε το AEG με τις 0,25g τότε ναι θα είχαμε μεγαλύτερο θέμα
αφού θα άλλαζε περισσότερο η ενέργεια προς τα πάνω.
Δεν κάνω πράξεις και δεν εξηγώ τπτ άλλο.
Διαβάστε την Wikipedia αν θέλετε.

Goodspeed

Τα 350 fps με 0.20 bb γίνονται 320 fps αν βάλεις 0.25 bb.

Στην πρώτη περίπτωση "την τρώς" με 1.1380 joules και στην δεύτερη με 1.1890 joules.

Τα συμπεράσματα δικά σου  ;)
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

mirrage

Τελικά είναι πιο πάνω απ΄ότι περίμενα.
Πάντως δεν είναι "νομότυπο" το να βάζεις και 25αρες αν έχεις μετρηθεί με 20αρες?
Προσωπικά δεν θα το κάνω αν και το έχω σκεφτεί πολλές φορές.Ο λόγος είναι ότι
όπως και εσύ δεν θέλω να την "ακούσει" ο άλλος.Βέβαια το δικό μου βγάζει 290 με 310
(αν θυμάμαι καλά) οπότε με παίρνει αλλά και πάλι δεν θα κερδίσω πολλά.

tomc4t

να σας πω την αληθεια την πεμπτη πηγα στο  για bbs και μου δωσανε .25 ρωτησα αν θα εχω προβλημα μου ειπαν οχι εφοσον η μετρηση γινει με .20.την κυριακη κρατησα το low cap γεμιστηρα που ειχα με οτι .20 ειχαν μεινει για τη μετρηση και οι high cap ειχαν .25 γιατι δεν ειχα αλλα σφαιρακια

salamine153

Για τα αμφιβολα σφαιρακια και οπλα λεω να κανουμε το εξις - αυτα να παιζουν κανονικα αλλα με περιορισμο αποστασεων οπως στους σναιπερ, χωρις διοπτρα και υποχρεωτικα με πιστολι
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

Ghillie

Οσον αφορα τη διαφορα στο βαρος των BBs εχω να πω οτι το μοναδικο πραγμα που παιζει ρολο στο "ποσο θα την ακουσεις" και τα λοιπα ειναι το ελατηριο του AEG μας και μονο. Για να ριξει ενα BB το AEG μας συσωρευει ενεργεια στο ελατηριο και την μεταφερει στο BB μας μεσω του πιστονιου, της κανης και τα λοιπα. Αυτη η ενεργεια εξαρταται καθαρα και μονο απο την στεγανοτητα του θαλαμου απο τον οποιο φευγει το ΒΒ και απο τη σταθερα του ελατηριου(σκληροτητα). Ο ογκος και η επιφανεια ΟΛΩΝ των ΒΒς ειναι ιδια καθως ολα ειναι σφαιριδια διαμετρου 6 χιλιοστων.Αν ηταν μεγαλυτερα τα 0.25 η 0.30 τοτε θα θελαμε κανη διαφορετικης διαμετρου για αυτα. Το μονο που αλλαζει ειναι η μαζα (βαρος) τους. Οσον αφορα τις δοκιμες που γραφει καποιος φιλος πιστευω οτι ειναι λιγο δυσκολο να εχεις σωστη οπτικη χτυπωντας κουτακια καθως σε κατι τετοιο μπαινουν και αλλοι παραγοντες. Πιο ακριβες θα ηταν αν ριχναμε σε βαλλιστικο τζελ και μετρουσαμε το βαθος διατρησης ;) Εχει ανεβει και ενα βιντεακι με αυτο οποτε πιστευω μπορει να γινει  :P. Αν θελει καποιος μπορω να το σκαλισω και πιο πολυ και να εμπλουτισω την απαντηση μου με νουμερα κλπ.  ;)

eversman

Πόσο πιό απλά να το πώ βρε παιδιά?Παίζουμε μόνο με 0.20 gr bbs.Tέλος.Δέν με ενδιαφέρουν οι πράξεις και οι υπολογισμοί,δέν με ενδιαφέρει να θυμηθώ τα φοιτητικά μου χρόνια και να ανατρέξω στα παλιά μου βιβλία,δέν με ενδιαφέρει το βάθος διάτρησης.Με ενδιαφέρει ο συμπαίκτης μου σαν συνάθρωπος και συγχομπίστας.Τέλος επί του θέματος.

Maleficus

εφόσον οι μετρήσεις γίνονται με 0.20g και δεν υπάρχει κάποιος που να μου απαγορεύει να βάλω 0.25, αν θέλω θα βάλω
είναι τόσο μεγάλη διαφορά τα 0.051 joule πάνω στο ανθρώπινο σώμα?(αν πραγματικά είναι συγχωρήστε με )
ούτος η άλλως τι με 0.2 τι με 0.25 βαρέσεις τον άλλο με ριπή στα μούτρα το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις πάνω κάτω....
σπασμένα δόντια,μάτια ζουμιά.......

mirrage

Παράθεση από: Maleficus στις  11 Mar 2010, 09:49:04 ΠΜ
.....
είναι τόσο μεγάλη διαφορά τα 0.051 joule πάνω στο ανθρώπινο σώμα?(αν πραγματικά είναι συγχωρήστε με )
.....

Πρέπει κάποιος να δοκιμάσει για να σιγουρευτούμε!
8) 8)

Dtq

Παίδες, η δύναμη του όπλου δεν αλλάζει ότι μπίλια και να βάλεις!
Οπότε: Ελαφριά μπίλια = πολλά fps + μικρή αδράνεια
Βαριά μπίλια = λιγότερα fps + μεγαλύτερη αδράνεια

Υποσημείωση: Όπου αδράνεια, διαβάστε αδράνεια, ευθυβολία.
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

Horus

Παράθεση από: Dtq στις  11 Mar 2010, 10:48:24 ΠΜ
Παίδες, η δύναμη του όπλου δεν αλλάζει ότι μπίλια και να βάλεις!
Οπότε: Ελαφριά μπίλια = πολλά fps + μικρή αδράνεια
Βαριά μπίλια = λιγότερα fps + μεγαλύτερη αδράνεια

Υποσημείωση: Όπου αδράνεια, διαβάστε αδράνεια, ευθυβολία.

+1000

αλλα μονο οταν μιλαμε για muzzle velocity! αν μετρησουμε την ταχυτητα του 0,20 κ του 0,25 η ενεργεια τους θα ειναι ΙΔΙΑ οταν βγαινουν απο την καννη!
δεν γινεται να καταργησουμε την Α.Δ.Ε. τελος...

αλλα το προβλημα μαλλον ειναι τι συμβαινει στα 5-10-15μ.
οι μπιλιες μας ειναι πολυ ελαφριες κ η αντισταση του αερα φαινεται να εχει μεγαλο αντικτυπο πανω τους λογω της μικρης αδρανειας.
δηλαδη ενω η ενεργεια εξοδου ειναι 1,5J πχ , στα 5μ θα ειναι 1,4 στα 10 1,1 κ στα 15 0,7. οι τιμες δεν προκυπτουν απο υπολογισμο, αλλα θελω να δειξω οτι οσο μεγαλωνει η αποσταση η αντισταση του αερα φρεναρει πολυ τη μπιλια.
με αυτο το σκεπτικο οι 25αρες μπιλιες λογω μεγαλυτερης αδρανειας αντιμετωπιζουν καλυτερα την αντισταση του αερα. αρα σε μεσαιες αποστασεις κουβαλανε μεγαλυτερη ταχυτητα. οποτε αν μετρηθουν η 20αρα κ η 25αρα στα 10μ πχ τα Joule θα ειναι ΕΛΑΦΡΩΣ περισσοτερα για την 25αρα.
ΣΙΓΟΥΡΑ ομως θα ειναι λιγοτερα απο οταν βγαινουν απο την καννη! αν εχουμε διασφαλισει οτι τα Joule παραγωμενα απο 0,20g στα 350fps ειναι "ασφαλη" για το παιχνιδι μας, η 25αρα που θα φαμε στα 10μ σιγουρα θα πονεσει περισσοτερο απο την 20αρα, αλλα λογικα δεν πρεπει να ειναι επικινδυνη.
enemies..we need more enemies!!

Mandis

Παιδιά ηρεμήστε .όλοι έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις σχετικά με fps ,Joules,  βάρος και διαμέτρους ββ. Η ερώτηση μου ήταν απλή από την αρχή. Αν σε κάποιο παιχνίδι ,εφόσον το όπλο σου είναι με 0.20 στα 350 fps, επιτρέπεται να βάλεις 0.25. Και δεν εννοώ αυθαίρετα αλλά μετά από την άδεια ή τη συγκατάβαση του διοργανωτή του παιχνιδιού ,το οποίο θα πληρεί τις προυποθέσεις και τους κανόνες του Airsoft. Ας απαντήσει απλά κάποιος αρμόδιος.
Εννοείται προστασία ματιών , τήρηση αποστάσεων κ.λ.π.